offca_kaliska 03.09.06, 17:21 czy ktoś się orientuje, gdzie można oddać z trzydzieśći kilo gazet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szycha-ns Re: skup makulatury 03.09.06, 17:25 PAX. FHU tel. 0 62 753 03 83- info z Internetu. Jednak nie licz za to więcej jak 5 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
offca_kaliska Re: skup makulatury 03.09.06, 19:27 dzięki! nie idzie o pieniądze, tylko o to, że sporo tego mam, więc zamiast kosz zawalać - oddam na recycling (oby). Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: Skup makulatury 03.09.06, 19:29 A miały być pojemniki na segregowane śmieci. Nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Skup makulatury 04.09.06, 01:23 są na razie proste pojemniki, ale niebawem mają się pojawic kolejne - na odpady organiczne, mokre, suche czy jakoś tak, i inne, związane z Zakładem w Prażuchach. Ponoc z tego powodu mają parkingi byc pomniejszane (!) i opłaty za śmieci wzrosną. (!) Odpowiedz Link Zgłoś
intermasterkalisz Re: skup makulatury 03.09.06, 20:20 Popieram bardzo recykling, sam zbieram szklane, plastikowe opakowania i inne surowce i wrzucam je do specjalnych pojemników, mimo że muszę daleko do nich dojeżdzać. Jestem zadowolony, że mogę swoją drobną czynnością mieć pozytywny wkład w dobro całego Wszechświata :). Zdenerwowało mnie coś kilka lat temu, gdy odwoziłem na Obozową 80 kg makulatury w postaci gazet. Dostałem za to 3 zł 80 gr, co pan dający mi pieniądze skwitował szyderczym śmiechem i wyraził podziw, że mając niezłe auto chce mi się fatygować za taką kasę. Cóż... widocznie człowiek bez misji, musi zmienić zawód albo podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: skup makulatury 04.09.06, 01:20 no proszę, myślałem, że już wszystkie skupy w Kaliszu zamknięte. Będąc dzieckiem zbierałem makulaturę i wówczas (lata 80-te i początek 90-tych) można było zebrac niezłą sumkę (jak na potrzeby dzieciaka;). Koło domu mam pojemnik na papier więc teraz tam trafia nadmiar prasy i innych papierów. Gdyby tylko poku..eńce (inaczej nie można tego nazwac) z osiedla nie podpalały jego zawartości to byłoby git. ps. tylko siara jak idę z butelkami, zwłaszcza jak się nazbiera sporo ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: skup makulatury 04.09.06, 02:25 <pokazuje wyprostowany środkowy palec u dłoni> ;) Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: Skup makulatury 05.09.06, 02:17 A gdzieś ty zapodział książęce maniery, co? :> Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Skup makulatury 05.09.06, 16:12 dla Ciebie zrobiłem wyjątek :D Odpowiedz Link Zgłoś