Dodaj do ulubionych

pytanie bez opowiedzi

13.09.14, 11:41
jak z relacji kumpelskich pojsc krok dalej? dodatkowym problemem jest ustalenie miedzy zainteresowanymi stronami, ze to maja byc wylacznie stosunki kumpelskie.
a teraz zalozmy, ze kobieta chcialaby czegos wiecej, a nawet nie wie czy facetowi sie podoba. co ma zrobic zeby cos ruszyc, i jak swoimi dzialaniami nie spowodowac smiechu badz oburzenia tegoz faceta?
wiecie, ze jezeli ja pytam to to "cos wiecej" to nic innego jak bzykanie. wink bo po co uczuciami komplikowac, prawda?
czy musze dodawac, ze na konketne wskazowki licze i poprowadzenie krok po kroku? big_grin
Obserwuj wątek
    • mayenna Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 11:48
      Odradzam. Jak się umówiliście że to tylko relacja koleżeńska to możesz stracić kumpla.
      • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:06
        a jak wykombinowac zeby nie stracic?
        • raziel24 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 14:27
          Koleżeński seks dla relaksu to nic takiegowink
          • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 15:10
            nic takiego znaczy nic ciekawego? chleb powszedni? wink
            • raziel24 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 15:13
              A jak Ty uważasz?
              • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 15:20
                ja jeszcze nie probowalam.
                • raziel24 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 15:25
                  Dam Ci radę jeśli zamierzasz spróbować to dobrze się zastanów niestety ale jedno z kochanków może pomylić niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu a to komplikuje sytuacje.
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:01
      to nie lepiej, skoro "bzykania" taki silny niedobór, znaleźć faceta do tegoż, a dobrego kumpla zostawić w spokoju?
      ja bym tam nie psuła fajnego układu, jeśli trwa
      • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:08
        moze i lepiej ale nie latwiej. tutaj wiadomo juz, ze mozna zaufac, a szukajac nowego trzeba znow poswecic sporo czasu i energii, a i tak nie wiadomo na kogo sie trafi.
        • hashimotka88 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:11
          Skoro Ci pasuje ten znajomy to probuj smile
          Drobnymo kroczkami suspicious przecie nie musi byc od razu skoku... Bierz ze mnie przyklad tongue_out
          To ten z ktorym.nie spotkalas si za pierwszym.razem? Co niedawno go poznalas? Czy jakas starsza znajomosc ?
        • torado Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:14
          temperufka.zelona napisała:

> moze i lepiej ale nie latwiej. tutaj wiadomo juz, ze mozna zaufac, a szukajac n
          > owego trzeba znow poswecic sporo czasu i energii, a i tak nie wiadomo na kogo s
          > ie trafi.

bo Ty leniwa jesteś i wygodna wink big_grin big_grin
          • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:17
            A kto nie jest? tongue_out
            • torado Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:20
              ice_flower napisała:

> A kto nie jest? tongue_out

nie jest ten, kto prawdziwi chce zmienić swoją sytuację czy to zawodową, czy życiową smile...inaczej tkwisz wciąż w tym samym...
              • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:22
                A.. zapomniałam, że Ty zawsze na poważnie.. smile
                • torado Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:25
                  ice_flower napisała:

> A.. zapomniałam, że Ty zawsze na poważnie.. smile

no to nie zapominaj wink tongue_out
          • torado Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:19
            i poszukujesz rozwiązań dla swojej potrzeby bycia kochaną tylko nie tam gdzie trzeba...
            • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:21
              A tego akurat nigdy nie wiesz.. czasem miejsce może być zupełnie nieodpowiednie.. wink
              • torado Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:26
                ice_flower napisała:

> A tego akurat nigdy nie wiesz.. czasem miejsce może być zupełnie nieodpowiednie
                > .. wink

nie miejsce miałam na myśli wink
                • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:28
                  Tak, wiem smile Taka luźna wątka..
                  • torado Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:28
                    ice_flower napisała:

> Tak, wiem smile Taka luźna wątka..

no wink tongue_out
    • hashimotka88 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:02
      Tez mnie to zastanawialo... Jak sie przechodzi dalej.
      Nir mialam pojecia co sie stanie jesli ktoras ze stron drgnie, zacznie chciec czegos wiecej. Zawszze sie balam ze moga to byc jednostronne relacje. Ze nie odwzajemnie.... Ze kogos wezmie a mnie nie.
      Ustalilismy miedzy soba ze jesli ktos pierwszy zacznie cos czuc to bede to osoba ja. Ale on ni usluchal. Zrobil pierwszy krok. Zaczal czuc. No i w jedna noc sie odmienilo u mnie smile ale u nas to dziwacznie bylo z tym kolezenstwem tongue_out bylo, nie bylo go.. Jednego jestem pewna. Przez 4 miechy nikt sie nie zaangazowal uczuciowo. Teraz i tak to jest skromne suspicious nie mam nawet pojecia jaka jestem. Nie wiem co mnie czeka. Moze to juz tyle. Moze ja juz jestem zakochana ? big_grin no co Wy..... Mysle ze duzo do tego brakuje.... Duzo... Ale chcialabym smile teraz sie nie boje uczuc. Nie boje sie uzaleznienia.
      Nasza znajomosc nie byla normalna big_grin nic nie doradze.
      A co? Chfialabys komus cos powkedziec a nie wiesz jak? big_grin
    • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:10
      Tak czytam te Twoje wpisy i tak się zastanawiam, czy Ty piszesz poważnie, czy tylko tak teoretyzujesz, żeby zobaczyć, jak też to forum zareaguje.. kto co powie.. A w temacie, do "bzykania" to mnie by satysfakcjonował jedynie facet, do którego coś czuję.. samo "bzykanie" bez uczucia nic mi nie daje.. już sprawdziłam, że zmusić się nie potrafię i nie zamierzam. Ty też onegdaj w innym wątku doradzałaś Haszce, żeby nie słuchała "pitolenia" głupich bab, bo do łóżka zaprasza się tylko tych facetów, którzy dają nam coś więcej.. Więc jak to jest z Tobą, Temperufko? Kiedy pisałaś prawdę a kiedy się zgrywasz?
      • hashimotka88 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:31
        No wlasnie.... Ja widze ze Tempi nie do konca pokazuje sie z dobrej strony a jest zupelnie inaczej. Ona potrzebuje uczucia by pojsc dalej smile a ze ma wielka potrzebe bycia blisko z druga osoba to wypuszcza ja tutaj na forum. Zeby sie jej pozbyc? Tempiiii, nie ma tak latwo suspicious
        Tempi ciagle o seksie, dopieszczaniu pisze, moze sie wydawac ze ma nawwt z tym doczynienia. A tak wlasnie nie jest. To jest jedynie ukazana silna potrzeba. Potrzeba bycia kochana smile widac ze Ci ciezko.... Masz duza potrzebe... No ale kazdy ma tongue_out procz mnie ^^ dobra. Kiedys jej nie mialam.... Ni wiedzialam ze ja moge miec. A teraz cos mi sie nawet chce tongue_out
        • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:36
          Haszko, sama potrzeba uczucia jest sprawą piękną smile Niepiękne jest jedynie to, że nie bacząc na swoje ograniczenia, oceniasz i podsumowujesz innych po kilku żartobliwych wpisach uncertain Forum to tylko forum, ale zdaje się, że mamy taką zasadę, że nie atakujemy personalnie innych..
          • hashimotka88 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:49
            Nic nie rozumiem... Nic. Zupelnie nic.
            Nawet nie mam pojecia kogo zaatakowalam? big_grin
            jak podsumowalam.? Mysle ze Tempi sie ze mna zgodzi. Ma potrzebe bycia kochana i juz. Ma wielka potrzebe. Czy to cos zlego? Wrecz przeciwnie
            Albo jakoes glupoty tam wypisalam z uznalas to za atak ale kyos pisze ze mnie suspicious mi sie to w Tempi nawet nieco podoba, bo ja sama raczej od ludzi bylam oddalona. I nie czulam potrzeby. Chcialabym si nawet uzaeleznic. Chcialabym tesknic itp. Kiedys bardzo tego chcialam. Poczuc potrebe nie byc taka pusta.... Dobra. Sprzatanie suspicious a pozniej tenisek ^^ z 3 tyg nie gralam o_O
            Chyba zle mnie Ice zrozumialas....
            Mykam.
            • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:55
              Chyba dobrze Cię zrozumiałam, Haszko smile A pisząc o ataku, miałam na myśli to, w jaki sposób Tempi podsumowała moją rozmowę z Torado.. A dziś pisze dokładnie to samo.. tylko na poważnie, a myśmy żartowały. Jednakowoż zostałyśmy sklasyfikowane przez Tempi jako głupie baby, które potrafią tylko "pitolić". Dlatego też zadałam jej pytanie, jak to z nią jest i kiedy pisze prawdę, a kiedy się zgrywa i ma ubaw po pachy z tego, co też Forumki jej odpiszą..
              • torado Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:07
                ice_flower napisała:

> Chyba dobrze Cię zrozumiałam, Haszko smile A pisząc o ataku, miałam na myśli to, w
                > jaki sposób Tempi podsumowała moją rozmowę z Torado.. A dziś pisze dokładnie t
                > o samo.. tylko na poważnie, a myśmy żartowały. Jednakowoż zostałyśmy sklasyfiko
                > wane przez Tempi jako głupie baby, które potrafią tylko "pitolić"...

no pacz to nie wiedziałam...bo dałabym jej "wycisk" wink big_grin big_grin big_grin
                • torado Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:09
                  ale nie chce mi się czytać, tu cytuję dla jasności przekazu: "wątków, które mają więcej niż 100 postów" big_grin big_grin big_grin
                • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:11
                  Nakryjmy to całunem milczenia.. nie warto wink big_grin
                  • torado Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:15
                    ice_flower napisała:

> Nakryjmy to całunem milczenia.. nie warto wink big_grin

w całej rozciągłości się zgadzam wink
              • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:54
                ale ja was nie zaatakowalam, nie mialam zamiaru skrzywdzenia kogos tamtym wpisem, chcialabym jedynie mlodej cos mocno i dosadnie powiedziec, zeby nie bylo watpliwosci.
                nawet jezeli sie zgrywam, to raczej z siebie robie tu wariata, a ubawu po pachy raczej nie mam, o inne zgrywanie chodzi.
        • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:49
          a ty moj psychoterapeuta czy jak?? big_grin
          • hashimotka88 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 14:40
            Tak patrze po ttch galeziach i patrze i mysle "do mnie te slowa, czy nje do mnie?" suspicious mysle ze tak, wiec...
            Troche Cie lubie a jednoczesnie mnie wkurza ze pokazujesz sie w takim swietle. Patrz na bajke "o niesmialej dziewczynce". Gdy ja opowiedzialas tylko mnie upewnilas w moich przkonaniach o Tobie. Taka zla to Ty nie jestes tongue_out tylko pokazujesz te swoja "zlosc" bo kiedys wlasnie taka Cie widzieli. Sory. Nie chce by to wygladalo ze sie bawie w psychoanalizy. Z reszta ja na ludziach sie nie znam. Jestem odludziem tongue_out ale dobrze mysle ze obserwuje... Szkoda ze to tylko wirtual, mysle ze w naturze tak tego ni pokazujesz. Przyjdz kiedys na spotkanie forumowe. Chyba nigdy nie bylas. Ja z mila checia bym Ci poznala. Chcialam bym zobaczyc na wlasne oczy te "chamska" Tempi smile serio. Chyba mi wrazen brakuje big_grin
            • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 14:47
              w narurze jeszcze gorsza jestem. big_grin zdecydowanie.
              chamidlo takie, wredna suka, ogolnie koszmar. big_grin
              • hashimotka88 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 14:55
                Wiem o tym big_grin
                Dlatgo chcialabym tej natury z Toba big_grin
                Ech..malo mi wrazen. Malo ^^
                "widze" jaka jestes.... Przylaz kiedys na spotaknie. Z reszta. Pod Bialym sa dziewczyny. Masz do nich blisko smile
                • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 15:08
                  a ty sie gdzies wybierasz? wiesz jak to jest, organizuja cos a potem cicho, bo sie dopieszczaja w parach, tudziez trojkatach. wink
                  • hashimotka88 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 15:38
                    Wybieram sie .. Na tenisa ^^ juz minuty mnie diela.
                    Juz 5 min spozienia.
                    Ale jabluszka przyszykowalam. Nawet winogronka. Place kolezance paliwem gluzowo - frktozowym.
                    Ech..wysilku dawno nie.mialam. Ciekawe czy bardzij bede padnieta.
                    Pogoda beznadziwjn. Duszno.... Okrutnie.
                    Ha..wlasnie zadzwonila ze juz wyjezdza. Ej. Czy tylko ja jestem taka punktualna suspicious nie zawsze tongue_out
              • gwen75 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 15:00

> w narurze jeszcze gorsza jestem. big_grin zdecydowanie.
                > chamidlo takie, wredna suka, ogolnie koszmar. big_grin

To już nie słodziutki cukiereczek? big_grin
                • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 15:06
                  slodziutki cukiereczek jestem, ale dla bardzo nielicznych i nikt w to nie wierzy, musze zatem utrzymywac poziom wulgarnej chamskiej suki. wink
                  • gwen75 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 15:14
                    No schizofrenii można dostać wink Raz słodziutki cukiereczek, a raz wredna suka. Raz seks bez uczuć jest be, a raz jest ok wink
                    • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 16:26
                      bo to takie dwa w jednym.
                      a z seksem to ja jeszcze szukam, drogi, rozwiazania, drogowskazu chocby. wiem jak jest, jakie sa mozliwosci (albo jakich nie ma), jakie potrzeby, i w ktorym miejscu styka sie to wszystko z rzeczywistoscia, i szukam sposbu by jakos to polaczyc, by moglo w ogole cos byc.
      • tdf-888 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:56
        ja myślę, że teoretyzuje i nie ma nawet kolegi w pracy big_grin
        • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:57
          pewnie, ze kolegi w pracy nie mam, bo niby skad?? od lat do fabryki nie chodze!! big_grin
          • tdf-888 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 15:36
            to była raczej taka teza na zasadzie - to nawet nie jest jak kolega z pracy, a co dopiero bliski kolega, z którym można by było pomyśleć o czymś więcej smile no bo przecież żaliłaś się, że nie wychodzisz do ludzi i nie masz z kim pogadać, a teraz się okazuje, że masz przyjaciela, od którego chciałabyś coś więcej wyciągnąc.
            ok... daj ci panie boże smile
            • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 16:31
              przyjaciela?? o kumplu pisalam, przyjaciela od kupla dziela lata swietlne.
              a czasami wystarczy jedno spotkanie wiecej i spotegowana potrzeba bliskosci by na kogos spojrzec inaczej. wink
              • green.amber Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 16:44

> a czasami wystarczy jedno spotkanie wiecej i spotegowana potrzeba bliskosci by
                > na kogos spojrzec inaczej. wink

aaa to nawet na jeden z elementów podobieństwa długo nie musiałam czekać wink
                • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 16:57
                  jakiego podobienstwa? mow mi tu szybko o co chodzi!!
      • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:47
        kiedy pisze prawde a kiedy sie zgrywam? na forum sie tego nie dowiesz.tongue_out
    • witrood Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:13
      Raz próbowałem. Później się tego wstydziłem. Więc nie polecam. A znajomość się rozleciała.
      • green.amber Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:27
        eee bo może trzeba było niezobowiązujące bzyknięcie koledze zaproponować, a nie koleżance... nawet tu się zdaje się któryś z kolegów narzekał, że go nie chcą wykorzystać... wink
        • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:29
          No, to pojechałaś..
          • green.amber Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:33
            jesteś pewna, że ja pojechałam?? przeczytaj jeszcze raz... wink
            • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:37
              Ze zrozumieniem big_grin
        • witrood Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:33
          E tam, bzyknięcie. Aż w takiej potrzebie nie byłem. Chciałem kumpelstwo w związek przekształcić.
          • green.amber Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:37
            nooo to w kontekście mogło też przynajmniej dwuznacznie zabrzmieć... wink
            co do znajomości zaś, nie ma żadnej pewności, że bez tej propozycji nadal by się kontynuowała... albo mógłbyś żyć jaką potencjalną fikcją...
            • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:39
              Stare ale jare.. lepiej żałować, że się spróbowało niż żyć złudzeniami co by było, gdyby..
              • green.amber Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:52
                zależy czego próbować, nie wszystkiego warto...
                • kama265 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:53
                  ale czasem, że nie było warto okazuje się już po konsumpcji wink ...
                  • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:56
                    O to to, jak u mnie ostatnio w tajskiej knajpie big_grin
                  • green.amber Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:59
                    konsumpcyjny styl życia szkodliwy jest, to wiadomo od dawna, więc czasem całkiem łatwo przewidzieć, czego bardziej się będzie żałować... wink
                    • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:01
                      Blacha na kuchni gorąca jest, to też wiemy, a jednak.. wink
                      • green.amber Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:04
                        a jednak co?? specjalnie dotykasz?? to ja jestem inna wink
                        • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:13
                          Jak to mówią, jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz big_grin Ileż to razy rodzice powtarzają: nie rób tak.. w domyśle: nie powtarzaj moich błędów.. A ile razy dociera? Każdy się musi sparzyć sam, tak wynika z moich obserwacji.
                          • green.amber Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:26
                            jakoś nie jestem zwolennikiem testowania na sobie wszelkich możliwych błędów, warto korzystać z doświadczeń innych, nie we wszystkim rodzice mogą być autorytetem, ale zawsze można sobie poszukać innych, nie ma też gwarancji, że z własnych potknięć wyciągnie się najlepsze dla siebie wnioski, więc teoria że oparzenia są najskuteczniejszą nauką mnie nie przekonuje wink
                            • torado Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:30
                              green.amber napisała:

> jakoś nie jestem zwolennikiem testowania na sobie wszelkich możliwych błędów, w
                              > arto korzystać z doświadczeń innych, nie we wszystkim rodzice mogą być autoryte
                              > tem, ale zawsze można sobie poszukać innych, nie ma też gwarancji, że z własnyc
                              > h potknięć wyciągnie się najlepsze dla siebie wnioski, więc teoria że oparzenia
                              > są najskuteczniejszą nauką mnie nie przekonuje wink

a dla Ciebie co jest najskuteczniejszą nauką ?
                              • green.amber Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:38
                                a to zależy na ten przykład od tego, czego chcę się nauczyć
                    • kama265 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:34
                      czasem łatwo a czasem nie przejdzie Ci przez głowę wink
                      podziwiam CIę, ja tam nie jestem taka rozważna, bardziej raczej romantyczna i impulsywna big_grin często niestety idę za głosem serca wink
          • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:38
            "Aż w takiej potrzebie"? Chyba potrzeba bycia w związku może się jawić jako większa niż potrzeba zaspokojenia seksualnego? Ale to może baby tylko tak mają? A może to ja jestem inna?
            • witrood Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:40
              Z braku związku nie łazisz po ścianach. Z braku seksu może się to zdarzyć. No, może trochę przesadzam. big_grin W każdym razie powtarzam, że o związek mi chodziło, a nie o seks.
              • mayenna Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:54
                braku związku robisz większe głupoty niz z braku seksu. To się desperacja nazywasmile
                • witamina_b12 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 23:02
                  Ale i tak seks bez związku jest lepszy niż związek bez seksu big_grin
            • torado Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:42
              ice_flower napisała:

> "Aż w takiej potrzebie"? Chyba potrzeba bycia w związku może się jawić jako wię
              > ksza niż potrzeba zaspokojenia seksualnego? Ale to może baby tylko tak mają? A
              > może to ja jestem inna?

a ja oczywiście na poważnie wink chłopy też tak mają, jak te baby, też potrzebują czegoś więcej...tylko społecznie tak to jest przyjęte, że faceci uczuć nie posiadają, nie mogą płakać, rozczulać się, być wrażliwymi, słabymi..więc chodzą tacy maczo, myślący tylko o seksie i zaspokojeniu swoich żądzy...wink
    • green.amber Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:20

> wiecie, ze jezeli ja pytam to to "cos wiecej" to nic innego jak bzykanie. wink b
      > o po co uczuciami komplikowac, prawda?

ojćojć czyżby się szykowała historia Haszi w borze 2 ??wink
      • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:23
        Jak będą "momenty" to ja chętnie poczytam tongue_out
        • green.amber Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:25
          to już chyba jakoś mniej więcej było... ale kto wie, może wróci wink
        • torado Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:28
          ice_flower napisała:

> Jak będą "momenty" to ja chętnie poczytam tongue_out

po opisach markiza de Sade żadne "momenty" nie robią już wrażenia wink
          • hashimotka88 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:41
            Sie jeszze zdziwicie big_grin my teraz dzialamy wbrew logice. Grzeczni jestesmy tongue_out Hehh ja to nazywam puszcza ale bor brzmi jeszcze lepiej wink
            Nie do boru tym razem nie pojdziemy. 3 niedziela z rzedu w borze? No juz nie chce sie nam rwac tych grzybow. Ale 3 "molo"? Kto wie. Kto wie wink
            Grzetniutcy jestesmy ^^ teraz na pewno. W koncu dopiero sie poznajemy suspicious na nowo. Dzisiaj dopiero bedzie 3 spotkanie tongue_out no wezcie. Nie jest nam spieszno suspicious teraz nie liczymy czasu. Doliczylam 21 spotkan. Przestalam juz liczyc. Teraz wszystko wolno sie dzieje. Samo sie dzieje smile
            nie doczekacie sie tych "momentow" big_grin my sobi poczekamy ^^
            • torado Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:44
              hashimotka88 napisała:
              > Nie jest nam spieszno
              > suspicious teraz nie liczymy czasu. Doliczylam 21 spotkan. Przestalam juz liczyc.
              > Teraz wszystko wolno sie dzieje. Samo sie dzieje smile
              > nie doczekacie sie tych "momentow" big_grin my sobi poczekamy ^^
              >

a wiesz co hasi...ja się tak nie odgrażam, bo moje życie, to moja prywatna sprawa...forumowi od niej.....waluta Korei Południowej wink
      • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 14:03
        nie, w moim stylu raczej jakies mocne ero (porno) zapomnialam ktore co oznacza, ale zostawmy nazewnictwo, lapanie motylkow malo mnie interesuje, a i opisywanie o sposobie zaspokajania potrzeb (kiedy faktycznie sa one juz zaspokojone) tez mnie nie kreci, co innego gdy czlowiek na glodzie. big_grin
        • green.amber Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 16:42
          jakby tu... bo nie chodzi czego się konkretnie która wypiera, ale że się wypiera i nie widzi tego, co widzą prawie wszyscy inni (albo jestem zbytnią optymistką...) pożyjemy zobaczymy wink
          • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 16:55
            ale o tym wypieraniu to o mlodej, nie o mnie?
    • kama265 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:50
      zacznij flirtować, połóż głowę na ramieniu - niby przez przypadek i spontanicznie wink jak się nie uda, to najwyżej mu powiesz z oburzeniem, że chyba żartuje, przywidziało mu się względnie nadinterpretował i strzelisz focha wink
      żartuję oczywiście tongue_out nie ma sensu psuć relacji kumpelskiej, potem nic już nie będzie takie samo, ja tam nie wierzę w taki seks bez zobowiązań, wsześniej czy póniej ktoś zaczyna oczekiwać czegoś więcej, seks ma przecież też funkcję więzotwórczą smile
      • ice_flower Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 12:58
        O właśnie, Kamuś, dobry seks łączy jak mało innych rzeczy smile I trudno chyba się odciąć od tego złącza.. ja bym nie potrafiła..
        • kama265 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 13:30
          a kiepski seks / lub jego brak potrafi popsuć inne rzeczy smile
    • uny Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 15:02
      https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif
      • temperufka.zelona Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 15:13
        nie smiej sie ze mnie!! kiedys i ty w potrzebie bedziesz. wink
        • uny Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 15:19
          nie śmieję się. co najwyżej uśmiecham się.
          po co to całe gadanie? bierz się za chłopa i tyle.
          stare przysłowie projektantów mówi "każdą chętną babę trzeba przetestować" -myślę, że projektantki mają takie samo przysłowie.
    • witamina_b12 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 21:56
      Kupujesz pollitra i zapraszasz na kolację, a później już idzie samo wink)) czy jakoś tak wink
      • uny Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:10
        "głowa pijana dupa sprzedana" -to jedna z mądrości mojej śp babci.
        • witamina_b12 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:24
          Niektóre "mądrości" nie tracą na swej aktualności smile
          • uny Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:30
            no ale taka flacha na spotkaniu to niejako zaproszenie do "sprzedaży"
            • maruda2 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:33
              a to nie o to właśnie chodziło tongue_out
              • uny Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:36
                no w sumie.
                faktycznie trzeba odłożyć na bok wszelkie skrupuły.
                ale nie należy odkładać na bok "zabezpieczenia"
              • tdf-888 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:37
                haha bingo! big_grin
      • fripoo Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:15
        po co alkohol pic?
        • silencjariusz Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:19
          I to 0,5 litra. Też się zastanawiam.
          • witamina_b12 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:28
            Ale że za mało Sil myśli? :p
            • silencjariusz Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:31
              A musi być alkohol?
              • tdf-888 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:36
                a co wy się tak pieścicie jak panienki? jak ktoś lubi fazę po %, to pije i nie filozofuje
                • maruda2 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:39
                  fakt, niektórzy filozofują dopiero jak popiją wink
                  • uny Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:41
                    a ja myślałem, że w tym przypadku nie o filozofowanie chodzi tylko o czyny.
                    • witamina_b12 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:48
                      Chciała radę to dałam :pteraz to filozofa chłopaki.
                      • witamina_b12 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 22:49
                        * filozofuja
                      • mayenna Re: pytanie bez opowiedzi 19.09.14, 13:17
                        witamina_b12 napisała:

> Chciała radę to dałam :pteraz to filozofa chłopaki.
                        I to dobrą. Zawsze może potem powiedzieć, że przesadziła z alkoholem...
    • czarny.onyks Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 23:35
      można czekać na rozwój wypadków....
      bo jeśli któreś coś poczuje, to prędzej czy później to zasygnalizujewink

można spróbować porozmawiać i ustalić nowe reguły...znajomościwink

i można jak niektórzy sugerowali ..ośmielić 0,5 l wink
      • uny Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 23:37
        albo wyjść na niezłego kretyna...
        • czarny.onyks Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 23:39
          a to aż tak boli? wink

wiesz....nie wiem co jest gorsze.....
          jak tak patrzę po latach to jednak lepiej żałować, że się próbowało...niż nie próbować...
          • uny Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 23:41
            no tak, ale głową muru nie przebijesz.
            a propos muru, czas się oderwać od kompa bo mnie te glazury i terakoty wykończą.
            • czarny.onyks Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 23:43
              muru nie....

ale kobietę możesz mieć wink
              • uny Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 23:45
                i na co mnie ona? jeszcze się tylko gotować nauczę...
                • czarny.onyks Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 23:49
                  a to jeśliś taki samowystarczalny to rzeczywiście....

...chociaż tak dla urozmaicenia spokojnych, nudnych dni to kobieta w sam raz tongue_out
                • mayenna Re: pytanie bez opowiedzi 19.09.14, 13:19
                  uny napisał:

> i na co mnie ona?
                  Chcesz o tym porozmawiać?smile
          • tdf-888 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 23:44
            ale co? 'pół litry' żałujesz? czy że mogłaś postawić a się nie zdecydowałaś?wink
            • czarny.onyks Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 23:47
              ja żałuję??? to Uny się zastanawia....

żebym ja Tobie nie postawiła.......oczy w słuptongue_out
              • uny Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 23:49
                to może umówicie się na wódkę? co?
                • czarny.onyks Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 23:59
                  ja z Tadeuszem na wódkę???big_grin big_grin big_grin

przecież bym zaliczyła zgona......gdzie tam z moją słaba głową do NIego tongue_out big_grin
                  • uny Re: pytanie bez opowiedzi 14.09.14, 00:00
                    nie pomyślałem. sorka
                    • maruda2 Re: pytanie bez opowiedzi 14.09.14, 00:02
                      oj Uny podwójnie nie pomyślałeś, przecież Tedeusz ma już nie pić suspicious
                      • czarny.onyks Re: pytanie bez opowiedzi 14.09.14, 00:03
                        dobry żart big_grin big_grin

suspicioussuspicious
              • tdf-888 Re: pytanie bez opowiedzi 13.09.14, 23:52
                uny? żałować? eee... co ty mu imputujesz...
                • czarny.onyks Re: pytanie bez opowiedzi 14.09.14, 00:05
                  ja ?- nic......

sam pisała, że można wyjść na kretyna...i o rozwalonej głowie ....wink
                  • tdf-888 Re: pytanie bez opowiedzi 14.09.14, 00:09
                    ale niekoniecznie pisał o sobie, a ja pomyślałem, że piszesz o swoich doświadczeniach...
                    • czarny.onyks Re: pytanie bez opowiedzi 14.09.14, 00:13
                      dobrze pomyślałeś.....

czasem warto zaryzykować....postawić wszystko na jedną kartę....
    • blondynka.2801 Re: pytanie bez opowiedzi 14.09.14, 00:02
      Zastanów się przede wszystkim, ile możesz stracić, jeśli podejmiesz jakieś działanie. Np. możesz stracić kumpla, przyjaźń, dobre o sobie mniemanie itp. Jeśli ta wizja Cię paraliżuje – odpuść. Jeśli natomiast uznasz, że niewiele tracisz, bo znajomość luźna i w razie odmowy bez żalu ją pożegnasz, to próbuj. Jak? Facet też człowiek, może wystarczy uczciwie porozmawiać. smile Ja w każdym razie wolałabym połknąć żabę lub ją wypluć, niż ją cały czas w buzi międlić, bo za stara jestem na harcerskie podchody. smile

• abyss7 Re: pytanie bez opowiedzi 16.09.14, 11:19
        blondynka.2801 napisała:

> próbuj. Jak? Facet też człowiek, może wystarczy uczciwie porozmawiać. smile

O tak!!! Mam nawet gotowy dialog: wink
        - Kładziemy się do łóżka. Zdejm kapelusz.
        - Jurku, uspokój się.
        - Będziemy uprawiać miłość francuską. Zdejm kapelusz.
        big_grin big_grin big_grin

• blondynka.2801 Re: pytanie bez opowiedzi 16.09.14, 11:50
          A Ty tak od razu, za przeproszeniem wink, z grubej rury - łóżko.
          U mnie nie idzie to aż tak szybko. smile Łatwo mnie rozczarować i na etapie od zauroczenia do ewentualnej konsumpcji mogę jeszcze całkiem stracić ochotę. Powiedziałabym więc raczej - ostatnio myślę o tobie stanowczo za często. W ten sposób piłka jest po jego stronie boiska, lub - używając terminologii brydżowej smile - moje karty na stole, jego w ręku, ale to on rozgrywa, nie ja. smile

Widzisz, zakładam, że facet, który mi się podoba, nie jest idiotą.
          Chociaż... Teraz przyszło mi do głowy, że może to jest mój zasadniczy błąd. big_grin
          .
          • czarny.onyks Re: pytanie bez opowiedzi 16.09.14, 12:02
            big_grin big_grin

mnie też to czasem przychodzi do głowy wink
            • blondynka.2801 Re: pytanie bez opowiedzi 16.09.14, 12:31
              czarny.onyks napisała:
              > big_grin big_grin
              > mnie też to czasem przychodzi do głowy wink

Ale, że Twój, czy mój? Bo jeśli Ty wiesz, że mój, to czuję się zaniepokojona. wink smile
              • czarny.onyks Re: pytanie bez opowiedzi 17.09.14, 09:57
                ekhmm.....

nie sądże...z różnych powodów big_grin
                • blondynka.2801 Re: pytanie bez opowiedzi 17.09.14, 11:41
                  czarny.onyks napisała:
                  > nie sądże...z różnych powodów big_grin

Nie czuję się zaniepokojona?!? I to jeszcze z różnych powodów?!? shock
                  To teraz czuję się baaaardzo zaniepokojona, bo wiesz, emocjonalna jestem. wink big_grin
          • abyss7 Re: pytanie bez opowiedzi 16.09.14, 12:11
            blondynka.2801 napisała:

> Powiedziałabym więc raczej - ostatnio myślę o tobie stanowczo za często.
            > W ten sposób piłka jest po jego stronie boiska, lub - używając terminologii brydżowej smile -
            > moje karty na stole, jego w ręku, ale to on rozgrywa, nie ja. smile

Ech kobiety, kobiety!!! big_grin Uwielbiam Was za tę Waszą niestrudzoną wiarę w męską zdolność do czytania oczywistych (dla Was) sygnałów. Prędzej z każdym rokiem będę młodszy, piękniejszy i bogatszy, niż JAKIKOLWIEK facet właściwie odczyta wytłuszczony tekst smile

W najlepszym przypadku facet uzna, że próbujesz być miła i się zakłopocze, ale raczej przyjdzie mu do łba pytanie w rodzaju - coś chce, naprawić kran? wink
            • maruda2 Re: pytanie bez opowiedzi 16.09.14, 12:22
              zabijasz moją wiarę w męską inteligencję
              • abyss7 Re: pytanie bez opowiedzi 16.09.14, 12:40
                maruda2 napisała:

> zabijasz moją wiarę w męską inteligencję

To nie ma absolutnie nic wspólnego z inteligencją stron, a z KOMPLETNIE ODMIENNYM SPOSOBEM KOMUNIKOWANIA się Marsjan i Wenusjanek, o czym traktuje kultowa pozycja Johna Graya.

Wyobraź sobie, że jakimś trafem znajdujesz się na bezludnej wyspie razem z Chińczykiem, przy czym żadne z Was nie miało wcześniej kontaktu z językiem i kulturą drugiego. W ważnych sprawach, jak woda i jedzenie, szybko się porozumiecie, ale czy będziecie w stanie dyskutować o poezji, choćbyście mieli IQ >160? Wątpię. Dlatego czasem warto zajrzeć do słownika, jakim jest wspomniana książka.
                • maruda2 Re: pytanie bez opowiedzi 16.09.14, 12:44
                  Jak sam napisałeś w ważnych, czy też podstawowych sprawach, nawet i z Chińczykiem bym się dogadała. Jeśli kobieta wysyła facetowi sygnały to nie po to, by o poezji rozmawiać suspicious
                  • abyss7 Re: pytanie bez opowiedzi 16.09.14, 13:08
                    maruda2 napisała:

> Jeśli kobieta wysyła facetowi sygnały to nie po to, by o poezji rozmawiać suspicious

Ech Marudo, tyle to w teorii smile
                    W praktyce człowiek komplikuje do granic możliwości rzeczy proste. Gdyby było inaczej, to zastanów się, czy tyle osób przewijałoby się przez miejsca takie, jak to forum? Przecież Everybody Needs Somebody to Love.
                    • czarny.onyks Re: pytanie bez opowiedzi 17.09.14, 10:00
                      to prawda...potrafimy sobie komplikować...widzieć to, czego nie ma...lub nie widzieć tego, co już jest....

jesteśmy różni, bo budują nas różne doświadczenia życiowe...i bardzo różnie się zachowujemy....
                      a czasem co nagle to po diable...
                      więc warto poczekać na rozwój sytuacjismilewink
                      • abyss7 ścielenie łoża... 18.09.14, 13:58
                        czarny.onyks napisała:

> a czasem co nagle to po diable...
                        > więc warto poczekać na rozwój sytuacjismilewink

Tak, jesteśmy różni i każdy ma prawo próbować budować swoje szczęście wg własnych wyobrażeń. Jeśli ktoś chce czekać na to, co przyniesie los, to niech czeka. Ja jednak uważam taką postawę za fatalny błąd. Zarówno w życiu prywatnym, jak i zawodowym, wiara w to, że coś się odmieni (samo), że ktoś nas zauważy, że doceni i wyprowadzi z cienia, jest zachowaniem szalenie nieskutecznym i w większości przypadków kończy się bolesnym poczuciem niespełnienia, rozczarowania i pokrzywdzenia.

Moje przesłanie jest banalnie proste (i cholernie skuteczne) - jeśli cokolwiek chcesz od życia, to sięgaj po to, chwytaj, walcz!

Masz nawet gorący przykład na forum, że nie ma na co czekać, że warto spróbować wyciągnąć kogoś za uszy z aspołecznej czeluści i, co więcej, da się go ucywilizować! Jak pamiętamy poprzedniczka odpuściła, bo przecież, gdyby mu zależało... A zależało mu...

Każdy ścieli sobie swoje łoże, jak będzie czekał, że ktoś mu to zrobi, to rzadko kiedy się wyśpi.
                        • czarny.onyks Re: ścielenie łoża... 18.09.14, 14:17
                          o nie Abbysiu, chyba się nie rozumiemy zupełnie....

nie mówię, by nic nie robić...
                          ale są sytuacje, gdy co nagle to po diable...bo np. można kogoś odstraszyć natręctwem wink
                          bo sami nie wiemy do końca czego chcemy...

umiar we wszystkim jest wskazany....co nie oznacza spuszczania rąk i czekania na nagrody od losu za cierpliwość i brak zaangażowaniasuspicious

ja łóżeczko ścielę wink...i czasem sie nawet wyśpięwink
                          • abyss7 straszna ściema!!! 18.09.14, 16:59
                            czarny.onyks napisała:

> nie mówię, by nic nie robić...

Ok, to zwracam honor, zupełnie inaczej Cię zrozumiałem smile

> ja łóżeczko ścielę wink...i czasem sie nawet wyśpięwink

Z tym ścieleniem łoża to straszna ściema jest!!! suspicious
                            W zeszłym tygodniu wróciłem z nocnego rowerowania i usiadłem odsapnąć na kanapie (tak góra na 5 min). Sam nie wiem kiedy zasnąłem na tym pochyłym siedzisku, a w dodatku kompletnie ubrany z głową na rzeczach do prasowania! Jakoś się kocem nakryłem i z tych 5 min zrobiła się godz 4.00, więc stwierdziłem, że jak pójdę się przebrać to się wybudzę i już nie zasnę do rana, więc tylko przekręciłem się i dalej kimałem w ubraniu na krzywym posłaniu z kinolem wbitym w oparcie uncertain Według wszelkiej logiki (i przysłowia) powinienem się masakrycznie nie wyspać. A co się okazało? No tak odleciałem, takie świństwa mi się śniły, że do dziś kręci mi się w głowie jak wspomnę te namiętne igraszki z dwiema kobietami!!! big_grin big_grin big_grin

Kurka, postanowiłem, że muszę częściej sypiać na niewygodnej kanapie, ale nie wiem, co źle robię, cudowny sen się nie chce powtórzyć... crying crying crying no góra jedna goła baba mi się śni w ciągu nocy wink
                            • czarny.onyks Re: straszna ściema!!! 18.09.14, 17:38
                              bożesz...i tak jest często...
                              i panowie rozumieją opacznie moje słowa....buu....

myślałeś, że leżę jak łania i czekam ?suspicioustongue_out....

bo im człowiek bardziej zmęczony.....zapadający sen w różnych miejscach, w różnych pozycjach....i o pełnym żołądku...tym gorsze i dziwniejsze rzeczy się śnią...big_grin big_grin
                              • abyss7 Re: straszna ściema!!! 18.09.14, 18:17
                                czarny.onyks napisała:

> bożesz...i tak jest często...
                                > i panowie rozumieją opacznie moje słowa....buu....
                                >
                                > myślałeś, że leżę jak łania i czekam ?suspicioustongue_out....

JJJJJJJJJJJJJJJJaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! surprised
                                Czy Ty naprawdę uważasz, że Twoje słowa:

> nic nie robić...
                                >
                                > jak ma coś być to będzie...
                                > a skoro facet nie nawiązuje bliższych relacji to znaczy, że nie jest zainteresowany...

mógłbym zinterpretować jako:

"nic nie robić...
                                jak ma coś być to będzie...
                                a skoro facet nie nawiązuje bliższych relacji to znaczy, że nie jest zainteresowany..."????

No co też Ci do głowy przyszło? No niepoważna jesteś! tongue_out big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                                • czarny.onyks Re: straszna ściema!!! 18.09.14, 21:25
                                  ojtam... ojtam.....wyrwane z kontekstuwink

ale widzę, że Cię rozbawiłam....a niech Ci na zdrowie idzie wink
                        • blondynka.2801 Re: ścielenie łoża... 18.09.14, 18:45
                          abyss7 napisał:
                          > Tak, jesteśmy różni i każdy ma prawo próbować budować swoje szczęście wg własnych wyobrażeń.

Otóż to, święte słowa. A tak często mamy skłonność do oceniania właściwości lub niewłaściwości postępowania innych. Bo ja zawsze... Bo ja nigdy... Choćby ten nieszczęsny realny lub wirtualny Don Juan z Pomorza. Forum jeździ po nim z nieukrywaną przyjemnością cały boży dzień, mnożąc coraz bardziej kpiące oceny. Po co? On napisał, co napisał? To świadczy o nim. Któraś się na to złapie (choć nie sądzę)? To świadczy o niej.
                          Chyba, że ocenianie życia i postępowania innych ludzi jest pożywką wypełniającą pustkę w naszym. smile
                          • maruda2 Re: ścielenie łoża... 18.09.14, 21:18
                            blondynka.2801 napisała:

> Otóż to, święte słowa. A tak często mamy skłonność do oceniania właściwości lub
                            > niewłaściwości postępowania innych. Bo ja zawsze... Bo ja nigdy... Cho
                            > ćby ten nieszczęsny realny lub wirtualny Don Juan z Pomorza. Forum jeździ po ni
                            > m z nieukrywaną przyjemnością cały boży dzień, mnożąc coraz bardziej kpiące oce
                            > ny. Po co? On napisał, co napisał? To świadczy o nim. Któraś się na to złapie (
                            > choć nie sądzę)? To świadczy o niej.
                            > Chyba, że ocenianie życia i postępowania innych ludzi jest pożywką wypełniającą
                            > pustkę w naszym. smile

Święte słowa kochana, święte słowa. Tylko zwróć uwagę, że Ty właśnie robisz to, co skrytykowałaś u innych.... tongue_out
                            • blondynka.2801 Re: ścielenie łoża... 18.09.14, 21:51
                              maruda2 napisała:
                              > Święte słowa kochana, święte słowa. Tylko zwróć uwagę, że Ty właśnie robisz to, co skrytykowałaś u innych.... tongue_out

To prawda, ale zwróć uwagę, że zrobiłam to po raz pierwszy i zapewne ostatni, choć to forum znam od dość dawna, a może właśnie dlatego. Jeśli piszę, piszę z reguły o sobie, o tym, co ja czuję, jak ja myślę, jakie ja mam zdanie. I mam świadomość, że mój głos to głos wołającego na puszczy. smile Zastanawiam się tylko nad jednym - czemu tak skrzętnie korzystacie z każdej okazji, żeby nowemu/obcemu/innemu dopiec? Nie chcecie tu innych ludzi? Chcecie ich wyłącznie w charakterze zabawek? Naprawdę, bez złośliwości, chciałabym to zrozumieć, a tak to z boku wygląda. Bo jest różnica między nawet surową oceną sytuacji, a oceną - tutaj z reguły bezceremonialną - człowieka. Tak jak jest różnica miedzy podszczypywaniem, a kopem. Nigdy nie miałam, nie mam i nie będę miała w zwyczaju kopać tylko dlatego, że mam nogę. Koniec kazania, ciągu dalszego nie będzie.
                              • maruda2 Re: ścielenie łoża... 18.09.14, 22:05
                                Myślę, że trochę źle oceniasz nas, to forum. Owszem, niektórzy obrywają. Ale jeśli ktoś bezceremonialnie wpada tu, zamieszcza anons, często jakoś kontrowersyjny, nie chcąc poznać zwyczajów, ludzi to chyba też jest trochę nie w porządku. No i to jest forum otwarte, dyskusyjne, a nie słup darmowych ogłoszeń. I to nie tak, że nie chcemy nowych. Każdy z nas był tu kiedyś nowy. Zostają ci, którym odpowiada ta formuła, ludzie, poczucie humoru.
                                • czarny.onyks Re: ścielenie łoża... 18.09.14, 22:16