leyaxxi 15.11.13, 09:50 Czy jest możliwe zawarcie trwałego związku małżeńskiego podczas tranzytu Urana przez dsc? Przeczekać lepiej ten tranzyt? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
acrux_79 Re: Uran a ślub 16.11.13, 01:10 Lepiej ustawić odpowiednią elekcję ślubu. Dobra elekcja ślubu jest ważniejsza niż tranzyt, tak samo złej elekcji ślubu nie uratuje dobry tranzyt. Diabeł jeszcze tkwi w szczególe, że w horoskopie urodzeniowym też warto zwrócić uwagę na predyspozycje do ślubów, formalności, dokumentów i wspólnych przedsięwzięć. Nie każdemu jest pisane życie w dwójkę i "mała stabilizacja", chociaż zapewne są i tacy, którzy będą stawać na głowie i mówić, że jest inaczej. Życie jednak weryfikuje takie podejście. Kiedy miałby ten ślub być? (początek uroczystości, godzina...) Odpowiedz Link
leyaxxi Re: Uran a ślub 16.11.13, 02:15 > Kiedy miałby ten ślub być? (początek uroczystości, godzina...) Daty jeszcze nie ma. Są wstępne przymiarki - przełom czerwiec/lipiec przyszłego roku, albo sierpień wrzesień. W urodzeniowym jest opozycja Urana do Wenus, ale też raczy Księżyc dający inklinacje do życia rodzinnego chyba... Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: Uran a ślub 16.11.13, 13:14 leyaxxi napisała: > W urodzeniowym jest opozycja Urana do Wenus, ale też raczy Księżyc dający inkli > nacje do życia rodzinnego chyba... ----------------- A druga strona też ma taki tranzyt? A jak nie ma to co? To jedna strona się rozwiedzie a druga juz nie? A gdzie ta Wenus jest w którym domu i znaku? (nie pamietam gdzie bedzie Uran w 2014r. czy juz wyjdzie z Barana czy jeszcze nie - stąd to pytanie o znak Wenus) Lepiej chyba zobaczyć tranzyty do kompozytowego. Jak ten tranzytujacy Uran będzie działał na caly związek a nie na pojedynczą osobę. Odpowiedz Link
marinasun Re: Uran a ślub 19.11.13, 18:07 Co do kompozytu to Uran przejdzie przez dsc później, w kolejnym roku, a i tak jest w 7 domu. Tak się zastanawiam czy ten Uran nie może poprostu wskazywać na nietypową róznicę wieku? Odpowiedz Link
kobieta_z_saturnem Re: Uran a ślub 19.11.13, 19:33 Nietypowa różnica wieku to raczej Saturn. Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: Uran a ślub 20.11.13, 22:08 leyaxxi napisała: > > Kiedy miałby ten ślub być? (początek uroczystości, godzina...) > > Daty jeszcze nie ma. Są wstępne przymiarki - przełom czerwiec/lipiec przyszłego > roku, albo sierpień wrzesień. > W urodzeniowym jest opozycja Urana do Wenus, ale też raczy Księżyc dający inkli > nacje do życia rodzinnego chyba... ----------------------------- To mi wyglada na osobę, która chce uwić gniazdko, ale najlepiej z facetem, który nie będzie się pałętał codziennie po domu. To jest np. bedzie cały tydzień w delegacji, albo bedzie wypływal w rejs na dluższy czas.A potem w weekend będzie księżycowo i wenusowo. I znow rozłąka. I ten tranzyt Urana na dsc to mi sie tu własnie wpisuje w zawarcie właśnie takiego związku. takiego niezbyt przywiązanego do domu. Nietypowego. no ale co kto lubi przecież. Odpowiedz Link
leyaxxi Re: Uran a ślub 21.11.13, 13:23 > To mi wyglada na osobę, która chce uwić gniazdko, ale najlepiej z facetem, któr > y nie będzie się pałętał codziennie po domu. jaśmina.0 wydaje mi się to strzałem w 10!, tyle tylko, że bardziej wydaje się to dotyczyć osoby, z którą włH zamierza się związać. Może stąd ta Wenus w opozycji do Urana w radixie? On niby wolałby większej stałości (o dziwo). ale w sumie to ten Uran w horoskopie może mówić, że ta jej niezalenzość jest dla niego pociagająca choć deklaruje, że raczej się na nią godzi, bo mu na niej zależy... Odpowiedz Link
moongirl11 Re: Uran a ślub 16.11.13, 18:17 A czy władca ASC( słońce) w kwadraturze do władcy DESC( Uran) może oznaczać właśnie takie trudności ze stabilizacją i życiem w parze? Odpowiedz Link
ksieznapodolska33 Re: Uran a ślub 17.11.13, 15:30 moongirl11 napisał(a): > A czy władca ASC( słońce) w kwadraturze do władcy DESC( Uran) może oznaczać wł > aśnie takie trudności ze stabilizacją i życiem w parze? Oczywiście, oi najczęściej daje. To podręcznikowy aspekt nietrwałości związków. Ale, oczywiście wszytsko zależy zwykle od reszty horoskopu. Przy innych aspektach wskazujących na możliwość zawarcia trwałej relacji ten sam aspekt może przynieść uranicznego partnera lub związek o charakterze uranicznym (np. z zewnątrz postrzegany jako ekscentryczny lub łamiący jakieś tradycyjne reguły - np. małżeństwo żyjące w dwóch różnych mieszkaniach, oddalonych o ulicę ) Ale możliwości realizacji Urana jest mnóstwo! Co do zawierania małżeństwa przy tranzycie Urana, absolutnie bym odradzała. Nawet, jeśli oboje mają inklinacje uraniczne, po co ryzykować rychły rozpad??? Odpowiedz Link
moongirl11 Re: Uran a ślub 17.11.13, 16:33 'np. małżeństwo żyjące w dwóch różnych mieszkaniach, oddalonych o ulic > ę )' To mi się podoba czyli tak jak myślałam, stabilizacja nie dla mnie. Trochę to smutne. Odpowiedz Link
ksieznapodolska33 Re: Uran a ślub 17.11.13, 16:43 Oj tam, od razu "nie dla mnie". Spójrz na inne czynniki w swoim horoskopie. Najlepiej załóż własny wątek. I spojrzymy Odpowiedz Link