kendo 01.12.11, 09:49 w miesiacu, gdzie oczekiwanie na pierwsza gwiazde/na udane potrawy/wypieki/na gosci/na pierwszy snieg niech wszystko sie udna. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: witam w grudniu 01.12.11, 09:54 przemilego dnia zycze dziesiejszy dzien poswiecam z domkami pierniczkowymi dla Waszych Wnuczek i Wnuczat Mama zawsze wypiekala nam pierniczki a tu dzieci wraz z rodzicami zaczynaja piec domki piernikowe, swieta zabawa Odpowiedz Link
greis52 Re: witam w grudniu 01.12.11, 09:57 dzieki i wzajemnie udanego świątecznego miesiaczka życzę Wam! Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 01.12.11, 10:10 *Greis ciesze sie,ze nie musze nic na swieta szykowac bo wyjezdzam, zabieram ze soba pare tutejszego jadla,reszte u Mamy zrobie/dokupie.... zreszta na 2 osoby to objetosciowo nie bedzie tyle coby pozniej meczylo sie z pozjadaniem.... a tak wyglada niemal kazde okno...(zdjecie z Kuriera sciagnelam) udanego dnia.... Odpowiedz Link
irene.jg Re: witam w grudniu 01.12.11, 10:04 Witajcie Za oknem mgła i dodatnia temperatura 1,2'C Grudzień, miesiąc szczególny; najpierw wielka krzątanina by dom lśnił czystościa, potem bieganie po sklepach za prezentami, gromadzenie różnych wiktuałów by potem godzinami stać w kuchni i wyczarowywać smakowe cudeńka myśląc serdecznie o swoich najbliższych. Potem ciepłe, rodzinne spotkania, prezenty - to magiczny miesiąc! A św. Mikołaje spacerują sobie po ulicach, marketach i domach...... Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 01.12.11, 10:19 *Irene a przygotowujac jadlo swiateczne "mysli sie o nim smakowicie/laduje dobra energia", wtedy najsmaczniejsze jest poniewaz nie jestes ochotna na pierniczki,to tutejszym piciem gazowanym z wieloma przyprawami swiatecznymi i kelementynakami witam, obowiazkowo na kazdym stole,ja uwielbiam to ,ale sie ograniczma udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 01.12.11, 11:42 I ja witam.Co rok mam coraz mniej zapału do świat,ale póki daję radę, przyjemnie jest posiedzieć potem z całą rodziną,a na drugi dzień mam luz i tak lubię. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 01.12.11, 12:03 *Jagus mam nieraz podobnie, czyli chyba jeszcze nie robie sie "starszawa" u mamy w kuchni w piecu sie pali, lubie wtedy zimowe wieczory .. miej sobie udany dzien. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 01.12.11, 16:26 O...tak ,pamiętam nasze piece kaflowe,a najbardziej lubiłam rudy i błyszczący z wytłaczanymi orzechami włoskimi.Można było sobie plecki pomasować. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 02.12.11, 09:06 nieciekawie za oknem, upieklabym chleb/bulki,brak drozdzy milego dnia zycze i milego zakonczenia tygodnia pracy. Odpowiedz Link
irene.jg Re: witam w grudniu 02.12.11, 10:41 Witam, kiedy obudziłam się godzinę temu świeciło słońce ale znowu zrobiło się ponuro. Nic to, ważniejsze jest wewnętrzne słoneczko, którego wszystkim życzę. Miłego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 02.12.11, 11:03 *Irene, tak,tak, pogoda ducha potrzeba w taka aure pogodowa, mnie slubne ze spaceru psiego obudzilo dosc wczesnie bym kawe wlaczyla bo zapomnial wychodzac z domu chodze teraz "do tylu" nic mi nie wychodzi,ale ze do sklepu wczesnie pojechal,to mialam swieza bulke na sniadnie milego dnia zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 02.12.11, 11:47 Kenduś,no po co Ci chodzić do tyłu?,trzeba naprzód. Już zapomniałam dlaczego do tyłu??? Pochmurno,ale tak jak Irene z pogodą ducha jest wyraźnie lepiej. Wstawiłam chlebek do piekarnika,a teraz pomyślę co dalej. Odpowiedz Link
kendo Re: 1 grudniowy weekend:):) 02.12.11, 14:48 *Irene/Jaga slubne o 5 godz.mnie obudzil komorka ze spaceru.... i dlatego do "tylu chodze", ale juz duzo zalatwilam wiec chyba tak zle nie jest bilet zaplacony/samochod wyrejstrowany/ubezpieczenie tez i zmnienione na mini-mini-bo stoi w garazu, obiad tez zjadlam, "sciagacz" do rekawka w serdaczku zrobilam.... zaraz drugi zaczne.... a przestalo padac wiec najpierw na spacer pojde by kostusie "rozruszac", bo zadnej fizyc<znej aktywnosci jakos juz nie robie poza wyjatkiem czasami kiedy z loza sie 2sciagam" *Greis miej sobie rownie mile popoludnie jak reszta Zalogi trzymajcie sie zdrowo. Odpowiedz Link
kendo Re: 1 grudniowy weekend:):) 03.12.11, 09:20 pogodowo zapowiada sie chyba milo tak sobie mysle,ze do miasta bym sobie pojechala....i sama pochodzila bez siostry bo do Göteborg pojechala. miejcie sobie milo. Odpowiedz Link
irene.jg Re: 1 grudniowy weekend:):) 03.12.11, 09:44 Ale z Ciebie ląfer! Nie usiedzisz na miejscu ani chwili, miłego łazikowania, miłej soboty - Witajcie! Odpowiedz Link
kendo Re: 1 grudniowy weekend:):) 03.12.11, 11:06 witaj Irene, ech....slubne tez wiecznie marudzi,ze nie usiedze na jednym miejscu, chce cos moze dla Mamy dokupic pod choinke.....chociaz zawsze mowi,zeby nie... milego dnia zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 1 grudniowy weekend:):) 03.12.11, 11:12 Witam i miłej soboty życzę. Udanego upominku dla mamy Kendo. Odpowiedz Link
kendo Re: 1 grudniowy weekend:):) 03.12.11, 11:48 witaj Jagus, dziekuje, Tobie zycze udanego dnia z Wnusia a do miasta chyba nie pojade,z wiatrem deszczem ciagnie moze jutro?-bo tez sklepy otwarte milego dnia z Rodzina. Odpowiedz Link
fleur1 Adwentowe zyczenia 03.12.11, 17:50 Pozdrawiam serdecznie niektórych z bliska, a niektórych z daleka i życzę udanego drugiego tygodnia adwentu. . . . . Mało do Was zaglądam, ale moja sympatia do forum Vistula trwa i będzie trwała. Mój wnuk Leon Alexander skończył 26 listopada 10 miesięcy, a ja już zaczynam się powoli pakować, aby 11 grudnia złożyć mojej córce i zięciowi przedświąteczną wizytę i pobyć z nimi i małym chłopczykiem kilka dni. Cudownie jest być babcią. "Każdy ma przed swoimi drzwiami kawałek nieba" Odpowiedz Link
dorka556 Re: Adwentowe zyczenia 04.12.11, 08:13 Witam w adwentową niedzielę. Kenduś, zapomniałaś zapalić następną świeczkę w tym powitalnym wątku. Odpowiedz Link
kendo Re: Adwentowe zyczenia 04.12.11, 10:17 *Dorcia nie zapomnialam, a zaspalam dzisiaj *Fleur witaj wizytowo zycze pieknych chwil z Rodzina i Leonem_Aleksanderm, bede w kraju do 10 stycznia ,pewnie sie spotkamy,jak nic zlego sie nie wyadzy. witajcie Zalogo zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
irene.jg Re: Adwentowe zyczenia 04.12.11, 11:56 Witajcie forumowie niedzielnie, adwentowo i serdecznie Miłej niedzieli życzę! Odpowiedz Link
kendo Re: Adwentowe zyczenia 04.12.11, 12:01 *Jaga/Irene witam slonecznie, choc tu wieje, czas juz na spacer w sloncu by "nalapac vitaminy D" cieplego dnia rodzinnego zycze. Odpowiedz Link
fleur1 Re: Adwentowe zyczenia 04.12.11, 13:39 Fajnie Kendo ja jestem chętna, jakos ostatnio mijalysmy sie. Jak snieg nas nie zasypie to pojade po Ciebie do M. i zabiore do siebie. Odpowiedz Link
kendo Re: Adwentowe zyczenia 04.12.11, 15:14 Fleur dzieki, w powiecie zawsze mam sprawy do zalatwienia,wiec tam sie chyba najlepiej bysmy spotkaly, zreszta przedzwonie do Ciebie i moze Iryske wciagniemy w nasze spotkanie. Odpowiedz Link
greis52 Re: Adwentowe zyczenia 05.12.11, 08:23 pozdrawiam do zyczeń sie dołaczam plus udanego poniedzieli!!!!! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Adwentowe zyczenia 05.12.11, 08:46 Witam przy zapłakanym poniedziałku. O tak Greis,mam coś do załatwienia,a tu deszcz pada,oby się udało. Odpowiedz Link
kendo Re: Adwentowe zyczenia 05.12.11, 09:16 *Greis /Jaga witajcie , pocieszam,ze tutaj tez z wiatrem krople leca miasto tez mam z musu ,siostra wraca z Gäteborg i moze sie pociag opuznic a psiune trzeba odcedzic miejcie sobie udane wszystkie sprawy Odpowiedz Link
fleur1 Adwentowe zyczenia 05.12.11, 15:41 Pozdrawiam wszystkich ze słonecznego lecz wietrznego miasta, w którym jestem obecnie. Dwa dnia padało i dzisiaj też, ale tylko trochę. Wiatr zrywa z drzew liście, jest ich na górze coraz mniej, to już zima idzie. Daj znak jak będziesz Kendo, jak się numery telefonów zaplątały gdzieś to podam prywatnie w e-mail kiedy się do nas wybierasz? Odpowiedz Link
irene.jg Re: Adwentowe zyczenia 06.12.11, 00:11 Śpijcie spokojnie, niech Aniołowie Was strzegą. Dobrej nocy Odpowiedz Link
kendo Re:juz grudzien 06.12.11, 09:03 Dziadek mroz, malarz zimowy namalowal piekne wzory na szybach domu/samochodu........ drogi staly sie szklane po wczorajszym opadzie mieszanego sniegu z deszczem slubne minie szukalo wszedzie,az przy "sklepie dopadl komorka",ostrzegajac ze w naszym obszarze willowym strasznie slisko a bylo dopiero po 18 godz. witajcie Fleur/Irene/Greis czekamy na Jage/Dorke/Iryske i nieobecne od dawna Kaskk/Mycha/Nana tak od czasu do czasu "przywoluje dawne Panie",moze starczy im czasu checi cos wyklipac z Nami. miejcie sobie udany dzisiejszy dzien, uwazajcie na sliskie chodniki....pewnie Irene dlatego Aniola Storza na podeslala-dzieki Ci za Niego. Odpowiedz Link
kendo Re:juz grudzien 06.12.11, 09:15 "do garstki powitan" dodaje Czuka witaj i miej sobie pelen wrazen dzien, chyba nie zapomniales o Mikolajkach? Odpowiedz Link
jaga_22 Re:juz grudzien 06.12.11, 10:53 Witam Wszystkich. Jakoś ten czas pędzi,ani się obejrzę,a tu niedługo południe. Nic mi Mikołaj nie przyniósł,może coś z pamięcią też u niego słabo?albo i adres zgubił. Kenduś,uwielbiam namalowane liście przez dziadka mroza.Tylko w dzieciństwie mogłam oko cieszyć,teraz przy centralnym nie uświadczysz takich malunków. Odpowiedz Link
kendo Re:juz grudzien 06.12.11, 11:11 *Jagus, wczoraj na samochodzie mialam,rozne" liscie mrozu" zaparkowalam przy kanale i strona od kanalu piekne wzorki dostala, dobrze,ze "drapaczka reklamowa" byla w samochodzie,bo zapomnialam uzupelnic z odstawionego auta,strona od rzywoplotu byla tylko zadeszczona.... musimy jakas reklamacje do Mikoljaka zlozyc? miej sobie mily dzien Jagus. Odpowiedz Link
irene.jg Re:juz grudzien 06.12.11, 11:26 Witajcie Cosik opory ma Mikołaj by przyjść do kobitek emerytowanych, woli młodsze.... no, a najbardziej chyba dzieci. Trudno przełknę tę gorzką pigułkę Odpowiedz Link
kendo Re:juz grudzien 06.12.11, 11:31 no wlasnie Irene/Jaga/Fleur/Iryska babciami juz jestescie, to wnuczki/wnuczek MIkolajka dostali/dostana. Odpowiedz Link
irene.jg Re:juz grudzien 06.12.11, 12:05 Ten Aniołek choć malutki, ale obrotny i pracowity, bardzo go lubię, w samochodzie dobrze się sprawdza Niech Was strzeże! Odpowiedz Link
kendo Re:juz grudzien 06.12.11, 12:09 *Irene dziekuje,naprawde uroczy i sprawdzil sie.... Odpowiedz Link
greis52 Re: witam w grudniu 07.12.11, 08:18 pozdrawiam i życzę udanego srodka tygodnia Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: witam w grudniu 07.12.11, 09:33 ja tez się pokażę i pochwalę: a u mnie śnieg pada!! jakoś w tym roku mi świątecznie dziękuję za życzenia miłego dnia i sama życzę Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 07.12.11, 09:52 *Kasikk piekna niespodzianka z rana, witamy,witamy z aura niemal zimowa, tu nie sniezy ale mrozi ulice starsznie i samochody chca na dachach jezdzic *Gris tak,szybko tyszien ucieka.... witajcie tez pozostale Panie i miejcie sobie udany dzien. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 07.12.11, 11:02 Witajcie. u mnie trochę pruszyło,a teraz siąpi jesienny kapuśniaczek. Odpowiedz Link
irene.jg Re: witam w grudniu 07.12.11, 12:27 Witajcie, obudziłam się po jedenastej i zobaczyłam za oknem namiastkę zimy, ale już nie ma po niej śladu. Coś przestawiłam się na nocne łazikowanie i poszłam spać o trzeciej nad ranem. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 07.12.11, 12:57 *Jaga/Irene witajcie "zimowe Panienki" tu slizgawica powoli sie rostapie ale mroznie juz wieje, *Irene kiedys tez mialam krotki period niespania... przeszlo jakos samo.... milego dnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 08.12.11, 09:18 jakos psiun mnie wczesnie budzi...zawsze tak robi jak go cos boli, wczoraj biedaczysko zle z nim bylo,dostaje przeciwolowe tabletki,bylo podejzenie skretu kiszek/lub problem z sercem.... najwazniejsze,ze sloneczko swiec i mozemy sie naladowac na jutro bo zapowiedzieli wielka sniezyce miejcie sobie udnay dzien. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 08.12.11, 10:19 Witam Vistulanie. Kenduś,może psiun po prostu miał potrzebę wyjścia na dwór.?, może coś zjadł i mu zaszkodziło? Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 08.12.11, 12:32 witajcie Jaga/Greis i nieobecne Panie, *Jaga jedzenie je "kontrolowane " przez nas wiec nie.... a ze spaceru wrocil-to tez nie, kwilil mocno jak chcial sie polozyc,a ze slubne widzialo kiedys u weta wilczura ze skretem kiszek wiec w te pedy psa w samochod i do weta pojechali,rentgenowali/zbadali i na razie OK (odstukac/odpukac.....) *Greis ale spieszno Ci do wiosny? najpier musimy zaliczyc zime miejcie sobie udany dzien Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 09.12.11, 09:55 ze sloncem i niemal orkanem.... duzo spraw do zalatwienia a tu tak stasznie wieje zycze wszystkiego dobrego Odpowiedz Link
greis52 Re: witam w grudniu 09.12.11, 10:07 powodzenia i nie daj sie porwać wichurze udanego weekendu Vistulankom zyczę! Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 09.12.11, 11:23 *Greis, no teraz kiedy jestem juz po 50 kg.to wiatrzysko chyba tak szybko mnie nie zmiecie.. wzajemnie milego weekendowania zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 09.12.11, 11:58 Słota na dworze,nie wiem co lepiej?,bo jak śnieg się rozpuszcza pod nogami,to jeszcze gorzej.Zima to najpiekniejsza, ale z daleka od zabudowań. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 09.12.11, 12:18 *Jagus tez doszlam ostanimi laty do tego,ze zima piekna zdalaodemnie, kiedy moge ja ogladac prz okno.... milego dnia zycze. i znikam w wichore ,moze polowe zalatwie. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 10.12.11, 10:00 za oknem jakos tak niezachecajaco, bo mimo slonca wieje/snieg/czasami deszcz pada, w Geteborg pozalewalo ulice....samochody pozatapiane-kobieta niemal zycie stracila.... niemniej zycze udanmego weekendowania... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 10.12.11, 11:59 Na szczęście u mnie nie wieje.Pokazują na mapie padający śnieg i to prawie wszędzie,na razie go nie widzę Miłej soboty Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witam w grudniu 10.12.11, 18:19 Dawno mnie tu nie było ale to wcale nie znaczy że nie myślę o was.Po prostu nie wyrabiam.Pozdrawiam serdecznie i mocno przytulam. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 11.12.11, 10:21 *iryska to nas cieszy,ze masz Nas w myslach, my tez myslimy o Tobie.. View My Video chce wkleic swoj filmik i nie ten co chce mi wchodzi i nie tak...ech zapomnialam... miej sobie milo i nie stresaj Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 11.12.11, 10:27 o swiecie, nareszcie sobie poradzilam z czolowkowym zdjeciem witajcie bardzo slonecznie.... spacer dzis zaliczam, wczorja kroki liczylam i sciezke zrobie 2 razy na poczatek a i tak nie dojde do 10 000kroczkow udanej niedzieli. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 11.12.11, 15:26 witam Jagus popoludniowo, sroczka ciekawska z samego rana zaglda przez okienko. zycze udanego popoludnia.... Odpowiedz Link
greis52 Re: witam w grudniu 12.12.11, 08:42 zaczynamy nowy tydzień czas zaczac przygotowania do świąt... pozdrawiam i udanych dni życzę! Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 12.12.11, 08:46 witaj Greis, ja wczoraj pierniczki napieklam i do Mamy zabiore, troszke slubnemu tez zostawie bo lasuch na slodkie okna pomyte pod gwiazdy juz sa zachlapane przez wiatry z deszczem,wiec niema co sie przy nich "zdzierac" udanych planow przygotowawczo-swiatecznych. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 12.12.11, 09:30 Witam,dostałam suszarnię,więc piorę i zaraz się biorę za pierożki. Odpowiedz Link
irene.jg Re: witam w grudniu 12.12.11, 09:33 Witajcie Ja również dzisiaj i jutro lepię pierogi i uszka. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 12.12.11, 09:44 witajcie,witajcie Jaga/Irene niech pierozki smaczne wyjda.... i u Jagi niech sie suszarka sprawdzi, czy to eszafa czy cylindrowa? udanego lepienia zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 12.12.11, 13:30 Hihi ,to my dziś z Irene pierożkowe. Kendo: i u Jagi niech sie suszarka sprawdzi, > czy to eszafa czy cylindrowa? Kenduś ani taka,ani taka,moja suszarnia to dwa pomieszczenia z oknami i ze sznurami,za to grzejniki są bardzo gorące.Trzeba uchylać okienko,bo robi się parówa. Odpowiedz Link
kendo Re: witam 13 grudnia 13.12.11, 10:03 i jak tam pierozki i uszka????????????????????? udaly sie,duzo nalepilyscie????????????????????????????? *Jagus achaaaaaaaaaaa...takie pokoiki suszarkowe w niektorych blokach sa,maja tez zamontowana dmuchawe z cieplym powietrzem zamiast grzejnikow....i wentylatory w scianie coby byla wymiana powietrza, w domu mamy szafe-suszarke...nie lubie jej wlanczac bo ,jak dla mnie glosno pracuje... rozwieszam pranko po domu i w ten sposob mam wilgotniejsze powietrze...czyli lagodniej sie oddycha. zycze milego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: witam 13 grudnia 13.12.11, 10:11 dzien pamietny dla kazdego Polaka, ja mieszkalam juz tutaj...strasznie sie balam o swa rodzine, dla zmiany smutnego tematu , informuje ze. tutaj dzis obchody Lucji w kazdej instytucji/sklepach na Rynkach.....fajnie byc na miescie.... dzieci w przedsszkolu poprzebierane za mikolajki/pierniczkowe ludziki i Lucja z korona swiecaca na glowie, a tu co roku z miasta kandydatka wybrana, w sklepach czestuja pierniczkami i glöggiem bezalkoholowym..... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam 13 grudnia 13.12.11, 10:18 Ostatnio depczę Ci po piętach. Nie założyłabym palących się świeczek na głowę. Jak byłam dzieckiem lubiłam się przypatrywac św.Łucji,była taka ładna i wisiała na ścianie (oczywiście obrazek,śmiesznie wyszło. ) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam 13 grudnia 13.12.11, 10:12 A ja też jak piorę,to te drobne wieszam na kaloryferach,nawet ręczniki dla wilgotności,lepiej się oddycha. Pierożki się udały,ale tym razem dużo nie zrobiłam,tylko 40szt. Zaraz idę przesmażyć mięska do duszenia na pasztet.Jutro skręcę i upiekę, tydzień przeczeka w zamrażarce. Odpowiedz Link
kendo Re: witam 13 grudnia 13.12.11, 11:14 tak,tak Jagus, guzy sobie obijamy wzajemnie jak popatrzysz na zdjecie,to ma oslone pod korona, choc przyznam,ze tez mialabym objekcje, sa ze swieczkami na baterie i takiej korony uzywaja jak sa na "wystepach" ale premiere w kosciele robia z prawdziwymi swieczkami....cudny nastoj,zawsze mnie cos w "gardle sciska". miej sobie udane miesko do pasztetu... chyba u Mamy tez zrobie i bedziemy miec do chleba....bo w kraju mam problem z wedlinami z wzgledu na przyprawy to to mocno wdzone zapachy Odpowiedz Link
irene.jg Re: witam 13 grudnia 13.12.11, 11:21 Witam słonecznie, wcześniej na Jesieni.... witałam się ponuro i mglisto, ale pogoda się poprawiła i to bardzo. Dzisiaj dalszy ciąg lepienia, a robię duże ilości. Miłego dnia wszystkim! Odpowiedz Link
kendo Re: witam 13 grudnia 13.12.11, 11:46 witaj Irene o jeja dalszy ciag lepienia?? tez uwielbiam takie "lepiance" niestety pozniej po takim zajeciu mam dlonie niesprawne... tu sie rozdeszczylo zycze milego lepienia i udanego dnia. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam 13 grudnia 13.12.11, 12:01 po 30 latach na wspomnienie wraca strach z tamtych dni... czytam ze przygotowania do wieczerzy wygilijnej idą cała para udanych życzę! pozdrawiam! Odpowiedz Link
kendo Re: witam 13 grudnia 13.12.11, 12:12 witaj Greis tak "Nasza Jaga/Irene" po uszy zalepione w uszkach/Pierogach tak pomyslalam,ze kupie tutejsze tortelini z grzybkami i bedzie OK miej sobie dobry dzien Greis Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam 13 grudnia 13.12.11, 12:55 Chciałam się pochwalić,u mnie też wyszło piękne słoneczko jak u Irene i +2st. Odpowiedz Link
kendo Re: witam 13 grudnia 13.12.11, 12:57 *Jagus, znowu guza masz, ja w marzeniach klikalam no dobrze chwalipiety tu pada dalej, ale na pocieszenie krupnik na skrzydelkach robie i grzybka tez dalam milej atmosfery przedswiatecznej zycze. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam 13 grudnia 13.12.11, 13:19 i u mnie pada postawilam sobie stroik na biurko coby troche swiatecznej atmosfery poczuć ale wolalabym lepić pierożki tam dopiero goraca atmosfera swiąteczna musi byc Odpowiedz Link
kendo Re: witam 13 grudnia 13.12.11, 14:11 *Greis pomysl tez o zapachach swiatecznych pierozkowych ja ograniczam sie "stroikowo" ale "firanka" w kuchni swiateczna (zyczenia swiateczne w kilku jezykach ) z czerwonymi serduszkami dla rozweselenia... pada az po szybach dzwoni.... zaraz zjem i za szydelko sie lapie... miejcie sobie milo Panie Vistulowe. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam w grudniu 14.12.11, 08:19 Jaguś zazdroszcze Wam klejenia pierożków w godzinach do 16... bo pozniej to mi sie juz nic nie chce bede je kleić w ten weekend, choć przeszła mi mysl zeby kupic gotowca tylko jak tu rodzine oszukać ze domowe spokojnego przygotowania do swiat zyczę... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 14.12.11, 09:08 Masz rację Grejs,jajak co robie,to tylko z rana zaczynam, Ty jesteś w gorszej sytuacji,bo pracujesz. Fajnie,że słonko wyszło,bo jadę sprawy załatwiać. Miłego dnia Wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 14.12.11, 09:51 *Greis tos poranna dziewczyna...ja raczej po poludniu wszystko bym zaczynala,z rano nie moge "zaskoczyc" *Jaga pomyslnych zalatwien.... tu tez sloneczko gebusie pokazuje, ja juz po gimnastyce za wczorajszy brak spaceru, troche powitania slonca/psa/drzewo/zmije zrobilam + gimnastyka na rozluznienie krzyza dzis miasto w planie spawdze po ile maja mniejsze walizki,bo ta co mam prawie w rozsypce milego dnia zycze. Odpowiedz Link
irene.jg Re: witam w grudniu 14.12.11, 11:45 Witam się z Wami i znikam, bo wciąż jestem zajęta Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 14.12.11, 13:28 witam,witam ja tez znalazlam sobie zajecie i znikam, mianowicie wrocilam ze spaceru z galazkami modrzewia na ktorym sa szyszki, chce je pomalowac i zamiast choinki.... a i mase solna zaraz robie i aniolki produkowac bede milych zajec Irene. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 14.12.11, 20:35 Kenduś,a jak robisz masę solną? Sprawę załatwiliśmy z mężem definitywnie i super. W tym roku też tylko zrobię stroik,nie ma miejsca na choinkę. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu/masa solna 15.12.11, 10:06 *Jagus, wczoraj wszystko naszykowalam i nic nie zrobilam mam recepte takie same ciezary soli/maki (200g) i dolewac cieplej wody, * druga recepta z klejem do tapet,zakupilam male opakowanie nawet w kraju i tak sie z nim woze dodaja tapetowki,bo ponoc lepsze sa wyroby i nie pekaja....a nawet kiedys czytalam,ze make kukurydziana daja? susza niektorzy w piecu 50stopnia 40 min i przewracaja a ja chcialam naturalnie wysuszyc,bo malowac bede jak wroce z kraju *Greis/Irene/Jaga witajcie tu niestety deszczy od samego ranaczyli pogoda na marzec bedzie "mokra" milego dnia zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu/masa solna 15.12.11, 10:13 Dzięki za przepis Kendo....witam Wszystkich i owocnej pracy na dziś. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 16.12.11, 09:57 *Jaga/Irene no dobrze juz, ciesze sie z Wamie ,ze macie sloneczko, tutaj niet,i zapowiada sie pogodowo na kwiecien,ze bedzie ponury i wilgotny udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: witam w grudniu 16.12.11, 10:16 mnie też słońce i super! szkoda tylko, że śniegu nie ma - dzieciaki czekają na sanki pozdrawiam piątkowo Odpowiedz Link
greis52 Re: witam w grudniu 16.12.11, 12:30 i ja pozdrawiam weekendowo cos tam pododynki wspominaja o sniegu, moze na swieta choc pocukrzy dla nastroju... Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 16.12.11, 17:45 *Kasikk/Grejs witajcie pod wieczor...dzien szybko uciekl i nie zdazylam ze wszystkim, wszedzie kolejko ogromniaste.... *Kasik sliczny sweterek dla Skrzacikowej wyszel z kwiatem z kieszonki; a widze teraz znowu od gory nastepny zaczynasz.... *Greis, niech przycukrzy/przypudruje bialym...lubie swieta takie miejcie sobie mily wieczor.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 17.12.11, 09:18 Witam z Alexem,wczoraj wizytował. Brzydko dziś,prawie ciemno,może będzie padało. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 17.12.11, 09:52 witaj Jagus no ,widac Alex wiekszy sie zrobil, uszka ma polozone ,czyby bal sie czy niepewny byl reakcji?? ale oblizuje sie po czyms milego dnia Jagus. acha pogoda na maj to tu bedzie wietrznie i najprawdopodobniej mokro bo rankiem padalo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 17.12.11, 12:07 Piję kawę i zagryzam wafelkiem i wcale mi nie smakuje więc po co go zjadłam??? Wnuczek siedzi na kanapie i coś je,Alex łakomy na wszystko. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 17.12.11, 16:23 ech jagus... jedzac obiad nasz Bobby cala podloge zaslinil,tak mu kapalo z pysia... zawsze tak kiedy sama jem,do slubnego nie pojdzie... acha, zrobilam juz janioly z masy solnej, niech sobie schna az wroce z kraju z reszta materialu, tasiemeczki/sznureczki-tu drozyzna Odpowiedz Link
irene.jg Re: witam w grudniu 17.12.11, 17:04 Witajcie. Alex urósł, fajny piesek. Ciekawa jestem aniołów Kendo, a swoją drogą masz niesamowitą energię. Ciągle coś wymyślasz do roboty Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 18.12.11, 10:12 To prawda,często o tym myślę,ile Kendo ma energii, ja już dawno zrobiłam wysiadkę i coraz mniej mi się chce. Miłej niedzieli Wam wszystkim życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 18.12.11, 11:00 *Irene/Jaga poniewaz wieczory dluzsze;do miasta na nogach za daleko,na rower za zimno,benzyna podrozala, wiec musowe siedzenie w domu i czyms trzeba sie zajac, o janilach z masy solnej myslalam od dawna, faktycznie nie jest latwo jak sie patrzy juz na gotowe.... pokaze wersje "robocza" a obok taki,ktory w finiszu bedzie, kupilam go kiedys w kraju. sloneczko chce dzis chyba swiecic, milych poczynan przedswiatecznych zycze. Odpowiedz Link
irene.jg Re: witam w grudniu 18.12.11, 13:41 Witam niedzielnie, dzisiaj myślę o przyjemnej stronie świąt, jak dekorować stoły by atmosfera była jeszcze przyjemniejsza.... Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 18.12.11, 13:57 *Irene tez zawsze staram sie zmienic dodatki, porcelana ta sama, w dodatkach czlek moze wybierac oby kasy starczylo, ale mozna wlasnie i tak,cos upiec i bedzie orginalnie.... przewaznie kladlam galazki choiki na stole ze srebna mala babka, pozniej alergia ,zmienilam na "cacka wyplatane ze slomy" tez bylo uroczo.... w tym roku u Mamy bedzie, wiec na bialym obrusie wedle Mamy starego zwyczaju.... zycze pieknych inspiracji w nakryciu stolu. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 19.12.11, 08:41 jak zwykle napietrzaja sie rozne sprawy,ktore nie byly w planie.... do miasta dzis tez musze, a jutro juz chyba bedzie totalnie na luzie.... miejcie sobie udany dzien i planujcie tak by sie wszystko udalo. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam w grudniu 19.12.11, 08:50 pozdrawiam, życze spokojnych przygotowań do swiat! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 19.12.11, 09:53 Witam kochani...Święta tuż,tuż.Miłych przygotowań Bądźcie zdrowi i nie przemęczajcie się,świat się nie zawali. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 19.12.11, 10:57 *Jagus masz racje... dlatego do miasta dzis sobie jade, oczywiscie po drodze ostanie zakupy dla Mamy w formie "rarytasow" szwedzkich miej sobie mily dzien tu slonce cala gebusia swieci. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 19.12.11, 17:59 U mnie też było cały dzień słoneczko,nawet pranko zrobiłam i powiesiłam na balkonie. Taki śmieszny miałam wschód słonka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 20.12.11, 09:06 Pozdrawiam forumeczki .... Miłego dnia i szykowania się do podróży.Pomyśl Kenduś,czy wszystko spakowane?,a dokumenty schowane?. Dziś słonko ledwo,ledwo,a w nocy było -7 A to niedobitek Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 20.12.11, 09:25 *Jagus tak,juz dokumenty "w kupce z waluta leza" na zlotowki mowie tu walta.... na fotelu ciuszkow przybywa,jutro rano pakuje a wieczorem odplywam wschod slonca orginalny Jagus, tez mialam cos podobnego, ale dachy sasiednie przeszkadzaly a ubierac sie tak raniutko i na dawror pelzac...brrrrrrrrrr...tez przymrozik byl niewielki. milego dnioa Jagus. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w grudniu 21.12.11, 09:25 dzis ostani raz z Wami klikam w Tym roku i dziekuje Wam za Wasze towarzystwo do zobaczenia w nastepnym i mam nadzieje ze kiedy wroce to Was tu zastane? milych poczynani przedswiatecznych.... acha,pogodowo jakos tak +/-0 i pochmurnie. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam w grudniu 21.12.11, 09:57 szcześliwej drogi, milych wrazeń przy rodzinnym stole u nas snieży, uroku dodaje, ale drogi sa niebezpieczne! pozdrawiam! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 21.12.11, 10:23 Szczęśliwej Podróży Kenduś...miłego pobytu w kraju i nagadania się z Mamą na zapas. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam w grudniu 26.12.11, 22:06 pozdrawiam i spokojnej końcówki roku życzę! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w grudniu 28.12.11, 09:46 Również pozdrawiam i miłego dnia Wszystkim. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam w grudniu 30.12.11, 21:51 jeszcze jeden dzien i nie tylko miesiac zmienimy ale i rok oj mija ten czas szybko... spokojnego wieczoru zycze! Odpowiedz Link