mrdj1 05.12.06, 12:47 A ja znalazłem to: www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=416978 jak się wam podoba? :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiestwokaliskie Re: galeria kalisz 2 05.12.06, 13:08 Trochę lepsze niż to co jest teraz, ale bez podniety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arczi-kalisz Re: galeria kalisz 2 05.12.06, 13:23 o00 napisał: "Wielkie g-ó-w-n-o (sorry!)." No, czyli bez zmian... po prostu do średniego g-ó-w-n-a ktoś chce dobudować kilka kloców, że się tak wyrażę. -- Stowarzyszenie KoLiber - Oddział KaLisz Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: galeria kalisz 2 05.12.06, 23:07 No a tobie się toto podoba? Podoba ci się "Pod Zegarem"? Podoba ci się zabudowa vis a vis hotelu Orbis "Prosna"? Podoba ci się przebicie AWP przez Piskorzewie? Podoba ci się zrujnowanie założeń urbanistycznych Nowego Rynku? Podoba ci się to wszystko!? No, podoba ci się!? Odpowiedz Link Zgłoś
mrdj1 Re: galeria kalisz 2 06.12.06, 14:11 Hehehe a wy się spodziewaliście, że 2-ga część Galerii Kalisz będzie wyglądała jak Arkadia w Warszawie? heheh, gratuluje poczucia humoru i optymizmu :P. Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: galeria kalisz 2 06.12.06, 14:40 Nie, spodziewaliśmy się, że będzie wyglądać jak Złote Tarasy! :p Odpowiedz Link Zgłoś
naraziegosc Re: galeria kalisz 2 06.12.06, 19:34 Trudno powiedziec czy sie podoba bo w Kaliszu jestem rzadko i nie wiem o czym mowisz. Tzn nie kojarze miejsc (budynkow ?)o ktorych piszesz i nie wiem jakie sa (byly) zalozenia urbanistyczne Nowego Rynku (jesli jakies byly w ogole). Ale, po pierwsz to trzeba miec pieniadze, zeby sobie fundowac najlepszych architektow i potem miec zeby wybudowac to co zaprojektuja. Po drugie narzekaliscie jak wstretna jest hala sportowa a przyznam, ze nie wiem dlaczego, z zewnatrz widzialem i podoba mi sie, a wnetrze tylko ze zdjec znam ale tez wydaje sie ladne. Niestety nie zawsze bedzie nam sie podobalo to co buduja ale gusta sa rozne i bedzie trudno trafic we wszystkie. A tutaj jest zawsze narzekanie. Nie pamietam czy wam sie cokolwiek kiedykolwiek spodobalo. Centrum handlowe to centrum handlowe. Musi byc funkcjonalne, co oczywiscie nie znaczy zeby bylo brzydkie ale to co widac na zdjeciu (Galerii) nic nie mowi i jak tu mozna oceniac ?? Szczerze mowiac chodzilo mi tylko o to, ze tu na forum jeszcze nic nikomu sie nie spodobalo. Ciekawe co bysmy mieli w Kaliszu gdybyscie wy mogli decydowac i rozdzielac budzet. Jakie centra handlowe by powstaly, za jakie pieniadze, kto by je budowal i kto projektowal. Kalisz by zbieral wszystkie nagrody roznych "misterow budownictwa" (zdaje sie kiedys takie przynawano). Uff to sie rozpisalem...))) Odpowiedz Link Zgłoś