maria88 21.01.16, 14:39 Wszystkim babeczkom z wnuczętami składam życzenia dobrego zdrowia i oby były one radością w ich długim życiu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lusia_janusia Re: Dzień BABCI 21.01.16, 18:04 Nowoczesna babcia Nowoczesna babcia Nie założy kapcia Woli getry od spódnicy Gdy zje ciastko zaraz ćwiczy. Zamiast kremu z czekoladą Jabłka i sałatę zjada. Kiedy proszę przebrać lalę Babcia mówi po serialu. Zamiast robótki na drucie Woli gumy Orbit żucie. Gdy spać kładę się wieczorem Marzę: o bajce z humorem O piosence do podusi - bo zasypiam w kolebusi... A muzyka z płyty gra Śpijcie dzieci a a a... *Jaga, *Dorka, *SLO-mianka, *greis to wiem na pewno ze maja wnuczeta. Dla babciow VISTULOWYCH wszystkiego najlepszego w Dniu ich Swieta. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień BABCI 21.01.16, 18:36 100 LAT [ing]4.bp.blogspot.com/-HQlqNcJH0VY/UtpJLl9mPJI/AAAAAAAACGU/KvDrjr2X4mQ/s1600/dzBabciDziadka2.png[/ing] Odpowiedz Link
greis52 Re: Dzień BABCI 26.01.16, 11:26 niebieskooka-basia.blog.onet.pl/2010/01/21/kochane-wnuczeta/ a ja się 24 stycznia chrzcin wnuczki doczekałam, takie prawie podwójne swięto mi się przytrafiło, pozdrawiam babcie i dziadków Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień BABCI 26.01.16, 11:50 Witaj Greis,a ja ciągle czekam aż ochrzczą wnuczka Mikołaja,a już ma 16 m-cy. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzień BABCI 26.01.16, 17:00 Mnie ochrzczono gdy miałam trzy lata .... doskonale pamiętam : kaplica wojskowa, nieszpory , śpiew żołnierzy a potem rozmowa z ks.Bajko ... koniecznie musiałam wybrać drugie imię bo Alfreda mu się z żadną świętą nie kojarzyła. Powiedziałam cichutko : Terenia . I tak mi do alfredki dodano terenię ) Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Dzień BABCI 26.01.16, 17:58 *Alfredka, bardzo ladne masz dwa imiona, zreszta Terenie mam tez w rodzinie, ale ani jednej kolezanki o tym imieniu. *greis, to mialas sobie przyjemnie podwojnie swietowac. *Jaga. przyjdzie czas i Mikolaja ochrzcza, jak bedzie wiekszy, to mozna ladnie ubrac chlopczyka. Moze letnia pora, to bedzie przyjemnie. Zycze przyjemnego wieczoru Wszystkim. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzień BABCI 26.01.16, 19:40 Mnie ochrzciły ciotki, skorzystały z okazji wyjazdu Mamy do sanatorium. A tato był ewangelikiem) i było mu wszystko jedno. Pretensji do cioteczek nie mam. Tylko źle wspominam lekcje religii ... bardzo często mnie wypraszano z klasy ( nie chcę nawet o tym pisać . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Dzień BABCI 26.01.16, 20:48 *Alfredka, dziecinne wspomnienia pozostaja najdluzej w pamieci, jak te dobre to milo sie do nich powraca. Ale te gorsze to staraj sie o nich nie myslec i dobrze, ze nie chce o nich pisac. Pozdrawiam i zycze calemu Zeremiu zdrowka , milych dziecznnych i mlodzienczych wspomnien. Odpowiedz Link
slo-miana Re: Dzień BABCI 28.01.16, 17:35 kiedys w szkolach trzymano rygor,a dzieci lalo sie linijka po rekach. dzisiaj jest na odwrot, to uczen moze pobic nauczycie. co to sie porobilo? niemniej jednak takie sytuacje jak u Alfredki s abardzo stresujace,dlatego tez nie lubilam nauczycieli,czesto byli bardzo niesprawiedliwi. i wcale milo nie wspominam szkol. bylam grzecznym dzieckiem,a obrywalo sie rowniez za innych lobuzow i nigdy nie rozumialam dlaczego? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Dzień BABCI 28.01.16, 17:47 *SLO-mianka, to prawda, tez pamietam tekie sytuacje, jak nauczycielka zza swojego biurka rzucala piornikiem do przedostatniej lawki na ucznia, a przy okazji inni tez dostali po glowach. Odpowiedz Link