oostrowiak 17.04.06, 22:54 Czy ta gazeta reprezentuje interesy Kalisza i Ostrowa, czy niestety tylko interesy Poznania i jego najbliższych okolic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiestwokaliskie Re: Głos Wielkopolski 17.04.06, 22:57 Poznania i okolic. Czasem jakaś wzmianka o naszym reionie jest, ale generalnie to antykaliska szmata. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Głos Wielkopolski 17.04.06, 22:58 A masz wątpliwości!? Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Głos Wielkopolski 17.04.06, 23:09 Ja też nie. Powiem wprost - nie znam gazety bardziej wrogo nastawionej do Kalisza niż "Głos". Czasmi aż dziwię się, że toto ukazuje się w Kaliszu. Odpowiedz Link Zgłoś
oostrowiak Re: Głos Wielkopolski 17.04.06, 23:11 A kto kupuje w Kaliszu i w Ostrowie? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Głos Wielkopolski 17.04.06, 23:19 najwidoczniej ktoś musi to kupowac. A ukazywac się w Kaliszu będzie bo to ten sam wydawca co Ziemię Kaliską kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: 18.04.06, 01:39 Ukazywać się może nawet "Warkot Warmiński", tylko po co, skoro "Głos" to gazeta szmatława i antywielkopolska (przecież ten głupawy Cylka uważa, że Wielkopolska to powiat poznański). Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: 18.04.06, 12:43 ja na szczęście miewałem tego szmatławca w ręce, gdy z powodów służbowych musiałem. Ale i tak w zawrotnym tempie lądowały codzienne egzemplarze Głosu w koszu z makulaturą (właściwie w skrzyni;)) Odpowiedz Link Zgłoś
narcyz19 Re: Głos Wielkopolski 18.04.06, 03:12 to olejmy ta gazecine i bedzie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
stary_jak_kalisz "Ziemia Kaliska" i "Tygodnik Włokniarzy" 18.04.06, 13:05 Ziemia Kaliska to była kiedyś gazeta, pamiętam jeszcze redaktora Lenia. Później partia położyła na nią łapę, a teraz to nie wiem kiedy ją kupować, bo pomieszali z Gazetą Poznańska. Nie wiem właściwie czy to Kaliska, czy to Poznańska. Była jeszcze gazeta Tygodnik Włókniarzy czy coś takiego, miała redakcję obok Ziemi Kaliskiej. Co się z tą gazetą stało? Jeszcze jedna ciekawostka. Jako młodzi ludzie gdzieś 18 letni podchodziliśmy do kiosku Ruchu pytaliśmy czy jest Ziemia Kaliska, jak kioskarz odpowiedział, że jest to prosiliśmy np 2 hektary. Teraz kaliska to jest dziennikiem? bo kiedyś była miesięcznikiek, później dwutygodnikiem i tygodnikiem. Głosu Wielkopolskiego nie czytałem nigdy, nawet nie wiedziałem, że taka gazeta jeszcze ukazuje się. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: "Ziemia Kaliska" i "Tygodnik Włokniarzy" 18.04.06, 13:11 ten żart z 2 hektarami - świetny - jeszcze się śmieję:) Ziemia Kaliska vel Gazeta Poznańska (tfu!) to dziennik, ale w piątki ukazuje się tygodnik - magazyn, coś na wzór starej ZK. Odpowiedz Link Zgłoś