dorota_elzbieta 26.05.08, 10:31 W radiu węgierskiego albo też czeskiego akordeonistę,pewnie czeskiego... którego muzyka mnie zauroczyła niestety nie wiem jak się może nazywać. Może ma ktoś jakiś koncept? Zna Ktoś akordeonistów czeskiego pochodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kossace Re: Szukam. 26.05.08, 21:43 jesli w węgierskim radio, mógł to być np. David Yengibarjan, mimo że Armeńczyk z urodzenia to od niemalże 20 lat żyje i tworzy w Budapeszcie, jest tam bardzo znany..., stąd też bardzo prawdopodne, że jego słyszałaś, zresztą w czeskim radio też go mogli puszczać.., a co. A mOże to był Guy Klucevsek, jednak z racji nagrywania z takimi panami jak John Zorn, Laurie Anderson, Anthony Braxton, Bill Frisell, Fred Frith wydawane przez niego dźwięki moga się wydać trochę połamane... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: Szukam. 26.05.08, 22:53 A mOże to był Guy Klucevsek, jednak z racji nagrywania z > takimi panami jak John Zorn, Laurie Anderson, Anthony Braxton, Bill > Frisell, Fred Frith wydawane przez niego dźwięki moga się wydać > trochę połamane... > pozdr Tak to był Klucevsek. Dzięki serdeczne. Pora się zaznajomić z tym Panem bliżej. Z akordeonistów znam tylko twórczość Galliano... A może Ty kogoś polecasz? Niekoniecznie z półki akordeonistów Czego słuchasz z przyjemnością? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Szukam. 27.05.08, 19:42 dorota_elzbieta napisała: A może Ty kogoś polecasz? Niekoniecznie z półki akordeonistów > Czego słuchasz z przyjemnością? byłoby tego zbyt wiele, proponuję zgłębić lekturę poniższych wątków na tym forum i poczytać innych, można sie dużo dowiedzieć co się tutaj słucha z przyjemnoscią... pozdr i życzę wielu wrażeń podczas czytania postów Odpowiedz Link Zgłoś
gilevans Re: Szukam. 27.05.08, 20:07 raczej "czego tu się słucha", anie "co". podejrzewam, że na kaloryferze grał j. z bażin Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: Szukam. 27.05.08, 20:18 taaa to znane, już uzyskałam odpowiedz. Dzięki serdeczne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Szukam. 27.05.08, 20:52 masz całkowitą rację gil, a tego kaloryfera i bazina to polecasz, tak? pytam , bo nie znam... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: Szukam. 27.05.08, 20:22 kossace napisał: > dorota_elzbieta napisała: > A może Ty kogoś polecasz? Niekoniecznie z półki akordeonistów > > Czego słuchasz z przyjemnością? > > > byłoby tego zbyt wiele, proponuję zgłębić lekturę poniższych wątków > na tym forum i poczytać innych, można sie dużo dowiedzieć co się > tutaj słucha z przyjemnoscią... > pozdr i życzę wielu wrażeń podczas czytania postów > Ja nie pytam o innych tylko o Ciebie, a raczej o Twoje gusta. Pozdrawiam, mam się bawić w śledczą. Jeśli jest tego zbyt dużo, a chcesz poświęcić trochę czasu to polecam @ gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Szukam. 27.05.08, 20:56 ależ nie chodziło mi o śledzenie ino o poszukiwanie... zatem napiszę na gazetowego.. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś