apu14 08.09.08, 18:21 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,W-Siemiatyczach-ojciec-6-lat-wiezil-i-gwalcil-corke,wid,10337054,wiadomosc.html?ticaid=1692a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siemiatycze Re: ojej, to o Waszym ziomku... 09.09.08, 00:20 Dramat rozgrywał się w Grodzisku,obok Siemiatycz...Przykre... www.tvn24.pl/-1,1564063,0,1,policja-szesc-lat-wiezil-inbspgwalcil-swoja-corke,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: ojej, to o Waszym ziomku... 05.10.08, 20:57 W tygodniku You ( www.you.co.za)z dn.02. 10. 2008 na str.24 natrafilem na artykul: Sex slave in Poland... Na szczescie nie znalazlem wzmianki o Siemiatyczach.W tlumaczeniu: " W Polsce.. 45 letni mezczyzna z Grodzisk(a) na wschodzie Polski zostal aresztowany za przetrzymywanie swojej corki w pokoju bez klamki u drzwi przez okres 6 lat. Corka , teraz juz 21 kobieta znana jako Alicja B.powiedziala policji ze byla gwalcona przez jej ojca od 14 roku zycia... Tylko zlosliwy moze dopatrzyc sie zbieznosci w nazwie miejsca tej tragedii... Jak widac chyba jest ich sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: ojej, to o Waszym ziomku... 09.09.08, 10:30 Czarek z Jagą okazali się najskuteczniejsi: www.efakt.pl/wydarzenia/artykul.asp?artykul=36012 Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: siedlce współczują 09.09.08, 14:06 Niewiem czy pamiętacie kiedyś pod siedlcacmi (jagodne), rozbiła sie dwójka policjantów z dworca centralnego przez niestety naszego mieszkańca, bo musieli go do domu odwieść. W tedy też cały kraj patrzył na nas jak w tym momęcie na was, dla tego współczujemy wam, współczujemy przedewszystkim tej dziewczynie jej matce i jej dzieciom. Naprwadę newet nie chcąc ta sprawa przypomina sprawę Jozef-a Fritzl-a. Aż trudno uwierzyć że coś takiego mogło sie wydażyc w polsce, a szczególnie w takim pieknym mieście jak siemiatycze. Naprawdę przyjeżdzam tu kiedy jestem w wakacje podrugiej stronie w mierzwicach (Fonołów), staram się byc co czwartek, bo wtedy jest rynek i można kupic parę fajnych żeczy. Chciałbym zeby tak siedlce wyglądały nowe chodniki, pieny gładki asfalt, wszędzie czysto, przyjemnie , duzo zieleni, aż wam za zdroszczę noprawdę. Serdecznie pozdrawiam mieszkańców Siemiatycz, to naprawdę przyjazne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
karex5 Re: siedlce współczują 09.09.08, 18:11 Po pierwsze: Grodzisk leży ok. 20 km od Siemiatycz Po drugie : ta rodzina przybyła tam nie tak dawno( gdzieś z Dolnego Śląska). Po trzecie: efaster- popracuj trochę nad ortografią !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kirsan głupie komentarze 10.09.08, 15:28 Załamać się można nerwowo jak się poczyta naprawdę histeryczno- głupie komentarze na forach internetowych, w których z błotem, całkiem absurdalnie i niesłusznie przecież, miesza się całe Podlasie ("Czy tą wschodniąścianę Polski da się jeszcze ucywilizować?"- onet.pl). Jeden zaś komentarz, z wp.pl, szczególnie zwalił mnie z nóg.. Niejaka ala napisała o Siemiatyczach: "To chore miasto. Kiedyś tam mieszkałam teraz jestem Belgijką (sic!). Odradzam ta wiochę.". I co tu odrzec na takie mądrości... Odpowiedz Link Zgłoś
dzieneusz Re: głupie komentarze 10.09.08, 16:27 kirsan, mogę poprosić link do tego forum z "belgijką"? Odpowiedz Link Zgłoś
kirsan Re: głupie komentarze 10.09.08, 17:02 tutaj jest ta błyskotliwa wypowiedź: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,oid,1251970,title,W-Siemiatyczach-ojciec-6-lat-wiezil-i-gwalcil-corke,wid,10337054,opinie.html? ticaid=16959 Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: głupie komentarze 05.10.08, 21:10 Witam Siemiatycze! Dzieki kirsan za namiary.Rzeczywiscie blyskotliwa wypowiedz... Nie wiem tylko jak mozna stac sie z siemiatyczanki nagle Belgijka? Pierwsze dotyczy miejsca urodzenia, zamieszkania ( z wypowiedzi wynika bylego) a drugie kojarzy sie z krajem zamieszkania.Byloby chyba trafniejsze okleslenie: ...teraz jestem "brukselka"... Chce tez dodac, ze miejsca urodzenia nigdy sie nie pozbedzie- nawet przy zmianie obywatelstwa w paszporcie bedzie napisane jak byk: Siemiatycze. Po co wiec oddawac niczystosci w swoje gniazdo, ktore tak naprawde nie jest takie zle... Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: głupie komentarze 05.10.08, 23:27 Może to jest brak jednego z jednoczesnym nadmiarem drugiego,czyli brak równowagi..? Ale jest bardziej prawdopodobne wyjaśnienie - żałosny autor,żałosny komentarz... Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Sprawa toczy się dalej... 20.03.09, 07:23 W czwartek zakończył się proces austriackiego sadysty Josefa Fritzla, który przez 24 lata więził swoją córkę, wykorzystywał ją seksualnie i miał z nią siedmioro dzieci. Dostał dożywocie. W piątek na ławie oskarżonych w białostockim sądzie okręgowym usiądzie Krzysztof B., oskarżony o to, że przez ponad sześć lat gwałcił, bił i poniżał swoją córkę Alicję. Sprawa trafiła do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
akkaja Re: Sprawa toczy się dalej... 20.03.09, 07:48 Aaaa! No to już wiem dlaczego pod sądem na Skłodowskiej o 7.10 aż trzy wozy transmisyjne TVP stały... ! Mam nadzieję, że tą męską gadzinę skażą na dożywocie! I szkoda, że na na odbywanie takiej kary nie można gnidy do kopalni uranu wysłać! ============================ Głupota ludzka jest jak łaska boska: bez granic. <Kornel Makuszyński> Odpowiedz Link Zgłoś
akkaja Re: Sprawa toczy się dalej... 20.03.09, 08:11 Jedna klamka w drzwiach pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Sprawa toczy się dalej... 20.03.09, 08:36 Ćwąkalski przewiduje,że proces potrwa pół roku... Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Sprawa toczy się dalej... 20.03.09, 09:39 TVN24 trąbi dzisiaj o "procesie Fritzla z okolic Siemiatycz" - Siemiatycze znowu są sławne... :( Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_xv Re: Sprawa toczy się dalej... 20.03.09, 23:05 kirsan napisał: > tutaj jest ta błyskotliwa wypowiedź: > wiadomosci.wp.pl/kat,1342,oid,1251970,title,W-Siemiatyczach-ojciec- 6-lat-wiezil-i-gwalcil-corke,wid,10337054,opinie.html? > ticaid=16959 Tu tez jest wcale nie lepsza :/ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11009&w=92239982&a=92239982&v=2&wv.x=1 Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Sprawa toczy się dalej... 21.03.09, 07:27 Niektórzy ludzie lubią taplanie w błocie... Dziwne postacie na Naszej Klasie Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Sprawa toczy się dalej... 22.03.09, 11:04 Co kraj,to obyczaj... Legalizacja kazirodztwa..? Odpowiedz Link Zgłoś
akkaja Re: Sprawa toczy się dalej... 22.03.09, 11:49 I co tu dodać? Przeczytałam ten artykuł już bladym świtem i jakoś do tej pory zastanawiam się, jaki jest zasadniczy cel takich zmian w prawie? Może chodzi zwyczajnie o poprawę przyrostu naturalnego? Tylko czy dla lepszej statystyki urodzeń trzeba legalizować, to co dla większości ludzi jest anormalne? No chyba nie ... Ale oczywiście, co kraj to obyczaj... Co człowiek, to inne zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Sprawa toczy się dalej... 22.03.09, 12:15 Nie znalazłem definicji normalności,dlatego każdy ma prawo do własnej oceny... Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Sprawa toczy się dalej... 22.03.09, 12:33 Biedna ta belgijska siemiatyczanka...Sama nie wie, kim jest...Przyjechałam wiele lat temu do Siemiatycz z Wielkiego Miasta i się cieszę- z każdym dniem bardziej:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
akkaja Re: Sprawa toczy się dalej... 22.03.09, 12:48 czesiula napisała: >Przyjechałam wiele > lat temu do Siemiatycz z Wielkiego Miasta i się cieszę- z każdym dniem > bardziej:-)))) I Siemiatycze cieszą się tym słusznym skądinąd Twym wyborem Czesiulo :) Odpowiedz Link Zgłoś
akkaja Re: Sprawa toczy się dalej... 22.03.09, 12:43 siemiatycze napisał: > Nie znalazłem definicji normalności,dlatego każdy ma prawo do własnej oceny... Nie powiedziałam nic innego ... Każdy ma prawo do własnych sądów ... Najważniejszym jest ze ma się własne zdanie i że potrafi się je wyrazić. Wyrazić! A to czy jest to zdanie, które aprobują inni, jest sprawą całkowicie drugorzedną ... Niech więc każdy myśli za siebie :) ============================ Głupota ludzka jest jak łaska boska: bez granic. <Kornel Makuszyński> Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Sprawa toczy się dalej... 22.03.09, 14:03 akkaja napisała: > Niech więc każdy myśli za siebie :) Dokładnie,pełna zgoda... :) Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Dylemat... 22.03.09, 16:08 Trudno zrozumieć postępowanie skazanego,ale i niełatwo zgodzić się z przyszłością jaka go czeka... Kara to czy nagroda? Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: ojej, to o Waszym ziomku... 26.03.09, 22:01 Anatomia przemocy 2009-03-26 | Polsat 23:05 Film dokumentalny Historia dramatu Alicji, która oskarża ojca o wielokrotne gwałty i poniżenie. Dziewczyna żyła przez sześć lat w piekle we własnym domu. Jej historia poruszyła cały świat. Dokument przedstawia szczerą spowiedź ofiary, jej matki i bliskich. Film powstał przy współpracy Telewizji Polsat i dziennika Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
akkaja Re:Anatomia przemocy 27.03.09, 14:07 To do przemocy anatomicznie da się podejść? Trochę to tak jak z "lepszym złem" ... Ale czego sie nie stworzy medialnie na żer dla spragnionych sensacji? Szkoda tylko, że takiego głośnego fermentu wokół, nie było zanim zło sie stało... Ale może innym, w podobnych sytuacjach, da sie jeszcze pomóc ... ============================ Głupota ludzka jest jak łaska boska: bez granic. <Kornel Makuszyński> Odpowiedz Link Zgłoś