Dodaj do ulubionych

Tłumaczenia z rosyjskiego

05.04.06, 17:23
Jest tu jakiś spec od języka rosyjskiego? Potrzebuję kogoś, kto będzie umiał
przekładac na polski ręczne pismo, za odpowiednim wynagrodzeniem oczywiście.
Dzięki z góry za zainteresowanie :)
Obserwuj wątek
    • ksiestwokaliskie Re: Tłumaczenia z rosyjskiego 05.04.06, 23:30
      naprawdę nie ma tu nikogo takiego, ani nikogo nie znacie? :(
      • ksiestwokaliskie Re: Tłumaczenia z rosyjskiego 09.04.06, 13:04
        już nieaktualne. W końcu znalazlem specjalist(k)ę, aczkolwiek nie w Kaliszu.
        • wielkopolskawschodnia Kaliszi 12.04.06, 13:26
          Czy "Kaliszi" (mianownik) to po rosyjsku może być Kalisz? Czy po "sz" w
          mianowniku był znak twardy, czy znak miękki, czy "i"?

Księstwo, może ty coś wiesz na ten temat?
          • ksiestwokaliskie Re: Kaliszi 12.04.06, 15:14
            W mianowniku nie ma "Kaliszi", jest "Kalisz" z miękkim znakiem na końcu. Ale
            forma "Kaliszi" jest: "w Kaliszi" :) Tyle mogę powiedziec, bo specem od
            rosyjskiego nie jestem, stąd w ogóle ten temat założyłem. Na szczęście w
            Lublinie speców nie brakuje:)
            • wielkopolskawschodnia Re: Kaliszi 12.04.06, 15:28
              Dlatego zbaraniałem - bo to "Kaliszi" to mianownik. Dotychczas widziałem tylko
              ze znakiem miękkim lub bez niego, a tu nagle wyskoczył mi jakiś "Kaliszi" i nie
              wiem czy to jest Kalisz czy nie - w dodatku nie rozpoznaję fragmentu miasta (to
              jest podpis na pocztówce). Wyślę ci to "Kaliszi" mailem, to rzucisz okiem.
              • ksiestwokaliskie Re: Kaliszi 12.04.06, 15:56
                czekam zatem na maila :)
                • ksiestwokaliskie Re: Kaliszi 12.04.06, 16:26
                  odebrałem maila. Pojęcia nie mam co przedstawia kartka - pewnie jakaś górnicza
                  osada. Ale to raczej nie kalisz - na kartce jest napisane "Kaliszczi". Ta
                  przedostatnia literka to nie "sz" lecz "szcz" - ma taki ogonek na dole z prawej
                  strony :)
                  • wielkopolskawschodnia Re: Kaliszi 12.04.06, 16:31
                    Thx!
                    • ksiestwokaliskie Re: Kaliszi 12.04.06, 16:33
                      Drobiazg :)
                      • wielkopolskawschodnia DM 12.04.06, 23:00
                        Tej, Księstwo, a ty jesteś depaszakiem? :>
                        • ksiestwokaliskie Re: DM 12.04.06, 23:17
                          coś Ty za dużo o mnie wiesz hehe :)
                          • wielkopolskawschodnia Re: DM 12.04.06, 23:23
                            No bo depeszak depeszaka wyczuje. :)
                            • ksiestwokaliskie Re: DM 12.04.06, 23:27
                              tym bardziej szacunek dla Ciebie! trzeba będzie się zatem za jakiś czas napic po
                              depeszowsku :)
                              • ksiestwokaliskie Re: DM 12.04.06, 23:29
                                albo się za chwilę okaże, że się znamy:) chyba, że się ukrywałeś głęboko jak
                                zbierałem ekipę w Kaliszu, lub też dawno wyemigrowałeś z Kalisza.

ps.tak na marginesie, śp. Personal Jesus Site to była moja robota :)
                                • wielkopolskawschodnia Re: DM 12.04.06, 23:31
                                  Wyjechałem już strasznie dawno... :(
                                  • ksiestwokaliskie Re: DM 12.04.06, 23:35
                                    czyli pewnie przed czerwcem 1998? wtedy akurat ja wykonałem manewr odwrotny -
                                    wróciłem do Kalisza, ale z krótkiej emigracji - z Łodzi. A bywasz w ogóle czasem
                                    w Kaliszu, czy brak czasu?
                                    • ksiestwokaliskie Re: DM 12.04.06, 23:36
                                      miało byc 1999. Czemu to forum nie ma opcji "edytuj", albo dlaczego jestem ślepy? :)
                                • wielkopolskawschodnia Re: DM 12.04.06, 23:35
                                  A teraz właśnie słucham sobie Paper Monsters Gahana. :)
                                  A ty co teraz słuchasz? :>
                                  • ksiestwokaliskie Re: DM 12.04.06, 23:37
                                    chwilowo cisza w eterze, przedtem przy kolacji (i po) obejrzałem sobie DVD z
                                    koncertu w Katowicach :)
                                  • wielkopolskawschodnia Re: DM 12.04.06, 23:38
                                    Bywam bardzo rzadko, teraz wpadnę tylko na sobotę i niedzielę, w poniedziałek
                                    już wyjeżdżam.

A Łódź cudne miasto jest. :)
                                    • ksiestwokaliskie Re: DM 12.04.06, 23:46
                                      prawie jak student ;) Łódź - zgadzam się, widzę że też należysz do tej
                                      nielicznej grupki ludzi, którzy potrafią widziec piękno łódzkiej architektury
                                      (tej starej rzecz jasna). Najbardziej śmiac mi się chce, gdy wszyscy mówią jaki
                                      syf ta Łódź jest, a w życiu tam nie byli lub spędzili max. godzinę.
                                      • wielkopolskawschodnia Re: DM 12.04.06, 23:49
                                        Ale żebyś ty wiedział, jakie tutaj te ziemniaki wygadują o Łodzi głupoty...
                                        • ksiestwokaliskie Re: DM 12.04.06, 23:51
                                          obawiam się, że to tendencja ogólnopolska. Najdziwniejsze jest to, że wielu
                                          łodzian nienawidzi swego miasta :(
    • wielkopolskawschodnia Kaliszczi koło Sankt Petersburga 13.04.06, 13:56
      Już się wyjaśniło - owe Kaliszczi to miejscowość koło Sankt Petersburga.
      • ksiestwokaliskie Re: Kaliszczi koło Sankt Petersburga 13.04.06, 14:50
        ooo, super!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka