Dodaj do ulubionych

Piątku c.d.

• slo-onko piątek 13-go 13.10.06, 13:46
      chyba zapomnielismy,ze dzis piatek nastal. i do tego trzynastego, mam
      nadzieje,ze bedzie jednak szczesliwy czego zycze wszytskim vistulowym ludkomsmile
      aha i fajnego popoludniowego wypoczynku przed wolnymi dniami,bo weekend czesto
      bywa bardzo pracowity.
      • nick000 Re: piątek 13-go 13.10.06, 14:01
        nie wierzę, toż to zabobon podlaskiwink, tylko baby szeptuchy mogą, ludowiwink,
        wmawiać, ze taka data, podparta wiarą w czarnego kota, jest synonimem
        wszelkiego nieszczęściawink Tylko skąd we mnie to dziwne przeświadczenie, ze coś
        dzisiaj pójdzie nie tak, jako sobie założylem;D? Czyżby wychodził na wierzch
        moj podlaski i pogański, wszak czczę siły natury, rodowód?
        • kendo Re: piątek 13-go 13.10.06, 14:07
          jakos dzis nie mysle o pechach,

witajcie sloo 7 nicku

jakos dzis wszystko zgodnie z planem idzie i oby tak do wieczora bylo,
          jedynie co nie wypalilo to jutrzejszy Nationan Irlendsk Danssad(
          nikt niechcial ze mna isc,moze cena biletow-475 SKR to troche zaduzosad(tak
          uwazam.

milego popoludnia zycze.
          • slo-onko Re: piątek 13-go 13.10.06, 14:14
            na Dans to TY mnie zaprosbig_grin ja nie odmowiewink)
            • kendo Re: piątek 13-go 13.10.06, 14:46
              slo to "river dans"step w irlandskim wykonaniu,strasznie mi sie podaba
              ale moze innym razem ktos bedzie mial ochote zemna pojsc.
        • slo-onko Re: piątek 13-go 13.10.06, 14:17
          aaaaaaaaa tam Nicksmile nie raz tak bylo,ze cos zaplanowalismy i nic z tego nie
          wyszlosmile ani tu czarny kocor nie pomoze,ani czarownica z wróżkiemwink chyba,ze
          sie kula szklana roztrzska na milion drobiazgowwink bez kuli jednak tez sobie
          poradzimy, nie prawda?smile
          • kendo Re: piątek 13-go 13.10.06, 14:48
            nie jestem osobiscie przesadna,ale gdy kota w tym dniu zobacze to czynie czary
            marysmile)coby dzien byl bez niemilych niespodzianek,
            sloo,kula nie moze sie roztrzaskac,coby wtedy nick zrobil,bylby niepocieszony
            niczym,gdy nie mogl na nas patrzec przez niasmile)
            • slo-onko Re: piątek 13-go 13.10.06, 14:50
              on kule szklana ma w oczach swoich, myslach, w wglowie i wyobrazniwink
              • kendo Re: piątek 13-go 13.10.06, 15:09
                smile))))))))))) hmmmm sloo,
                moze masz i racje,bo jak tylko o nas sobie pomysli a zwlaszcza o truskaweczce
                to od razu oczeta w kule sie przeistaczaja/adrenalinka w gore idziesmile)
                mysle,ze nick za zle mi tego nie wezmie?wink
                • kendo Re: piątek 13-go 13.10.06, 15:14
                  miejcie sobie milo,
                  ja do ogrodu ide robic jesienne porzadki przy pieknej pogodzie,moze grabiami
                  przy dzisiejszym dniu nie dostanewink)
                  • slo-onko Re: piątek 13-go 13.10.06, 18:22
                    ale masz fajnie,mnie pzoostalo ogladanie ogrodow podczas dzisiejszego spaceru. wole jednak swoje blokowisko z widokiem na ogrody i z wielkim zielonym dzrewowo-krzakowym podworzem niz dom stojacy przy ruchliwej ulicy. nadreptalam sie dzias,ale ile szkodliwych zwiazkow nawdychalam, salin i olowiu,mnogo normalnie. jutro las,mam nadzieje,ze sie udasmile
                    • kendo Re: piątek 13-go 13.10.06, 19:32
                      tak sloo,sa za i przeciw mieszkania w domu,niemniej jednak jestem za ,by w nim
                      mieszkac,cczasami duzo roboty,gdy nowa idea nawiedza i zmiany trzeba czynic,
                      w kazdym badz razie nie dostalam grabiami w lepatynewink)
                      okazalo sie ,ze kamyczki byly mi potrzebne,wiec rower byl przydatny,acha i na
                      rowerowej drodze czarnego jak noc kociaka spotkalam,byl z obraza,tak ze "swoj"
                      wiec jak na razie nic nieszczesliwego sie nie wydazylosmile

milego wieczoru Zalodze.
    • slo-onko Re: Piątku c.d. 13.10.06, 19:51
      wszytsko ma swoje zady i walety wink wad jednak ma wiecej mieszkanie w blokowisku,ale zgodnie z powiedzeniem nie ma co sie lubi,lubi sie to co sie ma smile w porownaniu do innych jestem szczesciara,nie kupowalam mieszkania za wielkie pieniadze i nie czekalam na nie w kolejce smile

w miedzyczasie poczyujesmile
      • kendo Re: Piątku c.d. 13.10.06, 19:56
        niektorzy maja to szczescie co idzie za nimi dlugosmile

tu obecnie za mieszaniami sa kolejki,wprowadzili jakies kilejki na punkty,tak
        ze trzeba miec ich ponad tysiac lub wiecej by dostac atrakcyjne mieszkanie,wiec
        ten nowy co chce sie wprowadzic musi brac co jest a pozniej szukac co chce i
        wtedy wlasnie punkty zaczyna sie liczyc za aktywnosc szukaniasmile,niemniej musi
        pomieszkac conajmniej dwa lata w danym mieszkaniu.

obolala jestem cala po machaniu lapcietami i chyba moje dziateczki Was pozegnam
        do jutra.

PS;..sloo,udanej wycieczki do lasu,tez moze jutro sie wybiore.
        • slo-onko Re: Piątku c.d. 13.10.06, 19:59
          przyjemnego wypoczynkusmile
          • kendo Re: Piątku c.d. 13.10.06, 20:06
            dzieki sloo,
            odpoczywaj rowniez milo,
            pozaralm pierniczki w czekoladzie i wlaze do wany z piankasmile),moze na koniec
            dnia mnie nie wsiorbie do splywusmile)

PA;.. DOBRANOC Zalodze do jutra.
    • nick000 Re: Piątku c.d. 13.10.06, 20:06
      tam dom twoj, gdzie serce twoje. Stara to maksyma, ale nadal aktualna. Nie trzeba ani cegieł, ani punktów, ani kasy by dom taki zbudować. Wpadam na moment by pożegnać sie z Wami i dobrej nocy zyczyć. Snijcie o najpiękniejszych i najcieplejszych miejscach i ludziach, dla których jestescie kims najwazniejszym. Dobrej nocy dziewczynysmile
      • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 09:48
        witam Zaloge piatkowo,pol przytomna,ech,moze sie dzien "jakos rozchusta"smile)

milego udanego dnia zycze.
        • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 10:44
          dzien dobry bardzo w rozbujany piateksmile
          Kendos on jest rozbujany,nawet nie wiesz jak bardzowink)))
          zamiast pracowac wciaz bujam w oblokachsmile a sprawca takiego stanu rzeczy jest
          czlowiek big_grinD

bardzo sie ciesze,ze psinka wrocil do domu,dojdzie do siebie,zobaczysz. głaski
          dla psinki ode mnie smile
    • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:00
      ależ cisza jak makiem zsiał, co prawda i moja w tym "zasługa", nie miałem jednak okazji wczesniej tu zawitać. Naprawiam ten błąd i jestem.
      • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:02
        i ja sie witam smile
        talerz budyniu czekoladowego przede mna,do diabla z odchudzaniemwink
        • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:07
          no qrcze.mam budyn ale mleka tyle co do kawci na jutrosad(((((((((

witam sloo/nicka

i zawiadamiam,ze z psiunem lepiej ,patrzy trzezwiejszymi oczami na swiat i
          nawet na spacerek mnie przed chwilka wyciagnawink)

milego wieczoru zycze.
          • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:11
            krowe sobie kupwink, będzie sie miał pies z kim bawić a Tobie mleko do budyniuwink Cześć kendulasmile
            • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:14
              hej nicku,
              no OK,a gdziez bym ja trzymac miala,w garazu?? dora rzecz,wypasala by sie na
              800m2 trawki nie trzeba by bylo kosic,i ilez to mozliwosci z takiej kusywink)
              =potocznie krowa po szwedzkuwink
          • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:12
            a chcialam jeszcze dodac,ze dzionek moj nie byl taki brykajacy jak u Was,
            jak zwykle zakupy/apteka i nawet widzialam,jak na parkieringu samochod z
            przyczepka potracil czlowieka,na szczescie czlek mogl wstac o wlasnych silach-
            oczywiscie byla to jego wina bo nie zauwazyl przyczepki.
            • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:15
              a moj byl pracowity,teraz za to sobie odpoczywamsmile a jutro jade do teatrusmile
              • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:17
                ale masz fajnie, ja jutro musze tyraćsad, kto mi pomoże?
                • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:19
                  nick000 napisał:

> ale masz fajnie, ja jutro musze tyraćsad, kto mi pomoże?

oj biedny Niczku,poprzytulam Ciebie,chcesz?smile usiade na kolanach i bede mruczec do ucha yyyhhhyyymmmmyyyysmile)))
                  • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:21
                    no i jak ja mam w tych warunkach o pracy myslecwink, no jak? Jasne, ze chcę, taka pomoc jest wskazana na codzienwink
                    • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:23
                      no widzisz,doszlismy do konsensusubig_grinDD tylko jak jutrzejsza praca Twoja bedzie wygladala?nikt nie jest w stanie przewidziecbig_grinDDD dobrze,ze kolegi nie bedzie,wiec caly pokoj bedzie dla naswink))
                      • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:25
                        zamkniemy sie na klucz i będziemy ustalali supertajne szczególywink
                        • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:27
                          nick000 napisał:

> zamkniemy sie na klucz i będziemy ustalali supertajne szczególywink

jak szalec to szalecbig_grinDD kable telefon won z kontaktubig_grin
              • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:19
                tego teatru to Ci zazdroszcze....byly teraz ty podobne ale niestety cenowo
                zostalam w domciusad
                przyjemnego teatrowania jutro.
                • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:20
                  kendo napisała:

> tego teatru to Ci zazdroszcze....byly teraz ty podobne ale niestety cenowo
                  > zostalam w domciusad
                  > przyjemnego teatrowania jutro.

Kendus to bedzie 50-te przedstawieniesmile)))) z atrakcjamismile i jakies niespodziankismile sama jestem ciekawasmile) i ile mam zabrac kasy?wink
          • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:12
            czesc Kendus smile)))))))
            ciesze sie,ze psiun ma sie dobrzesmilemowilam,ze dojdzie do siebie?????/smile
            a tak wogole on gniewal sie na WAswink zostawiliscie go obcym ludziom. pamietam jak moja pieska tez byla obrazona przez 2 dni,byla smutna az zal bylo patzrec. ale szybko perla zapomni,w koncu Wy jestescie dla niej bardzo waznismilei potzrebnismilei kocha WAs psim serduchemsmile
            • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:14
              one kochają bezinteresownie i to jest piękne, a jak sie obrażą, to nie na całe zycie.
              • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:18
                prawie wybaczyl panciowi,ale to jeszcze ja na spacerek mam wyprowadzac i na
                siusiu wypuszczacwink),jutro beda juz w lozku razem spacwink)
                • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:19
                  kendo napisała:

> prawie wybaczyl panciowi,ale to jeszcze ja na spacerek mam wyprowadzac i na
                  > siusiu wypuszczacwink),jutro beda juz w lozku razem spacwink)

hehehe zabawnie to musi wygladac tak duzy pies i czlowieksmile a swoj psi leb kladzie oczywiscie na poduszke?smile
                  • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:23
                    obys wiedziala,ze lebka ma na poduszce i jeszcze te nieszczesne tylne partie ma
                    kocykiem nakryte,jak sie ugrzeje nogi do gory a kocyk jak namiotwink)
            • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:16
              masz racje sloo,pogniewal sie na pancia,bo tam go zostawil,nawet keksow
              niechcial od niego,
              wczoraj masowalam go dlugo po calym ciele i na chwile sie uspokoil i zasna a ja
              o 03 godz.wlazlam do lozka,a tak spanko "na zajaca" na kanapie.
              • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:18
                siadą sobie chłopcy,po piwku wypiją i dogadają sie jak nalezywink, a keksy na zagrychębig_grin
                • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:20
                  smile) i tak bedzie napewno,tylko psiun piwko woda zastapi,obecnie siedza obaj
                  przed TV i sobie "gadaja"smile
                  • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:22
                    jak to to pies nie lubi piwa???????? moja dziewczynka , zlopie za tzrechwink
                    • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:24
                      slo-onko napisała:

> jak to to pies nie lubi piwa???????? moja dziewczynka , zlopie za tzrechwink

dogadałbym sie z nią;D
                      • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:26
                        nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                        >
                        > > jak to to pies nie lubi piwa???????? moja dziewczynka , zlopie za tzrech;
                        > -)
                        >
                        > dogadałbym sie z nią;D
                        >

Niczek, Ty sie zachowuj i nie badz pazernywink)) postawie Ci cala krzynke piwa tylko plis zostaw mojego psa w pokoju,inaczej bede musiala ratowac ja i jej kociokwikbig_grinDD
                        • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:31
                          spokojnie, kociokwik jest mi nie znaną, prawiewink, przypadłością a i piesowi nic nie grozi, naucze ja tak spożywać by nie dopuscić do tego przykrego stanuwink
                          Musze sie juz pozegnać,co czynię z bólem serca. Zyczę dobrej nocy i do jutrasmile
                          • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:32
                            a jak zacznie mi spiewac to co?wink))))
                            dobrej nocy Nicksmile
                          • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:35
                            nick awansowal sie na instruktora "picia piwka "

dzieki za wieczor i milego odpoczynku zycze.
                  • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:23
                    Ty kendo lepiej ich pilnuj, siedza razem, pewnie coś knująwink, ustalają szczegóły gdzi wyskoczyć i jakie panienki poderwać;D
                    • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:24
                      nick000 napisał:

> Ty kendo lepiej ich pilnuj, siedza razem, pewnie coś knująwink, ustalają szczegó
                      > ły gdzi wyskoczyć i jakie panienki poderwać;D

hahahahahaaaaaaaahhhhhhabig_grinDDDD
                      • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:26
                        slo-onko napisała:
                        > hahahahahaaaaaaaahhhhhhabig_grinDDDD

to nie jest smiesznewink, dwaj samcy siedzą i gadaja, myslisz ze o czymwink?
                        • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:28
                          jesli samce to tylko Ty nam musisz o tym powiedziecsmile my z Kendo nie samcewink i inne mysli mamy,co nie Kendo?smile
                          • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:32
                            prawda sloo,
                            myslimy innymi bonami,np w miescie na co mamy patrzec i o czym zamarzyc.
                    • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:25
                      smile)))))))))))))))))
                      no nasz piwka nie lubi,zapatrzal sie na mamciewink)
                      a to ze sie zmawiaja??,nieba obawy,bo gdzie moga pojsc takie chorowitki??wink)
                      • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:27
                        udaj tylko, mówię Ciwink, to dwaj spryciulewink Zerknij co teraz robią, trzymaja sie za brzuchy i rechocza jak stado żab;D
                        • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:29
                          Kendo TY sprobuj ich podsluchac, na pewno zwierzaja sie ze swoich rozterek,moze nawet sercowychwink
                        • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:30
                          ze spryciule to wiem,ale wiem na co moge oczekiwac tezsmile))))))))
                          spoko nicku,wszystko pod kontrolasmile
        • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:10
          racjawink, dasz spróbować?
          • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:15
            nick000 napisał:

> racjawink, dasz spróbować?

a moge Ciebie pokarmic?wink))
            • nick000 Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:17
              łyżeczkąwink? a może jakoś inaczej, dzisiaj zgadzam sie na wszystko;D
    • mycha Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:34
      witam się wieczornie.
      naaareszcie piątek wieczór i... planuję nareszcie odpocząćsmile))
      a co u was???
      • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:36
        czesc mysza...a to zyjesz jeszcze?wink)

no dzialo sie dzialo,ale juz na lepszej drodze,

nabieraj teraz sily na nastepny tydzien i miej sobie mily wieczor.
        • mycha Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:39
          cześć kenduśsmile
          właśnie staram się lekturę nadrobićwink
          żyć żyję, ale ledwo ciągnę. eh...
      • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:38
        mycha napisała:

> witam się wieczornie.
        > naaareszcie piątek wieczór i... planuję nareszcie odpocząćsmile))
        > a co u was???

Nooooooooo MYcha jakby to powiedzial Wołk-ja ci jeszcze pokarze!!wink)
        ale my nie bedziemy takie okrutne jak wilk,nie zjemy Ciebiesmile ale za to musisz wypic karniaka big_grin duzego karniakawink
        • mycha Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:40
          a co mi slo pokażesz???smile))
          mogę wypić, ale chyba pod biurko spłynę po nim z racji mojego przemęczeniawink
          • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:42
            a widzisz gdyby Nick sobie nie poszedl do lozka to moglby Cie nawet odtarnsportowac i nie zdazylabys wpasc pod biurkowink
            • mycha Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:43
              chyba za nogę pociągnąćwink
              • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:54
                nie bedzie tak zle mycha,
                damy do wypicia na druga nozke i sie balans wyrownasmile
                • mycha Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:59
                  o kurcze! to chyba jak na poligonie doczołgam się do łóżkasmile obym trafiła tylko
                  do swojegowink
                  • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 21:01
                    wink),no i obys po kociacha niedeptala czlapiac do lozeczkawink)
                    dopiero by byly "wrzaski"wink)))))))
                    • mycha Re: Piątku c.d. 20.10.06, 21:02
                      hiehiehie, może się zlitują i dociągną paniunię do wyrkawink
                      a podeptać się nie dadzą, nawet nie ma takiej możliwościwink
                      • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 21:06
                        no zwinne sa,
                        inaczej obloza Cie cieplymi okladami bys szybciutko zasnelasmile)

mycha,musze sie juz pozegnac,bo psiuna zaczyna chodzic,pewnie wyjsc chce bo
                        dostal zdziebko oleju do wypicia,

odpoczywaj i cudnych snow zycze.
                        • mycha Re: Piątku c.d. 20.10.06, 21:09
                          oksmile
                          trzymaj się ciplutko i kolorowych snów życzę, a futrzaste4go za uchwm podrapsmile
                          ślubnego też możeszwink)))
                          • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 21:10
                            OK,mycha dzieki,juz lece bo moze sie stac tragedia...PA;.. kiss
            • slo-onko Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:44
              no dobra druga zmiana nadeszla wiec spokojnie moge zostawic Kendow Twoim towarzystwie smile sama musze wziac kapiel,dzis jestem do tylu,a wszytsko przez prace.
              kochni zycze spokojnego wieczoru i dobrej nockismile
              • mycha Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:46
                spokojnych snów sloosmile
                • kendo Re: Piątku c.d. 20.10.06, 20:56
                  milego plaskania w piance i z pianka i przyjemnej lektury do poduchy.
    • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 08:20
      dzień dobry w piąteeeeksmile
      za oknem piękna, złota polska jesieńsmile niecałe 8h i fruuuuwink
      pędzę wstawić wodę na kawę. kto zainteresowany?
      ja stanowczo muszę się obudzićsmile
      • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 08:28
        jestem obudzony, kawę piję, dobra jestbig_grin a mychęsmile naszą przemiłą witam
        gorącosmile
        • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 08:37
          hej nicksmile nie ma to jak kawunia z ranawink
          • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 08:54
            kiedys mowiło sie, ze kawa z rana jak smietanasmile, tej ostatniej nie cierpię,
            kawę zas uwielbiamsmile, a jeszcze bardziej kawową gadkęsmile
            • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 09:00
              a ja lubię śmietanę. no, może nie taką ze zsiadłego mleka. taka jest fujwink
              kawunie również uwielbiam. ale koniecznie mieloną, taką prawdziwąsmile nie
              przemawia do mnie rozpuszczalna. jakoś w smaku taki sztuczniakwink
              • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 09:11
                czarna, gorąca, gorzka i z mnóstwem fusówsmile, to jest dopiero kawa. Zycie jest
                słodkiesmile, z kawą powinno być odwrotniewink
                • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 09:14
                  podpisuję się pod tym, co napisałeśsmile
                  i ten zapach, mmm...
                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 09:24
                    racjasmile, nic jednak nie pachnie tak pięknie jak dopero co, z piecyka wyjeta,
                    szarlotkasmile Jabłka, cynamon, coż to za rozkosz dla powonieniasmile Co mnie
                    podkusiło by o niej napisać, zaraz mnie skreci;D
                    • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 09:34
                      hiehiehiesmile cista jakoś nie pobudzają moich kubków smakowychwink
                      ale przyznam, że szarlotka, to jedyne ciasto, które umiem robićsmile a z cynamonem
                      nie próbowałam jeszcze.
                      szef kuchni byłby ze mnie marnybig_grin
                      • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 09:44
                        nie wazne czy komuś smakujewink, liczy sie frajda jaka samym sobie sprawiamybig_grin
                        Oczywiście super jest gdy ktos zje, poprosi o dokładkę, podziekuje a wieczorem,
                        gdy nikt nie widziwink, cichutko chodzi do kuchni by jeszcze podjadaćbig_grin
                        Nie próbowałas z cynamonem? Przecież to podstawowa przyprawa do jabłek.
                        Czuję, ze dzisiaj padnie następny tysiaczekbig_grin Ciekawe czy szefowa mrozi coś w
                        lodówcewink Łyczek na rozgrzewkę jest wskazany;D
                        • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 09:49
                          a tym się nie przejmuję wcale. jak nie smakuje, to nie musi jeść;p
                          wiem, że cynamon z jabłkami to "niebo dla podniebienia"smile ale ja nie robiłam
                          nigdy szarlotki z tym dodatkiem. nie było go w spisie produktów, który
                          posiadamsmile
                          jak się postaramy, to napewno "zaliczymy"smile)) będzie można świętowaćwink
                          • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:00
                            zapisz to sobiewink, szarlotka bez cynamonu jest jak róża bez kolcow, jak lato
                            bez słońca, jak pies bez pchełwink, twarz bez uśmiechu, pantofel bez pary, kawa
                            bez fusów czy zycie bez miłościwink Można to mnożyć i mnożyć bez końcabig_grin
                            • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:09
                              będę więc musiała przetrenować to... kasikk pewnie będzie recenzentem, bo ona
                              bardzo lubi ten wypiek i jak rzucę hasło, to wiem, że napewno przyjedziewink)))
                              podobają mi się porównaniasmile
                              • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:23
                                kasikksmile lubi szarlotkę, nick lubi kasikksmile Szarlotkożercy całego swiata łącie
                                sie;D
                                • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:28
                                  hiehiehiesmile))
                                  lubi, lubismile
                                  to jakiś ruch międzynarodowybig_grin
                          • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:10
                            zrobił sie nam wątek prawie kulinarny;D Mam propozycję, my tu sobie gadu gadu
                            a problem jest powaznywink Stawiam tezę, prosze o jej rozwiniecie i
                            udowodnieniebig_grin Oto ona: człowiek brzmi dumnie w trzcinie;D
                            • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:29
                              hmmm... zależy co tam robi?smile
                              • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:38
                                jak to co, brzmi;D Człowiek jako taki, a jaki, a jeżeli nie taki, to jaki i
                                dlaczego w trzciniebig_grin? Zajmijmy sie dzisiaj tym poważnym problememwink Ze wzgledu
                                na jego wagę, prosze o poważne podejście do tematu;D Wszystkich uczestników
                                panelu zachęcamy do dyskusjibig_grin Jak myslisz, czy już teraz mam rezerwować
                                miejsce w zakładzie bez klamek, czy może jest dla mnie jeszcze jakas nadzieja;D?
                                • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:41
                                  smile)))))))))))))
                                  no OK,czlowiek brzmiacy w trzcinie??
                                  to jaki on moze byc??taki w roskoszy??
                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:46
                                    eee, nick, tam wcale nie tak łatwo się znaleźćwink
                                    a może ten człowiek się zgubił i teraz woła o pomoc?
                                    może bardzo przyjemnie spędza czas z drugą osobą. np. dyskutując;p
                                    • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:52
                                      dyskusja, szukanie wspolnej plaszczyznywink, porozumienia, znakomicie mycha,
                                      tak trzymaj;D Na Twoim miejscu bardziej skoncentrowałbym sie na owej
                                      plaszczyźniewink
                                      • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:56
                                        więc płaszczyzna horyzontalna (?), argumenty nie do podważeniawink
                                        • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:57
                                          zachowam si teraz jak typowy przedstawiciel pewnej komisji sledczej, pytanie
                                          brzmiwink, pozycja horyzontalna w plaszczyźnie poziomej czy raczej pionowej?;DDD
                                          • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:03
                                            trzeba rzucić monetąbig_grin
                                            • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:08
                                              jak zwykle zdajemy sie na slepy loswink, dla ułatwienia sytuacji przygotowałem
                                              monetę o dwóch rewersach;D Kontynuując prosze o konkretne uzasadnienie swojego
                                              zdaniawink, rzut monetą nic nam jak widac nie dał, jakby nie upadła zawsze orzeł
                                              na wierzchuwink
                                              • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:11
                                                orła można niechcący wywinąć. a taki upadek moęz być bardzo miło zamortyzowanywink
                                                • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:15
                                                  mycha napisała:

> orła można niechcący wywinąć. a taki upadek moęz być bardzo miło
                                                  zamortyzowany;
                                                  > )

hahahahahahahahbig_grinDD nie pytaj z czego sie tak cieszewink
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:18
                                                    no co!smile
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 13:14
                                                    jak to co?smile Amortyzacja;D, to takie ciekawe i wieloznaczne słowobig_grinD
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 13:30
                                                    przecież każdy dżentelmen pomógł by kobiecie w takiej sytuacji zamortyzował
                                                    upadek, prawda?smile
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 13:37
                                                    dokładnie o tym myslalemwink, kazdy normalny facet chetnie posłużyłby za
                                                    amortyzator;DD
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 13:39
                                                    co prawda plener mógłby trochę utrudniać sprawę, ale jak to mówią dla chcącego
                                                    nic trudnegowink
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 13:47
                                                    jak pieknie rozwija sie nasz dyskusja o trzciniewink, doszlismy do zajęć
                                                    plenerowych;D Tonie wiesz, ze w plenerze wszystko smakuje najlepiejwink a trawa
                                                    amortyzuje jak najlepszy materac;DD
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 13:53
                                                    przyznam się, iz wolę innego rodzaju "amortyzator"big_grin
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:00
                                                    wszystko zalezy od sytuacji, pory roku, pogody i kilku innych sprawwink
                                                    Najlepszym z wymyslonych przez ludzkosć gatunkow amortyzatorow, to oczywiście
                                                    tylko moje zdaniewink, jest siano;D Echhhh, ten aromatbig_grin Nie musisz sie z moim
                                                    zdaniem zgadzać a ja otwarty jestem na dyskusjęwink, przedstaw wiec swoj punkt
                                                    widzenia;D
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:12
                                                    hmmm... a te wszystkie insekty w sianie??? nie to, żebym była wyjątkowo
                                                    wybredna, ale jakoś lubię kameralny nastrójsmile
                                                  • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:15
                                                    w sianie musi byc tylkoe jeden insekt, o duzych rozmiarachsmile na dwoch nogach i
                                                    z para pieknych oczusmile
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:26
                                                    slo-onko napisała:

> w sianie musi byc tylkoe jeden insekt, o duzych rozmiarachsmile na dwoch nogach
                                                    i
                                                    >
                                                    > z para pieknych oczusmile
                                                    bezdyskusyjnie popieram a nawet wiecejwink Te oczy, ach te oczy niebieskiesmile
                                                  • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:33
                                                    dzis mialaysmy dyskusje nt wyzszosci konkretu nad drobiazgiem. skonczylo sie
                                                    skwitowaniem: o drobiazgach nie mowimy,one nie istnieja, istnieja konkretywink
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:35
                                                    slo-onko napisała:

> dzis mialaysmy dyskusje nt wyzszosci konkretu nad drobiazgiem. skonczylo sie
                                                    > skwitowaniem: o drobiazgach nie mowimy,one nie istnieja, istnieja konkretywink

i jest znakomita puenta naszej dzisiejszej dyskusjismile Niech zyje konkret i
                                                    naukowe badania;D
                                                  • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:38
                                                    i stetoskpbig_grinDD
                                                  • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:17
                                                    a wogole to musze powiedziec,ze usmialam sie z Waszej dyskusjismile stanowicie z
                                                    Nickiem fantastyczny duet dyskusyjnysmile
                                                    poprosze o "cdn"smile
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:28
                                                    slo-onko napisała:

> a wogole to musze powiedziec,ze usmialam sie z Waszej dyskusjismile stanowicie z
                                                    > Nickiem fantastyczny duet dyskusyjnysmile
                                                    > poprosze o "cdn"smile
                                                    i jest to nadzwyczaj poważna dyskusja, co zresztą widać;D Czuję, ze bedzie ona
                                                    przyczynkiem do doktorskiej rozprawy;DDD
                                                  • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:31
                                                    a jak kazdy dr lubie przeprowadzac badania big_grin nie koniecznie naukowewink
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:34
                                                    zycie takiego dr uslane jest sianem i rózamiwink, nic tylko pozazdrościćbig_grin
                                                    Przeważnie przesiadują w laboratoriach, a nigdzie nie jest powiedziane, ze
                                                    takowe nie może mieścić sie w stogu siana;DD
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:38
                                                    uczona rozprawa na szczyciewink
                                                    chyba trzeba to opublickowaćwink
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:25
                                                    hmmm... pozwalam sobie miec inne w tej kwestii zdaniewink, kameralnie mówiszbig_grin
                                                    Moze podejdę do sprawy opisowowink Wyobraź sobie piękny, cichy i cieply lipcowy
                                                    wieczor, skraj lasu sąsiadujacy z aromatyczną, zapachami przesycona łąką, wiesz
                                                    jak pachnie świezo uschnięte sianosmile W moich stronach składuje sie je nie tylko
                                                    w stogach, ale i w specjalnych szopach zwanych brogami. Nie ma nic bardziej
                                                    kameralnego niz takie szopa wlaśniesmile Kładziesz sie na miekkim sianie,
                                                    oczywiscie ma to sens tylko wówczas gdy nie jestes samawink, i przez otwory w
                                                    dachu patrzysz na rozgwieżdżone niebosmile Jest cicho, słodko, zza lasu wyłania
                                                    sie wielki złoty dysk ksieżyca, a na jego tle pojawia sie nagle olbrzymi
                                                    jeleń;DD Zrywasz sie, chwytasz pedzle i sztalugi, malujesz landszafcikwink, który
                                                    na dorocznej wystawie kiczu dostaje głowną nagrodę;DDD Czyż to nie sa
                                                    najbardziej romantyczne okolicznosci przyrody i nie tylko;D?
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:37
                                                    rany nick!!! tak czytałam i czytałam i fantazja rozwinęła skrzydła i po jeleniu
                                                    i pendzlu i sztalugach wyszło mi na to, że zamalowałam biedne zwierzesmile)
                                                    a tak na marginesie bawiąc się w podgądactwo napewno musiał się z tym liczyćwink
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:43
                                                    ok, specjalnie dla mychy zakonczenia nowa wersja, już bez jeleniawink
                                                    ...wschodzi wielki srebrzystozłoty dysk księżyca, z nieodleglego lasu dobiegają
                                                    odgłosy zasypiajacych ptaków, gdzieś lekko szeleszczą liście. Leżąc na miękkim
                                                    sianie, akochani, wtuleni w siebie, patrzycie sobie w oczy. Powietrze pachnie,
                                                    wasze ciała wysyłają niewidzialne, jakże jednak czytelne sygnały, odbieracie je
                                                    każdą komórkąwink cdn;D
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:45
                                                    hej! co to znaczy CDN!!!smile ja chcę dalej, teraz, natychmiast! oczywiście dalej
                                                    czytać!!!;p
                                                    to jak serial, gdzie odcinek kończy się w najmniej odpowiednim momenciebig_grin
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:47
                                                    masz do wyboru dwa wariantywink, jeden tragiczny, następny romantyczny;D Jaki
                                                    bedzie ciąg dalszy, zależy od Ciebie;DD
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 14:52
                                                    smile)))
                                                    już wybrałamwink
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 16:10
                                                    a którą dokładnie? Tak czy siak, obie wersje opowiemwink, ale to dopiero wieczorem. Będzie sie dzialo, to mogę zagwarantować;D
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:00
                                                    melduję się wieczorem i czekam na opowieści.
                                                    jak to którą? tą romantyczną poproszęwink chociaż znając mój charakter...wink
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:03
                                                    czy to, co napisalem nie jest czystym romantyzmemwink?
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:05
                                                    w rzeczy samej i napisałam poniżej ...
                                                    chylę czołasmile
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:09
                                                    eeeetamwink, to jeszcze nic, wersja tragiczna będzie lepszawink, jutro z pracy napisze;D Dzieki za uznaniewink, chcesz autografbig_grinD?
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:13
                                                    a pewniesmile dasz?
                                                    jesteś niesamowity!smile
                                                    kto by pomyślał, że coś takiego może napisać mężczyzna - oczywiście bez obrazy.
                                                    nie chciałam urazić, jakby co. nie myślałam, że stać mężczyzn na coś takiego.
                                                    nie gniewaj się. mam nadzieję, że moje słowa nie uraziły cięsmile
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:22
                                                    my slisz, ze faceci nie posiadają czegos takiego jak dusza? Nie uraziłas mnie, wręcz przeciwnie, jak kazdy człowiek łasy na pochlebstwa jestem;D i nie tylko na niewink No co, o czekoladzie mowięwink
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:25
                                                    nie pomyślałam o tym, że nie mają. tylko jakoś wydałało mi się, że
                                                    bardziej "przyziemni" są. wiesz, co mam na myśli?
                                                    a za to naprawdę ci się należysmile tooona czekoladysmile)))
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:36
                                                    rozumiem doskonale, kazdy facet jest przyziemny, to fakt. Zdradzę Ci jednak pewna tajemnicę, najwiekszy sekret płci męskiejwink, oni tez potrafia sie wzruszać a nawet, o zgrozowink, kochac.
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:38
                                                    jeszcze w to wierzęsmile tylko czasami ręce opadają, bo za chiny ludowe nie chcą
                                                    tego pokazaćsmile
                                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:42
                                                    nie znasz dnia ni godzinywink, jutro może byc ten dzień i co wowczas powiesz;D?
                                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:47
                                                    szczerze? kasikk mnie znasmile ja mam tendencję ucieczkowąsmile jestem osobą dość
                                                    zamkniętą w sobie. nie wiem, co by było, ale jak idzie coś takiego na szalę to
                                                    stać mnie na totalne szaleństwosmile
                                        • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:58
                                          smile))))))))))))))))))))
                                          czekam na dalszy rozwoj plaszczznwink)
                                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:50
                                    dobre do tematu podejsciewink Kontynuacja jest wskazana;D
    • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 08:26
      poranek dzisiejszy cudowny, taki pięknego wschodu slonca nie widziałem juz
      dawno. Niebo płoneło krwistą czerwienią, gdybym miał wiecej czasu, stałbym i z
      roździawioną gębą podziwiał ten pastelowy spektakl.
      Witam wszystkich serdeczniesmile i prosze o jedno, nie przejmujcie sie za mocno
      pracą, wypijcie dobrą kawę i, od czasu do czasu, wstąpcie do naszej rzeki a
      razem uda sie nam popłynać z jej nurtemsmile
      • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 08:38
        na pływanie to o tej porze ciut za zimno, ale można ręką zmącić tońwink
        • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 08:56
          nigdy nie jest zbyt zimno na pływaniewink
          • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 09:00
            aaaa, to zakładamy klub morsa???wink
            i w styczniu będziemy wskakiwać do rzeczkiwink
            • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 09:12
              może byc klub morsowsmile Pod koniec ostatniej zimy przećwiczyłem podlodowe
              pływaniewink, było superbig_grinD
              • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 09:16
                naprawdę?
                to chylę czoła w uznaniu. mi na samą myśl o czymś takim robi się zimnowink
                • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:36
                  juz skowronki vistulowe wstali??,

witajcie mycha/nicksmile)

powiem Wam tylko,ze z kawunia na rzie siedze i zastanawiam sie jak tu z psiuna
                  wyjsc na spacer bo wieje okropniesad(przeciez moze mnie gdzies porwac i rzucic w
                  nieznane stronywink)

zycze milego zakonczenia pracki piatkowej.

PS;..szarlotka,mniammmmm,mniammmmmmmmmmmmmm z cynamonem oczywiscie.
                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:39
                    piesa wyslij ze slubnym a sama do dyskusji sie włącz;D Czolem kendulkosmile
                    • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:43
                      hej nicku

slubne juz rano bylo i nieda sie namowic na obecny spacer,moja kolejka i juzwink)
                      bede musiala cusik w kieszenie naladowac coby mnie nieporwalowink)

wyklikamy dzis mumerek tysieczny na pewno,napitki sie chlodza,niektore wietrzawink
                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:43
                    cześć kenduśsmile
                    albo ramiona...wink)))
                    • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:44
                      hej mycha....
                      qurcze,slubne straszy ze wiatrzysko bedzie w dniu odjazduwink)
                      • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:49
                        jak nic opcja z przywiązaniem się do masztu nadal aktualnawink poza jak w
                        titanicu. tylko musisz znaleźć kogoś kto zaśpiewa "my heart will go on" celine
                        dionbig_grin
                        • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:54
                          zaszyje sie w kabinie i juzwink)
                          tylko zamiast do masztu do pryczy sie przywiazewink)
                          • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:55
                            kendo napisała:

> zaszyje sie w kabinie i juzwink)
                            > tylko zamiast do masztu do pryczy sie przywiazewink)

zaczyna robć sie zdecydowanie ciekawiewink i, nie oszukujmy się, perwersyjniewink
                            Prycza, przywiazana do niej kendulawink, noooooooooooobig_grin
                            • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:59
                              o qurczeeeeeeeeeeeeeeeeeewink)))))))))))))
                              nie pomyslalam o kontekscie dalszymwink)
                              • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:00
                                o qrczeeeeeeeeewink, pomyśl i rozwin swoja mysl;D O kontekscie oczywiscie nie
                                zapominającwink
                              • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:01
                                zanim się przywiążesz do pryczy, to sprawdź, czy jakiś przystojny marynarza nie
                                ma w pobliżusmile
                                wiesz..., trzeba się upewnić, czy ktoś może w razie czegoś uratowaćwink
                                • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:05
                                  wezme opcje pod uwage,
                                  przewaznie kapitan chodzi korytarzami i sprawdza sytuacjewink)
                                • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:05
                                  no wiesz cowink, do pryczy szefową przywiąże tenże ratownikwink, dla
                                  bezpieczeństwa oczywiście;DD
                                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:06
                                    a jak zemdleje, to ocucibig_grin
                                    • kendo Re: ocucajacy numerek 55 000 mychy;))))))))))))))) 27.10.06, 11:09
                                      Gratulacje gryzoni,wedlug mego licznika wyklikalac tak sliczny numerek 55 000

ocucaniom poddam sie z roskoszawink))))))))))))))
                                      • mycha Re: ocucajacy numerek 55 000 mychy;)))))))))))))) 27.10.06, 11:12
                                        ojejsmile)
                                        no to świętujemywink

a wcale się nie dziwię, też bym na twoim miejscu była zadowolonawink
                                      • nick000 Re: ocucajacy numerek 55 000 mychy;)))))))))))))) 27.10.06, 11:15
                                        ale numersmile, teraz odśpiewajmy dziekczynny pean na cześć naszej rekordowej
                                        mychybig_grin, jakieś kwiatki i brawko też mile widziane, po kielonku i do robotywink,
                                        cokolwiek by to nie miało oznaczaćbig_grin Gratulacjesmile
                                        Wziełem udział w tym epokowym wydarzeniu, jestem świadkiem historiiwink, w
                                        przyszłosci opowiem o tym swoim wnukom i prawnukom, a co, sie pożyje jeszcze
                                        latek sporo;D
                                        Teraz spokojnie i z iczuciem dobrze spelnionego obowiazku, mogę sie odmeldowac
                                        na jakaś godzinkę, kto jednak wie, moze za kilka minut znowu mnie tu licho
                                        przyniesiewink Przeciez dyskusja, jakze ciekawa i inspirujaca, dopiero sie
                                        zaczeła, sprawa plaszczyzn pozostaje w zaieszeniu a warto by było ją pogłebic;D
                                  • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:07
                                    no,w koncu nie pozwole sie przywiazac byle komuwink))))))))))
                                    • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:10
                                      i to jest zajecie konkretnego stanowiskawink, ze o prawidlowej płaszczyźniewink
                                      nie wspomnębig_grin
                                      • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:14
                                        dokładnie. może trzeba zorganizować casting na stanowisko przywiązywacza?
                        • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:54
                          a cóz to za insynuacje i wszeteczne podpowiedziwink, albo celina, albo ktoś płci
                          zupełnie odmiennej;D Wybór nalezy do zainteresowanych stron;D
                          • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 10:55
                            juz wybor zrobilam,
                            opcja przyiaznia do pryczywink)
                          • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 11:02
                            no, dobrze. już się poprawiam.
                            niech będzie celinbig_grin
                            • kendo Re: 55 000:-))))))))))))))))))))) 27.10.06, 11:12
                              zdobyty....
                              dzieki przemilej Zalodze,
                              stoliczek wlacznie z barkiem do dyspozycji,wiec prosze sie czestowac wedle
                              smakusmile)

musze z psiuna leciec,bo juz "mialczy jak kot"wink)
                              • mycha Re: 55 000:-))))))))))))))))))))) 27.10.06, 11:15
                                ja lekko umoczę usta w chianti, jak pozwolicie. nie mogę więcej, bo praca...
                                sami rozumiecie. jeszcze mi każą dmuchać w balonik i co będzie?wink
                                • kendo Re:witam wieczornie 27.10.06, 18:38
                                  i az sie usmialam,
                                  swietny duet dyskusyjny dzis powstalwink),

sloo/mycha/kasikk/nicku udanego wieczoru zycze.
    • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 19:55
      obiecałem, nie wycofuję sięwink Na pierwszy ogień wersja romantyczna;D
      .. przytuleni do siebie stali sie jednością, sercem jednym, oddechem, skórą i perlistym potem, zapachem siana i jakimś ulotnym, ledwie wyczuwalnym, ale dziwnie na zmysły dzialajacym powiewem czegoś, co za chwilę stac sie mialo, czegoś, co nieodwracalnie zmieniało i ich oboje, i swiat cały, i teatr w jakim głowne role im wyznaczono. A kiedy już zorze rozbłysły, gdy wszystkie kolorowe motyle, trzepocąc aksamitnymi skrzydałami poderwały sie do lotu, pastelowym obłokiem osłoniły ich spragnione ciała, gdy wiedzieli, ze to już, za chwilę granice przekrocza, zza szeroko otwartych, z wonnych, zywicą przesyconych desek zbitych drzwi, przez ktore widzieli błyszczacą tarczę niemego swiadka ich szczęścia, rozlegl się dyskretny, wyraźny jednak kaszelekwink, a głos meski, skrzypiący niczym zawiasy dawno nie oliwione, zapytał: -kochane panstwo, ktoredy do miasta?wink
      • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 19:58
        smile)))))))))))))))))
        a ki diabel,skad ten gosc skrzypiacy sie tam wzial?wink))))))))))))
        • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:00
          tak naprawdę, to pustelnik mieszkajacy w tym lesiewink, przecież trzeba trochę fabułe rozbudować, upiększyć i udramatyzowaćwink
        • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:03
          nick, masz napisać książkę! koniecznie! nie przyjmuję sprzeciwu!
          dooooskonałesmile))))
          kendo, pogonimy tego gościa, zaraz go nie będziebig_grin
          • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:05
            Mycha jestem za.od dawna mowie Nickowi,zeby zaczal pisac,a on upiera sie przy swoimsmile ma chlopina talent,a uwierzyc nie chcesmile
            • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:09
              to trzeba go zmobilizowaćsmile mi aż dech zaparłosmile naprawdę piękne!
              • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:11
                mycha napisała:

> to trzeba go zmobilizowaćsmile mi aż dech zaparłosmile naprawdę piękne!

Mycha,bo Nick naprawde jest talentsmilenie tylko takie bajery umie pisac,ale cos o wiele wazniejszegosmile zazdroszcze mu tych pomyslow smile tak tak Nick,zazdroszczesmile
                • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:15
                  nie dziwię się.
                  powiem tak, każda kobieta by to czytała z wypiekami na twarzy? nie mam racji?
                  przecież każda z nas się zachwyca!
                • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:20
                  normalnie prosze szanowne państwowink by zeszło ze mnie;DD, nie lubię i już gdy mnie ktoś chwali, zawsze byłem niegrzeczny i taki chcę pozostacwink
                  • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:21
                    mow sobie co chcesz, a jak uznamy to na plecy wejdziemy i glaskac bedziemytongue_out
                    • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:23
                      wierzymy, że niegrzeczny, ale chwalić będziemysmile
                      • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:25
                        Nick chcesz miec ostatnie zdanie? mam nadzieje,ze nie bedziesz tak stanowczy jak facet,ktory siedzial pod stolem?zona go wola i wola i rozkazuje i wrzeszczy zeby w koncu wyszedl spad stolu! a on,ze nie !- bo chłop musi miec swoje zdanie !big_grin
                        • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:26
                          hiehiehiebig_grin
                        • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:34
                          żartujeszwink, pod stól zagonić sie nie dam, na stół lub jeszcze lepiej do stołu, i owszemwink
                    • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:30
                      głaskanie uwielbiamwink, w zamian mogę po plecach podrapać;DD
              • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:15
                ale co piękne, ten gościu od bimbru czy motyle;D?
                • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:17
                  no proszę!smile
                  książę z bajki, a nie gościu od bimbrawink
                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:28
                    ksiązę z bajki istniejewink w naszej wyobraźni, jesli jednak kogoś takiego spotkamy, okazuje sie,ze nasze wyobrażenie moze sie zmaterializowaćsmile Podobnie sprawy sie mają z ksieżniczkamismile
                    • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:31
                      oświadczam, że istniejesmile zapytaj kasikkabig_grin
                      powiedzmy, że kiedyś spotakłam księcia z bajkibig_grin kasikk świadkiem i to nie ja
                      go tak nazwałam;p
                      • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:39
                        ale ja nie twierdzę, ze nie istnieje, wierze w bajki i bajkowe postacie, wiem też, ze czasami schodza one z kart ksiazek na ziemie i jesli mamy szczęscie, spotykamy je na swojej drodze.
                        • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:42
                          o tak nicku,nieraz trzeba tylko odrobinke dluzej poczekac by bylo jak w bajce,
                          wiec niech nikt nie traci nadzieii.
                        • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:43
                          zgadzam się z tobąsmile a książę/księżniczka z bajki nie musi być przecież
                          idealnawink ma to cośsmile
                          • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:45
                            i to jest towink
                            Musze sie juz pozegnac, chcę powiedzieć, ze dzień dzisiejszy był, dzieki vistulankomsmile niesamowicie przyjemnysmile Jestescie supersmile im zasługujecie na wszystko, co najlepszesmile Dobranocsmile
                            • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:48
                              dobranoc nickusmile i więcej takich opowiadaćwink
            • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:11
              po pierwsze nie chłopinawink, po wtore musze naostrzyć piór, bukwy sobie przypomniec, muże już mamwink, acha, jeszcze jakis papier by sie przydałbig_grinD
          • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:07
            mnie tam wsio rawnowink, mogę gościa skierować inną drogą;D, szkoda tylko jednego, co będzie gdy zabłądzi i nie trafi do sklepu??? A przeciez taki dobry bimberek pedziwink, bez drożdży sie nie dabig_grinD
            • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:08
              TY go Nick nie bron i miej na uwadze zakochanych bardziej niz drozdzesmile
              • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:15
                slo-onko napisała:

> TY go Nick nie bron i miej na uwadze zakochanych bardziej niz drozdzesmile
                no wieszwink, drozdżami wszelkiego uczucia mozemy je mianować, przecież ono tez musi pączkować, rozkwitac, rosnąćsmile
            • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:10
              niiiick, co ty nam o jego bimberkuuuu!!!smile
              zrobimy zrzutkę i niech się bawi, ale niech nie przeszkadza!big_grinDDD
              • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:12
                ja sie nawet zglaszam do pojenia owego bimbrownika,byleby Nick dokonczyl historie smile
                • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:16
                  sloo! to ja na ochotnika kupuję asortyment!!big_grin
                  • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:17
                    e nie frasuj sie,zamowie beczkowoz,bimbry na miesiac i niech spada niech nam scenariuszu nie psuje wiecejsmile
                    • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:18
                      dobry pomysł! podpisuję się pod nimsmile
                    • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:25
                      ok, gościa bimbrownika pomine, wystąpi jdynie w epizodachwink, przeciez po noclegu na sianie kazdy człowiek napić sie musiwink, no musi i już;D
                      • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:26
                        bimbrownik zapadl w sen zimowy i juz sie nie obudzi do nastepnego lata smile
                        w epizodzie moze zagrac .......np. Szarik?smile
                        • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:36
                          szarik? Jasne, tylko psa pijaka nam tu brakujewink
                      • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:41
                        no ale to musi byc jakis inny napoj.
              • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:17
                mychawink, gdybys miala okazje spróbować tego szlachetnego trunku, normalnie byłabys zakochana w jego smaku, bukiecie i kryształowej czystościwink Łyk, jeden maleńki łyczek jest orgazmem dla podniebieniawink
                • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:19
                  wolę się zakochać w opisywanym romantyku;p
                  może być?smile
                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:28
                    ;-D
                    • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:32
                      bo ci tak nick zostaniebig_grin
      • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:01
        Nick,pisarzu TY jedensmile znakomicie zmyslasz romantyczne historiewink
        a te panstwo mogles przegonicsmile albo postawic drogowskazsmile
        • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:05
          nie da się, ten gościu szczerbatywink, mieszka nieopodal w ziemiance, jego podstwaowym zajeciem, jedynym zresztąwink, jest produkcja i spożywanie okowitybig_grin Właśnie zabrakło mu drożdży, a że był pod dobra data zapomniał drogi do miastawink, wiec chyba to logiczne, ze pytał;D
          • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:07
            daj mu na drugi raz busole i niech sie kieruje na zachod! i niech tzryma sie z dala od fruwajacych motyli! zdenerwowalam sie normalnie i nie wiem co dalej????
            • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:14
              jak to co, motyle fruwają nadalwink
        • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:06
          drogowskaz stawiam dla skrzypiacego,coby nieprzeszkadzal parze.
          • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:12
            a w ogole to pomóżcie mi, jakiś cenariusz ułózmy albo cuś;D Czekam na propozycjesmile
            • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:19
              o rany....nicku masz tak rozwinieto bogato fantazje,wiec mozesz zakladac nowy
              watek i "klepac" opowiadania osmile)
              • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:21
                jestem zasmile a my co rano będziemy pędzić do komputera i czyta, czytać, czytaćsmile
                i mam nadzieję, ze nas ani z pracy nie wyrzucą, ani kenduś ślubny nie pogoniwink
                • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:23
                  a jak zechca wyrzucic to za fraki takich ,sadzamy przed monitor i niech czytaja! a lzy sama beda im lecieli z oczu, no bo hisytoria ma byc dramatyczna?
                  • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:26
                    ech sloo,slubne dlugo rano nie siedzi przed kompem wiec mam szanse na szybkie
                    sniadanko/oporzadzenie sie i moge czytac i plakac a nawet i smac....bo wesolo
                    tez ma bycsmile)
                • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:24
                  pewnie,ze nie mycha,
                  mysle,za kazda z nas dopisalby swe jakies opowiadanie lub sen w formie
                  opowiadania,albo spotkanie przy kawciwink
                  • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:28
                    jestem za kenduniusmile
                • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:31
                  no ładniewink, a co poczytam ja, no co;D?
              • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:29
                i tu sie kończy nasz zenek blussssad Od poniedziałku, wieczory bez komputerasad i potrwa to jakiś czas.
                • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:33
                  oj nick zostawisz nas biedne białogłowy bez opowiadń???sad
                  • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:41
                    nie zostawię, będe je pisal podczas przerw w pracywink az do chwili kiedy mnie z niej wykopia;D
                    • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:44
                      nie mów taksmile cała vistula się za tobą wstawi i niech spróbują coś powiedziećwink
                    • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:48
                      ech,no chyba nie bedzie tak zle,
                      trzymamy kciuki za bogata venesmile
    • slo-onko Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:37
      chcialabym zyczyc romantycznych snow,stukrotnie lepszych niz w fabule historyjki Nickasmile
      dobranoc.
      • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:40
        no co tu sie zaczyna dziac??

wtedy kiedy mnie nie bedzie,nie bedzie tez nicka??
        a sloo juz nas pozegnala?? spi ze slodkimi snami i wznioslylm finalem.

nicku,
        my bedziemy tez pisac,co bedziesz nas mogl czytac i wzajemnie.
        • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:44
          nie be dzie mnie wieczorami, taki mam układ, co mnie wcale nie cieszy. Córka wyprowadza sie do wynajętego mieszkania, ma prace,studiuje i nie wyrabi sie z dojazdami, zabiera tez komputer, ot i cała sprawa.
          • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:47
            ooooooooooosad((((((((((((((
            czyli bedzie to dlugo trwalo,ze nie bedzie Cie wieczorami??,tylko w porze
            obiadowej?
      • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:40
        dobranoc slosmile i nich się ci przyśni taki romantykwink jak to było? aaasmile książę
        z bajkismile
        no przecież każda kobieta chciałaby księcia z bajkiwink
        • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:45
          mycha napisała:

> no przecież każda kobieta chciałaby księcia z bajkiwink

mialam takie marzenia,
          obecnie maja inna dymensje,tak po prawdzie to juz mam chlopawink
          ale gdybym ponownie miala wybierac to nie ksiecia z bajki,bo jak to w obecnym
          czasie takiego znalesc,juz nie istnieja,
          • mycha Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:50
            kenduś znasz to przysłowie?
            nie to złoto, co się świeci, a co się komu podobasmile i tak samo jest z księciem
            z bajkismile
            dla każdej kobiety książę z bajki jest kim innymsmile
            • kendo Re: Piątku c.d. 27.10.06, 21:04
              to racja mysia....nieraz moze byc szkarada, a kochana dusza dla kobiety.

juz sie spakowalam,
              to najszybsze tym razem pakowanko,
              walizy w domciu zostaja,tylko torba taka niby podrozna(ta ktora mialam u Ciebie)
      • nick000 Re: Piątku c.d. 27.10.06, 20:41
        dobranoc Slosmile, spij dobrze i nie zapomnij o tym, co najwazniejszewink
        • kendo Re: Dobranoc, śnijcie cuda, 27.10.06, 22:03
          jak widac vistula juz pewnie usnelasmile)

wiec do jutra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka