Dodaj do ulubionych

Czy jest już strona wojewóztwa?

03.08.06, 09:30
Panowie, czy jest już jakaś strona województwa? Może zróbmy ją wspólnymi
siłami? Wtedy, oprócz oklepanych argumentów w dyskusji na forum, będzie można
także posługiwać się tą stroną. Z czasem się rozejdzie po internecie wieść o
jej istnieniu.

Obserwuj wątek
    • o00 Re: Czy jest już strona wojewóztwa? 03.08.06, 10:52
      dembny napisał: "Panowie, czy jest już jakaś strona województwa? Może zróbmy ją
      wspólnymi siłami? "

Panowie (i Panie też) wiedzą, że nie ma. :/

"Wspólnymi siłami" mówisz - to znaczy że ty co zrobisz? Bo jak na razie wszyscy
      mówią, że o jaka szkoda, że nie ma, ale udział w jej budowaniu zadeklarowałem
      tylko ja i Szycha. Inni wolą napisać post, że "trzeba", "należy", "powinno" i
      już są zadowoleni z siebie, że odwalili kawał ciężkiej roboty.

Zatem: co możesz zrobić ty? A może ktoś coś jeszcze?
      • arczi-kalisz Re: Czy jest już strona wojewóztwa? 03.08.06, 15:58
        ja też się deklaruję, jako pomocnik, ale z góry ostrzegam, że od 10ego jest
        niedostępny w Kaliszu, a od 22ego niedostępny w Polsce:)

więc zostało 7 dni... Bóg stworzył świat w 6 dni:)

aha... ze znajomości technik internetowych i budowania stronek moja wiedza jest
        ograniczona do HTMLa;)

Napiszcie, jak sobie wyobrażacie tą stronkę:)
        • o00 Re: Strona: kwestia 1 03.08.06, 17:35
          Kwestia pierwsza: jak nazwiemy stronę? "Województwo środkowopolskie"? :>
          • arczi-kalisz Re: Strona: kwestia 1 03.08.06, 21:04
            gdzieś tutaj czytałem, że projekt jest już w Sejmie, ktoś wie więcej?
            Tam też jest "środkowopolskie"? :>
            • o00 Re: Strona: kwestia 1 04.08.06, 14:10
              W Sejmie jest projekt środkowopomorskiego, a nie tego naszego.
              A jak oni przeforsują tę nazwę, to ja się przestanę przyznawać do Kalisza!
      • ksiestwokaliskie Re: Czy jest już strona wojewóztwa? 03.08.06, 19:37
        o00 napisał:

> "Wspólnymi siłami" mówisz - to znaczy że ty co zrobisz? Bo jak na razie wszyscy
        >
        > mówią, że o jaka szkoda, że nie ma, ale udział w jej budowaniu zadeklarowałem
        > tylko ja i Szycha. Inni wolą napisać post, że "trzeba", "należy", "powinno" i
        > już są zadowoleni z siebie, że odwalili kawał ciężkiej roboty.
        >
        > Zatem: co możesz zrobić ty? A może ktoś coś jeszcze?

A co Ty zrobiłeś? :>
    • ksiestwokaliskie Serwer na stronę 03.08.06, 19:39
      Na dzień dobry oferuję serwer na stronę - szybki, bez limitów transferu, bez
      reklam, pojemnośc 100 mb - chyba starczy? (jak nie, mogę załatwic więcej).
      • mlodykalisz Re: Serwer na stronę 03.08.06, 19:50
        Chetnie bym coś pomógł... np. wycinki z gazet albo jakieś info z prasy
        lokalnej :) ale nie wiem kiedy bo wyjeżdzam niebawem na miesiąc więc będzie
        ciężko:P
      • szycha-ns Re: Serwer na stronę 05.08.06, 17:54
        Ja zadeklarowałem się zrobic stronę na Wikipedii, do tego nie jest potrzebny
        własny serwer. Jeśli ktoś ma czas może zrobić całkiem nową stronę, ale od razu
        mówię, że nie jest to kwestia kilku godzin...
    • wielkopolskawschodnia Re: Strona powiatu kaliskiego 08.08.06, 03:00
      Dziżes - jak bieda. :/
      pl.wikipedia.org/wiki/Powiat_kaliski
      • szycha-ns Re: Strona powiatu kaliskiego 14.08.06, 11:44
        Za to powiat ostrowski na Wikipedii prezentuje się znacznie lepiej. Dzięki
        pewnemu Wenecjaninowi :) Może zamiast robić stronę wojewódzką lepiej jest się
        skupić na powiecie? Przynajmniej na początek...

Pewnie, że edycja stron na Wiki jest prosta, wystarczy tylko trochę czasu i
        chęci.
    • o00 Re: Uwaga: będzie strona województwa 14.08.06, 10:34
      W kwadrans nauczyłem się edytować hasła na Wikipedii (przecież to łatwizna, nie
      wiem czemu mnie straszyliście!).

Proszę o propozycje dotyczące budowy hasła - czyli po ludzku: co tam ma być.

Ruszcie tyłki (a raczej głową)!
      • kaliszanin2 Re: Uwaga: będzie strona województwa 14.08.06, 11:56
        o00 napisał:

> (...)
        > Proszę o propozycje dotyczące budowy hasła - czyli po ludzku: co tam ma być.
        > (...)

Oprócz informacji dotyczących samego proponowanego województwa napisz tam
        także, że w internecie toczą się na ten temat dyskusje, w których przeważa
        pogląd, że właściwą dla niego, wynikającą z historii przeważającej części tego
        regionu nazwą, byłoby "województwo wschodniowielkopolskie".
        • kaliszanin2 Re: Uwaga: będzie strona województwa 14.08.06, 11:57
          kaliszanin2 napisał:

> (...)właściwą dla niego, wynikającą z historii przeważającej części tego
          > regionu nazwą, byłoby "województwo wschodniowielkopolskie".
          Możesz przy tym zamieścić linki do paru naszych dyskusji, a może i do innych
          stron.
          • ksiestwokaliskie Re: Uwaga: będzie strona województwa 14.08.06, 12:23
            I przede wszystkim mapki - tego materiału nie powinno Ci brakowac :)
      • o00 Re: Wysoczyzna Kaliska 14.08.06, 17:25
        Kto napisze hasło "Wysoczyzna Kaliska"? :>
        • kaliszanin2 Może geograf? 14.08.06, 18:28
          o00 napisał:

> Kto napisze hasło "Wysoczyzna Kaliska"? :>

Udzielał się tutaj geograf2006:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=110&w=43607174&a=44354390
          ;)
          • ksiestwokaliskie Re: Może geograf? 14.08.06, 19:29
            dobre, dobre :)
            • o00 Re: Wysoczyzna Kaliska 14.08.06, 20:34
              Jaja se robicie, a ja poważnie pytam. :>

Wiecie jakie to trudne? Niby takie łatwe, a ja pierwszy akapit "Kalisza" chyba
              ze dwie godziny pisałem. ;(
              • kaliszanin2 Re: Wysoczyzna Kaliska 14.08.06, 20:38
                o00 napisał:

> Jaja se robicie, a ja poważnie pytam. :>
                >
                > Wiecie jakie to trudne? (...)

Dlatego z tym geografem to nie tylko jaja. Przydałby się jakiś prawdziwy.
                • o00 Re: Wysoczyzna Kaliska 14.08.06, 20:45
                  Jak by ci ten geograf2006 hasło napisał, to by się nagle okazało, że mieszkasz
                  na Wyżynie Kępińsko-Koźmińskiej, w powiecie metropolitalnym ostrowskim, a do
                  tego w subregionie leszczyńsko-południowym, oczywiście w aglomeracji ostrowsko-
                  skalmierzyckiej.
                  • kaliszanin2 Re: Wysoczyzna Kaliska 14.08.06, 21:17
                    o00 napisał:

> Jak by ci ten geograf2006 hasło napisał, to by się nagle okazało, że
                    mieszkasz
                    > na Wyżynie Kępińsko-Koźmińskiej, w powiecie metropolitalnym ostrowskim, a do
                    > tego w subregionie leszczyńsko-południowym, oczywiście w aglomeracji
                    ostrowsko-
                    > skalmierzyckiej.

Ja pisałem o prawdziwym geografie, a jeżeli ten 2006 jest prawdziwy, to by się
                    też musiał powściągnąć. Fantazyjne polemiki na forum to jedno, a rzetelność
                    zawodowa (i co za tym idzie - reputacja) to już dużo poważniejsza sprawa.
                    • geograf2006 Re: Wysoczyzna Kaliska 17.08.06, 00:43
                      Wysoczyzna Kaliska jest Wyszoczyzną Kaliską. Niejaki o00 napisałby, że jest to
                      obszar metropolitalny kaliski.
        • o00 Re: Uwaga: nie będzie strony województwa jeśli... 28.08.06, 12:56
          No to jak!? Ktoś napisze jakiś akapit!? Czy ja sam mam to napisać!? :>

Bo jak myślicie, że ja sam to napiszę, to się mylicie! :>
          • o00 Re: Uwaga: strona będzie poznańsko-ostrowska 03.09.06, 14:42
            Owszem, strona jest. Oczywiście rządzą na niej kolesie z Poznania i Ostrowa o
            mentalu tak zniemczonym, jakby ich żywcem wyrwało z Provinz Posen (i używają
            mniej więcej tej samej retoryki, co kolesie z forum Poznań). Najbardziej mnie
            rozbawiło stwierdzenie, że Ostrów stoi kulturalnie dużo wyżej nad Kaliszem,
            architektonicznie oczywiście też, i tym podobne sprusaczone baje.

Ksienztwo miał chyba rację pisząc kiedyś, że z nimi nie sposób rozmawiać.

A ponieważ nikt z was nie chce strony robić (bo mówić to za mało), to będziemy
            mieli województwo-in-spe na modłę poznańsko-ostrowską. Gites. Po prostu gites.
            • danl16 Re: Uwaga: strona będzie poznańsko-ostrowska 03.09.06, 14:57
              to kiedy bedzie ta stronka województwa srodkowopolskiego ???
              interesuje mnie co tam bedzie o koninie ??? :P
              bo jak niema to ja zrobie ale napisze takze własne mysli......
              • o00 Re: Uwaga: strona będzie poznańsko-ostrowska 03.09.06, 15:05
                Wikipedia nie służy do prezentowania "własnych myśli", lecz do przedstawiania
                obiektywnych faktów. A kolesie z Poznania tego nie rozumieją i uprawiają tam
                swoją własną prywatną publicystykę. I tyle.
              • szycha-ns Re: Uwaga: strona będzie poznańsko-ostrowska 03.09.06, 15:07
                Nikt z Kalisza nie chciał, nie mógł, nie miał czasu- niepotrzebne skreślić-
                zrobić tej strony, więc zajęły się tym osoby z innego miasta. Oto adres:
                pl.wikipedia.org/wiki/Wojew%C3%B3dztwo_%C5%9Brodkowopolskie
                • o00 Re: Uwaga: strona będzie poznańsko-ostrowska 03.09.06, 15:13
                  Taaa... Poczytajmy dyskujsę:
                  pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja:Wojew%C3%B3dztwo_%C5%9Brodkowopolskie
                • wielkopolskawschodnia Re: Uwaga: strona będzie poznańsko-ostrowska 03.09.06, 15:33
                  dembny napisał: "zróbmy ją wspólnymi siłami".

Heh...
                  • szycha-ns Re: Uwaga: strona będzie poznańsko-ostrowska 03.09.06, 15:40
                    Takie hasła już nie działają :) Nie te czasy ;)
                    • o00 Re: Uwaga: strona będzie poznańsko-ostrowska 03.09.06, 19:09
                      Ale oni wciąż właśnie tak myślą, bo już im tak zostało po Niemcach.
                      Czy uważasz, że taki Sector lub taki Kameralis myślą inaczej?
                      Myślą dokładnie tak samo, bo w takim sprusaczonym myśleniu zostali wychowani.
                      Z tym może, że Kameralis jest nieco bardziej ugrzeczniony.
                      • ksiestwokaliskie Re: Uwaga: strona będzie poznańsko-ostrowska 04.09.06, 00:56
                        Najlepiej zmienic to co się nie podoba-każdy może to zmieniac, z tym, że pewnie
                        zaraz ktoś to zmieni-wygra ten, kto dłużej wytrzyma ciągłe zmienianie zawartości
                        tekstu. W wikipedyjnych dyskusjach nie ma sensu brac, bo poziom podworkowy tam
                        jest z tego co widziałem na podstawie załączonych linków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka