Dodaj do ulubionych

Praca Tancerki

20.04.05, 17:53
Wiecie może jak mozna dostac prace na roznych koncertach jako tancerka??!!I
od ilu lat przyjuja??!!Jesli ktos wie prosze o kontakt na adres
honey8@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • light_1 Re: Praca Tancerki 28.04.05, 14:42
      hm... bardzo ciekawy temat poruszyłaś :) sama jestem bardzo ciekawa czegoś
      więcej... dlatego dokładam się do próźb o informacje na ten temat :)
      pozdrawiam :)

P.S jesli bedziesz wiedziala cos wiecej prosze daj znac :)
    • carmelly Re: Praca Tancerki 28.04.05, 23:09
      takiej pracy nie można dostać tak poprostu.... trzeba tańczyć w formacji, któa
      jest wynajmowana na takie koncerty.... (nie mieszkamy w stanach! ;)) jak np.
      zawodowy VOLT, czy CARO DANCE....
    • agnee Re: Praca Tancerki 29.04.05, 20:21
      ja równiez uwazam ze to jest genialny temat!bardzo bym chciała czegos sie o tym
      dowiedziec i nie zgadzam sie z kolezanką carmelly poniewaz jest to mozliwe
      nawet jesli nie jestesmy w zadnej formacji!niestety nie wiem jak mozna to
      zrobic aczkolwoiek sama bym chciała!bede szukała!
      • carmelly Re: Praca Tancerki 30.04.05, 20:27
        skoro wiesz, że "jest to możliwe", to dlaczego "nie wiesz jak to zrobić"....
        lepiej się nie
        kopromituj.................................................................
        • agnee Re: Praca Tancerki 04.05.05, 21:47
          droga carmelly nie chciałam zaczynac z Tobą żadnej wojny nie raz czytałam twoje
          komentarze i cenie Twoje opinie!i nie chciałam tu podwarzac Twojego autorytetu
          by najmniej!chodziło mi o to ze wiem ze taka praca jest możliwa nawet jesli nie
          nalezymy do zadnej formacji...można pójsc na casting lub jakies przesłuchanie i
          juz mamy jeden ze sposobów!
          • carmelly Re: Praca Tancerki 05.05.05, 13:21
            "można pójsc na casting lub jakies przesłuchanie i
            juz mamy jeden ze sposobów!"

--------> no teoretycznie można, ale u nas takich castingów raczej nie ma.... :(
            naprawde, bo pomyślcie logicznie kto by zrobił taki casting?
            w Polsce rynek muzyczny kuleje, a artyści którzy potrzebują rzeczywiście czegoś
            takiego to albo mają swoje grupy (patrz Mandaryna), albo wynajmują inne np.
            Volta.... no bo kto jak nie oni obskakuje wszystkie występy w Opolu, koncerty w
            Sopocie itd. Poza tym do takich przedsięwzięć naprawde wolą angażować grupe
            ludzi która ze sopbą tanczy od pewnego czasu, jest zgrana itd. To tak naprawde
            wynosi ich taniej, ponieważ sam casting kosztuje, potem choreograf dla
            wyłonionej grupy, sala itp. itd. ......... wydaje mi sie że pewien wyjątek mogą
            stanowić niskobudżetowe teledyski hip-hopowe.... ale tam to znowu trzeba mieć
            jakieś znajomości, zresztą w większości przypadków to żenada nie taniec.....

Jeżeli rzeczywiście chcecie się gdzieś zachaczyć;), to proponuje śledzić strony
            internetowe teatrów (czasem są organizowane castingi to przedsięwzięć typu "12
            ławek", czy "romeo i Julia" ..... w takich musicalach duża częśc obsady to
            tancerze z castingów), lub stacji telewizyjnych np. ostatnio organizowano
            casting do baletu w progamie Ciao Darwin.....
            Albo poprostu zacząć tańczyć w jakimś klubie typu Volt, caro Dance, Mandaryna
            Dance studio:P......... Napiszcie z jakich jesteście miast, może bede mogłą Wam
            coś polecić. W dużych klubach zrzeszonych w PFT najlepsi naprawde mogą się
            wybić.......... niekoniecznie w teledyskach, bo naprawde nie tylko na tym
            opiera sie praca tancerza........
            POZDR.

acha... śledzicie też informacje o castingach w stacja telewizyjnych np.
            Shakedown, czy Carre free dance academy na vivie
            • agnee Re: Praca Tancerki 05.05.05, 15:00
              Ja jestem np.z lublina w moim miescie nie ma żadnych castingów nad czym
              ogromnie boleję!jesli tylko wiecie o jakims przesłuchaniu albo castingu to
              koniecznie piszcie!jednak pozostaje jeszcze jedno pytanie jak mamy sie dostac
              do jakiegos musicalu jeski nie potrafimy spiewac!wtedy pozostaje namrola "tła"
              a wiec musicale w moim przypadku niestety odpadają:(
              • aaagaaa Re: Praca Tancerki 22.08.05, 16:35
                Hej! sama tancze i w sumie jakbys chciala tanczyc na koncertach czy czyms w tym stylu to w cale nie jest problem tylko musisz byc "zarejstrowana tancerka". to sa przerozne oplaty itd jednak jest to fajna rzecz. w sumie ja co tydzien tancze w innym miescie i dobrze mi z tym :))
                • tancerka4 Re: Praca Tancerki 30.08.05, 01:02
                  a jak sie zarejestrowac?napisz mi cos tym oniecznie!!tu lub na
                  ania.tkaczyk@neostrada.pl
    • dorotaholownia Re: Praca Tancerki 24.05.05, 17:27
      WARSZTATY
      TANIEC WSPÓŁCZESNY

Zapraszam do wzięcia udziału w warsztatach tańca współczesnego.

Prowadzący: WOJCIECH MOCHNIEJ (Kanada/ Polska)
      Termin: 5 czerwca 2005 roku.
      Miejsce: Gdańsk – Klub „Żak”
      Godz.: 10,00 – 14,00 przerwa 16,30 – 19,30
      Koszt: 110 zł/ 7 h.

Liczba miejsc ograniczona.
      Warunkiem uczestnictwa jest wcześniejsze zgłoszenie.

Koordynator: Robert Melon, tel. 603 58 00 49, e- mail tupot@o2.pl

Wojciech Mochniej,
      prowadząc zajęcia pracuje nad poczuciem grawitacji i ciężaru ciała, długości i
      przebiegu linii energetycznych, poszukując jednocześnie poczucia własnego
      centrum oraz izolacji poszczególnych części ciała.
      Kładzie nacisk na możliwości indywidualnego wzmocnienia motoryki ruchu,
      rozumienia działania i relacji ciała w przestrzeni oraz świadomość sposobów
      wykorzystywania różnych jakości ruchu. Istotnym elementem jest także silny
      akcent położony na wykorzystanie „momentum” i zawieszenia w ruchu.
      Warsztaty budowane są w oparciu o różnorodne techniki tańca współczesnego,
      improwizacji oraz Gyrokinesis.

Inspiracjami do tworzenia materiału ruchowego, choreografii, spektakli jest
      wszystko to co go otacza… spadający z drzewa liść, przemiany polityczne,
      kulturowe i najbardziej osobiste przeżycia…wszystko to co wypływa ze stanu
      emocji, ich głębi i powagi…to także nasza historia – impresje z naszej
      przeszłości…to co głęboko utkwiło w pamięci…
      Niewątpliwą inspiracją są ludzie, których się spotyka, tancerze, wykonawcy, z
      którymi się współpracuje – ich osobowość, niepowtarzalność i doświadczenia.

"Jesteśmy teatrem ruchu. Ruch pojmujemy jako pierwotną formę ekspresji, która
      pomaga nam w określeniu własnej przestrzeni, nie tylko scenicznej ale i
      życiowej (...)"

• jael777 Re: Praca Tancerki 31.08.05, 11:34
      na tym forum jest moje ogłoszenie w sprawie grupy, będziemy również występować,
      nie tylko ćwiczyć, zapraszamy.

miriam777@op.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka