07.08.12, 11:30
Zgubic cnote.(pod miedza... slowa piosenki)
-"- klucze,
torebke z dokumentami tak jak Dorka i odzyskac
w nienaruszonym stanie.
-Lusia-
Obserwuj wątek
    • slo-onko Re: ZGUBY 07.08.12, 11:50
      opowiem Wam historie,ktora przytrafila mi sie z moim telefonem komorkowym.
      telefon nie byl ani stary ani nowy,ale bardzo lubiany. pokochalam go o ile mozna pokochac telefon.
      bedac na ryneczku i robiac zakupy w deszczowa pogode, zasuwalam suwak w torbie i odsuwalam na zmiane. wkladalam don parasol i wyciagalam. w koncu torba zostala rozpieta. po wrzuceniu zakupow do bagaznika,a torby z parasolem,portfelem itp. drobiazgami,ktore kobieta zawsze nosi przy sobie szurnelam na siedzenie w samochodzi.
      po powrocie chcac zadzwonic zorientowalam sie,ze nie mam telefonu. strach w oczach,ale pomyslalam sobie,ze telefon wypadl mi do bocznej kieszeni w samochodzie. zeszlam do auta, sprawdzilam nurkujac reka po samochodowej kieszeni i nic. telefon wsiakl. zaczelam myslec co moglo sie stac. nasunela mi sie jedna mysl,ktos wsunal reke do torebki,wyciagnal telefon. no to fajnie, moj ulubiony aparat tel. ze wszytskimi kontaktami, zdjeciami i waznymi informacjami. niby nic szczegolnego,wszytsko to mzona bylo w jakis sposob odnowic,pozbierac.
      wrocilam na rynek ,pytalam w okolicznych miesjcah czy aby przypadkiem ktos nie znalazl telefonu? plonne nadzieje na jego odzyskanie.
      zglosilam fakt w salonie z prosba o zablokowanie nr. (koszt 50 zl), sprawdzalam czy sie odezwie sygnalem,dalej nic. potem na policji zgloszenie o kradziezy. na policji musialam zlozyc zeznanie jak co, gdzie, dlaczego,cala historia. stres,smutek, itp.
      wrocilam do domu , rzucilam sie na lozko i zaczelam ryczec jak bobr. stara .... zachowalam sie jak dziecko.
      wyszukalam jakis z demobilu aparat i tak z nim funkcjonowalam kilka dni.
      po kilku dniach cos mnie tknelo,wlkladam reke znowu do kieszeni w dzrwiach auta,wystarczyl jeden maly ruch reka !!!
      nie trudno sie domyslic cow niej znalazlam???????? tak sie zakamuflowal,ze w tym stresie i ferworze nie bylam w stanie wyczuc go w szparze w ktorej siedzial.
      ale to co poptem bylo znowu zeznaniem na policji to ....... smiechu warte, zrobilam z siebie tipik glupia blondynke. musialam przeciez zeznac,ze moj telefon sie znalazl. panowie policjanci usmiechali sie pod wasem. mnie raczej nie bylo do smiechu ,musialam wszak przyznac sie do swojego gapiostwa,nie bylo to proste. malo nie spalilam sie ze wstydu,a jaki stres mi dokuczal to tylko ja wiem.
      taka oto historia ze zguba.
      • lusia_janusia Re: ZGUBY 07.08.12, 12:01
        SLO
        Iscie horrrooorrr...
        Ja nieraz szukam rzeczy w pokoju, mimo ze wiem ze tam powinien
        przedmiot sie znajdowac; i czesto sie mowi... diabel ogonem przykryl...
        to wlasnie stres chyba robi. ze nie mozemy kontrolowac poprawnie
        naszych mysli i ocenic sytuacje...
        -Lusia-
        • slo-onko Re: ZGUBY 07.08.12, 12:10
          u mnie to wszytsko bierze sie z mojej pospiesznej natury. łupnę coś w szybkim tempie nie myslac co robie,a potem tak to sie konczy. niepotrzebnym stresem.
          • tetika Re: ZGUBY 07.08.12, 17:19
            ja ciegle szukam kluczy od mieszkania przed wyjsciem do pracy big_grin
            niby zawsze leza w tym samym miejscu, ale....czasem leza w torebce albo w kieszeni w spodniach i szukania od licha a cenny czas do odjazdu autobusu ucieka....
            • lusia_janusia Re: ZGUBY 07.08.12, 17:28
              TETIKO
              Do kluczy to ja jestem b.dokladna, pilnuje ich jak
              ika w glowie, w hallu mam szufladke i w niej miejsce
              na klucze.
              Oczywiscie, ze zdarza mi sie jak piore i czesto schodze do
              pralni ze poloze je w innym miejscu.
              -Lusia-
              • kendo Re: ZGUBY 07.08.12, 21:50
                no juz nie wspomne Lusia
                gdzie kladziesz telefony
                i szukasz jak szalona jak dzwoni.....

*Slo,
                no faktycznie mialas stres komorkowy i na policji nie lada "przygode....

*Teti
                ja odwiecznie kluczy w swej torbusi tez szukam,
                teraz zalozylam taka specyjalna czerwona "tasme/zawieszke na klucze" od razu widze w torebce gdzie sie czerwieni...

juz jak moje pancio szuka co dzien wszystkiego to juz ludzkie pojecie przechodzi,
                bedzie mial przed oczami i nie widzi tego...
                • greis52 Re: ZGUBY 08.08.12, 09:16
                  oj gubie często i często znajdujesmile bo jestem roztrzepana, nie myśle i nie pamiętam,
                  ale znalazłam sposób mamrocze pod nosem i wtedy pamietam,
                  ale kilkakrotnie zostałam okradziona, najbardziej dokuczliwa byla
                  sytuacja na urlopie zostalam bez dokumentow i pieniedzy
                  a wrócic do domu trzeba bylo...
                  • lusia_janusia Re: ZGUBY 08.08.12, 09:28
                    GREIS
                    To faktycznie nieprzyjemne zdazenie,
                    i jak sobie poradzilas wyjsc z tej opresji???::::
                    -Lusia-
                    • greis52 Re: ZGUBY 08.08.12, 10:07
                      mam taką przybraną siostre blizniaczke
                      urodziłysmy sie tego samego dnia tylko rok po rokusmile
                      na nią zawsze moge liczyc, co prawda teraz jest daleko w Szkocji
                      ale czuwa, wtedy tez przyjechala przywiozła co trzeba, a po tygodniu
                      czekał na nas samochód i odwióz pod same drzwi, nawet psiak szczęśliwy,
                      ze wraca do domu przespal cała drogę
                      nie ma to jak prawdziwi przyjaciele tych jak przysłowie mowi
                      poznaje sie w biedzie...
                      tylko potem zamieszanie i wyrabianie dokumentów, jedyna korzyśc ze wymieniłam zdjecia na korzystniejszewink
                      • kendo Re: ZGUBY 08.08.12, 10:45
                        faktycznie zgubic dokumenty/byc okradzionym to istnny horror
                        wszystko trzeba zglosic na policje
                        odczekac(tak tu jest)
                        i wtedy wyrobia nastepne dokumenty
                        dobrze Greis,
                        ze masz naprawde prawdziwegoe przyjaciela,ktory w kazdej chwili pomoze "w biedzie"

ja moze nie zugbialam
                        ale polozylam gdzies zawiniatko po swietach z bizuteria zlota,
                        przy gosciach swoich mowie,
                        ..-pamietajcie gdzie chowam..-
                        jak potrzebowalam,miejsce z pamieci ulecialo,
                        gosciom tez,
                        rok czasu trwalo, i jak to sie mowi...wlazlam na zawiniatko...
                        • jaga_22 Re: ZGUBY 08.08.12, 10:56
                          Myślę ,myslę i chyba pamięc zgubiłam,wink bo nic przypomnieć nie potrafię.
                          Raz tylko zostałam okradziona na ulicy,bo kupowałaM DZIECKU SPODENKI,POSTAWIŁAM TORBĘ PRZY NODZE I OGLADAŁAM ,CZY BEDA PASOWAC.tO WYSTARCZYŁO ZŁODZIEJOWI
                          ZEBY WYCIAGNĄC PORTMONETKE,ALE TO BYŁ DAAWNO.
                          Diabelny Capsloock.sad
                          notorycznie gubię okulary,bo chodzę bez,tylko mam przy czytaniu,a jak wstaję,
                          po drodze zdejmuje i kładę ,no i w tym sek,że nigdy nie pamiętam gdzie.
                          W lodówce też często nie widzę czegoś co mi potrzebne,wtedy wołam męża
                          i najczęściej toto leży,czy stoi naprzeciw oczu.uncertain
                          • kendo Re: ZGUBILAM paski w kompie 17.08.13, 10:18
                            *Lusia
                            tu przenioslam ci tem watek,
                            bo po co dwa o tej samej tresci....
                            Zgubilam

Autor: lusia_janusia 17.08.13, 10:14

Dodaj do ulubionych
                            Odpowiedz cytując Odpowiedz

i nie wiem czy wyslalam, nie pokazuje mi na ekranie,
                            pogubilam paski u gory i na dole nie mam sie jak wylaczyc.
                            Musze recznie przez guzik!!!

o swiecie,
                            to gdzie klikalas znowu,
                            niemam pojecia co trzeba zrobic...
                            moze po wylaczeniu wroci do normy??
                            albo u Jagi spytaj...
                            • lusia_janusia Re: ZGUBILAM paski w kompie 17.08.13, 10:25
                              Nic nie dalo, bylam na blogu szydelkowym i powiekszylo mi caly
                              ekran, nie mam w co kliknac, tylko ten swoj boczny pionowy pasek
                              na ktory klikam,
                              • jaga_22 Re: ZGUBILAM paski w kompie 17.08.13, 11:17
                                Nie bardzo wiem które paski.

http://i39.tinypic.com/24m6kxi.gif
                                • jaga_22 Re: ZGUBILAM paski w kompie 17.08.13, 12:32
                                  Kliknij prawym na samej górze w wolnym miejscu
                                  pokaże się Pasek menu zaznacz paski klikając w paski zakładek.
                                  • kendo Re: ZGUBILAM paski w kompie 17.08.13, 13:08
                                    *Jagus
                                    niemam kontaku z Lusia,
                                    moze sie wylaczyla,
                                    a tu u mnie pancio noge zlamal czy zwichal
                                    i mam prace z niego czyli podwojnie dzis "posuwam",
                                    dziekuje za pomoc z gory w imieniu Lusi...
                                    • jaga_22 Re: ZGUBILAM paski w kompie 17.08.13, 15:04
                                      O rety,oby tylko nadwyrężył,jak spuchła to owinąć wodą z octem.
                                      1 łyżka na niecałe pół szklanki wody.
                              • alfredka1 Re: ZGUBILAM paski w kompie 17.08.13, 19:27

Lusienko, Kliknij na Esc i obraz wróci pokornie do wlasciwych rozmiarow.
                                • lusia_janusia Re: ZGUBILAM paski w kompie 17.08.13, 20:25
                                  Jago, Alfredko, poklikalam wszedzie i wrocilo na razie.
                                  D Z I E K U J E
                                  • kendo Re: ZGUBILAM paski w kompie 18.08.13, 09:02
                                    mysle Lusia,ze dzis tez powinno zaskoczyc jak wieczorem....
                                    • lusia_janusia Re: ZGUBILAM paski w kompie 18.08.13, 11:24
                                      No nie wiem co sie stalo,
                                      zrobilam wpis i gdzies go wcielo w eterze....
                                      Dzisiaj zaczynam funkcjonowac normalnie. ale glowe dalej
                                      czuje obolala, chyba na wszelki wypadek jeszcze jedna tabletke
                                      wezme. Nie pamietam juz dawno, zeby migrena tak dlugo mnie
                                      trzymala.
                                      Jago, Alfredko, Kendo dziekuje za podpowiedzi.
                                      • henryk245 Re: ZGUBILAM paski w kompie 18.08.13, 11:39
                                        .. zgubilem serce , w Rosji
                                        czy ktos widzial ?
                                        czy ktos wie ?
                                        • lusia_janusia Re: ZGUBILAM paski w kompie 18.08.13, 11:58
                                          A cozes Ty tam robil????.....
                                          • henryk245 Re: ZGUBILAM paski w kompie 18.08.13, 12:11
                                            lusia_janusia 18.08.13, 11:58 Odpowiedz

A cozes Ty tam robil????.....

tam ? jeszcze nic,ale moze zrobie
                                            jeszcze

poducze sie ..po rosyjsku
                                            • lusia_janusia Re: ZGUBILAM paski w kompie 18.08.13, 12:13
                                              E...tam... j to bym wybrala inny jezyk, jak o mnie chodzi.
                                              • henryk245 Re: ZGUBILAM paski w kompie 18.08.13, 12:17
                                                .. eetam,wszystko zalezy co z tym jezykiem chcesz zrobic
                                                uzywac go dla kultury ? czy tez technicznie naprzyklad.
                                                • lusia_janusia Re: ZGUBILAM paski w kompie 18.08.13, 12:30
                                                  Dla mnie uzywac do wszystkiego.
                                                  • henryk245 Re: ZGUBILAM paski w kompie 18.08.13, 14:29
                                                    .. dla mnie tez,i Lermontow i LADA

prawda ze ..uniwersalny jestem ?
                                                  • jaga_22 Re: ZGUBILAM paski w kompie 18.08.13, 14:53
                                                    A ja się cieszę Lusia,,że dałaś radę.big_grin
                                                    Rosyjskiego uczyłam się w szkole, żadnych literek nie zapomniałam.
                                                  • henryk245 Re: ZGUBILAM paski w kompie 18.08.13, 14:57
                                                    aa ja wiele literatek przypomnac sobie musze
                                                    coby bezblednie po rosyjsku bylo ...
                                                  • kendo Re: ZGUBILAM paski w kompie 18.08.13, 15:23
                                                    ja pozapomilama bradzo duzop....
                                                    szkoda,ze nie uczyli wtedy angielskiego
                                                    jak tu od trzeciej klasy podstawowej.

*Lusia
                                                    no dopadla Cie ta migrena...
                                                    moze i na zmiane pogody
                                                    bo przeciez drastycznie sie ochlodzilo,jak ja dostala....
    • greis52 Re: ZGUBY 31.12.14, 10:11
      zgubiła nam się w archiwum forumowym 10 strona cała,
      gdy pisałam ze niebawem bezie 130 000, było blisko,
      a potem raptem zrobiło się daleko,
      może ta usunięta strona postów tak zadziałała...
      ale wyszpiegowałam cowinkwink
      • kendo Re: ZGUBY 31.12.14, 10:18
        *Greis
        czy o to chodzilo co sie "zagubilo"??
        forum.gazeta.pl/forum/w,11086,155888845,155959617,Re_130_000_12_92_92.html
        byla juz na drugiej stronie
        • greis52 Re: ZGUBY 31.12.14, 10:30
          nie to się nie zgubiłosmile
          mam ustawione archiwum forum na 300 wątków na stronie,
          przy takim podziale zniknęła cała 10 strona na którą chciałam zajrzeć
          a jest pusta, może to nie ważny szczegół, ale skojarzył mi się
          ze zwiększona odległościa od 130 000 na liczniku
          ot taka błachostka...
          • kendo Re: ZGUBY 31.12.14, 10:33
            achaaaaaaaaaaaaa..
            tak daleko sie nie "cofalam" na Vistuli juz od dawna,
            ale Ty Greis,zawsze co na "swiatlo dzienne wyciagniesz zapomnianego"
            dzieki Ci za to..
    • greis52 Re: ZGUBY 16.07.15, 07:12
      krystynajanda.natemat.pl/66483,kubek-czy-sw-antoni
      Wypiję kawę, odwrócę kubek i idę szukać kluczyka od skrzynki listowejwinkwink
      • kendo Re: ZGUBY 16.07.15, 08:59
        zguby ,zgubami,
        co prawda nie wiedzialam o tym "tescie" by kubek odwracac...obym sie nie chciala przekonac..

lubie czytac Jande,
        ma lekki styl i z humorem,czytalam jej "rozowe tabletki na uspokojenie"
        • lusia_janusia Re: ZGUBY 16.07.15, 09:07
          Janda zyje kreatywnie i z kazdego tematu potrafi zrobic polemike?.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka