Dodaj do ulubionych

Bazar , forum

05.06.04, 13:52
U mnie tez wystąpiły zastrzezenia vide " mafioso i prywata '.
Skoro są takie sygnały , , czy musimy powtarzaC. niewłaściwe wzorce miedzy
innymi TV czy kilku naszych politykóow ? Czy umiejetność celnej i konkretnej
wypowiedzi nie powinna być cechą przyszłego astrologa? Obserwacje poczynione
na forum pokazująa jednak ze nie potrafimy dyskutowac, polemiki sa na
poziomie partykularnym i często kłotni " bo on, ona ...". MOże jednak odp
sa tylko na temat związany z postem , Zaznaczam że wśród nas sa
i "modemowcy" , i " kafejkowicze "POza astrologicznymi problemami nauczyc sie
sztuki retoryki, polemiki itp
Obserwuj wątek
    • aarvedui Re: Bazar , forum 05.06.04, 14:31
      Zgadzam się z przedmówcą.Nic dodać nic ująć.
    • bogini_kali nareszcie glos rozsadku 05.06.04, 15:02
      poza tym jeszcze bym postulowala o troche tolerancji dla innyhc ukladow niz
      swoj. niekazdy ma merkurego w retrogradacji i pisze dlugie poematy. trzeba sie
      rowniez liczyc z tym, ze co bardziej uranisci doczytaja tylko do jednej
      trzeciej i zarzucasmile;0
      trudno sie dostosowac do wszytskich i myslec piec godzin nad tym, zeby
      wszytskim pasowalo i czy przypadkiem ktos nie jest podejrzliwy na tyle, ze
      posadzi o niece wykorzystywanie biednych forumowiczow:smile)
      • bogini_kali postulowalabym o troche mniej 05.06.04, 15:04
        kolkorozancowy charakter forum, bo wychodzi na to, ze ciagle czegos nie mozna
        powiedziec, a przeciez to nie jest astrologia z prasy kobiecej, ktora my sie tu
        nie zajmujemy:smile)
        • anahella Re: postulowalabym o troche mniej 06.06.04, 19:14
          Droba Bogini_kali. Jezeli mila atmosfera na forum Ci nie odpowiada, to trudno.
          To nie jest forum publiczne, gdzie mozna sobie bezkarnie uzywac na innych
          uczestnikach. Twoje wypowiedzi z innego watku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=13067734
          cytuje:

> widze, ze mam do czynienia z dretwuskami.
          > czy ja mam do
          > czynienia tutaj z przedszkolankami, tudziez sfrustrowanymi starymi pannami

zupelnie nie pasuja do tego forum. I chyba nie musze tlumaczyc dlaczego.
          Jezeli uwazasz, ze "pewnych rzeczy tu nie mozna powiedziec" (to znow cytat z
          Ciebie) to idz na skarge do adminow. Nie wiem tylko czego nie wolno powiedziec.
          To jak na razie Arvedui i Zaden1 namawiaja mnie do czestszego korzystania z
          mozliwosci kasowania wypowiedzi.
          • bogini_kali Re: postulowalabym o troche mniej 07.06.04, 12:01
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=13067734
            > cytuje:
            >
            > > widze, ze mam do czynienia z dretwuskami.
            > > czy ja mam do
            > > czynienia tutaj z przedszkolankami, tudziez sfrustrowanymi starymi pannami
            >
            > zupelnie nie pasuja do tego forum. I chyba nie musze tlumaczyc dlaczego.
            > Jezeli uwazasz, ze "pewnych rzeczy tu nie mozna powiedziec" (to znow cytat z
            > Ciebie) to idz na skarge do adminow. Nie wiem tylko czego nie wolno
            powiedziec.
            \

droga anahello. w ktoryms moemncie mozna sie troche wkurzyc, bo juz wczensiej
            powiedzialam z przymruzeniem oka, ze nie lubie lwow to zaczely sie ochy i achy,
            ze tak nie mozna mowic. jesli ma to byc fajne forum to moze przestanmy sie
            nawzajem pouczac, bo tak jak sama wiesz niektorzy sa astrologicznie podstawowi
            i chceiliby sie czegos dowiedziec hobbystycznie, niekoniecznie profesjonalnie.
            poza tym dlaczego przy roznych pytaniach pojawiaja sie rady, zeby zwrocic sie
            do ksiazek( to akurat nie ty). ja nie mam dostepu do ksiazek, ani czasu zeby
            takowych szukac, wiec jesli ktos cos wie na temat to nie rozumiem dlaczego jets
            jakis szlaban na informacje.
            • anahella Re: postulowalabym o troche mniej 07.06.04, 23:14
              bogini_kali napisała:

> jesli ma to byc fajne forum to moze przestanmy sie
              > nawzajem pouczac

Jak na razie to ja dostalam od Ciebie pouczenie na temat mojego sposobu pisania
              z wymowieniem aspektow z mojego horsokopu dotyczace wlasnie tego. Jezeli masz
              zamiar uzywac mojego horoskopu przeciwko mnie, to trudno.

> bo tak jak sama wiesz niektorzy sa astrologicznie podstawowi
              > i chceiliby sie czegos dowiedziec hobbystycznie, niekoniecznie
              > profesjonalnie.

Z osob piszacych na forum - to wiem tylko o 3 osobach prowadzacych dzialalnosc
              komercyjna. Wiekszosc z nas (w tym ja) robimy to hobbystycznie. Ale to dla nas
              jako grupy nie ma znaczenia.

> poza tym dlaczego przy roznych pytaniach pojawiaja sie rady, zeby zwrocic sie
              > do ksiazek( to akurat nie ty). ja nie mam dostepu do ksiazek, ani czasu zeby
              > takowych szukac, wiec jesli ktos cos wie na temat to nie rozumiem dlaczego
              > jest jakis szlaban na informacje.

Bez lektur nie nauczysz sie astrologii. Bez kursow, seminariow, warsztatow
              bedzie Ci trudno.

Rozumialabym powod nieczytania - brak pieniedzy. Nie rozumiem wymowki "nie mam
              czasu szukac ksiazek".

Szlabanu na informacje nie ma. Pewne rzeczy po prostu trzeba przeczytac i sobie
              przyswoic. Nie ma tez obowiazku odpowiadania na wszystkie zadane pytania.
              Glupia dyskusja na temat listy aspektow, ktorej nikt nie chcial interpretowac,
              oraz proba wymuszenia na forumowiczach interpretacji spowodowala, we mne
              osobiscie niechec do Twoich tematow. Domyslam sie, ze nie tylko u mnie.
          • czupurna Re: postulowalabym o troche mniej 07.06.04, 12:41
            Atmosfera na forum jest bardzo ok ,zgadzam sie takze z tym ,że uczestnicy
            bardziej zaawansowani w wiedzy nie sa intytucjami usługowymi.Moze poprostu
            wiecej tolerancji i uśmiechu smile dla raczkujących.Zapewne palną czasem głupawe
            lub żle sformuowane pytanie ale kazdy kiedyś zaczynał a to łatwe nie jest.
            Co do odsyłania do ksiązek popieram w 100 % co to za nauka bez pracy w domu!!i
            bez minimum wkładu własnego .Przy okazji mozna sie przekonać czy astrologia to
            dziedzina dla nas !Brak czasu ?!To tak jakby oczekiwać ze ktoś wszystko poda Ci
            na tacy, a gdzie czas na samodzielność i własne przemyslenia.?
            Anahella dzieki za wyrozumiałosc
      • anahella Re: nareszcie glos rozsadku 05.06.04, 18:41
        bogini_kali napisała:

> poza tym jeszcze bym postulowala o troche tolerancji dla innyhc ukladow niz
        > swoj. niekazdy ma merkurego w retrogradacji i pisze dlugie poematy.

Odpowiem tak: wpisz sobie mnie na liste nieprzyjaciol i zakliknij
        opcje "wygaszaj watki nieprzyjaciol".

Zasady na tym forum ustalam ja. Ustalilam ze nie jestesmy placowka uslugowa.
        • bogini_kali Re: nareszcie glos rozsadku 07.06.04, 11:51
          ale ja nie traktuje Cie jako nieprzyjaciolki.
    • pluskwa111 Re: Bazar , forum 05.06.04, 15:48
      ...bezwzględny rozkaz...nie włazić tutaj z kawą w termosie!!!.....ale teraz
      toszkę powagi..."celnie i konkretnie" ....tak chcielibyśmy wszyscy ogladać
      swoje wypowiedzi w postach...ale często i gęsto (chyba sama jestem
      przykładem "kafejkowiczki") jesteśmy skażeni jakimś paskudnym, albo wręcz
      przeciwnie, jakimś milutkim tranzytem i przez to może wychodzić lawirowanie
      wokół konkretnego tematu...zgadzam sie z Tobą,ze mózgiem całego przesłania
      powinien byc konkret,celność i pracyzja...ale postarajmy się wziąć po uwagę,że
      to forum jest również dla początkujacych, którzy mogą ( i takie jest ich prawo)
      miec problem z trafną i konkretną wypowiedzią... ale dajmy wszyscy sobię
      szansę, przecież każde forum własnie uczy sztuki retoryki, polemiki
      itp......porównajmy za jakiś czas nasze wypowiedzi....wtedy wyciagniemy wnioski
      i pogratulujemy sobie nimbu arystokraty...a tymczasem hodujmy w sobie sztukę
      wypowiedzi....i przymykajmy na razie oko na wszelkie paroksyzmy..." bo on bo
      ona"....uczmy sie również sztuki tolerancji wink

p.s...powiedzny za rok....spójrzmy na nas samych i podziwiajmy nasz dumny krok
      siłacza o marmurowych udach, przechadzającego sie po forum Anahelli wink....do
      nauki gamonie!!!!...zapomniałam dodać....dewizą Pluskwy jest blichtr
      przekory.... przymykajcie oko na moje wypowiedzi... wink
      • zaden1 Re: Bazar , forum 05.06.04, 16:49
        a ja tez mam ducha przekory i Twoje wypowiedzi zabrzmialy dla mnie jka
        obietnice i nakazy naszych politykow : zasady zasadami ale nie dla nas to dla
        kogo , TY myslisz ze tu urzeduja zawodowcy ? my sie tu uczymy .Pamietaj ze
        astrolog zazwyczaj jest stary i madry
        • pluskwa111 Re: Bazar , forum 05.06.04, 17:19
          zaden1 napisała:

> a ja tez mam ducha przekory i Twoje wypowiedzi zabrzmialy dla mnie jka
          > obietnice i nakazy naszych politykow : zasady zasadami ale nie dla nas to
          dla
          > kogo , TY myslisz ze tu urzeduja zawodowcy ? my sie tu uczymy .Pamietaj ze
          > astrolog zazwyczaj jest stary i madry

....ja również nie dażę jakąś sczególną atencją naszych polityków...i też mam
          tepą notoryczną niecheć do wszelkich nakazów....ale zostawmy cały polityczny
          kocioł tym, co w nim gotują....i tutaj raczkujmy sobie wokół astrologii do
          momentu aż bedziemy "starzy i mądrzy"....wink))

p.s. kultywujmy sztukę tolerancji wink
        • neptus Re: Bazar , forum 06.06.04, 16:29
          > astrolog zazwyczaj jest stary i madry

Tylko nie stary. Proszę bez takich epitetów. smile
    • anahella Re: Bazar , forum 05.06.04, 18:37
      To jakie konkretnie masz zarzuty do mnie albo do innych forumowiczow? Ktore
      wpisy Ci sie nie podobaly?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka