amayah 22.07.04, 21:36 Figura WACHLARZ. Znacie? Czekam na sugestie.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amayah Re: Figury planetarne 23.07.04, 22:07 Rzekłabym nawet, że węższe wiadro, ale to nic nie tłumaczy... Może ktoś przypomni mi i astrei, w jakiej to książce są opisy wsiech figur planetarnych? Z góry dzięki i pozdrawiam! Odpowiedz Link
potrek Re: Figury planetarne 23.07.04, 22:32 Wieszość figur planetarnych jest opisana ( Dynamika aspektów ) - Bil Tierney bez Palca Diabła i wachlarza K.Konaszewska-Rymarkiweicz w Astrologia interpretacja horoskopu-podstawy- opisuje wszystkie figury w skrucie. Też bez Palca Diabła i wachlarza. Odpowiedz Link
amayah Re: Figury planetarne 23.07.04, 22:56 Dzięki Potrek. Akurat te dwie książki posiadam. Rzeczywiście, tego czego szukam tam nie ma. Zajrzę na link o dobrych literaturze astrologicznej. Odpowiedz Link
astrei Re: Do Potreka 24.07.04, 12:37 Też mam książkę "Dynamika aspektów" ale nie ma w niej opisanych interesujących mnie figur planetarnych jak: TRÓJKĄTY SYNTETYCZNNE TRÓJKĄTY DYNAMICZNE BISEKSTYLE PALEC DIABŁA W ogóle posiadam sporo figur planetarnych w moim radixie jak: palec Boży,Wielki Trygon a takze Półkrzyże -i na ich temat cokolwiek znalazłam w Dynamice aspektów. A Konaszewska-Rymarkiewicz opisuje te wymienione przeze mnie trójkąty oraz bisekstyle???? Albo czy może ktokolwiek wie, jaki astrolog jeszcze opisuje min. te trojkąty noi palec Boży oraz Palec Diabła???? Odpowiedz Link
anahella Re: Do Potreka 25.07.04, 22:14 astrei napisała: > TRÓJKĄTY SYNTETYCZNNE > TRÓJKĄTY DYNAMICZNE no wlasnie nie pamietam ktory jest ktory ale jeden z nich to trojkat zlozony z: opozycji, sektylu i trygonu np. planeta baran, plantea 2 waga planeta 3 bliznieta. a drugi to: kwinkunks, kwadratura, sektyl np. planeta 1 baran, planeta 2 panna, planeta 3 strzelec > BISEKSTYLE trygon plus dwa sektyle planeta 1 baran, planeta 2 lew planeta 3 bliznieta. > PALEC DIABŁA kwdratura i dwie poltorakwadratury. Planeta 1 baran, planeta 2 rak, planeta 3 koziorozec. Odpowiedz Link
potrek Re: Do Anahelli 26.07.04, 07:27 Trójkąt Synetyczny 60* - 180* - 120* Trójkąt Dynamiczny 90* - 180* - 150* Bisekstl 60* - 120* - 60* O tranzytach na wieszchołek Palca Diabła napiałem kilka zdań i Devin na forum Justyny Rainer - www.astroalogorytmy . Pozdrawiam Odpowiedz Link
pantomass Re: Figury planetarne 23.07.04, 23:33 Miska (albo półkula) Wszystkie planety znajdują się w obrębie 180 stopni - maksymalnie 190 - po jednej stronie opozycji. Wiadro Wiadro to miska z "rączką", którą stanowi planeta (lub dwie planety w ścisłej koniunkcji), oddalona o conajmiej 30 stopni od planet tworzących miskę idealnie oddalona jest o około 90 stopni i znajduje się w opozycji do planety w pobliżu centrum miski. Pęk (klaster albo klin) Wszystkie planety zawarte są w obrębie trygonu, czyli 120 stopni, a z uwzglednieniem tolarencji orbit - maksimum 130 stopni. Wachlarz Wszystkie planety, z wyjątkiem jednej zawarte są w trygonie pęku. Singiel (rączka) jest oddalony o conajmniej 60 stopni od obszaru pęku, tworząc opozycję z przynajmniej jedną jego planetą. Pozdrawiam Pantomas Odpowiedz Link