jaga_22 01.05.17, 07:44 Witajcie.. Maj zawsze kojarzy mi się z bzem i konwaliami. Ranek piękny słoneczny i oby tak trwał i trwał. Odkurzacz nie był potrzebny,dziewczynki układały puzzle. Maj w sercu znaczy radość,jednak nie dla wszystkich jest dane. Życzę pogody ducha Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria88 Re: MAJ 01.05.17, 09:50 Witam majowo. Piękny bez ustawiłas JAGO. Bardzo lubię bzy. Wstawiam zawsze do krysztalowego flakonu i ciesze sie ich widokiem. U mnie niestety słonka jeszcze nie ma ale próbuje się przedzierać. Zyczę udanego dnia i dobrego wypoczynku. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 01.05.17, 14:59 +9,9*C slonecznie i wietrznie ..i ani jednego ludzia jak oko daleko siegnie,wniebowzieci wszyscy? Pzdr Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 01.05.17, 17:11 U mnie jest 13 i słonko,ale wietrzysko wszystko niweczy. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 01.05.17, 19:45 Cały dzien pogoda nie do spacerowania. Nie padalo ale też zimno przenikliwe i bez słonka.Ludziska tez mało wychodzą, najwyżej poruszaja sie smochodami. Jutro Swieto Flagi. Zapomniałam zobaczyć wiadomości w tv24 ponoc byly spore rozruchy w niektórych miastach. Zbulwersowała mnie wypowiedź Dudy,że nie podoba mu sie,że dzieci i wnuki byłych pracowników PRL-u trzeba potepiac i chyba zwalniac z wysokich stanowisk. Natomiast w Białej Podlaskiej jutro rano po mszy bedzie odsłonięcie pomnika MiL.Kaczyńskich. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 01.05.17, 19:55 to byl dzien z internetem,zbyt chlodno na spacer za chwile zgasze kompa,i poslucham radia,az zgasne. Dobrej Nocy Wam Zycze ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 01.05.17, 20:06 W ciągu dnia byłam senna i się przespałam,chyba coś wezmę na noc,albo zaparzę owoc głogu. Duda jeszcze powiedział ,że nie będzie prezydentem wszystkich Polaków. Im dalej tym głupszy się robi.Dobranoc Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 02.05.17, 08:01 Witam. Wstałam o poranku bo mam trochę spraw do załatwienia. Muszę m.in. sciagnąc fachowca do tej nieszczęsnej pralki. Pogoda ponura i wiatrem chlodzi.Tylko +7. Ciepełka zycze i sloneczka. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 02.05.17, 08:55 slonecznie i cieplo,o 07:58 zadzwonili z CSK ze moja mama jest u nich,ona sama niewie jak do szpitala trafila,to nie pierwszy raz w ten sposob-dotychczas zadnej stoprocentowej diagnozy,prawdopodobnie micro wylewy ktore powoduja upadki i brak pamieci z tych incydentow. w nocy mislem bolesci wiec sie znieczolilem opiatami i teraz nic mnie nieboli ale za kierownica usiasc niemoge gdyz strace prawojazdy przy krawezniku, teraz cala nadzieja w synu,ma dwoje staruszkow do obslugiwania. Milego Dnia Nam. Wszystkim Zycze Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 02.05.17, 10:50 Xystosie dobrze że odzyskała pamięć.Będzie dobrze tym bardziej że jest pod fachowa opieką. Twoja obecnośc tam nie wiele by zdziałała. Możesz chyba z lekarzem opiekującym się kontaktowac telefonicznie. Twoje dolegliwosci to przypuszczam,że albo niestrawność albo na tle nerwicowym /ja tak mam/. a może zapytaj swego lekarza, może po lekach co bierzesz? Synek poza wizyta w szpitalną to babci nic nie pomoże. Mysle,że dopóki mama nie nabierze sił, to jej nie wypuszczą ze szpitala. Musisz starac się wspierać siebie fizycznie i psychicznie w tym trudnym okresie. Staraj sie znajdowac sobie mozliwe do swoich sił zajęcia , nie leżeć za duzo i myslec nad problemami. Syn mlody czlowiek na pewno sobie z wszystkim poradzi żeby udowodnic jaki jest samodzielny. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 02.05.17, 11:50 Nic dodać nic ująć Maria wszystko napisała jak masz postępować. Do bólu dochodzą nerwobóle i trzeba się ratować.Ja też dziś musiałam sobie łyknąć, bo musiałam jechać,a bolał nie tylko kręgosłup,ale i mięśnie nóg. Na szczęście dziś już koniec mam.Mama pod dobrą opieką i niech tam będzie jak najdłużej,niech badają aż wybadają co się dzieje. Gdyby nie wiatr byłoby bardzo fajnie. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 02.05.17, 12:51 www.youtube.com/watch?v=Vf42IP__ipw&index=1&list=RDVf42IP__ipw ..troszke latwiej z muzyka. ZEN Odpowiedz Link
alfredka1 Re: MAJ 02.05.17, 20:16 juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuż ?????? jeszcze czytanie do 3. a potem dopiero sen .... Odpowiedz Link
maria88 3 MAJA 03.05.17, 09:14 Witam światecznie ale dalej pochmurnym niebem i nastrojem. Ma kropic tylko wiatr chyba mniejszy. Psina jeszcze wyleguje się więc korzystam z okazji i siegnęłam do campa. Będę próbowała dzisiaj zrobić narcyze z bibułki do kuchennego flakonu. Spacerek dłuszy zależeć bedzie od pogody jaka sie rozwinie. Zyczę wszystkim udanego dnia. Odpowiedz Link
xystos Re: 3 MAJA 03.05.17, 09:25 niektore leki skonczyly sie dzisiaj wiec powiaze dwie sprawy,apteke i odwiedziny u Mamy w szpitalu by w drodze do domu zaopatrzec sie w prawdziwe Piwko. Milego Dnia Wam Zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 3 MAJA 03.05.17, 14:35 I co u Mamy Xystos,byłeś już? Mario,a po co Ci narcyzy z bibułki.Kup sobie kwiatka,są niedrogie. Wczoraj jak wracałam zobaczyłam śliczne fiołki afrykańskie,a nigdy ich nie miałam. Był mocno różowy i fioletowy. niestety zamknięte było. Odpowiedz Link
maria88 Re: 3 MAJA 03.05.17, 15:53 Fiołków mam kilka. Wszystkie bielutkie. Stoją w kuchni i w pokojach.Bardzo lubie te kwiatki. Zeby długo cieszyły oko trzeba pamietac o prawie codziennym ich podlewaniu do spodeczka. Tak nie raz myślę,że jak wyjade na dłużej /bo taki mam plan/ to będe musiała je oddac.Dlatego do kuchni postanowiłam, zrobić sztuczne na okno. Będą mi pasowały do zółtych zasłonek i zielonego wystroju kuchni. Dzisiaj na próbe zrobiłam 1 kwiatek jak na pierwszy raz to całkiem ładny. Slonko wyszlo i zaliczałam psie spacerki więc dalszą robótke zostawiam jak bedzie padać. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: 3 MAJA 03.05.17, 20:21 Te fiołki to moje ulubione .... długo kwitną , bez krzyku dają się rozdzielać i przesadzać . Odpowiedz Link
maria88 Re: 3 MAJA 04.05.17, 08:15 Witam pochmurnym niebiem i porywistym wiatrem i nie spodziewam się lepszej pogody. Spokojnego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 MAJ 04.05.17, 08:18 To je sobie kupię,specjalnie pojadę jak się poprawi pogoda. Dziś od rana pada mocno. Co do nowego wątku,to dobrze.Tylko ,że ten groch z kapustą zafundowaliście sobie sami. W końcu przestałam wchodzić,bo było zbyt irytujące. Jest nas tylko parę osób. Teraz jest taki układ,że wszystkie wpisy widać jak na dłoni, to po co je powielać...powielać,w końcu nie wiadomo było o co chodzi i komu Wystarczy zniżyć wzrok żeby zobaczyć post.Ale jak tak Wam wygodnie to sobie kopiujcie. Tutaj piszę,bo nowego tematu nie mam Wam życzę lepszego dnia. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 04.05.17, 09:00 piekny sloneczny dzien i wietrznie podobnie wczoraj i przedwczoraj widocznie nasze ludziska mniej grzesza a ta piekna pogoda to nagroda Panska Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 04.05.17, 16:12 U mnie teraz grzmi i pada . Jutro tez tak ma być w kratkę. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 05.05.17, 05:21 +7,8*C i mzzy,ktos musial grzeszyc w nocy i w srodku tygodnis,paskudy. Dobrego Dnia Zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 05.05.17, 11:47 Witam.... Nareszcie przestało padać,słonko gdzieś tam świeci w chmurach tylko trochę dociera. Mamy aż 18 st i bez wiatru ,co chwilę wychodzę na balkon, koty za mną, same nie chcą być. Miłego piątku. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 05.05.17, 15:59 Witam. Słonko na przemian z deszczem ale w miarę ciepło +12. Dzisiaj kupiłam pantofle o jakich dawno myslałam. Mięciutkie z naturalnej skórki, super. Obiad w związku z "łazikowaniem" był szybki. Krupnioki z surówką z kapustki. Zaraz idę zaparzyc świeżą herbatkę. Dobrego popołudnia zyczę. Kiciulek tez łaknie juz ciepełka naturalnego. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 05.05.17, 16:49 rozmawialem z Kendi i z Lusia pozdrawiaja cala zaloge,same z wzgledow urzedowych beda jeszcze w swym rodzinnym domu okolo jeden miesiac,powoli pracuja polskie urzedy. ja tez pozdrawiam. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 05.05.17, 18:25 Dziekuję za pozdrowienia ja również Im przesyłam.. Kilkakrotnie mialam podobne sprawy do załatwiania wiec gdyby były jakieś pytania to mozna pisac na moja poczte na gazecie. Znam się tez sprawach spadkowych i radzę aby je załatwiać ugodowo i przed notariuszem to jest o wiele szybciej. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 05.05.17, 19:15 Dziękuję i również pozdrawiam Kendo i Lusię. Zależy co się chce zrobić i czy jest pomysł. Za pogrzeb ZUS zwraca w ciągu 30 dni na podany adres.Trzeba zawieźć do nich wszystkie rachunki. Z rodziny zasiłek wynosi max 4tys. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 05.05.17, 21:26 caly dzien z internetem,dobrze ze Piwko jeszcze jest,teraz wlacze radio z klasyka i postaram sie zasnac. Nocy Dobrej Zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 06.05.17, 09:34 Jak mnie by coś brzęczało nad uchem,to bym nigdy nie usnęła.Potrzebuję ciszy. Dzień pochmurny,ciekawa jestem ilu ludzi zjedzie do stolicy na pochód wolności. Dobrego dnia bez problemów życzę Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 06.05.17, 11:32 Nie moge czytać jak Xystos pisze o tym piwku. Facet zupełnie nie powazny. Kendo tez chyba ma tego dosyć i nie spieszy sie z przyjazdem. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 06.05.17, 12:51 Dar Bozy - Piwo jest napojem moczopednym naturalnym bez chemi oczyszcza rowniez nerki o czym miljony Braci Czechow moze zaswiadczyc. Pzdr Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 06.05.17, 16:32 Aby nie za dużo i nie za mocne.7% to na pewno nie. Ale zagrzmiało,zrobiło się bardzo ciepło ,chyba zaraz lunie. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 06.05.17, 16:49 Jedzonka dla mnie i dla psiny ugotowane. Teraz chwila telasku. Slonko wyszło +20 chociaz pare razy juz go nie bylo padalo i pogrzmiało. Wszystko bedzie rosło. Szkoda tylko żę w nastepnym tygodniu ma cały czas padać i tego będzie za wiele. Mam rozmrozone wisnie wiec idę cos upiec do kawy.Dobrego popołudnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 06.05.17, 19:15 Marsz już dawno się skończył mieli piękną pogodę. Burza ,poszła sobie,trochę popadało ,pogrzmiało. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 06.05.17, 19:21 coraz stsrszy i niedokladny ten nasz Bozia,w Mekkce nietragil meteorytem w Mohammeta,a dzis z deszczem tez sie spuznil eeesz. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 06.05.17, 20:31 tak mocne piwo tylko od czasu do czasu na codzien zamiast soczku 2xdzienie slabszego lecz ta sama marka static.mathem.se/shared/images/products/large/pripps-bla-3-5--6x50cl-1.jpg Pzdr Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 06.05.17, 20:49 Czy zamiast piwka nie moze byc woda mineralna niegazowana? Podwyzszony cukier i piwo?- to chyba nie idzie w parze. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: MAJ 06.05.17, 20:57 Xystosie - przekorny przyjacielu ... napisz prawdę czy pijesz piwo , a jeżeli tak - to ile na dobe ) Pmietaj , ze gdy Dziewczyny wróca musza zastać Ciebie w dobrym zdrowiu ..... teraz Ty masz się nimi zajac , zwłaszcza psychiczne . Pozdrawiamy Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 06.05.17, 21:31 Alfredko,bez wzgledu na ilosc oktanow tylko jeden litr piwa dziennie,jeszcze niema upalow wiec do sniadania kawa z goracym mlekiem a do podusi jakas owocowa herbatka noo i duzo wody,ja musze pic wiecej niz dwa litry wody dziennie,w nastepnej inkarnacji bede ryba,moze leszczem? Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 07.05.17, 04:43 Pieknie die dxio ek zapowiada na bslkonach tex sie mozna dotlenic. Dnia Dobrego Zycze Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 07.05.17, 09:38 +15 w cieniu slonko przebłyskuje ale nie pewne. Bez wiatrowo wiec zycze dobrego dnia i dotlenianiania sie. Po spacerku porannym mam we flakonie cudny turecki bez Jest częsciowo w pąkach , mam nadzieje że nie padnie szybko. Kocham kwiaty wprawiają mnie w dobry nastrój. Bukiet postawiłam narazie w kuchennym oknie by się nacieszyc jego widokiem. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 07.05.17, 17:01 JAGO zdjecie Kiciusia super.Słodko sobie śpi. Godzine temu była nie wielka burza i cały czas choć słabiej pada. Psina czeka na wyjście az przestanie. Czuje,że tez już sie ochłodziło. Chyba koniec ciepełka i sloneczka /tak zapowiadają/. Fakt, że zbliza sie zimnych ogrodników i zimna Zośka. W sumie nie dobrze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 07.05.17, 17:29 Jakoś przeżyjemy,innego wyjścia nie mamy.Po ochłodzeniu środę się ociepli ,bo ma być 11st. To dobrze,bo jadę do lekarza. W domu Mruczek domaga się głaskania po brzuszku. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 07.05.17, 21:21 chyba tak,poglaskam sie troszke po brzuszku sprobuje usnac z raczkami na kolderce. Nocy Dobrej Wam Zycze Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 08.05.17, 08:39 Witam mokrym majem i zycze ciepełka z pogodnym niebem. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 08.05.17, 11:55 dzien zaczol sie mzzacy ale obecnie piekne sloneczko i lekki wicherek az sie prosi majowka,chociazby picknik tylko Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ 08.05.17, 17:07 Kendo chodzila na rozne zajecia z seniorami, sprobuj i Ty ... moze maja spotkania w parku na sloneczku. Na pickning w Åhus trzeba poczekac do czerwca ... xystos napisał: > obecnie piekne sloneczko i lekki wicherek > az sie prosi majowka, chociazby picknik tylko > Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 08.05.17, 21:51 har fått en specjal modell rollator modell för raggare med kraftigt sit dyna aach det vare skönt sparka med henne på hyllan till närmaste korva kiosken köpa varsin tjok grilla med bröd och sex pack öl,det börde jag klara Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ 08.05.17, 22:25 xystos napisał: > har fått en specjal modell rollator modell för raggare med kraftigt sit dyna > > aach det vare skönt sparka med henne på hyllan till närmaste korvakiosken köpa varsin tjok grilla med bröd och sex pack öl, det börde jag klara Vad väntar du på??? Det är bara att köra ... > Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 09.05.17, 04:34 Staruszki budza sie wczesnie,i czesto widxa swit,przez ciemne chmury przebijaja sie pierwdze promyki slonca to bedzie Dobry Dzien Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 09.05.17, 08:03 Xystosie za wczesnie sie kładziesz a potem skoro świt wybudzony jesteś. U mnie dzień z temp. poranną tylko +2. Slonka nie widać. Ciepełka i dobrego dnia zyczę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 09.05.17, 08:39 Podobno sen też mamy zapisany w genach.Mój wstaje bardzo wcześnie , ale kładzie się spać razem z kurami,a w dzień też posypia przed telewizorem. Ja też coraz wcześniej chodzę spać przed 22-gą.Im później tym gorzej śpię. Miłego dnia Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 09.05.17, 10:23 po trudach dnia kregoslup boli bardziej mam wybor-wziasc jakis opiat by sie znoeczulic i isc spac trzy godziny puzniej albo wziosc wspomagacz Stilnoct.15mg i przespac najgorszy bol,prawie trzydziesci lat z farmacja-wiem co szkodzi mi bardziej. ale o trzeciej w nocy tez mozna.surfac w Peru,USA,i Ca.,a.puzniej przespac godzinke po lunch'u i tak sie to kreci. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 09.05.17, 10:54 Ja musze spac 8 godzin inaczej brak mi wypoczynku. Najczęscie zasypiam przed pólnocką a chetnie rano pospałabym ale psina jest więc wstaje 7-8. Przy brzydkiej pogodzie to kolo 16tej nachodzi mnie ochota na podrzemanie i czasem z tego korzystam. XYSTOSIE pamietaj że branie leków p.bólowych to ostateczność Maja duzo działań ubocznych. Może postaraj się miejsca bólu jak dosiegniesz czyms rozetrzec z jakąś maścia zmniejszająca ból a jeszcze lepiej to czystym spirytusem.Naprawdę. Gdy zaczyna mi cos dokuczac to tak robię. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 09.05.17, 11:04 Nie zawsze się da Mario,właśnie wzięłam Tramapar,bo siedzieć nie mogę,a na jutro muszę być sprawna. Jeszcze rano wezmę i da rady.Dlatego często w domu siedzę żeby nie brać za często. Mam do smarowania Traumon,ale nie zawsze pomoże.Jeszcze jest dobrze,bo leżąc nie boli. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 09.05.17, 11:39 "XYSTOSIE pamietaj że branie leków p.bólowych to ostateczność Maja duzo działań ubocznych" wiem,na ten temat to prawie patalog i farmaceuta ze mnie,na lzejsze substytuty zchodzilem na wlasne zyczenie i lekarze zawsze przepisywali by po mojej mysli bylo ale zawsze jednoczesnie opiaty gdyby potrzeba zaszla,obydwie alternatywy rujnuja organizm-w zasadzie wszystko,z smartphona niewygodnie gdyz to temat na obszerny artykul,z moja wiedza na temat pracy i jej efektow ubocznych radze mlodym ludziom by podejmowali lekka i przyjemna prace nawet gdy pensja niska,puzniej wszystko sie im ulozy oile przy dobrym zdrowiu beda. takie historie dotykaja wszystkich immigrantow pierwszej generacji,ci stawiaja na swoje dzieci dajac im dobre wyksztalcenie a kontakty znajda sami. od 1976roku poznalismy wiele polskich rodzin,ich dzieci to bez wyjatku akademicy i w ten sposob przeskoczyli swoich szwedzkich kolegow moje motto; najpierw daj by puzniej brac Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 09.05.17, 14:13 Ja tylko raz w zyciu miałam problem z potwornym bólem.chyba 40 lat temu. Było to zapalenie korzonków nerwowych. Trafiłam na szczeście na mądrego lekarza, który to od razu zdiagnozował. Zalecił smarowanie mascią CAPSIGEL /nazwe pamietam do dzisiaj/ i po kilku dniach przeszło. Teraz uważam i staram sie nie nadwyrężac swoich kości i nie robić nie przemyslanych ruchów. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... sen 09.05.17, 17:47 A pamietasz jak to w Panu Tadeuszu proboszcz czy pralat majacy jechac na polowanie zostal wczesnie obudzony i "pierwszy raz w zyciu jutrzenke zobaczyl" xystos napisał: > Staruszki budza sie wczesnie, i czesto widza swit ... > Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ ... sen 10.05.17, 13:52 Witam kolejnym dniu majowym. W nocy mroziło z przymrozkami. Od jutra ma byc cieplej. Sloneczko jest i jest raźniej. Udanego dnia i planów życzę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... sen 10.05.17, 15:09 Witam... Jest różnie dziś na dworze.Oby już zimno było w odwrocie. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ ... sen 11.05.17, 08:01 Witam i mam nadzieje na ładny i dobry dzień. Zyczę tez wszystkim dobrego nastroju. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... sen 11.05.17, 09:53 A dlaczego masz nie być Xystos? Niestety u mnie pochmurno,zimno i pada,a miało być cieplej? Prognozy sobie,a pogoda sobie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... 11.05.17, 12:03 W Malmö bzy jeszcze nie rozkwitly, bo temperatura jest najczesciej od 10 C do 15 C, i nie zawsze jest sloneczko ... Ale okolo 300 km od Malmö, na baltyckiej wyspie, bylo nocy ze srody na czwartek minus 7,8 stopni Celsjusza . To najnizsza notowana temperatura od roku 1859. ZDJECIE pochodzi ze Sztokholmu ... www.sydsvenskan.se/2017-05-11/kyliga-maj-slar-nya-rekord . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... 11.05.17, 13:10 Oj biedne kwiatki,u mnie z małymi przerwami tak A dziś miało być ładniej Odpowiedz Link
maria88 Zbigniew Wodecki w szpitalu 11.05.17, 20:41 i to wstanie b.ciezkim, miał udar. Przed chwila wyczytałam tą informację. Lubiałam Zbyszka i jego spiewanie. Zycze aby przetrwał i zył. Odpowiedz Link
maria88 Re: Zbigniew Wodecki w szpitalu 12.05.17, 08:15 Witam bo póżniej nie będę miała czasu. Będzie bieganie bo słonko wychodzi. Ranek jeszcze rzeźki. Ciepełka i zdrówka zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zbigniew Wodecki w szpitalu 12.05.17, 08:20 Witam...u mnie też słoneczko,ma być 17st.to już coś. Miłego dnia. Xystos śpisz? Odpowiedz Link
xystos Re: Zbigniew Wodecki w szpitalu 12.05.17, 09:04 Xystos śpisz? juz nie ,pol godzinu.temu mnie zbudzono jeszcze spaiacy czy tez slabe,paluchy zbyt grube zdròwka zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zbigniew Wodecki w szpitalu 12.05.17, 10:02 To niedobrze,nabierasz wody.Najlepsza jest czysta woda ,nie piwo. Wypijać co godz. szklankę wody i na odwodnienie. Odpowiedz Link
xystos Re: Zbigniew Wodecki w szpitalu 12.05.17, 12:26 tak wlasnie przed chfilka zrobilem-wziolem 50% Furix'a wiecej i zobaczymy co sie bedzie dzialo,jezeli zbyt mocno ro w kazdej chwili moge zadzwonic po pielegniarke rewirow ,przyjdzie i zalozy mi katete. puki co niema powodu do kendo dzwoic by spieszie przyjezdzala,Pani Zosia stara sie jak moze,a moze wiele-to Cud a nie Kobieta. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zbigniew Wodecki w szpitalu 12.05.17, 12:44 Powinno ruszyć,szklanka wody po godzinie powinna opuścić organizm. Trzymaj się Odpowiedz Link
maria88 Maj i zdrowie 12.05.17, 14:24 Obrzeki za duże prowadza do nie wydolnosci m.in.serducha. Moje zdanie Xystosie dzwon po fachowa pomoc. Lepiej za dnia. Odpowiedz Link
xystos Re: Zbigniew Wodecki w szpitalu 12.05.17, 14:40 trzymam.sie,mam jeszcze trzy puszki Piwa ale od dwuch dni mnie nieneci ale pije duzo wody stolowej okolo cztery litry,w tej chwili mocna NescLate na balkonie,lekki wicherek przyjemnie chlodzi ooch zeby kendo juz przyjechala to znowu zaczna sie herbatki,je trzeba umiec przyrzadzic. sadzac jednak po tym ze urzednicy.w Polsce pracuja po Wlosku to ja sobie jeszcze dlugo poczekam. Odpowiedz Link
maria88 Re: Zbigniew Wodecki w szpitalu 12.05.17, 14:52 Nie rozumiem nie umiesz zrobic sobie herbaty? Zalac wrzatkiem i koniec roboty. Odpowiedz Link
maria88 Re: Zbigniew Wodecki w szpitalu 12.05.17, 14:55 JUz popludnie. Naprawdę porozmawiaj teraz w dzień z lekarzem. Może podesla Ci jakies leki. Odpowiedz Link
xystos Re: Zbigniew Wodecki w szpitalu 12.05.17, 15:05 taka herbatke umiem zrobic,ale specjalnej mieszanie kilku sorow tego nikt nikomu niezdradzi z lekarzami juz dyskutowalem;zwiekszyc dzienny intag diuretika o 50%ale niedluzej niz 10dni a puzniej stopniowo powraca do dawki stalej,ja mam czas wiec moge sie dostosowac,ale jak radza sobie osoby pracujace i lykajace ten lek? Odpowiedz Link
maria88 Zdrowie w maju 12.05.17, 17:05 Ci co pracują maja zwolnienia lekarskie jak są tak chorzy. Jak przychodzi pani Zosia to popros aby mierzyła Ci cisnienie bo przy braniu leków odwadniających to ono spada. Q sklepach jest duzy asortyment dobrych herbatek. Popros synia to na pewno Ci kupi dobrą herbatkę. A jak mama? Juz w domu? Odpowiedz Link
xystos Re: Zdrowie w maju 12.05.17, 18:02 aparat do badanis cisniea krwi mam wlasny,skalibrowany w szpitalu ..ale go nieuzywam,podobnie z badaniem zawartosci cukru w krwi-jest wysoki ale stabilny,niema naglych wachniec-niema omdlen. Moja mama w domu,ma opieke teraz trzy razy w ciagu dnia i raz w nocy tzw."nattvandrare" zagladaja czy mama spi w lozku czy tez na podlodze-jesli tak to klada ja do lozka obtulaja koldra i ida do nastepnego lunatyka,pewnej diagnozy na to niema,ponoc to dzialanie uboczne "Stilnoct" ale tego tez sie nieda udowodnic. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zdrowie w maju 12.05.17, 18:52 Znam Stilnox,córka brała,ja się bałam jak przeczytałam ulotkę,ale nic niepokojącego nie było. Przeczytaj i powiedz mamie,że nie może chodzić jak zażyje tabletkę. www.doz.pl/leki/p4319-Stilnox Bardzo źle,że nie mierzysz ciśnienia,nie badasz cukru,jak dzieciak nierozważny. Odpowiedz Link
xystos Re: Zdrowie w maju 12.05.17, 19:12 "Bardzo źle,że nie mierzysz ciśnienia,nie badasz cukru,jak dzieciak nierozważny." ..brak mi stymulacji by mi sie chcialo chciec Odpowiedz Link
maria88 Re: Zdrowie w maju 12.05.17, 19:41 Jak brak stymulacji aby być zdrowym. A po to aby zaopiekować sie jeszcze matką. Odwiedzic Ją od czasu do czasu.Porozmawiać. A Kendo, synek? Stale licza na to,że nie poddasz sie chorobie . Tak nie można mysleć Napiszę Ci woerszyk z pamietnika mojego szkolnego. "Zycie jest to miecz na którym pełno szczcerb. Na nim wypisał Bóg: Zwycieżaj, Kochaj, Cierp." Odpowiedz Link
xystos Re: Zdrowie w maju 12.05.17, 20:23 "Zycie jest to miecz na którym pełno szczcerb. Na nim wypisał Bóg: Zwycieżaj, Kochaj, Cierp." ..piekny wiersz dziekuje Mario. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zdrowie w maju 12.05.17, 20:28 Czili ta "utrata przytomnosci" w nocy to byl najzwyklejszy sen, tylko ze nie w lozku, a na podlodze? xystos napisał: > ... zagladaja czy mama spi w lozku czy tez na podlodze-jesli tak to klada ja do lozka obtulaja koldra i ida do nastepnego lunatyka,pewnej diagnozy na to nie ma ... > Odpowiedz Link
xystos Re: Zdrowie w maju 12.05.17, 21:40 po kilku takich przypadkach i po wnikliwych badaniach w tym EEG lekarze niesa w stanie postawic pewnej diagnozy Odpowiedz Link
xystos Re: Zdrowie w maju 13.05.17, 05:27 Dobre Rano,to byla krotka noc do piatej pieknie i slonecznie,poranne mgielki sie podnosza,bedzie cieply dzien. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zdrowie w maju 13.05.17, 09:06 Witam,u mnie też ładny dzionek się zaczyna,ma być 18st. Najważniejsze,że mam słoneczko. Życzę zdrówka,a reszta sama się potoczy Odpowiedz Link
xystos Re: Zdrowie w maju 13.05.17, 11:07 Jagus,jak u ciebie roslinki sie udaja Kocie z prwnoscia lubi taki las u mnie nawet kaktusy usychaja a inna zielenina tonie Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zdrowie w maju 13.05.17, 11:37 xystos napisał: > u mnie nawet kaktusy usychaja, a inna zielenina tonie Czy niie mozesz dac kaktusom troche piwka? Moje to lubia ... . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zdrowie w maju 13.05.17, 13:55 Ta trawka na oknie wygląda jak włosy i jest mięciutka.Koty jej nie chcą jeść,. Posiałam co innego,już tyle lat mam te nasiona,a wygląda jak pszenica. Odpowiedz Link
maria88 Re: Zdrowie w maju 13.05.17, 16:02 Witam popołudniową porą. Od rana pochmurnie ani dkg sloneczka +10. Okropne samopoczucie. Zaraz wychodze do Rossmana aby robiąc zakupy po relaksowac sie.Kupuję też tam m.in.psie smakołyki które moja psina b.lubi.Moze nie bedzie padać... Odpowiedz Link
xystos Re: Zdrowie w maju 14.05.17, 04:35 przez ciemne jeszcze chmury przedziera sie czerwone sloneczko,,typuje ze dzisiaj niebedzie rownie pieknie jak wczoraj. wiosna roslinki potrzebuja czestego podlewania Dobrego Dnia Nam Wszystkim Zycze Odpowiedz Link
xystos Re: Zdrowie w maju 14.05.17, 09:57 www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1764475,Bily-i-kopaly-14letnia-kolezanke-po-glowie-Policja-zatrzymala-gimnazjalistki Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zdrowie w maju 14.05.17, 11:14 Witam.. Straszne rzeczy się dzieją w kraju,a tak się boją uchodźców,a sami ?????? Wczoraj młoda kobieta i jej dziecko 1.5 roku zostały zamordowane przez podcięcie gardła Dzień od rana fajny bardzo ciepły ,ale jak słonko się chowa to czuje się jeszcze chłód. Milej niedzieli życzę Odpowiedz Link
xystos Re: Zdrowie w maju 14.05.17, 13:45 ..to sa efekty bezstresowego wychowania w szkolach i zbyt wczesnego konca dziecinstwa- -osmioklasowa podstawowka byla lepszym sposobem na wychowanie pozatym zbyt mala prezencja policji zamiast aut dac im rowery i 90% sluzby to patrolowanie zwlaszcza miejsc gdzie jest duzo dzieci i mlodziezy. Odpowiedz Link
maria88 Re: Zdrowie w maju 14.05.17, 16:26 Nareszcie doczekałam si.e ,że i u mnie od rana jest slonecznie. Podobnie jak u JAGI w cieniu czuje sie chłodny powiew wiaterku. Przed blokiem dzieciska same sie chowają i wrzeszczą co nie miara. Dawniej to dzieci do wieku szkolnego przebywały na dworze z rodzicami.Udanej pogody i dobrego samopoczucia zyczę. Odpowiedz Link
xystos Re: Zdrowie w maju 15.05.17, 05:02 cos niebywalego-piekny klucz dzikich gesi z kierunku poludniowego na polnoc ostatni maruderzy?o tym czasie sa juz w parach i buduja gniazda,w kluczach nielataja. brakuje mi tych wiosennych porankow w nadbrzeznych krzakach i lornetki ii tej radosci gdy przylecial ptak ktorego znalem od ubieglego roku albo dluzej rowniez jesienia,sprawdzanie ile jaj w gniezdzie i ile na wode wyprowadzili rodzice,puzniej niezdarne kursy pilotarzu mlodziezy i po kilku tygodiach zloty zwane przez nas Sejmen -wiele rodzin i kilkaset ptakow i nadzieja ze wszystkie powroca nasze gesi zimuja na terenach stycznych niemiec-szwajcari-grancji najwiecej w okolicach Basel zanosi sie na sloneczny dzien ktorego i Wam Zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zdrowie w maju 15.05.17, 09:46 Trzeba mi było najpierw tutaj wejść to bym wiedziała,że wszystko w porządku skoro zachwycasz się kluczem dzikich gęsi. Słonko miałam piękne z rana,a za oknem mam 18st,ale już się robi pochmurno. W weekend zapowiadają 27st. to będzie już lipcowo. Zdrowego i miłego poniedziałku. Odpowiedz Link
xystos Re: Zdrowie w maju 15.05.17, 12:23 dla mnie wystarczyloby +20*C i lekki wicherek,zle znosze goraczki,dlatego tez tegoroczne sloneczne i niezagorace dni nad morzem-tam zawsze nieco chlodniej i zawsze lekko wieje,teraz gdy niemam obowiazku prowadzenia auta mozna bedzie kilka puszek plynnego sloneczka wypic,na Chwale Pana ktory chmiel i jeczmien tez stworzyl. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zdrowie w maju 15.05.17, 13:16 xystos napisał: > brakuje mi tych wiosennych porankow w nadbrzeznych krzakach i lornetki i tej radosci gdy przylecial ptak ktorego znalem od ubieglego roku albo dluzej sprawdzanie ile jaj w gniezdzie i ile na wode wyprowadzili rodzice, pozniej niezdarne kursy pilotazu mlodziezy i po kilku tygodiach zloty ... > To marzenie jest najlatwiejsze do zrealizowania. Twoj syn ma duzy, wygodny samochod i pare godzin w sobote czy niedziele moze ojcu poswiecic, szczegolnie ze te widoki mozesz zobaczyc juz w samym K. nad stawami i rozlewiskami. Albo zamowic sjuktransport, zabrac ze soba solidne krzeslo,bo na rollatorze mozna przysiasc na chwile i polgebkiem ,a plecy potrzebuja podparcia ... i marzenie spelni sie. . Odpowiedz Link
maria88 Re: Zdrowie w maju 15.05.17, 15:31 JAGO jak widze Twój balkon przygotowany na przydomowy kwitnacy ogródek. Masz na nim sporo miejsca. U mnie jak rozlożę suszarke to zajmuje cały balkon. Własnie dzisiaj to zrobiłam zniosłam suszarke z piwnicy. Zapowiadają sloneczko a w łazience już centralne nie grzeje. Zrobiłam tez dzisiaj duzy spacer do jednego z urzędów i jestem dotleniona ale głodna więc idę szykować obiadek. Jutro w całej Polsce przelotne opady a potem tylko słonce i słońce. Oby sie sprawdziło czego zycze wszystkim. Odpowiedz Link
xystos Re: Zdrowie w maju 15.05.17, 16:11 "Zrobiłam tez dzisiaj duzy spacer do jednego z urzędów .." .. i to macie wspaniale,my takich szans na spacery niemamy,u nas urzedy same do petentòf przychodza via poczte. Odpowiedz Link
pia.ed MAJ ... vittkyndade gässen 16.05.17, 23:00 xystos napisał: > cos niebywalego-piekny klucz dzikich gesi z kierunku poludniowego na polnoc > ostatni maruderzy?o tym czasie sa juz w parach i buduja gniazda,w kluczach nie lataja. Moze widziales te gesi o ktorych jest mowa w artykule z Kåsaberga? One zimowaly w HOLANDII oraz DANII i sa spoznione, bo ostatnio wial wiatr ze wschodu, czyli przeciwny do kierunku ich lotu. Czekaly na wiatr zachodni i na wiecej ciepla. Zatrzymaja sie jeszcze na pare tygodni na Öland ... bo na Syberii jeszcze za zimno. www.skd.se/2017/05/16/gassen-har-medvind/ > Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 07.05.17, 10:58 Witam.. Pochmurno,16 st.Zrobiło się zimno,bo wiatr wieje. Mruczkowi nie jest zimno,bo ma nadczynność tarczycy,choć leki bierze. Miłej niedzieli mimo trosk i kłopotów. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ 07.05.17, 13:50 jaga_22 napisała: > Jak mnie by coś brzęczało nad uchem,to bym nigdy nie usnęła. Potrzebuję ciszy. W zasadzie masz racje, jednak mam pytanie: Dlaczego tak duzo osob zasypiana kanapie przed wlaczonym telewizorem ??? Ja w ogole nie nie wlaczam radia, a kiedy wlaczam telewizor to SIEDZE I PATRZE ... Nigdy nie chodzi u mnie telewizor tylko "dla towarzystwa", bo brzęczenie mnie irytuje. . . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 07.05.17, 14:15 Jak sen mnie zmorzy to zamykam telewizor i przykładam się na kanapce,potem się budzę i idę spać . Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ 07.05.17, 16:04 jaga_22 napisała: > Jak sen mnie zmorzy to zamykam telewizor i przykładam się na kanapce,potem się > budzę i idę spać. > JAK CIE SEN ZMORZY TO NIE JESTES W STANIE ZAMKNAC TELEWZORA, BO SPISZ . Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 15.05.17, 17:46 DZIEKUJE TERAZ ,BO POZNIEJ MOGE ZAPOMNIEC, ZE BYLISCIE AKTYWNI I GRZECZNI NA VUSTULI, juz w domu, a za niedlugo bedziemy musily znowu wracac i pozalatwiac reszte spraw, "moje papiery" przez okres 40 lat tutaj gdzies sie zawieruszyly i szukaja.. pogodowo slonecznie i wietrznie, ale podmuchy juz duzo cieplejsze.. miejcie sobie mile popoludnie i wieczor Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 15.05.17, 17:53 kendo napisała: > juz w domu A nie moglas nas uprzedzic, bo mnie za serce zaczelo pikac jak zobaczylam Twoj wpis - zebys tylko nie miala mnie na sumieniu ... > Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 15.05.17, 18:32 pia.ed napisała: > kendo napisała: > > > juz w domu > > > A nie moglas nas uprzedzic, bo mnie za serce zaczelo pikac > jak zobaczylam Twoj wpis - zebys tylko nie miala mnie na sumieniu ... > > > > nastepnym razem telegram wysle-hi.hi.... nie ma to jak na swoim..dogrzewam sie,bo w kraju bylo zimno. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 15.05.17, 19:30 Witaj Kendula miło Cię widzieć.Było zimno ale od wczoraj piękna pogoda,za oknem słonko i 20st. Lusia pewnie została. Odpowiedz Link
maria88 Witaj KENDO 15.05.17, 19:31 Milo że jesteś/cie? Twoja obecnośc tez tu jest potrzebna. Wypoczywaj jak Ci sie uda fizycznie i psychicznie. Dobrej nocki zyczę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witaj KENDO 15.05.17, 21:25 Wieczorowa pora i ja dotarlam po dlugiej nieobecnosci. Zycie zaczyna sie na nowo. Od ponad roku niebytnosci razem w miescie, bylysmy z Kendo razem na malym rekonesansie. Nic ciekawego nas nie zaskoczylo, ale pogoda sloneczna nam dopisala. Zycze Wam Vistulanie przyjemnego wieczoru. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Witaj lusia_janusia ... 15.05.17, 21:36 Niespodzianka dla nas ... ale chyba dla xystosa tez, bo jeszcze wczoraj byl daleki od optymizmu ... . Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 15.05.17, 23:34 mnie tez nieuprzedzila ,zadnych telefonow z trasy dobrze ze Pani Zosia to porzadna Kobieta ktora zawsze spi w wlasnym lozku Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 16.05.17, 00:05 No to Ci sie udalo ... bo tego wlasnie najwiecej sie obawialam xystos napisał: > mnie tez nie uprzedzila ,zadnych telefonow z trasy > dobrze ze Pani Zosia to porzadna Kobieta ktora zawsze spi w wlasnym lozku . Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 16.05.17, 05:35 Witam porannie. Postanowiłam wstawać skoro świt jak będzie pogoda . Dzisiaj sie udało. Zycze wszystkim dobrego dnia i pogody. Witam tez Lusię . Jak to fajnie,że możecie być razem i razem z nami. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 16.05.17, 07:18 oooj Mario,Piesek cie wylizal z lòžka? mnie tez sie takie poranki zdarzaly ale zazwyczaj Pieski czekaly w lozku i sluchaly czy juz sie do spacerku ubralem wczoraj po poludniu i wieczorem mielismy lipcowy czas a i dzis zapowiada sie Riviera ..aa ja z ubieglorocznych kapielowek wyroslem,meznieje. Pogodnego Dnia Nam Wszystkim Zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 16.05.17, 08:58 Witaj Lusiu ,wczoraj się nie doczekałam,a z początku myślałam,że tylko Kendo wróciła. Słonko pięknie grzeje,choć wiaterkowo.Trochę posiedziałam na balkonie z Leną i nałapałam ciepełka i witaminki. Trzymajcie się . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 16.05.17, 09:40 Pieknym dzionkiem pozdrawiam Wszystkich i posylam promienie slonca tam gdzie go nie ma. Na nowo musze uczyc sie swoich rutyn, ale "Maluszka" mam juz zaliczonego. Tak sie cieszyl i probowal mi cos opowiadac jak mnie zobaczyl, a pozniej radosne szczekanie jak zwykle, az corke to przywitanie wzruszylo i mnie tez. Pieski wyczuwaja sytuacje zyciowe na swoj sposob. Dziekuje Wam za przywitanie i jakis czas i pozniej wrocimy do ostatniego schematu. Tymczasem zycze Wam przyjemnego wtorku w optymistycznych nastrojach. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 16.05.17, 14:04 *Lusia cos mi te tulipany przypominaja.... slonko jednaknie do wszystkicj zajzaglo, wrocilam sama do domu, Xystosa w szpitalu zostawili by "upuscic z niego wody" *Jaga lenka cudownie z Mruczkiem sie wygrzewaja w slonku,(to do poprzednich zdjec,co zapomnialamsie "odniesc", *Maria masz towarzysza do spacerkow i do bycia razem..nie nudzi Ci sie,masz zajecie z pupilkiem *Pia chyba u Ciebie bylo duzo cieplej i sie opalalas wczoraj, dzis tez sie zapowiadalo na taka sama aure, ale gdy wracalam ze szpitala to zmarzlam w tym co rano bylo mi bardzo cieplo. miejcie sobie udany dzionek Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 16.05.17, 15:26 Pisałam do Xystosa że z tym piwkiem to tak sie skończy,że znowu wyladuje w szpitalu a co najwazniejsze żeby nie zaczął mieć na stałe dializ, Bylo by to nie ciekawie bo uziemienie do leżenia i mało ruchu.Myśle KENDO,że roboty masz w mieszkaniu co nie miara ale pamiętaj o sobie. LUSIA też niech nabiera sił. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 16.05.17, 15:55 A przed chorobą nerki dobrze działały,czy też miał gorsze dni? Miałam sąsiada,który po dializie miał przeszczep nerki. I było wszystko dobrze gdyby nie lubił sobie wypić. Pobili go po nerkach i już z tego nie wyszedł. Dzięki za uwagę moich zdjęć.Lubię pstrykać Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 17.05.17, 08:33 Witam. Już po połowie maja, po "zimnych ogrodnikach" i "zimnej Zośce" więc tylko ciepełko i ciepełko. Wczoraj zapowiadali u mnie opady ale ich nie bylo tylko wiał porywisty wiatr. Dzisiaj też sa zrywy i ranek to +10 ma byc cieplej. Zdrowia i udanych planów. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 17.05.17, 08:43 Deszczykowo u mnie, planow sie nazbieralo, pralka pierze, "Maluszek" odmaszerowal do domu, obiad mam od wczoraj "ruskie pierogi", tylko pogrzac i z jogurtem greckim mi smakuja, ale salate tez sobie zrobie. Xystos pod fachowa opieka, wiec chyba na niedziele wroci do domu? Zycze Wam udanej srody i duzo slonca na niebie i w sercach. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 17.05.17, 08:54 w piatki w polskim sklepie maja swierze pierogi,ruskie tez,do tego smazony dunski bacon i posypac frytowana cebulka popijac szwedzkim A-fil lactosfree Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 17.05.17, 09:26 Witajcie... Też lubię ruskie pierogi ,ale mało kiedy robię. Dzień piękny słoneczny ,na balkonie mam 30st. Życzę zdrówka Opalamy się z Lenką Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 17.05.17, 09:59 *Jaga/Lenka uwielbiaja ciepelko jak zwykle, przeciez trzeba sie dogzac po zimnych dniach wiosny *Mario tu padalo cala noc(nie moglam spac,wiec w okna podgaladalam) dzis chlodno, *Lusia jutro piore w wysepce wiec piatek bedzie wolny i podejzewam,ze na weekend Xystos juz bedzie w domu, pozatem zadnych planow, po troszke co dzien "dopieszczam komnaty po swojemu" obiad mam od wczoraj a pierogow tez mi sie chce... ciepelka i milego srodka tygodnia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 17.05.17, 14:27 No tak, po nocnym deszczu zrobilo sie parno, z lekkim wiaterkiem, na balkonie powiesilam manele "Maluszka" wyprane, do wieczora wyschna i na piatkowy wieczor beda swiezutkie. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 17.05.17, 17:26 Dobijam popołudniu. Zrobiłam dzis porzadek na grobach który od kilku tygodni mi nie wychodził. Bo to deszcz, albo wiatr,albo zimnisko. Wymieniłam wszystkie kwiaty, pomyłam co trzeba i wyrwałam częsciowo chwasty do reszta przy okazji. Padam ze zmęczenia. Wyspacerkowałam przed i po psinkę zjedlismy obiadek i odpoczywamy. Troche jestem zmartwiona bo moje psie po sporym usunięciu zębów ma problem z 1 górnym kłem który za bardzo przyciska mu dolną wargę. Zauwazyłam, że mu to trochę przeszkadza. W zwiazku z tym czeka nas chyba wizyta u weta ale nie chciałabym aby go usypiał i mu usuwał. A może sam wypadnie i przeczekać sprawę? Spokojnego wieczorku ja id dokonczyc pranie tj.powiesic na sloneczku. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 17.05.17, 18:22 o,pranko porobione i sie fajnie wysuszy, ja zaplanowalam na jutro kildry i poduszki powypierac.. duchota jakas sie zrobila, ale deszczu ani sladu,moze noca jakas burza sie "przewinie, *Mario, oj masz problem z psiunkiem, jak nie powstaje rana to moze nie potrzeba do weta isc?? ciepelka i i dobrych wiesci zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 18.05.17, 06:22 Witam.. Za oknem klaruje sie sloneczna pogoda, bedzie okazja do spacerkow. U Jagi pewnie tez, bedzie z Kisiami relaksowac sie na balkonie, Maria wykorzystala pogode i uporzadkowala rodzinne groby, a z psinka pewnie bedzie u weta, co zrobic z zabkiem? Xystos, sie nudzi w szpitalnej atmosferze, ale ja mysle ze na niedziele bedziesz juz w domu. Kendo ma teraz inne obowiazki i odwiedziny i w szpitalu. U mnie pol obiadu gotowe, dalej nie wiem co dokombinowac do tego, nic mi na smak nie przychodzi. Miejcie sobie udany czwartek. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 18.05.17, 07:22 mnie Drakula zbudzila o szòstej za trzecim wkluciem dostala to co chciala,puzniej prysznic-mile dziewczyny,no i czekam do òsmej do sniadania ktore dzien wczesniej sie zamawia co sie chce. oprucz meljoracji ograniczyli mi plyny do jednego litra dziennie ..no ale oni niewiedza ze polak potrafi. Milego Dnia Wam Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 18.05.17, 08:11 *Xystos masz sluchac zalecen lekarzy, wiesz,ze serducho tez na tym bardzo ucierpi.. nude "zabic" mogles idac i popatrzec na jakis TV program.. *Lusia znajome kwiaty jablonki, slicznie sie prezetuja, witajcie Wszyscy i miejcie sobie udany dzionek, mam nadzieje,ze psiunek obedzie sie bez zadnych zabiegow. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 18.05.17, 09:32 Witam . Cudownie. Slonko świeci już w cieniu +18 i n i e wieje. Spacerki, spacerki , spacerki z psiunkiem. Trzeba sie dotlenić i nawet zaliczyc rozrywkę w kawiarni z kawka i lodami. Na starówce na pewno będzie duzy ruch. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 18.05.17, 10:35 *Mario witaj, tu tez nareszcie ciepelko ale wieje, lody w kawiarni super pomysl, moze z Lusia tez sie wybierzemy jutro, bo dzis za duzo planow mam za godzine do wypelnienia.. xycze milych spacerkow i smacznych lodow.. PS; wczoraj w szpitalu kupowalam lody na patyku "Magnum" i starasznie podrozaly, ekspedyjetka poinformowala mnie,ze stalo sie to od poniedzialku.... Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 18.05.17, 11:01 telewizji nielubie i nawet gdy sie nudze ogladac jej niebede siedze na balkonie jest cieplo,na dole glowny przyszpitalny deptak,mlodsze panie w bluzeczkach bez rekawow a starsze z rekawkami cieply maj a jak cieplo bedzie w lipcu? jest ryzyko ze weekend spedze w szpitalu,chyba mnie siostrzyczki polubily i podliznely sie lekarzom by mnie zatrzymac na duzej taki los gdy sie jest przystojnym facetem Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 18.05.17, 11:23 Xystos jak zwykle wywołuje uśmiech na twarzy Ja nawet się dziwiłam,że masz pić 4 l. bo jeżeli nerki nie dają rady przefiltrować, to nie jest dobre dla serca,ani dla płuc. Było z rana gorąco na słonku 30st,teraz już mam cień i jest 23 to akuratnie. Lusiu ta jabłonka to u mamy? zawsze pięknie kwitną. Mario jak ząbek się rusza to trzeba usunąć,a jak nie,to nie ma po co. Nie mam co robić,bo już poprałam ,a obiad robi mąż,smaży kotlety rybne, ja tylko surówkę zrobię. Sprzątanie zostawię na jutro Mruczek starszy to lubi wygodę Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 18.05.17, 11:37 hej Jagusia napisze,ze Xystos zawsze ma humor nawet w "najciezszych chwilach" z ta woda to przesadzil..1 litr na dzien ma starczyc.. tez sie "obrobilam z praniem" wykorzystalam,ze lozko wolne to popralam :poduszko/koldre i "poszwe z materaca",wszystko juz poschlo, nawet komnaty odkurzylam,pod wieczor na mokro zrobie, zaraz do sklepu po owoce dla chorego i do Lusi musze wpasc, jakos "dzien sie kreci i nie ma nudy" miej sobie udany dzionek i smaczny obiad, ja kopytka z poledwica i grzybkami juz zjadlam.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ-WITAJCIE KOCHANI 18.05.17, 11:48 Też bym wolała kopytka z polędwiczką, ale muszę zjeść kotleta,żeby mąż się cieszył że na darmo nie łowi Odpowiedz Link
pia.ed MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 14:24 W Malmö mlodsze panie chodza w szortach, ktore im sie niesamowicie na pupie "skurczyly" Moje szorty niestety skurczyly sie w pasie ... bez kupienia nowych sie nie obedzie ... "xystos napisał: siedze na balkonie jest cieplo, na dole glowny przyszpitalny deptak, mlodsze panie w bluzeczkach bez rekawow ...." > Odpowiedz Link
alfredka1 Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 15:16 Jeżeli Xystos ma niskie ciśnienie ... to niech oglada ) U nas gorąco, dobrze ze wiatr od Wody trochę chlodzi . W domu posprzątane , milo i nie za cieplo . Czeka jeszcze stos szmatek do prasowania , ja nie bardzo mogę wiec maz prasuje i udaje ze mu się to podoba .... Troche przez zime utyłam w pasie , niestety ... Gdy w 2007 zdziwila mnie waga moja - 48 kg w butach gorskich - okazało się , ze to rak mnie tak pozeral . Teraz już piecdziesiat piec kg. p.s. badajcie się regularnie i to nie jesr rada !!!! to jest polecenie Waczej Maci !!!! uściski . Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 19:08 alfredka1 napisała: > p.s. badajcie się regularnie i to nie jesr rada !!!! to jest polecenie Waczej Maci !!!! uściski A co badac? Wszystko? Kolezanka sie badala, ale nie na to na co zmarla ta mloda piekna aktoreka z Trojmiasta ... bo na to bardzo ciezko sie zbadac. Dokuczal jej wprawdzie zoladek, ale jako Polka leczyla to ziolkami ... ktore przynosily ulge. Kiedy pogotowie zabralo ja do szpitala z 40 stopniowa goraczka i ze spuchnietymi gruczolami chlonnymi, bylo juz za pozno ...Podobno nawet rodzina nie powiedziala, ze zostalo jej 3 tygodnie zycia. . Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 15:31 Spacerki były. Psina wyciągniety teraz na tapczanie" opala się" w sloneczku i nakarmiony wypoczywa. Ja tez dzisiaj potraktuje ten dzień wypoczynkowo bo tak go zaplanowałam. Inne sprawy na jutro. Bylismy na starówce ale ku zdziwieniu nie było tłoku bo wiekszośc pracuje o tej porze a wycieczki w wiekszej liczbie będą jak zaczna sie wakacje. Jakas grupa mlodziezowa tańczyła ludowe tańce na Rynku Wielkim i bylo tylko kilka grup wycieczkowiczów. Lody i kawa wg programu zaliczone. Dla psiny miałam wode w butelce z której chetnie skorzystał.Wiekszość ludzi chodzi w letnich rzeczach bo temp. ponad 30 stopni. Xystos jak widzę jest dalej na wczasach zamknietych i dobrze niecvh nabiera sił i ochoty na dalsze zycie. Kiciusie Jagi wiedzą co dobre i zdrowe korzystajac ze slonka. Zupkę/krupniczek był z wczoraj, potem zjadłam drożdżówke swojego wypieku /juz nie wiele zostalo/. Pod wieczór ugotuję na 2 dni mloda kapustkę z papryką duszoną i kartofelki. Chlodnik planuje na niedziele jak bedzie tak ciepło jak dzis i może usmaże jakąs rybkę mam ochotę na mintaja. /pozazdrościłam Jadze/. Acha widziałam 2 dni temu w Biedronce pakowane świeże sledzie. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 16:30 "W Malmö mlodsze panie chodza w szortach, ktore im sie niesamowicie na pupie "skurczyly" .. to pewnikiem zimowy tluszczyk,foki tez tak maja puzniej sie zaglodza by w upatrzone bikini sie zmiescic,glupota ja polecam.nasze plaze dla naturystow zamiast na bikini pieniazki mozna zainwestowac w grila na plazy ..noo i prania mniej. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 19:03 Popoludniowka,,,, ni ztad ni z owad, spotkalam sie z corka w miescie i sciaglysmy Kendo do naszego towarzystwa, corka zaprosila nas na capupino i ciasto marchewkowe, ale bylo nie dobre. w domu od razu pilam ziolowa herbatke. Cieplo w sloncu i zaciszu w kawiarence w galeri pod parasolami bylo, ludzi tez sporo. Czas ucieka szybko. Jaga inspiruje rybka, tak ja kwitnaca jablonka to z ogrodka mamy, a kociaki maja labe z tym balkonem wygrzewaja sie w sloncu kiedy chca, i widac im to pasuje. maria88, juz zaliczyla wiosenne lody i kawke, lubialam takie spacery ze swoim pieskiem "Bamse" w letnie dni, a wody ze soba nie nosilam, bo popijal z rzeki Helga w parku na spacerach. Alfredka dobrze przypomina, ja zostawilam dzisiaj u chirurga 3 swoje pieprzyki, a reszte to juz powiedzial ze z wiekiem przybywaja - mily komplement, co....? Pia stwierdzila, ze jej spodnie sie pokurczyly, a moje jakos po przyjezdzie z Polski zrobily sie w pasie troche za luzne, ale ew, bluzke mozna w spodnie wciagnac. Upatrzylam sobie w H & M spodnie ale dlugie, jak beda mi pasowaly to bym jutro kupila za 20 % taniej. Xystos, masz przecie internet i sobie posurfaj po swiecie, to szybciej czas Ci zleci. Jutro z Kendo idziemy na handlowe sniadanie, pol bulki z szynka i kawa i 20 % taniej na caly zakup. Ciekawe czy cos sobie kupimy?. Przyjemnego wieczoru zycze dla Was. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 20:01 "Jutro z Kendo idziemy na handlowe sniadanie, pol bulki z szynka i kawa i 20 % taniej na caly zakup." skoro 20% taniej to moze kupicie mi stringi?,w moim wieku chyba czas zaczac uzywac kapielowki na plazy? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 20:17 Xystos myslisz o damskich czy meskich?.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 21:00 Dobranoc moi mili,przesiadam się na większY ekrAN. Ojojoj ale nie tak . Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 21:03 ..noo jak mozesz Lusia? przeciez ja nie brzydal! Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 21:07 Zaczynam sie gubic w wypowiedziach xystosa ... co damskie stringi z uroda czy jej brakiem maja wspolnego? Przeciez na glowie sie ich nie nosi ... xystos napisał: > ..noo jak mozesz Lusia? przeciez ja nie brzydal! > Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 21:23 no to sie odnajdz Pia mnie o wewnetrzne piekno chodzilo Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 21:38 PRAWIE ZROZUMIALAM ... A TERAZ WRACAM DO RZECZYWISTOSCI. Dobranoc . Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... majowe sloneczko 19.05.17, 07:27 dzisiejsza rzeczywistosc zapowiada sie rownie wspaniale Slonecznego i Dobrego Dnia Nam Wszystkim Zycze Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ ... majowe sloneczko 19.05.17, 08:05 Witam. Dalej taj i wszedzie pełnia lata. Od rana sloneczko temp. ma byc wyższa bo teraz tylko +12. w cieniu. Moze wezmę sie za okna. Zyjmy w dobrym nastroju i nie myslmy o chorobach. Co ma być i tak będzie. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... majowe sloneczko 19.05.17, 08:59 www.smhi.se/#!,geonameid=2699310 cieplutko dzisiaj bedzie,w sam raz dla mnie,dobrze ze ma dostep do balkonu Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... majowe sloneczko 19.05.17, 09:50 Na balkonie mam 30st,to w cieniu będzie 20. balkon jest dobry na wszystko Miłego piątku i z dobrym zdrówkiem. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... majowe sloneczko 19.05.17, 22:50 Cos sie nie odzywasz, czyzbys dostal udaru slonecznego od przesiadywania na balkonie? www.smhi.se/#!,geonameid=2699310 xystos napisał: > cieplutko dzisiaj bedzie, w sam raz dla mnie ,dobrze ze mam dostep do balkonu > Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 20:54 WYSLALI CIE AZ DO CHIRURGA? W MALMÖ MNIEJSZE WYCINA LEKARZ PIERWSZEGO KONTAKTU, A WIEKSZE DERMATOLOG W SZPITALU... TEGO SIE UCZY NA STUDIACH. lusia_janusia napisała: > Alfredka dobrze przypomina, ja zostawilam dzisiaj u chirurga 3 swoje pieprzyki Odpowiedz Link
alfredka1 Re: MAJ ... majowe sloneczko 18.05.17, 21:04 Chirurg odda toto do laboratorium i szybko będą wyniki ... Mąż ciągle musi być odłupywany z pieprzyków na plecach .Ma je od opalania się w tropikach .... na szczęście wszystko w porządku. Pozdrawiam Was serdecznie ..... ) Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ ... majowe sloneczko 19.05.17, 13:42 no wlasnie z czego te pieprzyki sie robia, tez mam kilka,ktore trzeba by bylo sie zajac.. witajcie, pieknie od samego rana na dworze, sniadanie w sklepie tak sobie udane, tz.jedna pare spodni kupilam,a namierzylam sie co niemiara bluzek,ktore by mogly pasowac do wszystkich moich "gaci" co do sniadania,to pol bulki z szynka i ogorkiem sie poczestowalam i herbatka zapilam,bo awuche u Lusia zaliczylam,, udanego popoludnia zycze, cos Xystos dzis nie sklada zamowienia, by doniesc podczas odwiedzin. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ ... majowe sloneczko 19.05.17, 18:34 Dzien byl naprawde cudowy, z blekitnym niebem pelnym slonca, caly dzien prawie bylam na balkonie, pod wieczor posprzatalam chatke i i zjadlam kolacje, a teraz czekam na "Maluszka" Pozniej wyprasuje plaszczyk podszyty wiatrem ktorego dzisiaj zakupilam na chlodne letnie dni i wczesna jesien w kolorze jasny bez. Przyjemnego wieczoru zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ ... majowe sloneczko 20.05.17, 07:31 Takie piekne, rozpiewane slowikami poranki i ogrzane juz porannym sloncem powinny trwac caly rok. W taka pogode az sie prosi isc na spotkanie lata w plener, ale jak pomysle, ze jest troche do zrobienia w szafach, to mysl ta gnebi mnie co dzien, wiec po jednej polce bede robila i w plener chodzila. Jestem juz po rundzie z "Maluszkiem" i sniadaniu z Wami dopijam poranna kawe zyczac Wam przyjemnej soboty. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... majowe sloneczko 20.05.17, 08:06 o wpoldoòsmej bylem na balkonie-juz jest cieplo,po sniadaniu. zaparkuje tam na dluzej Dobrego Dnia Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ ... majowe sloneczko 20.05.17, 08:46 *Lusia plaszczyk,jak na Ciebie szty, gdym nie mala tego obecnego,tez bym go zakupila,niech sie nosi wspaniale, *Xystos, balkon masz bardzo w fajnym polozeniu i widokiem na "swiat" a moje plany sie fajnie zlozyly na dzis, wieczorem opisze czy sie udaly... miejcie sobie milo na weekendzik Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... majowe sloneczko 20.05.17, 09:13 Witam...widzę że macie się tutaj dobrze i wesoło. U mnie dalej piękne słonko z wiaterkiem.Dziś ma być 27st. i pewnie będzie jak nie więcej. Macie już zaplanowany dzień ,ja też bo urodziny drugiej połówki i córka ma przyjechać z Mikołajem. Wczoraj takie kwiatki kupiłam,bo moje jeszcze nie kwitną i jeszcze lobelie,ale są malutkie. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... majowe sloneczko 20.05.17, 10:20 aacha,masz blizniaka za meza pamietaj ze to rozrywkowi ludzie,niezaszusz go zbyt mocno. Drugiej polowce zdròwka i udanych polowòw zycze. Pzdr. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... 20.05.17, 10:38 U mnie, wbrew zapowiedziom, nie ma slonca i temperatura tylko 14,2 C. Mnie to odpowiada, bo koniecznie musze kupic nowe, letnie spodnie. * Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... 20.05.17, 11:38 Xystos nie bliźniaka tylko na byczka jeszcze się załapał Słonko już u góry to można wyjść na balkon,jest 26 to idzie wytrzymać. Dziękuję za życzenia.Wolę jak nic nie złowi,bo potem muszę jeść Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... 20.05.17, 13:56 na drugim wiekszym tarasie/balkonie stary mezczyzna mial odwiedziny swych bliskich,jezyk podobny do arabskiego ..az do gdy dziadka syn jego zwrocil sie slowem _Eni_ to wywnioskowalem ze.jest to jezyk Aramejski co puzniej w czasie dyskusji potwierdzono, rodzina ta to Chrzescijane z Antiohi. takich uchodzcow Pan Prezes przyjmie napewno. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... Uciekinierzy ... 20.05.17, 14:07 Kilka lat temu temu Polska przyjela kilka rodzin chrzescijanskich ... Sprowadzila ich do Polski jakas organizacja, cos w rodzaju Individuel Människohjälp, dostali pomoc, prace i mieszkania. Nie minal rok, i wszyscy pouciekali przez niemiecka granice, moze nawet dotarli do Szwecji? . Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... Uciekinierzy ... 20.05.17, 14:37 najsmaczniejsze pizze pieka Libanczycy w pizzeria "Balkoni" na Långebrugatan,to tez Chrzescijanie, ci libanczycy tez mowia po Aramejsku przybyli do szwecji w czasie wojny domowej w Libanie, z takimi uchodzcami nigdy niebylo problemow. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... Libanczycy 20.05.17, 16:33 Ci ktorzy mieszkaja w Göteborgu, rodzina zlozona z ca 200 czonkow, to z pewnoscia nie chrzescijanie, bo z braku italiencow pelnia role sycylijskiej mafii Przejeli handel narkotykami i inne kryminalne "zawody" i tak jak mafia sycylijska robia wszystko dla rodziny. Nie tak dawno temu bracia Libijczycy zamordowali swoich 18-letnich przyjaciol, dwoch chlopakow i dziewczyne, strzelajac do nich, bo podobno obrabowali ich ojca. Obaj bracia dostali dozywotne wiezienie, ale jednemu udalo sie uciec do Libanu, bo po pierwszej rozprawie zwolnili go do domu. Chlopak skorzystal z tego i natychmiast uciekl do swego kraju, gdzie jest dotad ... Problemem wydalenia go z Libii jest jego obywatelstwo po rodzicach, choc urodzil sie w Szwecji i ma szwedzkie obywatelstwo. . Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... Libanczycy 20.05.17, 18:18 Pia,chodzi o libijczyka czy libanczyka? jezeli libanczyk niechrzescijanin to Shia Alavita a ci narkotykami niechandluja-oni narko handlarzy wieszaja, Sunni w Libanie niema natomiast Libijczycy to tylko Sunni a po nich wszystkiego mozna sie spodziewac. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... Libanczycy 20.05.17, 18:52 Göteborska mafia pochodzi z Libanu] ... po szwedzku Libanon, co do tego nie mam watpliwosci. Moze ta rodzina z Libanu to katolicy? Przeciez sycylijska mafia jest tego wyznania. Ale na wszelki wypadek postaram sie odnalezc cos o braciach, oskarzonych o potrojne morderstwo. xystos napisał: Pia,chodzi o libijczyka czy libanczyka? jezeli libanczyk niechrzescijanin to Shia Alavita a ci narkotykami nie handluja-oni narko handlarzy wieszaja, Sunni w Libanie nie ma natomiast Libijczycy to tylko Sunni, a po nich wszystkiego > mozna sie spodziewac. > Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... Libanon 20.05.17, 19:06 Natten till den 7 maj 2015 sköts tre unga personer, två män och en kvinna, till döds på Bäverdalsvägen i Uddevalla. Två bröder, Martin och Mark Saliba, dömdes i hovrätten till fängelse på livstid för trippelmordet. Men när domen föll hade Martin Saliba lyckats fly. Han friades i tingsrätten och var därför på fri fot under hovrättsförhandlingen. När rättegången i hovrätten skulle avslutas dök Martin Saliba inte upp. I somras valde han att tala ut i Hänt i veckan från gömstället i Libanon. – Just nu lever jag ett helt vanligt liv, jag jobbar och har ett hem, tak över huvudet. Jag har allt jag behöver men jag är ändå född och uppvuxen i Sverige. Visst, jag kan språket men känner mig som en invandrare. Jag trivs men jag saknar mitt Sverige. Och i september förra året greps Saliba i Libanon. Sverige försökte få honom hit, men de libanesiska myndigheterna meddelade att de inte kommer att lämna ut honom till Sverige. – Vi har fått besked via ambassaden i Damaskus att libanesiska myndigheter har avslagit utlämningsframställan. Vad jag förstår är det på grund av att Martin Saliba är libanesisk medborgare. www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/trippelm%C3%B6rdaren-f%C3%A5r-sin-%C3%B6nskan-igenom-1.4262789. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... Libanon 20.05.17, 19:54 "Natten till den 7 maj 2015 sköts tre unga personer, två män och en kvinna, till döds på Bäverdalsvägen i Uddevalla." Pia,kim byly ofiary?Szwedami czy tez ziomkami zabojcow? Odpowiedz Link
maria88 Majowo 21.05.17, 08:20 Tak jest u mnie i mam nadzieje,że ładna pogoda jest wszędzie. Pozdrawiam i dobrego wypoczynku niedzielnego. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Majowo 21.05.17, 09:27 Witam *maria88, ranny ptaszek przy niedzieli?, Ja tez juz od 6,30 dreptam - park zaliczylam z "Maluszkiem przy spiewie slowikow. Sniadanie zaliczone, podzielilam czynnosci od wczoraj na dzisiaj, ale zeby ktos' dodal skrzydel na dzisiaj do ich wykonania. W miescie byly imprezy" 2 noce kulturalne" atrakcje dla dzieci i doroslych, gosci w miescie bylo duzo. Nawet konie przybyly do miasta i ciagly 2 armaty jak co roku, zeby przypomniec ze miasto kiedys bylo militarne z jednostkami wojskowymi. Juz nawet nie wychodzilam z domu z balkonu francuskiego zrobilam im zdjecie w wejsciu do malego parku na przeciwko mojego bloku. Zycze Wam przyjemnej niedzieli. Odpowiedz Link
kendo Re: Majowo 21.05.17, 10:37 *Maria/Lusia tu tez bardzo slonecznie i mysle,z epogoda sie utrzyma az do wieczora, wczorajsze plany w polowie sie ziscily.. innym razem moze sie wykonaja. milego niedzielnego odpoczynku Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Majowo 21.05.17, 12:40 Witam i miłej niedzieli życzę. Jeszcze mam ładną pogodę,to wybrałam się do parku. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... Libanon 21.05.17, 18:50 xystos napisał: > "Natten till den 7 maj 2015 sköts tre unga personer, två män och en kvinna, til > l döds på Bäverdalsvägen i Uddevalla." > > Pia, kim byly ofiary? Szwedami czy tez ziomkami zabojcow? To byly osoby z ktorymi bracia przyjaznili sie ... wiec ziomkowie(Arabowie). Nigdy nie opublikowano fotografii ofiar, ale na 100 % nie byli to Szwedzi, bo gdyby tak bylo, to caly swiat by sie dowiedzial! Informacje skoncentrowaly sie na zabojcach, ktorych bardzo szybko zidentyfikowano ... Podczas rabunku w mieszkaniu ojca, braci nie bylo w Szwecji . Kiedy do nich zadzwonil natychmiast wsiedli w samolot. Bracia zaprosili winnych na rozmowe, na ktora cala trojka przybyla niczego sie nie spodziewajac ... Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... Libanon 21.05.17, 18:57 ..czysto posprzatali swoje brudy-niepowinno sie ingerowac w ich interna sprawy. Odpowiedz Link
pia.ed MAJ ... Znalazlam informacje o sprawie 21.05.17, 19:15 www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/3196054 www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/flera-av-mannen-i-drogkretsar Oprocz tego widzialam wpis z Facebook, gdzie ktos sklada kondolencje rodzinie zastrzelonego i jego dziewczynie .... podane tam jest arabskie nazwisko ofiary. Z drugiego artykulu wynika, ze bracia i trojka zamordowanych byli dobrze znani policji Nic dodac, nic ujac ... . xystos napisał: ..czysto posprzatali swoje brudy-nie powinno sie ingerowac w ich interna sprawy. > Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 22.05.17, 06:40 na razie sa sloneczne dni, dzis zapowiedzieli na +20 stopni.... zapach kwitnacych bzow czuc na odleglosci.... witam i pozdrawiam zyczac milego dnia Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 22.05.17, 07:22 mialem sen,wspanialy sen siedze w Karpaczu w ktoryms z ogrodkow a na talerzu mam goraca golonke ..i duuuzy kufel piwa do tego ktos dotknol mego ramienia i obudzila retorycznie pytajac dostane troche krwi od ciebie? cale szczescie ze niezdazylem napic sie tego piwa ze snu. Pzdr Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 22.05.17, 08:05 Witam........ *Kendo tak wczesnie drepta, az sie zdziwilam,? *Xystos, teskni za wolnoscia menu i wycieczkami.? Ja juz przyjelam "Maluszka" na pare godzin, i pogoda typowo letnia, wszedzie lezy zolty pyl z kwitnacych drzew i rzepakow, ktore wokol miasta rosna na polach i wiatr je rozwiewa w rozne strony. Mam nadzieje, ze weekend minal Wam przyjemnie ze sloneczna pogoda i na nowy tydzien zycze Wszystkim zdrowka i slonecznej pogody. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 22.05.17, 09:49 Witam... Słonko od rana,było 14 st,a ma być 21 to i tak ładnie Xystos ma marzenia senne,jak będziesz grzeczny to się niebawem spełnią. Dobrego poniedziałku. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: MAJ 22.05.17, 13:12 Piękny sen ale okrutny , za krótko trwal ... a chrzanik przy golonce był??? pozdrawiamy ) Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ 22.05.17, 14:24 alfredka1 napisała: > Piękny sen ale okrutny , za krótko trwal ... a chrzanik przy golonce był??? > Sny sie czasem spelniaja ... czego xystosowi goraco zycze ... . Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 22.05.17, 17:31 Piękne fotki Jagi, piekne senne marzenia Xystosa i lato wszędzie się panoszy. Jak korzystam dorywczo ze sloneczka na balkonie. Opalanie non stop uznaje tylko na plaży nad morzem, kiedy wieje wiaterek. W sobotę pozalewało nam piwnicę wyciekami z kanalizacji. Dzisiaj tam chlorowali a teraz wietrzenie klatki schodowej.Na szczęście wyciek nie dotarł do mojej piwnicy. Udanego wieczoru zyczę. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 22.05.17, 22:31 chrzaniku niezauwazylem tylko golonka i piwko noo i takie przebudzenie jutro okolo lunch'u powinienem byc w domu na czas jakis az do nastepnej melioracji albo serwisu. Nocy Dobrej Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 23.05.17, 08:05 *Jagusia chyba spacery uskutecznia, ladne "zielone zdjecia zamieszcza" witajcie wtorkowo, jakas ostanio chodze caly czas spiaca,mimo,ze noca spie.. zapowiada sie na sloneczna pogode.. milego dnia Wszystkim zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 23.05.17, 08:49 Wiosenno-letnio i porannie Was witam...... Alfredka dokladnie zauwazyla ze do takiej golonki przydalo by sie oprocz piwa i cos mocniejszego, Jaga na fotce umiescila kurke wodna, ktore sa rowniez i u mnie na kanale przed moim blokiem w malym parku. *Kendo moze powinna sprawdzic sobie wyniki, ale ja tez zrobie sie senna po obiedzie na lezaku pod parasolem na moim balkonie, jak rozwiazalam kilka krzyzowek. *maria88, relaksuje sie rowniez na balkonie w promieniach wiosennego slonca, a psinka pewnie w pokoju na progu lezy w sloncu na kocyku i wygrzewa kosteczki. Takie zapachy w piwnicy to dlugo beda sie chyba wietrzyc, dobrze ze chociaz uzyli cos do dezynfekcji. Zycze Wam przyjemnosci bycia w domach z humorami pelnymi optymizmu. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 23.05.17, 08:54 o wlasnie, zapomnialam o "piwnicznych zapacha " u marii, dbrze,ze Jej piwniczka nie zajeta tym.. gdzies musi byc zatkana rura z tymi sciekami,skoro wybilo do piwnic... Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 23.05.17, 09:20 "Alfredka dokladnie zauwazyla ze do takiej golonki przydalo by sie oprocz piwa i cos mocniejszego.." ..aa kysz niekus Diablico zwlaszcza gdy jest szansa ze juz dzisisj po poludnii bede w domu a tam "sezamie otworz sie",caly grudzien z Swietami Bozego Narodzenia oraz Silvester Natten ja rowniez Trzech Kroli spedzilem w szpitalu,dlstego te jutrzejsze urodziny musze byc w domu za wszelka cene,24.05.1950roku to tez byla sroda,wiec jutrzejsza srode bede w domu bez wzgladu na zdrowotna cene,zgodnie z motton mojego syna "pappa man skall leva,inte bara överleva" syn ma racje. Gdyby cos poszlo szybko,szybciej niz moglbym napiac chce byscie wiedzieli ze bardzo Was cenie ..i ze bardzo Was kocham. Pzdr Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 23.05.17, 10:15 Witajcie... Xystos pewnie już spakowany i cieszy się,że do domku idzie. Dziś też piękny dzień już jest 26st. a miało być chłodniej chyba. Chyba w domu zostanę,jeszcze kuszą Łazienki,ale zobaczę. Nagrałam filmik króciutki wczoraj,nasłuchałam się ptaszków,ale nie wiem czy dacie radę. A kurka wodna to Łyska. trele 001 Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 23.05.17, 10:45 "Chyba w domu zostanę,jeszcze kuszą Łazienki,ale zobacz" niemacie w domach lazienek? rozumiem wasza desperacje. po lunchu dostane karte wypisu Pzdr. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: MAJ 23.05.17, 12:01 A po cóż Jagusi lazienka???? w warszawskich wody dużo, nawet fontanna jest a zarośli tez krocie (( Tez tak chciałabym ... a jaka oszczednosc na wodzie , pradzie ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 23.05.17, 12:51 To nie Łazienki tylko po drugiej stronie Królikarni. nie chciałabym się w takiej wodzie kąpać Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 23.05.17, 11:16 ktos ma wyczucie-niespieszy.mu sie ,podobne jamoialem wobec calej rodziny Corvus,fanrastycznr kadry msm. w telegfonie ,czekam. a syna by.. wlozyc je w "chumury". O 14;00 powinienem byc a free man puziej napisze z porzadnego kompa. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 23.05.17, 11:51 Jak otwierasz filmiki Mario to jeszcze jeden dla Ciebie z wczorajszego dnia. trele 002 Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 23.05.17, 13:20 Dziękuję . Obejrzałam drugą część. Może kiedys jak zjedzie dziecię to zrobimy zdjecia z naszego pieknego parku i ogrodu ZOO i wkleimy to na forum. Kocham przyrodę jest dla mnie balsamem dla duszy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 23.05.17, 16:37 Byłoby fajnie Mario.Niech syn nauczy Ciebie przesyłać zdjęcia do komputera. A jak nie masz aparatu to niech Ci kupi na dzień matki Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 23.05.17, 18:28 Jaga zafundowalas relaks poobiedni prawie wieczorny - relaksujacy, ze spaceru po parku i spiewem ptakow, szpaka, sikory, golebie grzywacza i chyba piecuszka tez slyszalam, kaczki oczywiscie, i wrony jak w kazdym parku. Teraz naladniejsza pora w naturze, wszystko takie nowe i piekne w kolorach - dziekuje- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 23.05.17, 18:32 Cieszę się bardzo,że zrobiłam Wam przyjemność Miłego popołudnia. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 23.05.17, 20:18 przybylem,leglem i przed chwila sie obudzilem porzadnego kompa nieodpalilem jeszcze ide robic remamet w chlodziarce Odpowiedz Link
alfredka1 Re: MAJ 23.05.17, 22:12 witaj w DOMU !!! tylko nie szalej w lodowce i nie zaczynaj od chrzaniku ) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 24.05.17, 08:37 Witajcie... Widzę,że smacznie się śpi we własnym łóżeczku. Zapomnieliście wstać czy co? Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 24.05.17, 09:15 witaj Jagusia, od rana sie krzatam, z panciem w roli glownej, wczorajszy wypis przeciagnal sie do popoludnia i koczowalismy na szpitalnym balkonie, bylo przyjemnie czekac .. dzis z rana skora pekla na paluchu u Xystos i trza bylo sie z zamego rana zajac i posprzatac slady.. wpadlam tez do sklepu z ranca po swieze kwiaty i juz ozdabiaja stol, witajcie Zalogo i miejcie sobie mily dzionek, PS;..dzieki Jagusia za "trele" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 24.05.17, 09:21 Jestem juz jestem, z przerwami jak zwykle gdy rezyduje "Maluszek", juz poszedl do domu i wieczorem ponownie sie zjawi. Dzisiaj beda same slodkosci u Xystosa, wiec sniadaniem juz zrobilam sobie miejsce na nie. Pogodowo niebo przyslania slonce i tylko +18, chlodnikawo bez promykow cieplych. To juz srodek tygodnia, zycze przyjemnego dzionka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 24.05.17, 09:26 Kendula miło mi za trele No nie! pękający Xystos? tak sam z siebie sobie paluch pękł.Pewnie się uderzył. To nic nie będzie mógł robić,będzie wąchał kwiatki które kupiła Kendo. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 24.05.17, 09:31 *Jagus paluch u stopy,przy paznokciu.. zauwazylam krew na podlodze,bo on sam nie zauwazyl...echhhhhhhhhh... ale juz zawinelam i opatrunek na razie suchy.. *Lusia juz gotowa do drogi... faktycznie chlodnikawo,to dobrze,nie bedzie "parowy w mieszkaniu" milego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 24.05.17, 10:44 "pekniety paluch" tak sie zaczynaja tzw "stopy cukrzyka" dalej wole niemyslec,wiec nienapisze Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 24.05.17, 11:33 brak jakiejkolwiek gimnastyki-zabronionych przez ortopede i kardiologa rezultuje rozmiarem 7xXL,niektore el.wozki sie pod tym lami albo baterie wystarczaja n pol gwizdka oie zwoje w silniniczku sie z soba niestopia =kaputt,reczny. wozkiem dojade do toalety i do jadalni z zarelkiem,mimo wszystko uparlem sie chodzic chociaz z pomoc rollatora. sedziwy wiek wspaniala sprawa oile zdrowie dopisuje a dzieci dostarczyly conajmniej poltuzina wnuczat ,ja tylko pomarzyc moge. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 24.05.17, 14:30 Xystos jeszcze młody jesteś ,ja ciągle mam nadzieje,że staniesz na nogi,pamiętam jak jeszcze pomagałeś Kendo w ogródku.Na nogi uważaj,nie chodź na bosaka,a każde skaleczenie dezynfekuj. Cholerna cukrzyca Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ 24.05.17, 16:49 Xystos MUSI chodzic, bo przeciez obiecal mi pokazac Kristianstad kiedy przyjade po 15 czerwca na Sommarkortet ... a przeciez zostalo tylko pare tygodni ... . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 25.05.17, 08:33 *Jaga, zabawny obrazek z pieskiem, biedak zdziwiony smakiem zawartosci szklanki bo uszka do tylu polozyl. Witajcie... Zimno dzisiaj, tylko +12,o C ubralam puchatke ale i tak zmarzly mi biodra i cale nogi, na rundzie z "Maluszkiem o godz,7,30 w domu owinelam sie kocem zeby dogrzac i goraca kawke popijam po sniadaniu. Mamy dzisiaj czerwona kartke w kalendarzu na miescie cicho i spokojnie. Zadnych planow szczegolnych, ew, obiad jakis musze wymodzic, wczoraj Xystos prosil na swoj swiateczny obiadek, to prawie kolacji nie jadlam, bo i slodkosciami tez poprawilam to tylko ziolka wieczorem popijalam. Zycze Wam duzo slonca nad glowami. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 25.05.17, 08:42 Cześć... Miałam ci ja jamnika co lubił piwo,a to przez starszego syna.Koledzy przychodzili do niego,a zaraz Toffi też chciał do nich dołączyć.Później się dowiedziałam,że chciał piwa . Ładnie i ciepło,a po niedzieli ma być baardzo gorąco. Miłego dnia i zdrówka życzę. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 25.05.17, 10:33 niemoge sobie wyobrazic pieska ktory gdy jest spragniony chetniej chlapie mleczko od piwka stroniadz Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 25.05.17, 10:45 *Jagusia fajny jamniorek z piwkiem, Bobby (ostani dobus)uwielbial kwasne mleko, *LUsia trz kolacji nie jadlam i ziolka popijalam, dziecie wieczorowa pora z pracy odwiedziny zrobil i posmakowal wszystkiego po koleji.. oty nie mam.glada. milego dnia *Jagusia Lenka slicnie wraz z kwiatkami wy *Xystos dzis na luzie odpoczywa, tez zadnych planow na dzis i na nic och Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 25.05.17, 11:27 Kendo, a co to Twoj Lap-top polyka kocowki wyrazow?... Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 25.05.17, 16:23 Witam. Przed poludniem bylo chlodno podobnie jak u Lusi a nawet kropilo. Teraz dalej brak slonka le ocieplilo sie ciut. Jaga pisze ,że po niedzieli ma być ocieplenie..oby. Zamierzam poprać dywany, chodniki to by szybciutko poschły. Rano zrobiłam sobie frajdę na Dzień Matki bo upiekłam ciasto drozdżowe. Dzisiaj przesuwałam ciepłą odzież, obuwie w głąb szafy.Koniec zimna. Jagi balkon już ładnie kwitnący. Xystos już czytam,że ma dobry humor dzięki Kendo,że szybko wróciła. Miłego popołudnia zyczę. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 25.05.17, 18:02 piekny wieczor na balkonie zachodnia strona wiec powiesilem marqiza,dozeramy slodkosci popijajac ostatnim konjakiem cieplutko Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 26.05.17, 07:55 witam.... Slonce tez juz wstalo i swieci za moimi plecami, zapowiada sie kolejny dzien prawie letni. *Jagi Lenka wytrenowala sie za modelke do fotografowania w otoczeniu juz kwitnacych kwiatow na balkonie. *maria88, tak to z pogodami bywa, ze nie mamy na nie wplywu, wiec musimy je akceptowac lub przetrwac niepogody w pieleszach domowych. *Xystos dowartosciowywal sie sie slodkosciami do poduszki, tylko gdzie zgubi te nagromadzone kalorie,? z pol godzinki proponuje pospacerowac po pokojach, to i dobrze zrobi i na stopy. *Kendo, sie gdzies wczoraj zaszyla w mysia norke? U mnie na dzisiaj nic szczegolnego, zadnych sprecyzowanych planow, nawet mam obiad gotowy do wyboru, wczoraj na wyciecze kupilam b.b. smaczne sledzie w smietanie i chyba ugotuje ziemniaki w mundurkach+ sledzik. Dla Was posylam duzo slonca z zagranicy i optymistycznych zdazen na piatek. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 26.05.17, 09:33 witajcie piatkowo.. prawda,bardzo slonecznie juz od samegorana i nawet ciepelkiem lekko powiewa, zadznych sprecyzowanych planow,no oczywiscie obiad musze "sklecic" co nie mam ochoty na stanie przy piecu.. miejcie sobie udany dzionek. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 26.05.17, 10:33 Witajcie. Kendo oszczędna w słowach,to chyba coś zamiaruje i nie ma czasu. Niesprecyzowane plany mogą być bardzo udane Wbrew prognozie to wczoraj było ładniej,dziś co chwilę słonko się chowa, ale jest20 st. Miłego dnia życzę,szczególnie mamom. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 26.05.17, 11:38 "Kendo, sie gdzies wczoraj zaszyla w mysia norke" niezaszyla sie nigdzie tylko o mnie dba,zanim dobre slowo o niej Swientemu Piertrowi rzeknem wysla ja do dobrego sklepu z sukienkami. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 26.05.17, 11:47 Sukienki dla mnie tylko jak upalne lato, a najwygodniej i swobonie w ubraniu czuje sie w spodniach roznego modelu. Dzisiaj juz jest goraco, zrobilam runde po miescie i wybieram sie rowerkiem do Kendo. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 26.05.17, 23:54 pieknie jest tak siediec na balkonie wpolmkroku i obserwowsc hdy saIaddki.pakuja swoich ezow na diiuvgie delegacji.albo dlugi weekend ryacki ..lstsz chrxescijsnskiego serca podcladam ktorawe.mojej pomocy mo,e potrzebowc beda Nocy Dobrej Wsiem Zyczem Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ 27.05.17, 06:48 miedzy 04:00 a 06:00 pogoda/temperatura byla znosna teraz trzeba sie zbierac do klimatyzowanej dziupli z oknem na wschod. Dobrego Dnia Wam Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 27.05.17, 08:49 wczorajszy obchod po sklepach z lusia nic nie rezultowal ,zaden ciuszek do gustu nie przypadl, jedynie leginsy bardzo tanio Lusi sie udalo zakupic dla nas.. szukam jakiejs marynarki dla siebie ... acha,bylysmy w sklepie na dalszej wsi z mysla,ze cos "orginalnego kupimy" a tam drozyzna,gdzie w miescie przeceny i nie za szczegolny asortyment witajcie dzis juz ciepelko od switu obiad w polowie zrobiony od wczoraj, wiec bedzie luzz bluzzzzz przemilego weekendu zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 27.05.17, 08:50 Teraz klimatyzacja,nie za wcześnie? U mnie już od dawna słonko przygrzewa,będzie ładniej niż wczoraj. Dziś będą dzieci, wnuki,wnuczki to zabieram się do przygotowania. Lenka też lubi słoneczko i kwiatki. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ 27.05.17, 09:08 *Jagus sypialnia jest od wschodu i slonce niemal od 5 godz.garuje.. milych przygotowan dla dzieci w asyscie Lenki modelki. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 27.05.17, 09:10 No to sie dzisiaj zaczytalam w gazetach, a tu wszyscy juz na chodzie, planuje sobie jakis marsz uskutecznic, chyba przez park i Natur Rum przejde sie do Lidl, moze jakis chleb mnie zainspiruje, bo goraco to nie chce mi sie piec bulek grahamowych. Obiadu nie ma i nie wiem co stworzyc, nic mi na smak nie przychodzi? Juz oglosili w calym kraju susze w lasach i mozliwosci pozarow, w naszym miescie nie grozi susza. Pogoda dopisuje typowo letnia, oby jak najdluzej, czlowiek czuje sie zdrowszy i zapomina o swoich bolaczkach w cieplym sloncu - przynajmniej ja tak odczuwam. no dzisiaj moglam zamiescic zdjecie, bo wczoraj nic mi nie wchodzilo. Zycze Wam przyjemnego weekendu, spotkan w rodzinnych gronach i samotnosciach. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ 27.05.17, 09:11 Ach, przeciez zapomnialam o Jagi Lence, prawdziwa Princessa, lubi sie pokazywac w kwiatach. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 27.05.17, 10:39 LUSiU, KENDO a to Wam fajnie macie pełnię lata i morze z plażą w zasiegu. U mnie jednak cały czas podwiewa chlodnym wiatrem a słońce bawi się w chowanego. Wieczorem nawet padało. Nie mogę doczekac sie stabilnej ciepłej pogody. Udanych spotkań rodzinnych życze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 27.05.17, 17:49 A gdzie ja się wpisałam że mnie nie ma? Dzieci już pojechały.Dostałam różyczkę od córki i od syna jakby się zmówili, ale mówią,że nie.Jestem bardzo zadowolona,bo dawno chciałam mieć. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ 27.05.17, 20:05 A co to byla za uroczystosc? Rocznica slubu? jaga_22 napisała: > Dostałam różyczkę od córki i od syna jakby się zmówili ... > Jestem bardzo zadowolona,bo dawno chciałam mieć. > > > > > > Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ 27.05.17, 21:00 Pia wczoraj był u nas Dzień Matki.A jak jest u innych? wiadomosci.onet.pl/kraj/dzien-matki-2017-google-doodle-swietuje/syjemjg Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ 27.05.17, 20:33 LENKA też się zachwyciła różami na Twojej fotce JAGO. Spędziłas miły dzień z dziećmi. Moje dziecię na telefon wczoraj zlozyło zyczenia, bo ma daleko do mnie. Uściski odbijemy na najbliższym spotkaniu. Dzsiejszy dzień miał być goracy ale u nas tak nie było.Chodziłam w marynarce. Jak na maj to chłodne sa noce .Dzis u mnie ma być tylko +8. Ciekawe czy będzie tak ciepło jak zapowiadają. Przyjemnego wieczoru i spokojnej nocki zyczę. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... Przyjemny chlodek ... 27.05.17, 20:16 Moje mieszkanie "klimatyzuje sie", bo mam caly czas opuszczone zaluzje, a w pokoju stolowym (od poludnia) zaciagam takze boczne zaslony, ktore normalnie sluza tylko do ozdoby... W czasie upalow, w dzien nie otwieram okien, aby nie wpuszczac rozgrzanego powietrza. xystos napisał: > miedzy 04:00 a 06:00 pogoda/temperatura byla znosna > teraz trzeba sie zbierac do klimatyzowanej dziupli z oknem na wschod. > Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ ... goraca sobota ... 27.05.17, 21:45 *Jagus, dobrze "ze sie odnalazalas z porannym wpisem,juz mialam linkac go..." Lenka lubi kwiatki jak mamcia,slicznie wygladaja *Mario piwonie z mojego ogrodu,dzis Syn wpadl i pozyczyl "dzien matki",i powiedzial,ze jeszcze w ogrodzie nie kwitna piwonie, w tygodniu wpadne i zobacze co i jak tam ma sobie, *PIa tez tak zobie we wszystkich pokojach,ale pancio w jednym wiecznie ma otwarte okno i klima chodzi...ech.. *Lusia no,sliczne morze dzis bylo cudownie na dworze, mam nadzieje ze i do Mari dojdzie to ciepelko, milego wieczoru Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... goraca sobota ... 27.05.17, 22:16 > dzis Syn wpadl i pozyczyl "dzien matki",i powiedzial, ze jeszcze w ogrodzie nie kwitna piwonie. U MNIE JUZ PRZEKWITAJA ... > tez tak zobie we wszystkich pokojach, ale pancio w jednym wiecznie ma otwarte okno i klima chodzi...ech.. PRAWDZIWA KLIMATYZACJA? TO CHYBA MACIE PRAD ZA DARMO, bo normalnie przy klimatyzacji okna nie wolno otwierac ... . Odpowiedz Link
maria88 Ostatnia niedziela MAJA 28.05.17, 08:43 Jak szybko ucieka czas. Juz koniec maja. Zapowiada się cieplej i slonecznie chociaż ranek po nocce dalej chłodnawy +8. Zycze udanej niedzieli. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ ... 28.05.17, 08:54 Witam po upalnej sobocie, wczoraj od godz, 15,30 bylam na balkonie pod parasolem do 17,30 wygrzalam sie, bylo przyjemne cieplo. Dzisiaj zapowiada sie taki sam dzien, rowniez jak Pia, nie otwieram okien i mam pozaslaniane zaslonami, tylko nie w kuchni, wieczorem jest przyjemny chlodzik. Teraz rano otworzylam w sypialni balkon, poludniowa strona, to toche chlodniej po nocy a w salonie slonce garuje przez zaslony. Dla marii88, posylam duzo slonca i ciepla, *Jaga zadowolona z przebiegu dnia Matki, Lenka rowniez pokazuje swoje zadowolenie. *Kendo, planuje wyjaz pogladac piwonie, a Xystos pewnie leczy zraniony palec u nogi - chyba juz dzisiaj lepiej? Przyjemnej niedzieli zycze Wam wszystkim. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... 28.05.17, 11:21 Witam.. u mnie gorąco od rana,wszystkie balkony pootwierane (3-drzwi) ,ale i tak w domu chłodniej. mam 26 st. a termometr już w cieniu,słonko w górze.Nareszcie sobie posiedzę, O nie! przyjechał starszy wnuczek.No to cześć. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ ... 28.05.17, 12:39 Na dworze temp.odczuwalna +20 w sloncu więcej ale powiewa chłodkiem. Slonko zagląda na mój na balkon dopiero od 14tej i jest tylko do 17tej przez bardzo wysoką brzozę za oknem. Przy bardzo duzym upale to jest akurat w mieszkaniu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ ... 28.05.17, 13:31 Czyli w kraju pogoda zroznicowana, *Jaga wita gosci niedzielnych, a takie drzewa jak u *mari88, ktore robia latem cien to akurat na upaly, bo zimowa pora to slonce pewnie nagrzewa pokoj, bo brzoza juz nie ma lisci. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... 28.05.17, 16:26 zaszlo slonce,pochmurnie i parno +24,1*C na wysokosci drugiego pietra,w mieszkaniu +28*C mimo otwartych okien "na przestrzal" wschod-zachod ja ledwie dycham a ponoc ma byc garace lato stulecia w lipcu 1997 roku pare parnych tygodni i kilka tysiecy zgonow z powodu przegrzania,w tym wiele mlodych ludzi/turystow w Paryzu. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ ... 28.05.17, 17:25 Aż mi sie wierzyc nie che że u Xystosa tak upalnie. My z psinka spacerowalismy chwile temu i żaru nie było. Teraz psie wyleguje sie w pokoju w blasku słonecznym na podłodze i dogrzewa sobie grzbiecik. Xystosie usmiałam sie dzisiaj ogromnie. Była w tv audycja jakt to treserka psów odwiedziła starsze panie nie dajace sobie rady z psem takim jak Twój Bobi. Psina ciagle im wszystko zjadał ze stołu i tak szybko że zanim cos postawiły to juz tego nie było. Ponadto skakał na nie witając się tak radosnie że mało ich nie przewrócił i drapał. Treserka pokazała im jak nalezy go zmuszać do innego zachowania. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ ... 28.05.17, 19:16 *Mario nasz Rex zjadl cala pieczen wolowa jednegorazu, zastanawilam sie gdzie miecho sie podzialo,? psiun nie jadl swego jedzenia przez dwa dni, od tamtego czasu nic ze stolu nie "sciagnal" a skala tez na powitanie, wracajac ze sklepu zawsze dawalismy klucze lub zabawke zakupiona czy gryzika i oduczyl sie szybko, a co do ciepelka to faktycznie cieplo mamy w bluzeczce na ramiaczkach sie chodzi.. *Jaga z goscmi zajeta, *Pia pewnie na plazy+ z Lusia bylysmy u konikow,malo ich i niema zrebaczkow, objekt do sprzedania, *Xystosa paluch sie zagoil... milego popoludnia zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ ... 28.05.17, 19:55 *maria88,*kendo, *Xystos, *Jaga, dziekuje za sprawozdania, U mnie tez parno i cieplo, po drodze gdzie mnie Kenod zostawila z samochodu szlam przez Natur Rum i zobaczylam bazanta. Doczytalam sie na Tinypic, ze szybciej i wiele zdjeC mozna przenosic ale trzeba sie dodatkowo u nich zalogowac?. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: MAJ ... 28.05.17, 19:56 ...blyska i grzmi , tv znikla ... prawdziwy koniec upalnego dnia .. pozdrawiamy ) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... 28.05.17, 20:32 Szkoda,że nie ma koników.Już tak późno,a jeszcze jest 23 st.Ciężka będzie noc. We wtorek zapowiadają 30st. ciekawe co przyniesie czerwiec.Ja już zwijam interes Dobranoc Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ ... 28.05.17, 20:47 Ja tez nie długo sie zwinę jak Jaga. Jutro tez jest dzionek. U nas ma nie padać, nie jest parno i nie jest za gorąco. Psina po kolacji ułozył sie w kłebuszek o słodko spi. Spokojnej Nocki zyczę. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ ... 29.05.17, 05:28 "Jak dobrze wstać skoro świt....tak mówi piosenka. Slonko jest .Zobaczymy jaki będzie dzień. Zyczę Wam i sobie aby był udany. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... 29.05.17, 06:32 na wschodnie scinie dwupietrowego drapazcza nieba +16*C w wewatrz +26*C poranny.prysznitz niczego niepoprawil Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ ... 29.05.17, 09:03 porownujac dwa dni goraca pogodowego, dzis zimnica, zmarzlam na porannym spacerze z panciem, witajcie i miejcie sobie udany dzien Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ ... 29.05.17, 09:28 To prawda, smetnie, metnie za oknem, moze kolo poludnia slonce przebije sie przez ciezkie, deszczowe, zwiastujace chmury. Przy poniedzialku jakos nie mam specyzowanych planow, co dzien sie krzatam po kacikach i dopieszczam pokoje, dsiaj czeka mnie gotowanie obiadu, chyba tak zeby starczylo na pare dni, reszte schowan na zas do zamrazarki na nastepny obiad?. Przyjemnego tygodnia Wam zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... 29.05.17, 09:29 Witam... u mnie jeszcze gorąco i korzystamy z Lenką ze słoneczka. Po co tak wcześnie chodzicie na spacer,później się ociepli. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ ... 29.05.17, 11:19 *Jagusia polecialam z panciem bo dostal ochoty ogromnej pospacerowac, szlam jako "ochrona przedupadkowa"czul sie pewniej...nie zawsze ma ochote z domu wyjsc, Lenka"Dama Kameliowa-cudniasta.. *Lusia niebo troszke pojasnialo,ale slonko dalej schowane obiad mam gotowy juz, wiec chyba na na rower gdzies podjade milego poludnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... 29.05.17, 13:58 U mnie dalej gorąco,mąż przyjechał od diabetolog.Znowu mu coś nowego przepisała,jak i tym razem nie wypali to przejdzie na insulinę. Podsmażam kopytka z kotletami mielonymi.Zostało od wczoraj. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ ... 29.05.17, 16:05 JAGO z tego co wiem insulinę zaczynają ograniczać bo uszkadza trzustkę. Wydaje mi sie,że trafić na dobrego diabetologa to tez trzeba miec szczęście. Najlepiej jak lekarz przyjmuje w przychodni i pracuje w szpitalu to zawsze ma moznośc dokształcania sie w pracy. KENDO dobrze że XYSTOSA wyciagnęło na spacerek. To znak że nie chce poddac sie chorobie. LUSIU a Ty tez dobrze,że nareszcie masz wiecej czasu dla siebie i wykorzystaj to maksymalnie. Porywisty wiatr kreci i nie zacheca do spaceru więc wzięłam się za szycie poprawek na maszynie. Nazbieralo mi sie tego sporo. Obiadek miałam tez wczorajszy to mam wiecej czasu na inne przyjemne sprawki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... 29.05.17, 18:06 Mario insulina wspomaga trzustkę .Nie słyszałam o negatywnym działaniu. cukrzycapolska.pl/insulina/ Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... 29.05.17, 22:53 "Podsmażam kopytka z kotletami mielonymi." ..doobre,diabetolog moze na glowie stawac i tak przegra z pacjetem karmionym kluchami, bialym pieczywem,tluczonymi kartoflami lub uszlachetnionym ryzem typ Uncle Ben's. skoro juz tak grzeszy to niezapomnij podac do obiadu duzy kufel Piwa. zdrowka zycze Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... 30.05.17, 00:24 xystos napisał: > > ..doobre,diabetolog moze na glowie stawac i tak przegraz pacjetem karmionym kluchami, > bialym pieczywem,tluczonymi kartoflami lub uszlachetnionym ryzem typ Uncle Ben's. > Wlasnie to jem niemal codziennie przez cale zycie ... Czy to oznacza, ze dostane diabetes? . . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... 30.05.17, 10:25 Witam... Mąż białego pieczywa unika .To że gotuję to czy tamto ,to nie znaczy że wszystko musi jeść ma zamienniki.Dostał nowe lekarstwo ,zobaczymy. Dziś ma być u nas najgorętszy dzień 31 st. u mnie 28 zajęłam się praniem, bo coś trzeba robić. Lenka pozuje.Jeszcze 7-mej nie było. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... 30.05.17, 10:53 na diabetes najlepszym lekarstwem jest racjonalne pozywienie i normalny ongis ruch Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... 30.05.17, 12:35 wyciagnolem cija z piwnicy lezak taki jak z Chalup pamietacie-drewniano tekstylny zozlozylem go na pld.zachodnim skwerku kolo bloku i rozlozylem cima slubnom w zeszlorocznym bikini na owym lezaku ,poszlem do domu i zaczolem sie modlic,niezdazylem do konca rozanca a Pan sie zlitowal i zeslal nam deszcz,sprobuje ten sposob modlitwy jeszcze raz i jezeli sie spelni to otwieramy businesd Cystos&Kendo duet deszczowy, chlopi powinni byc zadowoleni i nieszczedzic co laska do pudelka po butach. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... xystos 30.05.17, 12:44 xystos napisał: Widze, ze humor Ci dopisuje - czyzby z powodu deszczu? Modlenie sie o deszcz to nie Twoj wynalazek ... Pare lat temu polski SEJM modlil sie o deszcz w Polsce, tylko zapomnialam, z jakim wynikiem ... > wyciagnolem z piwnicy lezak, rozlozylem go na pld.zachodnim skwerku kolo bloku i rozlozylem ci ma slubnom w zeszlorocznym bikini na owym lezaku ,poszlem do domu i zaczolem sie modlic, a Pan sie zlitowal i zeslal nam deszcz,sprobuje ten sposob modlitwy jeszcze raz i jezeli sie spelni to otwieramy busines > Xystos&Kendo duet deszczowy, chlopi powinni byc zadowoleni i nie szczedzic co laska do pudelka po butach. > Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... xystos 30.05.17, 12:55 aale sposob na business dobry? to jak gwarancja demokracji gdy PO ponownie rzadzic krajem zacznie,to zalezy oczywiscie od szczerosci modlitwy i chojnosci wierzacych. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... xystos 30.05.17, 13:25 Nie zawsze kumam o co Ci chodzi ... a w ogole w polityke sie nie bawie ... Teraz musze konczyc, bo na trzecia ide do pedikiurzystki ... A w ogole jestem wsciekla, bo moja najwazniejsza poczta hotmail od paru dni prawie nie dziala i nie wiem co mam robic, bo instrukcje naprawienia sa po angielsku, czyli w jezyku ktorym potrafie sie porozumiec, ale nie znam wyrazow fachowych... Jest problem z Mozarila wg ich odpowiedzi, ale nie wierze, bo przeciez wszystko inne funkcjonuje. *** Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... xystos 30.05.17, 16:19 www.jula.pl/catalog/artykuly-budowlane-i-farby/klimatyzacja-i-dogrzewanie/wentylatory-i-klimatyzatory/wentylatory-stojace/wentylator-stojacy-412019/ cos bardzo aktualnego na nadchodzace lato stulecia Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... 30.05.17, 10:48 podatnosc na diabetes jest genetycznie i spolecznie uwarunkowana kolhydraty sa beee a ciebie Pia zadna cholera z nog niezwali Pzdr Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ ... 30.05.17, 14:01 W przeciwienstwie do Jagi temperatura u mnie spadla i zjawil sie nawet wymodlony deszcz przez Xystosa, i nie pozwolil sie wygrzac Kendo na sloncu. Poniekad deszcz potrzebny bo sucho, w lasach zakazy wchodzenia i pozarow? Powietrze dalej ciezkie i wilgotne, mi pranie wyschlo w pokojach, wiec zaraz zejde i pomagluje sobie w pralni. Przyjemnego wtorku Wam zycze, a to juz po poludniu?. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... 30.05.17, 16:10 U mnie pięknie,ale w innych rejonach burze.Pranie trzecie dosycha. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ ... 30.05.17, 17:07 i ja tez sie wpisuje, mialam dzien "zakrecony" z tym lezaczkiem i bikin, to po niekad prawda,mieszkajac w domu czesto kiedy w bikini leglam na lezaku w ogrodzie to za chwile nadciagnely chmury i deszczylo.. milego popoludnia Lenka umie pozowac..glaski posylam. *Mario tu nic nie slyszalam o "zlym dzialaniu insuliny"... Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ ... 30.05.17, 18:52 Zadnych piekielnych upałów nie bylo. Nie padało. Może jutro. Jutro mam wychodne na kilka godzin więc wolałabym aby nie padało. Tak mało tej równej pogody. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ ... 30.05.17, 20:05 *Mario, troszke cierpliwosci a ciepelko dojdzie, przed nami jeszcze cale latoooooooooo i miejmy nadzieje,ze bedzie "grzalo" zycze udanego "wychodnego na jutro" milego wieczoru Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... 30.05.17, 20:21 Zapowiedzieli na wieczór dużą burzę nad Warszawą i Mazowszem, ale na razie nic się nie dzieje.Chmur też nie widać. Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... 30.05.17, 22:21 no a mnie Drakula zmienil cotygodniowe randki z poniedzialkow na srody wiec jutro rano czeka mnie troszke przyjemnosci z usmiechem Waran'a. Nocy Dobrej Zycze Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... Opalanie 30.05.17, 23:07 W Malmö byla dzis urozmaicona pogoda. Cala noc padal deszcz i przed poludniem bylo 14 C. Potem wyszlo sloneczko... temperatura podskoczyla do 18 C, ale wial wiatr. Z miasta od pedikiurzystki wracalam rowerem po godz. 17 00, ubrana w rybaczki i bluzke bez rekawow - bylo jak w sam raz. Taka pogoda mi odpowiada, bo jak jest goraco, to najlepsze miejsce jest na plazy, a przeciez tam nie moge lezec godzinami, bo bym oblazla ze skory ... PS. Czy w Polsce panie opalaja sie w bikini na podworkach i miedzy blokami? . Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... 31.05.17, 08:02 Drakula napojony i ja caly,siedze na przystanku w drodze do domu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... 31.05.17, 08:30 Po upale, ale ciepło. Niestety do mnie ulewa nie dotarła,ale kogo uraczyła też nie są zadowoleni,bo wszystko im pozalewało.Słyszę,że była nawet burza piaskowa, 80km/godz. oglądam w tv. Co to się porobiło. Dziś słonko raz jest,a raz nie ma... może być. Drakula opity będzie spał do przyszłej środy.To coś jak smok wawelski musiał mieć daninę . Miłej środy i już spokojnej. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: MAJ ... 31.05.17, 08:53 Ja tez wczoraj wieczorem mialam spotkanie z deszczem, jak zabieralam "Maluszka" do siebie na noc. Tylke cosmy wyszli z domu i niebo sie otworzylo, zdazylam dojsc do najblizszego drzewa zeby sie zchowac od deszczu, pozniej "Maluszek" wgramoli sie w torbe (dobrze ze wzielam ze soba), wydawalo mi sie ze za dlugo stoje po drzewem, szybko przebieglam schowac sie pod daszek w bloku i tak przeczekalismy nawalnice, maly nie chcial wyjsc z toryby bo strumienie splywaly po chodnikach, dopiero jak przeszlismy polowe drogi zdecydowal sie isc na wlasnych lapach. Po 22,oo chodniki juz obeschly i zdecydowal sie na normalna ostatni runde przez miasto, bylo cicho i pusto. Dzisiaj od rana slonce za chmurami sie chowa i wieje dosc mocnym wiatrem *Jaga kiedys od corek tez dostalam takie roze i mialam az 5 lat, pozniej gdzies wyjechalam i maz ich nie podlewal i uschly. *Pia, ze tez jestes goraca dziewczyna przy 14,oC bluzka bez rekawow na rowerze? *maria88, mam nadzieje pozalatwia wszystkie sprawy po jej mysli, przy slonecznej pogodzie. *Xystos, to wczesnie zalatwiles sprawy z wampire. *Kendo, dzisiaj nie ma widoku na opalanie, trzeba sie cieplo ubrac bo wiatr przewiewa letnie ciuszki. Zycze Wam przyjemnej srody ze sloncem na niebie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... 31.05.17, 09:25 Lusiu, taka goraca nie jestem ...Przeczytaj jeszcze raz ... W Malmö byla dzis urozmaicona pogoda. Cala noc padal deszcz i przed poludniem bylo 14 C. Potem wyszlo sloneczko... temperatura podskoczyla do 18 C, ale wial wiatr. Z miasta od pedikiurzystki wracalam rowerem po godz. 17 00, ubrana w rybaczki i bluzke bez rekawow -bylo jak w sam raz Temperatura caly czas rosla ... i po poludniu kiedy wracalam, moglam schowac sweterek i jechac tylko w bluzeczce . Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... Obrazki z Polski 31.05.17, 08:56 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21888641,podtopienia-brak-pradu-i-zerwane-dachy-domow-straty-po-nocnej.html#MTstream . Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ ... Obrazki z Polski 31.05.17, 11:58 *Jaga a gdzie Dama Kameliowa?, slicznie przy rozyce by sie presetowala, *Maria pewnie juz pozalatwiala sprawy i odpoczywa z psiunkeim, *Pia, ja wczoraj mialam zakiet na bluzce bez rekawow a bylo 13,6 stopnia i bylo mi zimno,bo juz wial wiatr, slyszalam o nawalnicach.. witajcie srodowo i miejcie sobie mily dzionek, to juz poludnie, jakos ostanio nie moge "sie pozbierac ze wszystkim" Odpowiedz Link
alfredka1 Re: MAJ ... Obrazki z Polski 31.05.17, 12:29 Wczoraj grzmiało , blyskalo, padalo a drzewa do ziemi przyginalo .... Nikogo nie skrzywdzilo .. Dzisiaj słonecznie , pięknie ... pranstwo już prawie suche , obiad ugotowany . Miał być chołodziec litewski a jest zupa szczawiowa . Tyz piyknie ) uwaga!!! jak mi jeszcze ktores z Was pod drzewem w czasie burzy stanie , to przyjadę i zadeczki spiore !!! uściski serdeczne slemy Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... Obrazki z Polski 31.05.17, 12:35 ..noo to gdzie mamy stanac by mniej zmoknac?pod na wpol spruchnialym konarem tego samego drzewa? Odpowiedz Link
xystos Re: MAJ ... Obrazki z Polski 31.05.17, 12:38 taki piekny i urozmaicony dzien wczorajszy mielismy ..a wy sie zachowalyscie jak stulatki z Sycyli. Odpowiedz Link
kendo Re: MAJ ... Obrazki z Polski 31.05.17, 12:44 xystos napisał: > taki piekny i urozmaicony dzien wczorajszy mielismy ..a wy sie > zachowalyscie jak stulatki z Sycyli. > a co to za dzien wczoraj byl taki szczegolny????????? Odpowiedz Link
pia.ed Re: MAJ ... Obrazki z Polski 31.05.17, 15:02 Szczegolny dzien dla xystosa, bo nareszcie zobaczyl Twoje gole nogi, ktore normalnie ukrywasz pod spodniami ... kendo napisała: > xystos napisał: > > taki piekny i urozmaicony dzien wczorajszy mielismy .. a co to za dzien wczoraj byl taki szczegolny????????? > > Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ ... Obrazki z Polski 31.05.17, 18:55 Witam. JAGO chyba rózyczke musisz wyjąc koszyka i zpobaczyc co na spodzie. Może mnie ma odpływu wody lub nie ma podstawki, a może za mało ziemi. Ozdoba/koszyczek jest na jeden dzień a potem trzeba chyba wyjąć żeby lepiej rosła. Pogoda w kratke. Wiatr rwacy. Dzisiaj wychodzą 2 razy byłam pokropiona deszczem. Po południu usmazyłam placki ziemniaczane i do tego jogurt grecki. To bylo moje śniadanie z obiadem bo wczesniej nie miałam czasu. Przygotowałam lżejsze ciuchy ale nie mam odwagi nakładac bo wieje i wieje. Spokojnego popoludnia życze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... Obrazki z Polski 31.05.17, 20:20 Mario ten w koszyczku akurat jest zdrowy,a ten chory przesadziłam.Korzenie miał zdrowe tylko wypełniały całą doniczkę. ścięłam kwiatki padnięte i zobaczymy.Nic niepokojącego na liściach nie ma. A ten w koszyczku ma się dobrze i póki ma dużo kwiatków to ruszać nie będę. Miałam dziś trochę kłopotu z kwiatami,bo jeden mi spadł ze ściany,a drugi się przewrócił,bo duży wiatr po mieszkaniu hula. Przy okazji wyniosłam 2 kwiaty bo mi się opatrzyły. To geranium mi się przewróciło i musiałam wsadzić kij do środka. Odpowiedz Link
maria88 Re: MAJ ... Obrazki z Polski 31.05.17, 20:40 Geranium jest lecznicze ale ja swojego sie pozbyłam Zostawiłam malutką szczepkę w szklance. On lub żeby stale sie nim zajmować i czesto podlewać bo zaraz żółknie. W ub roku urósl mi na całe okno, tak że nawet zasłonek w tym miejscu nie przesuwałam.Rózyczka napewno Ci sie odbije bo kwiatki lubią zeby o nie dbać. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MAJ ... Obrazki z Polski 31.05.17, 13:13 Mówisz i masz Przy okazji Mruczka który uznał,że tu mu będzie najlepiej Dostałam też drugą różyczkę,ale marnieje w oczach,listki opadają i różyczki też, to wyniosłam na balkon,pewnie to jakaś choroba,ale nic na listkach nie widać. Odpowiedz Link