Dodaj do ulubionych

Ulica Odkryta.........

IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 30.08.01, 10:32
........ teren, jak po bitwie. Już piszę o co mi
chodzi: brak chodników po obu stronach na dużych
kawałkach, brak ścieżek rowerowych, choć na Swiatowida
i prawie wszędzie są. Piesi chodzą po ulicy lub brną w
błocie. Brak oznaczonych przejśc dla pieszych, o
sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu Stefanika i
Odkrytą nie wspomnę. W końcu przy naszej ulicy jest
kilka nowych osiedli, a władze jakby zapomniały,
koncentrując kapitał i siłę roboczą w innym miejscu.
Obserwuj wątek
    • Gość: palker Re: Ulica Odkryta......... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 11:16
      Odkryta, więc bałagan widać jak na dłoni :-)
      PS
      Poszukaj na stronie internetowej gminy Białołęka. Może tam coś piszą o
      perspektywie zmian na lepsze
    • Gość: Siapsc Re: Ulica Odkryta......... IP: *.poczta-polska.pl 30.08.01, 11:35
      Do Palkera - jak sam pisales, zart lagodzi obyczaje (piszac o syrence i
      mercedesie, pamietam, pamietam....). Znasz taki:
      Plywa sobie zolwik w morzu, powoli, relaksujaco macha raz jedna lapka, raz
      druga.
      Wokol zolwika plywa rekin. Plywa, przyglada mu sie, obserwuje.
      Nagle CAP - jednym ruchem odgryza zolwikowi jedna lapke.
      Spokojny zolwik patrzy na zakrwawione ramie i mowi:
      - NO BARDZO, KURDE REKIN SMIESZNE! BARDZO SMIESZNE!

Bardzo smieszne z ta Odkyta, na ktorej wszytsko musi byc widac jak na dloni,
      skoro ODKRYTA, bardzo smieszne.

Aczkolwiek nazwa faktycznie lekko smieszna jest - zawsze kiedy podaje moj nowy
      adres, po drugiej stronie slysze maly znak zapytania: Odkryta? tak jak Zakryta?
      No bardzo smieszne.

A na powaznie,
      Piotrze - masz calkowita, stuprocentowa racje! Dookola Odkrytej naroslo
      osiedli, a infrastruktura samej ulicy jest skandaliczna - brak chodnikow, a
      wzduz ulicy i ogrodzen osiedli rozciaga sie mniej lub bardziej szeroki pas
      rozkopanego blota, piachu - ktory spokojnie mozna pokryc plytami chodnikowymi!
      Na srodku Odkrytej jest takze sklep Tom, wokol ktorego zawsze parkuje duzo
      samochodow, przychodzi wiele osob - wszystkie potem wracaja wzdluz ulicy, po
      blotku, matki z malymi dziecmi, starsi ludzie, dzieciaki rozpedzone na
      rowerach.... Nie ma rzeczywiscie zadnego przejscia, aby wiec przejsc na druga
      strone ulicy do furtki swojego osiedlaiczy czesto trzeba zwisac kilka minut,
      zanim jakis litosciwy kierowca przepusci.

Obawiam sie, ze dopiero jak zdarzy sie tam jakis wypadek wladze pomysla....

Przy takim rozroscie osiedli dookola, ulicy nie mozna juz zostawic w
      takim "dziewiczym" stanie. To apel do wladz gminy.

• Gość: palker Re: Ulica Odkryta......... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 12:01
        Doskonale rozumiem wasz problem. Sam, od paru lat, użeram się z gminą Targówek,
        aby była łaskawa zauważyć, że ulicą Dalanowską wiedzie jedyny dojazd do mojego
        bloku i, że nie jest to ulica a nieoświetlony rynsztok zatopiony w błocie po
        każdych większych opadach deszczu. Efektem tego użerania jest "wstawienie"
        ulicy do gminnego planu inwestycyjnego na rok 2003. A w 2003 roku to juz kto
        inny będzie rządził na Targówku i zapewne dojdzie do wniosku, że ulica przy
        której on lub ktoś z władz gminnych mieszka, jest wazniejsza. Bo takie są
        priorytety na Targówku. Może wy będziecie mieli wiecej fartu. Pozdrawiam.
    • Gość: Agaa Re: Ulica Odkryta......... IP: 217.153.35.* 30.08.01, 11:39
      NIe wiem czy dopiero się wprowadziłeś, czy dopiero odkryłeś jak tam jest, ale
      mieszkam od prawei 2 lat na jednym z najdalej na północ wysuniętym osiedlu przy
      Odkrytej i teraz jestem szczęśliwa, że jest juz tak pięknie po wydłużeniu
      Swiatowida i przeniesieniu tam pętli. Ruch z Odkrytej zniknął i przechodnie
      przenieśli się na chodniki.
      Sprawa Odkrytej była już wielokrotnie wałkowana w prasie stołecznej
      i "gminnej" - nie wiem gdzie tkwi główna przeszkoda, bo gmina zwala winę na
      kilku właścicieli działek przy Odkrytej, którzy nie chcą sprzedać 2 metrów
      wzdłuż drogi, a właściciele twierdzą, że gmina chce je za bezcen a do tego
      szantażuje ich, że nie wyda zgody na zabudowę w innych lokalizacjach do nich
      należących. I stąd ten pat, a jeśli nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi
      o pieniądze. Nie wiem czy kiedykolwiek uda się to jakoś rozwiązać, ale jestem
      przekonana, że na pewno nie w najbliższym czasie, chyba, że zamieszka tutaj
      jakiś ważny radny, tak jak mieszka przy ul. Milenijnej, która ma ładną drogę,
      chodniki i ścieżki rowerowe z natężeniem ruchu 1 samochód na 15-20 minut w
      ciągu dnia. Pozdrawiam wszystkich, którzy muszą codziennie poruszać się po
      Odkrytej i przy okazji apeluję, żeby nie zabrakło im wyobraźni w prowadzeniu
      samochodu, bo szybka jazda (jak na tą drogę) i spychanie przechodniów i
      rowerzystów + wymuszanie hamowania lub zjechania na samochodach jadących z
      przeciwka jest tutaj niestety na porządku dziennym.
      • Gość: Siapsc Re: Ulica Odkryta......... IP: *.poczta-polska.pl 30.08.01, 11:52
        Agaa,
        zgadzam sie z Toba w zupelnosci, jesli chodzi o otwarcie dalszej czesci
        Swiatowida i przeniesieni petli. Dla nas, mieszkancow Odkrytej, to rzeczywiscie
        super sprawa - ciszej pod oknami, o wiele mniej samochodow (wspolczuje jedynie
        mieszkancom tego dlugiego bloku przy Światowida w strone petli - ci to teraz
        maja glosno....).

Zmartwilas mnie tym patem w zwiazku z chodnikami - ciagnacym sie od 2 lat jak
        piszesz. Wprowadzilismy sie w lutym w tym roku, wydawalo nam sie, ze ten
        stan "rozbabrania" terenow wdluz osiedli jest jeszcze wynikiem wycofywania sie
        poszczegolnych ekip budowlanych, i ze w miare szybko ulica zostanie jakos
        uladzona (tak jak wlasnie spora czesc uliczek przy Swiatowida, Milenijnej -
        bardzo ladnie je zrobiono, razem ze sciezkami rowerowymi).

Niedobrze. Czy my - mieszkancy - mamy w ogole jakis glos w sprawie chodnikow? A
        moze by rzeczywiscie tak wybrac jakiegos poselka z naszego osiedla?
      • Gość: Karol Re: Ulica Odkryta......... IP: 212.244.37.* 30.08.01, 12:47
        Gość portalu: Agaa napisał(a):

> NIe wiem czy dopiero się wprowadziłeś, czy dopiero odkryłeś jak tam jest, ale
        > mieszkam od prawei 2 lat na jednym z najdalej na północ wysuniętym osiedlu przy
        >
        > Odkrytej i teraz jestem szczęśliwa, że jest juz tak pięknie po wydłużeniu
        > Swiatowida i przeniesieniu tam pętli. Ruch z Odkrytej zniknął i przechodnie
        > przenieśli się na chodniki.

Wam moze i zniknal. Za to mnie ten ruch pojawil sie na Nowodworskiej.
        Zeby jeszcze ci szalency dostosowali sie do ograniczenia predkosci :-((
      • Gość: Karol Re: Ulica Odkryta......... IP: 212.244.37.* 30.08.01, 12:49
        Gość portalu: Agaa napisał(a):

>chyba, że zamieszka tutaj
        > jakiś ważny radny, tak jak mieszka przy ul. Milenijnej, która ma ładną drogę,
        > chodniki i ścieżki rowerowe z natężeniem ruchu 1 samochód na 15-20 minut w
        > ciągu dnia.

Badan statystycznych nie robilem, ale ja nie bedac radnym lubie tamtedy jezdzic
        jak mam jakies sprawy w tamtych okolicach.

• Gość: Pak Re: Ulica Odkryta......... IP: 10.130.194.* / *.acn.pl 07.10.01, 13:46
        Mam wrażenie, że głównym problemem jest ten tzw. "drobny problem" z kilkoma
        właścicielami działek przy Odkrytej, to co Aga zaprezentowała to jest oficjalna
        ("dla prasy i ludzi") wersja władz, wersja dla tych kilku właścicieli (mam
        przyjemność pracować z jednym z nich) jest następująca:
        1. 10 metrów bieżących działki (co przy np. długości działki wzdłuż ulicy - 5
        metrów daje 50 metrów kwadratowych) za darmo przekazują gminie (to jest strata
        np 60USD za metr kwadratowy razy 50 co daje zupełnie niezłą sumkę 3000USD
        straty)
        2. Podwyższenie podatku od gruntu, bo grunt ma większą wartość ze względu na
        chdnik wzdłuż działki!!!!

W tej sytuacji wcale się nie dziwię tym ludziom, że nie są zainteresowani
        współpracą, mimo iż mi również przeszkadza błotko na Odkrytej.
        To chyba nazywa się arogancja władzy!!!
    • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta......... IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 30.08.01, 13:01
      Szybko zadziałałem i napisałem, ale potem nie dawało
      mi to spokoju i zadzwoniłem do Urzędu do Wydziału
      Inwestycji. Otóż nie jest tak źle, bo... Przewidziano
      naszą ulicę do modernizacji, ale nie tak szybko,
      jakbyśmy chcieli. W tym roku ma się odbyć przetarg na
      roboty drogowe w rejonie od Ciołkosza do Książkowej, a
      więc chodniki, ścieżki rowerowe, przejście dla
      pieszych, ale bez sygnalizacji (na skrzyżowaniu
      Stefanika/Odkryta). Miejmy nadzieję,że nie wydarzy się
      żaden wypadek, bo pisk opon ludzi jadących Odkrytą (z
      pierwszeństwem przejazdu), hamujących, bo ci ze
      Stefanika (podporządkowani niewiele widzą, bo Odkryta
      w tym miejscu lekko skręca) jest na porżadku dziennym.
      Tak więc może widać światło w tunelu, przepraszam na
      Odkrytej.
      • Gość: beata Re: Ulica Odkryta......... IP: *.acn.waw.pl 30.08.01, 22:22
        Skręt ze Stefanika, to jeden wielki koszmar. Trzeba mieć zeza rozbieżnego, żeby
        skręcając w prawo patrzeć w lewo czy możesz i równocześnie patrzeć w prawo, czy
        nie wjedziesz na pieszego i jeszcze w prawo/lewo (Odkrytej)czy przypadkiem
        jadący z przeciwka skręcajac w Stefanika nie ścina zakrętu... Mam to szczęście
        skręcać przy okazji od razu w lewo do Akacji II :-)) Możecie to sobie wyobrazić?
        Ekstra jest!
        • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta......... IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 31.08.01, 16:48
          Gość portalu: beata napisał(a):

> Skręt ze Stefanika, to jeden wielki koszmar. Trzeba
          mieć zeza rozbieżnego, żeby
          >
          > skręcając w prawo patrzeć w lewo czy możesz i
          równocześnie patrzeć w prawo, czy
          >
          > nie wjedziesz na pieszego i jeszcze w prawo/lewo
          (Odkrytej)czy przypadkiem
          > jadący z przeciwka skręcajac w Stefanika nie ścina
          zakrętu... Mam to szczęście
          > skręcać przy okazji od razu w lewo do Akacji II :-))
          Możecie to sobie wyobrazić
          > ?
          > Ekstra jest!

To fakt, że jest ekstra, bo ja też skręcam od razu do
          Akacji II. No i jak Ci się tu mieszka, Beato ??? Kiedy
          pierwszy raz miałem tu przyjechać, spojrzałem na plan i
          jęknąłem - Boże, co rano będę wychodził na balkon i
          mówił: Kurde, jak ja daleko mieszkam. Teraz jeżdżę
          codziennie i wcale nie jest dalej niż np. na Bemowo.
          Gdyby tylko coś się dało zrobić z Modlińską, która dosyć
          mocno się korkuje.
          • Gość: beata Re: Ulica Odkryta......... IP: *.acn.waw.pl 31.08.01, 20:46
            Nieźle mi się mieszka, a tobie jak?
            Ja tu przyjeżdżałam, jak była tylko dziura w ziemi i było strasznie daleko -
            zwłaszcza z Bemowa, na którym mieszkałam poprzednio.
            Pozdrawiam
    • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta.........do Beaty IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 03.09.01, 13:11
      No cóż, to jest moje pierwsze własne mieszkanie (od
      lutego tego roku). Już to powoduje, że mieszka mi się
      super. Nie muszę wynajmować żadnej chałupy w okolicy,
      gdzie co noc będę się zastanawiał, czy jak się obudzę,
      samochód będzie można dalej używać, a jakiś menel na
      klatce schodowej nie zechce "poprosić" mnie o
      pieniądze. Oczywiście widać pewne mankamenty, np. po
      poprzednich ulewach sąsiadom na IV p. przeciekał dach,
      teren w pobliżu bloku jest taki niezagospodarowany
      (miały być ławki, kosze na śmieci). Ale ogólnie jest
      fajnie.
      • Gość: beata Re: Ulica Odkryta.........do Piotrka IP: *.acn.waw.pl 03.09.01, 20:42
        Też uważam, że jest fajnie, a zalety jednak przeważają. Całe szczęście nie
        mieszkam na czwartym piętrze, więc na głowę mi nie cieknie - choć oczywiście
        współczuję sąsiadom. Skoro mieszkasz od lutego, to pewnie w tym nowym bloku
        (G), co?
        Pozdrawiam
        • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta.........do Piotrka IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 05.09.01, 15:52

> Też uważam, że jest fajnie, a zalety jednak
          przeważają. Całe szczęście nie
          > mieszkam na czwartym piętrze, więc na głowę mi nie
          cieknie - choć oczywiście
          > współczuję sąsiadom. Skoro mieszkasz od lutego, to
          pewnie w tym nowym bloku
          > (G), co?
          > Pozdrawiam

Jasne, że w G. Po ostatnim deszczu rozmawialem z
          developerem. Podobno tak źle wykonanego dachu, Dom
          Development jeszcze nie miał. Ciekawe kto podpisał się
          na protokole odbioru bloku i czy w ogóle była jakaś
          próba szczelności, ale .... zobaczymy co wyjdzie dalej.
          A na razie tak sobie myślę, że jednak mieszkanie tutaj
          jest naprawdę OK. Chociaż jak wyjrzę z okna w lewo,
          widzę całkiem udaną próbę zohydzenia krajobrazu: parking
          piętrowy, na którym stoi kilkanaście samochodów i kilka
          bez sensu ustawionych bloków, gdzie jedni patrzą w okna
          drugim (przypomina mi to Ursynów - bez obrazy mieszkańcy
          Ursynowa).
          • Gość: beata Re: Ulica Odkryta......... IP: *.acn.waw.pl 26.09.01, 19:32
            Na Odkrytej ruch, od jakiegoś czasu widać było, że coś się dzieje - ruszyła
            zapowiadana modernizacja - ale teraz to ho,ho! Jak tak dalej pójdzie, skręt ze
            Stefanika wkrótce przestanie grozić koniecznościa wizyty u okulisty:-)) Żeby
            tak jeszcze porządek i bezpieczeństwo dla pieszych dla pieszych... Nie wiem
            jakim trybem to pójdzie...
            • Gość: cresta Re: Ulica Odkryta......... IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 27.09.01, 09:37

> Na Odkrytej ruch, od jakiegoś czasu widać było, że coś się dzieje - ruszyła
              > zapowiadana modernizacja - ale teraz to ho,ho! Jak tak dalej pójdzie, skręt ze
              > Stefanika wkrótce przestanie grozić koniecznościa wizyty u okulisty:-)) Żeby
              > tak jeszcze porządek i bezpieczeństwo dla pieszych dla pieszych... Nie wiem
              > jakim trybem to pójdzie...

Zapowiada się całkiem szeroko - może nawet ścieżkę rowerową zrobią?
              • Gość: Grzesiek Re: Ulica Odkryta......... IP: 217.153.40.* 27.09.01, 11:35
                Gość portalu: cresta napisał(a):

> Gość portalu: beata napisał(a):
                >
                > > Na Odkrytej ruch, od jakiegoś czasu widać było, że coś się dzieje - ruszył
                > a
                > > zapowiadana modernizacja - ale teraz to ho,ho! Jak tak dalej pójdzie, skrę
                > t ze
                > > Stefanika wkrótce przestanie grozić koniecznościa wizyty u okulisty:-)) Że
                > by
                > > tak jeszcze porządek i bezpieczeństwo dla pieszych dla pieszych... Nie wie
                > m
                > > jakim trybem to pójdzie...
                >
                > Zapowiada się całkiem szeroko - może nawet ścieżkę rowerową zrobią?

ważne, że drgnęło, wreszcie, po blisko trzech latach-pnie dośc, że zmniejszył się
                ruch, to poszerzy się ulica i stworzony zostanie chodnik

A żeby tak jeszcze chodnik do Mehoffera, wzdłuż całej Odkrytej... Zbyt piękne?
                • Gość: Karol Re: Ulica Odkryta......... IP: *.acn.waw.pl 02.10.01, 23:49
                  Gość portalu: Grzesiek napisał(a):

>
                  > A żeby tak jeszcze chodnik do Mehoffera, wzdłuż całej Odkrytej... Zbyt piękne?

Niewykonalne. Po drodze do Mehoffera jest jeszcze Nowodworska :-))

• beata_ Re: Ulica Odkryta......... 03.10.01, 00:02
                    Oj, Karolu - nie bądź taki zasadniczy:-))) Jakoś tak z rozpędu ta Odkryta nam
                    połyka Nowodwodworską:-), daruj
                    • Gość: jawar Re: Ulica Odkryta......... IP: *.acn.waw.pl 13.10.01, 20:16
                      tak się przygladam dyskusji o Odkrytej, ale w głębi serca chciałbym aby remont
                      trwał jak najdłużej. Teraz można w miarę normalnie przejść Nowodworską, bo nie
                      jeżdzą szaleńcy z Odkrytej. Samochody pedzące rano z predkością 80 km/h to była
                      codzienność. Pamietam ze kilka miesięcy temu facet jadący fordem Ka o mało nie
                      rozjechał inwalidę na wózku- wyprzedzał na trzeciego!!!!!! a kobiety z wózkami
                      uciekające przed rajdowcami - widoki przerażające. Jeśli wrócicie na
                      Nowodworską - przestańcie szaleć.
                      • beata_ Re: Ulica Odkryta......... 13.10.01, 20:45
                        Jawar, czyżbyś chciał antagonizować???:-))))
                        Teraz poważniej, masz rację niektórzy jeżdżą jak wariaci, bez wyobraźni
                        kompletnie i obawiam się, że nie jest to zależne od miejsca zamieszkania.
                        Prawdę mówiąc nie widzę też sposobu przemówienia im do rozsądku i to jest
                        najsmutniejsze - niektórzy tak mają i zostanie im do końca życia, a cierpią z
                        tego powodu inni.
                        Nie życz nam proszę długiego remontu:-)
                        • Gość: jawar Re: Ulica Odkryta......... IP: *.acn.waw.pl 14.10.01, 16:36
                          nie chcę antagonizować, ale czasem chodzi tu o życie ludzi. Ja w trosce o
                          własne chodzę boczna ścieżką koło seminarium, aby ktoś mnie nie rozjechał.
                          Teraz odważyłem sie chodzić Nowodworską, bo ruch mniejszy. Czasami jeżdzę
                          samochodem po Odkrytej, ale nie szybciej niż 30 km/h. Chciałbym aby też inni
                          szanowali się nawzajem, a ten przypadek z panem na wózku inwalidzkim pamietam
                          do dziś - było to 10 m ode mnie - uczucie i widok przerażające. Niestety to był
                          mieszkaniec Odkrytej- widziałem ten samochód potem kilka razy. Pozdrawiam
                          mieszkańców Odkrytej.
                      • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta......... IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 15.10.01, 09:14
                        Gość portalu: jawar napisał(a):

> tak się przygladam dyskusji o Odkrytej, ale w głębi
                        serca chciałbym aby remont
                        > trwał jak najdłużej. Teraz można w miarę normalnie
                        przejść Nowodworską, bo nie
                        > jeżdzą szaleńcy z Odkrytej. Samochody pedzące rano z
                        predkością 80 km/h to była
                        >
                        > codzienność. Pamietam ze kilka miesięcy temu facet
                        jadący fordem Ka o mało nie
                        > rozjechał inwalidę na wózku- wyprzedzał na
                        trzeciego!!!!!! a kobiety z wózkami
                        > uciekające przed rajdowcami - widoki przerażające.
                        Jeśli wrócicie na
                        > Nowodworską - przestańcie szaleć.

Tylko bez uogólnień. Nigdy nie jeździłem Nowodworską, a
                        i sam parokrotnie uciekałem przed szaleńcami, ale nie
                        wiem, czy byli z Odkrytej.
                  • Gość: Grzesiek Re: Ulica Odkryta......... IP: 217.153.40.* 04.10.01, 12:07
                    Gość portalu: Karol napisał(a):

> Gość portalu: Grzesiek napisał(a):
                    >
                    > >
                    > > A żeby tak jeszcze chodnik do Mehoffera, wzdłuż całej Odkrytej... Zbyt pię
                    > kne?
                    >
                    > Niewykonalne. Po drodze do Mehoffera jest jeszcze Nowodworska :-))
                    >
                    >
                    > Nowodworskiej też życzę chodnika, a nawet ścieżki rowerowej też ...

• Gość: Karol Re: Ulica Odkryta......... IP: 212.244.37.* 04.10.01, 15:56
                      Gość portalu: Grzesiek napisał(a):

> >
                      > > Nowodworskiej też życzę chodnika, a nawet ścieżki rowerowej też ...

Dzieki za pamiec i dobre slowo.

• Gość: Grzesiek Re: Ulica Odkryta......... IP: 217.153.40.* 05.10.01, 11:28
                        Gość portalu: Karol napisał(a):

> Gość portalu: Grzesiek napisał(a):
                        >
                        > > >
                        > > > Nowodworskiej też życzę chodnika, a nawet ścieżki rowerowej też ...
                        >
                        > Dzieki za pamiec i dobre slowo.
                        >
                        >
                        zawsze do usług
                    • beata_ Re: Ulica Odkryta......... 14.10.01, 16:38
                      Wstyd mi za tych oszołomów - tylko tyle mogę:-(
                      Ja jeżdżę z głową, tylko tyle mogę....
          • zdzicha Re: Ulica Odkryta.........do Piotrka 27.09.01, 12:01
            Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> Chociaż jak wyjrzę z okna w lewo,
            > widzę całkiem udaną próbę zohydzenia krajobrazu: parking
            > piętrowy, na którym stoi kilkanaście samochodów i kilka
            > bez sensu ustawionych bloków, gdzie jedni patrzą w okna
            > drugim (przypomina mi to Ursynów - bez obrazy mieszkańcy
            > Ursynowa).

Ej ej ej... w tych bez sensu ustawionych blokach dachy nie przeciekaja, a patrzac
            sasiadom w okna mozna interesujace znajomosci nawiazac :)

• Gość: Aga Re: Ulica Odkryta.........do Piotrka IP: 10.130.195.* / *.acn.pl 30.09.01, 14:19
              Tak wieczorami robotników na golasa , ale w oknie obok jest fajna babeczka, a w
              bloku obok sasiedzi sex uprawiaja na balkonie.
              Na cholere ten telewizor !!! :))))
    • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta......... IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 05.10.01, 09:35
      Wiadomość z ostatniej chwili: modernizacja Odkrytej
      będzie dalej prowadzona - etapami. Trudności jakie ma
      gmina z modernizacją całości biorą się z faktu
      niemożności pozyskania gruntów potrzebnych do
      poszerzenia ulicy.
      Druga sprawa: Odkrytą nie będzie jeździł autobus (na
      razie), ponieważ ZTM nie mógłby wyrazić zgody na
      puszczenie tamtędy jakiejkolwiek linii z powodu stanu
      ulicy. Oczywiście docelowo w planach autobus jest
      przewidziany. To tyle dla zainteresowanych. Informacje
      uzyskałem z Urzędu Gminy z Wydziału Inwestycji.
      • sloggi Re: Ulica Odkryta......... 05.10.01, 11:55
        Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> Wiadomość z ostatniej chwili: modernizacja Odkrytej
        > będzie dalej prowadzona - etapami. Trudności jakie ma
        > gmina z modernizacją całości biorą się z faktu
        > niemożności pozyskania gruntów potrzebnych do
        > poszerzenia ulicy.
        Przodują w utrudnieniach właściciele z Nowodworskiej i Odkrytej 6,40,43,53,78
        ( nie pytajcie skąd wiem )
        > Druga sprawa: Odkrytą nie będzie jeździł autobus (na
        > razie), ponieważ ZTM nie mógłby wyrazić zgody na
        > puszczenie tamtędy jakiejkolwiek linii z powodu stanu
        > ulicy. Oczywiście docelowo w planach autobus jest
        > przewidziany.
        Po przebudowie mogłaby tamtędy jeździć linia o niskiej częstotliwości tzn. co
        max. 20 minut i to prawdopodobnie w jedną stronę.
        To tyle dla zainteresowanych. Informacje
        > uzyskałem z Urzędu Gminy z Wydziału Inwestycji.
        Dużo informacji o tej i innych inwestycjach na fenomenalnie prowadzonej stronie :
        www.bialoleka.waw.pl

• Gość: Agaa Re: Ulica Odkryta......... IP: 217.153.35.* 05.10.01, 13:37
        Dzięki za info, ale to, że gmina będzie budować Odkryta dalej jak rozwiąże
        sprawy przyległych działek było wiadomo niestety już ponad 2 lata temu. Jak
        widać nic się nie zmieniło i nadal wyglada to trochę jak deklaracja typu "jak
        wygram milion złotych, to zaproszę was na wystawną kolację". Sprawność
        działania gminy w rozwiązaniu tej sprawy jak na razie jest zerowa.
        • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta.........drogowcy górą IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 10.10.01, 08:58
          A dlaczego ?? Pięknie zagrodzili wczoraj Akacje II na
          odcinku między Stefanika i Książkową: ze Stefanika
          ustawili nakaz skrętu w lewo, a ze strony Książkowej
          zakaz wjazdu z wyjątkiem pojazdów budowy. Jeszcze
          brakowało samochodu straży miejskiej i chętnych do
          inkasowania za złamanie przepisów strażników. Co
          gorsza około 17:30 nie było już ani jednego pana
          drogowca, żeby im powiedzieć, że coś tu nie gra.
          Ciekawe jak długo to potrwa, bo zabrali wszystkie
          maszyny. Czyżby koniec roboty (w połowie) ? A tak
          dobrze im szło - nawet do prawie 22-giej.
          • beata_ Re: Ulica Odkryta.........drogowcy górą 10.10.01, 12:55
            Żałuj, że nie miałeś okazji wracać wczoraj do domu wieczorem - atrakcje przy
            tej okazji nie do opisania. Mnie pociemniało w oczach - możesz sobie wyobrazić
            co to znaczy wieczorową porą:-))) Przestłam widzieć cokolwiek - poczułam sie
            jak w koszmarnym śnie....
            • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta.........drogowcy górą IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 11.10.01, 09:20
              W gminie na temat przestoju w pracach na Odkrytej nic
              nie wiedzą - "No przeciez tam coś robią". Niestety nie
              było pani odpowiedzialnej za tę część inwestycji.
              Wywaliłem żal, że zagrodzona ulica, bez sensu
              postawione zakazy i w ogóle, jak nic się nie robi to
              może chociaż pozwolić ludziom dotrzeć do domu bez
              specjalnego objazdu i łamania prawa drogowego.
              Oczywiście nie proponowałem, aby panowie drogowcy
              pracowali w deszczu, bo to żadna robota. Moje sugestie
              mają być dzisiaj przekazane Kierownikowi Budowy.
              • beata_ Re: Ulica Odkryta.........drogowcy górą 11.10.01, 18:36
                Dla utrudnienia łamania przepisów na środku przesmyku półsztorcem ustawiony
                jest dekielek od studzienki (chyba ściekowej, nie znam sie na tym). Ciekawe,
                kto pierwszy sie na to narwie? I co wtedy powie?
                • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta.........drogowcy górą IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 12.10.01, 09:15
                  Pani z Urzędu bardzo przepraszała mnie (bo ja
                  zadzwoniłem), ale myślę, że przeprosiny były dla
                  wszystkich zainteresowanych. Jak powiedziała,
                  wystąpiły trudności z przejściem na inny odcinek - ten
                  przed Akacjami II (za szybko robili czy co). Prace
                  mają być podjęte w przyszłym tygodniu. Zgłosiłem
                  pokrywę od studzienki: zabezpieczy to dzisiaj
                  kierownik budowy, bo jak nie, to .... ktoś się
                  zdenerwuje jeszcze bardziej.
                  • Gość: beata Re: Ulica Odkryta.........drogowcy górą IP: *.ipartners.pl 12.10.01, 09:26
                    Dzisiaj o 8.15 dekielek stał!!!
                    • Gość: Siapsc Re: Ulica Odkryta.........drogowcy górą IP: 10.1.12.* / *.poczta-polska.pl 12.10.01, 10:53
                      Hej, hej Piotrek!

Ależ te urzędniczki w Gminie muszą Cie nie lubić! Piekielnie namolny i "ogólnie
                      męcący" dla nich jesteś, co?. Taka dociekliwa mendoza, która dzwoni co dwa dni
                      i zawraca przyslowiową gitarę.

Ale robisz bardzo dobrą robotę dla nas, mieszkanców Odkrytej i ogólnie
                      Tarchomina!
                      Dzięki Twoim informacjom "z pierwszej ręki" wiemy, co się dzieje, co więcej -
                      dzięki Twojej interwencji np. dekielek od studzienki moze szybko przestanie
                      zagrażać wszystkim samochodom.

Tak trzymać!!! Fajny chłop z Ciebie!

PS. Czy na tym forum aby nie rozgrywa sie malenki "romansik" pomiędzy Toba
                      i "Beatą" - co chwilkę wymieniacie posty... Uważaj - małżonka (na pewno
                      wspaniała, cudowna kobieta...)odstawi Cię od obiadków na przykład tudzież
                      innych przyjemności!
                      • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta.........drogowcy górą IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 12.10.01, 12:23
                        Gość portalu: Siapsc napisał(a):

> Hej, hej Piotrek!
                        >
                        > Ależ te urzędniczki w Gminie muszą Cie nie lubić!
                        Piekielnie namolny i "ogólnie
                        >
                        > męcący" dla nich jesteś, co?. Taka dociekliwa mendoza,
                        która dzwoni co dwa dni
                        > i zawraca przyslowiową gitarę.

No staram się być dociekliwy. Pewne kwestie pozostawione
                        same sobie zostają na wieki odłożone i nikt się nimi nie
                        zajmuje.
                        >
                        > Ale robisz bardzo dobrą robotę dla nas, mieszkanców
                        Odkrytej i ogólnie
                        > Tarchomina!
                        > Dzięki Twoim informacjom "z pierwszej ręki" wiemy, co
                        się dzieje, co więcej -
                        > dzięki Twojej interwencji np. dekielek od studzienki
                        moze szybko przestanie
                        > zagrażać wszystkim samochodom.
                        >
                        > Tak trzymać!!! Fajny chłop z Ciebie!

Bez komentarza.
                        >
                        > PS. Czy na tym forum aby nie rozgrywa sie
                        malenki "romansik" pomiędzy Toba
                        > i "Beatą" - co chwilkę wymieniacie posty... Uważaj -
                        małżonka (na pewno
                        > wspaniała, cudowna kobieta...)odstawi Cię od obiadków
                        na przykład tudzież
                        > innych przyjemności!

Tym bardziej bez komentarza.

• Gość: beata Re: Ulica Odkryta.........drogowcy górą IP: *.ipartners.pl 12.10.01, 12:35
                          Jakie te ludzie zazdrosne potrafia być... :-)))))
                          Pozdrawiam obu panów, bez komentarza i innych intencji
                          • Gość: beata Re: Ulica Odkryta.........dekielek IP: *.acn.waw.pl 13.10.01, 17:05
                            Nadal jest, jak był.
                            Wczoraj był nawet atrakcją turystyczną - musiałam to komuś pokazać!!!:-))
                            • Gość: zdzicha Re: Ulica Odkryta.........dekielek IP: *.acn.waw.pl 13.10.01, 17:20
                              No to mamy kolejna atrakcje turystyczna w gminie :)
                              • beata_ Re: Ulica Odkryta.........dekielek 13.10.01, 17:21
                                Gość portalu: zdzicha napisał(a):

> No to mamy kolejna atrakcje turystyczna w gminie :)

Widziałam, że potrafisz to docenić:-))
                                • Gość: zdzicha Re: Ulica Odkryta.........dekielek IP: *.acn.waw.pl 13.10.01, 17:44
                                  Zaprosze do siebie znajomych i kaze im tamtedy jechac. Ciekawe, jakie beda
                                  mieli wrazenia...
                                  • beata_ Re: Ulica Odkryta.........dekielek 13.10.01, 17:51
                                    A o dekielku powiesz, czy niech, mają dodatkową atrakcję?:-))
                                    • Gość: Aga Re: Ulica Odkryta.........dekielek IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 13.10.01, 18:25
                                      To zależy czy ich lubi ;)
                                      • beata_ Re: Ulica Odkryta.........dekielek 13.10.01, 18:34
                                        No..może to mieć znaczenie - ale niekoniecznie. Może znajmomi są uprawiaczami
                                        sportów ekstremalnych?:-)))
                                        • Gość: Aga Re: Ulica Odkryta.........dekielek IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 13.10.01, 18:40
                                          Ja lubie sporty ekstremalne,ale dekielkiem nie chciałabym oberwać.
                                          Nastepnego dnia w Wyborczej:

"...dekielkiem oberwała i mózg Odkryty miała..."
                                          • beata_ Re: Ulica Odkryta.........dekielek 13.10.01, 18:47
                                            Dekielkiem to można oberwać różne takie na spodzie samochodu, w głowę raczej
                                            nie... Chociaż, zależy jak zgrabnie się na niego najedzie:-))
                                            • Gość: Aga Re: Ulica Odkryta.........dekielek IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 13.10.01, 19:05
                                              Ja mam bujną (bardzo) wyobraźnię , w samochód to na każdej ulicy można zarwać
                                              od dziury.
                                              • beata_ Re: Ulica Odkryta.........dekielek 13.10.01, 19:08
                                                Fakt, ale na dekielku jakby łatwiej:-)))
                      • palker Re: Ulica Odkryta.........drogowcy górą 14.10.01, 19:04
                        Gość portalu: Siapsc napisał(a):

>
                        > PS. Czy na tym forum aby nie rozgrywa sie malenki "romansik" pomiędzy Toba
                        > i "Beatą" - co chwilkę wymieniacie posty... Uważaj - małżonka (na pewno
                        > wspaniała, cudowna kobieta...)odstawi Cię od obiadków na przykład tudzież
                        > innych przyjemności!

Siapść! Zawiść przez ciebie przemawia.
    • Gość: Aga Re: Ulica Odkryta......... IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 13.10.01, 21:42
      "...Gdy Odkrytą jechała deklem w głowę dostała..."
      • beata_ Re: Ulica Odkryta......... 13.10.01, 21:45
        "...się nie zatrzymała, bo kask mocny miała..."
        • beata_ Re: Ulica Odkryta......... 13.10.01, 22:20
          "...kask mocny i głowa - najważniejsze w świecie,
          wnet się przekonacie, gdy się przejedziecie."
          • Gość: Aga Re: Ulica Odkryta......... IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 13.10.01, 23:35
            "...mocna głowa od gorzały , kask zrobiony ze szkła cały..."
            • Gość: zdzicha Re: Ulica Odkryta......... IP: *.acn.waw.pl 13.10.01, 23:51
              O rany... chyba jednak skieruje ich przez Swiatowida.
              • Gość: Aga Re: Ulica Odkryta......... IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 13.10.01, 23:53
                Jak jeszcze ich nie ma to zaliczyli parę dekli po drodze!
              • beata_ Re: Ulica Odkryta......... 14.10.01, 00:16
                Gość portalu: zdzicha napisał(a):

> O rany... chyba jednak skieruje ich przez Swiatowida.

Ani mi się waż!!!!:-))))
                Tylko przez dekielek - widzisz jak fajnie działa:-)))
                • Gość: zdzicha Re: Ulica Odkryta......... IP: *.acn.waw.pl 14.10.01, 00:20
                  Jasne - ja ich skieruje przez dekielek, a pozniej ja dostane w dekielek...
                  • beata_ Re: Ulica Odkryta......... 14.10.01, 00:22
                    Tego w scenariuszu nie ma - dekielek ich załatwi:-))))
    • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 17.10.01, 10:58
      No i znowu praca wre. Zerwany asfalt, położony nowy
      krawężnik aż do Książkowej. Tylko ta nasza ulica jakoś
      tak dziwnie skręca zaraz po wylocie ze Stefanika (ale
      się chyba czepiam). Na pewno też zniknie dekielek, mam
      nadzieję, że będzie równy z powierzchnią ulicy, no bo
      gdyby nie to znowu będziemy monitować.
      • Gość: dex7 Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom IP: *.*.*.* 17.10.01, 14:35
        dzieki za info :)
        ciekawe kiedy wezma sie za reszte...
        w strone Topolowej i dalej

pozdrawiam
        dex7@akacje.net
        • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 17.10.01, 16:11
          Gość portalu: dex7 napisał(a):

> dzieki za info :)
          > ciekawe kiedy wezma sie za reszte...
          > w strone Topolowej i dalej
          >
          > pozdrawiam
          > dex7@akacje.net

Ciekawe co zobaczę na naszej ulicy, jak wrócę do domu. O
          wszystkim poinformuję jutro. To chyba post nr 1000 na
          naszym forum.

• Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 18.10.01, 08:58
            Nie wiem czy to ostatni etap prac, ale: wjazd do
            Akacji II jest oznakowany kolorową taśmą, a rano od
            6:30 drogowcy zaczęli nerwowo kręcić się po ulicy i
            włączyli jakąś maszynę (chyba do utwardzania gruntu).
            Jak wyjeżdżałem do pracy, przyjechała koparka i ze 2
            ciężarówki. Coś będzie - czuję to.
            Pozdrawiam.
            • Gość: dex7 Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom IP: *.*.*.* 18.10.01, 15:10
              > ciężarówki. Coś będzie - czuję to.

czuj, czuj, czuwaj! ;)
              miejmy nadzieje, ze dobrze czujesz i beda robic duzo,
              szybko i sprawnie ;-/

a tak btw, to skad Ty wyjezdzasz? :)

dex7@akacje.net
              • sloggi Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom 18.10.01, 15:19
                Taka krótka ulica, a tyle postów.
                • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 18.10.01, 15:34
                  sloggi napisał(a):

> Taka krótka ulica, a tyle postów.

Jak to krótka ???? Ciągnie od lasu (ostatnim osiedlem są
                  Akacje VI - w budowie) i biegnie do drogi do Żwirowni,
                  zdaje się, że to firma pod nazwą Piaskarz. To jest
                  długość około 1,5 km, to nie byle co proszę Pana, proszę
                  sobie nie dworować tutaj.
              • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 18.10.01, 15:36
                Gość portalu: dex7 napisał(a):

> > ciężarówki. Coś będzie - czuję to.
                >
                > czuj, czuj, czuwaj! ;)
                > miejmy nadzieje, ze dobrze czujesz i beda robic duzo,
                > szybko i sprawnie ;-/
                >
                > a tak btw, to skad Ty wyjezdzasz? :)
                >
                Z Akacji II wyjeżdżam przez jedyną bramę koło budki
                Ochrony.

> dex7@akacje.net

• sloggi Re: Ulica Rozwarta.........chała drogowcom 18.10.01, 15:39
                  No, fakt, prace trwają na całego, tylko jakoś chaotycznie to wygląda. Może
                  efekt końcowy rzuci wszystkich na kolana pod przejeżdzające tamtędy 509.
                • Gość: Asia Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom IP: *.unknown.uunet.be 18.10.01, 16:15
                  Pozdrowienia dla tak licznych na tym forum mieszkancow Akacji II. A ja z mezem
                  i dzieckiem bylismy pierwszymi tu mieszkancami, mozna rzec pionierami. Jeszcze
                  nie bylo na osiedlu drog wewnetrznych, jak sie wprowadzalismy (dokladnie 1 maja
                  1999).
                • Gość: dex7 Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom IP: *.*.*.* 18.10.01, 17:28
                  > Z Akacji II wyjeżdżam przez jedyną bramę koło budki

no to pozdrowienia z Akacji I :)

dex7@akacje.net

• beata_ Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom 18.10.01, 20:18
                    No teraz wyjeżdżamu i wjeżdzamy drugą "bramą":-)) Oby nie za długo...
                    • sloggi Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom 18.10.01, 20:34
                      beata_ napisał(a):

> No teraz wyjeżdżamy i wjeżdzamy drugą "bramą":-)) Oby nie za długo...

Jak będzie IV brama - znaczy że u Was są Powązki.
                      I wówczas zamiast numeru mieszkania trzeba będzie podawać kwaterę i mogiłę.

• beata_ Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom 18.10.01, 20:47
                        A ciebie co ugryzło? Aż tak źle nam życzysz?:-))))
                        • sloggi Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom 18.10.01, 20:48
                          Ależ skąd - przed Wami jeszcze III brama :)
                          • beata_ Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom 18.10.01, 21:03
                            A potem 9-te wrota może?:-)))
                            • sloggi Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom 18.10.01, 21:04
                              Patrzysz na tylne siedzenie a tam pod rączkę Waldorf i Obcy :)
                              • beata_ Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom 18.10.01, 21:05
                                Doigrasz się, zobaczysz:-)))!!
                                • sloggi Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom 18.10.01, 21:07
                                  Kiedy mnie zaproszisz na rajd między deklami - bo wkrótce Rozwartą wyremontują
                                  i będzie musztarda po obiedzie :)
                                  • beata_ Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom 18.10.01, 21:16
                                    Na razie dekielek niedostępny - odcięli nam jazdę w prawo od bramy (bramę
                                    zresztą też odcięli), On tam był:-( Jak przywrócą ruch na tej części ulicy, to
                                    Jego już chyba nie będzie:-(
                                    A moze jednak...:-)))

Ps.
                                    W razie czego zaproszę cię na Rajd do Miejsca gdzie Był Dekielek Półsztorcem:-
                                    )))
                  • Gość: polo Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom IP: *.acn.waw.pl 20.10.01, 18:56
                    pozdrowienia z Akacji III
                    • beata_ Re: Ulica Odkryta.........chwała drogowcom 20.10.01, 19:00
                      Gość portalu: polo napisał(a):

> pozdrowienia z Akacji III

A dziękuję, dziękuję:-)))))

• Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta......... IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 19.10.01, 08:59
      Jak wczoraj wieczorem udało mi się już wjechać na
      teren osiedla (przez kilka ton piachu drugą bramą),
      nie mogłem odmówić sobie przyjemności porozmawiania z
      Panami Drogowcami. Właśnie wsiadali do samochodu marki
      Lublin, a jeden klął używając powszechnie znanego
      wyrazu na k (widocznie coś go zestresowało).
      Zapytałem, kiedy skończą pracę całkowicie na Odkrytej.
      Ten klący klął dalej, ale moje drugie pytanie o
      ewentualny przypuszczalny termin końca, spowodował, że
      człowiek popatrzył na mnie i powiedział, że jakiś
      termin jest, ale "Panie teraz się wszystko tak
      zmienia" i dodał, że jutro (czyli dzisiaj), mają kłaść
      chodnik. Potem wsiadł do samochodu i dalej rzucał
      wyrazami - już nie tylko na k. Trudno się dziwić:
      godzina po 19-tej, a jakiś facet (ja), zadaje pytania.
      Reasumując: to jeszcze potrwa - terminu nie ma, a
      nawet gdyby był, to i tak wszystko się teraz
      zmienia....
      • Gość: Aga Re: Ulica Odkryta......... IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 20.10.01, 12:53
        Jest termin!
        W dzisiejszym Metrze!
        "...do 5 listopada potrwają roboty drogowe..."
        • Gość: Kaśka Re: Ulica Odkryta......... IP: *.acn.waw.pl 20.10.01, 14:48
          Czy to prawda, że Odkrytą po remoncie będzie jeździł autobus? Czy ktoś o tym
          słyszał? Jezu, tuż pod moimi oknami. Nie po to uciekłam najpierw spod lotniska,
          potem ze środmieścia, żeby mi teraz autobus... za co?
          • Gość: Aga Re: Ulica Odkryta......... IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 20.10.01, 15:24
            Kaska!
            Zrobimy blokadę Odkrytej jak "nasz" marszałek Lepper drzewiej!
            ;))))

• Gość: beata Re: Ulica Odkryta......... IP: *.waw.cdp.pl 20.10.01, 15:59
              Zapytajcie Sloggiego - albo cos wie, albo jaj sobie robił z tym autobusem....
              • Gość: Aga Re: Ulica Odkryta......... IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 20.10.01, 16:15
                Beata!
                Taka mała blokada może być fajną okazją do ....
                • Gość: beata Re: Ulica Odkryta......... IP: *.waw.cdp.pl 20.10.01, 16:17
                  Aaaaaaaaa, jeśli tak to ja jestem jak najbardziej za:-))))
                  To kiedy zaczynamy??
                  • Gość: Aga Re: Ulica Odkryta......... IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 20.10.01, 16:34
                    Niech asfalt poloza, co by nogi nie dyndaly , gdy siedziec bedziemy na
                    kraweznikach.
                    • Gość: beata Re: Ulica Odkryta......... IP: *.acn.waw.pl 20.10.01, 18:04
                      No, to jeszcze chwilę potrwa... Zdążymy się przygotować:-)))
          • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta......... IP: 192.168.30.* / *.batory.org.pl 22.10.01, 10:04
            Gość portalu: Kaśka napisał(a):

> Czy to prawda, że Odkrytą po remoncie będzie jeździł
            autobus? Czy ktoś o tym
            > słyszał? Jezu, tuż pod moimi oknami. Nie po to
            uciekłam najpierw spod lotniska,
            >
            > potem ze środmieścia, żeby mi teraz autobus... za co?

Autobusu nie będzie. Na Razie. Napisałem o tym trochę
            wcześniej. Ale w planach jest jakaś linia, która
            dowoziłaby ludzi z/do Akacji, np szóstych (pod lasem).
    • Gość: Piotrek Re: Ulica Odkryta......... IP: 192.168.30.* 14.11.01, 10:42
      No i koniec inwestycji (następny etap w przyszłym
      roku). Oby jak najszybciej. Przygotowano wysepkę dla
      autobusów, chociaż na razie nie ma zgody, aby
      jakikolwiek tędy jeździł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka