greis52 02.12.12, 10:44 gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,35211,12961672,Choinka_przyjechalaaaa__Z_Gorczyna.html u mnie już stoi zrobiło się świąteczniej!!!! a u Was???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: Choinka przyjechała... 02.12.12, 11:13 cos pisali gazety, ze ze wzgledu na "wykopki budownicze" choinki nie bedzie... a w domu na altanie cos podobnego ustroje, jak mialam uprzedniego roku, miala stac w salonie ,wyladowala na altanie... albo gdzies w miescie ,takiego koziolka postawia,tylko ze duzo wiekszego. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka przyjechała... 02.12.12, 11:18 Kendo Koziolek stoi w tym roku viza vi Tivoli badet. A zamiast choinki na duzym rynku udekorowali stara czesc ratusza swiatelkami mimo tych rusztowan budowlanych, na dwoch wiezyczka po 3 slingi do dolu swieca. A u mnie na wewnetrznym podworku oswietlony krzaczek zamiast choinki i tez ladnie wyglada wieczorami i noca. Odpowiedz Link
greis52 Re: Choinka przyjechała... 02.12.12, 11:35 najważniejszy jest świąteczny nastrój a tworzą go oświetlenia świąteczne niekoniecznie zawieszone na choince Odpowiedz Link
tetika Re: Choinka przyjechała... 02.12.12, 11:37 u mnie pod blokiem mam sklep ( taki mini market) i juz od tygodnia swiatelka byly a ostarnio choinke postawili w sklepie z pomaranczowymi kokardami jeszcze troche i pewnie koledy zaczna puszczac, Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Choinka przyjechała... 02.12.12, 11:58 U nas choinke wstawiamy i pieknie odziewamy dopiero rano we wigilie. Tym zajmuje się Wodnik i Wędrówka. A przewaznie bylysmy tylko dwie, Wodnik na morzu... ale choinka byla Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka przyjechała... 02.12.12, 12:08 A jezeli chodzi o choinke w pokoju to jak bylam dzieckiem, zawsze byla choinka, ubieral ja tato, a jak bylysmy juz wieksze, to my.Teraz dla samej tylko mnie to smbolicznie przyniose sobie jodlowych galazek dla tradycji i ubiore w kilka bombek. W tym roku nic nie bedzie , bo jade do mamy to sobie coz zaaranzujemy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Choinka przyjechała... 02.12.12, 12:32 Warszawa też już rozświetlona.W tym roku choinki u mnie nie będzie. Za dużo miejsca zajmuje,doniczkowe też się nie sprawdziły, będą gałązki. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12962747,Wielka_swiateczna_iluminacja_stolicy_wlaczona__WIDEO_.html Odpowiedz Link
tetika Re: Choinka przyjechała... 02.12.12, 12:54 kurcze smutno tak przy wigilijnym stole bez choinki ja ubieram , ale rozbierac nie znosze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka przyjechała... 02.12.12, 13:05 Wg. mnie to choinka jest kropka nad i w B.Narodzenie. Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka przyjechała... 02.12.12, 14:03 no,dobrze cieszcie sie nia, ja mam uczulenie na nia, nawet kiedys galazki w wazonie musialam wystawic na altane, mam granice od komunalnej strony z choinek, pod wycieraczke na zewnatrz poloze pare galazek na szczescie dla domu.... *Lusia musze popatrzec jak to wyglada wieczorem... bo ulice sa juz ustrojone ,widzialam, *Alfredziu, no kazdy kombinuje jak moze, kiedys bralam galazki tez z lasu,zanim nasze chijaki nie porosly... *Teti masz racje, przy Wigilji brakuje mi choinki.... *Jagus, no coz na balkon wstaw jakies choinkowe galazki i tez bedzie swiatecznie, *Greis juz zdowolona ,miastowa choinka oswicona Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 10:09 czy juz choinki sie szykuja na rynkach u Was by cieszyc oczy kazdego mieszkanca?? tu juz w niektorych miastach lezy w "pogotowiu" by ustawic na honorowym miejscu w Rynku. Odpowiedz Link
greis52 Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 10:14 na razie cisza,a ja postanowiłam w tym roku nie stroić choinki, zrobię stroiczek i wystarczy, może kiedyś doczekam się wnuków to będę dla z nimi wesoło świętować przy choince... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 10:29 Ja tez juz od 3 lat nie stroje choinki, bo samej nie mam takiej przyjemnosci. Natomiast zawsze podziwiam choinki ustrojone w sklepach czy urzedach, niektore naprawde ubrane sa z przepychem. U nas rynek jest jeszcze w remoncie przed ratuszem, ale na pewno znajda inne miejsce i ustawia kilkudziesiecio metrowa jak co roku. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 10:35 już miałam napisac,ze pojde za Waszym przykładem choinka=stroik,ale ...przecież mam wnusie. wiec nie wiem czy tak wypada. co prawda w jej domku tez będzie,ale u babci tez powinna być, nawet do zdjęcia, jak sadzicie? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 10:42 No pewni SLO, zrobisz inny arangemang jak u corki, zeby Mala widziala roznice, i bedzie miala ucieche i radosc z pobytu u Was a i na zdjeciach ja obfotografujesz. Ja bym ustoila dla wnukow. Odpowiedz Link
greis52 Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 10:48 koniecznie musi być nie próbuj się wymigać od ustrojenia drzewka dla wnusi! Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 10:52 *Sloo, koniecznie choinka w kolorowych barwach... juz widze smiejace sie oczka do niej... ja uczulona na wszystkie choinki, mialam modrzewia galazki popryskane zlotym sprajem i szydelkowe aniolki/gwiazdki obwieszone.... teraz sie zastanawim czy robic???? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 11:21 Ostatnio nie robiłam choinki,tylko stroik,ale w tym roku ubiorę araukarię.W lecie stoi na balkonie.W tym roku bardzo wyskoczyła w górę i może pełnić rolę choinki.Tylko światełek nie dam. Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 11:48 no fajny pomysl z tym drzewkiem Jagus, a czemu nie swiatelka, diody nie uszkodza chyba?? ja moze oliwkowe drzewko ubiore...hi,hiiiiiiiiiiiii Odpowiedz Link
slo-onko Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 11:53 macie racje, ubiorę choineczkę dla malutkiej. wtedy i bez łaski będę miała swoje fotki. to będą jejd drugie choinkowe swieta. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 12:27 Kendo,myślisz,że diody nie grzeją? po drugie te kabelki długie trzeba zakręcić na gałązkach,szkoda mi drzewka,ale jeszcze pomyślę Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 12:41 *Sloo, no wlasnie tez zdjecia z chionka i Wnusia najwazniejsze sa, *Jagus, no niewiem czy grzeja, ale faktor zawijania kabelkow, moze faktycznie uszkodzic drzewko.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 12:46 No macie wszystkie fajne pomysly, Ja jezdzac do brzozowego lasku na rower, widzialam powalone drzewo swierka, to musze tylko wziac ze soba cos do obciecia i bede miala gotowe kiscie, z ktorych moge sobie zrobic aragemang. Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 13:02 o,nawet do wzzonu mozesz sobie Lusia je wstawic i szydelkowe cacka powiesci, jak ja zrobilam przed zanim dowiedzialam,sie ze mnie uczylaja nie zapomnij pod drzwiami polozyc na Wigilje, szczescie do domu wnosi tak"wycieraczka" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka przyjechała... 20.11.13, 13:05 Zawsze staram sie to robic z galazkami pod wycieraczka. Odpowiedz Link
greis52 Re: Choinka przyjechała... 04.12.13, 08:09 www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20131203/POWIAT04/131209814 Ma 15 metrów i srebrne igły i jest świątecznie Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka przyjechała... 04.12.13, 09:31 Greis, piekna srebrna chyba ja tez ustroja w lampki?. Musze zrobic obchod w plenerze i zobaczyc gdzie postawia choinke bo na duzym rynku trwa remont - odbudowa ratusza - prawie juz na ukonczeniu. Mamy jeszcze maly rynek, i trzeci rynek. Oblece to moze uda mi sie jakies zdjecie, ale wieczorem jest lepszy efekt. - Zobaczymy. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Choinka przyjechała... 04.12.13, 09:33 bardzo piekna, duza, srebrzysta. będzie pięknie wygladac przyozdobiona w swiecidelka. przy okazji miejsce spotkać dla roznych celów i potrzeb. wtedy nasuwa mi się taka watpliowsc czy pani darczyni nie zostanie "ukarana" za pdoarowanie drzewka? bo niestety za dobre serce darczyncy zcesto sa karani, to takie nasze krajowe absurdy. zrob komu dobrze,podaruj cos , a w zamian za to dostaniesz w łeb. no ale może nie tym razem i aby mnie takicha bsurdalnych sytuacji się zdazalo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Choinka przyjechała... 04.12.13, 15:23 Niestety nie bardzo mi się podoba ta choinka,będzie ładniejsza jak rozbłysną światła.Nie ma to jak choinka żywa,chociaż zawsze jej mi żal. W sobotę rozbłysną iluminacje Traktu Królewskiego, Starego i Nowego Miasta, place, skwery i kilka warszawskich ulic po obu stronach Wisły. Najważniejszym punktem imprezy będzie oczywiście rozpalenie lampek na choince na pl Zamkowym. Odwiedzający to miejsce mogą się spodziewać elfów i pomocników Mikołaja. Gwiazdą wieczoru będzie sam Mikołaj, który specjalnie na tę okazję przybędzie do Warszawy z Rovaniemi, z Laponii. Po zakończeniu imprezy z placu Zamkowego przez Krakowskie Przedmieście, aż do ronda de Gaulle’a Mikołaj z Laponii przejedzie w barwnej paradzie ze swoimi pomocnikami. Wszyscy chętni mogą się dołączyć i celebrować nastanie świątecznego czasu w Warszawie. Podczas wydarzenia nie zabraknie również niespodzianek i muzyki. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka przyjechała... 04.12.13, 15:39 SLO, JagA, U NAS PRZELECIALAM DZISIAJ PRZEZ MIASTO NIE widzialam zadnej duzej choinki ale nie bylam na 3 rynku tam na pewno juz ustawili, przy glownych ulicach udekorowali slupki latarniowe choinkami i na niektorych lampki. Dla dzieci takie wydarzenie na pewno zachowa sie na dlugo w pamieci. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Choinka przyjechała... 08.12.13, 16:32 Piekne iluminacje świąteczne,choinka też juz świeci. wiadomosci.onet.pl/warszawa/warszawa-gotowa-na-swieta-zobacz-inauguracje-iluminacji-swiatecznej/z2zxm Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka przyjechała... 08.12.13, 21:45 Jasgo, b.ladne swiecace dekoracje, u mnie takich niestety nie ma. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Choinka przyjechała... 09.12.13, 09:48 alez pięknie udekorowana ulica!!!!! slicznie to wygladamnaprawde. szkoda,ze w moim miescie tak nie jest. nigdy nie bylam pewna czy "zasadzane" w donice chojaczki sa ukorzenione czy tez cięte,bo takie oszustwa się zdazaja.potem taka przesadzona choinka usycha. wczoraj w kolejnym programie uslyszalam rady jak kupic choinke w donicy,ktora ma korzenie. nalesza lekko psozarpac za pieniek takiego dzrewka i wyczuć czy jest mocno osadzona, ukorzeniona trzyma się mocno,ucieta kiwa się we wszystkie strony. a Wy macie na to jakie praktyki? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka przyjechała... 09.12.13, 09:54 SLO zadnych praktyk w tej materii nie mam, mialam sztuczna b.ladna ale oddalam do sklepu dla biednych i nie mam cadnej, czasem jak zostaje sama na swieta, to w wazon kilka galezi przytargam z parku z powalonych przez sztorm choinek, a zdaza sie to co roku. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Choinka przyjechała...i prezenty.... 16.12.13, 12:56 ....jada ,a raczej kupuja. wlasnie wczoraj po wielkich bojach kupiliśmy naszej najmniejszej w rodzinie lale,ktora raczkuje, mowi,placze. niby taka prosta rzecz,kupic zabawke dla dziecka,ale zawsze jest dylemat co i za ile. problem w tym,ze dzisiejsze dzieci w tym wieku maja już tak duzo zabawek,ze trudno cos wybrać. a i cena wchodzi w role,bo niektore zabawki sa koszmarnie drogie. trochę lepszej jakosci wozek dla lalek to bez 150 zl nie podchodz,no dla kogo te ceny ???? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka przyjechała...i prezenty.... 16.12.13, 13:08 SLO, sama zauwaz, ze wiekszosc prezentow zabawkowych, kupuja ciocie, wujki i babcie,dziadkowie, a oni przeciez dla swoich pupilow nie zaluja, ale wszystko w granicach rozsadku. Ja nie jestem w tej chwili na biezaco z tym sprawami, ale wiele ludzi dyskutuje na temat cen zabawek i ztad wiem, ze ceny sa wysokie. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Choinka wyjechała... 08.01.14, 14:58 moja wczoraj. czy tez już rozbieracie swoje chojaczki? moja była piekna,rozlozysta,ale trudno było dostać się do szafek,wiec po 3 krolach uznałam,ze można ja usunąć. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Choinka wyjechała... 08.01.14, 15:02 Nabrałam ochoty i dziś rozbiorę swoją. Odpowiedz Link
xystos Re: Choinka wyjechała... 08.01.14, 15:20 ja tez bym rozebral,ale nie choinke,eeeeech. ZEN Odpowiedz Link
slo-onko Re: Choinka wyjechała... 08.01.14, 16:22 oj Xystos juz niedlugo wraca Kendo, pocieszy troszeczke. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka wyjechała... 08.01.14, 17:52 Ja juz wczoraj wszystko pochowalam co swiateczne. tylko teraz bede dopalala swieczki nie wypalone. Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka wyjechała... 18.01.14, 14:46 chyba nie zaszkodzi jeszcze sie pochwalic swoimi choinkami, zrobilam je dla Mamyja tez zaraz pochowalam obmywajac uprzednio wszystko,chowajac w usztywniacze, stala sobie w kuchni w pokoju,rownie sztuczna ,nieco wieksza,zdjecia w trzech "segmentach zrobilam,by pokazac urok calosci, ** ** w oknie popowieszalam szydelkowe aniolki i serduszka Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka wyjechała... 18.01.14, 15:50 Kendo slicznie zescie mialy, choinki male ale urokliwe. w oknie troche niewyraznie widac, ale sie dopatrzylam wisielcow aniolkow i serduszko czerwone tez?. Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka wyjechała... 18.01.14, 16:00 "wisielcow"...hi,hiiiiiiiiiiiiiiiii jak mozesz tak o aniolkach sie wyrazac?? w kazdej szybce wisial "zwis aniolkowy lub serduszkowy" Odpowiedz Link
greis52 Re: Choinka wyjechała... 20.01.14, 12:54 Co zrobić z choinką po świętach? www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,133895,15251794,Co_zrobic_z_choinka_po_swietach_.html#TRCuk walają się po osiedlu te biedne niepotrzebne już drapaki w TV widziałam fajną zabawę, jakieś miasto zorganizowało palenie choinek, ludzie znosili nie tylko swoje ale i spotkane po drodze i bawili się przy ognisku wesoło... Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka wyjechała... 20.01.14, 13:01 tu ziera sie choinki, robia to zrzeszenia sportowe, bo prosza rowniez odrazu o datek pieniezny by do choinki podczepic, wczoraj spacer po swym osiedlu zrobilam i nie napotkalam zadnej wyrzuconej choinki, czyli sportowcy zebrali dokladnie... ja swoje co ostani wiatr polamal z Lusia bedziemy sobie grillowanie urzadzac na nich Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka wyjechała... 20.01.14, 15:09 W tym roku w niektorych osiedlach zbierali choinki i wywozili na wies, bo kozy na fermie uwielbiaja objadac te drzewka, szczegolnie zima, nawet bylo zdjecie w gazecie. Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka wyjechała... 20.01.14, 15:25 o jejaaaaaaaaaaaaaaaaa?kozki lubia "igielki zajadac" przynajmniej nic sie nie "zamarnowalo" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka wyjechała... 20.01.14, 15:30 Tez bylam zdziwiona na sydnyt tez byl wiwiad z wlascicielami koz. Odpowiedz Link
greis52 Re: Choinka przyjechała... 04.12.14, 09:57 gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,36844,17070183,Ida_swieta__Choinka_na_rynku_juz_stoi.html#TRLokGorzTxt Wielka 8,5 metrowa daglezja, to znak, że święta tuż tuż... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Choinka przyjechała... 04.12.14, 10:00 bardzo okazala, pewnie pachna lasem. jak zostanie ozdobiona lampkami to będzie cudnie się prezentować i ozdabiać plac miasta. przynajmniej o tej porze roku,kiedy przewaza szarzyzna jest kolorowo . Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka przyjechała... 04.12.14, 10:02 bedzie milo na Rynku od swiatel... ja wczoraj z rospedu dekorujac Adwentowo, ubralam mini choineczke i na stoliku w salonie ustawilam, Bobby oczywiscie nie zaakceptowal gwiazki na czubku i "polozyl na podlodze" Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka przyjechała... i ozdoby na nia 10.12.14, 09:59 hemma.aftonbladet.se/2014/12/100-snyggaste-julkulorna-2014/ takie ozdoby reklamuja niektore sa bardzo sliczne i nostalgiczne (klikac w kropeczki pod zdjeciem) Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Choinka przyjechała... i ozdoby na nia 10.12.14, 12:28 *Kendo, niekore mi sie tylko podobaly ,a te robione na szydelku to sproboje serduszko innym systemem zrobic, Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka przyjechała... i ozdoby na nia 10.12.14, 12:59 dokladnie Lusia, tez tak myslalam, swoje gwiazdusie/serduszka juz na okna w kuchni i konturze powiesilam, ladnie z ulicy wyglada i patrzec,jak na drugi rok wiele zmalpuje moj pomysl,albo jeszcze i teraz, musze narobic aniolki i bedzie zmiana... Odpowiedz Link
kendo Re: Choinka 2016r.... i ozdoby na nia 22.12.16, 05:29 w tym roku nawet nie zrobilam zadnego stroika w wazonie z galazek innych jak choinka, pare ozdob swiatecznych tylko wystawilam, cpby mniej zbierac po swietach, natomiast pierniki/pomarancze/Mandarynki mam w miseczkach powykladane i od razu weselej oczywiscie cukierki ,bo jak bez nich sie obejsc?? Odpowiedz Link