Dodaj do ulubionych

tranzyty saturna do plutona

23.10.11, 11:47
urodzeniowo mam luzna koniunkcje plutona w 28' wagi i saturna na 2' skorpiona.
saturn wkrotce zrobi koniunkcje do plutona i jednoczesnie jowisz bedzie w opozycji do plutona urodzeniowego i saturna na niebie.

moje skojarzenia to:
- problemy ze zdrowiem
- rekonstrukcja osobowosci szczegolnie tej czesci zwiazanej z uspolecznieniem
- koniec mlodosci, spontanicznosci, ekstrowertycznosci, indywidalizmu, na ich miejsce: powaga, skromnosc, konformizm, rezerwa

macie jakies pomysly?
postanowilam rozpoczac jakis kurs doksztalcajacy zeby gdzies te energie rozladowac
Obserwuj wątek
    • sarna34 Re: tranzyty saturna do plutona 23.10.11, 13:44
      Nie demonizujmy planet powolnych. Tranzyty Saturna do Plutona dotyka zazwyczaj dużej ilości osób, kilka roczników jednocześnie. Świat nie składa się z czarnego i białego, ma tysiące kolorów. Dla mnie taki tranzyt był dobry. Koniunkcję Saturna do natalnego Plutona doświadczyłam dwukrotnie. Za pierwszym razem zarobiłam swoje pierwsze w życiu pieniądze i miałam ogromne powodzenie u płci przeciwnej; drugim razem też wpadło mi sporo kasy, oraz najpiękniejsze w życiu wakacje z wieloma adoratorami. Tranzyt ten pozwolił mi zobaczyć siebie od innej strony, polubiłam siebie i zrzuciłam część kompleksów. Zaznaczam, że Plutona mam w 2 domu.

Gdy słyszę, jak ludzie zaczynają panikować, bo im Saturn tworzy jakiś dynamiczny aspekt z planetami osobistymi, to irytuje mnie. Jest to niesprawiedliwe ocenianie Saturna. Saturn jest nauczycielem - a nie wrogiem: „za dobre wynagradza, a za złe karze”. Jest planetą sprawiedliwości. Żyłeś zgodnie ze swoim sumieniem, prawdą, uczciwością, prawami natury (boskimi), nie chodziłeś na „lewiznę”, rzetelnie pracowałeś, dbałeś o terminowość, podejmowałeś przemyślane decyzje, potrafisz być cierpliwy, więc nie musisz się bać Saturna.
      Znam osoby, które na ciężkich aspektach Saturna otrzymują ważne nagrody i osiągają awans zawodowy.

• jasmina.0 Re: tranzyty saturna do plutona 23.10.11, 17:20
      nuvvo napisała:

> urodzeniowo mam luzna koniunkcje plutona w 28' wagi i saturna na 2' skorpiona.
      > saturn wkrotce zrobi koniunkcje do plutona i jednoczesnie jowisz bedzie w opozy
      > cji do plutona urodzeniowego i saturna na niebie.
      >
      > moje skojarzenia to:
      > - problemy ze zdrowiem
      --------------------------
      Problemy ze zdrowiem to ja mialam jak mi Saturn "siadł" na Słońce. Potem przechodzil przez Plutona też w 28 st ale Lwa, a potem kolejno przez ASC Jowisza i merkurego. Pamietam,że wzięlam sie wtedy w garść, miałam dużo siły psychicznej i fizycznej - jak to się mówi "parłam do przodu" nie oglądając się na nic.
      Saturn na Plutonie pozwolil mi się pozbierać po operacji ( ale mam urodzeniowo Plutona w kwadracie do saturna, więc Saturn tranzytujący Plutona tworzył rownież kwadrat do ur. saturna). W
      W każdym razie kojarze ten okres z poczuciem wielkiej siły.

> - rekonstrukcja osobowosci szczegolnie tej czesci zwiazanej z uspolecznieniem
      > - koniec mlodosci, spontanicznosci, ekstrowertycznosci, indywidalizmu, na ich m
      > iejsce: powaga, skromnosc, konformizm, rezerwa
      --------------------------------------
      Eeeee nie przesadzaj z tą spontanicznością i indywidualizmem? Może rekonstrukcja osobowości tak ale raczej w dobrym kierunku. Może dojrzysz coś na co nie zwracałas dawniej uwagi. Może przewartościowanie w sprawach 2 domu.
      >
      > macie jakies pomysly?
      > postanowilam rozpoczac jakis kurs doksztalcajacy zeby gdzies te energie rozlado
      > wac
      ----------------------
      To bardzo dobry pomysł. Będziesz miała dośc siły i samozaparcia.

pozdrawiam
      • lwi2 Re: tranzyty saturna do plutona 23.10.11, 18:15
        Niezłe pytanie, aż sprawdziłam u siebie - na przejściu Saturna przez Plutona założyłam bloga genealogicznego, pierwszego, miałam założyć stronę ale nie umiałam i założyłam bloga. Saturn stacjonował na moim Plutonie. Serio - chyba jedyna rzecz do której naprawdę się nadaję i mi się to podoba, i w ogóle. Saturn u mnie władca IC, obie planety silne, Saturn u siebie, a Pluton recepcja wzajemna z Ceres.
        Lwi
        • naumma Re: tranzyty saturna do plutona 23.10.11, 20:20
          U mnie był to okropny czas. Okres strachu o przyszłość , słabości psychicznej, niemocy, blokad, martwienia się o pieniądze (natalny Pluton u mnie w 2 domu). Za cokolwiek się zabrałam, rozwalało się; do tego okropne problemy ze zdrowiem. Po wyjściu Saturna z koniunkcji wszystko znikło jakby za dotknięciem czarodziejskiej różdzki. Niestety za chwilę czeka mnie kwadratura Saturna do urodzeniowego Saturna, więc pewnie skończą się dobre czasy...
          • sarna34 Re: tranzyty saturna do plutona 23.10.11, 20:33
            A to ciekawe? Mamy obie Plutona w 2 domu i zgoła zupełnie inne doświadczenia. Jak masz aspektowanego Plutona? Mój ma tylko dwa sekstyle, od Wenus i Neptuna.
            • naumma Re: tranzyty saturna do plutona 28.10.11, 23:01
              Ja mam kilka aspektów do Plutona. Trygon z Marsem (10 dom), trygon ze Słońcem (6 dom), opozycja do Lilith (8 dom), opozycja do Jowisza (8/9 dom) oraz sekstyl z Neptunem (4 dom).
              • sarna34 Re: tranzyty saturna do plutona 30.01.12, 08:23
                Czytałam kilka razy, że Pluton w II to dobre położenie. Pluton napędza pieniądze, czasem nawet z "podziemi" czyli ze źródeł, o których byśmy nie pomyśleli. Masz całkiem ładnie aspektowanego Plutona, ja tylko sekstyle do Wenus i Neptuna. U mnie się dobrze spisuje Pluton. Napędza mi pieniądze i inne profity za twórczość (patron domu V), a teraz za pracę zawodową (tranzyt domu VI).
                Podejrzewam, że problemy u Ciebie wynikają z czegoś innego. Może ta opozycja Jowisza?
                Szukaj innych aspektów.

• arcoiris1 Re: tranzyty saturna do plutona 23.10.11, 22:39
      tranzytował mi na pocztaku Wagi i nic plutoniastego sie nie wydarzylo, wiec bez paniki smile
      • nuvvo Re: tranzyty saturna do plutona 24.10.11, 00:30
        ale tu sie miesza jowisz w opozycji i saturn w koniunkcji.
        saturn chce ograniczyc, jowisz domaga sie ekspansji.
        ja tam juz wyczuwam powoli. tymbardziej ze skonczyl sie szalenczy trygon urana do urana,
        wyczuwam powrot dawnych kompleksow,
        nic strasznego kiedy sie przeksztalca psychika. gorzej bo saturn lubi dopiec,
        • nuvvo Re: problemy finansowe 29.10.11, 14:07
          wlasnie sie dowiedzialam ze moi rodzice maja powazne problemy finansowe.
          zagrozony jest kredyt mieszkaniowy.
          wydarzeniom tym raczej nie dalo sie zapobiec
          • jasmina.0 Re: problemy finansowe 29.10.11, 20:55
            nuvvo napisała:

> wlasnie sie dowiedzialam ze moi rodzice maja powazne problemy finansowe.
            > zagrozony jest kredyt mieszkaniowy.
            > wydarzeniom tym raczej nie dalo sie zapobiec
            -----------------------

Przepraszam,ze zapytam - jak w tej sytuacji u nich z 8 domem? A u Ciebie? Co tam teraz jest?Bo problemy finansowe kojarza mi sie nie z Saturnem i 2 domem tylko wlasnie z 8-mym ( z wlasnego podwórka) i chcialabym to jakoś sprawdzić.
            Mozesz przyglądnąć sie swojemu i rodzicow 8 domowi i mi odpowiedzieć?
            Pozdrawiam
            • nuvvo Re: problemy finansowe 30.10.11, 21:23
              jasmina.0 napisała:

> nuvvo napisała:
              >
              > > wlasnie sie dowiedzialam ze moi rodzice maja powazne problemy finansowe.
              > > zagrozony jest kredyt mieszkaniowy.
              > > wydarzeniom tym raczej nie dalo sie zapobiec
              > -----------------------
              >
              > Przepraszam,ze zapytam - jak w tej sytuacji u nich z 8 domem? A u Ciebie? Co ta
              > m teraz jest?Bo problemy finansowe kojarza mi sie nie z Saturnem i 2 domem tylk
              > o wlasnie z 8-mym ( z wlasnego podwórka) i chcialabym to jakoś sprawdzić.
              > Mozesz przyglądnąć sie swojemu i rodzicow 8 domowi i mi odpowiedzieć?
              > Pozdrawiam

Nie sadze zeby golym okiem widoczne tranzyty cos by pokazaly. sa zbyt ogolne zeby zajac sie tak waskim wydarzeniem w ich zyciu. ich 8 dom tez niewiele mi powie, bo rdzen wszystkiego (pieniadze) lezy na koncie firmy ktora jest wlasnoscia takze wspolnikow.

• jasmina.0 Re: tranzyty saturna do plutona 29.10.11, 20:52
          nuvvo napisała:

> ale tu sie miesza jowisz w opozycji i saturn w koniunkcji.
          > saturn chce ograniczyc, jowisz domaga sie ekspansji.
          -------------------------
          W sumie to dobrze - Jowisz ekspansja a Saturn nie ograniczenia tylko wytrwalość - takie "zacięcie się w sobie" w celu ekspansji. Czyli ekspansja dobrze wyważona. Bez szaleństw , twardo do przodu. Mnie sie wydaje, ze to idealny uklad ten Saturn z Jowiszem. Po prostu nie pofruniesz jowiszowo. Saturn da Ci prawidłowy osąd sytuacji.

> ja tam juz wyczuwam powoli. tymbardziej ze skonczyl sie szalenczy trygon urana
          > do urana,> wyczuwam powrot dawnych kompleksow, > nic strasznego kiedy sie przeksztalca psychika.
          ---------------------
          A to ciekawe bo u mnie ten trygon jakby nic nie wnosi. Albo go nie czuje, bo mi daje popalić Pluton w opozycji do Wenus i każe mi sie na tym skupic?

gorzej bo saturn lubi dopiec,
          ----------------
          E tam - nie przesadzaj
          • nuvvo Re: tranzyty saturna do plutona 30.10.11, 21:19
            jasmina.0 napisała:

> > ja tam juz wyczuwam powoli. tymbardziej ze skonczyl sie szalenczy trygon
            > urana
            > > do urana,> wyczuwam powrot dawnych kompleksow, > nic strasznego k
            > iedy sie przeksztalca psychika.
            > ---------------------
            > A to ciekawe bo u mnie ten trygon jakby nic nie wnosi. Albo go nie czuje, bo mi
            > daje popalić Pluton w opozycji do Wenus i każe mi sie na tym skupic?

sam trygon niczego nie wnosi. ockniesz sie kiedy sie skonczy, i to co sie dzialo w tym okresie, uznasz pozniej za przesadne szalenstwo
            • black_halo Re: tranzyty saturna do plutona 31.10.11, 01:47
              Tranzyty Urana dla mnie akurat sa przyjemne choc z perspektywy czasu oceniam, ze Uran przechodzac przez ASC tak mnie przetranformowal, ze az nie do poznania. Dla ascendentalnej ryby to nie jest latwe przezycie ale wyszlo na plus bo wczesniej bylam nadwrazliwa a teraz jest "hej do przodu" ;D
            • jasmina.0 Re: tranzyty saturna do plutona 01.11.11, 20:43
              nuvvo napisała:

> jasmina.0 napisała:
              >
              >
              > > > ja tam juz wyczuwam powoli. tymbardziej ze skonczyl sie szalenczy t
              > rygon
              > > urana
              > > > do urana,> wyczuwam powrot dawnych kompleksow, > nic strasz
              > nego k
              > > iedy sie przeksztalca psychika.
              > > ---------------------
              > > A to ciekawe bo u mnie ten trygon jakby nic nie wnosi. Albo go nie czuje,
              > bo mi
              > > daje popalić Pluton w opozycji do Wenus i każe mi sie na tym skupic?
              >
              >
              > sam trygon niczego nie wnosi. ockniesz sie kiedy sie skonczy, i to co sie dzial
              > o w tym okresie, uznasz pozniej za przesadne szalenstwo
              --------------------

A możesz coś "bliżej" - co sie działo i jak to odbierałaś? MOżesz się troszkę wywnętrzyc na temat tego trygonu?
              W ogóle to mój partner ma teraz koniunkcje Urana do Słońca ale jakoś nie obserwuję spektakularnych typowych objawów. Ja Pluton w opozycji Wenus , on Uran koniunkcja Słońce. Powinno sie coś dziać. I co? I nic.

• nuvvo trzesienia ziemi i ataki paniki 30.01.12, 03:05
                mowie powaznie.
                w ubieglym tygodniu musialam zmierzyc sie z tym cholerstwem.
                w niepewnym budownictwie, na przedostatnim pietrze.
                szok!

drugie trzesienie bylo mocniejsze i dluzsze.
                caly czas wszystko mi teraz drzy.

boje sie wszystkiego, boje sie spac.
                boje sie wysokich pieter, a kiedys lubilam mieszkac w wiezowcach, panorama wydawala mi sie romantyczna.

to trzesienie mnie psychicznie rozwalilo.
    • aarvedui Re: tranzyty saturna do plutona 31.01.12, 04:30
      zależy gdzie masz ten zestaw i co aspektuje.

można sobie pogeneralizować - Pluton - 8 dom, Skorpion - zasoby współdzielone i wymiana zasobów.

nie wiem, może zostaniesz odcięta "od cyca" i będziesz musiała uważać żeby się za bardzo nie rozsmarować, skupić siły, zwrócić pożyczki, rozważyć zyski ze spółek i związków ?
      • nuvvo Re: tranzyty saturna do plutona 31.01.12, 23:15
        do tej pory ''pchalo'' mnie na wysokie pietra wiezowcow.
        tak lubilam mieszkac: wysoko, ladny widok, panorama, im taniej tym lepiej.

teraz moje preferencje radykalnie sie zmienily. do tego stres pourazowy z ktorym ciezko mi funkcjonowac.

boje sie potwornie o swoje bezpieczenstwo, boje sie zasnac, zeby sie nie obudzic trzesac.
        czasem tez budze sie i sie trzese, ale potem okazuje sie ze to moje cialo sie trzesie.

trzesienia zbiegly sie z opozycja jowisza do urodzeniowego slonca. jednoczesnie saturn kreci sie kolo urodzeniowej koniunkcji pluton saturn (waga/skorpion)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka