Dodaj do ulubionych

podwórko internetowe...

19.03.09, 11:04
www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090318/KRAJ/491658952

"Według najświeższych badań internet w Polsce rozwija się bardzo
prężnie. Gorzej Waszą kulturą, drodzy Internauci. Poziom dyskusji na
forach internetowych, w tym na forum naszej gazety, wciąż jeszcze
odbiega od tego na zachodzie."

cd w artykule...

Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: podwórko internetowe... 19.03.09, 13:04
      Moje zdanie jest takie,że osoby bluzgajace powinno się wyrzucać.
      Nie cierpię chamstwa.sad(
      • nana_c Re: podwórko internetowe... 19.03.09, 17:38
        Faktycznie jest tak, jak jest sad
        Nie wiem, dlaczego, ale na polskich forach, a szczególnie polonijnych,
        obrzucanie sie blotem, bluzganie, niewybredne docinki, to sport narodowy
        niejako... bywam na niemieckich forach, nie spotkalam sie tam z takim chamstwem,
        jakie napotykam np na kafeterii...
        Byc moze, moderzy bardziej uwazni, a moze sami internauci w innych celach na
        forum wchodza?
        W kazdym razie, tutaj jak u Pana Boga za piecem mamy big_grin i dobrze, ze jest tak!
        • greis52 Re: podwórko internetowe... 19.03.09, 21:23
          jednego trola sie wyrzuci znajdzie sie drugi,

ale pewnie jak wszystko z zachodu dociera
          do nas z opoznieniem tak i kultura
          na podworko internetowe tez dotrzesmile
          tylko czy doczekam?

• kendo Re: podwórko internetowe... 20.03.09, 08:53
          *Nano,
          dziekuje "za kacik przytulny"

wydaje mi sie,ze ludzie sfrustrowni swym zyciem prywatnym chca
          sie "wyladowac" na forach,i stad wszelakie"przepychanki"
          • kendo Re: test 15.11.09, 08:41

mialysmy specyjalny testowy temat,
            ech,juz nic nie moge znales u siebiesmile)

zielonego pojecia niemam,jak to zrobic,
            choc czytam objasnienie,nic do mnie nie trafiasad
            • kendo Re: test 15.11.09, 08:49

[Vistula]
              • kendo Re: test 15.11.09, 09:00

>ahref=https://forum.gazeta.pl/forum/f,11086,Vistula.html=_blank>http:
                //forum.gazeta.pl/forum/f,11086,Vistula.html</a>
                • kendo Re: test 15.11.09, 09:01
                  no i zle_(
                  • kendo Re: test 15.11.09, 09:06
                    <a
                    href=https://forum.gazeta.pl/forum/f,11086,Vistula.html_blank>f
                    orum.gazeta.pl/forum/f,11086,Vistula.html </a<
                    • kendo Re: test 15.11.09, 09:11
                      < a
                      href=https://forum.gazeta.pl/forum/0,0.html_blank>forum.gazeta.
                      pl/forum/f,11086,Vistula.html </a>
                      • kendo Re: test 15.11.09, 09:16

<a
                        href=https://forum.gazeta.pl/forum/f,11086,Vistula.html_blank>Vistula<
                        /a>
                        • kendo Re: test 15.11.09, 09:17
                          < a
                          href=https://forum.gazeta.pl/forum/f,11086,Vistula.html_blank>f
                          orum.gazeta.pl/forum/f,11086,Vistula.html</a>
                          • kendo Re: test 15.11.09, 09:27
                            <a
                            href=https://forum.gazeta.pl/forum/f,11086,Vistula.html_blank>Vistula<
                            /a>
                            • kendo Re: test 15.11.09, 09:34
                              < a href=http://tiny.pl/hxrvm_blank>Vistula</a>
                              • kendo Re: test 15.11.09, 09:36
                                <a href=http://tiny.pl/hxrvm _Vistula</a>
                                • kendo Re: test 15.11.09, 09:37
                                  < a href=http://tiny.pl/hxrvm _"Vistula"</a>
                                  • jaga_22 Re: test 15.11.09, 10:33
                                    Kenduś,musisz tu wejść na -odpowiedz- i skopiować link który jest na dole.Może
                                    zrobić cieńszy napis?

Vistula
                                    • kendo Re: test 15.11.09, 10:45

[url=https://forum.gazeta.pl/forum/f,11086,Vistula.html][b]
                                      [color=blue]Vistula[/
                                      color][/b][/url]
                                      • kendo Re: test 15.11.09, 10:47

Vistula
                                    • kendo Re: test 15.11.09, 10:48

[url=https://forum.gazeta.pl/forum/f,11086,Vistula.html][b]
                                      [color=blue]Vistula[/ color][/b][/url]
                                      • kendo Re: test 15.11.09, 10:51
                                        juz zaczynam dostawac "czegos"winknie wspomne ile ekstra papierochow
                                        z nerwa wypalilam:_(
                                        w zaden sposob sie niechce podswietlic,

pomyslam,
                                        zebys na priwa mi tel numer podeslala to zadzwonie,jak masz czas
                                        i "za roaczke mnie poprowadzisz"wink
                                        • kendo Re: test 15.11.09, 11:00

Vistula
                                        • jaga_22 Re: test 15.11.09, 11:01
                                          Kenduś ,zobacz u mnie wyszło,może lepiej napisz jak Ty to robisz?
                                          • kendo Re: test 15.11.09, 11:06
                                            no i widzisz,
                                            qurcze,
                                            znowu zle
                                            wpisalam tot w sygnaturke
                                            ale zaraz inaczej zrobiewink
                                            • kendo Re: test 15.11.09, 11:07
                                              no i wszlo,
                                              ale znowu musze poprawic nastepnego ogonawink

dzieki Jagussmile
                                              • jaga_22 Re: test 15.11.09, 11:26
                                                Dziwna sprawa,bo mnie wylogowało jak kliknęłam na ogonek.
                                                • kendo Re: test 15.11.09, 11:32
                                                  o jeja??
                                                  a czemu??
                                                  moze musisz mojego ogona wyczyscic ze swojego nicku?
                                                  • kendo Re: test 15.11.09, 11:35
                                                    chyba zmiesci sie caly "dylanek"wink
                                                  • jaga_22 Re: test 15.11.09, 11:49
                                                    Wyrzuciłam Kendo,ale na Twój i tak nie mogę wejść,bo zaraz wyrzuca.
                                                  • kendo Re: test 15.11.09, 12:03
                                                    czyli jak Jagus wyrzuca,
                                                    wylogowuje?
                                                    nie mozna czytac forum?
                                                    a moze sama musze ta cala procedure zrobic by bylo wszystko OK?
                                                    ale w dalszym ciagu niewiem ,jak to zrobilas,
                                                    jestem po prostu calkowity niuk w tej dziedziniesad
                                                  • kendo Re: test 15.11.09, 12:05
                                                    sprawdzilam teraz,
                                                    pokazuje pusta stone z bledemsad
                                                    likwiduje i juz sad
                                                  • kendo Re: test - poprawilam 15.11.09, 12:29
                                                    poprawilam ,moze teraz bedzie dobrze.
                                                    sprawdzcie prosze
                                                  • kendo Re: uszhhhhhhhhhhhhhhhhhhh 15.11.09, 12:47
                                                    piszcie co sie dzieje teraz.
                                                    *

Vistula

*
                                                    Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem,
                                                  • marii51 Re: brawo:) kenduś:) 15.11.09, 12:53
                                                    hurrrrrasmile wszystko w porządeczku smile
                                                  • marii51 Re: brawo:) kenduś:) 15.11.09, 13:03
                                                    nadal jest oksmile a "Dylanek"-a on taki piękny
                                                    nie zmieścił się-
                                                    hmmm- zapewne sygnaturka ma określoną pojemność(ilość linijek-
                                                    gdzieś czytałam o tym ,
                                                    tesuniu- a może "DYLANKA" nad wątki?
                                                  • kendo Re: brawo:) kenduś:) 15.11.09, 13:15
                                                    dzieki Marii za sprawdzenie,

powiem,ze w dalszym ciagu niewiem na czym to polega,bo dostalam
                                                    sciagewink
                                                    jak ochlone to znowu w prosbe przybede z "innym"
                                                    coby sie nauczycwink
                                                    zaraz "dylanka zalatwiewink"
                                                  • jaga_22 Re: test 15.11.09, 13:11
                                                    Kenduś,zrób sama.

.skopiuj górny pasek http//
                                                    Na początku tego linka otwórz nawias i napisz [url=http// cały link
                                                    Potem go zamykasz klamrą ]
                                                    otwierasz nową klamrę, wpisujesz kolor,zamykasz]wpisujesz Vistula
                                                    Znów otwierasz klamrę i zamykasz [/color][/url]
                                                  • kendo Re: test 15.11.09, 13:27
                                                    o rany boskieeeeeeeeeeeeeee...-dziekuje,mam instrukcje do ktorej
                                                    chyba wroce nie razwink
                                                    nameczylam sie straszecczniewink)
                                                    mialas Jagus cierpliwosc dzis do mnie w Twoich"przezyciach"-calkiem
                                                    zapomnialam o tym wsrod moich"nieszczesc"
                                                  • kendo Re: juszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz;) 15.11.09, 14:29
                                                    sama niewiem po co dalam podswietlacz na czolowke,
                                                    no chyba pod emocjami pokickalam sobie sama i stad wyszly
                                                    komplikacjewink
                                                    ech za pare dni poprawie,musze ochlonac po tym wszystkimwink
                                                  • greis52 Re: juszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz;) 19.11.09, 20:48
                                                    widzę ze dyrekcja ciężko pracowałasmile
                                                  • kendo Re: uschhhhhhhhhhhhhh.... 19.11.09, 20:55

*Greisus,
                                                    napracowalam sie tego dnia straszeczeniewink
                                                    bo przeciez niekumata w tej materi jestemwink

dzis sie do Kasikkowego blogga zareistrowalam-co nigdy nie robilam
                                                    tego,-bo wlasnie te wypisywanie rubryczek/czekanie na
                                                    potwierdzenie/nik zajety,wymyslac nowe.....
                                                    no,ale juz zrobilam co chcieli i czekamwink
                                                  • kendo Re: uschhhhhhhhhhhhhh.... 10.12.09, 09:44
                                                    no cos sie im pokickala na -tinypic...sad(
                                                    a z innego nie umie wysylac zdjec,

mysle,ze te ktore zamiescilam podczas niefunkcjonalnosci ,moze
                                                    pozniej beda otwarte.
                                                  • jaga_22 Re: uschhhhhhhhhhhhhh.... 10.12.09, 17:14

Kendo,nigdy nie wysyłałaś przez IMG?
                                                  • kendo Re: uschhhhhhhhhhhhhh.... 11.12.09, 10:21
                                                    *Jagus,
                                                    kiedys wysylalam,
                                                    teraz gdy weszlam to pozmieniali kolejnosc i juz sie "zacielam" bo
                                                    niewiem gdzie mam kliknacwink,
                                                    pocczekam na wyprobowana-naumiana "stronke"wink
                                                  • kendo Re: uschhhhhhhhhhhhhh.... 12.12.09, 21:50
                                                    jeszcze nie naprawili wysylki zdjec na -tinPic-sad((((((((((((
                                                    ale jak kliknie sie w podswietlony tekst ,
                                                    to dobrze,ze mozna zobaczyc zdjecie.
                                                  • marii51 Re: uschhhhhhhhhhhhhh.... 12.12.09, 23:55
                                                    tesunka, ja już znów powróciłam do umiejętności wklejania--śpij śpij-
                                                    odpoczywaj lulilulila śpij -
                                                    pouczymy się w wolnym czasie , będzie dobrze
                                                  • nana_c Re: uschhhhhhhhhhhhhh.... 15.12.09, 00:33
                                                    kendo napisała:

> jeszcze nie naprawili wysylki zdjec na -tinPic-sad((((((((((((
                                                    > ale jak kliknie sie w podswietlony tekst ,
                                                    > to dobrze,ze mozna zobaczyc zdjecie.

tez nie ponimaju, co tam sie stalo, w kazdym razie, smutno bez zdjec, i jakos
                                                    buro przez ukazujace sie same linki sad
                                                  • marii51 Re: UWAGA, UCZĘ:) 15.12.09, 08:10
                                                    1 kroczek-mamy obrazek -wiem, że potraficie mieć obrazek-
                                                    fotke..

2 kroczek stajemy kursorem na obrazek ,klikamy na niego i
                                                    pojawi się rubryka sporo tam jest opisu obrazka-ale nam potrzebna
                                                    jest tylko na samym dole niziutko właściwościKLIK KURSOREM W
                                                    NIE!

3 kroczek-właśnie właściwości ujawnią wam adres obrazka
                                                    waszego np tak jak adres w tej chwili tego forum
                                                    forum.gazeta.pl/forum/03,11086,92912169.html?t=1&a=104377811&rep=1
                                                    ten adres waszego obrazka copi robicie

4 kroczek
                                                  • marii51 Re: UWAGA, UCZĘ:) 15.12.09, 09:09
                                                    kendo napisała
                                                    ""no cos sie im pokickala na -tinypic...(
                                                    a z innego nie umie wysylac zdjec,""

ale nadal wchodzę na tinypic tam własnie otwieram potrzebny
                                                    obrazek-ale nie biorę tamtego gotowego adresu-
                                                    tylko postępuję tak jak ww poście opisałam
                                                    1 klik w obrazek
                                                    2 własciwości
                                                    3 copi adres obrazka
                                                    4 klik w IMG wklejenie adresu
                                                    5 OK -Obrazek już do wysłania nam smile)powodzonka..

a ja tak sobie klikam-bo to mi tak
                                                  • kendo Re: UWAGA, UCZĘ:) 15.12.09, 11:23

i46.tinypic.com/1rq3jt.jpg" border="0" alt="i46.tinypic.com/1rq3jt.jpg">

wstyd pisac,
                                                    nie dalam sobie rady i juzsad
                                                    ktorym klikac na myszce,?
                                                    zadne okieno z tymi parametrami mi sie nie otwieralo...wrrrrrrrrwink
                                                  • marii51 Re: UWAGA, UCZĘ:) 15.12.09, 12:05

DOMECZEK CUDO

kenduś, stanęłam myszka na twoj obrazek-bo jest przeciez w poscie
                                                    tylko jeszcze zakumflowanysmile a bo !!!! nie duże !img- tylko malutkie
                                                    literki !więc go wzięłamsmile
                                                    stanęłam -własciwości na dole" klik"
                                                    pojawila się tabelka z adresem zaczynajacym się h t t p ;//-->można
                                                    dopisać samemuw z przodu adresu i na końcu i poleci obrazek o taksmile
                                                    tak bedzie ci łatwiej
                                                    https://i46.tinypic.com/1rq3jt.jpg]
                                                    stań na obrazek-ten swoj-zobaczysz na dole własciwosciw nie klikasz
                                                    i ten adres obrazka zobaczysz
                                                  • kendo Re: UWAGA, UCZĘ:) 15.12.09, 13:09

i48.tinypic.com/23mm1vp.jpg
                                                  • kendo Re: UWAGA, UCZĘ:) 15.12.09, 13:17

nie daje rady i juzsad(
                                                    wnerwilam sie,
                                                    lece na lake po mech dla siostry,
                                                    bo zaczyna sniezek popadywac i ciezko bedzie znalesc go:
                                                    dzieki Skarbie za cierpliwosc....
                                                  • marii51 Re: taki adres 15.12.09, 14:01
                                                    taki adres z własciwosci- copi go tu w post
                                                    i48.tinypic.com/23mm1vp.jpg
                                                    i dopisujemy [img] na początku i na końcu z kreseczką /skośną
                                                    https://i48.tinypic.com/23mm1vp.jpg
                                                    KENDUŚ- przeuroczy TWOJ stroik---
                                                  • jaga_22 Re: taki adres 15.12.09, 14:32
                                                    Kendo napiszę krótko....wszystko tak jak przez tinypic.
                                                    Jak wkleisz linka ,to na początku i na końcu zmień duże IMG na małe ing.i
                                                    wszystko.Na podglądzie zobaczysz czy wyszło.
                                                  • jaga_22 Re: taki adres 15.12.09, 14:37
                                                    Oczywiście małe .. img
                                                    link,to adres małego obrazka,który się wyświetla.Po wklejeniu
                                                    tylko zmieniasz duże na małe i to wszystko.
                                                  • kendo Re: taki adres -a moze przez telefon?na priva pros 15.12.09, 14:56
                                                    zmienialam Jagus/Marii,
                                                    dopisywalam,
                                                    a i tak gdzies cos zle robie,
                                                    wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,ide na cmoka,
                                                    bo wywale kompa na mrozwink)
                                                    jestem strasznie cieszka naukowo do kompa,
                                                    a kto chce mi dac swoj telefon na poczte to zadzwonie i bedzie mi
                                                    moze latwiejsmile??
                                                  • jaga_22 Re: taki adres -a moze przez telefon?na priva pro 15.12.09, 15:12
                                                    Kenduś jak wklejasz przez tinypic,to tam gdzie klikasz w -Prześliij teraz- masz
                                                    malutki obrazek,a obok adresy.Ten na fora ma końcówki
                                                    w klamrach z lewej duże IMG i po prawej /IMG.
                                                    Nie dopiszę klamry,bo znów nic nie zobaczysz.
                                                    Kiedy przeniesiesz adres obrazka na forum,dopiero tutaj zamień duże IMG na małe img
                                                    Pamiętaj ,że na końcu musi być ukośna kreseczka,żeby zamknąć. /img
                                                    tylko zostaw klamry.
                                                  • kendo Re: taki adres -a moze przez telefon?na priva pro 15.12.09, 15:19
                                                    https://pl.tinypic.com/?t=postupload
                                                  • kendo Re: taki adres -a moze przez telefon?na priva pro 15.12.09, 15:19
                                                    guzik z petelka,
                                                    nie weszlosad(
                                                  • kendo Re: taki adres -a moze przez telefon?na priva pro 15.12.09, 15:21
                                                    https://i48.tinypic.com/23mm1vp.jpg
                                                  • kendo Re: taki adres -a moze przez telefon?na priva pro 15.12.09, 15:22
                                                    noz w "morde jeza" wlazlo mi nareszciesmile)
                                                    sprobuje jeszcze razwink)
                                                  • kendo Re: taki adres -a moze przez telefon?na priva pro 15.12.09, 15:24
                                                    https://i50.tinypic.com/50mohc.jpg
                                                  • kendo Re: taki adres -a moze przez telefon?na priva pro 15.12.09, 15:25
                                                    PRZESLICZNE DZIEKI JAGO/MARII
                                                    NARESZCIE CHYBA ZALAPALAMwink)
                                                  • jaga_22 Re: taki adres -a moze przez telefon?na priva pro 15.12.09, 15:41
                                                    https://i49.tinypic.com/a1s5yp.gif

Wspaniale Kendo,jestem tylko bardzo ciekawa ,gdzie popełniałaś błąd.wink
                                                  • kendo Re: taki adres -a moze przez telefon?na priva pro 15.12.09, 15:58
                                                    hi,hi....
                                                    no nalezy mi sie na ma watla piers
                                                    medal s kartoflasmile)
                                                    dzieki Ci Kochana Kobieto.....kiss
                                                    https://i50.tinypic.com/2cnut8z.jpg
                                                    dla terningu,
                                                    prosze domek piernikowy Jagussmile
                                                    oj zeby weszloooooooooooooooooowink
                                                  • jaga_22 Re: taki adres -a moze przez telefon?na priva pro 15.12.09, 16:08
                                                    To masz taki prościutki programik.Z prawej wpisujesz krótkie zdanie,
                                                    u góry wybierasz kolor i kształt liter,klikasz na obrazek i wyślij pod napisem.
                                                    Nie pisz ż,tylko z
                                                    nie pisz ł tylko l

Z lewej strony masz linki na różne obrazki.
                                                    Też tak samo przez tiny pic i przeprawiaj na małe img

www.gif-mania.net/signatures-animees/amour-mariage.html
                                                  • marii51 Re: taki adres -a moze przez telefon?na priva pro 16.12.09, 11:09
                                                    https://www.gif-mania.net/signatures-
animees/resultat/0912438ceef0.gif
                                                    Pozdrawiam -dzięki Jaguś.

a gdyby tak nieba przybliżyćsmile

https://i33.tinypic.com/eaf7g9.jpg
                                                  • kendo Re: taki adres 15.12.09, 14:45

i50.tinypic.com/einy39.jpg" border="0" alt="i50.tinypic.com/einy39.jpg">
                                                  • kendo Re: taki adres 15.12.09, 14:46

i50.tinypic.com/einy39.jpg" border="0" alt="i50.tinypic.com/einy39.jpg">--
                                                    *

Vistula

*
                                                    gram milosci ma wieksza wartosc niz tona luksusu
                                                  • kendo Re: taki adres 15.12.09, 14:48
                                                    https://pl.tinypic.com/view.php?pic=einy39&s=6
                                                  • kendo Re: no to zobaczymy czy pojelam;) 16.12.09, 12:07

https://i46.tinypic.com/20pvb12.jpg
                                                  • kendo Re: o swiecie ty moj 16.12.09, 12:09
                                                    zalapalam tym razem do razusmile

mozna tpac z radosci...dzieki Jaguskiss
                                                  • jaga_22 Re: o swiecie ty moj 16.12.09, 19:09
                                                    https://i50.tinypic.com/do73hj.gif

Chcę tylko powiedzieć,że tylko przez tiny pic będzie trwały obrazek.
                                                    Przez właściwości obrazek po jakimś czasie znika.Prawdopodobnie tak Marii zrobiła,bo obrazka nima.big_grin
                                                  • kendo Re: sprawdzilam 16.12.09, 19:38

https://i50.tinypic.com/104qbmh.jpg

i masz racje Jagus,
                                                    trzeba prze tinypick.
    • greis52 Internet PL w 2009 r. 12.01.10, 12:42
      technologie.gazeta.pl/technologie/1,82011,7442363,Internet_PL_w_2009_r__w_liczbach__krotko__zwiezle_.html

sledzac liczby mozna stwierdzić,
      ze bez internetu dzis juz sie nie da zycsmile
      • kendo Re: Internet PL w 2009 r. 12.01.10, 14:44
        prawda,
        mozliwosc sprawdzenie/poczytania roznosci.....

nie chcialam sie chwalic Greis,
        sama wklikalam 69 600 ...jakos brniemy do przodu,
        dzieki Wam za tosmile
    • greis52 co z tym WikiLeaksem? 11.12.10, 09:16
      ten kto wątpił w potęgę Internetu chyba ja już rozwiał,
      pojedynczy serwis kontra największa dyplomatyczna machina na świecie...
      • kendo Re: co z tym WikiLeaksem? 13.12.10, 22:28
        ja z tego nic nie "kumam"wink
        jakies "wycieki"/aresztowania /osadzanie cos za cos......
    • greis52 Dziś internet w Polsce obchodzi 20 urodziny! 17.08.11, 06:45
      www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110817/GRY20/95520219
      "Dziś internet jest... wszystkim. Daje rozrywkę, informację, nowe znajomości, sex, pozwala iść na zakupy, do kina, poczytać książki, sprawdzić kursy walut, pogodę, zastępuje kino, telewizję, gazety. Wszedł do naszych telewizorów, jest w komórkach. Wszędzie. Nic dziwnego, że dla niektórych stał się... narkotykiem. Od kilku lat uzależnieni od sieci leczą się podobnie jak alkoholicy. W Polsce też już są takie ośrodki."

jak ten czas umykasmile bez internetu dziś nie ma życia...
    • jaga_22 Re: podwórko internetowe... 17.08.11, 09:42
      Niestety,dyskusje na forach,to są najczęściej pyskówki,a najwięcej to jest nauczycieli
      i wszelkiej maści znawców na wszystkim.To jest po prostu żałosne.http://s16.rimg.info/fe6c3d2bb59f10fb2ec14490feb28242.gif
      • kendo Re: podwórko internetowe... 18.08.11, 09:28
        a tu nowa choroba sie "objawila"
        "myszowe uszkodzenia nadgarstka"sad,
        ci co siedza w pracy przy kompie postarali sie tez o specyjalne pdkladki pod nagarstek,ktore przylegaja do klawiatury.
      • greis52 Re: podwórko internetowe... 18.08.11, 13:02
        oj madralinskich , pouczajacych i ubliżajacych wiecej iz piszacychsmile
        zakotwiczyłam u Kendo bo tu jak u "Pana Boga za piecem"
        i omijam wszyskie inne dużym kołem
        bo doświadczyłam troche przykrości ...
        a i chyba fascynacja minęłasmile
        • kendo Re: Appel 06.10.11, 09:23
          wspolzalozyciel Appels Steve Jobs niezyje po dluzszej chorobie,
          hitt sprzedazy:Appelkomputer/Ipod/Ipad
          czlowiek z duza karizma na platformie komputerow.
          • kendo Re: stasi w komputerze 20.10.11, 12:07
            tak,tak,
            niemiec chyba ma we krwi by sledzic i sprawdzac swoich,
            "miejski trojan" to nowa forma" szpiega" Digitask i Hessen opracowany przez ten zaklad,
            wladze wysylaja do "objektu swych zaiteresowan"(duze koncerny przemyslowe np farmaceutyczne) przemily mail ktory zwieraz trojana by "weszyl" i wysylal wiadomosci do wlad.
            jedyny minus w tym programie,
            ze lekko mozna wlozyc do kompa nowe dowody na korzysc lub niekorzysc "szpiegowanego"

wykryto go przez organizacje hakerow
            CCC, Chaos Computer Club niemiecka organizacja z 3 000 hackare,

i tak powoli dowiadujemy sie,
            ze i my tez mozemy byc z czasem kontrolowani...sad
    • greis52 Windows XP kończy dziś 10 lat. 25.10.11, 12:27
      technologie.gazeta.pl/internet/56,112324,10527209,Sto_lat__Windowsie_XP__Tego_ci_nie_zapomnimy_.html
      • kendo Re: Windows XP kończy dziś 10 lat. 25.10.11, 13:54
        i pomyslec,ze tak technika poszla do przodu
        a ja za nai nie nadazamsmile
    • greis52 wolność i dla nternetu.... 23.01.12, 12:14
      i git majonez smilesmile
      jak mawia nasza królowa inetrnetusmile
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11014860,Atak_hakerow_Polish_Underground___Baska__na_stronie.html
      • jaga_22 Hołdys ostro o internautach: to hipokryzja! 23.01.12, 21:31
        Ja się z nim zgadzam.

wiadomosci.wp.pl/title,Holdys-ostro-o-internautach-to-hipokryzja,wid,14191402,wiadomosc.html?ticaid=1dcad&_ticrsn=3
        • greis52 Re: Hołdys ostro o internautach: to hipokryzja! 26.01.12, 10:56
          kultura.gazeta.pl/kultura/1,114526,11028320,Holdys_broni__inni_niekoniecznie__Artysci_ostro_przeciwko.html
          ja niekonieczniesmile

jagus a ten gifek z chmurka to nie przestepstwo czasamiwink
          • kendo Re: 1 marzec GOOGLE z przepisami 25.02.12, 13:45
            czytalyscie nowe przepisy dotyczace na GOOGLRE?
            ze cos bedzie "uproszczone" czy polaczone dla naszej wygody?
            co rowniez zapewniaja,ze policy bedzie niezmienione
            • lusia_janusia Re: 1 marzec GOOGLE z przepisami 03.04.12, 10:15
              Sluchajcie jestem teraz zadowolona ze mam kompa(DATOR) sobie dopasowalam
              mebelki, to jakis pech mnie przesladuje, i co dzien robie jakis nieopatrzny
              blad, tak jak wczoraj wpisywalam sie na dobranoc i palec spadl mi z klawia-
              tury i powiekszyly mi sie liter, a nastepnie zauwazylam ze obraz na ekranie
              po prawej stronie ucielo mi o 1/3 tak ze nie moglam sie zalogowac
              i o mojej porze przywitac sie z Wami.

Kendo tez stwierdzila ze ona takich bledow nie popelniala, i wlasnie
              dala mi tipsa na ten link.---dziekuje---

W miedzyczasie rozmawialam ze szwagrem i naprowadzil mnie na
              odpowiedni tangent i wszystko funkcjonuje jak przedtem.

Miejcie sobie dorze wszyscy,
              -Lusia-
              • kendo Re: problemy z paluszkami i tangentami 03.04.12, 10:21
                no,widzisz...
                a jak mowilam,zebyc tryknela na niego,
                to twierdzilas,ze nic sie nie dzialo,

teraz musisz uwazac z paluszkami.
    • greis52 Płatny YouTube stał się faktem! 13.05.13, 09:11
      tech.wp.pl/kat,1009785,title,Platny-YouTube-stal-sie-faktem,wid,15575044,wiadomosc.html?ticaid=110941
      "Ale i tak z łezką w oku będziemy wspominać niewinne początki tego serwisu."
      • lusia_janusia Re: Płatny YouTube stał się faktem! 13.05.13, 10:06
        Szlyszalm u nas w Tv. dyskusje na ten temat, ale nie bardzo
        sie w nia wsluchiwalam.
        Zapytam corki co to dla nas znaczy, ?
        • kendo Re: Płatny YouTube stał się faktem! 13.05.13, 10:14
          no wlasnie....
          czy dla ogladajacych tez bedzie platny?
          czy tylko dla tych co chca cos zamiescic?
          • lusia_janusia Re: Płatny YouTube stał się faktem! 13.05.13, 10:17
            To co ja zrozumialam, Kendo, tych znajomych co mamy juz w programnie nie,
            ale szukaniu nowych i z nimi korespondencj to oplata...?zapytaj swojego
            dzieciecia dokladnie?
            • jaga_22 Re: Płatny YouTube stał się faktem! 13.05.13, 10:29
              "Choć jeśli chodzi o nasze warunki jest to raczej fakt jedynie medialny, ponieważ żaden z 53 płatnych kanałów, które biorą udział w programie pilotażowym, nie jest dostępny w Polsce. A szkoda, bo może ktoś w naszym zapomnianym przez Google kraju chciałby zapłacić za oglądanie na YouTube Ulicy Sezamkowej."
              • kendo Re: Płatny YouTube stał się faktem! 13.05.13, 10:49
                czasami takie informajce tworza mi" metlik w glowie"
                popytam dzieciecia,ma wpasc kiedy bedzie mial troche luzu od pracy...
                • kendo Re: IT-ekspert ostrzega przed obliczaniem finansow 18.08.13, 10:17
                  www.dn.se/ekonomi/it-experter-varnar-for-de-nya-ekonomiapparna/
                  bardzo popularne w ameryce oblicznie twych wydatkow poporzez podanie nr.konta do "programu"IT,
                  ryzykowne,bo czy oni maja zabespieczenie przed sciagnieciem twych kont bakowych przez "lige oszustow"
                  szwedzki IT-informator jednak ostrzega przed tym posunieciem,
                  radzi skontaktowac sie ze swoim bankiem zanim podejmieny podanie swych danych....
                  sami wiemy ile wydajemy na higieniczne artykuly/na jedzenie/na ubranie....
                  • lusia_janusia Re: IT-ekspert ostrzega przed obliczaniem finanso 18.08.13, 11:07
                    Ale naiwna informacja, nie wiem czy duzo it-uzywajacych sie na
                    to dalo zlapac?.
                    • kendo Re: IT-ekspert ostrzega przed obliczaniem finanso 18.08.13, 15:38
                      no,niby w ameryce bardzo popularne
                      ale czy tu sie przyjmie??

strach przed kradziez kont i danych osobowych ludzi czyni ostroznymi...
                      chyba kazdy wie ile musi wydac na wszystko,,,,
    • greis52 Łatwiej złapać hejtera 22.08.13, 09:30
      Autorzy obraźliwych wpisów na forach internetowych muszą się liczyć z tym, że nie będą anonimowi.

Udostępnienia danych z forów internetowych mogą żądać już nie tylko policja, prokuratura czy sąd. Takie prawo ma też każda osoba fizyczna i firma, które wykażą, że jest to niezbędne dla ochrony dóbr osobistych i dobrego imienia.
      prawo.rp.pl/artykul/1040893-Latwiej-zlapac-hejtera.html
      jeśli da się złapać?
      • lusia_janusia Re: Łatwiej złapać hejtera 22.08.13, 10:02
        Nie rozumien mentalnosci tych ludzi, ktorym
        sprawia przyjemnosc ublizanie innym i uchodzilo im to
        bezkarnie, jak obrazany nie zglosil na policje.
        • kendo Re: Łatwiej złapać hejtera 23.08.13, 08:48
          to chyba juz w bardzo"groznych pogrozkach/obrazach"
          beda mogli rzadac ujawnienia danych "sprawcy"
          • lusia_janusia Re: Łatwiej złapać hejtera 23.08.13, 08:49
            Tak podejrzewam.
            • kendo Re: Łatwiej bedzie ukarac 14.11.13, 09:08
              tych co przez internet komorke :ublizaja/mobaja
              ma wejsc tu nowe prawo,

nareszcie cos z tym zrobia,
              bo przeciez tyle co sie slyszy/czyta w mwdiach,
              jak mlode niedoswiadczone dziweczynki sa terroryzowane mailami/czy SMS-ami w sposob "uwlaczajcy ich kobiecosci"
              • slo-onko Re: Łatwiej bedzie ukarac 14.11.13, 11:28
                Kendus nie wierz,ze cos się mieni. jak zwykle tylko dużo gadania. rowerzyste potrafią ukaraz za przekroczenie predkosci, aresztować studenta bez legitymacji, ale puscic wolno złodzieja,bo mala szkodliwość czynu. wiec i tutaj nie spodziewam się wiele,bo pisanie to ejdno,zlapanie przestępcy to drugie. najlepiej zlapac samemu i zaprowadzic przed trubunal,ale i tak nie ma gwaracji, ze taki dowod wystarczy. ani karanie,ani żadna ustawa nie zmieni zlego człowieka, zlo było, jest i się rozwijać będzie niestety. kryminaliści podlegają amnestii, uciekają z wiezien i dalej kradna,rozrabiaja i ......... nawet mowic się nie chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka