Dodaj do ulubionych

Dolina -respudy !!!!!!!!!!!!!!!

17.02.07, 18:38
Zapraszam !!! : www.dolina-rospudy.pl/ .k-hi

Obserwuj wątek
    • o00 Re: Dolina Rospudy 19.02.07, 11:13
      Adam Wajrak: "Walczyć o Rospudę trzeba, bo właśnie o nią zetrą się dwie siły.
      Zniszczyć to miejsce chce ta ciemna, która karmi się zacofaniem, kłamstwem i
      manipulowaniem ludźmi. To ta, która uważa, że władza nigdy nie powinna przyznać
      się do błędów. Ta, która zawsze musi postawić na swoim, a my tylko coraz
      bardziej mamy przyginać karki. Ta, dla której dobro publiczne to dobro niczyje,
      a piękno to nic nieznaczący argument. Ma ona na swoje usługi aparat państwa i
      wykorzystuje go niecnie do swoich celów. Nie ma partyjnej przynależności i bez
      względu na kolejne ogłaszane zmiany ma się świetnie. Po drugiej stronie
      jesteśmy my. Nie mamy kierowców, sekretarek, funduszy państwowych, sprzedajnych
      ekspertów. Nie znamy ważnych ludzi. Nie możemy nic obiecać wpływowym
      biznesmenom. Jesteśmy tylko zwykłymi obywatelami. Obywatelami, dla których
      dobro publiczne to świętość, a piękno to wartość. Nie jesteśmy przeciwko
      mieszkańcom Augustowa i obwodnicy, która im się należy. Chcemy tylko, by
      wybudowano ją gdzie indziej, tak by nie niszczyła. Tak by Dolina Rospudy mogła
      cieszyć jeszcze wiele pokoleń. Walczymy o Rospudę, bo chcemy innej Polski.
      Takiej, w której podobne draństwo nie byłoby możliwe."
      • kalamata99 Re: Dolina Rospudy 19.02.07, 15:19
        Moze jestem w mniejszosci, ale nie wydaje mi sie, ze sytuacja jest tak dramatyczna jak to przedstawiaja ekolodzy.
        • naraziegosc Re: Dolina Rospudy 19.02.07, 19:31
          Jedna z wypowiedzi na stronie ktora podal o00 (tak dla rownowagi):" Wszyscy
          sympatycy przyrody z miast które mają obwodówki swoich miejscowości jesteście
          niepoważni i egoistyczni a przy tym manipulowani przez ekologów i media, żeby
          się wypowiadać trzeba tu być i zobaczyć. Wokół Augustowa wszędzie są lasy woda
          i różnego rodzaju bagienka.Trasa wyznaczona przez ekologów również biegnie
          przez torfowiska rzekę Rospudę a lasu też trzeba wyciąć a budowa jej
          najwcześniej rozpoczeła by się za okło 30 lat o tym ekolodzy już nie
          wspominają.Jestem mieszkańcem Auusowa i mogę zaprowadzić w dziesiątki innych
          przepięknych miejsc gdzie naprawdę żyją dzikie zwierzęta.Ekolodzy jedynie
          promują samych siebie oni na protesty przychodzą jak do pracy na dodatek
          wyposażeni w doskonały i drogi sprzęt. Nie tu to gdzie indziej aby był szum i
          rozgłos, przyroda jest na ostatnim miejscu. To samo tyczy się niektórych pseudo
          dziennikarzy, kto syszał o pewnym pismaku z ogólnokrajowej gazety na Rospudzie
          wyrobił sobie nazwisko i wizerunek obrońcy przyrody w rzeczywistości jest
          cynicznym cwaniaczkiem żerującym na życiu i zdrowiu mieszkańców .Drodzy
          ekolodzy fałszujecie fakty zdjęcia i okoliczności budowy wstydze się za Was
          MIESZKANIEC AUGUSTOWA
          • o00 Re: Dolina Rospudy 19.02.07, 22:17
            Co ty znowu piszesz? Ja żadnej strony nie podawałem. :>
            • naraziegosc Re: Dolina Rospudy 19.02.07, 23:08
              Oczywiscie ze nie....przepraszam pomylilo mi sie...login99 dawal link
              rozpoczynajac ten temat.
          • plisak Re: Dolina Rospudy 25.02.07, 04:19
            adamwajrak.blox.pl/html
            • ok333 Re: Dolina Rospudy 25.02.07, 12:43
              Juz dawno temu glosilem - ,, TIRY NA TORY !!! Jezeli PKP nie chce , to niech
              to bedzie PCC Rail Polska lacznie z brytyjska firma ,, ARRIVA ''.A tak ciagle
              pieniadze wymykaja sie nam miedzy ,,palcyma''! Pekap nie kasuje za TIR-y ,
              policja takze nie kasuje za nadmierny nacisk na osie i nadmierne predksci
              kierowcow TIR-ow , niePolakow glownie.Poza tym pamietajmy ,ze Augustow , to
              miejscowosc - UZDROWISKO (taki ma status ) w Zielonych Plucach Polski . W
              kwietniu ub roku bylem ostatni raz na Rospuda i wiem czym ONA jest dla
              naszego , polskiego krajobrazu , dla mojego zdrowia. Walory Doliny Rospudy sa
              unikatem na skale swiatowa i dlatego popieram Akcje Ratoweania Doliny Rospudy ,
              niezaleznie od tego czy bada nia kierowac ekolodzy z Greenpeace czy inni ludzie
              dobrej woli.

Pozdrawiam ekologicznie

ok333
              • plisak Re: Dolina Rospudy 25.02.07, 22:04
                www.pracownia.org.pl/dz/index.php?d=archiwalne&rok=2007&nr=154&b=1
        • o00 Re: Dolina Rospudy 25.02.07, 23:25
          Czy należy rozumieć, że twoim zdaniem będzie dramatyczna dopiero wtedy, kiedy
          Via Baltica zostanie w dolinie Rospudy wybudowana?
          • plisak Re: Dolina Rospudy 27.02.07, 00:53
            wiadomosci.onet.pl/41437,film.rd
            • wielkopolskawschodnia Re: Dolina Rospudy 27.02.07, 04:28
              Jak widzę, tym kraju (do niedawna mówiłem, że w moim kraju) nie ma już nawet
              szacunku dla krzyża, to co się spodziewać, że ludzie będa szanować jakąś tam
              dolinę jakiejś tam rzeki... Finis Poloniae.
              • plisak Re: Dolina Rospudy 28.02.07, 03:34
                www.elpais.com/articulo/sociedad/Bruselas/llevara/Polonia/tribunales/parar/carretera/zona/protegida/elpepusoc/20070226elpepisoc_2/Tes
                • naraziegosc Re: Dolina Rospudy 01.03.07, 01:49
                  Ktos gdzies tu pytal o nauczycieli hiszpanskiego, teraz wiem dlaczego.
                  • plisak Re: Dolina Rospudy 04.03.07, 18:41
                    video.google.pl/videoplay?docid=4825339201491503534
    • plisak Re: Dolina Rospudy 05.03.07, 03:09
      www.heodes.neostrada.pl/page3.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka