Dodaj do ulubionych

solariusz 2012

08.11.12, 23:47
Urodziny dopiero za jakis czas ale mnogosc aspektow mnie zaciekawila.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ac/ze/lojf/GIODxuOhdtR4gt6ddB.jpg

No i rowniez przyznaje, ze zmartwila. Slonce w trygonie do Urana to moj ulubiony aspekt, natomiast opozycja do Jowisza choc bardzo naciagana juz mnie mi sie podoba w kontekscie ciagle odchudzania sie. A tu jeszcze kwadrat do Neptuna. Najbardziej ciekawi mnie sekstyl dwoch koniunkcji Saturn/Wenus do Plutona i Marsa. Jak myslicie, co to mogloby oznaczac?
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: solariusz 2012 09.11.12, 14:51
      bardziej mnie ciekawi przyznam: jak sie sprawdzilo w realu zeszloroczne analizowanie solariusza bo tak watek pamietam?
      • black_halo Re: solariusz 2012 09.11.12, 21:17
        Zeszloroczny solariusz i watek jakos nie byl zbyt rozbudowany. Ogolnie rok wspominam dobrze, duzo sie dzialo ale bylo spokojnie. Zapewne zasluga trojkata.

Nie przeprowadzilismy sie, nie zaszlam w ciaze na szczescie i wlasciwie nic sie nie zmienilo, praca nadal ta sama, facet tez. Z trudniejszych tranzytow trzeba zauwazyc Urana w opozycji do Marsa, mielismy w domu duzo klotni z powodu podzialu obowiazkow. Moj TZ dopiero teraz zauwaza, ze wychodze wczesnie, przychodze stosunkowo pozno a jeszcze chodze na silownie i francuski. No, do pozytowow zaliczam mobilizacje do chodzenia na silownie.
    • marinasun Re: solariusz 2012 09.11.12, 15:22
      Mam wrażenie, że podkreślona będzie strona finansowa (Księżyc w 2 domu). Zwraca uwagę koniunkcja Plutona z Marsem w sekstylu do Wenus. Jakaś determinacja w sprawach właściwych dla Wenus? Niestety nie interpretacja solariuszy nie jest moją mocną stroną, choć uważam, że to ciekawa technika prognostyczna. Podobno trzeba zwłaszcza zwrócić uwagę na to co powiela układy natalne w solariuszu.
      Przy okazji zapytam, bo również zaciekawił mnie solariusz, w którym tak jak u Ciebie jest koniunkcja Plutona i Marsa, jest koniunkcja Plutona z Wenus i to na solarnym asc. Do tego w znaku natalnie podkreślonym przez Słońce i władcę horoskopu - Koziorożcu. Zresztą dom pierwszy jest w solariuszu mocno rozbudowany i opócz wskazanej koniunkcji jest tu Słońce, Merkury i Mars! Koniunkcja Plutona i Wenus tworzy do tego ścisły sekstyl do władcy solariusza Saturna. Księżyc w 3 domu - gdzieś przeczytałam, że może oznaczać przeprowadzkę. Ale mniejsza o to, zainteresowała mnie zwłaszcza ta koniunkcja Pluton Wenus na asc (która zresztą znajduje się w granicach 5 stopni od władcy horoskopu w natalnym). Macie większe doświadczenie w interpretacji solariuszy. Co może wiązac się z takim układem solarnym?
      Przepraszam black_halo, że się podpięłam, ale myślę, że te koniunkcje Plutona (u Ciebie z Marsem) są ciekawe.
      • marinasun Re: solariusz 2012 10.11.12, 11:49
        Przy okazji zapytam jeszcze o Wasze spostrzeżenia, doświadczenia z Juno na ascendencie w solariuszu (ścisła koniunkcja niemal co do minuty). Może ktoś w chwili wolnej kiedyś się wypowiewink
        Owa Juno w natalnym w domu V w buntowniczym Wodniku. Juno kojarzy się z atrakcyjnością. Zastanawiam się czy w takim powiązaniu - natalny dom V, soalriusz asc bardziej będzie wskazywać na seksapil włH w danym roku solarnym czy może np. oznaczać ciążę, związek? Jak postzregacie Juno? Gdzieś spotkałam się z określeniem, że jest dla kobiet czymś w rodzaju anioła stróża.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka