16.01.05, 17:29
Nie moge zrozumieć dlaczego dobry porównaczy horoskop nie przynosi harmonii w obcowaniu, a może nawet jest gorszy kontakt niż z kimś z kim mam przeciętne aspekty. Za dobre uważam koniunkcje Księżyca do mojej Wenus, Marsa i Jowisza, ponadto Jowisz na moim ascendencie oraz Jowisz w trygonie z Saturnem i Merkurym, jest też słaba koniunkcja mojego Księżyca do Słońca partnera - coraz gorzej mi sie z tą osobą pracuje, zupełnie nie pojmuję.
Mykunia
Obserwuj wątek
    • all2 Re: Synastria 16.01.05, 18:27
      Zobacz wektor, może sporo wyjaśnić. Poza tym te aspekty o których piszesz, są
      b. dobre do życia towarzyskiego, do wspólnej pracy już niekoniecznie. Może być
      tak że razem nie chce wam sią pracować, bo o wiele przyjemniej jest pogadać o
      niczym. A najważniejsza sprawa, to jak te wymienione planety funkcjonują w
      radiksach, czyli co właściwie uaktywnia synastria.
      • mmk7 Re: Synastria 16.01.05, 22:38
        Zastanawiam się, czy horoskopy wektorowe nie mówią nawet trafniej o relacji
        między dwojgiem ludzi niż synastria. Na własnych doświadczeniach widzę, że
        sporo korzystnych aspektów synastrycznych wcale nie znaczy, że dana znajomość
        będzie układała się harmonijnie i po mojej myśli. Natomiast wektory,
        przynajmniej w takim stopniu, w jakim umiem je interpretować, nieraz trafiają w
        dziesiątkę.
        • myk55 Re: Synastria 17.01.05, 18:16
          Nie wiem, króry horoskop to wektorowy w programie z którego korzystam mam prócz porównawczego, relacyjny i kontaktowy. Relacyjny (rewelacyjnywink asc. w Skorpionie i na asc. Słońce, Wenus, Merkury oraz Neptun. Na Descendencie siedzi Księżyc.
          Kontaktowy ma na asc. Neptuna, a na desc. Słońce, Wenus i Merkurego w VII domu i Księżuc w VI d. Przyszło mi do głowy, że może Neptun gmatwa i czyni tą relacje dla mnie nieczytelną i mętną - tym bardziej że partner to Słoneczna Ryba. Pozdrawiam. Mykunia
          • all2 Re: Synastria 17.01.05, 19:14
            wektorowy to kontaktowy
            relacyjny to połowa odległości czasowej
            masz rację, pozycja Neptuna sporo tu wyjaśnia, Nept na asc wektorowym zwykle
            robi tak z relacjami że nie wiadomo o co chodzi, a tu jeszcze jest opozycja do
            stelium
    • neptus Re: Synastria 17.01.05, 19:34
      W tym porównawczym nie widzę Merkurego... wymienione układy mogą być dobre na
      romans ale w relacjach zawodowych raczej niekoniecznie. Jezeli nie ma dobrych
      powiązań dla Merkurego, są małe szanse na dobrą wspólpracę, bo tu jest
      potrzebne porozumienie mentalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka