greis52 29.08.12, 08:08 W dzisiejszym świecie luksus nabrał nowego znaczenia, kiedyś posiiadanie domu czy auta było luksusem ... a dzisiaj: biznes.onet.pl/luksus-teraz-nazywa-sie-dziecko,18494,5230291,1,news-detal Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tetika Re: luksus... 29.08.12, 10:45 bo nie sztuka urodzic. Swiadomosc spoleczna jest dosc wysoka i malo ktora rozsadna kobieta ( ostatnio coraz czesciej samotna) pozwoli sobie na hodowle wiecej jak jednego dziecka. Koszty utrzymania miesiecznego i rocznego sa dzis tak wysokie ze naprawde posiadanie i wychowanie wiecej dzieci jest sztuka. wiadomo ze to nie tylko jedzenie i ubranie ale i wakacje i rozwoj pozalekcyjny. to wszystko bardzo drogo kosztuje.... Moje dziecko nie dostalo tego co chcialabym mu dac i nie moglam mu zapewnic takiego startu zyciowego zeby mu bylo lepiej jak mi. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: luksus... 29.08.12, 12:40 Tutaj tez Szwedzi przewaznie maja 2, najwiecej dzieci rodza imigranci z krajow Arabskich i bylej Jugoslawi, to ludzie przewaznie na zapomodze socjalnej i nie matrwia sie o zaplacenie rachurnkow, bo one beda zaplacone, i dodatki na dzieci od 3 dziecka wieksze. A wychowuje ich ulica, bo rodzicow nie stac na zaplacenie na kolka zainteresowan dla swoich dzieci, rzako ktore z wlasnej inicjatywy chce cos robic, gdzies nalezec. -Lusia- Odpowiedz Link
henryk245 Re: luksus... 01.09.12, 15:12 .. duza niescislosc,ludzie z b.Jugoslawi ,immigranci zarobkowi z lat 60-80 nikt z nich na socjalu niesiedzi jedyni byli jugo siedzacy na socjalu to muzulmanscy Bosniacy i Kosowary szwedzi boja sie muzulmanow i raczej niechetnie ich zatrudniaja,jezeli ktores z nich pracuje to w sektorze budzetowym Odpowiedz Link
greis52 Re: luksus... 06.09.12, 19:47 Dwa miesiące zwolnienia dla mam? Ministerstwo jest za... www.regiopraca.pl/portal/porady/mama-w-pracy/dwa-miesiace-zwolnienia-dla-mam-ministerstwo-jest-za będzie tak jak z becikowym Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: luksus... 06.09.12, 20:51 Kazda kobieta ciaze przechodzi inaczej, i ta sama kobieta kazda kolejna ciaze przechodzi inaczej. Nie mozna uogolniac. I wszystkich do jedneg koszyka. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: luksus... 07.09.12, 11:44 Teraz często idą na zwolnienia tak zwane zagrożenie ciąży i idą nawet na 8 m-cy na L4. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: luksus... 07.09.12, 14:09 A nie bylo tak kiedys, ja mialam taka ciaze,i na L4 przesiedzialam tyle miesiecy, juz po scianach chcialam chodzic z nudow, nic nie mozna bylo zrobic. Nawet 1)2 kg owoca nie moglam przyniesc ze sklepu. Ale dobrze sie skonczylo tym razem. -Lusia. Odpowiedz Link
henryk245 Re: luksus... 07.09.12, 17:43 luksus,kazdy pojmuje to inaczej w mlodosci wloczylem sie troche jak Cygan teraz luksusem dla mnie jest zarzucic kotwice i nieruszac zadka z stalego miejsca z redy mojego zycia Odpowiedz Link
henryk245 Re: luksus... 14.09.12, 13:11 www.vibilagare.se/sites/default/files/imagecache/nodeimage_maincontent_full/vibilagare/aldsta_ford_1.jpg Ford z 1903 roku,pierwszy wlasciciel byl producent masla z Iova auto jako nowe kosztowalo 850 $ Odpowiedz Link
kendo Re: luksus... 19.11.12, 10:10 no wlasnie byla debta w kraju lile ma byc maciezynskiego teraz dla kobiet? wiec co ustalili??????????????? Greis rowniez za nowe tematy podczas mojej nieobecnosci dziekuje... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: luksus... 19.11.12, 13:10 Dzisiaj mialam luksusowy obiad z dwoch dan, tak po Polsku Zupa od wczoraj, ziemniaki i pieczen rzymska +borowki czerwone, to koniecznie musi byc bo pasuje do smaku, a herbatka juz sie troche chlodzi do picia wlasnie z cytryna i miodem. -Smacznego- Odpowiedz Link