Dodaj do ulubionych

LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???)

07.05.06, 23:12
Na forum Złotowa jest taki post podpisany przez stary_ale_jary. To naprawdę
nie ja, pomimo zbieżności nicków.
Myślę, że w Kaliszu takiej listy nie ma, chociaż Kalisz jest nadal czerwony.

stary_jak_kalisz
Obserwuj wątek
    • kaliszanin2 Koniec listy /nt 07.05.06, 23:13
      • ksiestwokaliskie Re: Koniec listy /nt 07.05.06, 23:14
        Dobre:)
    • wielkopolskawschodnia Re: 07.05.06, 23:16
      Po stokroć bardziej wolałem Belkę niż Marcinkiewicza. I co? Wlejecie mi? :>
      • ksiestwokaliskie Re: 07.05.06, 23:17
        jeden wart drugiego.
      • stary_jak_kalisz Re:Belka nie. 07.05.06, 23:19
        Belka opodatkował odsetki od moich oszczędności. Ręcznie sterowanie. Wszyscy,
        ale nie Belka!
    • arek_753 Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:24
      Myślę, że nie taki czerwony jakby się niektórym wydawało. Propaganda kpp-owsko
      gomułkowska lubiła zrobić tzw. z gówna bat.
      • ksiestwokaliskie Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:25
        to dlaczego w wyborach na prezydenta Kalisza najlepsze wyniki uzyskali Włodarek
        i Pęcherz?
        • stary_jak_kalisz Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:27
          czy to prawda, że Włodarek jest teraz energetykiem z "zawodu"?
          • ksiestwokaliskie Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:28
            zdaje się, że tak, podobnie jak Bachor.
            • stary_jak_kalisz Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:33
              I bratnio współpracują jak Wożniak i Koralewski w Ostrowie?
              • ksiestwokaliskie Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:35
                a tego to nie wiem. Nie mam nic wspólnego z Energetyką, zawsze byłem (i jestem)
                antykomunistą.
        • kaliszanin2 Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:31
          ksiestwokaliskie napisał:

> to dlaczego w wyborach na prezydenta Kalisza najlepsze wyniki uzyskali
          Włodarek
          > i Pęcherz?

To jest bardzo dziwne, bo Kalisz nigdy tyle nie stracił, ile za komuny. To są
          straty porównywalne ze zniszczeniem w czasie I WŚw.!

Kalisz potrzebuje władzy promującej liberalną gospodarkę, wszelcy amatorzy
          ręcznego sterowania, wszystko jedno jakiej proweniencji, socjałowie czy
          etatystyczni narodowcy, są dla nas bardzo szkodliwi.
          • ksiestwokaliskie Re: LISTA UCZCIWYCH Z SLD (???) 07.05.06, 23:34
            no właśnie. Ale widzę to w ciemnych barwach. Kaliscy liberałowie są słabiutcy,
            ostatnie 2 wybory parlamentarne w kwestii PO, przebiegły pod znakiem
            spadochroniarzy - najpierw Waldy Dzikowski, teraz Rafał Grupiński.
            • arczi-kalisz Waldy 08.05.06, 00:21
              Waldy Dzikowski w 2001 roku startował z okręgu poznańskiego, a w tym roku z
              Kalisza z list PO do Sejmu dostał się obecny wiceminister zdrowia Andrzej
              Wojtyła.
              ... chyba, że strony PKW kłamią ;)
              • ksiestwokaliskie Re: Waldy 08.05.06, 00:28
                Andrzej Wojtyła startował przecież jako niezależny do senatu, poza tym nie
                dostał się. A w rządzie jest dzięki Relidze, który go zaprosił do współpracy.
                Biuro Dzikowskiego mieściło się na Górnośląskiej więc chyba raczej był
                "kaliskim" posłem?
                • wielkopolskawschodnia Re: Waldy 08.05.06, 00:33
                  Oj, bo Arczi ma chyba rację. Ja głosowałem na Dzikowskiego (był chyba pierwszy
                  na liście w Poznaniu).
                  • ksiestwokaliskie Re: Waldy 08.05.06, 00:36
                    ale głosowałeś na niego w 2001 w Poznaniu? W każdym razie miał w Kaliszu biuro
                    poselskie - przechodziłem w latach 2001-05 obok tego miejsca prawie codziennie.
                    • arczi-kalisz Re: Waldy 08.05.06, 00:53
                      Wojtyła w 2005 startował na senatora, a w 2001 dostał się do Sejmu RP z listy
                      Platformy. Oczywiście, gdyby nie Religa, v-ce ministrem zdrowia by nie został;)

Co do biur poselskich - w Kaliszu i ogólnie w Polsce duża ilość posłów zakłada
                      swoje biura poza miejscem zamieszkania/startowania. Teraz, na przykład, mamy w
                      Kaliszu biuro Szejnfelda, który startował z okręgu pilskiego.
                      • ksiestwokaliskie Re: Waldy 08.05.06, 00:55
                        sprawdziłem - fakt, Dzikowski z Poznania się dostał.
                • kaliszanin2 Re: Waldy 08.05.06, 08:58

> Andrzej Wojtyła startował przecież jako niezależny do senatu, poza tym nie
                  > dostał się. A w rządzie jest dzięki Relidze, który go zaprosił do współpracy.
                  > Biuro Dzikowskiego mieściło się na Górnośląskiej więc chyba raczej był
                  > "kaliskim" posłem?

Wojtyła był posłem z listy PO, ale nie wstąpił do klubu PO, tylko pozostał w
                  resztówce SKL razem z Religą. Układy tej grupki były zresztą wielce
                  skomplikowane, bo koło SKL rozjechało się ze zlikwidowaną partią, której
                  działacze utworzyli Partię Centrum pod wodzą Religi. Wojtyła jednak zachował z
                  Religą dobre kontakty, może go więc nie przekreślać, bo to środowisko prędzej
                  czy później nie wytrzyma z Lepperem i Giertychem i popłynie w stronę PO.
                  • kaliszanin2 Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 09:52
                    kaliszanin2 napisał:

> (...)
                    > Wojtyła był posłem z listy PO, ale nie wstąpił do klubu PO, tylko pozostał w
                    > resztówce SKL razem z Religą. Układy tej grupki były zresztą wielce
                    > skomplikowane, bo koło SKL rozjechało się ze zlikwidowaną partią, której
                    > działacze utworzyli Partię Centrum pod wodzą Religi. Wojtyła jednak zachował
                    z
                    > Religą dobre kontakty, może go więc nie przekreślać, bo to środowisko prędzej
                    > czy później nie wytrzyma z Lepperem i Giertychem i popłynie w stronę PO.

Religa właśnie składa dymisję!
                    • ksiestwokaliskie Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 09:57
                      to było pewne - nikt kulturalny, jak Meller czy Religa, nie będzie współpracował
                      z Lepperem. Zatem nasz kaliski wiceminister Wojtyła też honorowo powinien odejśc!
                      • kaliszanin2 Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 11:10

> to było pewne - nikt kulturalny, jak Meller czy Religa, nie będzie
                        współpracowa
                        > ł
                        > z Lepperem. Zatem nasz kaliski wiceminister Wojtyła też honorowo powinien
                        odejś
                        > c!

Jasne, ale napisałem akurat na godzinę przed dymisją! Może Wojtyła powinien
                        kandydować na prezydenta Kal;isza? Ma rozległe kontakty w czołówce politycznej
                        (poparcie Religi nie byłoby bez znaczenia), więc możliwości też miałby niemałe.
                        Oczywiście, to pod warunkiem, że dogada się z PO, inaczej taka kampania nie
                        miałaby najmniejszego sensu. Może też mógłby liczyć jednocześnie na poparcie
                        PiS-u. Lokalne układy nie muszą powielać tej nieszczęsnej koalicji.
                        • ksiestwokaliskie Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:09
                          Kto wie, może to nie byłby zły pomysł?

ps. tymczasem do dymisji Religi jeszcze nie doszło:
                          wiadomosci.onet.pl/1318288,11,item.html
                          • ukos Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:11

> (...)do dymisji Religi jeszcze nie doszło(...)

Rzeczywiście, bazowałem na pierwszej wiadomości.
                            • kaliszanin2 Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:15
                              Pardon, staram się unikać używania tego nicku na kaliskim forum i kaliskiego
                              poza nim, ale czasem coś się zapomni.
                              • ksiestwokaliskie Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:26
                                schizofrenia internetowa ;)
                                • kaliszanin2 Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:47

> schizofrenia internetowa ;)

Nie chcę mieszać kaliskich spraw z jakimiś innymi.
                                  • ksiestwokaliskie Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:50
                                    w sumie ja też mam różne nicki. Tu inny, na inwestycjach też inny...:)
                                    • kaliszanin2 Re: Ale się wstrzeliłem !!! 08.05.06, 12:57

> w sumie ja też mam różne nicki. Tu inny, na inwestycjach też inny...:)

Ale na jednym forum powinno się używać jednego, inaczej robi się jakiś groch z
                                      kapustą. Dlatego na tym forum albo na innym, ale w związku z kaliskim, staram
                                      się używać tylko tego nicka. :)
    • arczi-kalisz Gadzinowski 09.05.06, 14:19
      jak SLD... to SLD... rzućcie oczkiem na posła Gadzinkowskiego:
      http://www.joemonster.org/download.php?d_op=getit&lid=2269
      • wielkopolskawschodnia Re: Gadzinowski 09.05.06, 14:26
        Gadzinowski? Młot na narodowych socjalistów. Obnaża ich głupotę. Jajcarz. Sam
        się sobie dziwię, ale coraz bardziej lubię go słuchać. Im wyższy numerek RP,
        tym bardziej lubię. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka