Dodaj do ulubionych

Drogo-czy modnie

28.09.13, 11:20
www.expressen.se/mode/kappor---emma-valjer-hostens-14-favoriter/
Podoba mi sie ostatni i ale bym wolala go w "Kamel" w bezu
kolorze.
I takie dodatki.
www.expressen.se/mode/olivia-palermo-bar-hundtand---vagar-du/
Na 4 zdjeciu modelka trzyma moja torebke, mamy jednakowe
z Kendo.
Inspirowana moda zawsze wybieram to co dla mojej figury
pasuje i w zaleznosci ile mam w portfelu.
Obserwuj wątek
    • kendo Re: Drogo-czy modnie 28.09.13, 11:37
      faktycznie nasza torbusia....

a co do paltocikow
      to na codzien bym moze wybrala
      plaszcz 7 i 13,ale dopiero po przymiarce
      ostani nawet w tym kolorze mi sie podoba....
      • slo-onko Re: Drogo-czy modnie 28.09.13, 13:05
        Mnie tez sie podobaja tegoroczne rabniete pepitki,ale zaloze sie,ze jak przymierze to uznam,ze juz taka fajna nie jest.
        Fajne sa kroje tych wdzianek,styl nieco inny niz tradycyjny plaszcz. Unas tez przewaza taka kolorystyka tej jesieni.
        • kendo Re: Drogo-czy modnie 28.09.13, 13:16
          *Dokladnie Sloo
          mam to samo,
          po przymierzeniu dochodze do wniosku,ze kolor i nawet fason nie dla mnie....
          • greis52 Re: Drogo-czy modnie 29.09.13, 11:24
            ani jedno ani drugiesmile
            wygodnie u mnie musi być..
            • kendo Re: Drogo-czy modnie 29.09.13, 17:14
              *Greisik
              OK,wygodnie,
              ale i troche modnie tez...
              chociaz jak to bywa po przymierzeniu to co sie podoba,bedzie nie pasowac....
              i idziemy dalej szukac wygodniejszego/praktyczniejszego....
              • lusia_janusia Re: Drogo-czy modnie 29.09.13, 17:25
                Wczoraj przymierzalam plaszcz w bezu i taki zawsze chcialam miec,
                ale ze czas mnie gonil bo "maluszek" mial przyjsc na zmiane, to polecialam
                do domu, pozniej juz z nim na spacer na spokojnie poszlam do sklepu,
                to z 5 plaszczy wisialo tylko juz 2 szt w przeciagu 40 min ludzie rozkupili,
                Cena byla okazyjna bo z 2.250,- przecelili 70% i tak sie szybko rozeszly.

Moze innym razen na spokojnie bede miala wiecej szczescia.
                • kendo Re: Drogo-czy modnie 29.09.13, 20:04
                  ie dziwie,
                  ze "sie rozeszly.jak cieple buleczki"
                  za ta cene....gdybym nie miala od razu bym kupila....
    • greis52 kolorowo:):) 21.05.14, 09:25
      Po latach dominacji czerni i bieli na wybiegi wkraczają wszystkie kolory tęczy.
      Wiosna i lato 2014 należeć będzie do nasyconych, jasnych i żywych odcieni różu i czerwieni. Uzupełnieniem będzie nieśmiertelny kobalt i nowość: morska zieleń. Ale przede wszystkim czas zaprosić do naszych szaf elektryzującą fuksję, kolor roku wybrany przez ekspertów z Pantone.
      to będzie na ulicach kolorowowink

vumag.pl/trendy/wiosna-lato-2014-rzadza-kolory,61586.html
      • kendo Re: kolorowo:):) 21.05.14, 09:50
        bardzo dobrze,
        to sa moje kolry
        a zwlaszcza Fuksja-tu zwany -ceris-
        mam pare ciuszkow/szali w tym niuansie,
        ewentualnie dokupie wiecej cos z czerwieni,
        bo jakos inne lata brak bylo jej w sklepach,to co mam w kraju zakupilam....
        • slo-onko Re: kolorowo:):) 21.05.14, 14:40
          ojej dziewczyny w fuksji jestem zakochana na zabój !!!! mam fuksjowe pantofle i sandały, uwielbiam turkus,ale jakos mi nie zbyt do twarzy,bardziej do mojegow ieku lezy chaber,ktory tez uwielbiam.
          a dzisiaj zamowilam buty biel laczona z pudrowym rozem.
          w końcu lato bardzo barwne, wesole,sloneczne i tak powinna wygladac moda caloroczna zima,wiosna, latem i jesienią. choć i tak dużo zmienilo się w kolorach. kiedyś jak braz to braz, jak fiolet to fiolet.teraz sa kurtki zimowe czerwone,koralowe,rozowe,niebieskie i biale.
          o ilez swiat piękniej wygląda niż w szaro burych kolorach nie prawda?
          • lusia_janusia Re: kolorowo:):) 21.05.14, 19:14
            *Greis, *Kendo, *SLO,
            to prawda przyjemne kolory wplywaja na nasze poczucie i psychike,
            Ja zawsze preferuje jasne kolory dla siebie, chyba ze cos w promocji
            a sie podobalo to i ciemny kolor kupilam.
            Ale wiekszosc mam w pasterowych kolorach.
            • kendo Re: kolorowo:):) 21.05.14, 19:37
              wiosenne/letnie pantofelki
              tez preferuje w bilach czy pastelowych kolorach,
              pasuja niemal do kazdego ciuszka latem wiosna...

mase w sklepach wisi tych pieknych kolorow
              ale jakos chodzac ostanio po miescie na nic sie nie skusialam,.
              co bardzo mnie cieszy...muszy "wychodzic to co mam"
              • kendo Re: kufer oproznilam z letnich ciuszkow 23.05.14, 18:15

pare poprzymierzalam
                i jedna para spodni nawet na przerobke sie nie nadaje za bardzo sie skurczyla lezac,

reszta jakos na wdechu wlozylam
                a mysle,ze teraz wiecej w ruchu sie bedzie to beda ciuszki dalej pasowac,
                bo nie zamiezam nawet tanszego kupowac...
                • slo-onko Re: kufer oproznilam z letnich ciuszkow 23.05.14, 18:19
                  Oj z tym zwisieniem, zlezeniem ciuchow tez mam klopot.przed chwila ogladalm film z cwiczeniami na brzuszki. Musze czasami, koniecznie, bo kiecki juz sie nie dopinaja,az wstyd.
                  • kendo Re: kufer oproznilam z letnich ciuszkow 23.05.14, 18:27
                    *Sloo
                    ja juz od tygodnia cwicze co rano,
                    w zaleznosci od sprawnosci porannej,
                    wlasnie brzuszki/balans,
                    mieszam troche silowych i hata yoga ciwiczenia...10 min.
                    strasznosci ,jak w brzusio mnie wlaslo to sadlisko brrrrrrrrrrrrrrr,
                    • slo-onko Re: kufer oproznilam z letnich ciuszkow 23.05.14, 18:31
                      No to widze,ze nie tylko ja mam problem. Ostatnio kupilam sobie kiecke,tydzien temu, a ja ledwo sie w nia wcisnelam, noooo to juz jest przesda,chyba zmienie szafe,bo chyba mebel jest tu najbardziej winny wink
                      • kendo Re: kufer oproznilam z letnich ciuszkow 23.05.14, 18:56
                        znam ten problem Sloo,
                        ze podczas paru miesiecy mozemy sie pozbyc ciuszka bo wlasnie,
                        wina calkowicie szaf tu jest...
                        zakupilam w styczniu czarna marynarke a teraz to hhhhhhhhhhh,,
                        no,ale zapinac sie nie musze na wszystkie guziki...
                        • lusia_janusia Re: kufer oproznilam z letnich ciuszkow 23.05.14, 20:05
                          *SLO, *Kendo, ja na razie jakos sie dopinam, czasem
                          i na wdechu musze to robic, przez to moje chorobsko, to przebywalam wiecej w domu
                          i teraz musze to nadgonic, pogoda dopisuje, ale dzisiaj mnie komar dopadl,
                          czulam jak mi krew wysysal z nogi, i pozniej mialam troche dreszcze, az sie przestraszylam,
                          ale jakos sie rozeszlo be nie drapalam.
    • slo-onko tanio 29.05.14, 20:07
      Pod moja Biedronka postawili namiot z wyprzedaza. Zainteresowanych sporo. Wydawaloby sie,ze to jakis przekret,ale chyba nie. Dla wnusi kupilam niby puzzle w ksztalcie pociagu,drewniany wyrob z kolorowymi elementami. Duzy zestaw za 10 zl, bedzie jak znalazl. Zapachy do szafy w saszetkach po 0,50 gr.
      W Biedronce zas byla masa ksiazek, wszystkie po 4,99 dla dzieci i doroslych, kulinarne, bajki, albumy malarskie, krajobrazowe, podroznicze,jezykowe i wiele wiele innych. Mozna wybrac dla dzieci sliczne w tej cenie. Oczywiscie nie moglam oprzec sie i kupilam dla maluszki. Byly ladnie wydane malarstwa,niestety nieznanych mi malarzy totez uznalam,ze bez sensu robic z siebie znawce,tez po 4,99. Jesli sie ktos zna to polecam.
      Chcialam kupoc oberzyne,ale oczywiscie fzisiaj nke bylo,no akurat dzisiaj mialam na nia apetyt.
      • lusia_janusia Re: tanio 29.05.14, 20:16
        SLO, to swietna okazja byla, masz juz gotowe prezenty dla wnusi.
        • kendo Re: tanio 29.05.14, 20:29
          niesamowita sprawa,
          ksiazki niemal za darmo
          a i dla Wnusi tez sie zakupilo,

ostanio ksiazki nawet w Biedronce byly prawie po 30;- zeta,a tu prosze wyprzedaja,
          moze nowe jakies naklady dostana...
          • lusia_janusia Re: poswiateczne 2017 rabaty 28.01.17, 15:27
            Po 2 miesiacach niebytnosci,, zrobilam rekonesans po sklepach i co nakupilam sie dowartosciowujac sama...

https://i63.tinypic.com/14jqm9e.jpg
            Popielaty plaszcz 1299,- pozniej 999,- a ja zaplacilam 599,- koron

Ta czarna puchatka z puchu kosztowala 699,- ja zaplacilam 199,- koron

Buty ecco tez byl duzy rabat 1249,- pozniej 999,- ja zaplacilam 500,- koron, beda na wiosne i jesien. Jak dokupie jeszcze wkladki na podbicie bo mam wysokie, a jak nie znajde wkladek to odniose do skleopu - zakup otwarty.
            https://i64.tinypic.com/2zz8h1d.jpg

A takie zakupy zrobila Kendo dla mnie i dla siebie tez z duzym rabatem.
            https://i66.tinypic.com/2m2goas.jpg
            • maria88 Re: poswiateczne 2017 rabaty 28.01.17, 15:54
              Ladne rzeczy kupiłaś LUSIU. Ciekawa jestem ile one kosztują w przeliczeniu na polskie zlote.
              Plaszczyk, buciki eleganckie. Kurteczka widac,że cieplutka bo długościa przykrywa biodra.
              Sweterki tez fajne.Buty firmy ecco tez mozna kupic u nas ale nie wiem jakie sa ceny.
              Lubię rzeczy jasne ale zimowe, jesienne ze względu na psine /biore na ręce / to noszę czarne.
              • xystos Re: poswiateczne 2017 rabaty 28.01.17, 20:30
                www.forex.se/Valuta/Bestall-valuta/Reservera-valuta/

podziel szwedzkie ceny przez 2,33 a
                otrzymasz cene w PLN
          • xystos Re: tanio 28.01.17, 18:34
            Lusia,a kolo sklepu z piwkiem nieprzechodzilas?

piwko mi wolno nawet te mocne
            w szpitalu codziennie do obiadu
            dostawalem

Pzdr
            • lusia_janusia Re: tanio 29.01.17, 07:48
              *maria88, dziekuje, tez wychodze z Charlim "Maluszkiem" na spacery, ale teraz nosimy torbe dla niego, sam do niej wchodzi jak dostanie taka mozliwosc i przynosi sie go do domu.

*Xystos, wiele razy przechodze kolo apteki, ale wiesz jaki jest moj instelnik do tego bitu.
              • lusia_janusia Re: << falbankowa moda <<< 05.03.17, 09:15
                *Pia,tutaj umiescilam ten link, bardziej chyba pasuje - dziekuje.

Wg mnie jest okropna ...Jeszcze tylko zalozyc
                rozszerzane na dole spodnie "dzwony"
                i stroj na maskarade gotowy ... big_grin
                Wysoka i szczupla dziewczyna bedzie w tym jakos wygladala,
                ale nie przecietna polska kobieta.

*Xysts,
                wedlug mnie tez,najladniej w sukience
                z wysoką talią i głębokim dekoltem

avanti24.pl/Magazyn/1,150459,21351241,bluzki-z-szerokimi-rekawami-i-falbanami-najciekawsze-modele.html
                Zauwazylam wlasnie tutaj w sklepach szczegolnie w H&M jest duzo bluzek
                z falbankami, ale ja nie mam chyba zadnej w swojej kolecji. A przypomnialo mi sie,
                ze mam jedna z krociutka falbanka pod karczkiem z przodu przy topie bez rekawow.
                • maria88 Re: << falbankowa moda <<< 05.03.17, 10:12
                  Takie bluzki mam w szafie. Po prostu moda wraca a jedna którą
                  kupiłam 4 lata temu ,biała na lato w W-wie z falbankami
                  to nawet nie noszona wisi w szafie bo uznałam w domu,że ma
                  za ich za duzo.Miałam tez mając chyba nie wiele ponad 20lat. czerwoną sukienkę
                  mini z cienkiej wełenki z rekawami długimi rozkloszowanymi
                  kupiona też w W-wie w Modzie Polskiej. Miałam tez czarna z cienkiej
                  wełenki, która bardzo lubiłam. i falbanki półkloszowe miała
                  przy rekawach , które siegały do łokcia. Taka falbanka była też
                  w dole sukienki.W miejscach przyszycia falbanek była
                  przyuszyta czarna aksamitka.Bardzo ja lubiłam.
                  Myslę,że powinnysmy nosić przede wszystkim to
                  w czym się dobrze czujemy.
                  • lusia_janusia Re: << falbankowa moda <<< 05.03.17, 10:37
                    *maria88,
                    wlasnie, nie kazdy trend mody ta sie lubiec i pasuje.
                • pia.ed Re: << falbankowa moda <<< 05.03.17, 11:12

Zauwazylam wlasnie tutaj w sklepach,
                  szczegolnie w H&M jest duzo bluzek z falbankami

Czytalam kiedys, ze H&M to sklep dla dziewczat, ktore stale chca byc modne, i dlatego jest tam tanio...
                  Po poprzeminieciu sezonu nastepuje inna moda i wtedy mozna bez zalu wyrzucic niemodne ciuchy...

.
                  • lusia_janusia Re: << falbankowa moda <<< 05.03.17, 11:29
                    <<<Czytalam kiedys, ze H&M to sklep dla dziewczat, ktore stale chca byc modne, i dlatego jest tam tanio...
                    Po poprzeminieciu sezonu nastepuje inna moda i wtedy mozna bez zalu wyrzucic niemodne ciuchy..>>>.

.
                    Odpowiedz Cytuj Link
                    *Pia, dokladnie tak jest, chodzic w modnych ciuszkach do zniszczenia.
                    Czyli jeden dwa sezony, Rozmiary sa rowniez wieksze, wiec mozna i cos
                    dla naszego przedzialu wiekowego dopasowac.
                    • kendo Re: << torebkowa moda <<< 24.03.17, 08:38
                      biegalam za torebka,
                      ktora chcialam zakupic,
                      w ostaniej chwili sie rozmyslilam,
                      bo jakos mi pasek w torebce,ktory sie zawiesza na ramie byl tkany we wzor meksyjanski,
                      ponoc ostani krzyk mody tego sezonu,
                      moze bedzie jeszcze oc w tym rodzaju do nastepnego razu kiedy bede w kraju to zakupie,
                      • pia.ed Sposoby na świetny wygląd 15.06.17, 20:55

kobieta.gazeta.pl/kobieta/56,107881,21917208,jak-nie-byc-wlasna-babcia-i-kobieta-klimakteryjna-sposoby.html#TRNajCzytSST
                        .
                        • kendo Re: Sposoby na świetny wygląd 16.06.17, 09:08
                          wczoraj naprzymierzalam sie mase krotkich spodni w roznej szerokosci nogawki i dlugosci,
                          najkozystniej wygladalam w obcislych do kolan i takie zakupilam..

Lusia zawsze mi szczerze doradza,(a ja nawzajem dla Niej)jak razem kupujemy a jeszcze dokupily bluzeczki przecenione w kolorze,ktory dla nas bardzo pasuje...brzoskwinowo-morelowy/lososiowy/puder rosa i mase innych drobiazgow...
                          • lusia_janusia Re: Sposoby na świetny wygląd 16.06.17, 10:01
                            Kendo juz powiedziala mi na powaznie, zebym ja nie zapraszala
                            do sklepow, bo nic juz nie potrzebuje dokompletowac do garderoby.

Ja lubie po poludniu zrobic rekonesans po ulubionych butikach i zawsze
                            cos ciekawego wypatrze, pozniej razem idziemy i przymierzamy, czasem
                            sie skusimy i kupujemy, jak nie maja w sklepie 2 par to rezygnujemy, albo
                            nam sciagaja z innego miasta, juz nas znaja pod tym wzgledem. Co rusz
                            podchodza i pytaja sie w sklepie czy potrzebujemy jakis rozmiar do przymiezania.
                            • kendo Re: Sposoby na świetny wygląd 16.06.17, 11:01
                              lusia_janusia napisała:

> Kendo juz powiedziala mi na powaznie, zebym ja nie zapraszala
                              > do sklepow, bo nic juz nie potrzebuje dokompletowac do garderoby.
                              >
                              > Ja lubie po poludniu zrobic rekonesans po ulubionych butikach i zawsze
                              > cos ciekawego wypatrze, pozniej razem idziemy i przymierzamy, czasem
                              > sie skusimy i kupujemy, jak nie maja w sklepie 2 par to rezygnujemy, albo
                              > nam sciagaja z innego miasta, juz nas znaja pod tym wzgledem. Co rusz
                              > podchodza i pytaja sie w sklepie czy potrzebujemy jakis rozmiar do przymiezania
                              > .
                              >
                              >
                              to prawda Lusia,
                              wczoraj w nowym butkiku tez pytala czy i szczerze doradzila o tych bluzeczkach..mysle,ze beda dobrze sie nosisc..
                              • pia.ed Re: Sposoby na świetny wygląd 06.07.17, 12:15

Ivanka to piekna kobieta ... ale nie widze nic specjalnego w jej stroju ...
                                mam wrazenie ze ja pogrubia.

www.plotek.pl/plotek/51,154063,22057591.html?i=12
                                .
                                • pia.ed Pierwsza zona Trumpa ... Ivanka 06.07.17, 12:37

www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/ivana-trump-i-rossano-rubicondi-romans-ktorym-zyla-cala-ameryka/8hdmw2m
                                  • pia.ed Prezydentowe ... 06.07.17, 13:04

Zona Dudy wyglada jak ciocia Melanii ... Czy nie moze zmienic fryzury na jakas
                                    ciekawsza i jesli musi miec zawsze kostium, to czy nie moze go czyms ozdobic???

www.plotek.pl/plotek/51,154063,22058609.html?i=10
                                    .
                                    • pia.ed Zeby jeszcze Duda zmienila fryzure ... 06.07.17, 17:33

wiadomosci.onet.pl/kraj/melania-trump-czy-agata-duda-pojedynek-na-stroje-pierwszych-dam/j5rv8gf#slajd-5
                                      .
                                      • pia.ed To chyba taka moda ... 20.07.17, 01:34

kobieta.onet.pl/moda/gwiazdy-ktore-blysnely-bielizna-na-salonach/6knf3pk
                                        .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka