Dodaj do ulubionych

"Nowa" Poczta na Ekologicznej

23.08.11, 14:06
No to teraz w nowej lokalizacji już nikt przynajmniej nie zarzuci szanownej Poczcie Polskiej,że nieczynne jest połowa okienek bo oto w ramach usprawnienia obsługi mamy 1/3 powierzchni starej poczty i 3 (trzy) okienka do obsługi całych Kabat - gratulacje dla kadry menedżerskiej - widzę ,że u nich tak jak i w PKP dalej największym kłopotem są klienci
Obserwuj wątek
    • domi_33 Re: "Nowa" Poczta na Ekologicznej 23.08.11, 21:55
      z drugiej strony dobrze, że w ogóle została. mogli zlikwidować i kazać spacerować aż na Belgradzką... tylko gdzie oni te wszystkie paczki tam pomieszczą?
      • tommen Re: "Nowa" Poczta na Ekologicznej 23.08.11, 22:19
        a ja mam ich gdzieś bo coraz łatwiej jest zastąpić ich pożal się Boże "usługę" kimś komu się chce chcieć
    • jan-w Re: "Nowa" Poczta na Ekologicznej 23.08.11, 23:01
      Co więcej, teoretycznie obecnie jest wentylacja (sądząc z otworów w podwieszanym suficie i hałasu), ale jej skutków nie czuć. Obecnie często kurier jest tańszy lub minimalnie droższy więc z usług PP korzystam już sporadycznie. Ostatnio znów listonosz którego widziałem z okna, zostawił mi awizo, a na liście adnotację "mieszkanie zamknięte" wink
    • thorndike Nowa, ale nie jedyna 25.08.11, 10:38
      To nie jest tak jak piszesz. Kabaty obsługuje jeszcze filia poczty przy ul. Zaruby 9. W porównaniu z PP na Ekologicznej zawsze wydawała mi się mikroskopijna. Teraz, po remoncie Ekologicznej, poczta przy Zaruby jest chyba powierzchniowo największą placówką na Kabatch. Ale ma tylko 3 okienka (2 wpłaty i listy, 1 paczki). W dodatku nie jest czynna w soboty.

Szkoda tej ekologicznej - była duża, a personel był dośc szybki i sprawny. Lepiej - już było.
      • domi_33 Re: Nowa, ale nie jedyna 25.08.11, 11:49
        o nie, personel nie był szybki i sprawny. nie docierały do mnie pisma z sądu, paczki z ubrankami dla dziecka i wiele innych rzeczy. gdyby nie to, że wiedziałam iż przyjdą i sama szłam na pocztę (po kilka razy) i zmuszałam panie do przeszukiwania zaplecza to by zostały odesłane z kilka razy. ubranka to ubranka (chociaż ciekawe kto by zapłacił za powtórną przesyłkę), ale pisma z sądu to skandal!
        • allija Re: Nowa, ale nie jedyna 27.08.11, 04:00
          Ja na starą pocztę na Ekologicznej nie mogłam narzekać. Paczkonosz to akurat niewiele mial wspólnego z tą pocztą bo tylko oddawał tam niedostarczone, a pobrane z Belgradzkiej, paczki. Mój paczkonosz był tak gorliwy, że ścigał mnie telefonami mając do mnie przesyłkę co wkurzało mnie bardziej niz awizo. Mój numer spisał kiedyś z jakiejś przesyłki do swojego telefonu, niestety.
          Polecone, i nie tylko, przynoszono mi zawsze do samych drzwi, może dlatego, że zwyczajowo dawałam wtedy napiwek. Dzięki temu żaden list nigdy mi nie zaginął. Oczywiscie, nie musiałam tego robić ale nie prowadzę aż tak obfitej korespondencji więc wolę raz na jakis czas poświęcić te 5zł.
          A za powrót nieodebranej przesyłki płaci jej nadawca. Wiem bo niedawno miałam podobną sytuację. Nieodebrany polecony wrócił do mnie, musiałam zapłacic za jego odbiór. Zresztą po raz drugi bowiem był to polecony za potwierdzeniem odbioru więc do listu doczepiony był kartonik, który i tak miał wrócić do mnie a ten powrót już wcześniej opłaciłam.
          Personel na Ekologicznej był raczej sympatyczny i uczynny, wolny nie był, nie moge powiedzieć. Najbardziej denerwowali mnie "hurtownicy", którzy blokowali okienko z paczkami ale to przecież nie jest zależne od personelu, raczej od organizacji poczty w ogóle.
          Teraz kiedy poczta została tak okrojona, będzie raczej gorzej.
          • tommen Re: Nowa, ale nie jedyna 09.09.11, 21:30
            Tak na marginesie czy listy dochodzą do Was w terminie ? Czekam na 5 różnych przesyłek wysłanych ponad tydzień temu a w skrzynce echo....
            • jan-w Re: Nowa, ale nie jedyna 09.09.11, 21:57
              Od pewnego czasu nie. Wczoraj był nowy listonosz po tygodniowej przerwie w dostarczaniu poczty. Sterta listów itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka