pia.ed 13.05.14, 11:23 www.expressen.se/noje/extra/linda-thelenius-lyfter-sig-med-152-nalar-1/ PS. A ja musze uciekac, do zobaczenia ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.05.14, 11:40 *Pia chyba nie na taki "iglany zabieg znikasz"?? no coz, jak sie ma "fix idee na swe cialo to mozna sie poddac takim iglanym torturom, co widac rezultat dopiero po 4 miesiacach... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.05.14, 11:42 *Pia, ten sposob absolutnie mi nie odpowiada, a ona juz sama nie wie czego chce, za reke trzyma ja przyjaciel, a gdzie maz co ma ostatnie dzieci z nim. Dla mnie ona zawsze kontrowersyjna byla, i narzekala na swoje image, a sama do tego sie przyczyniala. Odpowiedz Link
kendo Czego się nie robi aby być piękną - maseczka 13.05.14, 11:49 a by byc naturalna, polecam maseczke z wymieszaj lyzke poltlustego yogurtu naturalnego z kropla olejku lawendowego, maseczke naloz na twarz,po 10 mint,splucz letnia woda,poloz swoj krem Odpowiedz Link
kendo Zidentyfikowano przyprawę, która spowalnia proces 14.05.14, 15:58 stazenia sie wszystkie kobiety sie tego boja, roznie sie ona objawia na twarzy i pozostalym ciele, naukowcy hiszpanscy zbadali * ..cyt.. każda gospodyni w kuchni powinna mieć goździki. Przyprawa ta jest silnym antyoksydantem i zawiera wiele związków fenolowych, które korzystnie wpływają na komórki ciała. * goździki - w porównaniu do innych przypraw, znacznie skuteczniej neutralizują wolne rodniki, które niszczą strukturę komórek ciała i przyspieszają proces jego starzenia * zalecają dodawanie kilku "gwiazdek" suszonych goździków do dań obiadowych (zup i dań mięsnych), a także do kawy i herbaty Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Zidentyfikowano przyprawę, która spowalnia pr 14.05.14, 16:31 *Kendo, pilam kawe z gozdzikami i kardemonem i czulam ze to ju Jul. od czasu do czasu mona sobie smak zmienic, Odpowiedz Link
kendo Re: Zidentyfikowano przyprawę, która spowalnia pr 14.05.14, 16:58 chyba mam jeszcze cale gozdziki, musze test przeprowadzic, nie pamietam bym smakowala tego smaku?? Odpowiedz Link
slo-onko Waszym zdaniem 17.05.14, 13:26 tyle się mowi o tym,aby nie wkladac rajstop do sandal czy tez nie laczyc zcarnych rajstop do jasnych spodnic. trochę mi się gryzie ta czern,ale nie mam zdania na ten temt i nie powiem,zeby to az tak bardzo mnie razio u kogos. a Waszym zdaniem? jak lubicie, lub jak nie lubicie laczyc kolorow? Odpowiedz Link
kendo Re: Waszym zdaniem 17.05.14, 13:43 *Sloo, jakos nie bardzo widze ten kontras, spodnica gdyby byla w podobnym niuansie do rajstop OK, ale nie kontrastowo.... rajstopy/ponczochy jak najbardziej do sandalow, bo przecie jest spodnica czy sukienka, no chyba ze sie ma spodnie,to ktorkie skarpetki ponczochowe nakladam... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Waszym zdaniem 17.05.14, 14:05 *SLO, *Kendo, kontrastowo to wyglada, widze rajstopy jasne do tego stroju, A jak kiedys dawno temu bylam na wczasach i w pokoju ze mna byla starsza arystokratka tak ja na turnusie nazywali, to ona mi wpajala do glowy, ... pamietaj do sukienki zawsze musisz ubrac rajstopy a jak juz na wazne spotkanie czy przyjecie to obowiazkowo.... Odpowiedz Link
kendo Re: Waszym zdaniem 17.05.14, 14:08 chociaz latem trudno wytrzymac podczas goraczki w rajstopach, ponczochy bardziej pasujace,takie "samotrzymajace sie"by pasa do ponczoch nie nakladac... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Waszym zdaniem 17.05.14, 17:10 Kiedyś moja siostra cioteczna pracująca od wielu lat jako lekarz w Phoenix, Arizona, powiedziała, ze przyjmując pacjentów obowiązkowo musi mieć pończochy czy rajstopy. Kiedy zapytałam, jak sobie radzi w czasie upałow, bo w Arizonie temperatura latem jest niemal cały czas ponad 40 C, to powiedziała, ze z tym nie ma najmniejszego problemu ... Wychodzi ze swej klimatyzowanej willi prosto do garażu, tam wsiada do samochodu z klimatyzacja, wjeżdża do klimatyzowanego garażu pod szpitalem, a potem winda do klimatyzowanego szpitala ... To samo jest z centrami handlowymi, nikt na słonce nie musi wychodzić ... Odpowiedz Link
pia.ed Victoria ma oczywiscie rajstopy ... 17.05.14, 18:10 mimo gorąca, bo inaczej nie wypada w jej pozycji: Odpowiedz Link
slo-onko Re: Victoria ma oczywiscie rajstopy ... 17.05.14, 20:18 sliczna dziewusia. przyznam racje, rajstopy jak najbardziej do eleganckiej sukni, szczegolnie w pewnym wieku,bo u mlodych dziewczyn z ladnie opalona skora i zgrabna lydka mozna odpuscic. ja wole jednak lekko zatuszowac niedoskonalosci,ale na codzien nie patrze na to,smigam bez rajtek ile sie da do samej jesieni. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Victoria ma oczywiscie rajstopy ... 17.05.14, 20:28 Sloo,ale się ubawiłam zdaniem ...smigam bez rajtek ile sie da do samej jesieni. W pierwszym czytaniu wyszło mi bez majtek. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Victoria ma oczywiscie rajstopy ... 17.05.14, 20:35 oj Jagus smigam bez majtek we snie Odpowiedz Link
kendo Re: Victoria ma oczywiscie rajstopy ... 18.05.14, 09:24 o siwcie Dziewczyny, alez macie mysli...... Jagus, ja tez nieraz przez szybkie czytanie przekrece jakis wyraz... super to wyszlo....hi.hiiiiiiiiiiiiiiiiii *Sloo, jesienia to ja juz musowo w spodniach smigam , niestety tez bez rajtek hi.hi...dopiero zima nakladam jakies cienkie tajce,bo od rajtek mam uczulenie Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Victoria ma oczywiscie rajstopy ... 18.05.14, 09:33 Dla mnie najwygodniejsze sa spodnie, i medal dla tego co to wymyslil spodnie dla kobiet. Oczywiscie do sukienek na wazne okazje zawsze mam" rajtki" udalo Ci sie SLO, to okreslenie, Pamietam to okreslenie z dziecinnych lat jak kolezanka zawsze je tak nazywala. No ladnie wyglada Estelle i jest swiadoma, bo patrzy prosto w obiektyw. Odpowiedz Link
kendo Re: Victoria ma oczywiscie rajstopy ... 18.05.14, 09:39 *Lusia Estele w jej watku zamiescialam, jest wiecej zdjec z tej uroczystows, nawet wczoraj na zywo mozna bylo ogladac,jak z rodzicami ciela wstego otwarcia.... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Victoria ma oczywiscie rajstopy ... 18.05.14, 12:09 kendo napisała: > jesienia to ja juz musowo w spodniach smigam, niestety tez bez rajtek ... dopiero zima nakladam jakies cienkie tajce ... To samo ja, z gołymi nogami pod spodnie ... tylko jak jest trochę chłodniej to zakładam druga parę majtek, oczywiscie cienkich, a skarpetki do kostek zamieniam na normalne skarpetki podkolanówki. Zima jak jest bardzo zimno, to zakładam ciemne bawełniane kalesony sportowe, ktorych mam kilka par. U niektórych rajstop obcięłam stopy i takie obcięte nosze pod spodnie. A wiecie dlaczego? Bo mi zawsze gorąco w stopy i w rajstopach nie wytrzymuje! Odpowiedz Link
kendo Re: Victoria ma oczywiscie rajstopy ... 18.05.14, 12:24 *Pito niemal podobnie sie ubieramy "od spodu" na przecenie zawsze wiosna dokupuje sobie welniane czy z ta mieszanka "kalesonki-tajce,je nazywam" bez stopy podkolanowek niestety nie moge nosci, ale takie wysokie za kolano co maja ekstra sciagacz by sie nie zsuwaly po domu zakladam.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Victoria ma oczywiscie rajstopy ... 18.05.14, 14:04 Taaaaa kobitki w naszym wieku to musza juz dbac o to i o owo. Ja tez zima pod spodnie wkladam bawelniane rajty jesli mocno zimno. Do pracy zwyczajne cienkie,bo w pokoju goraco,a ze autem smigam to nie poczuje mocno chlodu. Bardzo lubie taki ubior: leginsy, dluga tunika, baleriny lub klapki na bose stopy, lekko,wygodnie, w miare cieplo. Teraz mam dylemat,chcialabym ubrac cos lekkiego,ale po deszczu chlodno wiec wdzieje jakas kiecke z dzianiny i juz. Za pol godzinki jade, no sama jestem cjekawa, na zywo aktora zobaczyc. Odpowiedz Link
kendo Re: Victoria ma oczywiscie rajstopy ... 18.05.14, 14:10 o wlasnie leginsy, jestemich wielka fanka, Sloo udanego popoludnia z aktorem...bedziemy czekac na relacje. Odpowiedz Link
kendo Re:naturalny blask na twarzy/i na zmeczona 27.05.14, 14:58 * posiekac maly lisc salaty * dodac kilka usiekanych listkow miety * dodac 3 lyzki smietany * odrobine maki *wymieszac, * rosprowadzic na twarzy * na 10 minut, na zmeczenie twarzy * zetrzyj troche seler * i marchewki *polacz po 2 lyzki kazdego warzywa *dodaj lyzeczke oliwy * wymieszaj, * naloz na twarz na 20 minut * pozniej splucz,/osusz twarz naloz krem.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:naturalny blask na twarzy/i na zmeczona 27.05.14, 15:05 *Kendo ciekawe maseczki, i latwe do zrobienia. Odpowiedz Link
kendo Re:naturalny blask na twarzy i skory 01.06.14, 19:55 rekomeduja zajadac sie tymi 17 warzywami i nie tylko... www.expressen.se/halsa/at-dig-till-yngre-hy-med-17-naturliga-godsaker/ Odpowiedz Link
kendo Re:urodowe triki-watek Greis zalozyla 13.06.14, 10:01 Autor: greis52 ☺ 12.06.14, 19:58 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz Szybkie triki i porady, dzięki którym możemy poradzić sobie z każdym problemem www.glossybox.pl/beauty-blog/21-porad-urodowych-ktore-odmienia-twoje-zycie/ Odpowiedz Link
kendo Re:urodowe triki-watek Greis zalozyla-przenosiny 13.06.14, 10:02 Re: urodowe triki lusia_janusia 12.06.14, 21:36 Odpowiedz *Greis, ku gwoli przypomnienia, warto bylo sobie poczytac. -dziekuje... Odpowiedz Link
kendo Re:urodowe triki-watek Greis zalozyla-przenosiny 13.06.14, 10:03 Re: urodowe triki greis52 13.06.14, 09:36 Odpowiedz u mnie mimo korzystania z kremów z wysokim filtrem, niestety pojawiły mi się na twarzy brzydkie przebarwienia coś poradzicie? krem już kupiłam efekt marny... Odpowiedz Link
kendo Re:urodowe triki-watek Greis zalozyla-przenosiny 13.06.14, 10:04 slo-onko 13.06.14, 09:59 Odpowiedz www.doz.pl/czytelnia/a1600-Usuwamy_przebarwienia_skory Greis znalazłam takie rady, nie które z nich to zabiegi, albo kremy,ktore nie pomoga. może sproboj sokiem z cytryny. kiedyś gdzies czytałam,ze wywabia plamy na skorze,poza tym s akremyz vit.C,ktore tez rozjasniaja cere. zawsze to naturalne,a nie chemiczne. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:urodowe triki-watek Greis zalozyla-przenosiny 13.06.14, 10:13 Plasterki ogrorka tez mozna sprobowac, kiedys to robilam jak bylam mlodsza, ale na juz taka podstarzala skore, jak u mnie, to nie wiem co moze pomoc, mysle o sobie, przestalam juz sie tym przejmowac, troche slonce podpali i plamy sie wyrownaja. Odpowiedz Link
pia.ed Urodowe triki 13.06.14, 10:30 ... trochę słonce podpali i plamy się wyrównają. Chyba żartujesz! Słonce działa tez na plamy, które ciemnieją ... więcej od skory. Tanie kremy na przebarwienia nie pomagają ...może jakieś szalenie drogie, ale nigdy takich nie próbowałam ... W Polsce poszłam prywatnie do dermatologa, zapisal mi jakaś masc zrobiona na zamówienie w aptece. Okazalo sie, ze jest to masc z 3% woda utleniona. Pomogla jak umarlemu kadzidlo Jedynie co pomaga to wywabianie laserem, ale potem to praktycznie rzecz biorac nie mozna twarzy opalać, bo wywabione miejsca sa jeszcze bardziej czule na słonce! Odpowiedz Link
slo-onko Re: Urodowe triki 13.06.14, 10:35 plama plamie nierowna, może to jest sloneczna tymczasowa?trzeba poczekać,jesli nie zginie w ciągu kilku dni, tygodnia-dwóch to wtedy można się martwic i zapytać kosmetyczki. sa preparaty o których pojęcia nie mamy,ze zadzialaja i wcale nie kremy. bo przykładem na spekane piety może być vaco rups to na plamy tez może być cos zupełnie innego. Odpowiedz Link
kendo Re: Urodowe triki - plamy-marchewka 13.06.14, 10:41 a moze tak wiecej podjadac marchewi od zimy, zawiera duzo "ochorny przeciw slonecznym promieniom" unikniemy wtedy moze plam...?? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Urodowe triki - plamy-marchewka 13.06.14, 10:53 hmmm marchewka fajna jest,zdrowa, nadaje fajny koloryt skorze,ale z tym chrupaniem u mnie .....nie tego)) wole sok oczywiście,ze kupny,bo jestem zbyt leniwa żeby scierac, miksować i sprzatac. niby takie proste, tylko ile trzeba marchwi na szklanke soku?a sprztania co niemiara. Odpowiedz Link
kendo Re: Urodowe triki - plamy-marchewka 13.06.14, 11:22 oczywiscie Slo, sok z marchewki tez dobry do"zabespieczenia skory przed sloncem" ja bedac w ciazy z dziecieciem, co dzien musialam miec tarta marchewke z jablkiem dziecie szybko ma teraz by sie opalic,nawet przez szybe samochodu jezdzac do pracy/buzi i dlonie ma ladnie opalone. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Urodowe triki - plamy-marchewka 13.06.14, 11:35 A nie uwazasz, ze syn łatwość opalania odziedziczył może po ojcu albo dziadku? Ja tez sie szybko opalam ... a gwarantuje ze moja mam sokow nie pijala. Mozna przyjmowac nawet tabletki zrobione z wyciagu z soku, ale dzialaja tak dlugo jak sie je uzywa ... po kilku dniach skora znów jaśnieje ... Odpowiedz Link
kendo Re: Urodowe triki - plamy-marchewka 13.06.14, 11:46 pia.ed napisała: > A nie uwazasz, ze syn łatwość opalania odziedziczył może po ojcu albo dziadku? hi,hiiiiiiiiii,po czesci moze i ten faktor odziedziczyl po ktoryms z nich czy z nas-linia zenska > Mozna przyjmowac nawet tabletki zrobione z wyciagu z soku, ale dzialaja tak d > lugo jak sie je uzywa ... po kilku dniach skora znów jaśnieje ... kiedys do mnie zadzwoniono z propozycja sprzedania tych tabletek, odmowilam, jakos nie moge" tabletkowac"jak pomysle ile tam dodatkowego "swinstwa wmieszali" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Urodowe triki - plamy-marchewka 13.06.14, 12:00 Pewnie, najlepiej naturalne odzywianie, to skura i zima nabierze ladnego kolorytu. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Urodowe triki - plamy-marchewka 13.06.14, 12:02 najlepsze lapanie slonca to spacery,rowerkowanie czyli w ruchu. z kremem oczywiście jeśli ktoś musi. Odpowiedz Link
greis52 Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 12:17 mam nowa fryzurę, zadowolona jestem tylko metoda obcinania polegała na ciągły strzępieniu końcówek włosów co mnie wprawiło w osłupienie, pewnie jakoś to się nazywa? fryzjerka mało rozmowna, strzępiła a ja siedziałam i gapiłam się w lustro, mam nadzieje że mi włosięta odrosną po takiej przygodzie Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 12:27 *Greis, najwazniejsze,ze jestes zadowolona z rezutatu, ostrzygla jeszcze ktorocej niz kiedy mialas przy naszym spotkaniu? dziwne ze "frycka " malo rozmowna byla, te wszystkie co ja bylam u nich to "paplaly az do znuzenia" oczywiscie mozna jakis temat podyskutowac, a nie ciagle tylko so swoich klijetkach/czy rodzinie-dzieciach opowiadac...uffffffff Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 12:35 *Greis, *Kendo, Ja tez czuje sie zmeczona sama fryzjerka, ktora pala pytana czy nie pytana, i wiem co sie dzieje w jej domu i u jej kolezanek i calej wsi. To wazne , ze fryzurka przypadla ci do gustu, To moze brzytwa Ci scinala koncowki???, bo tutaj czesto to robia, ale moje wlosy tego nie lubialy i nastepnym razem zyczylam sobie nozyczkami scinanie. Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 12:39 no wlasnie, tez nie znosze,jak brzytwa trakuja moje wlosy, szybciej koncowki sie niszcza-rozdwajaja... najzdrowiej nozyczkami, a pamietam,jak kiedys pancio mial mi tylko podciac kocowki, mialam dlugie wlosy, efekt byl taki,ze niestety do fryzjera musialam sie udac, po tesciowej cieciu bardzo szybko zawsze mi odrastaly wlosy.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 12:39 a może to było degażowanie Greis? mnie tez czasami frycka degazuje delikatnie. Odpowiedz Link
greis52 Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 12:42 to tez, na koniec specjalnymi nożyczkami wyrównała fryzurę, całe obcinanie polegało na każdorazowym skracaniu poprzez strzępienie końcówek, po kilka razy po całej łepetynie Odpowiedz Link
greis52 Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 12:46 to mogło być to * Pikowanie: Przypomina dziobanie czubkami nożyczek, które są odwrócone, pikuje się końcówki pasm w celu usunięcia ciężaru z krawędzi fryzury, włosy usuwa się też wewnątrz trzymanego pasma w środku długości, a nawet przy nasadzie zredukowania nadmiernej objętości włosów. koloroweoko19.pinger.pl/m/13142169 to mogło być to Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 12:43 pamiętam jak kiedyś w czasach lekkiego kryzysu scinalam wlosy mezowi. gatunek włosa sztywnego,grubego,twardego,co się nameczylam.... i dziwie się jak mogłam. nożyczki oczywiście kuchenno-domowe i coz tego,ze ostre,wlos stzrelal na wszystkie strony swiata. na szczęście odeszłam od usługi fryzjerskiej. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 13:07 *Greis, fajny link- dzieki, nawet nie wiedzialam ze jest tyle nazw na sposoby obcinania i modelowania fryzury, musze sobie poczytac kilka razy i wyobrazic, to moze sama sproboje kiedys zrobic sobie nowa fryzure, Ale jak mi wlosly odrosna, bo jak dsielo sie nie uda, to zeby fryzjerka mogla jeszcze z tego cos zrobic....hhhhiiii............... Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 14:32 hhhhhhhhhhhhhh i tak nic nie zrozumialam za bardzo z tych technik, podejzewam,ze nadal ci wolym na wlosach, *Sloo panciowi nad uszami cieniuje samymi szpicami nozyczek fryzjerskich, bo dawno temu zakupil caly komplet do strzyzenia, maszynaka ma nasadki o roznych dlugosciach i tez do strzyzenia przy uszach:lewa/prawa nakladke oraz to przygolenia odrostow na karku, od tego czasu moim zajeciem jest panciowi"glowe obciac"a ze chce na krociotko to jednya nasadka po calej objetosci glowy przejade, wszedzie rowniutko wychodzi,nad uszami juz manualnie poprawiam . Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 15:16 Kendus,nie zaryzykuje,bo mogę mu nie zle obciac te glowe niech dalej biega do swojej Frycki, 20 metrow od domu, zna jego wymagania. za pare groszy nie będę się stresować. Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 16:34 tez racja Sloo, pamietam poczatkowe wymagania slubnego, a to tak grzywke,a tu za krotko obcielas, a tu "zeba wycielas" teraz chce jedna dlugoscia nakladki cala glowe pod wlos sciac,szybko i bardzo praktycznie, rownam tylko na karku i za uszami... fakt w kraju niecale 20 zl.kosztuje fryzjer tu 300 SKR wiec roznica... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 16:54 > fakt w kraju niecałe 20 zł kosztuje fryzjer, tu 300 SKR wiec różnica ... A co, u was Arabów jeszcze nie ma? Jechałam samochodem w kierunku na Ystad, ale jeszcze w mieście ... ceny strzyżenia zaczynały się od 60 kr ... Jeden zakład fryzjerski przy drugim, konkurują ze sobą. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 13.06.14, 17:18 *Pia' na jednej ulicy jest 4 zaklady fryzjerskie, w tym jeden Arabski, te Szwedzkie trzymaja cente 250,- - 300,- kr za obciecie wlosow u Araba - 200,-kr, Ja teraz spotkalam jedna Polke, mloda dziewczyna kosztuje 200.- kr i bylam pierwszy raz od dawna zadowolona jak mnie obciela, jak bylam w polsce to poszlam do swojej fryzjerki, zeby sie przyjrzala, ze na drugi raz tak ma mnie obciac. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 14.06.14, 08:42 Dziewczyny, skąd wzięłyście cenę 20zł za ścięcie włosów? Mycie i strzyżenie (bez modelowania) w przeciętnym zakładzie to 60zł. W tych z górnej półki, to dużo, dużo więcej. Może na wsiach jest taniej, ale strzygłam się w małym 10tys.miasteczku i też kosztowało to 60 zł. Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 14.06.14, 09:33 *Dorus, rozumie, typowo turystyczne miasteczko, cena musi byc wyzsza, na dolnym slasku placilam za ciecie/trwale 60 zl.jak Mama w kiewietniu byla u fryzjera a ciecie moich" piorek" placilam 16 zl. Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 14.06.14, 09:26 bylam kiedys u dwoch roznych arabow na cieciu, nie podobalo mi sie, obciecie, mimo,ze dokladnie wytlumaczylam o co mi chodzi, sa tez gadulami jak damskie fryzjerki, w miejscowosci ,w ktorej mieszkam jest salon fryzjerski w obsudze arabskiej. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 14.06.14, 09:48 *Kendo Araby maja to do sieb ie, ze chca wiedziec eszystko o tobie od razu wyputuja o wszystko, Kiedys jechalam autobusem z Ystad, to myslalam e to bedzie zwykla rozmowa a kierowca zaczal stawiac pytania, jak zapytalam czy przeprowadza wywiad ze mna to sie zamknal. A ja sie przesiadlam na inne miejsce. Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 14.06.14, 10:16 *Lusia o swiecieeee!! ja za drugim pytaniem osobistym odpowiadam pytaniem identycznym w stosunku do niego, jak nie dziala to wlasnie pytam czy wywiad przeprowadza... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 14.06.14, 11:06 > Araby maja to do siebie, ze chcą wiedzieć wszystko o tobie od razu > wypytują o wszystko ... A czy nie przyszło Wam do głowy, ze po prostu chcieli Was poderwać??? Ja natrafiłam na Araba - taksówkarza który pomógł mi znalezc drogę kiedy zgubiłam się pod Malmö ... Nie mogłam się od niego potem odczepić, bo zaczął mi opowiadać, ze ma przerwy na lunch i mógłby mnie wtedy odwiedzić Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 14.06.14, 11:09 hi.hiiiiiiiiiiiiiiii *pia,no cos TY, jakos faktycznie nie pomyslalam o tym, ten typ mezczyz nie w moim typie niestety... i co,odczepilas sie od natreta linchowego w koncu?? dziwna maja mentalnosc, mysla,ze im wolno a gdy kobieta zrobi podobny "krok w kok" to ja" kamienuja od razu" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 14.06.14, 13:11 *Pia, *Kendo, jakos nie zalapalam, chyba dlatego ze nie bylam nim zainteresowana, chcialam jak najszybciej dojechac do domu i odpoczywac po dlugiej i ciekiej podrozy. To myslisz Pia, ze o to im ochodzi, zeby zawrzec nowa znajomosc<? Odpowiedz Link
kendo Re: maseczki ... 14.06.14, 17:20 iform.se/valbefinnande/skonhet/hudvard-med-frukt-och-gront iform.se/kaffemask iform.se/valbefinnande/skonhet/hudvard-gor-egen-skrubmask-med-vanilj pozniej przetlumacze Odpowiedz Link
kendo Re: maseczki ... 14.06.14, 18:40 kendo napisała: > iform.se/valbefinnande/skonhet/hudvard-med-frukt-och-gront > iform.se/kaffemask > iform.se/valbefinnande/skonhet/hudvard-gor-egen-skrubmask-med-vanilj > pozniej przetlumacze jablkowy Peeling oczyszcza, złuszcza i nawilża. Instrukcje: Zrób peeling do ciała z tartym jabłkiem i drobnego soli i wyszorować całe ciało z mieszaniną. Dokładnie spłukać później. ************* Maska z ziemniaków łagodzi podrażnioną skórę. Instrukcje: Zrobić "puree" o kilka gotowanych ziemniaków i tyle miodu, że bałagan wisi razem. Umieścić na swojej twarzy jak maska po schłodzeniu i pozostawić na 15-20 minut ***************** Malinowy Maseczka oczyszcza i złuszcza skórę Instrukcje: Zrób maskę z garścią malin, puree trochę tartym ogórkiem i garść płatków owsianych. Niech mieszaninę reszta mała tak, że ziarna są miękkie. Pozostawić maskę na 15 minut. *************** Porzeczka ma odtłuszczania i oczyszczania skóry. Instrukcje: Jeśli masz tłustą cerę, próby zacierania dół trochę mąki kukurydzianej i porzeczki w użyciu mieszaniny jako peeling twarzy.Kwas w porzeczek skutecznie oczyszcza skórę. mamy dobry dostep do tych surowcow by sobie dla soebie poswiecic pare minut by sie upiekszyc.. zycze powodzenia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: maseczki ... 14.06.14, 20:34 Teraz sezonowe owoce swieze, to mozna wykorzystywac. Odpowiedz Link
kendo Re: maseczki ... 15.06.14, 08:53 lusia_janusia napisała: > Teraz sezonowe owoce swieze, to mozna wykorzystywac. tak wlasnie pomyslalam Luzie, ze warto test robic z sezonowych owocow... zawsze jakis efekt sie bedzie widzialo... z truskawek chce test zrobic z recepty z jabka Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 14.06.14, 20:36 lusia_janusia napisała: > To myslisz Pia, ze o to im ochodzi, zeby zawrzec nowa znajomosc<? Im chodzi żeby sie przespać ... bo sa żonaci ... Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 15.06.14, 08:50 pia.ed napisała: > lusia_janusia napisała: > > > To myslisz Pia, ze o to im ochodzi, zeby zawrzec nowa znajomosc<? > > Im chodzi żeby sie przespać ... bo sa żonaci ... *Pia a jak zonaci , to po co im nowa znajomosc, zone niech "przewracjaja w lozku" Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 15.06.14, 12:10 A czy myslisz ze muzulmanki sa tak atrakcyjne w lozku kiedy maja masę dzieci? Sa zmeczone, przepracowane i "daja" mezowi tylko dlatego, ze Koran im tak przykazuje Co innego jakaś wyzwolona kobieta ... z nią może się poczuć jak w raju nie czekając, aż znajdzie się w nim dopiero po śmierci ... Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 15.06.14, 12:13 *Pia pniekad to racja, wielodzietnosc u nich duza, widzialam kiedys reportaz z iranu chyba, jak samotny mezczyzna zawieral zwiazek malzeniski "na niby" czyli chcial miec kobiete,wiec "u burmistrza miasta go zalegalizowali" by kobieta w "grzechu nie zyla"pozniej sie rozeszli,zostali przyjaciolmi i milo wspominali ten "swoj okers " Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czego się nie robi, aby sie "przespać" ... 15.06.14, 15:55 Tez o tym czytalam ... to bylo w Iranie a moze jest tak tez w Egipcie. Para aby dostac wspolny pokoj w hotelu na jedna noc zawiera wieczorem malzenstwo, a rano bierze rozwod ... Jest tak fraszka Sztaudyngera, ale teraz mi sie spieszy na słonce ... Jeśli kobietę we własne lożę złożę .... Odpowiedz Link
xystos Czy bieganie jest przyczyną utraty jędrności piers 21.06.14, 10:34 Jeśli tak, to jak można temu przeciwdziałać? Bieganie powoduje, że nasze piersi unoszą się i opadają w regularnym rytmie, więc naturalnym wydaje się pytanie czy ruch ten nasila wiotczenie skóry na piersiach gdy robisz to regularnie? Tak na prawdę nie istnieje zbyt wiele badań na ten temat, jednak tego rodzaju aktywność fizyczna powoduje nieustanny, powtarzalny ruch piersi w górę, w dół, w lewo, w prawo i to właśnie ten ruch może być jednym z czynników, które wpływają na wiotczenie skóry na piersiach. Jednak zanim rzucicie w kąt swój strój do biegania warto wiedzieć, że wiotczenie skóry na piersiach dotyczy wszystkich kobiet. To wina utraty kolagenu, który podtrzymuje nasze piersi. Powodem zmniejszania się ilości kolagenu może być połączenie wielu czynników, takich jak grawitacja, upływ czasu, ciąża, przyrost czy utrata masy ciała, a nawet palenie. Również genetyka odgrywa ważną rolę. Niektóre kobiety mają kształtniejsze, pełniejsze piersi, pnieważ mają silniejszy kolagen. Ciężko jest określić w jakim stopniu bieganie wpływa na kondycję piersi, ponieważ ciężko kontrolować pozostałe czynniki właśnie związane ze stylem życia, genetyką i fizjologią danej kobiety. Dlatego lekarze twierdzą, że biegać należy, ponieważ korzyści zdrowotne spowodowane regularnym wysiłkiem fizycznym znacznie przewyższają szkody wynikające z prawdopodobieństwa utraty jędrności piersi. Noszenie odpowiedniego rodzaju sportowego biustonosza dodatkowo może zabezpieczyć piersi przed utratą elastyczności. Najlepiej wybrać takie z oddzielnymi miseczkami dla każdej piersi, dzieki czemu nie będą się one tak intensywnie ruszać w górę, na dół i na boki. Biustonosz sportowy, który tylko obciska piersi nie spełni tej funkcji. Należy również pamiętać o przyjmowaniu dużych ilości witaminy C, która wspomaga produkcję kolagenu i pozytywnie wpływa na elastyczność skóry. Aby mieć pewność, że ilość witaminy C w naszym organizmie jest wystarczająca, warto włączyć do codziennej diety duże ilości owoców cytrusowych i zielonych warzyw liściastych. zródlo: internet ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czy bieganie jest przyczyną utraty jędrności 21.06.14, 10:39 *Xystos, podejrzewam ze te kobiety ktore biegaja, to maja to na uwadze, sama mam odpowiedni do takiego sportu, chociaz nie przepadam za tego typu rozrywka. Odpowiedz Link
kendo Re: Czy bieganie jest przyczyną utraty jędrności 21.06.14, 10:40 wydaje mi sie,ze sa juz takie sportowe biustonosze, chroniace piersi "od zbytecznego ruchu" w sportowych sklepach rozne i w roznych cenach, to prawda,vit C jest pomocna, wiec teraz zajadac sie jak nawieksza iloscia truskawek, bo w nich najwiecej jej... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czy bieganie jest przyczyną utraty jędrności 21.06.14, 18:50 Nie zapominaj o znanej prawdzie: witamina C jest rozpuszczalna i nie zatrzymuje się w organizmie. Nie można jeść jej "na zapas" ... objadając się teraz truskawkami czy zieloną pietruszką. Witaminę C musisz dostarczać organizmowi każdego dnia przez 365 dni w roku. Ta sama zasada działa przy przeziębieniach : nie możesz wyrobić sobie odporności jedząc kilka cytryn dziennie, bo organizm przyjmie tylko dawkę którą tego dnia potrzebuje, a resztę wysiusia ... kendo napisała: > to prawda, vit C jest pomocna, > wiec teraz zajadac sie jak nawieksza iloscia truskawek, > bo w nich najwiecej jej... Odpowiedz Link
kendo Re: Czy bieganie jest przyczyną utraty jędrności 21.06.14, 19:08 *Pia oczywiscie ,wiem ze nadmiar tej wit.sie wysiusia a jedzac zroznicowane warzywa /owoce dostarczamy ciagle jej do organizmu vit.C rowniez pomaga ovdudowe koloagenu w skorze, wiec przedluza mlodosc.. vitaminy ,ktore sie magazynuja w naszym organizmie to: A/D/E/K Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czy bieganie jest przyczyną utraty jędrności 21.06.14, 22:45 Kiedys slyszalam w programie tv,ze na noc nalezy ubierac staniki spelne nocne. Po to,zeby piersi "utrzymac " na miejscu i zeby nie "tracily fasonu". Dla mnie to bzdura,znlwu jakis producent,handlarz wymysli dla siebie zarobek. To czy piersi sa takke czy takie to wszystko zalezy od czynnikow o ktory jest mowa w artykule. Trudno,zebysmy np. W wieku lat 60 i wiecej mialy piersi jak 20 latki, cokolwiek bhsmy nie robily to nigdy nie bedzie mlody. Skora starzeje sie wszedzie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czy bieganie jest przyczyną utraty jędrności 21.06.14, 22:51 I jeszcze jedno ... Czytałam kiedys, ze piersi nie maja mięśni które można wyćwiczyć, tak jak np bicepsy czy brzuch. Z tego wynika, ze piersi "żyją swoim życiem" ... i niewiele można z nimi zrobić. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czy bieganie jest przyczyną utraty jędrności 22.06.14, 08:35 To wlasnie najprosciej ubrac je i uformowac za pomoca fizbinow jak ktos moze w nich chodzic , a noca dac im odpoczac i wypoczywac w komforcie. Odpowiedz Link
kendo Re: Czy bieganie jest przyczyną utraty jędrności 22.06.14, 09:18 a miesnie tez mozna chyba "wyciwiczyc? przez cwiczenia dotlenia sie kazda ich czasteczka i staja sie jedrniejsze, kiedy plywalam regularnie widzialam u siebie bardziej ponetniejszy biust... Odpowiedz Link
kendo Re:proszek do pieczenia w kosmetyce 24.06.14, 12:06 nie wiedzialam,ze mozna go rowniez stosowac w ten sposob: * roscienczony z woda daje ukojenie po slonecznym oparzeniu * 3 czesci zmieszac z woda i otrzymamay wspanialy piling do twarzy * zrobic "pake " z proszku dla zmiekczenia skorek przy paznockciach * mozna dodac 3 lyzeczki do bali z woda i wymoczyc stopy * jako suchy proszek ,mozna zastapic go ,gdy braknie 2suchego szamponu" * czy gdy braklo deo,proszek wyrownuje PH * Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:proszek do pieczenia w kosmetyce 24.06.14, 14:38 Ale ma duze zastosowanie,'Bede musiala ktorys ze sposobow wytestac. Odpowiedz Link
kendo Re:proszek do pieczenia w kosmetyce 24.06.14, 14:52 *Lusia, najpraktycznie do kapieli stop, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:proszek do pieczenia w kosmetyce 24.06.14, 15:09 *Kendo, chyba tak, bedzie zmiekczac skore. Odpowiedz Link
slo-onko Re:proszek do pieczenia w kosmetyce 24.06.14, 18:25 No prosze okazuje sie,ze doskonale kozna radzic sobie z naturalnymi kosmetykami i chemia do niczego nie jest nam potrzebna no moze w polowie,bo ladnie opakowana i pieknie pachnie. Co by bylo gdybh tylko polowa konsumentow zrezygnowala z kupnej chemi i kosmetykow,firmy upadalyby jedna z adruga. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 26.06.14, 18:02 Nie pamietam w ktorym watku dyskutowalysmy o fryzowaniu tak wiec napisze swoje wrazenia w watku zwiazanym z uroda. Pisalam wczesniej,ze moja frycka uzyla farby Wella Koleston. Wlos pieknie lsni, nie wysluszyla wlosa i w koncu kolor trafiony w 10-ke. Kozecie przy okazji zapytac swoich frycek o zdanie nt.tej farby. Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 26.06.14, 19:10 *Sloo, mysle,ze padlo by mnustwo firm, ale pod warunkiem ze ludzie by zaakceptowali "naturalne srodki pielegnacji i upiekszania" co do frycki zapytam ide 2 lipca do polskiem mlodej fryzjerki,ktora wyszla za szweda , czesto przesiaduje w kraju i marzy ponownie o dlugim polskim urlopie Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 26.06.14, 22:02 Ja sobie sama farbuje włosy ... kolor taki jak wyjdzie ... ale jasne odcienie, i najważniejsze aby wyglądało naturalnie ... Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 09:41 *Pia i reszta dziewczyn dbajacy o kolor wlosow, tez farbuje sama i widzialas Pia, ze na naturalny nasz kolor,bo nie bylo drastycznych odrostow... w kraju ide nieraz ze swoja farba do fryzjeki by mi pofarbowala,taniej niz tutaj zaplace. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 09:48 Dokladnie, frycka musi miec doswiadczenie, zeby dobrac odpowieni niuas do obecnego koloru, casem jej sie uda, osttnio nie bylam zadowolona, bo wyszy za ciemne, wiec kupuje Palette i sama sobie kladam na glowie, i jestem zadowolona. A rano poswiecilam troche czasu na upiekszanie male spa i nie wiem , czy jestem mlodsza czy piekniejsza.....hhhhiiii, hhhiii..... Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 09:52 hi.hiiiiiiiiiiiiiiiii, no ciekawe czy Maluszek Cie pozna... mnie zawsze psiuny poznawaly jak np.od fryzjera wracalam... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 09:55 Tez chcialam zaoszczedzic na fryzowaniu,kupilam raz farbe,nie wyszlo, drugi nke wyszlo, zw Awsze ludzilam sie,ze kolejnym razem wyjdzke. Wiec za ktoryms razem zaniechalam. Przy moich wlosach tzreba kdpowiednio dobrac wode utleniona,nie znam sie na tym,a mlja frycka zawsze kombinuje zeby nie bylo jej zbyt wiele,ale tez nie za malo. Dlatego zawsze wychodze zadowolona z efektu, a teraz juz pobila swoj rekord. Lusia powiedz,ze w takich sytuacjach poprawiamy sobke komfort psychicznh chlc troche? Jakiekolwiek spa,maska,inne zabiegi nie koniecznke odmladzajace robia na nas dobre wrazenie? Jak sie nalozy makijaz to juz swoja twarz inaczej widzi sie w lustrze. Odpowiedz Link
xystos Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 10:00 .. taak,znam taka jedna ktora zaraz po wybudzeniu bez sniadanie biega kilka kilometrow puzniej,po bieganiu solidne sniadanko i kawka z czymstam. a to wszystko by odzyskac talie ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 10:06 hi.hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Xystos czy to o mnie czasami sie nie rospisujesz???? no siniadanie obowiazkowo trzeba zjesc, dzis bylo super a dla Ciebie to juz drugie a zaraz lunch bedziesz jadl... *Sloo kiedys mialam robione u frycki pasemka blond, nie bylam zadowolona, wlosy byly sztywne jak drut, jeszcze chyba mam troszke na koncowkach tego "druta", wole juz zblizona farbe uzywac do swego koloru wlosow, latem mi blekinie od slonca to wychodza fajne pasma ,ktore przypominaja balejaz. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 10:11 Kendo,bo mialas pasemka, a pasemka bardzo wytrawiaja wlos z koloru. Ja juz od bardzo dawna nie robie pasemek,nie rozjasniam rozjasniaczami. To jest zabojstwo dla wlosa. Jak mowisz jest sztywny, suchy,wstretny i sie lamie i sypie spod grzebienia jak siano. Dlatego podczas nakladania koloru wazne jest stezenie wody utlenionej. Ile na ile tego nie wiem,bo az tak dlokladnie sie tym nie intersowalam. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 12:38 ... Dlatego podczas nakładania koloru wazne jest stężenie wody utlenionej. Ile na ile tego nie wiem, bo az tak dokladnie sie tym nie intersowalam. Nad stężeniem wody utlenionej ani my, ani fryzjerka nie musi myśleć, bo przecież wszystko jest gotowe w zestawie ... Jeśli końcówki włosów byly bardzo zniszczone, to mogły złe zareagować nawet na małe stężenie. Mam cieniutkie delikatne włosy i żadne "spalenie" mi się nie zdarzyło ... PS. Slo-onko, a na jaki kolor farbujesz włosy, ze tak ciężko jest osiągnąć właściwy efekt? Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 12:43 *Pia fryzjeki maja wielkie opakowania farb i "stezaczy do dnich" wiec za kazdym razem dobieraja odpowiednia ilosc farby do wlosow a zarazem tej wody utlenionej, jezeli fryzjerka zna juz klijetki wlosny to moze sie posunac o krok dalej i dodac jej mniej ,bo wie,ze kolor sie utrwali na wlosach... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 13:41 Wybieram sie w lipcu do kraju i zamierzam odwiedzic wlasnie "frycke" bo ta tutaj poradzila mi zeby robic trweala na 15 min, bo mam ardzo proste wlosy bez prasowania to powiekszy ich objetosc i podniesie troche do gory, i sie zastanawiam, czy nie spali mi ich. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 13:54 Lusiu ja Ci powiem jaka ja robie trwala, na grube wałki i grubo wlosow na 15 minut. Teraz tez juz sa inne plyny niz kiedys. Osttanio mi moja pow.,ze ma fajny do trwalej plyn jakas nowosc rynkowa. Moze tak samo jak z kolestonem,mniej obciazajaca wlos. Nie robie tradycyjnej ondulacji na tzw barana,bo nie lubie, lhbie kiedy wlos jest uniesiony ku gorze i ma fale,a. Nie skret sprezyny. Trudno mi okreslic jaka to grubosc waleczkow,musialabys zobaczyc co zaproponuje Ci fryzjerka i wybrac grubosc walka jesli chcesz takie o jakich mowie. Jesli tradycyjne sprezynki to waleczki ciensze niz paluszek. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 13:58 A tak przy okazji co juz sie nazmienialam fryzjerow,probujac i testujac w miedzyczasie majac w zanadzru moja stala. I juz wiem,ze nie bede u innych eksperymentowac. Moja moze nie jest doskonala w modelowaniu,ale najmniej dla mnke wazne. Wazne jest to,zeby nie palila wlosow i uzywala dobrych nowych srodkow. I jak kazda fryzjerka,bo juz nke raz to zauwazylam, dla kazdego fryzjera i dla niej podciecie znaczy skrocenie co dla mnie jest za krotko. Wiec teraz zawsze mkwie,ze zama koncowki na milimetr i jest ok. Tak im leca nozyczki nke w te strone, i nke jest to tylko moje zdanie,ale wiekszosci pan z tego co slysze. No bo jak ciac to tak zeby bylo widac Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 13:49 Pia jak kupilam farbe "blond naturalny" to wyszly ciemne strasznke prawie czarne,alno jak ziemia. Jak kupilam sloneczny blond to wyszly rude. Ostatnimi czasy stosowalam jasny blond z garnkera i jak sama polozylam to wyszlam jak kurczak. Te sama farbe polozyla mi ffycka i wyszlo inaczej,zdecydowanie lepiej,delikatniej. Teraz mam kolejna wiec tej bede sie trzymac. m.fryzomania.pl/webapp/shop_get_item_images/738187/1 moj kolor,ktory mam na wlosach to 10/03. Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 14:03 *Sloo zawsze tu tez tak "tna" nieraz zaznaczam,ze tylko po 1cm,a wyjdzie wiecej, ale jeszcze nie bylo tak drastycznie bym niezadowolona byla... teraz bede nowa frycke "probowac" wiem,juz ze gadula okropna i przemadrzala,nie lubie tego typu kobiet... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 14:05 Pol biedy jak frycka gadula,kiedys chodzilam do takiej poniekad bardzo sympatycznej dentyski,ale gaduly,ze sie buzia nie zamykala. Malo tego jeszcze przerywala leczenie,albo rozm.przez tel., a njc powiedziec nie mozna,bo bjzia napchana wacikami, chocby to zeby sie wziela do roboty. Bylam raz, drugi i ostatni. U fryzjera spedza sie jakas dluzsza chwile wiec tzreba o czyms mowic,ale jak za duzo to tez nie dobrze. Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 27.06.14, 14:16 o jeja dentystka tak nierozwazna..dobrze zrobilas,ze ostani raz bylas... a frycki,OK niech sobie pogada ale madrze na jakis temat, a nie innym klijetkom"" d----rabie"do takiej juz nie chodze, bo pewnie o mnie do innych tez bzdury opowiada... Odpowiedz Link
xystos Re: Czego się nie robi aby być zdrowa/zdrowym ... 27.06.14, 19:00 "Pojawia się nowa moda w medycynie naturalnej. Nieoczekiwanie lekarstwem jest woda, którą należy pić zaraz po przebudzeniu się rano. Metoda ta jest bardzo popularna w Japonii, a ostatnie badania naukowe wykazały, że ma to sens." tylkomedycyna.pl/wiadomosc/picie-wody-pusty-zoladek-jako-skuteczne-lekarstwo-wiele-chorob a po hydroterapi spacerek na bosy zoladeczek puzniej solidne sniadanko i cos slodkiego do kawusi. ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Czego się nie robi aby być zdrowa/zdrowym ... 27.06.14, 19:18 Twój link Xystos mi się nie otwiera.( niepotrzebne na końcu linka napisałeś [i] O wodzie na czczo piszą od dawna,a ja zawsze piję z samego rana rumianek i zmielone nasiona lnu. tylkomedycyna.pl/wiadomosc/picie-wody-pusty-zoladek-jako-skuteczne-lekarstwo-wiele-chorob Odpowiedz Link
kendo Re: wodna kuracja 28.06.14, 09:13 nie rozumie punktu 3 i 4 raz pisza,ze po wypiciu wody po 45 min.mozna jesc w punkcie 4 ze po dwoch godzinach...? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: wodna kuracja 28.06.14, 10:08 Czasem jak mi sie przypomni to tabletke rano popijam tylko czysta woda, ale zebym byla odmieniona to chyba nie, bo inaczej by Kendo od razu komentarz wstawila. Odpowiedz Link
kendo Re: wodna kuracja 28.06.14, 10:11 dokladnie Lusia, pisza,ze trzeba stosowac to przez 10 dni lub miesiac w zaleznosc od...podanych symptomow.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: wodna kuracja 28.06.14, 11:50 Ja piję w nocy jak wstanę żeby nerki pobudzić i jakoś nie jestem zdrowsza,a raczej odwrotnie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: wodna kuracja 28.06.14, 11:56 *Jago, to juz chyba nam nic nie pomoze, ... mam zwyczaj mowic, z wiekiem wszystko skacze na nas..... Odpowiedz Link
kendo Re: wodna kuracja 28.06.14, 12:03 Jaga/Lusia 2 szklanki wody co najmniej na dzien dla rozgeszczenia nerek ,tak zalecaja w kraju lekarze, nieraz mam juz z miodem naszykowane odstana przez cala noc,wypijam i nic nie widze cobym zdrowiala/mlodniala... ale w sumie pewnie spelnia jakas role w naszym organizmie, Odpowiedz Link
kendo Re: owocowe SPA 03.07.14, 09:39 www.aftonbladet.se/wellness/modeskonhet/article18667920.ab zapodaje tlumacza,gdyby ktos chcial sie wied´cej dowiedziec translate.google.com/?hl=pl#sv/pl/ ** tipsy na naturanle kosmetyki www.aftonbladet.se/wellness/modeskonhet/article18678172.ab Wody różanej na makijaż Po Liv Tyler jest wprowadzenie na jej makijaż z fundacji i rumieniec ogarnia ją trochę bezbarwnego proszku luzem na twarzy, a następnie rozpylić z wody różanej. "To sprawia, że wygląd twarzy bez skazy na zewnątrz, w ten sposób, jak gdyby nie miała makijażu na ciebie," powiedziała magazynu InStyle. Olej z pestek winogron wilgoć Kiedy Emma Stone mówił o swoich procedur do pielęgnacji skóry w wywiadzie wspomniała, że jest bardzo ograniczona ze względu na ich alergii. W związku z tym, że używa oleju z pestek winogron od sklepu spożywczego, który dzień i noc, krem na nie całkowicie wyschnąć. Mennica większych gadżetów Według Cosmopolitan mix Mariah Carey trochę ekstraktu mięty w ich błyszczyk, aby uzyskać lepszy przepływ krwi w ustach. W związku z tym nie wymaga strzykawek jeśli marzysz trochę więcej gadżety a la Angelina Jolie. Mleko w obliczu Zapomnij o drogich fuktsprejer! Cindy Crawford miesza według Hudabeauty.com tylko trochę mleka z wodą mineralną i rozpylać na twarzy w ciągu dnia, gdy czuje się trochę więcej wilgoci. Biorąc pod uwagę, że jest w wieku bardzo dobrze może to jest sztuczka warto spróbować? Oliwek i macademiaolja dla grzywny skóry Cate Blanchett nigdy nie bali się przyjąć jego bladość, ale kto by nie zrobić, gdybyś miał taką samą nieskazitelną cerę jak ona? British Instyle, powiedziała, że namaszcza się z oliwek i macademiaolja pod prysznicem, a także domowej roboty peeling z tych składników powiększonej soli soku z grejpfruta i morza. Łaźnia lodowa na połysk To na pewno nie brzmi jak najpiękniejszy piękna sztuczka na świecie, ale Kate Hudson powiedział Daily Makeover, że zazwyczaj zanurzyć twarz w wannie z lodowatą wodą dla lepszego połysku. No, co ty nie ... Wazelina do demakijażu Czy zdajesz sobie sprawę, że makijaż jest na usunięcie tylko kiedy należy umyć twarz? Spróbuj wazeliny, końcówka Rachel Bilson udostępnione Cosmopolitan. Działa szczególnie dobrze na makijaż oczu według niej! nieraz krem Nivea uzywam do "zmycia twarzy po malowaniu" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: owocowe SPA 03.07.14, 09:46 Ja jakbym zamoczyla twarz w lodowatej wodzie, to juz bym miala zapalenie zatok i natybiotyk.Kazdy wybiera swoje sprawdzone metody, ew, wyprobuje rekomendowane przez gwiazdy .. czy pasuja?... Odpowiedz Link
kendo Re: owocowe SPA 03.07.14, 10:47 oczywiscie Lusia, chociaz mawiaja,ze zimna woda ujedrnia skore, przeciez chyba na krotki momecik sie ja zanuza ... a pozniej osuszasz/kladziesz kremik,to ja mimo woli "oklepujesz" i sie rozgrzewa paszczydelko. Odpowiedz Link
kendo Re: tonik z rozy 03.07.14, 12:31 stopnadwadze.pl/zdrowie-i-uroda/naturalne-i-ekologiczne-kosmetyki/kosmetyki-naturalne-przepisy/toniki/tonik-rozany/ znamy dzialanie platkow rozanych,jako mieszanki zapachowe w woreczki czy do sloiczka w formie marmolady...a teraz tonik mozna do twarzy zrobic. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: tonik z rozy 03.07.14, 13:42 *Kendo, a to latwo sobie zrobic, jak nie zacznie padac to chyba pojade poszukac tych platkow rozanych i bym sobie zrobila i obserwowala jak pieknieje...hhhhiiii...hhhiii.... Odpowiedz Link
kendo Re: tonik z rozy 03.07.14, 14:22 *Lusia a jaka woda zalejesz? mineralna bez gazu czy przegotowana i odfiltrowana? kolo szkoly wlasnie rosnie ta intensywnie pachnaca,tez bym porowerkowala po nia,to sen bym odpedzila. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: tonik z rozy 03.07.14, 15:27 *Kendo, w dzbanku nalewam prez filtr i gotuje to ta zimna woda zaleje. pogotuje i zobacze co bedzie, ale deszcz sie rozpadal to nie wybieram sie nigdzie, bo bede cala mokra od zrywania. Odpowiedz Link
kendo Re: tonik z rozy 03.07.14, 15:30 no,jaki deszcz tu nie pada dzisiaj, chlopaki na spacerk poszli no to ja tez ta fode przefiltrowana przegotuje i zaleje, albo mozna mineralna bez gazu zalac...czy nie?? Odpowiedz Link
xystos Re: tonik z rozy 03.07.14, 16:33 " Mleko odtłuszczone wcale nie pomaga w chudnięciu – oświadczył harvardzki naukowiec. Z kolei mleko „prosto od krowy” nie tylko pomaga skutecznie zrzucić wagę, ale także dba o nasze serce i pomaga kontrolować poziom cukru w organizmie. Badacz zauważa, że odtłuszczane mleko traci smak, który producenci „naprawiają”, dodając wysokokaloryczne słodziki." losyziemi.pl/do-mleka-odtluszczonego-w-celu-polepszenia-smaku-producenci-dodaja-wysokokaloryczne-slodziki .. pijecie odchudzone mleko by miec talie a tali mimo tp przybywa moj byly lekarz (prywatny) trudniacy sie m/in dietetyka twierdzil ze "jedz i pij to co jadla i pila twoja babcia,wszystko inne ci zaszkodzi" a wie drogie Panie; chleb z maselkiem i pelne mleko lub maslanka mieso niekoniecznie to najchudsze i duzo ruchu,tyle ile wasza Babcia sie ruszala w dobie gdy auta i inne wygody za fanaberie uchodzily od czasu do czasu odrobina czystego (niekolorowego) alkoholu pomoze w odkazeniu organizmu. Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
kendo Re:walory mleka 03.07.14, 16:46 xystos napisał: > > " Mleko odtłuszczone wcale nie pomaga w chudnięciu – oświadczył harvardzk > i naukowiec. Z kolei mleko „prosto od krowy” nie tylko pomaga skute > cznie zrzucić wagę, ale także dba o nasze serce i pomaga kontrolować poziom cuk > ru w organizmie. Badacz zauważa, że odtłuszczane mleko traci smak, który produc > enci „naprawiają”, dodając wysokokaloryczne słodziki." > > losyziemi.pl/do-mleka-odtluszczonego-w-celu-polepszenia-smaku-producenci-dodaja-wysokokaloryczne-slodziki > > .. pijecie odchudzone mleko by miec talie a tali mimo tp przybywa > > moj byly lekarz (prywatny) trudniacy sie m/in dietetyka twierdzil ze > "jedz i pij to co jadla i pila twoja babcia,wszystko inne ci zaszkodzi" > a wie drogie Panie; chleb z maselkiem i pelne mleko lub maslanka > mieso niekoniecznie to najchudsze i duzo ruchu,tyle ile wasza Babcia > sie ruszala w dobie gdy auta i inne wygody za fanaberie uchodzily > od czasu do czasu odrobina czystego (niekolorowego) alkoholu > pomoze w odkazeniu organizmu. > > Pzdr. > ZEN o qurcze, to dlatego tak mi w tali przybywa choc tylko do kawy takie mleo uzywam... zaczne sie chyba w nim kapac,jak Kleopatra czynila...choc nie kozie,ale mleko w koncu... Odpowiedz Link
kendo Re:pielegnacyjne srodki z domowej szafki 16.07.14, 19:21 1). maseczka na wlosy oleju kokosowego *Użyć olej kokosowy jako dobroczynnej hårinpackningsmask przed umyciem włosów. Możesz również użyć oliwy do noszenia i kędzierzawe szczytów, gdy jest sucha. Czysty olej kokosowy jest bogaty w kwasy tłuszczowe i proteiny więc twoje włosy będą lśniące i błyszczące zdrowych wyglądających.Olej jest bardzo mało na tak używać go oszczędnie. Jeśli się maska, a następnie użyć szampon głęboko oczyszczający włosy więc nie czuje się tłuste. Możesz też użyć oleju do smarowania ciała, które staną się jedwabiście miękkie. 2). Saltspray z sody i soli Teraz już nigdy nie kupić aerozolu soli dla włosów. Wymieszać tylko 2,5 dl wody sodowej z łyżeczką soli w butelce ze sprayem - hey, masz swój własny domowy aerozolu soli, prawie za darmo! 3). Spray z maki kartoflanej staje suchy szampon Wiele torrschampona kupisz zawiera skrobię. Kiedy skończy się to następnym razem można wziąć butelkę skrobi natryskowej z twojej miotły szafie i uzyskać dokładnie taki sam efekt. Butelkę trzymać z dala od i spray na oleistych obszarach włosy znowu wyglądać świeżo 4). Yoghurt przed poparzeniem sloneczynm Jeśli przypadkowo poparzyć z lokówkę na skórę dodać trochę jogurtu na miejscu i pozostawić go na dziesięć minut. Ponieważ jogurt zawiera probiotyki lub preparaty mikroorganizmów (bakterie z zamiarem wzmocnienia systemu odpornościowego i florę jelitową), to pomoże Twojej skórze goją się szybciej. 5). ocet jablkowy jako tonowanik do twarzy Ponieważ ocet jabłkowy cydr jest oczyszczenie i ściągające wydaje współpracuje tylko używać dla Twojej skóry. Jeśli masz skłonność do coraz pryszcze, podczas gdy dodatkowo na t-strefy. 6). Olivolja do mycia twarzy, po makijazu Podobnie jak przeciwieństwa się przyciągają, oliwa z oliwek będzie działać jak magnes, który jest w nim na skórze tłustej i porów, wyciągnąć go i pozostawić czystą i błyszczącą cerę 7). Kaffefilter błyszczącą twarz Glöm vanliga servetter och se stället till att alltid ha några kaffefilter i handväskan om det är varmt ute. Kaffefilter är nämligen gjorda av samma ingredienser som läskpapper och kan med fördel användas till att ”klappa” ansiktet med när du vill bli av med glansigheter. 8).ujedrnianie twarzy z kawą i herbatą Wymieszać ćwierć szklanki ciepłej fusy i wlać łyżkę oliwy z oliwek na. Najprościej jest to, że jesteś pod prysznicem lub wanną, a następnie położyć miskę na strony traktować twarz. Plastik owinąć i pozostawić na 12 minut przed spłukać to wszystko. Kofeina ułatwia szczelne się skóry, a nawet, jeśli tylko na kilka godzin. Kolejne sprawdzone sztuczki, aby usunąć worki pod oczami jest umieścić na zimno worków zielonej herbaty w pięciu lub sześciu minut. 9). make upp ładnie z tasma klejaca Jeśli nie jesteś pewna ręka i może tylko pomarzyć co stylowe cat-eye, mamy dla Ciebie rozwiązanie. Wytnij kawałek przezroczystej taśmy i umieścić go w sposób, który chcesz mieć swój eyeliner.Chodzi o to, że należy malować wzdłuż górnej krawędzi taśmy. Wtedy to po prostu namalować idealną linię. Nie zapomnij usunąć taśmę! 10). piling ciala z "brazowym cukrem" Brązowy cukier surowy jest nie tylko dobre dla pieczenia. Możesz używać go szczęśliwie do szorowania organizmowi. Zabierz swoje ulubione mycia ciała i wlać trochę cukru w butelce i drgania. Następnie, po prostu umieścić w czasie i zarośla. Czy uważasz, że rzeka zbyt trudne, można zmieszać w trochę miodu lub oleju kokosowego 11). Spara perfumy wazeliną Applicera vaselin på dina pulspunkter innan du sprayar på din parfym så kommer doften att sitta hela kvällen. Eftersom salvan är tättslutande kommer den att hålla doften kvar på din hud längre än om du sprayar direkt på huden. a tego nie wiedzialam,nastepnym raze testam z wazelina 12). ladne paznokcie i skorki z pastą do zębów Używać czystej szczoteczki do zębów, które można umieścić na pasty do zębów wybielający zawierający nadtlenek wodoru. Następnie szczotkować paznokcie usunąć resztki koloru ciemnego paznokci sama. Czy masz kontrolę pasta tatarski, można z powodzeniem szlifować swoje pierścienie i wyglądały zupełnie nowe na zewnątrz. Sucho papierem i zanurzyć w wodzie. Odpowiedz Link
kendo Re:lawendowe SPA 19.07.14, 21:20 Woreczki do kąpieli: Do przygotowania podstawowego składnika kąpielowych woreczków potrzebne będą bawełniane woreczki ,do zawiązania przyda się sznureczek lub wstążka z materiału. Każdy woreczek napełniamy ziołami lub suszonymi kwiatami. Gotowe woreczki zawieś na kranie podczas nalewania wody do wanny. Pozwól, by woda przepływała swobodnie przez zawartość woreczka. 1. Woreczek odmładzający Składniki: garść suszonego rozmarynu, garść suszonej lawendy 2. Woreczek energetyzujący i odświeżający Składniki: garść suszonego rumianku, garść suszonej lawendy, dwie garście suszonej lub świeżej mięty 3. Woreczek upiększający Składniki: garść suszonego rumianku, dwie garści suszonych lub świeżych płatków róż, garść lawendy. Lawenda do picia 1)Nalewka lawendowa Pół szklanki kwiatów lawendy zalewamy 400 ml wódki i odstawiamy na 2 tygodnie. Następnie odcedzamy przez gazę. Nalewkę można stosować zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie. 2)Napar z kwiatów lawendy Łyżkę suszonych kwiatów lawendy zalewamy szklanką wrzątku i parzymy pod przykryciem przez 15 minut. Pół szklanki odcedzonego naparu pijemy kilka razy dziennie. 3)Napar na przeziębienie: 1 łyżeczkę kwiatów lawendy i 1 łyżeczkę liści mięty pieprzowej zalewamy 1 filiżanką wrzątku i zaparzamy pod przykryciem przez 5-10 minut. Następnie zioła przecedzamy i dosładzamy miodem. Napar należy pić 3 razy dziennie po filiżance. Można dodać cytrynę lub skórkę pomarńczy. Odpowiedz Link
kendo Re:jak zrobic olejek lawendowy/spa 19.07.14, 21:22 Olejek Lawendowy: Zerwaną lawendę połóż na kilka godzin.Podschnięta posiekaj, Potrzebujesz ok. 3 razy po 8 łyżek stołowych oraz 400 ml wybranego oleju. Na każdy krok dzieli się na 8łyżeczek kwiatów. Krok 1 8 łyżek lawendy zalej olejem, wymieszaj dokładnie, zamknij słoik i odstaw na miesiąc na słońce. Następnie odcedź, wyciśnij wszystko z kwiatów i przelej z powrotem do tego samego słoika. Krok 2 Do tego samego oleju dodaj znowu 8 łyżek kwiatów lawendy, wymieszaj i ściśle zamknięty słoik odstaw na parapet na 48 godzin – wstrząsaj co 12 godzin. Po 48 godzinach odcedź i z powrotem przelej do słoika. Krok 3 Powtórz czynności z etapu 2. Ten etap możesz powtarzać dowolną ilość razy, aż uzyskasz odpowiadające Ci natężenie aromatu. Krok 4 Kiedy już osiągniesz wymagany aromat, przelej olejek do ciemnej butelki i zamknij. Przechowuj olejek w miejscu chłodnym i ciemnym. Zachowuje trwałość od 6 do 12 miesięcy. Olejki na gorąco (dla świeżych roślin) Narzędzia:garnek o podwójnym dnie, gaza lub płótno do przefiltrowania olejku, duża najlepiej ciemna i zamykana butelka. Składniki:250 g wybranych świeżych roślin (nie muszą być ususzone), 3 filiżanki oliwy z oliwek lub oleju migdałowego, oleju jojoba lub oleju słonecznikowego. Jak zrobić: do garnka wlej olej, dodaj zioła i doprowadź do wrzenia, utrzymuj na małym ogniu, w temperaturze wrzenia przez ok. 3 godziny, wystudź, odcedź i prawie gotowe. Jeszcze trzeba taki wystudzony olejek przefiltrować, wycisnąć resztki oleju z ziół i przelać gotowy olejek do ciemnej butelki. Olejki uzyskiwane na gorąco są najlepsze, gdy są świeże, ale różne źródła podają że wytrzymują 6 do 12 miesięcy. Olejek na zimno (dla suchych roślin) Narzędzia:duży słój, gaza lub płótno do przefiltrowania olejku, duża najlepiej ciemna butelka. Składniki: wystarczająco dużo ziół by wypełnić słój, wystarczająo dużo oliwy z oliwek lub oleju migdałowego, oleju jojoba lub oleju słonecznikowego, aby wypełnił słój. Jak zrobić: zanim umieścisz wybrane zioła w garnku upewnij się, że są kompletnie suche. Nawet najmniejsza ilość wody może spowodować zjełczenie oleju, a wtedy Twój olejek będzie się nadawał tylko do wyrzucenia. Gdy już się upewnisz, że rośliny są suche, umieść je w słoju i zalej taką ilością oleju, aby je całkowicie pokrył. Zakręć i umieść w słonecznym miejscu na 2 do 6 tygodni. Słońce spowoduje, że substancje z ziół przenikną do oleju. Po 2-6 tygodniach przefiltruj, wyciśnij resztki oleju z roślin i wlej do butelki i masz olejek gotowy. Maseczka na twarz: 2 łyżki suszonej lawendy,2 łyżki suszonego rozmarynu,pół szklanki wrzątku,pół łyżki mąki ryżowej.Zalać połową szklanki wrzątku, a następnie podgrzewać na małym ogniu, aby powstała gęsta papka. Później trzeba dodać pół łyżki mąki ryżowej, połączonej z małą ilością zimnej.Ciepłą maseczkę położyć na twarz i dekolt i przykryć gazą. Zmyć po 20min. Inhalacje Do 0,5 l gorącej wody dodajemy 10-15 kropli olejki lawendowego i wdychamy opary przez około 10 minut. Na sen: Skropl poduszkę na ktorej śpisz kilkoma kroplami olejku(max 3 krople) lawedowego-oczy same będą się zamykały. Odpowiedz Link
slo-onko Re:jak zrobic olejek lawendowy/spa 19.07.14, 21:24 Wydaje sie,ze duzo zachodu z tym przygotowaniem mieszanek,chyba,ze tresc odstrasza taka obszerna?. I skad wziac tyle lawendy????? Odpowiedz Link
kendo Re:dbamy o wlosy 22.07.14, 09:10 zwlaszcza latem, gdzie nie zawsze zakrywamy je przed promieniami slonecznymi i przesuszaja sie/lamia sie... www.expressen.se/mode/husmorsknepen-som-raddar-ditt-slitna-har/ nie wiedzialam, * ze truskawki tez mozna na suche wlosy uzywac 8st truskawek zmiksac z 2 lyzkami majonezu, maseczke rozlozyc na suche wlosy ,na 15 min, slpokac,umyc szmponem...czekac na efekt.. i wiele innych maseczek, * np z bananem na nawilzenie wlosa dodajac 3 lyzki majonezu i 1 lyzka olivki,zmiksowac,nalozyc na wlosy na pol godz, zmyc ,poszamponowac ...czekac na efekt... Odpowiedz Link
pia.ed Tatuaz 23.07.14, 12:27 Upiększ się poprzez zrobienie tatuażu Dziewczyna nie moze pojąc, dlaczego pracodawca chce aby podczas pracy w sklepie miala długie rekawy... Jesli tego nie zaakceptuje to musi przerwać swoje wakacyjne zatrudnienie. www.expressen.se/kvp/tidlost/hon-far-inte-visa-sina-tatueringar-lojligt/ Odpowiedz Link
kendo Re: Tatuaz 23.07.14, 14:33 od zawsze kojazyl mi sie z kryminalnoscia, choc od dawna tu bardzo popularny to jednak w dyskretnym miescu nie razi mnie nie chciala bym byc obslugiiwana jakos przez ta dziewczyne z tym tatuazem,choc jest ladny... wiele aktorow/aktorek ma go niemal na calych plecach ramionach nawet slynny pilkarz Zlata ibrachimowicz z Bosni a mieszkajacy kiedys w Malmö, zrobil zawrotna kariere i stal sie idolem wszystkich fanow pilki noznej... zdaje sie w Paryzu mieszkaja teraz. Odpowiedz Link
kendo Re:o kremach do opalania 25.07.14, 12:28 www.expressen.se/mode/darfor-bor-du-inte-valja-solkramen-fran-i-fjol/ nawet nie wiedzialam,ze jest takiie oznaczenie na butelce z kremem ...cyt..Na słoików kosmetycznych i butelek może stać 6M lub 12M lub inny cyfrowy w M. Oznacza to, że produkt jest gwarancją dobra dla tak wielu miesięcy po pierwszym otwarciu wzielam swe 2 st: * ,Nivea faktor 30 wodnoodporny,ma faktycznie oznaczenie 12Mna symbolu z otwartym sloiczkiem...ten moge do jesieni uzywac smialo * Emulsja do opalania 20 SPF/UVA/UVB,tez wodoodporna ma 6Moznaczenie,-czyli kupilam go teraz i musiala bym zuzyc do zimy,na nastepny rok juz nie miala by tego "ochronnego zastosowania" Odpowiedz Link
kendo Re:o kremach do opalania 25.07.14, 12:36 kendo napisała: > www.expressen.se/mode/darfor-bor-du-inte-valja-solkramen-fran-i-fjol/ > nawet nie wiedzialam,ze jest takiie oznaczenie na butelce z kremem > > ...cyt..Na słoików kosmetycznych i butelek może stać 6M lub 12M lub inny cyf > rowy w M. > > Oznacza to, że produkt jest gwarancją dobra dla tak wielu miesięcy po pierwszym > otwarciu > > wzielam swe 2 st: > * ,Nivea faktor 30 wodnoodporny,ma faktycznie oznaczenie 12Mna symbolu z > otwartym sloiczkiem...ten moge do jesieni uzywac smialo > > * Emulsja do opalania 20 SPF/UVA/UVB,tez wodoodporna ma 6Moznaczenie,-cz > yli kupilam go teraz i musiala bym zuzyc do zimy,na nastepny rok juz nie miala > by tego "ochronnego zastosowania" > > sprawdzilam od razu swe kremy =6M/lotiony=6M albo =12M/perfumy =24M zaspokoilam sie,bo po otwarciu zawsze zdaze je zuzyc w terminie... Odpowiedz Link
kendo Re:pielegnacja wlosa -lawenda 26.07.14, 17:36 lawenda bowiem odświeża włosy, reguluje produkcję sebum, działa bakteriobójczo. Znakomicie również regeneruje zniszczone włosy oraz ogranicza ich wypadanie. Warto więc z niej przygotować np. wzmacniającą odżywkę: zalać 3 łyżki suszonej lawendy octem owocowym (1,5 litra), następnie zakręcić słoik i odstawić go na tydzień. Potem płyn przecedzić. Tak przygotowaną odżywkę można po umyciu głowy wcierać we włosy i w skórę. **** zaraz sobie nastawiam miksture i bede testac na wlasnych wlosach... wszystko w domu posiadam,nawet swiezo ususzony kwiat lawendy i ekologiczny ocet jablkowy,bo ze swoich jablek Odpowiedz Link
slo-onko Re:pielegnacja wlosa -lawenda 28.07.14, 13:07 domowe sposoby sa ekstra bez chemii jak kupne wiec dlaczego tak trudno nam je robic? Odpowiedz Link
kendo Re:pielegnacja wlosa -lawenda 28.07.14, 13:13 otoz to Sloo, obiecujemy sobie,ze zaraz zrobimy, zagladamy do szafek...achaa brakuje np.olivy albo zapominamy,ze mielismy sobie zrobic SPA na glowie... szybko myjemy wlosy i juz.... ale zrobie sobie dzis pod wieczor, teraz za goraco... Odpowiedz Link
rheaonline Poparzenia słoneczne- domowe środki 05.08.14, 15:27 Artykuł o domowych sposobach Odpowiedz Link
kendo Re: witaminowe dbanie o dojzala cere 07.08.14, 11:11 www.poradnikzdrowie.pl/uroda/twarz/cera-dojrzala-witaminy-w-kosmetykach-dla-skory-dojrzalej_39004.html czasami sie zastanawim, czy kupic krem z vit,czy tylko nawilzajacy-co rowniez cos tam zawiera..... czy samemu naturalne maseczki na paszczydelko klasc??... Odpowiedz Link
pia.ed Witaminowe dbanie o dojrzala cere 07.08.14, 12:33 Gdybym używała kremów do twarzy, to bym kupiła ten witaminowy i kwitowa wodę nawilżającą ... hydrolat. www.poradnikzdrowie.pl/uroda/twarz/jak-stosowac-hydrolaty-czyli-wody-kwiatowe_36281.html Odpowiedz Link
pia.ed Masaz twarzy fusami, maseczka na dlonie 07.08.14, 12:36 www.poradnikzdrowie.pl/uroda/cialo-higiena/kawowy-peeling-antycellulitowy-i-ujedrniajacy_34865.html Odpowiedz Link
slo-onko Re: witaminowe dbanie o dojzala cere 07.08.14, 12:58 warto mieć i krem z vitaminami , procz tego można robic z owocow maseczki,jedno drugiemu nie przeszkadza. mysle,ze nawet najmniejsza ilość vitamin i mineralow zawartch w kremach odzywia skore i korzystnie wpływa na jej wygląda. kiedyś nie bardzo w to wierzyłam,nie uzywalam zadneych kremow,ale od zcasu kiedy dużo się o tym pisze, przekaz jest inny bardziej zrozumialy i szczegółowy od tej pory sama w nie inwestuje,. nie siegam jednak po kremyz najwyższej polki,ale zwracam uwagę na skład (igredients). jeśli jednymz pierwszych miejsc zajmują w/w a dopieroz a nimi sa inne skaldniki to taki wybieram. trzeba bardzoz wracac uwagę na to co jest na opakowaniu ,np. jeśli krem jest "z kwasem hialuronowym" to które miejsce w składzie kremu zajmuje kwas, jeśli jedno z ostatnich to krem można odstawić na polke. Odpowiedz Link
kendo Re: witaminowe dbanie o dojzala cere 17.12.14, 16:27 *Sloo slusze podejscie do sprawy, ja w kraju zakupilam sobie serie kremow,ktore sa nareszcie "dla mnie"-nie uczylaja, tu bym okolo 1000skr zaplacic a w kraju za niecale 100 Pl,kupilam brakujace... Odpowiedz Link
kendo Re: przedswiatecznie niszczenie skory rak 17.12.14, 16:29 bo ilez razy je moczymy/myjemy, wazne by je wieczorem "odnawiac" nakladac "oleje"odzywkki, by pozniej przy stole Wigilijnym nie chowac ich pod nakrycie stolu zawsze mam obecnie dwa kremy, jeden serum/drugi normalny z witaminami... Odpowiedz Link
slo-onko Re: przedswiatecznie niszczenie skory rak 17.12.14, 18:31 A widzisz Kendus trzeba pamietac o kremowanij dloni. Ja zapominam, szybko pierzchnie mi skora i zapominam wklepac w nia krem. najlepszym jednak srodkiem uzdrawiajacym spekana skore dloni jest gliceryna, olejek z butelki. Kremy tez sa z gliceryna,ale co bezporednia gliceryna to nie jakis maly % w kremie. stosuje sie tez woskowanie. Dlonie po woskowaniu sa piekne, delikatne,ale .....na bardzo krotki czas. Szkoda zachodu. Odpowiedz Link
kendo Re: przedswiatecznie niszczenie skory rak 17.12.14, 19:38 mam kremy poustawiane na widoku, waksem mialam robione u "gimnasty",jak przecielam palucha u Mamy niemal tracac czucie,kiedy nie moglam go podnies do gory,biegiem pobieglam na zabiegi, faktycznie skora slicznie napieta byla, niewiem czy w aptece nie mozna go kupic i robic sobie od czasu do czasu... Odpowiedz Link
greis52 Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 18.12.14, 09:10 zakupiłam sobie domowy zestaw SPA i mam zamiar się upiększyć na święta, urodzie nie pomogę ale dusza się odmłodzi Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 18.12.14, 09:15 greis52 napisała: > zakupiłam sobie domowy zestaw SPA > i mam zamiar się upiększyć na święta, [u] urodzie nie pomogę ale dusza się odmłodzi[u] ale Ci sie to udalo .. tez tak sobie nieraz mysle Greis, ze dusze sobie odnawiam w ten sposob.. teraz jest mnustwo zestawow porobili pod katem prezetow swiatecznych mozna wybierac... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 18.12.14, 22:47 CZY TE MITY SA PRAWDZIWE? Okazuje sie, ze zaden z 9-u mitow dotyczacych pielegnacji ciala jest prawdziwy ... Jeden z nich jest taki, ze picie duzej ilosci wody zapabiega suchosci skory. NIEPRAWDA. "Det finns skönhetsmyter som aldrig dör. I stället valsar de runt år efter år och får oss att vackla och undra om de kanske är sanna trots allt? Här är sanningen bakom nio klassiska myter." www.aftonbladet.se/wellness/modeskonhet/article19762278.ab Odpowiedz Link
greis52 Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 19.12.14, 09:29 też nie wierzę żeby picie wody miało wpływ na skórę, ale na częstsze siusianie ma a wysuszenie skóry może być w naszym wieku także naturalnym procesem spowodowanym starzeniem się organizmu tak tak to nie mit. Około 75% osób powyżej 64. roku życia ma suchą skórę i nie pomoże picie wody... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 19.12.14, 09:49 to mnie pocieszylyscie , bo ogolnie to mało pije w stos do tych ilości,ktore sa zalecane. czy wogole jest molziwe wypijanie 2 l wody dziennie? udaje się Wam to? Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 19.12.14, 10:21 latem nieraz wypilam 2 litry a tak wogole staram sie codziennie wypic 2 szklanki kranowy procz kawy/herbaty sucha skora?,latem jest normala, jesienia problemy sie nasilaja przez cieplejsze temperatury w domu i wiecej ubrania na "grzbiecie" oczywiscie dodanie zdziebko oleju do kapieli nawilzymy-naoliwimy skore, ale wlasnie za czeste kapiele w wannie wysuszaja skore, szybki natrysk zalecany najlepiej. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 19.12.14, 11:00 Kendus wydaje mi się,ze to wlasnie latem skora jest bardziej wysuszona od słonecznych promieni i wysokiej temp.na zewnątrz ( w domu temp. maks. 25 st.C na zewnatrz czasem 35)więcej spacerujemy na sloncu,cieply wiatr to wszytsko ma znaczenie. dlatego zwłaszcza po lecie jest tendencja do nawilżania skory,a zima stosowanie kremow ochronnych. tak czy siak nawilzac warto cere kremem,owocami dostarczać witamin, , a wode pic ze względu na oczyszczanie organizmu z toksyn i plukanie nerk. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 19.12.14, 11:02 a swoja droga w ostatnim czasie wogole nie mam smaku na popoludniowa kawe. nie wiem czy to reakcja na leki, czy to możliwe? czuje pragnienie na goraca herbatte i wcale nie dla rozgrzania tylko dla przepłukania, przefiltrowania obiadu. tez dobrze,bo kubek dobrej czarnej czy zcerwonej herbaty lepiej podziala niż filizanka mocnej kawy. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 19.12.14, 11:25 Oczywiscie ... bo zima nie pomarszczy sie nikomu dekolt wystawiony na slonce nawet na ulicy - a latem tak slo-onko napisała: > ... wydaje mi się, ze to wlasnie latem skora jest bardziej wysuszona ... Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 19.12.14, 14:17 oj, pomarszczony ma dekolod moja kolegowna 6 lat mlodsza odemnie, opala sie sxtremalnie mocno...ale to jej juz sprawa... tez jestem zwolenniczka poobiedniej herbaty teraz wlasnie po obiedzie popijam grzanca -herbata zakupiona w Biedronce zima wysusza sie cialo noszac ubrania cieplejsze... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 20.12.14, 00:58 kendo napisała: > zima wysusza sie cialo noszac ubrania cieplejsze... Eeee tam, fantazja Cie ponosi, kendo Jedyne co kiedys czytalam, ze w mieszkaniu jest suche powietrze od ogrzewania kaloryferem, czemu mozna czesciowo zapobiec wieszajac pojemniki z woda: woda sie skrapla i nawilza powietrze. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 20.12.14, 01:43 1. Istnieja kremy ktore dzialaja tak jak botox albo fillers? NIEPRAWDA, tak silnych kremow nie ma, poza tym krem nawilza tylko naskorek, a botox dziala na miesnie. 2. Golone wlosy np. na nogach odrastaja ciemniejsze i mocniejsze? NIEPRAWDA. 3. Rozdzielajace sie koncowki wlosow mozna naprawic dobrym produktem. NIEPRAWDA. Jedynie odzywka czy natluszczenie da efekt, ale tylko optyczny. 4. Rzesy sie lamia kiedy sa pokryte tuszem i podkrecane. NIEPRAWDA. 5. Po trzydziestce trzeba uzywac krem przeciw zmarszczkom? NIEPRAWDA. 6. Trzeba zmienic szampon bo po pewnym czasie wlosy nie beda czyste. NIEPRAWDA 7. Maslo kakaowe lub oliwa z oliwek zapobiega rozstepom. NIEPRAWDA. Rozstepy powstaja gleboko pod skora, gdzie oliwa nie wniknie. www.aftonbladet.se/wellness/modeskonhet/article19762278.ab Odpowiedz Link
maria88 Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 20.12.14, 08:43 Nie moge sie zalogować na poczcie czy też tak macie? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 20.12.14, 10:06 U mnie jest w porządku.Mario spróbuj się zalogować ze strony forum Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 20.12.14, 10:14 poczta u mnie OK, a co do mitow, to wiem,ze jednak ubrania zima przyczyniaja sie do wysuszania skory, oczywiscie kaloryfery robia swoje, by zapobiec rostepom, bo przewaznie robia sie podczas ciazy i szybkiego tycia i chudniecia 'trzeba uzywac gleboko nawilzajacych kremow/masazy Odpowiedz Link
pia.ed Czego się nie robi aby być piękna ... 20.12.14, 15:54 Kendo, jesli przeczytasz to co podkreslilam w tekscie, zobaczysz, ze nie masz racji. Rozstępy powstają, kiedy skora na brzuchu szybko się rozciąga ... poniewaz nie nadąza z rozciaganiem - więc "pęka" Kremy i oliwki nie pomagaja, bo rozstępy powstaja pod zewnetrzna warstwa skory dokad zaden krem czy oliwa nie moga się dostac ... kendo napisała: > by zapobiec rostepom, bo przewaznie robia sie podczas ciazy i szybkiego tycia i chudniecia > trzeba uzywac gleboko nawilzajacych kremow/masazy ... "Det vore fantastiskt trevligt om kakaosmör eller olivolja kunde förhindra att de förhatliga bristningarna inte dök upp, men tyvärr så uppstår de när huden expanderar snabbt, till exempel under graviditeten, vilket gör att huden helt enkelt inte hinner med och då ”brister”. Eftersom bristningarna sker under det översta lagret av huden når inga oljor eller krämer dit. Odpowiedz Link
xystos Re: Czego się nie robi aby być piękna ... 20.12.14, 16:36 "Podczas wczorajszego rozbłysku M6.9 z rejonu 2241 powstało tzw. "Full Halo CME", duży komponent plazmy dotrzę do Ziemi w niedzielę i może wywołać burze geomagnetyczną nawet na poziomie G3 co daję bardzo dużą szansę na zobaczenie zorzy polarnej nawet w centrum naszego kraju." zmianysolarne.pl/wiadomosc/rozblysk-x18-regionu-2242 moze dojsc do zaklucen telekomunikacyjnych,komputery moga troszke warjowac-to normalne w takich przypadkach,moje kompy tez w podobnych sytuacjach "wlasne zycie" maja. Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 20.12.14, 15:17 Przed poludniem mialam duze problemy Za kazdym razem gdy chcialam sie zalogowac, pojawiala sie ankieta do zapisania sie ... tak jakbym po raz pierwszy w zyciu chciala wejsc na poczte Gazety. Najczesciej wchodze wlasnie przez Forum, ale i w ten sposob nie dalo sie wejsc ... Potem nagle problemy sie skonczyly ... z tego jest wniosek ze to byl chwilowy problem choc pewnie trwal kilka godzin, bo ja zaczelam probowac dopiero po godzinie 10 00 ... maria88 napisała: > Nie moge sie zalogować na poczcie czy też tak macie? Odpowiedz Link
kendo Re: problem z wisciem na forum- aby być piękną ... 20.12.14, 15:52 tu Pia bylo OK, Odpowiedz Link
pia.ed Aby być piękną ... 20.12.14, 16:58 jezeli fryzjerka zna juz klijetki wlosny to moze sie posunac o krok dalej i dodac jej mniej ,bo wie,ze kolor sie utrwali na wlosach... Czyzby fryzjerki robily zapiski o wlosach klientek??? Jak moga pamietac, ze u danej klientki kolor szybciej utrwali i nie musi dawac tyle farby? Dla mnie to nie do uwierzenia ... Co innego fryzjerzy slawnych osob. Ci z pewnoscia maja kartoteki w ktorych wszystko szczegolowo odnotowywuja. Fryzjerka krolowej Szwecji, Sylvii, ma z pewnoscia tylko kilka klientek u ktorych nie ma prawa pomylic sie nawet odrobine jesli chodzi o odcien ... a wszystko po to, aby wlosy nie wygladaly farbowane tylko jak naturalne, a przeciez "tajemnica poliszynela" jest ze Sylvia jest zmuszona farbowac wlosy od co najmniej 20 lat ... aby nie bylo widac siwizny. Odpowiedz Link
kendo Re: Aby być piękną ... 20.12.14, 17:08 byc moze tak jest, jezeli sie jest stala klijetka u fyzjera to fryzjerka zapamieta o wlasciwosciach wlosow fryzjerki... a Sylwia robi odrosty a pozniej co nieco farbe sie rosciaga na cale wlosy coby nie bylo duzego kontrastu w odcieniu Odpowiedz Link
maria88 Re: Ten sam problem 20.12.14, 19:44 Pia ja miałam dzisiaj to samo, coś kombinują a nuz sie uda uzyskac dane osobowe Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ten sam problem 20.12.14, 20:08 Przecież mają nasze dane osobowe,jeżeli chodzi o pocztę. Odpowiedz Link
pia.ed Ten sam problem z wejsciem na poczte ... 20.12.14, 23:01 Wlasnie ... caly czas domagano się, abym aktualizowała moje dane. Ja to okreslilam mianem blankietu ... bo nawet dobrze nie popatrzylam na to ... maria88 napisała: > Pia ja miałam dzisiaj to samo ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ten sam problem 22.12.14, 00:07 Probowalam wejsc na poczte w niedziele przed sama polnoca i tak jak poprzednim razem: zamiast pozwolic mi wejsc, chcieli bym uaktualnila swoje dane ... Odpowiedz Link
kendo Re: Ten sam problem 22.12.14, 15:52 przed chwila bylam na gazetowej poczcie, weszlam bez problemu,nic ,nikt odemnie nie chcial. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ten sam problem 22.12.14, 17:56 kendo napisała: > przed chwila bylam na gazetowej poczcie, > weszlam bez problemu,nic ,nikt odemnie nie chcial. Nastepnym razem do Ciebie zadzwonie, gdy nie bede mogla wejsc na poczte, szkoda ze wczoraj o godz. 23 55 do Ciebie nie zadzwonilam ... Odpowiedz Link
kendo Re: Ten sam problem 22.12.14, 18:28 pia.ed napisała: > kendo napisała: > > > przed chwila bylam na gazetowej poczcie, > > weszlam bez problemu,nic ,nikt odemnie nie chcial. > > > Nastepnym razem do Ciebie zadzwonie, gdy nie bede mogla wejsc na poczte, > szkoda ze wczoraj o godz. 23 55 do Ciebie nie zadzwonilam ... hi.hi w niemal godzine duchow chciala bys mnie budzic?? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Ten sam problem 22.12.14, 18:54 u mnie tez sie nic nie dzieje,nikt nie pyta o nic. Pia czy przy aktualizacji musisz podawac swoje osobiste dane lub adres domowy? Bo nigdy sie z czyms podobnym nie spotkalam. Odpowiedz Link
kendo Re: Ten sam problem 22.12.14, 19:22 pamietam,kiedys cos podobnego mialam,jak dlugo na poczte nie wchodzilam, jakos zignorowalam ,zaczelam klikac wszedzie i weszlam na poczte... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ten sam problem 22.12.14, 19:38 Nie wchodzilam na ten formularz ... mignal mi tylko przed oczami. Wydaje mi sie, ze byl wypelniony, a chodzilo o aktualizacje danych ... Nie pamietam co trzeba bylo wpisywac na Gazecie, ale pamietam dokladnie, ze kiedy zakladalam np. Gadu Gadu to pytali sie o adres domowy i wiek .... W obu przypadkach podalam zmyslone dane Jedyne co trzeba podac prawdziwe, to adres poczty na ktora przysla potwierdzenie, a w razie zapomnienia hasla nadesla nowe. slo-onko napisała: > Pia czy przy aktualizacji musisz podawac swoje osobiste dane lub adres domowy? > Bo nigdy sie z czyms podobnym nie spotkalam. Odpowiedz Link
pia.ed Jak zmieniły się znane polskie dziennikarki 28.12.14, 10:25 Zadnej z nich nie znam, bo nie mam polskiej telewizjii, ale moze kogos to zainteresuje ... www.plotek.pl/plotek/56,79592,17043093,Nie_uwierzycie__jak_bardzo_zmienily_sie_znane_polskie.html Odpowiedz Link
kendo Re: Jak zmieniły się znane polskie dziennikarki 28.12.14, 10:55 osobiscie ich nie znam, jedynie tylko ze "szkielka",jak to Jaga pisze.. Monika Olejnik-nie podoba mi sie jej styl absolutnie,a zwlaszcza wlosy, jak by dopiero z poscieli wstala.. innne,ladnie wygladaja na przelomie 10 lat,kazda inaczej sie "starzeje"/moda tez swoje robi.. Odpowiedz Link
kendo Re: w salonie fryzjerskim 14.01.15, 10:14 www.expressen.se/gt/malins-besvikelse-mitt-har-blev-pissgult/ Re: Wklej to gdzie nalezy ... Autor: pia.ed 13.01.15, 21:35 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz Przeczytaj i zobacz ILE TA DZIEWCZYNA ZAPLACILA FRYZJERCE!!! To musial byc super drogi zaklad, a wyglada jakby tylko rozjasnili wlosy silna woda utleniona uncertain Na to rozjasnienie w barwie kurczaka powinna fryzjerka nalozyc kolor szary blond, albo kolor platynowy ... a potem zrobic jasne pasemka. www.expressen.se/gt/malins-besvikelse-mitt-har-blev-pissgult/ PS. Wklej link gdzie trzeba i dopiero TAM podyskutujemy ... Odpowiedz Link
kendo Re: w salonie fryzjerskim 14.01.15, 10:16 strasznosci jednym slowem, zrobila jednak reklame dla salonu fryzjerskiego, fryzjerka powinna jej oferowac nastepne ciecie lub kolor za darmo-dac czek na zas na nastepna usluge. niemniej jednak uwazam,ze 1200 koron to cena przystepna na Göteborg, siostrzenica placi za obciecie wloso ponad 500 kr.takie sa uslugi w duzym miescie Odpowiedz Link
pia.ed W salonie fryzjerskim 14.01.15, 11:08 No to masz bardzo bogata siostrzenice. W Malmö tez jak sie chce to mozna zaplacic 500 kr ... jest pelno takich salonow w centrum ... Ale normalnie zarabiajace kobiety scinaja wlosy w zakladzie fryzjerskim za 250 kr i swietnie wygladaja ... "Zrobila reklame" fryzjerce??? Reklam moze byc tylko dobra ... a ta dobra nie byla kendo napisała: > zrobila jednak reklame dla salonu fryzjerskiego,[ > niemniej jednak uwazam,ze 1200 koron to cena przystepna na Göteborg, siostrzenica placi za obciecie wlosow ponad 500 kr. takie sa uslugi w duzym miescie ... Odpowiedz Link
kendo Re: W salonie fryzjerskim 14.01.15, 11:16 pia.ed napisała: > No to masz bardzo bogata siostrzenice. > W Malmö tez jak sie chce to mozna zaplacic 500 kr ... > jest pelno takich salonow w centrum ... bo czy ja wiem czy bogata???? dobrze zarabia ,bo sie wyuczyla, mieszka w centum miasta,wiec natrafila w koncu na fryzjerke,ktora zna juz jej strukture wlosa i wie,jak dobrze beda lezec w danym modelu,ktory rownie jej dobrze bedzie pasowac do twarzy, bo ma bardzo "reprezentacyjna" prace,gdzie musi spotykac ludzi z roznych ston swiata.. Odpowiedz Link
pia.ed Re: W salonie fryzjerskim 14.01.15, 11:50 Oczywiscie jak siostrzenica swietnie zarabia i ma "reprezantacyjna" prace to chodzi do drogiego salonu ... Ale ta dziewczyna z Malmö z pewnoscia na codzien nie chodzi, bo ma dlugie wlosy ktore nie wymagaja specjalnej fryzury. Jej chodzilo pewnie o podciecie koncow i oczywiscie o farbowanie na Sylwestra w Polsce, bo przeciez za samo farbowanie tyle nie zaplacila. Zwroci sie pewnie do Reklamationsnämden i kaza fryzjerce oddac pieniadze ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: w salonie fryzjerskim 14.01.15, 11:38 Kendo, napisalam: Wklej link gdzie nalezy, i dopiero wtedy podyskutujemy. Takie wklejanie jak Ty robisz jest bardzo nieczytelne bo wklejasz "jak leci" ... Moglabys wyciac tylko to, co napisalam w sprawie farbowania a nie caly moj post nawet z godzina wyslania Ja czasem wklejam tylko link, bo nie moge znalezc tematu ... alternatywa jest nie wklejenie w ogole, na szukanie brakuje mi czasu. Uwazalam, ze temat jest wazny ... bo takie historie rzadko sie zdarzaja ... Owszem - jak sie pojdzie do taniego fryzjera - wtedy sie ryzykuje i mozna winic tylko siebie, ale nigdy jesli sie pojdzie do fachowca i tyle zaplaci ... www.expressen.se/gt/malins-besvikelse-mitt-har-blev-pissgult/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: w salonie fryzjerskim 14.01.15, 12:05 To musial byc super drogi zaklad, a wyglada jakby tylko rozjasnili wlosy silna woda utleniona ... Na to rozjasnienie w barwie kurczaka powinna fryzjerka nalozyc kolor szary blond, albo kolor platynowy ... a potem zrobic jasniejsze pasemka. Niedawno czytalam w prasie szwedzkiej, ze typowe "pasemka" nie sa juz modne, tylko spod ma byc troche ciemniejszy i wygladac jak odrost, a koncowki wlosow jakby zjasnialy na sloncu... Dokladnie tak, jak dziewczyna wyglada na pierwszym zdjeciu, zrobionym jakis czas przed ostatnim farbowaniem. www.expressen.se/gt/malins-besvikelse-mitt-har-blev-pissgult/ Odpowiedz Link
kendo Re: w salonie fryzjerskim 14.01.15, 15:54 *Pia postaram sie nastepnym razem wklejac inaczej, czy wogole redagowac inaczej ,cobys wiedziala o co chodzi.. wracaja do fryzjera, kiedys mialam turczynke, ale nigdy nie robilam u niej koloru na wlosach,gdy zapytalam to by kosztowalo 650 kr z podcieciem wlosow polozenie koloru ale nie pasemek, to bylo pare lat temu, tu w miescie Lusi kolezanka chodz tez do"specjalnego fryzjera" placi 1000 kr za polozenie farby na odrosty i prostowanie wlosa bo nie chce kreconych.. osobiscie latem bylam u polskiej fryzjeki za miastem znajduje sie jej lokal i zaplacila chyba 200 kr,obcielam sie na krotko i Lusia mi rowna teraz,tak ze do lata wytrzymam by znowu sie obciac podobnie,bo nawet dobrze sie czulam w tak krotko obcietych wlosach, Odpowiedz Link
pia.ed W salonie fryzjerskim 14.01.15, 20:10 Od lat obcinam wlosy u polskich fryzjerek (juz kilka razy sie zmienialy). Wynajmuja fotel u Palestynczyka, ktory przez kilka lat mieszkal z Polka. Dziewczyna nauczyla sie jezyka, wyksztalcila i dostala prace, a ostatnio uslyszalam, ze sie rozstali ... podobno " jak przyjaciele". Chodzilam tam z powodu nizszej niz wszedzie ceny ... ale nigdy nie narzekalam na jakosc strzyzenia, bo Palestynczyk w trosce o reputacje zakladu, ktory ma jeszcze kilka foteli do strzyzenia mezczyzn i bardzo przyjemny wystroj, wybieral zawsze fryzjerki z kilkuletnia paraktyka i przyjemna aparycja ... Odpowiedz Link
kendo Re: W salonie fryzjerskim 15.01.15, 14:44 dzis bylam na osedlu gdzie kiedys mieszkalam, tam dla kobiet obciecie kosztuje 150 kr, nie wiem jakiej sa nacji tam fryzjerzy, kawaleczek dalej,juz na skraju osiedla ,turczynka,u ktorej przez dlugie lata sie obcinalam,w piwnicy salon bardzo mily sobie urzadzila,juz cena ponad 220 kr, w miescie 0d 300-450kr=str<zyzenie trwala za 400kr.tak na afiszu dzis stalo.. strzyglam sie tez u samego araba, strasznie gadatliwy, mase pytan zadawal, nie poszlam wiecej do niego srednio zadowolona bylam Odpowiedz Link
kendo Re:w salonie kosmetycznym z kuchni 15.01.15, 15:15 www.expressen.se/mode/5-matvaror-som-fixar-dromhy---sa-gor-du/ wyczytalam,ze sa produkty w naszych szafkach kuchennych, ktore poprawiaja nasz cere , tu wymieniono np: 1) majonez,na jajkach ktorym mozna cale cialo wymasowac,osiagnie sie aksamitna skore i nawilzona 2)truskawki rozgniecione ,swietnie spelniaja role do mycia twarzy i oklady na spuchniete oczy, zawieraja mnustwo antyoksydantow 3)musztarda posmarowac twarz lagodna musztarda,dla otrzymania stabilizacj/stymulacji najpierw radza test przeprowadzic(od razu mnie pewnie uczuli,jak majonez) 4)bialka jajek pewnie ubite i wsmasowane w cialo, oczyszczaj skore z olejkow w porach ,jak i napinaja ja, 5)miod to chyba kazdy juz stosowal na rozne czesci ciala, skora bedzie gladka i nawilzona, pozatem jest antybakteryjny i leczy tradzik czy drobne rany. truskawki/miod/ bialko a w zasadzie jako juz wykorzystywalam w domowych zabiegach kosmetycznych, ale nie musztarde i majonez??? hm........... Odpowiedz Link
kendo Re:meska moda w brodzie... 04.10.15, 13:25 naprawde potrzeba duzo pielegnacji by otrzymac tak fajny efekt w brodzie.. wiecej modeli z broda mozna w liku obejzec www.aftonbladet.se/nyheter/article21521336.ab w Austrijackim Leogang odbyly sie VM w zaroscie brody/bakow... Odpowiedz Link
slo-miana Re:meska moda w brodzie... 05.10.15, 19:55 o mamamija... nie da sie tak funkcjonowac na codzien. jak latwo mozna zarabiac bez zbednego wysilku,troche pielegnacji i kasa leci. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:meska moda w brodzie... 05.10.15, 20:19 Wydaje mi sie zeby wychodowac taka dluga brode to chyba trzeba rok czekac, a pozniej odpowiednimi mazidlami to potraktowac, xzeby sie wszystko trzymalo kupy w zakretasach. Jak bylam mloda, to u niektorych panow podobaly mi sie brody odpowiednio trimane, ale teraz jakos juz mi sie nie podobaja. Odpowiedz Link
kendo Re:meska moda w brodzie... 05.10.15, 20:40 tak,dlugo trzeba czekac na taki efekt brody, moje pancio zawsze na zime zapuszcza dluzsza, mowi,ze wtedy szalki nie potrzebuje..hi.hiiiiiii Odpowiedz Link
greis52 Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 22.03.16, 09:02 kafeteria.pl/felieton/moda-na-siwe-wlosy-ekstrawagancki-trend-czy-manifest-a_9535 z tego wynika ze ja nic nie muszę robić żeby być trendy, bo siwizna mnie opanowała, a z racji alergii odpuściłam sobie malowanie nie mam 40 co prawda ale mogę poudawać... Odpowiedz Link
kendo Re: Czego się nie robi aby być piękną ... 22.03.16, 09:15 *Greis, mozna sobie pasemka siwe zrobi, bedzie maskowac wychodzace nowe "swki" z malowaniem tez uwazam,ograniczylam duzo, Odpowiedz Link
kendo Re: aby być piękną pozbyc sie zaskorniakow ... 26.06.16, 10:21 znalazlam calkiem przypadkiem bo kto sie z nimi nie boryka, nieraz widzi sie nawet u mezczyz,ze maja podobny problem, wieczniemloda.com/zaskorniki-sposoby-na-leczenie-blackheads-4108 Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: aby być piękną pozbyc sie zaskorniakow ... 26.06.16, 10:41 *Kendo, dziekuje za linka, teraz latem mozna takie oklady sobie robic, to skora nie bedzie zbyt blada. Odpowiedz Link
maria88 Re: aby być piękną pozbyc sie zaskorniakow ... 26.06.16, 10:56 Najlepiej dotychczas czułam sie w kolorze wlosów "jasny beż" i chyba przy nim pozostanę. Ostatnio zrobiłam plukanke "jasny piasek" ale nie czuje sie w tym kolorze dobrze. Siwe? - nie to dla kobiet o ciemnej cerze, ciemnych oczach a przede wszystkim mlodych. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: aby być piękną pozbyc sie zaskorniakow ... 26.06.16, 11:00 *maria88, przy intensywnym sloncu i dlcestym przebywaniu na powietru, farbowane wlosy zawsze zmieniaja kolor na jasniejszy, zalezy do gatunku i rodzaju farby na nich. Sklad chemiczny wlosna tez odgrywa duza role w mieszaniu z chemia od farby. Mi najlepiej pasuja sredni blond, albo jasny na zime. Odpowiedz Link
kendo Re: aby być piękną pozbyc sie zaskorniakow ... 26.06.16, 11:10 to prawda, latem farbowane wlosy zmieniaja niuans na duzo jasniejszy, nieraz nawet z siwizna sie "zmieszaja-tworzac pasemka" i pod koniec lata mozna znowu je farbowac.. Odpowiedz Link
kendo Re: woda rozna i jej wlasciwosci 26.06.16, 12:40 stegforhalsa.se/rosenvatten-hur-man-gor-det-och-dess-fantastiska-egenskaper/ sa rowniez inne ciekawe linki ide szyc poszeweczki.. Odpowiedz Link
kendo Re: woda rozna i jej wlasciwosci 26.06.16, 12:47 kendo napisała: > stegforhalsa.se/rosenvatten-hur-man-gor-det-och-dess-fantastiska-egenskaper/ > sa rowniez inne ciekawe linki > > ide szyc poszeweczki.. * proporcje na wode roznana stegforhalsa.se/rosenvatten-hur-man-gor-det-och-dess-fantastiska-egenskaper/* * ciekawa tez stronka se.mustknowhow.com/blommor/hur-man-gor-rosenvatten* blog.bodybazar.com/fordelar-med-ekologisk-rosenvatten Odpowiedz Link
kendo Re: tonik z zielonej herbaty 14.09.16, 09:26 najtanszy/prosty w wykonani by zadbac o nasz wyglad cery po zmyciu makijazu, zapazyc zielona herbate, odstawic do ostygniecia, nastepnie przemyc cala twarz wacikiem zmoczym w wywarze. cera stanie sie odswiezona/rozszerzone pory znikna/opuznia sie proces starzenia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: tonik z zielonej herbaty 14.09.16, 09:55 *Kendo, dziekuje, to od dzisiaj bede stosowac, a inaczej to robilam z normalnej herbatki czasem kompresy na zmeczone oczy. Odpowiedz Link
kendo Re: tonik z zielonej herbaty/czarna herbata 14.09.16, 10:06 lusia_janusia napisała: > *Kendo, dziekuje, > to od dzisiaj bede stosowac, a inaczej to robilam z normalnej > herbatki czasem kompresy na zmeczone oczy. wlasnie po powrocie se sklepu po warzywa, poloze sobie kompres na slepia z zielonej herbaty, dokupie rowniez z innej marki w Maxi * czarna herbata natomiast dobra do wymoczenia stop przeciwdziala bakteriom i poceniu sie stop, * saszetki herbaty wlozone w obuwie niweluje zapach z buta Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: tonik z zielonej herbaty/czarna herbata 14.09.16, 10:20 To po calej dobie siedzenia w podrozy przyda sie taka kuracja dla butow. - dziekuje. Odpowiedz Link
kendo Re: tonik z zielonej herbaty/czarna herbata 14.09.16, 10:47 lusia_janusia napisała: > To po calej dobie siedzenia w podrozy przyda sie taka kuracja > dla butow. > - dziekuje. ja sciagam buty i nakladam ekstra skarpetki by nie marznac w stopy... ulga podczas tak dlugiego siedzenia Odpowiedz Link
kendo Re: koniec lata 28.09.16, 21:44 czas zadbac o wyglad skory po slonecznych kapielach, nie tylko paszczydelka ale i calego ciala, opalenizna dluzej bedzie widoczna, wskazany jest piling,zrobionego samemu np,ze zmielonych migdalow-dostacza nam olejkow i wygladza skore, stosowanie kremu nawilzajacego zima pol tlustego/tlustego w zaleznosci od rodzaju skory wlosy tez dostaly za swoje, suche/lamliwe, rozne maseczki pomoga, specjalistka jest Jaga, czesto wspomina,ze siedz z maseczka na wlosach.. Odpowiedz Link
maria88 Re: koniec lata 29.09.16, 14:43 Polecam ostatnio stosowany przeze mnie szampon i balsam firmy Mrs.Potters import ze Szwecji z aloesem taki kupuję sa tez z innymi dodatkami/.Jest nie drogi /około10zł/ i jest super. Odpowiedz Link
kendo Re: koniec lata 29.09.16, 14:57 maria88 napisała: > Polecam ostatnio stosowany przeze mnie szampon i balsam > firmy Mrs.Potters import ze Szwecji z aloesem taki kupuję > sa tez z innymi dodatkami/.Jest nie drogi /około10zł/ > i jest super. a to popatrze w krju, moje wlosy cos sie strasznie "zmienily",zaczelam brac juz tabletke na tarczyce...moze od niej?? uzywam tych samych szamponow,tz,dwie marki zmieniam po skonczonej bytelce i do tej pory bylo perfekt... Odpowiedz Link
kendo Re: sucha skora wokol oczu 02.10.16, 08:45 chyba juz sie zauwaz,kiedy sie wydaje sucha,czyli pomarszczona, nawilza i ukoja maseczki np,z rozdrobnionego awokado lub banana, Odpowiedz Link
pia.ed Re: koniec lata 02.10.16, 12:05 maria88 napisała: > > Polecam ostatnio stosowany przeze mnie szampon i balsam firmy Mrs.Potters import ze Szwecji z aloesem taki kupuję sa tez z innymi dodatkami ... "Mrs. Potters" jest zupelnie nieznana w Szwecji ... Pewnie jakas mala firma powstala wylacznie z mysla importu do Polski. Takim firmom nie ufam. Mam bardzo szybko przetluszczajace sie wlosy ... i jedna rzecz zauwazylam. Kiedy kupie tani szampon, to wlosy przetluszczaja mi sie w jeszcze szybszym tempie i skora glowy mnie piecze jakby byla poraniona ... Kiedys sprobowalam drogiego szamponu, bo byla akurat na niego promocja w sklepach, ale jedyny efekt jaki osiagnelam, to ze skora glowy mnie juz tak nie bolala, ale wlosy przetluszczaly sie jak zwykle, choc szmpon byl przeznaczony specjalnie "do wlosow tlustych". . Odpowiedz Link
maria88 Re: koniec lata 02.10.16, 15:27 Napisane jest tak: FORTE SWEDEN Forte Sweden Sp.z o.o. Rogierówka ul.Kosciuszki 1,62-090 Rokietnica, Poland to jednak chyba produkowany w Polsce . PIA jest naprawde super. Moje dziecię uzywa go od kilku lat , ja od kilku m-cy i mam wlosy zdrowe, błyszczące i nie wypadają. Odpowiedz Link
pia.ed Kosmetyki ... pakowane w Polsce 02.10.16, 19:58 maria88 napisała: > Napisane jest tak: FORTE SWEDEN Forte Sweden Sp.z o.o. Rogierówka > ul.Kosciuszki 1,62-090 Rokietnica, Poland to jednak chyba produkowany w Polsce. Produkt nie jest wytwarzany w Polsce, tylko w Polsce paczkowany, tzn. nalewany w butelki. Zawartosc butelek moze byc przywozona z kazdego mozliwego kraju na swiecie, w olbrzymich pojemnikach... Nigdzie nie dopatrzylam sie skad ... Opinie o tym zakladzie pracy przeczytaj sama, jest ich kilka stron, ostatnie z wrzesnia: www.gowork.pl/opinie_czytaj,95077,0,0,1 . Odpowiedz Link
kendo na lamliwe rozdwajajace sie paznokcie 24.11.17, 19:30 najlepsza maseczka ,po swiatecznych przygotowaniach, kiedy czesto rece mamy oplukiwane.. zrobic wlasny majonez na oleju rzepakowym, zanurzyc palce obu rak na 10 min, potem wmasowac resztki w skorki i paznokcie, umyc rece cirpla woda, taki zabieg radza stosowac co drugi dzien przez dwa tygodnie Odpowiedz Link