kaliszman 21.06.08, 13:36 Nie wiem co mam powiedzieć(napisać),na akt takiej głupoty,a dokładniej"debilizmu"kalisz.naszemiasto.pl/wydarzenia/866361.h tml?ses_nm=0e90e7b0ca2678bfa3f01bcbf23c83f8 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaliszman Re: Przykład bezmyślnej głupoty 21.06.08, 13:39 Teraz chyba będzie cały kalisz.naszemiasto.pl/wydarzenia/866361.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Co za bydło! 21.06.08, 15:02 Jak złapią niech poleją smołą, wytarzają w pierzu i wypędzą z naszych stron. Bydło dorabia nam opinię dzikusów. Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Co za bydło! W calej Polsce ?! 15.07.08, 00:31 Bylem w Sokolowsku z mlodzieza , z kaliskiego jednego LO. Widzielismy jeszcze to uzdrowiskp przed pozarem. Tarniowianin - kol. Jerzy R.musial O TYM napisac, bo miejscowym brak bylo odwagi : www.tajemnice.cyberion.org/sokol01.html Mnie to przypomina Kalisz . Koszary, a i juz inne obiekty czekaja. Jak nie pozar , to demolka . Raz niedopatrzenie, a drugi raz totalna glupota. Czy o taki zarobek na degradacji zabytkow chpodzi. Prosz przeczytajcie - od dech, do dechy. Czysta nauka. Odpowiedz Link Zgłoś
anqa_77 Re: Co za bydło! W calej Polsce ?! 15.07.08, 20:14 Przykre... w Sokołowsku byłam jakieś 4 lata temu... budynek aż prosił się by tam zrobić kompleks wypoczynkowy ;( Widocznie za drogo wychodziło, lepiej pozbyć się w inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszman Re: Co za bydło! W calej Polsce ?! 17.07.08, 10:30 I znów niestety powtarza sie historia z przed roku.Mam tu na mysli,że znów Łabędzie z parku przyjaźnie nie mają młodych.A dużo w tym zsaługa zapewne miejscowych meneli.Na poczatku było 6 małych liczba ta szybko sie zmniejszyła do 3,przez pewien czas stan ten sie utrzymywał,aby przy kolejnej wizycie stwierdziłem,ze już są tylko dwa młode.Pomyślałem,że może padły ofiara drapieżników albo psów,bo jeszce ich rozmiary jak na łabędzie były dość skromne.Ale dwa dni temu zauważyłem,że nie ma dwójki juz prawie wyrośnietych młodych,które z pewnością musiały paść ofiara ludzi,jak pisałem identyczna historia wydarzyła sie rok temu.Nie wiem,czy są one zabijane na jedzenie,czy może ktoś nie lubi łabędzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszman Re: Co za bydło! W calej Polsce ?! 17.07.08, 10:57 No to srawa się wyjaśniła,powiem tylko,że na glinince Zośka też było kilka martwych kaczek kalisz.naszemiasto.pl/wydarzenia/876273.html Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Co za bydło! W calej Polsce ?! 17.07.08, 11:19 Kaliszman, dalem Ci na priva fotki. Dalacz z laski swojej do galerii.Dzieki. My nie mozemy byc obojetni... Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszman Re: Co za bydło! W calej Polsce ?! 22.07.08, 10:44 Chyba najbardziej prawdopodobne www.rc.fm/node/4698 Odpowiedz Link Zgłoś
mothertown Re: Przykład bezmyślnej głupoty 22.07.08, 10:57 Biedne łabędzie :,( Będzie mi ich brakowało... To podobno bardzo rzadki gatunek, nawet badali tę populację Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Przykład bezmyślnej głupoty 22.07.08, 22:51 mothertown napisała: > Biedne łabędzie :) Będzie mi ich brakowało... To podobno bardzo >rzadki gatunek Tia, labedz niemy ( Cygnus Olor) www.dolinaslupi.pl/images/fauna/index.php?p=1&i=6 oraz : www.ptaki.info/abc/ptak.php?id=15 Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszman Re: Przykład bezmyślnej głupoty 29.07.08, 10:25 W NFK jest napisane,że w Parku Przyjaźni zdechło,aż 11 kaczek i 2 (chyba 4)łąbedzie.Przedwczoraj poszedłem na ryby na Zośkę w trzcinach znalazłem zdechłą kaczkę, to już kolejna,chyba 4 zdechła kaczka na tym stawie.A więc mooże ptactwo wodne zdycha też w innych rejonach miasta tylko nikt o tym nie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Przykład bezmyślnej głupoty 04.09.08, 14:19 kaliszman napisał: > W NFK jest napisane,że w Parku Przyjaźni zdechło,aż 11 kaczek i 2 > (chyba 4)łąbedzie.Przedwczoraj poszedłem na ryby na Zośkę w > trzcinach znalazłem zdechłą kaczkę, to już kolejna,chyba 4 zdechła > kaczka na tym stawie.A więc mooże ptactwo wodne zdycha też w innych > rejonach miasta tylko nikt o tym nie pisze. Parafrazujac wypowiedz pani naczelniczki od srodowiska - jest wszystko OK! Kasztanowce zrzucaja wczesniej liscie bo maja taki kaprys, ale na wiosne sie odrodza( a moze uschna :) ). To samo jest z ptactwemn wodnym . Labedzie i tak na wiosne poczuja ,,wole Boza'' i sie rozmnoza ( albo sie w Kaliszu nie pojawia). Sadze,ze one sa madrzejsze od urzednikow, bo wybiora mniej stechle srodowisko. Bo u nas poki sie nie przewietrzy srodowiska(stawow i ciekow tez) a przedewszystkim Ratusza, to wszystko bedzie zdychac, umierac . Wszystko na powrot musi stac sie ,,kalem,, , bo od tego pochoidzi nazwa Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
gladki0 Re:Lipowa- kolejny rzykład bezmyślnej głu... 04.09.08, 14:40 Dopiero co zakonczono modernizacje tej zaniedbanej, aczkolwiek klimatycznej ulicy. Dopieszczono, ba nawet wycyzelowano jej ksztalty,niczym biodra dziewczyny :). Wszystko by usprawnic ruch TIR- ow i osobowek. Porobiona z planem i rozwaga godna sluzb miejskich zatoki parkingowe i parking ,,na dolku''. Wczoraj jechalem KLA nr "16" z przystanku przy Rogatce(k.cmentarza E- A). Dzisiaj derekcja ZDM ( pewnie w porozumieniu z KLA?_) wymyslila przystanek na Lipowej - prawie vis a vis Sklepu Nocnego pana Lolka . Spytacie - co ten facet chce? Na Rogatce i tak zatrzymuje sie duza ilosc linii, lacznie z prywatnym. Zgoda - tego nie kwestionuje. Ale co za dupek wymyslil przystanek poza zatoka parkingowa - wylozona czerwonym pozbrukiem. Tak, wlasnie tylko poza nia, w swietle pasa jezdni. Kiedys takich myslacych inaczej kierowano do dr Chodakowskiego. Wiecej juz nic nie podpowiem... Odpowiedz Link Zgłoś