kendo 03.12.10, 18:28 tu Ci irysko bedziemy zostawiac krociutkie lisciki na kazdy temat, i te bardzo wazne,ktore nieraz moglyby gdzies wsrod tematow zginac czy w eterze a tak pozatem to sie cieszymy,ze jestez z nami. zycze samych przyjemnosci u nas Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: iryska 2604 03.12.10, 18:40 jestem gapiszon, bo od razu powinnam Ci napisac,ze gdy mnie "korzonki zaatakowaly" u Mamy to kupilam tabletki (quecze nie moge znales opakowania,ale mialy dzialajacy skladnik NAPROXSEN-przeciw ifflamacyjne, dzilaly 12 godz.moglam wstac z lozka za pomoca kijow do chodzenia i moglam chodzic wzglednie bezbolowo. zycze zdrowka Odpowiedz Link
iryska2604 Re: iryska 2604 03.12.10, 20:08 Dzięki ci serduszko - mam te tabletki.Problem w tym ze na mnie nie działają.Pare lat temu leczyli mi kregosłup tak intensywnie lekami,coraz mocniejszymi i w efekcie przeciwbólowe przestały działac.W koncu aplikowali mi jakies sterydy.Teraz jest problem bo ze wzgledu na oskrzela wielu lekow nie mogę w ogole brac. Juz tak paskudnie mam z tym kregosłupem,bo nie ma takiego zabiegu ktorego bym nie przerabiała łącznie z laserem,masazami suchymi,wodnymi,prądami a nawet mnie naciągali na takim łozu jak kota.Jak są takie zmiany to ju z niewiele pomoze.Moze operacja,ale tu tez juz lata graja rolę.Widzisz,siostra miała operację (ta starsza)a tez ja boli.W czwartek pójde do lekarza,zobaczymy co mi wypisze no i troche ćwiczę,naswietlam,smaruję.Dzięki za troskę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: iryska 2604 03.12.10, 20:42 Kup sobie Iryska maść końską.Nie smiej się,to jest dla ludzi i kupuje się w aptece. Jak bark mi bolał,to raz dwa sobie wyleczyłam,bo też co jakiś czas mnie atakuje.To jest skład ziołowy i maść bardzo skuteczna. www.e-salem.pl/p114,masc-konska-silnie-rozgrzewajaca-500-ml.html Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 2604 03.12.10, 21:12 o jeja Irysko masz sie z medycyna podobnie jak ja...tez za wiele roznosci nie moge.... musimy sie jakos ratowac/oszczedzac chyba jak w najwiekszym stopniu, i gimnastyka-dzis zanim wstalam nozkami pomachalam lepiej czulam swe "kulasy" w operacje jakos nie wierze z obserwacji widze,ze za wiele niepomagaja,ludzie maja i tak bol. no wlasnie, moze podpowiedz Jagi cos da?, nigdy nie slyszalam o tym"mazidle",przeczytalam skladnik:rumianek/koper-mnie uczula ale polece ja siostrze-dzieki Jagus. zycze mniejszych "cierpien" moj slubny by Ci polecil oklady na szyje z kota Odpowiedz Link
iryska2604 Re: iryska 2604 04.12.10, 21:25 Mam i końską i czarci pazur - jak umarłemu kadzidło. Smiac mi sie chciało bo kiedys ,jak jeszcze mielismy tą klaczkę to została nam po niej ta masc. No i jak Bogdana bolał kregosłup to sie tym smarował a ja sie smiałam.A skad mnie było wiedziec ze kiedys to bede w aptece kupowac! Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 2604 05.12.10, 18:43 ta,spirytusik wypis a butelka sie natrzec,moze wtedy pomoze Irysko, jak to fungera na facebooku? moze to i proste,jak konstrukcja cepa,ale ja niewiem jak sie poruszac, wyslalam zaproszenie do niektorych osob i co dalej, jak cus dostane to co mam robic?,kurcze.... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: iryska 2604 05.12.10, 19:06 Wiesz,ja tez nie za bardzo wiem. Zorientowałam sie ,ze mozna pisac do kogos i w ogóle zamieszczac teksty na tablicy, mozna wklejac zdjecia. Jak kliniesz na moje zdjecie to otworzysz moja strone,mozesz do mnie pisac itd.Mozesz szukac znajomych... Co do nacierania to najlepszy jest rumianek :-rum do brzuszka Janek do lóżka...albo bardziej niecenzuralne lekarstwo na grypę,zresztą też rumianek:-rum rozgrzeje,Janek wyrypie(pardon) i po grypie.Na kregosłup tez moze by pomogło,co? Ale kłopot z Jankiem... Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 2604 06.12.10, 14:03 wkurzylam sie, wczoraj sie wylogowalam i ponownie do dzis probuje sie zalogowac i nic mi to nie daje....i co z tego,podsylaja pomocne linki i wrrrrrrrrrrrrrrrr...haslo wpisuje ,co sobie zapisalam i wielkie g.............. wrrrrrrrrrrrrr bedzie dziecie kiedys to sprobujemy wejsc po to by pokasowac jak sie da to co juz tam zrobilam i nie bede wiecej tam wchodzic, nie umie sie tam jakos znalesc. no,nooooooooooo....z tym rum-iankiem to wiedzialam mnie co roku tak o tej porze krzyz zaczyna doskwierac, wiec co rano staram sie nieraz zmuszajac gimnastyke poranna zrobic. zycze zdrowka Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 2604 21.12.10, 21:06 rano o 10 :08 bodajze odpisalam z zalacznikiem swiatecznym, a teraz skrzynke sprawdzilam i zadnej wiadomosci niet od Ciebie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: iryska 2604 22.12.10, 21:10 Bo sie rozminęłyśmy.Myślałam że nie odebrałas kartki.Ja w ogóle jestem na zwolnionych obrotach,jeszcze nie doszłam do siebie.Dopiero dzis mogłam pojechać dokupić co nie co i boję sie czy znów tego nie odchoruję.Juz mi brakuje cierpliwosci i siły. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: iryska 2604 23.12.10, 14:59 Trzymaj się Iryska.Odetchniemy po świętach,obyś tylko lepiej się poczuła. Jeszcze mam sporo roboty,a już mi się nie chce robić.Dla zdrowego raz dwa i po robocie, a mnie już wszystko boli. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: iryska 2604 24.12.10, 21:51 No - mozna odetchnąć.Wigilia była wspaniała,było nas sporo bo była jeszcze mama Asi i jej dwie siostry.Reszta ich rodzinki w Irlandii,dopiero w II dzień świąt tata przyleci( ale bedzie radocha!!!)Przemek z Asia poszli jeszcze po taka samotną sąsiadkę -mąz nie zyje a dzieci dorosłe i przystąpiły do św,Jehowy. Nie chciała,przeprosiła ale nie...Wiecie co to jakies popaprane żeby matki w taki dzień nie odwiedzic nawet.Iza szalała z prezentami.Coraz ładniej mówi. Ufff - teraz mozna odsapnąć. Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 2604 26.12.10, 09:23 najwazniejsze,ze Iza zadowolona z prezecikow i reszta rodziny spotkala sie przy wspolnym stole, jestem za taka tradycja chociazby jeden raz w roku, dziec "Jechowy" mimo na swe "tradycje"powinny odwiedzic mate. u mnie tez radosnie/spokojnie/Mikolajowo wszystko trafione teraz pozostaje dojadac jadlo, choc mialo byc naprawde minimalnie i niewiem,jak sie to porobilo WESOLYCH SWIAT Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 2604 30.12.10, 16:42 bardzo sliczne oczeta ma "perkusistka" przejeta rola okropnie,czy aby dobrze akordy wystuka masz byc z kogo dumna Irysko. Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 2604 05.01.11, 10:38 juz jestem w domu, nosi mnie wszedzie na priva Ci napisze, a bede na forumie do niedzieli, pozniej tydzien znowu przerwe mam no wytestaj "jadlodajnie tyrolskie" latem bedziemy mialy gdzie goscic,w "chacie za wsia" bylam pare razy i bylo tak sobie, ale wiesz bez samochodu to troche zadaleko na"nogi" by dojsc,zawsze czekam na kogos z autem zycze milego pobytu u siostry a niezapomnij Ja cieplo pozdrowic siostra ,ktora u Mamy jest,opowiadala,ze wcale nie sa poodsniezane drogi w mojej wsi wiec uwazajcie z autkiem,no chyba,ze odwilz gwaltowna nastapila Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 2604 26.02.11, 10:46 o?!, cos opuscilam? czyzby Iryska nowy sprzet nabyla? dziecie moje tez powiedzialo,ze za szybko "zuzywamy kompa"i "rozglada" sie za czyms nowym zycze dobrego startu na "nowiznie" Odpowiedz Link
iryska2604 Re: iryska 2604 26.02.11, 20:21 Zachciało mi się.Temu stacjonarnemu po raz drugi siadł zasilacz,działac działa ale zadnej płyty nie włożysz bo wszystko gaśnie.No i teraz siedzę i kombinuję bo zawsze miałam Windowsa XP a to jest Windows 7.Sporo sie różni no a ze jestem tu sama,mąż niekumaty wiec sama wgrywam,kombinuję a niektórych rzeczy nie wiem i juz.Pojadę z nim do syna żeby mi jeszcze co nieco podpowiedział.Zaraz mu zmienię przeglądarkę bo ten eksplorer to muł. Ale moge modem wtylac i do jednego i do drugiego.Teraz pracuję na starym. Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 2604 27.02.11, 10:28 o rany Irysko ale jestes dzielna z kompem, ja to nic bym nie umiala zrobic przy zmianie na inny, patrze nieraz ,jak syn cos zmienia/poprawia po nas,to az "oczoplasu" dostaje ....za duzo"operacji" na raz zycze szybkiego ustawienia kompa. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: iryska 2604 27.02.11, 15:25 Wiesz,ja juz sobie zupełnie nieźle radzę,wczoraj mu powgrywałam programy,przegladarkę i muszę przejsc na myszke bo strasznie toto czułe i przy byle dotyku mi fiksuje. Ale muzyke do posłuchania i zdjecia zostawię na starym,przynajmniej na razie. Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 2604 28.02.11, 12:55 wowwwwwwwwwwwwwww Irysko zadziwiasz mnie, wiem na MYSZKE jest specyjalne ustawienie,dziecie tez mi ustawioalo,bo nie "moglam za na nadazyc", oj,niedlugo bedziesz miec "komplet ustawiony" GRATULACJE Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 2604 01.03.11, 10:09 mam nadzieje,ze wybaczysz mi, ze skasowalam Twoj watek"kendo" mam ich juz kilka niezapelnionych(bylam na nastepnej stronie ,wiec w ten najmnieszy pod wzgledem klikow wkleilam Twoj do mnie rowniez przez pospiech odpowiedzialam Ci rowniez w tamtym wiec pozdrawiam Danusie dziekujac za pamiec i jeszcze nie zapalilam zadnego cmoczka Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 2604 01.03.11, 17:30 akurt z poczty wrocilam, liscik tez poslalam zdjecia z wielka przyjemnoscia obejzalam, bede musial sie tam wybrac i zobaczyc ten klimat tyrolski.... dzieki Irysko. Odpowiedz Link
kendo Re: miesko z weka 07.04.11, 09:13 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,119755414.html prosze bardzo Irysko linka z forum kuchennego,gdzie to podpatrzylam. *moje uwagi odnosnie... * mialam mieso od szunki-wyszlo ciut za kruche, * sloik nie nalezy po brzegi napychac miesem, * najlepiej go zwiazac/zasznurowac jak szynke i w sloki wlozyc, *podczas gotowania sie kurczy i bedzie latwo wyjac ze sloika, * naczoskowalam i smak mi niebardzo podchodzil,jezeli nastepnym razem robic bede,niedam cczosnku. zycze smacznego ,jednoczesnie pozdrawiajac Siostre Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 09.06.11, 12:37 akurat Cie dzis szukalam, kiedy Jaga powiadomila o Twoim zdrowiu cos ostatnio czesto nawiedza Cie jakies "badziewie" zycze szybkiego powrotu do zdrowia...sciskam serdecznie. Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 09.06.11, 12:58 *Jagus, akurat przeczytalam u Ciebie, szybciutko odnalazlam Iryske i by szybciej zdrowiala wpisalam "swe zyczenie o zdrowieniu" Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 10.06.11, 17:56 i jak dlugo pozostaniesz w szpitalu? to" bukowiec" czy "wysoka laka"bo wiem ze takie sa w Kowarach. Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 19.06.11, 11:34 pocieszajaca wiadomosci Irysko, ale wiesz co Cie bedzie czekac po wyjksciu? *masz chuchac/dmuchac na siebie, *nie spocic sie,bo zawieje, *nienadwyrezac sie fizycznie, *pilnowac sie by sie nie "ochlodzic" za mocno zycze zdrowka i szybkiego powrotu do domu, Odpowiedz Link
greis52 Re: iryska 19.06.11, 11:44 również życzę szybkiego powrotu do zdrowia i własnego łóżka! Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 25.07.11, 19:32 tak sie domyslilam,ze w nanie sie zabawilas, wspominalas o tym wczesniej, mam takie plany na sierpien, ale moze siostra pojedzie a ja bym na Wszystkich Swietych wjechala, sama niewiem....planow mnostwo, planuj sobie Irysko,by Ci pasowalo, a ja juz jakos sie dopasuje,jak bede w kraju milego bawienia wnusi, mam nadzieje,ze jest "grzeczna" Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 04.09.11, 16:28 *Irysko, a wiec najprawdopodobniej bede na Wszystkich Swietych....w kraju, dam wtedy wczesniej znak.... jakos w tym roku zaden plan mi sie niezgadza zycze pomyslnej kontroli szpitalnej i szybkiego powrotu do domu, odpoczywaj i nie przemeczaj sie. Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 25.10.11, 10:25 niemysl,ze jestes zapomniana? czekamy cierpliwie na przybycie... ale najpierw kuruj sie i niedaj sie chorobskom. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: iryska 25.10.11, 10:30 Kliknij co tam u Ciebie Irysko,czy już dobrze na pewno? Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 17.11.11, 10:30 jak zwykle "na sluzbie" jestes, trzymaj sie zdrowo mi na pocieszenie lekarz odpwiedzial na pytanie moje,..czy moge oczekiwac na czestrze rozniaste "choroby"..-tak, w tym wieku juz tak, nietety nieciekawa perspektywa zycia, ale trzymajmy sie w miare zdrowo Iryska Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 04.12.11, 15:19 bede w kraju az do 10 stycznia "zarezerwoj "sobie czas na ktorys dzien miedzy swietami lub po switach, zreszta zadzwonie o uzgodnimy termin jaki bedzie nam pasowal. pozdrawiam . Odpowiedz Link
iryska2604 Re: iryska 10.12.11, 18:29 Kendo - okropnie mi przykro ale nie dam rady przyjechać do tego czasu. Mam co prawda zamówic sobie znów ten szpital w styczniu - lutym a teraz nie czuję sie na tyle dobrze aby sie wybrac w drogę. Nie jest az tak żle ale i swieta i to ze przez pół roku wiecej mnie w domu nie było niz byłam...A znów ten szpital mnie czeka (kontrola)Tak to wygląda.Chciałabym.... Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 11.12.11, 10:29 nic nie robi Irysko,rozumie, mamy przed soba mnstwo okazji by sie spotkac.... zycze zdrowia i pogody ducha. nie przepracuj sie przedswatecznie. Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 27.03.12, 10:44 pochlaniaj sudeckie piekne widoki oddychaj swiezywm powietrzemi wracaj do nas Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 14.05.12, 09:19 oczywiscie,Irysko, pobieraj co Ci potrzebne jestesmy "przecie sasiadami" Greis podala tego linka.... ciekawie podgladac male sokoliki kiwaja sie jak wnki-stanki kiedy brzuszki pelne sa, podgladam tez ze swojego miasta,sa juz spore i bardzo zarloczne. miej sobie milo w kazdym calu. Odpowiedz Link
kendo Re: iryska 23.06.12, 20:43 jestesmy,jak dwie krople wody.... obie raczej nie jezdzimy w odwiedziny-osobno najlepiej... buziaczkow tysiac Irysiu i ciesze sie z odwiedzin. Odpowiedz Link
kendo Re: podobienstwo 28.07.12, 08:41 *Irusko a no mamy mnustwo wspolnych zdjecie, ale na otwartym forumie nie bede zamieszczac, i zreszta musialabym Lusi spytac czy moge je komus wyslac, bo przeciez jest na zdjeciu i nie moge sama decdowac, kiedys gdzies zamiescilam to sie obrazila, choc robiac je powiedzialam,ze na net wstawie, tlumaczyla,ze zle mnie zrozumiala...bo inaczej by zabronila.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: podobienstwo 28.07.12, 09:18 Wcale sie nie obrazilam ...tylko bylam zdziwiona, ze zostalam "gwiazda"??? a to Ty sama tak interpretowalas, a jak stawalam do zdjecia, to dokladnie cie nie rozumialam i juz. Ale dzisiaj znowu juz pare guzow bylo. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: podobienstwo 28.07.12, 09:20 wiec napisalam,ze zle zrozumialas... tu juz po ulewie i slonko z za chmurki wychodzi. Odpowiedz Link
pia.ed Re: podobienstwo 28.07.12, 22:39 U mnie ulewy nie bylo, i nawet nie chce pokropic... a mnie sie naszego wspolnego ogrodka podlewac nie chce ... choc powinnam. W Helsingborgu byl deszcz, a w Göteborg to juz nawalnica ... Wklejam najnowsze zdjecie rodziny krolewskiej, z Estelle oczywiscie ... Odpowiedz Link