monkamaj 28.05.05, 14:54 piąty dom mówi o dzieciach, ich posiadaniu, ale jakie są wskazówki co do ilosci dzieci i wieku, w którym je się urodzi? czy coś może wskazywac na poronienia? np. na poroniąną pierwszą ciążę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monkamaj Re: dzieci 30.05.05, 16:23 witam podciągam mój wątek, ponieważ bardzo mi zalezy na uzyskaniu odpowiedzi może skonkretyzuję pytania jeżeli mam 5 dom w znaku ryb, w stopniu 27 i 21 minucie, zaś władca neptun jest w domu 2, natomiast naturalny władca domu 5 czyli słońce jest w domu 7 to jakie to są widoki na dzieci? jakie układy planetarne moga wskazywać na ciążę? przy jakich tranzytach rodzą się dzieci? co powinny i jakie planety aspektowac w horoskopie kobiety, żeby mozna było przypuszczać o ciąży? a jak z mężczyznami? w końcu urodzenie dziecka też na nich wpływa!! proszę bardzo o jakieś wskazówki! Odpowiedz Link
margoux Re: dzieci 30.05.05, 17:01 niedawno ktos na forum stwierdzil, ze najpewniej na ciaze wplywa owulacja ale podobno duze znaczenie ma progresywny ksiezyc w aspekcie do marsa natalnego (np. koniunkcja lub sekstyl) lub tranzyt marsa po progresywnym ksiezycu, w kazdym razie mi zwracano uwage wlasnie na takie progresywno-ksiezycowo-marsowe powiazania, co zreszta ma chyba rece i nogi przyjmujac ksiezyc za sygnifikator m.in. macierzynstwa, a marsa za potencjal seksualny; w niepozadane ciaze lubi sie wmieszac uran, rowniez w aspekcie do progresywnego ksiezyca; pozdrowka m. Odpowiedz Link
monkamaj Re: dzieci 31.05.05, 07:21 witam u mnie był to tranzytujący mars na księżycu, orba 3 stopnie, ale to dopiero pierwsze tygodnie więc stąd moje zapytanie w ogóle o dzieci w radixie, jakie wskazówki są co do interpretacji tej dziedziny zycia, jaką jest rodzicielstwo? wiem, że znaki ognia i wody są dość płodne, ale co więcej? dzieci to merkury bo młody, lotny umysł, który chce wszystko ogarnąć po trochę (to w końmcu dziecko poznające świat!!) czy może inne planety sygnifikują rodzicelstwo i dzieci? Odpowiedz Link
anahella Tu jest link do watku 30.05.05, 19:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=24335845 Odpowiedz Link
rencle Re: dzieci 01.06.05, 14:32 A ja mam takie pytanie:co myślicie o sytuacji gdy kobieta ma w 5 księżyc do którego jest opozycja saturna (księżyc jest elementem krzyża totalnie uszkodzony nie dość że w koziorożcu to czepiają się go jeszcze kwadratury marsa jowisza urana)jest władcą 11 ale chodzi o to ,że u mężczyzny też występuje opozycja do 5 domu gdzie jest wenus i opozycja jest też od saturna ,więc to tak jakby ta opozycja się powtarzała u obojga .Co o tym myślicie?ja myślę ,że mogą tu wystąpić problemy z dziećmi może być niedorozwinięte (władca 5 uran tez element krzyża)lub bezpłodność ,albo u faceta może być bezpłodność.Mając takiego partnera przyciąga sie niejako jeszcze bardziej niebezpieczeństwo wystąpienia takiej sytuacji.Czy można sie przed tym uchronić?Poradżcie coś Odpowiedz Link