Dodaj do ulubionych

Jaka zabawka

29.12.13, 20:12
Czym się najbardziej lubią bawić wasze pociechy? Mój ma kilka planet w baranie, w 4 d., ma tony zabawek, ale najbardziej lubi sie bawić odkurzaczem i kablami.
Obserwuj wątek
    • sarna34 Re: Jaka zabawka 29.12.13, 20:49
      Mój siostrzeniec silny rak, z księżycem i Wenus w bliźniętach. Mars w Pannie. Mocny dom XI, nie ma nic w Baranie. Jego ulubione zabawki z dzieciństwa to odkurzacz i kable oraz dziadka samochód.
      • ksieznapodolska33 Re: Jaka zabawka 29.12.13, 22:50
        Od czego zależy rodzaj ulubionych zabawek? 5 dom?
        Moja córeczka bawi się zawzięcie patykami. Nigdy w życiu nie bawiła się lalkami. Wolała samochody. Kocha sporty (Księżyc w Baranie). Od zawsze kocha książki, bo ma silnego Merkurego, Wenus w Bliźniętach. Uwielbia książki naukowe: Wenus, Mars i Saturn w IX domu.
    • am98 Re: Jaka zabawka 29.12.13, 23:28
      Ale to chyba zalezy od wieku. Upodobania zmieniaja sie z wiekiem. Tez pamietam jak moj maluch (obecnie 3,5 roku) uwielbial bawic sie odkurzaczem i kablami, gdy mial 7-8 miesiecy. Teraz jest na etapie gier komputerowych, w ktore probuje grac. Ma duzo w Bliznietach. Bliznieta dominuja w jego horoskopie.
      • acrux_79 Re: Jaka zabawka 31.12.13, 04:32
        Dokładnie. Bez astrologii jest nam się trudno ogarnąć w tych zabawkach, a co dopiero z nią wink
    • acrux_79 Re: Jaka zabawka 30.12.13, 00:50
      Można by konkurs astrologiczny jakiś rozpisać, bo zupełnie nie czuję, jak to ugryźć z astrologicznego punktu widzenia.
      Dzieciom tak się często gusta zmieniają, a o ich typach zabaw decyduje często przypadek, że jest to dla mnie czarna, nierozstrzygalna magia.

Jako dziecko bawiłem się w: żołnierzyki, klocki, samochodziki, kapsle, rozkręcanie zegarków, robienie kalendarzy (w wieku 3-4 lat!), piłkę nożną, tresowanie kanarka, bycie kierowcą autobusu, chowanego, granie na komputerze (tak, były już w latach 80' całkiem przyzwoite), rytmikę, cymbałki, warcaby.

Tak jak mnóstwo rówieśników zresztą. Byliśmy bardziej podatni na mody i wpływy zewnętrzne, niż nam się mogło zdawać. Wybór zabawek to raczej zestawienie przypadkowości, niż coś co można by odnaleźć w horoskopie.
      • chlopolapka Re: Jaka zabawka 30.12.13, 06:46
        Wiem wiem, ze to cieżko powiedzieć z astrologicznego punktu widzenia, tak tylko zapytałam ze wzgledu na mojego niemowlaka.
        Ja się b.lubialam bawić w podchody, chowanego straszenie się i kilka razy uciekalam z domu, robiliśmy tez takie "tajemne sekrety" w piachu pod szkłem kwiatki się układało...była tez taka fajna gra Fortuna, na kasę się tam grało uwielbialam to!
        U mnie napakowany jest 8 dom z jowiszem i marsem w baranie, czuje tak chyba to coś z tym domem wspólnego ma..a 5 d.niby zabawy to mam kompletnie zjechany księżyc w kozie.to jak juz byłam starsza dziewczynka to bawilam się trochę facetami ale to może tez trochę ten 8d.sama nie wiem sad
        • acrux_79 Re: Jaka zabawka 31.12.13, 04:31
          Kiedyś trzeba będzie zrobić jakąś aplikację do ankiet astrologicznych i takie pytanie typu "co dominowało jako zabawa w Twoim dzieciństwie" by się zapewne pojawiło.

Ale mnie, faktycznie, trudno byłoby się jednoznacznie wypowiedzieć w tej materii.

---
          gwiazdologia.naszeszczescie.pl/
      • black_halo Re: Jaka zabawka 01.01.14, 18:37
        Dodalabym od siebie, ze w kwestii zabawek duze znaczenie ma moda i filmy/seriale jakie aktualnie leca w kinach czy telewizorach. Nie mialam zielonego pojecia co to jest ale wsrod dzieci w rodzinie i wsrod znajomych, kroluja lalki Monster High. I w zyciu bym nie pomyslala, ze taka lalke moze chciec dziewczynka w wieku 13 lat.

Kiedy bylam dzieckiem duzo czasu spedzalo sie biegajac po podworku, ja np. chetnie bawilam sie z kolezankami w archeologow bo zaraz obok naszego nowo postawionego bloku byly sprzyjajace warunki tzn. wykopy pod nowe bloki. Znosilysmy do domu kilogramy fantazyjnych kamieni, muszelek itd. Pamietam tez, ze zawsze mialam zylke do hazardu i duzo gralismy w monopol ;D

Jak juz troche podroslam to zapisalam sie na kolko matematyczne dla zdolnych dzieci i tam poznalam w koncu ludzi na odpowiadajacym mi poziomie intelektualnych. Sporo czasu spedzalismy na graniu w gry matematyczne, rozwiazywalismy lamiglowki. Ciekawa rzecz, ze w pewnym wieku zaczelo nas to wszystkich nudzic. Wiekszosc poszla studiowac matematyke w innych miastach, czesc zdecydowala sie na politechniki ale jak sie spotykalismy to glownie na picie alkoholu i palenie ziola ;D

Dzis jako 30letnia osoba najechetniej bawie sie farbkami akwarelowymi i kredkami pastelowymi a takze aparatem foto.
    • princesswhitewolf Re: Jaka zabawka 31.12.13, 12:52
      Przelom Wodnika i Koziorozca. W ogole typ ziemski. z Ksiezycem w Byku

Wiek 11 miesiecy. Najlepsze zabawki:
      drzwi. Otwieranie zamykanie i wieszanie sie rekoma na klamce.
      ciagniecie kota Sapphi za ogon.
      Szeleszczace reklamowki.

Zabawki faktyczne to duzo mniejsza atrakcja
      • moongirl11 Re: Jaka zabawka 01.01.14, 20:18
        To ja też coś dodam od siebie. Oprócz wszystkich zabaw jakie przychodziły do głowy mnie i moim rówieśnikom, oprócz tego co widziałam w tv; strasznie chciałam mieć swój ogródek wink I tak się uparłam, że zrobiłam go pod domem z pomocą taty, ale bardziej wyglądało to jak grób big_grin
        Lubiłam też bawić się garnkami, przyborami do gotowania, surowym mięsem(!)
        Jakie to wszystko bycze, nieprawdaż? a w końcu jestem bykiem z wenus w byku wink
        aha i jeszcze silny księżyc w 1 domu sprawia, że lubiłam i lubię do dzisiaj wodę. nie tylko jeziora, morza. Ale jak byłam mała uwielbiałam moczyć ręce w wodzie, nalewać do misek itd. Pamiętam też jak namiętnie spryskiwałam się psikaczem do kwiatków big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka