czesiula 12.07.07, 16:09 Przy 11-go Listopada, koło zakrętu na Świętojańską, chorują lipy...Zawsze były takie piękne, a w tym roku liście są zwiędnięte, brązowe, prawie jak pod koniec paźdzernika. Co za przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siemiatycze Re: Szkoda... 12.07.07, 16:36 Na lipy nie zwróciłem uwagi,ale na rondzie stoją dwa świerki zupełnie suche... Może wspólna przyczyna je zabija? Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Szkoda... 12.07.07, 16:59 Jak myślisz, czy mogą to być prace drogowe? Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Szkoda... 12.07.07, 17:14 W trakcie ustawiania nowych krawężników mogli uszkodzić korzenie.Kto wie..? Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Szkoda... 12.07.07, 21:31 czesiula napisała: > Przy 11-go Listopada, koło zakrętu na Świętojańską, chorują lipy...Zawsze były > takie piękne, a w tym roku liście są zwiędnięte, brązowe, prawie jak pod koniec > paźdzernika. Co za przyczyna? Czesiula,pozdrawiam. Swietojanska amietam , a gzie jest ul.11- Listopada? jakos sobie nie przypominam?...prosze o odnowienie moiej pamieci... Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Szkoda... 12.07.07, 21:33 11 Listopada to dawna Armii Czerwonej..główna ulica miasta Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Szkoda... 12.07.07, 21:37 margeritka61 napisała: > 11 Listopada to dawna Armii Czerwonej..główna ulica miasta Dziekuje Tobie.Teraz wiem gdzie jestem ...to napewno nasze miasto Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Szkoda... 14.07.07, 13:23 No nie wiem czy to są świerki,ale te rośliny są suche bez wątpliwości... img519.imageshack.us/img519/8035/sucheok1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Szkoda... 14.07.07, 14:40 Dzisiaj przyglądałem się układaniu chodnika obok budynku PZU.Prawie pewien jestem,że drzewa uschły wskutek tych prac... Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Szkoda... 14.07.07, 16:24 Ja też tak myślę, bo gdyby choroba dotyczyła tylko lip, tak jak w zeszłym roku kasztanowców, to wszystkie drzewa byłyby zaatakowane. A lipa przy Świętojańskiej jest piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Szkoda... 22.07.07, 02:39 czesiula napisała: > Ja też tak myślę, bo gdyby choroba dotyczyła tylko lip, tak jak w zeszłym roku > kasztanowców, to wszystkie drzewa byłyby zaatakowane. A lipa przy Świętojańskie > j jest piękna. A doladnie w ktorym miejscu? W naszym miescie choroba zatakowala palmy i schna...mam wrarzenie ,ze to chorba cywilizacji? - moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Szkoda... 22.07.07, 14:29 fakir530 napisał: >W naszym miescie choroba zatakowala palmy i > schna...mam wrarzenie ,ze to chorba cywilizacji? - moze sie myle? - Myślę,że nie mylisz się.Zepsuliśmy klimat na ziemi i będziemy ponosili tego konsekwencje.Na dzisiejszy wieczór w Siemiatyczach są zapowiadane burze.Niby nic dziwnego,ale to będą burze konwekcyjne o wzmożonej sile,które rodzą się ze zmian klimatycznych właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś