mlodykalisz 19.04.06, 18:38 bo takie ma powstać przy połączeniu ul. Wrocławskiej z Obozową... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielkopolskawschodnia Re: dwupoziomowe skrzyżowanie 19.04.06, 18:56 Młody - jaja sobie robisz!? ----- Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Re: jak wygląda dwupoziomowe skrzyżowanie???? 19.04.06, 21:05 Takie były plany, ale teraz to chyba nieaktualne. Swego czasu mówiło się o wiadukcie jako przedłużeniu ul Podmiejskiej do Obozowej. W jedną stronę Podmiejska jako dwupasmowa miała przecinać Rondo Westerplatte i dalej jako dwupasmowa miała się łączyć z dwupasmową Stańczukowskiego. Z drugiej strony wiadukt od Podmiejskiej miał iść nad ul. Wrocławska i dalej nad torami kolejowymi do Obozowej. Dalej były dwie wersje . I wersja) Obozowa miała się stać przedłużeniem ul. Południowej wchodzącej w skład Trasy Bursztynowej. Obozowa miał w okolicy kolejowej wierzy ciśnień być wyprostowana, (dlatego tak długo była tam duża kostka granitowa) i dalej przechodzić pod poszerzonym wiaduktem kolejowym do ul. Południowej. II wersja) Ul Południowa miała przechodzić wzdłuż torów (przez niewydarzone targowisko) do ul Kolejowej i dalej Dworcowej , a następnie w okolicach Placu Dworcowego łączyć się z wiaduktem do ul Podmiejskie (oraz także Obozowej) i dołem do ul Wrocławskiej. Tyle, co słyszałem, tyle powiedziałem. Plany ładne, ale kasy brak. Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Re: jak wygląda dwupoziomowe skrzyżowanie???? 19.04.06, 21:12 Walnąłem byka napisałem "kolejowa wierza ciśnień" a powinno być "kolejowa wieża ciśnień" gorąco mi i wstydliwie. Przepraszam czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: 19.04.06, 21:22 My tu dwój za ortografię nie stawiamy. :) ----- Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Re: 19.04.06, 21:29 Dziękuję. Raczej nie robię ortów, niestety forum ma to do siebie, że jak wyskoczy to nie można go poprawić, a jedynie wysłać poprawną kopię. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: 19.04.06, 22:28 no niestety, to forum jest technicznie zacofane:( Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Re: 19.04.06, 22:33 W nowocześniejszych zalogowani mogą swój tekst przez jakiś czas modyfikować (np przez 48 godzin). Mniej wtedy stresu. Ja należę do pokolenia, które błędów ortograficznych wstydzi się. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: 19.04.06, 22:38 Jak to ostatnio przeczytałem u pewnego młodego :) forumowicza: "jest XXI wiek i jest pewna dowolność". :) ----- Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: 19.04.06, 22:42 A ja w imieniu innych filologów! :) ----- Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: 20.04.06, 00:37 Ty to zaraz "których?"! W IIIi3/4 RP chcesz pytać o "innych"? Sumienia nie masz, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: 20.04.06, 09:28 my z gnębionych służb specjalnych musimy wszystko wiedziec :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 To nie tak źle :) 20.04.06, 00:31 wielkopolskawschodnia napisał: > Jak to ostatnio przeczytałem u pewnego młodego :) forumowicza: "jest XXI wiek i > > jest pewna dowolność". :) Mógł przecież napisać: "jezd XXI wieg i jezt pewna dowolnoźdź". :) I mógł się upierać, że jest "forómowiczem". Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Jeszcze raz ten sam tekst ale bez błędu. 19.04.06, 21:15 Takie były plany, ale teraz to chyba nieaktualne. Swego czasu mówiło się o wiadukcie jako przedłużeniu ul Podmiejskiej do Obozowej. W jedną stronę Podmiejska jako dwupasmowa miała przecinać Rondo Westerplatte i dalej jako dwupasmowa miała się łączyć z dwupasmową Stańczukowskiego. Z drugiej strony wiadukt od Podmiejskiej miał iść nad ul. Wrocławska i dalej nad torami kolejowymi do Obozowej. Dalej były dwie wersje . I wersja) Obozowa miała się stać przedłużeniem ul. Południowej wchodzącej w skład Trasy Bursztynowej. Obozowa miał w okolicy kolejowej wieży ciśnień być wyprostowana, (dlatego tak długo była tam duża kostka granitowa) i dalej przechodzić pod poszerzonym wiaduktem kolejowym do ul. Południowej. II wersja) Ul Południowa miała przechodzić wzdłuż torów (przez niewydarzone targowisko) do ul Kolejowej i dalej Dworcowej , a następnie w okolicach Placu Dworcowego łączyć się z wiaduktem do ul Podmiejskie (oraz także Obozowej) i dołem do ul Wrocławskiej. Tyle, co słyszałem tyle powiedziałem. Plany ładne, ale kasy brak Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: jak wygląda dwupoziomowe skrzyżowanie???? 20.04.06, 00:50 To wariant pośredni pomiędzy jednopoziomowym a wielopoziomowym. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: jak wygląda dwupoziomowe skrzyżowanie???? 20.04.06, 15:23 kaliszanin2 napisał: > To wariant pośredni pomiędzy jednopoziomowym a wielopoziomowym. :) Może nawet skrzyżowanie jednopoziomowego z wielopoziomowym. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: jak wygląda dwupoziomowe skrzyżowanie???? 20.04.06, 19:02 ww czep się tramwajaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Łata na łacie. 20.04.06, 23:29 Wszyscy wyśmiewają tutaj wielopoziomowe skrzyżowania, bo można przecież jednopoziomowe dużo taniej zrobić. To tak jak z naprawami ulic. Można oczywiście wszystko połatać i ciągle robić coraz taniej czyli łata na łacie. Widzę, że taki wariant większości z Was odpowiada. Gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: Łata na łacie. 20.04.06, 23:37 Nic nie mamy przeciwko wielopoziomowym skrzyżowaniom, tylko pytanie nas trochę rozbawiło. ) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: 20.04.06, 23:42 Ja zapytałem Młodego czy sobie jaja robi mając na myśli nie skrzyżowanie, a jego (udawaną?) niewiedzę. Przypomnę, że skrzyżowanie dwupoziomowe miało powstać na skrzyzowaniu Łódzkiej i Trasy Bursztynowej (pierwotny projekt Trasy). Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: 21.04.06, 17:10 poprostu trzeba wywołac dyskusje WW... Widzisz już 24 odpowiedzi.. Odpowiedz Link Zgłoś