greis52 14.06.09, 21:41 www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090614/POWIAT04/982151880 szkoda, z tego samego powodu moje miasto straciło wielu utalentowanych ludzi, towarzystwo rządzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: punkt widzenia... 15.06.09, 09:15 jednym slowem podejzewam, ze panuja czasy PRL-lu w dalszym ciagu. zreszta tu tez jest czasami tak,ze mlodzi nie sa dopuszczani na stanowisko pracy,siedzi sobie emeryt na stolku i bonusy na bank odklada Odpowiedz Link
greis52 Najnowszy trend w modzie: niechlujstwo... 20.08.09, 14:26 www.sfora.pl/Najnowszy-trend-w-modzie-niechlujstwo-a10538 "Ludzie zbuntowali się przeciwko karuzeli nowinek. W rezultacie na topie jest... abnegacja. Daje się to zauważyć zwłaszcza w kurortach i w stolicy - pisze "Rzeczpospolita". czyzby elegancja w nas zanikała? czasami spotyka sie niechlujów ale czy to juz moda? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Najnowszy trend w modzie: niechlujstwo... 20.08.09, 20:42 Ludzie są zabiegani na co dzień,ale faktycznie ubierają się jak im wygodnie.Ja na modę w ogóle nie patrzę,tylko co mi pasuje Odpowiedz Link
greis52 Re: Najnowszy trend w modzie: niechlujstwo... 23.08.09, 21:18 może nie moda a wygoda dla mnie jest wyznacznikiem jednak niechlujstwa nie lubię i papużkowe odzienie nie dla mnie faktem jest ze młodym we wszystkim do twarzy Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Najnowszy trend w modzie: niechlujstwo... 24.08.09, 14:17 Pewnie gdybym miała figurę sprzed lat,to by mi było łatwiej się ubrać. Muszę przyznać,że nienawidzę sklepów,bo nic na mnie nie pasuje, albo mi się nie podoba. Odpowiedz Link
kendo Re: punkt widzenia......... 19.09.09, 17:19 doslownie i ocena przepisow.... tu sie wkurzylam strasznie za nie logiczne badanie /przygotowywanie pacjeta do operacji na zacme. byly przeprowadzone badania,ktore swierdzily,ze trzeba przeprowadzic operacje na zacme, aby szybko bylo ,wiec prywatna alternatywa i "mlyn " od poczatku zaczety,na koncu lekarz mial sprawdzic jaki numer soczewek,i tu "schody" stwierdzil,ze prywatna operacje nieda sie zrobic,ze wzgledu na wiek pacjeta,musi byc hospitalizowany po operacji,w przypadku prywatnej wypisuja tego samego dnia, nie mogl powiedziec od razu przy pierwszym badaniu? nie trzba by bylo placici wszystkich badani-100 zl,poszlo na marne, ale niema zlego co by na dobre nie wyszlo,przesuneli termin operacji w szpitalu(Mama wczesniej sie wpisala w kolejke i dostala czas na rok 2011),wiec w lutym 2010 bedzie nastepny krok przy zalatwianiu karty dla niepelnosprawnej osoby, nie powiedza dokladnie jakie papiery trzeba,czas sie odwleka, gdy przy odbiorze dostarczy sie odpowiednie to ich nie potrzebuja, qurcze ,znowu sie wnerwilam(ale kopie zrobili mi w Gmnie za darmo- tu mialam szczescie-choc to groszowe sprawy. aaaaaaaaaaaa i w skarbowce bylam i nowy PIT wypelnialam, nie bardzo chcieli mi pomoc,nie wierzyli,ze tyle lat mieszkam poza krajem,nie kalecze jeszcze polskiego akcetu,ale jakos mi pomogli wypelnic te druki,oddalam i Mama czeka na zwrot za leki. ludzie nalatalam sie po urzedach strasznie, moge stwierdzic,ze niektorzy urzednicy byli bardzo uprzejmi i pomocni, a niektorzy bez kija nie podchodz ale dalam sobie rade ze wszystkim,mimo upalow,ktore wtedy byly i trzeba bylo autobusami sie przemieszczac w rozne strony...usch,tym bylam najbardziej zmeczona. i tak moge swierdzic, ze tam gdzie byly wysokie "marmury" to zapyszale" towarzystwo bylo, w nierematowanych biurach obsugla bardzo przyjazna. Odpowiedz Link
marii51 Re: punkt widzenia......... 19.09.09, 18:03 kenduś- przytulam -mi jaga powiedziła-byłam z tobą myślami a co u tesuni mojej- a jak w kraju jej.. tqk myślalam.. dobrze-że wszystko dobrze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: punkt widzenia......... 19.09.09, 19:47 No to trochę pokosztowałaś tej naszej biurokracji Kenduś. Służba zdrowia,to wszystko spycha aby dalej,aby odwlec.Tak jak mojemu nikt nie powiedział że ma się zaszczepić przed operacją przeciw żółtaczce i stale mi mówił,no przecież nie dostał żadnego skierowania,nawet rozmowy nie było na ten temat.W końcu za naszą namową,sam poszedł po skierowanie i za parę dni będzie miał ostatnie przyśpieszone szczepienie.No i zadzwonili z Instytutu,że już na operację,tylko musi jeszcze poczekać 2 tyg.po ostatnim szczepieniu.A gdyby czekał, to znów by się odwlekło,bo nie zaszczepiony. Odpowiedz Link
kendo Re: punkt widzenia......... 19.09.09, 21:08 Jagus, doswiadczylam na sobie "sluzbe zdrowia", chociaz gdy bylam z Mama u lekaza spytalam pielegniarek czy by cisnienia mi nie zmierzyly bo od 2-dwoch tygodni bolala mnie glowa, oczywiscie chcialam zaplacic,ale jakos nie wziely nic odemnie cisnienie mialam dobre ,tak powidziala pielegniara,siedziala tez doktorka i od razu pytanie,gdzie mieszkam,powiedzialam,ze nad morzem,bo co?nie chcialam sie zdradzac,dodalam ze jestem niedocisnieniowce, stwierdzila,ze to normalne w gory przyjechac, cisnienie sie wyrownalo i taki skutek powstal. Jagus,, wlasnie mialam pytac ,jak z Twoim slubnym, a tu jeszcze "caly",oj,pracuja oni jakos tak ospale. juz jest blizej i badzi dobrej mysli ,bedzie dobrze. Odpowiedz Link
kendo Re: punkt widzenia......... 19.09.09, 21:10 dzieki Marii, powiem,ze tak "zaganianego urlopu" to jeszcze nigdy nie mialam, ale jest OK. Odpowiedz Link
kendo Re: punkt widzenia.........ekologiczny/zdro wotny 10.10.09, 14:55 zakupilam w koncu te kulki do prania, zadowolona jestem z efektu, pralam psia posciel i dopralo na 60 stopni, wlozylam 4szt.kulek do woreczka, mozna je uzyc jeszcze raz, a piorac na 40 stopni-uzywanie jest 3/4 krotne. nie trzeba uzywac plynow do plukania, pranie czilo sie dobrze wyplukane, czyli ochronilam dzis srodowisko ekologiczne od sciekow proszkowych:- ) Odpowiedz Link
greis52 Re: punkt widzenia... 12.01.10, 09:14 Po co jeszcze jest sport? Czy po to, żeby wysyłać młodą dziewczynę w środku zimy na nartach pod górę? Na podbieg o długości 3,5 kilometra, sprintem, tak jakby była ścigana? Żeby zemdlała?" - pisze Zarzeczny w swoim felietonie na łamach dziennika "Polska The Times". sport.wp.pl/kat,1832,title,Zarzeczny-o-bezsensie-wysilkow-Kowalczyk,wid,11847393,wiadomosc.html?ticaid=19729 "Zdaniem znanego dziennikarza sportowego nie ma sensu podbieganie na nartach pod górę, skoro stworzono je do jazdy w dół. Wyczyny Kowalczyk, jakkolwiek wspaniałe, są jego zdaniem nieprzydatne. Mogą pomóc za dwa lata - "jeśli spełni się katastroficzna wizja roku 2012 - trzeba będzie coś jednak upolować na kolację. No i biegać - uciec albo dogonić. W środku zimy. To może Justyna się wtedy przyda?" - kończy Paweł Zarzeczny." Odpowiedz Link
kendo Re: punkt widzenia... 12.01.10, 10:16 to juz przesada, "wystawiac sily" zawodnika na takie proby(, niech sie sprawdzaja na rzeczywistych zjazdach/biegach. Odpowiedz Link
kendo Re: punkt widzenia...monarchia 04.06.10, 09:40 za dwa tygodnie wychodzi za maz szwedzka ksiezniczka, komers juz kwitnie, padlo wiele pytan, - kto ma wylozyc pieniadze na pokrycie uroczystosci slubnych, panstwo,czy podatnicy? gdy jej ojciec bral slub,kosztowal 2 miljony,teraz suma ma wynosic 25 miljonow. - czy monarchia ma dalej byc? Odpowiedz Link
greis52 Re: punkt widzenia...monarchia 05.06.10, 09:13 kosztowna ta Wasza monarchia nie powiem jako dziecko chciałam być ksieżniczką, wtedy nie myślałam o finansach, ale czy demokracja lub jakaś republika jest lepsza od monarchii nie byłabym taka pewna, wszystko zależy od dobrze sprawowanej władzy i chęci czy niechęci ludzi... nasi demokratyczni politycy nieraz potrafią "zakasować" niejednego monarche Odpowiedz Link
kendo Re: punkt widzenia...monarchia 05.06.10, 09:19 *Greis, sluszne spostzezenie, Krol nie moze udzielac sie politycznie, "nadzoruje" plany,a o demokracji to chyba kazdy sobie juz wyrobil opinie, niemniej jednak mysle, ze te kraje,ktore maja jeszcze "monarchie" "dobrze stoja" tz.jakos sie lepiej im wiedzie. Odpowiedz Link
greis52 Re: punkt widzenia...monarchia 06.06.10, 10:24 kiedyś i nasza Polska królem stała a i teraz nasi politycy czują się jak królowie skojarzyło mi się powiedzenie: "król jest nagi" a w linku znalazlam tlumaczenie pl.wiktionary.org/wiki/kr%C3%B3l_jest_nagi Odpowiedz Link
greis52 sztuka nie zna granic... 14.06.10, 08:48 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/5,80294,8002963,Ostatnie_dwa_miesiace_zycia__nagroda_dla_Mikolaja.html?i=0 mam mieszane uczucia: smutek,poruszenie, strach .... Odpowiedz Link
kendo Re: sztuka nie zna granic... 15.06.10, 15:33 patrzac na zdjecia, probowalam siebie wyobrazic,jaka bede w tym wieku, mowia,..popatrz na swych rodzicow.... najwazniejsze by byc sprawnym umyslowo i fizycznie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: sztuka nie zna granic... 15.06.10, 17:07 I on dostał za to nagrodę? To jest straszne,co pokazał Czy ta babcia gdyby rozumiała,zgodziłaby się na taką sesję zdjęciową? Odpowiedz Link
kendo Re: sztuka nie zna granic... 15.06.10, 19:18 sa rozne tematy na galerie "sesje" zdjeciowe, niemniej jednak budzi sie w nas jakis "niesmak" ogladajac te zdjecia Odpowiedz Link
kendo Re: ksiezniczka za maz wychodzi 16.06.10, 20:03 bedzie sie dzialo w sobote, w telewizorni od tygodnia ida cykliczne "filmy" z zycia "krolewskieg" zwlaszcza Wiktori i jej Daniela, lece na szkielko na dwoch kanalach bedzie - o szwedzkim klolestwie - na drugim,akurat gdy ten sie konczy zaczynaja wspominac sluby wszystkich ksiazat/ksiezniczek skandynawskich, jest czym oko pocieszyc, pieknymi kreacjami i wnetrzami zamkow. Odpowiedz Link
greis52 Re: ksiezniczka za maz wychodzi 16.06.10, 20:10 oj to sie faktycznie dzialo to i moze niebawem male ksiazontko Wam przybedzie Odpowiedz Link
kendo Re: ksiezniczka za maz wychodzi 18.06.10, 11:19 nie jestem rojalistka, niemniej sie ciesze i sledze w telewizorni wszystkie przygotowania zwiazane z ceremonia jutrzejsza, wczoraj do Stockholmu przybyly gosie krolewscy z roznych krajow, Wiktoria miala fest dla swoich ksiezniczek i krolewiczow z calego swiata. dodam,ze z naszego miasta kucharz przygotowuje menu dla gosci, jest rowniez reprezetantka wyslana ,jako obserwator ceremoni weselnych. make upp/fryzjerzy czekaja na upiekszanie osobistosci jutro, zostali przeszkoleni,jak maja sie zachowywac i zwracac do "najwyzszych osobistosci" Odpowiedz Link
greis52 Re: ksiezniczka za maz wychodzi 18.06.10, 11:45 a i my mamy Polski Ruch Monarchistyczny, który pragnie by Polską rządził król. www.monarchia.org.pl/aktualnosci.html Kendo ta macie podniosła atmosfere w kraju ale macie jeszcze jedna księzniczke na wydaniu? Odpowiedz Link
kendo Re: ksiezniczka za maz wychodzi 18.06.10, 12:31 tak Greis, atmosfera zyja tu juz wszyscy, trzeba dodac,ze wlasnie Wiktoria,jako pierwsze urodzone dziecie bedzie krolowa ,gdy jej ojciec odejdzie,Carl-Filip i najmlodsza siostra zrzekli sie tronu na czesc Wioktorii. najmlodsza siostra Madelen,zerwala zareczyny,wybraniec ja zdradzil ciekawy link wkleilas, nie wiedzielam,ze w kraju sie zaczal ruch monarchistyczny, tu monarcha nie bierze udzialu na arenie politycznej. Odpowiedz Link
kendo Re: koncert poswiecony mlodej parze 19.06.10, 10:21 poznymi godzinami krolowie spedzili czas w sali koncertowej, artysci /piosenkarze wystepowali dla mlodej pary, punktem kulminacyjnym byl wystep grupy roccowej Roxette-Marii Fredriksson i Per Gessle,bardzo populary zespol w skali swiatowej,nawet czolowke do filmu z Bondem spiewaja. owacje na stojaco dostali od wszystkich prominetow, pozniej chor dzieciecy speiewal dla mlodej pary, gdzie krolowa sie wzroszyla do lez Odpowiedz Link
kendo Re:Roxette 19.06.10, 11:08 www.youtube.com/watch?v=Z9Ljftr_iJo tu na koncercie, widac,jak Wiktoria i Daniel bardzo szczesliwie wygladaja. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Roxette 19.06.10, 14:20 Ładnie wyglądają,teraz nie wysłucham,bo jeszcze nie dokupiłam głośniczków. Odpowiedz Link
kendo Re:dlugie czekanie na blogoslawienstwo 19.06.10, 19:49 rodu krolewskiego dalo dzis oczekiwany rezultat.... cereomonia wspaniala, robilam fotki z telewizorni, by pokazac moze cos innego co prasa zamiesci. dzis Sylwia ma korone brazyljanska,jest ich tyle,ze nie sposob bylo wszystkie zapamietac,skad odziedziczone . **************** tak wygladali przed oltarzem ******************* rodzice Daniela zajeli honorowe miejsce po lewej stronie w pierwszym rzedzie. ******************* Wiktoria wyrazila zyczenie,ze chca miec udzielone blogoslawienstwo przez kobiete biskupa. *************** tu obraczki mloda para naklada, wzroszyli sie bardzo, lza po licu Daniela polecziala. ******************** cala rodzina odprowadza mlodych do karety, po pol godzinie podwiezieni zostana na krolewska lodz zbudowana na podobienstwo faraonskiej i by doplynac do palacu , podziekowac tlumom za piekne powitanie i oddanie godnej dostojnikom uwagi. Odpowiedz Link
kendo Re: punkt widzenia co ogladac 20.06.10, 11:34 wyludnione ulice wczoraj byly, na kanalach w telewizorni konkurowaly transmisje z ceremoni slubnej i mecze osobiscie bylam przyklejona na ceremonie, jadlam rownoczesnie z goscimi, transmisja twala az do 1 :00godz w nocy. bajkowy slub,zakonczony balem porownujac slub Sylwi w 1976 roku a Wiktorii, to pod kazdym wzgledem ten mi sie podobal, mloda para przeszczesliwa,a i pogoda im dopisala. Odpowiedz Link
greis52 Re: punkt widzenia co ogladac 21.06.10, 06:49 piekna ceremonia, tylko szczescia im zyczyc dlugo czekali, bo chyba z 8 ??? lat na ta chwile... Odpowiedz Link
kendo Re: punkt widzenia co ogladac 21.06.10, 10:15 to prawda, 8 lat czekania dalo rezultat, co rusz powtarzaja mowe ojca Daniela przy obiedzie, pieknie/skromnie dziekowal rodzinie krolewskiej za przyjecie ich do "swego grona",jak i zaakceptowania Daniela na ziecia. Odpowiedz Link
greis52 Re: punkt widzenia... 01.12.13, 10:31 kto bywa bardziej romantyczny: kobieta czy mężczyzna? www.bogatyelblag.pl/kto-jest-bardziej-romantyczny-kobiety-czy-mezczyzni,22180.html romantyzm kojarzy mi się z wielką wrażliwością, a tej my kobiety mamy więcej.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: punkt widzenia... 01.12.13, 10:56 To prawda Greis, chociaz ja juz w swoim zyciu spotkalam mezczyzn romantykow, ktorzy przez swoich kolegow byli nazywani - rozmemlani - czyli uwazam ze ci tak romantykow nazywali, nie mieli w sobie kszty romantyzmu i nie rozumieli tego zjawiska?. Odpowiedz Link