greis52 23.07.07, 12:53 zawsze w poniedzialki mnie skreca z glodu, rozpuszcze sie przez weekend, a potem to juz fantazja mi podsuwa smaki cos na cieplo bym wtrzachnela Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: glodna jestem:) 23.07.07, 13:04 widze,za nastepny lakomczuch, bo Sloo,tez nim jest zwlaszcza poweekendowo, napichci tyle smakolykow ,ze az mnie sciska) niedawno zjadlam zupke z nudli(zupka chinska)zawsze "doprawiam" ja mrozonymi warzywami,jakims mieskiem np.gotowe juz kulki miesne,dobra alternatywa lunchowa i szybka do zrobienia.-smacznego. Odpowiedz Link
greis52 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 13:07 to uczucie zasysania zoladka jest okropne, a jak z twoja waga? stanelas w miejscu czy gubisz? Odpowiedz Link
kendo Re: glodna jestem:) 23.07.07, 13:11 no qrcze,stoje w miejscu,nic nieprzybywa,zakupilam pare porte rozmiar 34,reszte pozwezalam by kasy niewydawac na darmo( ja niedosyt czuje zawsze wieczorem po kolacji,jem o 18:00,a o 20:00zaczyna mnie ssac na gloda,podjadam ciasteczka/orzeszki/do poduszki jablko zaliczam a potrafie sie w nocy obudzic glodna jak wilk( Odpowiedz Link
greis52 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 13:29 a ja wieczorem moge nie jesc za to rano pozeram wielkie ilosci w pracy , kolezanki sie smieja ze przeciez cala noc nie jadlam i tak dopuki siedze w pracy jak juz z niej wyjde to upporczywa mysl o jedzeniu mija, a ja poszerzam)))) Odpowiedz Link
kendo Re: glodna jestem:) 23.07.07, 13:39 dziwne zachowanie Twojej metabilnosci,czy jak to sie zwie, moze to sie wiaze z jakims niekontrolowanym odruchem? Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 13:41 potwierdzambo jadlam smaczno i szybko kendo napisała: > widze,za nastepny lakomczuch, > bo Sloo,tez nim jest zwlaszcza poweekendowo, > napichci tyle smakolykow ,ze az mnie sciska) > > niedawno zjadlam zupke z nudli(zupka chinska)zawsze "doprawiam" ja mrozonymi > warzywami,jakims mieskiem np.gotowe juz kulki miesne,dobra alternatywa lunchowa > > i szybka do zrobienia.-smacznego. Odpowiedz Link
nick000 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 13:47 a ja przywitam nową kolezanke w wątku o głodzie kiszki skrecajacym Cześć greis52 Temat nadzwyczaj interesujacy, jak wiekszość na vistuli, i wart powaznego potraktowania;D O tej porze niebezpiecznie jest mowić o kulinariach czy smakach, moze sie to skończyć nieokiełznaną konsumpcją, bez aluzji prosze, czegokolwiek nadajacego sie do przełkniecia. Nie bede wyliczał na co mam ochotę, w skrócie powiem, ze .......... ech A tak w ogóle, fajnie ze jestes Odpowiedz Link
greis52 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 13:56 dzieki, powiem tylko, ze jak jestem najedzona to jestem fajniejsza Odpowiedz Link
nick000 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 13:58 plenus wenter, non student libenter. Ta niby maksyma jest zdecydowanie do bani i nie oddaje prawdziwego charakteru ludzkiej natury;D Kto widzial zadowolonego z zycia głodomora, ja nie. Odpowiedz Link
greis52 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:01 przysle Ci swoja usmiechnieta facjate))) a maksymy sa po to by je do siebie dopasowac i zinterpretowac na swoje kopytko Odpowiedz Link
nick000 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:03 z gory dzięki Interpretacja jest sprawa umowną, kopytka zaś, nieeee! Ale bym teraz zjadl wielki talerz kopytek Zdecydowanie ten watek staje sie zabójczo niebezpieczny Odpowiedz Link
greis52 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:06 polane sosikiem gzrybowym, z jakim kotlecikiem mniam Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:17 prosze Was przestancie kusic,bo ja juz nawet zapach sosu czuje ) a swoja droga dzis zakupuje jeden kg gwizdkow. obiad dzis bedzie gwizdany no chyba,ze ktos mi go ugotuje? alez o czym ja marze, na psa liczyc raczej nie mogeprzyjdzie pogwizdac. Odpowiedz Link
greis52 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:24 ja bede miala mruczany bo gwizdac nie umiem, cos kupie w pedzie po pracy i polece konczyc remont Odpowiedz Link
nick000 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:35 warzywa na patelnię, polecam gorąco. Uwielbiam je i mogę jadac codziennie. Nie pędź tak szybko, nie opłaca się, wiem coś o tym. Czasami biegnąc nie dostrzegamy tego, co najistotniejsze. Jedynie remont jest w stanie Cie rozgrzeszyć;D Odpowiedz Link
kendo Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:38 greis52 napisała: > > ja bede miala mruczany bo gwizdac nie umiem, > cos kupie w pedzie po pracy i polece konczyc remont o rany,jakie sofistikierade menu sie pojawilo) zapraszam Zaloge wiec do siebie na obiadek, grzybki juz na patelni,swidry zaraz do wody powedroja) usch,a remocikow nikomu niezazdroszcze....chociaz pozniej jest swietnie. Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:40 ale TY sie Kendo anbiegasz z konca domu na drugi koniec do datora DD Odpowiedz Link
kendo Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:29 ojejaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....kopytka)))))))))))))))))) ale choc nie kopytka to kluchowy obiadek bedzie i nawet z grzybkami o)))))) ze tez nick tak musiales narobic smaku...chyba kartoflaczki jeszcze za mlode by zrobic kopytka co?? lece do kuchni wode na swidry wstawic a Sloo,gizdany obadek??przybadz do mnie Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:34 o masz! ale trafiłam, ale ten wątek była pierwszy od góry... witam, witam i od razu rzucam się na te kopytka u mnie dziś barszcz ukraiński będzie a na drugie ziemniaczki, rybka i surówka z marchewki, jabłka i pora mmm... ale, kopytka oj, lubię, lubię Odpowiedz Link
nick000 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:38 klub pochłaniaczy kopytek;D Zapiujesz się kasikk? Jesli zechcesz mozesz zostac przewodniczacą, ja skromnie poprosze o funkcje pierwszego degustatora Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:39 a ja poprosze o stanowisko lepiarza) nick000 napisał: > klub pochłaniaczy kopytek;D Zapiujesz się kasikk? Jesli zechcesz mozesz zostac > > przewodniczacą, ja skromnie poprosze o funkcje pierwszego degustatora Odpowiedz Link
kendo Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:42 hej kasikku, plyne w wplaw do Ciebie na ten obiadek,jako dopiero na kolacje) uwielbiam barszczyki wszystkie. zycze smacznego. Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:36 zebys nie zalowala Kendus wiesz jaka jestem żerta?))) kendo napisała: > ojejaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....kopytka)))))))))))))))))) > ale choc nie kopytka to kluchowy obiadek bedzie i nawet z grzybkami o)))))) > ze tez nick tak musiales narobic smaku...chyba kartoflaczki jeszcze za mlode by > > zrobic kopytka co?? > lece do kuchni wode na swidry wstawic > a Sloo,gizdany obadek??przybadz do mnie Odpowiedz Link
nick000 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:36 na kopytka juz sa one dobre, na kluski ślaskie też;D Lubisz? Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:37 a propos slaskich, jak je robic, dzwonilam keidys do slazakow az do Sosnowca od tego czasu zradko,bo rzadko,ale robie. lubimy je szczegolnie te dziurke w klusce najbardziej Odpowiedz Link
nick000 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:39 no zobacz, i mnie one najbardziej smakują;D Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:40 kluski?DD nick000 napisał: > no zobacz, i mnie one najbardziej smakują;D Odpowiedz Link
nick000 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:42 slo-onko napisała: > kluski?DD > jakie tam kluski, mowiliśmy o czym innym;DD Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:47 ja juz sie boje pytac o czym? postarszyles mnie laska i teraz mam drgawki jak bedziesz mnie tak stresowal to przez Ciebie nabawie sie stresa i bede sie moczyla w nocy do lozka)) Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:38 ja w sobote pieklam ziemniaczana babe z mlodych,ale pyyyychota wiec kopytka tez wyjda Odpowiedz Link
nick000 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:41 i placki z młodych ziemniaków, rumiane, chrupiace Ludzieeeeeee! Zaraz dostanę swiraD Lece, musze coś przegryźć, inaczej po mnie. Na razie pieknym paniom Do spisania sie wieczorem. Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:42 zeby bylo sprawiedliwe niech kazdy wybierze na obiad to co najbardziej lubi: grzyby , ryby, rosol czy pomidory badz dziurki a sie ewakuuje pogwizdac. aaaaaaaa tyle sobie obiecalam na dzisiejszy dzien, mial byc pracowity jak rzaden inny,tymczasem papiery kipia ,szkoda,ze nie potrawa kluskowa zegnam Was kochani Odpowiedz Link
kendo Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:46 o to dobrze,bede modzic w tygodniu te pychotki, a sloo i nick zawsze zaczna o jakitam dziurkach zawsze, wlasnie te kluski slaskie zjadalbym rowniez dziurke moge odstapic) zatem zycze SMACZNEGO Wszystkim) Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:50 nick, ty nie bądź taki cwany - objesz się kopytek i myślisz, że ja będę tylko stanowiska reprezentacyjne tu piastować o nie! ja kocham kluchy w każdym wydaniu i makarony również (tu malutki ukłon w stronę gryzonia i nie zamierzam zezwalać na pożeranie w mojej obecności, bez podzielenia się ze mną, o nie! ja nawet poświęcę się i dziurki ze śląskich zjadać mogę, szczególnie, jak w środku jest sosik dobry, albo cebulka przysmażona na boczku Odpowiedz Link
kendo Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:57 tos kasikk lakomczuch, nawet dziurki chcesz pozjadac a ja oferowalam sie je zdaje sie zostawic) a "kluchowa" to tez jestem) Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 14:59 oj kenduniu, ależ jak! ja bym same kluchy mogła Odpowiedz Link
kendo Re: glodna jestem:) 23.07.07, 15:15 nawet codziennie w innej postac... juz schapalam obiadek,a teraz na kanapke "pol godzinki dla sloninki") Odpowiedz Link
kendo Re: glodna jestem:) 23.07.07, 18:24 juz nie,kolacyje zaliczylam,sndwicz z pasta jajeczna niewiem co na jutro wymyslec? Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 18:50 a ja dzis bede pangę rybke smazyc w ciescie:0najbardziej lubie ze swiezym chlebkiem i juz czuje jej smak co prawda pangi baaaardzo dawno nie jadlam i zapomnialam jej smak. zcas by sobie o nim przypomniec Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 18:51 i na przekor wszytskiemu kolacje bede jesc po osiemnastej no bo jak jesc wczesniej jesli obiad zjada sie ok. 16,30? mus jest jesc pozniej,a jak kto zarlok to o 24 potrafiD Odpowiedz Link
kendo Re: glodna jestem:) 23.07.07, 19:18 godziny kolacyjne wlasnie ciezko ustalic gdy sie pracuje,niemniej dobrze przestrzegac odstepu miedzy pozywieniem,a jezeli chodzi o pozniejsze zjedzenie ,niech to bedzie lekko strawne, i tu dodam,ze to wcale nie dziala na mnie w nocy sie obudze by dojesc ta lekkostrawnosc) Sloo,tez zajadalam sie kedys panga,(niechce zniechecac absolutnie) przeczytalam kiedys na forum kuchnia,ze ta ktora pochodzi z chin jest "napedana" antybiotykiem czy jakims czyms innym chemicznym skladnikiem,przestalam kupowac namietnie,ale raz na jakis czas zakupie dla przypomnienia smaku. Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 19:48 tak tez o czyms podobnym czytalam. zaprzestalam kupowac,zupelnie. ale dzis tak sobie pomyslalam,ze wyjatkowo i pewnie znow na dluuuuuuuugi czas sobie odpuszcze. zamkneli mi moj sklepik z rybami i zdana jestem albo na smierdzacego dorsza,albo na pange. Odpowiedz Link
slo-onko Re: glodna jestem:) 23.07.07, 19:51 poki co na jutro gotowe do jedzenia pulpety w sosie koperkowym i niby mam na cos apetyt,ale nie wiem do konca na co? no nic trzeba wziac sie do roboty, bo len przyrosnie mi na stale, niedoczekanie jego Odpowiedz Link
kendo Re: glodna jestem:) 23.07.07, 20:02 o pulpeciki pycha...lubie takie, ja kupuje czesto lososia po promocjach,najszybciej usmazyc z dwoch stron i gotowe, Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 21:29 pulpeciki w sosie koperkowym to ja chętnie a z ryb morskich najbardziej lubię solę bielusieńka i nie śmierdzi a jako przystawkę - w wędzonego łososia zawinięty kawałek cytrynki i wszystko obficie posypane siekanym koperkiem mmmmm... oj, chyba lodów czekoladowych sobie wezmę, bo aż mnie ścisnęło no myśl o dobrym Odpowiedz Link
nick000 Re: glodna jestem:) 23.07.07, 21:58 przed chwila wrąbałem, wiem,ze to niejest zdrowo o tej porze jeść, wielką michę pomidorów obficie posolonych i pieprzem posypanych, do tego dwie pajdy chleba na chrzanowym lisciu pieczonego z plastrami sera na wierzchu Normalnyn szok smakowy Teraz smiało mogę isć pod prysznic i z ksiazka powalić sie do łoża Dobrej nocy wszystkim Odpowiedz Link
kendo Re: glodna jestem:) 24.07.07, 21:03 nicku,to najlepsze papusianie wieczorem, sama nieraz tak sobie pojem, pomidory bardzo zdrowe dla oczetow) Odpowiedz Link