loginn99 17.02.07, 18:38 Zapraszam !!! : www.dolina-rospudy.pl/ .k-hi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o00 Re: Dolina Rospudy 19.02.07, 11:13 Adam Wajrak: "Walczyć o Rospudę trzeba, bo właśnie o nią zetrą się dwie siły. Zniszczyć to miejsce chce ta ciemna, która karmi się zacofaniem, kłamstwem i manipulowaniem ludźmi. To ta, która uważa, że władza nigdy nie powinna przyznać się do błędów. Ta, która zawsze musi postawić na swoim, a my tylko coraz bardziej mamy przyginać karki. Ta, dla której dobro publiczne to dobro niczyje, a piękno to nic nieznaczący argument. Ma ona na swoje usługi aparat państwa i wykorzystuje go niecnie do swoich celów. Nie ma partyjnej przynależności i bez względu na kolejne ogłaszane zmiany ma się świetnie. Po drugiej stronie jesteśmy my. Nie mamy kierowców, sekretarek, funduszy państwowych, sprzedajnych ekspertów. Nie znamy ważnych ludzi. Nie możemy nic obiecać wpływowym biznesmenom. Jesteśmy tylko zwykłymi obywatelami. Obywatelami, dla których dobro publiczne to świętość, a piękno to wartość. Nie jesteśmy przeciwko mieszkańcom Augustowa i obwodnicy, która im się należy. Chcemy tylko, by wybudowano ją gdzie indziej, tak by nie niszczyła. Tak by Dolina Rospudy mogła cieszyć jeszcze wiele pokoleń. Walczymy o Rospudę, bo chcemy innej Polski. Takiej, w której podobne draństwo nie byłoby możliwe." Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 Re: Dolina Rospudy 19.02.07, 15:19 Moze jestem w mniejszosci, ale nie wydaje mi sie, ze sytuacja jest tak dramatyczna jak to przedstawiaja ekolodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
naraziegosc Re: Dolina Rospudy 19.02.07, 19:31 Jedna z wypowiedzi na stronie ktora podal o00 (tak dla rownowagi):" Wszyscy sympatycy przyrody z miast które mają obwodówki swoich miejscowości jesteście niepoważni i egoistyczni a przy tym manipulowani przez ekologów i media, żeby się wypowiadać trzeba tu być i zobaczyć. Wokół Augustowa wszędzie są lasy woda i różnego rodzaju bagienka.Trasa wyznaczona przez ekologów również biegnie przez torfowiska rzekę Rospudę a lasu też trzeba wyciąć a budowa jej najwcześniej rozpoczeła by się za okło 30 lat o tym ekolodzy już nie wspominają.Jestem mieszkańcem Auusowa i mogę zaprowadzić w dziesiątki innych przepięknych miejsc gdzie naprawdę żyją dzikie zwierzęta.Ekolodzy jedynie promują samych siebie oni na protesty przychodzą jak do pracy na dodatek wyposażeni w doskonały i drogi sprzęt. Nie tu to gdzie indziej aby był szum i rozgłos, przyroda jest na ostatnim miejscu. To samo tyczy się niektórych pseudo dziennikarzy, kto syszał o pewnym pismaku z ogólnokrajowej gazety na Rospudzie wyrobił sobie nazwisko i wizerunek obrońcy przyrody w rzeczywistości jest cynicznym cwaniaczkiem żerującym na życiu i zdrowiu mieszkańców .Drodzy ekolodzy fałszujecie fakty zdjęcia i okoliczności budowy wstydze się za Was MIESZKANIEC AUGUSTOWA Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: Dolina Rospudy 19.02.07, 22:17 Co ty znowu piszesz? Ja żadnej strony nie podawałem. :> Odpowiedz Link Zgłoś
naraziegosc Re: Dolina Rospudy 19.02.07, 23:08 Oczywiscie ze nie....przepraszam pomylilo mi sie...login99 dawal link rozpoczynajac ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Dolina Rospudy 25.02.07, 12:43 Juz dawno temu glosilem - ,, TIRY NA TORY !!! Jezeli PKP nie chce , to niech to bedzie PCC Rail Polska lacznie z brytyjska firma ,, ARRIVA ''.A tak ciagle pieniadze wymykaja sie nam miedzy ,,palcyma''! Pekap nie kasuje za TIR-y , policja takze nie kasuje za nadmierny nacisk na osie i nadmierne predksci kierowcow TIR-ow , niePolakow glownie.Poza tym pamietajmy ,ze Augustow , to miejscowosc - UZDROWISKO (taki ma status ) w Zielonych Plucach Polski . W kwietniu ub roku bylem ostatni raz na Rospuda i wiem czym ONA jest dla naszego , polskiego krajobrazu , dla mojego zdrowia. Walory Doliny Rospudy sa unikatem na skale swiatowa i dlatego popieram Akcje Ratoweania Doliny Rospudy , niezaleznie od tego czy bada nia kierowac ekolodzy z Greenpeace czy inni ludzie dobrej woli. Pozdrawiam ekologicznie ok333 Odpowiedz Link Zgłoś
plisak Re: Dolina Rospudy 25.02.07, 22:04 www.pracownia.org.pl/dz/index.php?d=archiwalne&rok=2007&nr=154&b=1 Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: Dolina Rospudy 25.02.07, 23:25 Czy należy rozumieć, że twoim zdaniem będzie dramatyczna dopiero wtedy, kiedy Via Baltica zostanie w dolinie Rospudy wybudowana? Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Dolina Rospudy 27.02.07, 04:28 Jak widzę, tym kraju (do niedawna mówiłem, że w moim kraju) nie ma już nawet szacunku dla krzyża, to co się spodziewać, że ludzie będa szanować jakąś tam dolinę jakiejś tam rzeki... Finis Poloniae. Odpowiedz Link Zgłoś
plisak Re: Dolina Rospudy 28.02.07, 03:34 www.elpais.com/articulo/sociedad/Bruselas/llevara/Polonia/tribunales/parar/carretera/zona/protegida/elpepusoc/20070226elpepisoc_2/Tes Odpowiedz Link Zgłoś
naraziegosc Re: Dolina Rospudy 01.03.07, 01:49 Ktos gdzies tu pytal o nauczycieli hiszpanskiego, teraz wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
plisak Re: Dolina Rospudy 04.03.07, 18:41 video.google.pl/videoplay?docid=4825339201491503534 Odpowiedz Link Zgłoś