Dodaj do ulubionych

Jowisz w Lwie

26.06.14, 20:44
16 lipca o 12.30 Jowisz wchodzi do Lwa. Czuje sie wrecz podekscytowana. Jak Jowisz szedl przez Barana to odczulam znaczna poprawe sytuacji zyciowej, mam nadzieje, ze teraz tez tak bedzie. Nie zebym miala powody do narzekan, od po prostu nigdy nie ma tak dobrze zeby nie moglo byc lepiej. Z Lwa Jowisz zrobi trygon do mojeg stellum w Strzelcu, sekstyl do Wenus i koniunkcje do Ksiezyca. Powinnam sie cieszyc z tego tranzytu ale poniewaz intensywnie walcze z nadwaga i z zapalem chodze na silownie to jakos sie boje, zeby mi to efektow nie zniweczylo.

Z drugiej jednak strony ... co moze przyniesc ten tranzyt w swiecie? Czytalam gdzies, ze kazdy ingres Jowisza do Lwa zaczynal kolejny konflikt na bliskim wschodzie.

12 lat temu dokladnie zdawalam mature. Ingres byl 1 sierpnia dopiero ale kiedy Jowisz zrobil trygon do Slonca akurat zaczynalam studia. Ogolnie wspominam ten pierwszy rok bardzo milo, nawet sesja na polibudzie przeszla mi dosc ulgowo w porownaniu do wiekszosci.
Obserwuj wątek
    • sarna34 Re: Jowisz w Lwie 26.06.14, 21:06
      16 lipca Jowisz zrobi mi ścisłą koniunkcję z Ascendentem i Merkurym. Ciekawe, czy coś fajnego przyniesie? Brak mio ostatnio skrzydeł sad
      • moongirl11 Re: Jowisz w Lwie 27.06.14, 01:26
        To ja też się pochwalę, 16 lipca Jowisz zrobi kwadrat do mojego słońca. Później koniunkcję do ASC, a następnie do księżyca. Czekam na tego Jowisza i liczę na niego! big_grin
        Jakimi domami rządzi u Was Jowisz?
        U mnie 9-tym i spodziewam się jakichś podróży smile
        • sarna34 Re: Jowisz w Lwie 27.06.14, 06:19
          U mnie 10, ale wakacje więc w sprawach zawodowych raczej nic się nie dzieje. Teraz wszedł mi na natalne Słońce.
          • felutka Re: Jowisz w Lwie 27.06.14, 11:56
            Spójrzcie na 24 lipca, dwie piękne koniunkcje świateł z największymi benefikami, Słońce z Jowiszem w Lwie i Księżyc z Wenus w Raku. Obydwa światła w domicylach smile. Kto się załapuje?
            pozdr
          • owieczka_1983 Re: Jowisz w Lwie 28.06.14, 16:41
            U mnie też Jowisz w 10, czekam od marca na podwyżkę, może się doczekam wink
            • owieczka_1983 Re: Jowisz w Lwie 28.06.14, 16:43
              nie dodałam,że mam go w Strzelcu na MC smile
              • labrom Re: Jowisz w Lwie 28.06.14, 22:44
                owieczka_1983 napisała:

> nie dodałam,że mam go w Strzelcu na MC smile

owieczka szczesciaro : ))
                • potrek Re: Jowisz w Lwie 28.06.14, 23:44
                  Jowisz ułatwia owszem, ale bez pracy jest bezużyteczny. Przy dobrym tranzycie raczej rozleniwia, daje uczucie że wszystko jest ok. Na taki tranzyt Jowisza potrzebna jest wzmożona mobilizacja w świecie zewnętrznym, czyli praca by siać. Jak się dużo zasieje to jest szansa że ten Jowisz da owoce z wykonanej pracy. Jak się czeka na gwiazdkę z nieba to się raczej jej nie doczeka.
                  • owieczka_1983 Re: Jowisz w Lwie 29.06.14, 11:09
                    Nie czekam na gwiazdkę,mam 30 lat, pracuję od 10 i nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej smile
                  • aarvedui Re: Jowisz w Lwie 29.06.14, 16:14
                    Chyba się Jowisz z Saturnem pomylił.....

Jowisz "daje" w sensie otwarcia się na sposobności - czyli np. albo jesteśmy bardziej "jowialni", co wpływa na sposób bycia i powstają możliwości i protekcje, albo sami pragniemy i poszukujemy nowych doświadczeń w nowych obszarach życia, co też może te sposobności przynieść.
                    Uczucie "że wszystko jest ok" jest raczej typowe ogólnie dla trygonu, czyli aspektu trygonu ognistego - ogólnej wiary w siebie i dobrego samopoczucia, czyli trygon Lwi, czy ogólnej wiary w opatrzność i nowe doświadczenia, czyli trygon Strzelca.

Generalnie osoby o wielu trygonach mają wskaźnik interpretacyjny wiary w siebie i swoje możliwości, aż do przesady jeśli nie jest to równoważone wskaźnikami "kontaktu z Ziemią".

Sama dynamika ułatwienia/praca wynika już z indywidualnej dynamiki zależności Jowisz/Saturn i powinowatych wzorców horoskopowych. Sam Jowisz o pracy nic nie musi mówić, on robi wrażenie pozytywnym autorytetem.
                    • potrek Re: Jowisz w Lwie 29.06.14, 20:19
                      Chyba się Jowisz z Saturnem pomylił...

Nic mi się nie pomyliło. Jowisz owszem daje okazje, ale żeby z nich móc skorzystać trzeba bardzo dobrze być na nie przygotowanym. Bo jak brak podstaw to wyjdzie jak zwykle : H*j d*pa, i kamień na kamieniu.
                      • szuwary4 Re: Jowisz w Lwie 30.06.14, 11:25
                        A na co może liczyć ktoś z urodzeniowym Jowiszem w lwie w IC?
                        • jasmina.0 Re: Jowisz w Lwie 08.07.14, 21:18
                          Felutka napisałasmirkpójrzcie na 24 lipca, dwie piękne koniunkcje świateł z największymi benefikami, Słońce z Jowiszem w Lwie i Księżyc z Wenus w Raku. Obydwa światła w domicylach . Kto się załapuje?

Ja- Wenus/Księżyc - koniunkcja Wenus, sekstyl Jowisz - niestety przy uściślaniu koniunkcji tych planet już lekko sep. (A Wenus rządzi moim 3 i 10 domem zaś Jowisz 5-tym (chociaż 5 dom w wiekszej części w Koziorożcu) i :
                          Jowisz/Słońce koniunkcja apl.Uran. Uran u mnie rządzi 6 domem.

Czy się czegoś spodziewam? Po ostatnich przejściach nie spodziewam się niczego dobrego.
                          • tamara401 Re: Jowisz w Lwie 09.07.14, 07:55
                            Nie można myśleć źle Jaśmino. Koniunkcja Jowisz /Uran jest przez wielu astrologów /w tym R.Handa/ traktowana jako cyt" ...nagły, niespodziewany zwrot sprawy na dobre..." i tak będzie w Twoim przypadku.Trzymam mocno kciuki.pozdrawiam
                            • szuwary4 Re: Jowisz w Lwie 09.07.14, 16:14
                              A ja Ci Jaśminko serdecznie tego zwrotu na dobre życzę i pozdrawiam.
    • owieczka_1983 Re: Jowisz w Lwie 09.07.14, 19:06
      Mam descendent w lwie, czy wkroczenie Jowisza do znaku lwa może polepszyć moje relacje damsko-męskie?
      • aarvedui Re: Jowisz w Lwie 10.07.14, 14:23
        Do Lwa, czy do domu 7, bo to jest jednak różnica.
        • owieczka_1983 Re: Jowisz w Lwie 10.07.14, 14:38
          7 dom zaczyna się w 17st Lwa
          • owieczka_1983 Re: Jowisz w Lwie 10.07.14, 14:44
            ...czyli chodzi mi o to, czy poprawa może nastąpić po wejściu do znaku lwa, czyli będzie to dom 6 , czy dopiero jak przejdzie do 7 domu?
    • acrux_79 Re: Jowisz w Lwie 11.07.14, 17:26
      W związku z tą doniosłą uroczystością napisałem wczoraj wierszyk. Niniejszym przedstawiam: teatrzyk Fioletowa Pieczona Gęś.

JOWISZ WE LWIE.

Skoro obiecuję trzem znakom ognistym
      Szczęście pod Jowiszem w znaku wyrazistym
      To czy szczęście poszło sobie już hen, w krzaki
      Gdzie go mają szukać, Ryby, Skorpy, Raki?

Raku, płacz Ty płaczże, oto jest przyczyna
      Koniec Twego szczęścia to jest Lewka wina
      Miałeś super okres, staw Twój był bogaty
      Teraz spłacać będziesz Jowisza na raty

Skorpie, już uboższa treść Twego widelca
      Jowisz zabrał danie na talerzyk Strzelca
      Perspektywy losu mają być, niestety
      Nową perspektywą dla ścieżki ascety

Na tą okoliczność, Rybę czeka mara
      Jowisz zabrał fuksa na łąkę Barana
      Ryba nie ma nóżek, nie ma już paliwa
      Głosu jej nie słychać, woda po niej spływa

Teza tych wierszyków wynika prościutka
      Pamięć astrologów bywa nazbyt krótka
      Szybko zapomniane będą przeszłe słowa
      Mgła przygotowana, skleroza gotowa

Znowu więc Lwy, Strzelce, a także Barany
      Będą skakać w górę, po szczęścia obszary
      Znowu tych obietnic będzie kilkanaście
      Tak jak to czyniono lat temu dwanaście

Za dwanaście latek zaś cykl się powtórzy
      Ach, ta powtarzalność już zaczyna nużyć
      Zechciejże dokonać poważnej debaty
      Nic to, z cukru tworzą nowe porcje waty

Waty do jedzenia, waty do mielenia
      Zatykania uszu - lenia i jelenia
      Je leń treści proste, lekkie i przyjemne
      Zmiana jadłospisu? Marzenie daremne!
      • acrux_79 Re: Jowisz w Lwie 11.07.14, 17:30
        Bez względu na to, czy się podobało, czy nie, postuluję odświeżyć jeszcze jeden wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,11132,147051345,147051345,Jowisz_w_raku_ma_przniesc_rakom_szczescie_a_tu_.html
        • tina544 Re: Jowisz w Lwie 11.07.14, 21:30
          Gratuluję talentu. Wierszyk piękny, z dydaktyką w środku i morałem na zakończenie... Ale dlaczego jesteś tak nieżyczliwy i odmawiasz ludziom chwili radości w oczekiwaniu na dobry wpływ Jowisza?smile Niech te Lwy , Barany i Strzelce cieszą się przez chwilę , choćby to miałoby być złudne. A zdarza się przeciez, że ten Jowisz czasem jednak coś sypnie, czego wszystkim wyżej wymienionym /i nie tylko/ życzę. smile)
          • labrom Re: Jowisz w Lwie 11.07.14, 22:47
            Oczywiscie że sypie i to złotym pyłem ; ) Zdaje sie ,że byl ostatnio w Lwie w 2002 roku ,a jeszcze wczesniej w 1990 roku . Przypomnijcie sobie co sie dzialo u Was w tym czasie, bo u mnie bylo bardzo ciekawie i podsumuwująco inne tranzyty ciezkich planet.
            Lew to znak staly i ognisty . moze przyniesc wiele dobrego.
            • lileo Re: Jowisz w Lwie 12.07.14, 11:04
              U mnie 12 lat temu (asc Lew) owszem sypnął kasą, pracą, fajnymi znajomościami i ładnie się to wszystko układało dokładnie do momentu aż przeszedł do Panny, serio smile
              Wtedy jakby zszarzało, warunki pracy pogorszyły się, zleceń ubyło, fajna grupa się rozeszła po kościach. Także coś w tym jest, że szczęście przeszło na następny talerzyk big_grin
              ALE. Wazne jest jak zwykle, co się dzieje w horoskopie poza Jowiszem oraz jego pozycja w natalu. Trzeba o tym przypominać do znudzenia. 12 lat temu mojemu Jowiszowi nic "nie przeszkadzało" w progresjach i innych tranzytach. Teraz jest średnio. Szczególnie okresowy kwadrat Saturna ze Skorpiona budzi obawę, że ten tranzyt nie będzie taki easy, tak jak nie był dla Raków, bo go półkrzyż blokował. Chociaż u mnie wiosną udało się zrobić zaległe (i burzliwe - Jowisz na Marsie) porządki rodzinne i pojawiła się wielka ulga. Także jest nadzieja, że zawsze cosik korzystnego ten Jowisz niesie, nawet jak zdobywanie tego odbywa się w bólach. Ten tranzyt przez Lwa może się odbyć pod hasłem "trudne sukcesy", ale coś na pewno się uda.
              Także grzywy w górę, pozdrawiam wszystkich lwiastych i ognistych.
              • vesperian Re: Jowisz w Lwie 12.07.14, 14:06

• moongirl11 Re: Jowisz w Lwie 12.07.14, 23:56
                  A ja się tylko obawiam, że Jowisz mi sprezentuje zbędne kilogramy (jestem na najlepszej drodze do tego) bo wejdzie na ASC.
                  Zastanawia mnie też kwadratura saturna i trygon urana do mojego księżyc w lewku wink
                  Czy z pomocą jowisza na asc to może przynieść jakieś korzystne zdarzenia? jak myślicie?
                  • labrom Re: Jowisz w Lwie 13.07.14, 21:54
                    Nie rozumiem o co pytasz. Jowisz na ASC zrobi ci kwadrature do Saturna czy jak?
                    • moongirl11 Re: Jowisz w Lwie 13.07.14, 23:52
                      Jowisz będzie na ASC a oprócz tego saturn w kwadracie i uran w trygonie do księżyca. (księżyc w lwie w 1 domu)
                      Do tego dochodzi jeszcze progresywny nów w 10 domu
                      • labrom Re: Jowisz w Lwie 14.07.14, 13:20
                        moongirl11 napisał(a):

> Jowisz będzie na ASC a oprócz tego saturn w kwadracie i uran w trygonie do księ
                        > życa. (księżyc w lwie w 1 domu)
                        > Do tego dochodzi jeszcze progresywny nów w 10 domu

Ciekawy uklad. Wszystko tak jakby z naciskiem na Ciebie (1 dom) Jakies sprzyjające okolicznosci sprawią że będziesz happy. Jakie to beda okolicznosci sama musisz poanalizowac. Wydaje sie, że zaczynasz jakis projekt zyciwy na nowo ,ze wzgledu na ten Now progresywny. Jowisz przechodząc przez Twoj ASC inicjuje nowy etap w Twoim zyciu.
                        Nie znam horoskopu, ale zdecydowanie bardzo dobry prognostyk.
                        • moongirl11 Re: Jowisz w Lwie 15.07.14, 00:38
                          Dziękuję labrom smile

Też wiele oczekuję po tych tranzytach, ostatnio spotkałam ludzi, którzy mogliby mi pomóc w tych nowych projektach i mogłoby być naprawdę super.
                          Co ciekawe w dniu, w którym Jowisz zrobi koniunkcję do ASC, będzie ścisła koniunkcja Słońca i Merkurego z moim księżycem a Jowisz progresywny też będzie na ASC wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka