Dodaj do ulubionych

Luty...podkuj buty...

01.02.11, 10:07
https://republika.pl/blog_ma_1073938/2171002/tr/3zima_luty.gif

Witajcie http://s13.rimg.info/7b701211a962b47ff79931cb8379b660.gif...Kenduś nie martw się,kiedyś ten śnieg przestanie padać.http://s13.rimg.info/b41248b661ba08a19828e91c5aee61e7.gif
Obserwuj wątek
    • kendo Re: Luty...podkuj buty... 01.02.11, 10:24
      witaj Jago
      i pozostala Zalogo

mam nadzieje,ze przestanie sniezycwink
      tu pewnie sypnie od 6 lutego,
      przewaznie tak jest kiedy dzieci maja ferie zimowewink

milego dnia zycze.
      • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 01.02.11, 10:41
        U nas mają ferie zimowe województwami.
        Moje wnuki będą się cieszyć od 14 do 27 lutego.To dobrze się składa,bo teraz przez 2 tyg. ma być ciepło.
        • kendo Re: Luty...podkuj buty... 01.02.11, 10:51
          tu tez wojewodztwami robia,
          na miescie gwarno/tloczno od mlodziezy,
          rozniaste aktywitety sa organizowane i duzo premier filmowych w kininach....
          kawiarenki/jadlodajnie zapelnione,
          najgorszy czas dla emeryta,ktory pragnie w tym czasie gdzies sie "rozplaszczyc" w kawiarencewink
          • greis52 Re: Luty...podkuj buty... 01.02.11, 13:51
            witajcie w nowym miesiącusmile
            mnie dzisiaj nieźle mróz wyszczypał
            u nas ferie się już zaczęły
            ale dzieciaczków na podwórku nie widać
            miłego początku miesiąca życzę...
            • kendo Re: Luty...podkuj buty... 01.02.11, 16:45
              witaj Greis,

mi wiatr "oszczypal mroznie rece" nasypywalam ptaszom ziarenka bez rekawicsad

milego wieczoru Zalodze zycze
    • greis52 Dzień Świstaka 02.02.11, 07:57
      czyli kiedy nadejdzie wiosna??????????
      czy najsłynniejszy świstak na świecie Phil z Punxsutawney w Pensylwanii zobaczy
      dziś swój cień i wrócił do norki,
      co przepowiada jeszcze co najmniej sześć tygodni zimysmile
      miłego środka tygodnia!
      • kendo Re: Dzień Świstaka 02.02.11, 08:54
        oby zadnych cieni swistak niezobaczyl,
        pragnie mi sie juz wiosnasmile

a narazie bardzo wilgotno i choc na + to jakos wszedzie to zimno wlaziwink

milego dnia zycze.
        • jaga_22 Re: Dzień Świstaka 02.02.11, 10:16
          Niby nie jest tak mroźno,tylko -4,ale wielka wilgoć w powietrzu.Kto to widział,żeby przy mrozie leciała mżawka,pozabijamy się.https://blog.tenbit.pl/i/blog/upload/notes/a/angel_and_kati/2.gif
          • kendo Re: 3 luty 03.02.11, 10:02
            jestesmy na + i tak az do soboty,
            prawie wiosennie sie czuje,
            wilgoc jednak paskudna o tej porze.....

*Jagus,
            my juz po takich slizgawkach mzawkowychwink,bylo bardzo duzo stluczek i wypadkow samochodowych.

milego dnia zycze.
            • jaga_22 Re: 3 luty 03.02.11, 10:17
              Pięknie dzień się zapowiada,widno na dworze,słonko przebija +2st.
              Zamarzyłam o wiośnie.http://s8.rimg.info/49b3a20bb98cd2ed25d7a9120233940d.gif

to chyba wiśnie tak kwitną?

https://www.giganet.org.pl/foto_cyfrowe/krzew_czerwony_wiosna1.jpg
              • kendo Re: 3 luty 03.02.11, 10:52
                tez wiosna mi sie marzy Jagus,

kwiat do wisni podobny,
                choc moze tez byc i od jednego gatunku sliwy,taka mamy przed domem,ze wzgledu wlasnie na dekoracyjny kwiat,liscie sa caly czas buraczkowe.
                • iryska2604 Re: 3 luty 03.02.11, 11:25
                  U mnie mało ze pochmurno to jeszcze wieje jak diabli. Jestem juz w domu (ostatnio strasznie sie szwendam) potem troche popatrze co nowego na forum a poki co ide jakis obiad gotowac.
                  • kendo Re: 3 luty 03.02.11, 11:59
                    a witaj Irysko,
                    ja tez uwielbiam sie szwedacwink

milo sie czyta Ciebie ponownie,
                    obiadek juz mam sos miesny,ugotuje spagetti/sorowka z kiszonej kapuchy i OKsmile

miej sobie udany dzien.
                    • jaga_22 Re: 3 luty 03.02.11, 12:39
                      Została mi ogórkowa,to tylko dla córki zrobię białą kiełbaskę
                      U mnie słonko już gdzieś się zapodziało,ale widniej jest niż zwykle.smile
                      • kendo Re: 3 luty 03.02.11, 14:02
                        *Jagus
                        i to pocieszajace,ze mimo braku sniegu widniej mamynawet przy pochmurnym niebie "jasnosc "jest innawink

zarobilam bulki grachamowe i juzwink

milego popoludnia Zalodze,
                        • jaga_22 Re: 4 luty 04.02.11, 09:43
                          Kenduś,została jeszcze jaka bułeczka??? zawsze ją sobie wyobrażam jak piszesz. big_grin
                          Dzisiaj też jest dosyć widno,nawet słonko próbowało swoich sił,ale poległo.wink

miłego dnia Wszystkimsmile)
                          • kendo Re: 4 luty 04.02.11, 10:25
                            *Jagus,
                            a no zostala i dla Was buleczka,panciowi tez "dzialke" dalamwink
                            jednak z grachamowej maki jakos nie badzo mi smakuja,
                            musze poszukac innej recepty,

pozatem okropnie wieje niemal stormowe porywy przy +4 stopniach /slonce swieci....
                            mam zamiar do miasta podjechac po 2st.domkow dla ptaszko,
                            przyczepimy do drzew i latem bedziemy cieszyc sie ptaszkami"wlasnymi"

milego dnia zycze.
                            Greis,oby jak najszybciej dzionek w pracy sie skonczylwink
                            • greis52 5 luty... 05.02.11, 10:28
                              pozdrawiam weekendowosmile
                              pada i wieje brrrr
                              barowa pogoda...
                              Kendo ja dopiero od poniedzialku
                              po dlugim zwolnieniu będe pracować
                              oj cieżko bedzie wstawac o 5 rano
                              jak przyzwyczaiłam się do dlugiego wylegiwania
                              pod kolderkasmile
                              udanego dnia życzę!!!!
                              • jaga_22 Re: 5 luty... 05.02.11, 10:46
                                Witam serdecznie i zdrowia życzę.
                                Pogoda nieciekawa,ni to zima,ni to co.winkhttp://s16.rimg.info/52c3ef378e9a22e3b4fa012f5032bff0.gif
                                • kendo Re: 5 luty... 05.02.11, 11:38
                                  *Greis
                                  zapomnialam ,
                                  zycze "mocnego zatem zdrowka"

*Jagus,
                                  tutaj zdecydowanie wieje sztormowosad ,+9 stopni,
                                  no prawdziwa zima do ktorej jestem przyzwyczajona po tylu latach tu mieszkaniawink

milego dnia Wszystkim zycze.
                                  • jaga_22 Re: 6 luty... 06.02.11, 09:46
                                    Witam,u mnie dzisiaj spokój i cisza na każdym froncie,+5st.

https://www.loonapix.com/img/tmp/12970096943434224.jpg
                                    • greis52 Re: 6 luty... 06.02.11, 09:57
                                      pozdrawiam!
                                      niech Wam się wesoło niedzielismile
                                      • iryska2604 Re: 6 luty... 06.02.11, 16:22
                                        U mnie dalej dmucha,juz nie mogę słuchać tego wycia,Na termometrze 10 na plusie ale jak sie wyjdzie to nieciekawie.Gdzie ta wiosna???
                                        • kendo Re: 6 luty... 06.02.11, 22:12
                                          ech i tu tez nieciekawie za oknem,
                                          choc ja mialam ciekawy dzien z siostra
                                          cynamonowe "buly" pieklysmy i ledwo co ostygly z kakalem zaczelismy smakowacwink
                                          odwiozlam do domu,
                                          spacer szybki przez miasto by troszeke krokow nalapc by pokazac sie przed instruktorkawink

milego/cichego wieczorusmile
                                          • kendo Re: 7 luty... 07.02.11, 10:19
                                            + 4 stopnie,
                                            z przelotnymi opadami,
                                            sloncem,

milego dnia zycze.
                                            • jaga_22 Re: 7 luty... 07.02.11, 10:42
                                              Witam...u mnie nieco więcej,bo +9,ale pochmurno,jak ja nie lubię takiej pogody.wink
                                              https://www.palermoviejo.com/palermoviejo/gifs/emoticones4/03.GIF
                                              • kendo Re: 7 luty... 07.02.11, 11:32
                                                *Jagus,
                                                masz kocia,przytulaj sie do niego,
                                                zaraz na spacerek "polece"sloneczko ladnie swieci,
                                                wiec moze "lapy" rekawiczkami nie bede okrywac,to nalapie troche witaminkiwink
                                                • greis52 Re: 7 luty... 07.02.11, 13:39
                                                  i poniedzialek mija
                                                  pozdrawiam!!!!!
                                                  • iryska2604 Re: 7 luty... 07.02.11, 18:47
                                                    Zaświeciło dopiero po południu i od razu zrobiło sie wiosennie.Jakos butów nie ma do czego podkuwac - no i dobrze.
                                                  • kendo Re: 7 luty... 07.02.11, 18:50
                                                    *Irysko
                                                    i oby tak dalej bylo bez podkuwania,
                                                    ale to poczatek,wiec moze sypnac sniegiem,
                                                    oby nie mrozilo,podczas dnia stopnieje,

tu dzis noca nas ostrzegaja przed iscie sztormowymi wiatrami II stopniasad

milego wieczoru
                                                  • jaga_22 Re: 7 luty... 07.02.11, 21:18
                                                    No to dobranoc kochani,pójdę trochę pooglądać,co na świecie się dzieje.
                                                    http://s20.rimg.info/937a22c6f8ff55929d0f61f062615636.gif
                                                  • kendo Re: 7 luty... 08.02.11, 09:01
                                                    witam,
                                                    przezylismy sztorm,
                                                    chwilami myslalam,ze dachu nad glowa sie pozbedziemy,
                                                    studentom zmiotlo dach na w poblizu zaparkowane samochody,
                                                    wiele domow niema pradu/telefonicznego polaczenia
                                                    drzewa obalone na drogach
                                                    pociagi wstrzymane
                                                    wielkie most pozamykane
                                                    do wieczora ma wiatrzysko zmalec,
                                                    dobrze ze slonecznie.

milego dnia zycze.
                                                  • jaga_22 Re: 8 luty... 08.02.11, 09:52
                                                    Ojejej...Kenduś,toś przeżyła tej nocy.Najważniejsze,że na strachu się skończyło.wink
                                                    Trochę u mnie miącha drzewkiem wigilijnym za oknem ,ale słonko od czasu
                                                    do czasu przyświeca.http://s3.rimg.info/d40d0b1b4cd59dbd5b8bad411bd107f8.gif
                                                  • kendo Re: 8 luty... 08.02.11, 10:35
                                                    *Jagus,
                                                    choinkek jakos niepolamalo,(stanowia granice od strony "gospodarzarskich pol")
                                                    co sobie tak zyczylam skrycie,
                                                    za duzo igliwia opada na trawewink
                                                  • greis52 9 luty... 09.02.11, 06:56
                                                    niech Wam się uda dzionek
                                                    w kazdej dziedziniesmile
                                                    oj ciezko mi sie wstaje rano
                                                    kłoce sie z dzwonkami alarmujacymi
                                                    ze czas wstawacsmile
                                                    pozdrawiam!
                                                  • jaga_22 Re: 9 luty... 09.02.11, 08:50
                                                    Również witam i pozdrawiam.http://s19.rimg.info/fe3ff939adc840f4d68fdc2737bbfcb4.gifUcichło na dworze,tylko te chmury ciężkie wiszą.sad
                                                  • iryska2604 Re: 9 luty... 09.02.11, 11:43
                                                    Tu na razie nic nie wisi ale rano było -3 i zapowiadają od soboty powrót zimy.Wcale mi sie to nie podoba.
                                                  • kendo Re: 9 luty... 09.02.11, 12:57
                                                    witajcie Zalogo,

napisze,ze tutaj bardzo slonecznie /+10 stopnia
                                                    i tez pod koniec tygodnia strasza ochlodzeniem nawet minusowym
                                                    chce juz by wiosna bylasmile

milego dnia
                                                  • kendo Re: 10 luty... 10.02.11, 10:41
                                                    niewiem czemu tak dlugo spie?wink

witajcie Zalogo,
                                                    zaczynaja straszyc zima nowa,
                                                    na polnocy juz -20 a i wiecej miejscami,
                                                    fala mrozow obniza sie sukcesynie na poludniesad

ale poki co pieknego dnia zycze.
                                                  • jaga_22 Re: 10 luty... 10.02.11, 12:25
                                                    Witajcie,pojutrze i u nas ma przyjść spore ochłodzenie,czyli przysłowie pasuje.wink
                                                    dzisiaj nawet ładnie i słonko przyświeca.http://s17.rimg.info/346c8095ea5c6c3032162b6f6daca7fa.gif
                                                  • kendo Re: 10 luty... 10.02.11, 15:06
                                                    wzglednie cieplo dzis
                                                    ale resztki wiatrusad
                                                    sloneczko sie juz schowalo....i z ukosa po szybach deszczy,
                                                    a chcialam je dzis myc od zewnatrz,
                                                    dobrze,ze za obiady sie wzielamwink

milego popoludnia...ide na fotel "pol godzinki dla sloninki"wink
                                                  • greis52 Re: 10 luty... 10.02.11, 18:55
                                                    jakie z was pracowite mróweczkismile
                                                    a ja czekam piątku,
                                                    spokojnego wieczoru życzę!!!!!!!
                                                  • jaga_22 Re: 10 luty... 10.02.11, 19:04
                                                    Jakoś ten piątek szybko nadszedł,może nie dla wszystkich.wink
                                                    Miłego wieczoru.smile
    • mala200333 Re: Luty...podkuj buty... 10.02.11, 19:14
      A u mnie tez snieg.
      • kendo Re: Luty...podkuj buty... 11.02.11, 09:02
        snieg do rzadkosci nalezy u Malejwink

tu na razie slonecznie
        +3 stopnie,
        tez szybko do piatku zlecialo....

zycze milego zakonczenia tygodnia.
        • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 11.02.11, 09:06
          Witajcie,u mnie trochę padahttp://s9.rimg.info/e5a5e89c51b5818df2d4507e10a1ff1b.gif
          Myśląłam ,że Mala jest z Twoich stron Kenduś.wink
          • kendo Re: Luty...podkuj buty... 11.02.11, 09:38
            *Jagus,
            Mala jest z za OCEANUsmile
            • greis52 Re: Luty...podkuj buty... 11.02.11, 09:54
              suchego dnia zyczę,
              na szczescie u mnie ciepło
              i weekend przedsmilesmile.....
              pozdrawiam!
              • kendo Re: Luty...podkuj buty... 11.02.11, 10:04
                dziekuje Greis,i wzajemnie.
                wlasnie siedze i mysle,
                czy spacer najpierw czy sklepwink
                po wcczorajszych wyczynach przypiecowychwink jakos nie moge sie "pozbierac " dzisiajwink
                • iryska2604 Re: Luty...podkuj buty... 11.02.11, 14:40
                  Dziewczyny - jak na razie to nie buty podkuwać a kalosze wyciagac.Pada dzis u mnie, moje psie panny dwa razy nosy wychylały z domu i z powrotem.Dopiero o 9 -tej juz nie wytrzymały i poszły sie wysikac. Teraz spią na kanapie i nawet chrapie któras.
                  • kendo Re: Luty...podkuj buty... 11.02.11, 14:43
                    pogoda podobna do tutejszej Irysko,
                    madre psiunywink
                    nasz tez niezabardzo deszczowa pogode lubi,
                    po prostu skraca spacer i pedzi do domu.....

milego popoludnia zycze.
                    • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 12.02.11, 09:50
                      Hej...hej pooobudka !!! U mnie piekne słonko,trochę i Wam posyłam.http://s14.rimg.info/3dd83901e207fd0c7802a41e7fe93cc5.gif
                      • kendo Re: Luty...podkuj buty... 12.02.11, 11:08
                        lapie juz promyczki by bylo ich wiecej umnie,
                        tez cudownie mamy +5 stopni,
                        noca -9 bylo,
                        i tak ma byc caly nastepny tydzien oby sie im sprawdzilosmile

milego odpoczynku zycze.
                        • iryska2604 Re: Luty...podkuj buty... 12.02.11, 16:07
                          U mnie tez pięknie swieci.Przed chwila ganiałam bo Saba znow znalazła sposób aby uciec z kojca -ta cholerka mnie wykończy a męża to chyba uduszę.Dzis nie ma go po południu,zabezpieczyłam jakos ale ona jest tak cwana! Kendus w czwartek pomacham od ciebie Śnieżce bo jade w gory.Agnieszka sobie przypomniała że ją wujek zapraszał no i tylko babcia jest dyspozycyjna .Tak na tydzień wyskoczymy do Karpnik.Juz sie cieszę.
                          • kendo Re: Luty...podkuj buty... 12.02.11, 16:14
                            oczywiscie Irysko,
                            pozdrow Sniezke odemnie....
                            ha...to "wesolo" z Saba jestwink
                            a nie mozna na line ja uwiazac`
                            my naszego na dlugasna line czepimy a i tak kiedys 2 razy sie "odgryzl z liny"wink

ale masz fajnie...Iryska" wedrowniczka",
                            zycze milego pobytu u stop gorskich i na gardelko uwazaj tylkosmile
                            • greis52 Re: Luty...podkuj buty... 13.02.11, 10:17
                              udanej niedzieli!
                              ma być wszędzie słoneczko
                              i wyciągać wędrowniczków z domusmile
                              przyjemności niedzielnych życzę Wam...
                              • kendo Re: Luty...podkuj buty... 13.02.11, 10:20
                                prawda Greis,
                                tu tez sie rozswiecilo,
                                ale na minusie jest z przypudrowanym sniegiem,
                                oby tylko wiecej nie dopadalowinkspacer po miescie planowany/a moze nawet od parku do nowo otwartego "domu"

milego odpoczynku zycze Zalodze
                                • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 13.02.11, 13:23
                                  http://i54.tinypic.com/2jwffp.gif

Ja jeszcze się kuruję,ale miło popatrzeć na słonko choćby przez okno.big_grin
                                  Mimo słonka jest -1.
                                  • iryska2604 Re: Luty...podkuj buty... 13.02.11, 16:55
                                    Buuuu...a u mnie szaro ,ponuro i w ogóle paskudnie.
                                    • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 13.02.11, 18:01
                                      No to paskudniej będzie dzisiaj u mnie w nocy,zapowiadają -12.http://s4.rimg.info/6c975a23b7b61f9ff676545f182086c9.gif
                                      a już tak fajnie było.wink
                                      • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 14.02.11, 09:24
                                        Witajcie,jeszcze rano było -11,a teraz cudne słoneczko.http://s18.rimg.info/882ae12874e30e08210b549de38ca3e7.gif
                                        • kendo Re: Luty...podkuj buty... 14.02.11, 10:52
                                          choc skromnie sniegu
                                          morz za nosy lapie,
                                          czyli sparwdza sie pogoda z podkutumi butami

milego dnia dzisiejszego zycze.
                                          • greis52 Re: Luty...podkuj buty... 14.02.11, 13:53
                                            wesołego dnia!
    • greis52 Re: Luty...podkuj buty... 15.02.11, 08:05
      mrozi oj mrozi!!!
      cieplego dnia Wam zycze
      • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 15.02.11, 10:08
        Dzień dobry Wszystkim.U mnie -14,ale cudne słoneczko.Miłego dnia.

http://s4.rimg.info/dd55dc6c50f8968c000ff50f00c0d54f.gif
        • kendo Re: Luty...podkuj buty... 15.02.11, 16:21
          zeby tylko mrozilo,byloby OK,
          ale tu jerszcze wieje i pogarsza sytuacje,
          ludziska pootulani na miescie.....
          dobrze ,ze nie snieguje,bo juz tego "balego" nie lubiewink

milego /cieplego dnia zycze.
          • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 16.02.11, 08:58
            Witam jeszcze słonecznie http://s17.rimg.info/7ed565a01544199fd984e2dc6dcc3e05.gif
            ale od jutra ma padać śnieg przez 3 dni.sad a już tak było fajnie.wink
            • kendo Re: Luty...podkuj buty... 16.02.11, 09:45
              tylko nie sniegwink
              zaczyna on dzialac na mnie ,jak "plachta na byka"wink

minusowo i wietrznie,
              oby tak bylo .

milego dzionka zycze-to juz srodek tygodnia
              • iryska2604 Re: Luty...podkuj buty... 16.02.11, 18:43
                Ciekawe czym nas jutro Jelenia Góra przywita.Chyba za zimno nie będzie.Odezwę sie Kenduś od Danki,troche poeżdzimy.Mamy w planie też Mysłakowice (Dana musi do gminy)Na razie!
                • greis52 Re: Luty...podkuj buty... 17.02.11, 06:56
                  pozdrawiam i udanego końca tygodnia zyczę,
                  i nareszcie przestało wiac za oknemsmilesmile
                  • kendo Re: Luty...podkuj buty... 17.02.11, 09:15
                    *Irysko,
                    ale zazdroszcze odwiedzin" powiatowych"
                    szkoda ze Fleur u wnuczka zdaje sie juz jest,byscie mogly sie przeciez spotkacsmile

a pozatem to na minusie,ale nie sniegujewink

milego dnia.

a zauwazylyscie,
                    ze jest "prostokacik" do FACEBOOK?
                    • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 17.02.11, 09:37
                      Witam,jeszcze mroźno -7st i bardzo pochmurno,ja widzę dalej u siebie wietrzysko,bo mi choineczką za oknem potrząsa.wink

https://zdjecia.nurka.pl/images/img2.vpx.pl-up-20090420-milegodnia1a.gif
                      • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 18.02.11, 10:37

https://atlas.cooltext.com/rendered/cooltext508533434.png
                        • kendo Re: Luty...podkuj buty... 18.02.11, 11:12
                          wzajemnie Jagus,

oczywiscie sniezy tutaj,
                          jest na minusie....

milusinskiego dnia

acha,
                          lubicie niezapowiedziane wizyty?
                          wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..alem sie zezloscilawink
                          • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 19.02.11, 09:51
                            Niezapowiedziane wizyty,to tylko ze strony dzieci,ale już kiedy ma przyjechać syn z synową i Martynką,to mówię,żeby dzień przedtem powiadomili.Nie lubię być zaskakiwana,lubię
                            być przygotowana.
                            Dzień pochmurniasty,śnieżek pada,ale płatek od płatka daleko.wink

https://www.otofotki.pl/img7/obrazki/jc3821_1646629naa8zg5xzp.gif
                            • kendo Re: Luty...podkuj buty... 19.02.11, 12:39
                              witaj Jagus,
                              no tak od rodziny nie wymagam meldowan,
                              ale od obcych /znajomych tak,
                              nie poczestowalam kawa ani mufinka i juz winkwredota wczoraj bylamwink

tutaj przepiekne slonce,oczywiscie przy -5 stopniach,
                              zastanawiam sie na plaze podjechac,
                              tylko ze obiad dzis pracochlony zaplanowalamsad
                              moze jutro..

milego dnia
                              • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 19.02.11, 12:50
                                U mnie jest -4,czyli pogoda podobna,czekam na córkę,bo robi zakupy w Realu,
                                to gdzieś za godzinkę przyjedzie i przywiezie.Wczoraj nareszcie doczekałam się
                                wizyty księdza po kolędzie.Będę miała z głowy 2 lata.wink big_grin
                                • kendo Re: Luty...podkuj buty... 19.02.11, 14:40
                                  o?,
                                  to przerywnik wieczorny Jagus mialas z ksiedzem,
                                  ja chyba na plaze skocze,bo cudownie za oknem,
                                  az mnie cle cialo meczy siedzac w domuwink
                                  • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 20.02.11, 10:17
                                    Jak tam Kenduś byłaś na plaży???
                                    U mnie z rana było -11.Jeszcze parę dni będzie tak ostrzej.wink

http://i52.tinypic.com/16c0v7n.jpg
                                    • kendo Re: Luty...podkuj buty... 20.02.11, 21:47
                                      witaj Jagus,
                                      oczywiscie,
                                      wczoraj bylam na plazy zrobilam 3 zdjecia,
                                      morze zamarzniete,jakby tu wytlumaczyc,
                                      patrzac na horyzont ,do polowy jest masa sniegu,ucisnietego jak gory conajmniej Tatry
                                      https://i53.tinypic.com/bx9ig.jpg
                                      **
                                      https://i51.tinypic.com/2qn5qip.jpg
                                      fala lekko kolyska "gory" do polowy...ciekawie sie patrzylo,
                                      kazdy grzbiet "gorki" zlocil sie w promieniach slonca,
                                      piasek zamarzniety,mieniacy sie duzymi krysztalami zamarznietej "fali",https://i56.tinypic.com/2hwilh3.jpg
                                      po prostu majestatycznie wygladalo morze,
                                      .

milego wieczoru zycze.
                                      • greis52 Re: Luty...podkuj buty... 21.02.11, 08:39
                                        mrozi mrozi....
                                        udanych dni poniedzielnychsmilesmile
                                        • kendo Re: Luty...podkuj buty... 21.02.11, 10:02
                                          witaj Greis
                                          i pozostali

tu tez mrozi i jeszcze snieguje....

udanego dnia zycze.
                                          • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 21.02.11, 10:53
                                            Kenduś jakbyś nie napisała,że to morze,to bym się nie domyśliłabig_grin
                                            Rano mieliśmy -18,jeszcze jest -10,ale ładnie słonko świeci.smile
                                            http://i54.tinypic.com/11qijgo.gif
                                            • kendo Re: Luty...podkuj buty... 21.02.11, 11:32
                                              *Jagus,
                                              mialam troche "piertra"
                                              bylam samiutenika na plazy,kiedy wjechalam na parkiering,odjezdzal jakis gosc,
                                              w takich przypadkach ciezko sie skoncentrowac nad lepszym ujeciem...
                                              sama plaza sie zmniejszyla przez te biale zwaly sniegu,
                                              kawaleczek podeszlam po sliskim piachu i zawrocilam do domu,
                                              wtedy podjechal jakis osobnik z dwoma psiunami pitbulterierami...byly bez smyczy,ale przygladaly mi sie tylkowink,nastepnym razem siostre zabiore z soba.

zdrowiej Jagus.
                                              • kendo Re: Luty...podkuj buty... 22.02.11, 09:52
                                                zaczelo leniwie sniegowac,
                                                teraz juz swiata niewidac z za platkow sniegowych...

milego dnia zycze a zwlaszcza Jadze w Jej urodzinysmile
                                                • greis52 Re: Luty...podkuj buty... 22.02.11, 10:34
                                                  ciepełka i za oknem i tego domowego Wam zycze!!!!
                                                  • kendo Re: Luty...podkuj buty... 22.02.11, 10:56
                                                    witaj Greis,
                                                    no hartowac sie tez trzeba,
                                                    wiec zaraz na spacerek sie wybieram,licznik kroczki policzy....
                                                    staram sie byc conajmniej pol godziny na spacerze szybko maszerujac..

milego dnia zycze i zapraszma na spacersmile
                                                  • greis52 Re: Luty...podkuj buty... 22.02.11, 10:59
                                                    milego dotleniania, ja niestety 8 godzin
                                                    musze d.... plaszczyc na krzesełku
                                                    a dzis dluzy sie bardzo czas
                                                  • kendo Re: Luty...podkuj buty... 22.02.11, 14:57
                                                    *Greis,
                                                    spotkalam dawna znajoma polke,
                                                    umowilysmy sie na nastepny spacer,,,fajnie bedzie,mozna dlugasny zrobicwink
                                                    na wisne planujemy rowerowe eskapady robicwink,
                                                    fajnie sniezek pruszyl i przestawal,mrozik nos zlapalwink

a Jaga to gdzie??????????
                                                    cos oby nie chora byla?sad
                                                  • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 22.02.11, 16:06
                                                    Jestem już Kenduś,nie miałam internetu.
                                                    Fajnie,że będziesz miała towarzyszkę do robienia krokówbig_grin
                                                    Trzymajcie się dziewczynki,bo mrozik tęgi na dworze,dzisiaj w nocy ma być jeszcze mroźniej.
                                                    Greis,jutro już środek tygodnia.big_grin

https://i.wp.pl/a/f/jpeg/11902/krokus_11_copy.jpeg
                                                  • kendo Re: Luty...podkuj buty... 22.02.11, 16:17
                                                    witaj Jagus,
                                                    cale szczescie,ze niedomagania netu a nie zdrowka Jaguswink
                                                    towarzyszka na poczatku wsi mieszka zobacze jak bedzie sie chodzic,
                                                    wprawe ma bo nieras spotkalysmy sie na rowerowej bonie maszerowala z wnukiemwink,wiec mozemy zrobic dluzsza runde i wypelnie kalendarz "gimnastyka"winka jej sie przyda bo che pare kilo zgubicwink

miej sobie Jagus I pozostali mile popoludnie.
                                                  • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 23.02.11, 10:48
                                                    Trzymajcie się zdrowo dziewczęta,bo ja akurat zamiast polepszenia zachorowałam
                                                    w nocy na grypę jelitową.A tak się cieszyłam kiedyś,że mnie nie bierze.big_grin
                                                    Myślałam,że mi herbata wieczorna zaszkodziła.wink,bo nawet nie jadłam kolacji,już mi
                                                    się nie chciało.
                                                  • kendo Re: Luty...podkuj buty... 23.02.11, 11:41
                                                    o swiecie Jagus,
                                                    alez Cie zlapalo......
                                                    trzymaj sie jakos,
                                                    popijaj duzo cobys sie nieodwodniala,
                                                    tez sie boje teraz,kiedy wiecej miedzy ludzimi przebywam coby mnie sie cos nie doczepilo.....

a pozatem bardzo slonecznie i mrozikowo

zdrowka wszystkim zycze.
                                                  • greis52 Re: Luty...podkuj buty... 23.02.11, 11:57
                                                    zdrowiejcie i goncie wirusy,
                                                    przed mimi chyba nie ma silnych
                                                    dlatego najlepiej spacerować po odludziu!
                                                    do poludnia bylam pewna ze dzisiaj jest czwarteksmile
                                                    bedzie mi sie pewnie tydzień dłuzył
                                                    przyjemnosci popoludniowych zyczę!
                                                  • kendo Re: Luty...podkuj buty... 23.02.11, 12:26
                                                    *greis
                                                    dzis juz srodek tygodnia,
                                                    tylko dwa dni do jego konca,
                                                    szybko zleca,

wlasnie z dala od ludzi sie trzymac,
                                                    a Jaga od kogo mogla podlapac wiruska?
                                                    chyba od jakiegos artykulu spozywczego przyniesionego do domu,
                                                    dzis zakupie "spirytus" do rak,pomaga "moze " na takie przypadki,
                                                    po umyciu rak naciera sie dlonie.

milego dnia.
                                                  • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 23.02.11, 14:42
                                                    Jest już prawie dobrze,szybko przechodzi zjadłam już drugie lekkie śniadanie,tylko trochę głowa boli.
                                                    Mąż mówi że to nie on przyniósł wirusa,córka to samo.big_grin no to może sam przyszedł?wink
    • greis52 Re: Luty...podkuj buty... 24.02.11, 07:01
      zbliza sie luty do końca.
      do wiosny coraz bliżej....
      to udanego końca zyczęsmile
      • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 24.02.11, 10:02
        Witam serdecznie z moim kociem.big_grin

http://i51.tinypic.com/2iarb05.jpg
        • iryska2604 Re: Luty...podkuj buty... 24.02.11, 20:47
          Nie mogę dotrzec do domu.Dopiero jutro.Dzis Izunia tak płakała że nie chce do niani tylko z babcia że nie moglam poprostu.Jutro maż po mnie przyjedzie,jak od razu sie nie odezwę to znaczy ze sobie jeszcze nie radzę bo mam nowy laptop i muszę go rozpracowac,powgrywac programy itp.Ale za to potem nawet z ogrodu będę pisać albo z łóżka w środku nocy.
          • greis52 Re: Luty...podkuj buty... 25.02.11, 07:57
            udanego weekendu!
            • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 25.02.11, 11:20
              Witajcie dziewczyny,gdzieś nam Adminka znikła.wink
              Hej,hej Kenduś co tam u Ciebie ???

https://2.bp.blogspot.com/_en-u7xhgF0M/SavfCXNHQ2I/AAAAAAAAACw/jWXjEvXCQuM/s400/biedronka.jpg
              • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 26.02.11, 10:14
                Witam i o zdrowie pytam??? Coś cicho sza............

http://s16.rimg.info/a8b9b11a8609fe1a613f120a2fae239b.gif
                • kendo Re: Luty...podkuj buty... 26.02.11, 10:44
                  ech ludziki,
                  juz jestem,
                  wrocilam ze szpitala,
                  nic nowanego nie znalezli..
                  kazali za tydzien do swego lekarza sie udacwink

zycze udanego dnia w zdrowiu.
                  • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 26.02.11, 11:31
                    No nie!!!....Kenduś,to Ty jeździsz do szpitala,żeby coś Ci znaleźli???uncertain
                    I całe szczęście,że nic,no to pozdrawiam i miłej soboty.
                    http://s15.rimg.info/acc3f8306e88ecc4aa85444b53eebb3c.gif
                    • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 27.02.11, 08:23
                      Dzień dobry,życzę miłej niedzieli i zdrówka.!!!

https://1.bp.blogspot.com/_SRzseB8F7wg/ShkViJmxeZI/AAAAAAAAB-0/HBXcBUtzFuw/s400/kwiat.jpg
                      • greis52 Re: Luty...podkuj buty... 27.02.11, 10:18
                        dołączam do życzeń Jagi!
                        udanej niedzieli!
                        • kendo Re: Luty...podkuj buty... 27.02.11, 10:21
                          o?
                          Greis w tym samym czasie jest co ja?wink

tez zycze Wam udanego dnia..

wieje zimnym polnocnym wiatrem,az obchod po chacie zrobilam czy wszystkie kaloryfery pootwirane na maxawink
                          albo mi tylko tak zimnowink
                          • kendo Re: Luty...podkuj buty... 28.02.11, 12:58
                            ostatni dzien lutego,
                            pochmurny/chlodny,
                            jednak nie wszyscy swiadomi,ze to ostani dzien miesiaca,
                            u siostry w kamienicy ludzie pozapisywali sie na pranie we wspolnej pralni az do 30 lutegowink

zycze zdrowka i pogody w sercu.
                            • jaga_22 Re: Luty...podkuj buty... 28.02.11, 13:30
                              Witam,niezbyt udana była niedziela,bo nie miałam internetu wink,ale zaczęłam czytać ksiażkę Grocholi
                              "Kryształowy Anioł"
                              Pogoda ładna,słonko świeci +2st.

https://framboise78.free.fr/Fleurs/bouquet_cligno.gif
                              • kendo Re: Luty...podkuj buty... 28.02.11, 13:46
                                witaj Jagus
                                tytul ksiazki bardzo mi sie podoba.wink

zycze milej lektury,tez zaraz sie klade i czytam o "chinszczyznie"winkstrasznie grube tomiszcze ponad 700 stron

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka