pluton22 20.06.05, 19:06 nie znalazlem nic konkretnego w archiwum. Moze macie jakies typiczne objasnienie pod reka? Dzieki z gory Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czupakabra27 Re: t/pluton przez 2 dom 20.06.05, 20:00 tak, tak i może jeszcze coś o plutonie natalnym w drugim domu (w wadze) Odpowiedz Link
zeta23 Re: t/pluton przez 2 dom 20.06.05, 20:51 Przykład z własnego doświadczenia.Tak sie składa, że puste ramię mojego półkrzyża przypada właśnie na II dom horoskopu natalnego w strzelcu i kiedy pluton wlazł mi do II domu to zaczęły sie uaktywniać wszystkie sprawy zwiazane z domem , majątkiem, pracą i zarabianiem kasy. Kiedy pluton przechodził mi właśnie przez puste ramie połkrzyża to kupiłam mieszkanie na własnosć. Ogólnie byłam wtedy bardzo zainteresowana domem, sprawami majątkowymi i zarabianiem pieniędzy.Nie było łatwo, bo wtedy dołączył jeszcze saturn. Ogólnie ten czas był dla mnie bardzo mobilizujący i trudny. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: t/pluton przez 2 dom 21.06.05, 10:46 Powiedz mi prosze cos wiecej o tym półkrzyzu prosze. Tez mam taki, tworzy go Jowisz w 3, Saturn w 7 i Uran w 9 znaki kardynalne, baran, rak, waga jak to interpretowac? zeta23 napisała: > Przykład z własnego doświadczenia.Tak sie składa, że puste ramię mojego > półkrzyża przypada właśnie na II dom horoskopu natalnego w strzelcu i kiedy > pluton wlazł mi do II domu to zaczęły sie uaktywniać wszystkie sprawy zwiazane > z domem , majątkiem, pracą i zarabianiem kasy. > Kiedy pluton przechodził mi właśnie przez puste ramie połkrzyża to kupiłam > mieszkanie na własnosć. Ogólnie byłam wtedy bardzo zainteresowana domem, > sprawami majątkowymi i zarabianiem pieniędzy.Nie było łatwo, bo wtedy dołączył > jeszcze saturn. Ogólnie ten czas był dla mnie bardzo mobilizujący i trudny. Odpowiedz Link
zeta23 Re: półkrzyż 21.06.05, 13:53 Półkrzyż jest wtedy, gdy dwie planety robią opozycje względem siebie i jednocześnie tworzą kwadrat do trzeciej planetki.Szerzej na ten temat możesz poczytać w książce pt. "Dynamika aspektów" Bila Tierneya. Kupiłaś od Manole książkę o planetoidach? Napisz czy jesteś zadowolona z tej książki. Pozdro. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: półkrzyż 21.06.05, 14:00 no niestey mam mam taki T-kwadrat i niestety wmieszany w to Saturn. Zamowiłam te ksiazke u Manole i czekam na kontakt, musze te swoja Juno z Saturnem zglebic. Szukałam tej "dynamiki" ale nie moge jej znależć w ksiegarniach zeta23 napisała: > Półkrzyż jest wtedy, gdy dwie planety robią opozycje względem siebie i > jednocześnie tworzą kwadrat do trzeciej planetki.Szerzej na ten temat możesz > poczytać w książce pt. "Dynamika aspektów" Bila Tierneya. > > Kupiłaś od Manole książkę o planetoidach? Napisz czy jesteś zadowolona z tej > książki. > Pozdro. Odpowiedz Link
anahella Re: t/pluton przez 2 dom 20.06.05, 22:17 To zalezy oczywiscie od horoskopu osobistego, ale w skrocie rzeklabym "kasa spod ziemi". Odpowiedz Link
anulka.dab Re: t/pluton przez 2 dom 21.06.05, 09:10 Też swoje dorzucę choć jako astrolog zielona jeszcze jestem. Gdy pluton wkroczył do mojego drugiego domu rozpoczęłam pracę i tak sobie pracowałam przez kilkanaście lat (awanse- b.dobra płaca). Obecnie pluton opuścił mój drugi dom a ja po powrocie z urlopu macierzyńskiego zastałam wypowiedzenie.Aha z zawodu jestem farmaceutką a podobno pluton jakoś tam nam pomaga? Odpowiedz Link
janina62 Re: t/pluton przez 2 dom 21.06.05, 11:31 IId.odnosi sie do tego co posiadasz, co w zyciu zdobywasz i jak możesz to wykorzystac; wykorzystać przekształcając /wg własnego przeznaczenia i celu/ IId.to żądza zysku, bogactwa, prestiż, wpływy, nawet sława i przywileje w obecnym rozumieniu; 'jednostka powinna jednak uczynić swoje posiadanie znaczące w kategoriach indywidualnego charakteru i przeznaczenia; powinna poświęcić to co ma- temu czym jest, gdyż to właśnie BYCIE nadaje znaczenia posiadaniu /cyt.za Dane Rudhyar/ można to rozmumieć w ten sposób że jeśli posiadasz np.talent do czegokolwiek, jesteś niemal zobowiązany do zastosowania go dla własnego rozwoju oraz rozwoju ludzkości w sensie ogólnym; często ludzie nadzwyczaj majętni,którzy doszli do bogactwa - poświęcają znaczną częśc majątku dla dobra potrzebujących /dla ratowania dóbr kultury, na badania nad chorobami itp./ i to jest ich ofiara na rzecz ludzkości czyli inaczej zastosowanie ich własności; świadome i rozważne przeznaczenie tego co posiadają na konkretny cel; Pluton w IId.zapowiada właśnie nadejście takiego momentu, kiedy trzeba będzie cały twój "majątek" materialny i duchowy wznieść ponad wszędzie panujący model posiadania /...to jest moje i nikt nie ma do tego prawa.../ i wnieść swoj indywidualny wkład dla dobra rodzju ludzkiego; czyli mądrze oddać to co masz czy też to co zdobędziesz, uczynić to świadomie i bez żalu; na planie fizycznym może pojawic się duża zdolność do obracania pieniędzmi, umiejętność przewidywania i osiągania korzyści finansowych; nie wolno jednak tracić perspektywy i działać uczćiwie; harmonia aspektów niejako gwarantuje ostateczne powodzenie- dysharmonia fiasko; napewno już wcześniej warto przemysleć jak tu się ta ewentualną fortuną podzielić!!!...pzdr Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: t/pluton przez 2 dom 21.06.05, 10:35 moze przetransformowac rowniez twoj porzadek wartosci, bo dom 2 to nie tylko finanse, to wszystko to co posiadasz, w portfelu ale tez w głowie- czyli poglady. Moze to byc równiez spadek nieoczekiwany np, kasa spod ziemi jak powiedziała Anahella ale równiez jakis niecodzienny sposób na jej zarobienie.. Pluton w 2 w radiksie oznacza generalnie bogaczy- poodobno Bill Gates ma taki układ, i moja przyjaciółka, której rodzina spi na kasie i mogłaby nia tapetowac przedpokoje. Odpowiedz Link
czupakabra27 Re: t/pluton przez 2 dom 21.06.05, 11:46 no to może powinnam z radością oczekiwać przejścia plutona przez mój drugi dom? czy to wzmocni urodzeniowo korzystny układ, czy wręcz przeciwnie?czy to, że pluton jest w radixie w drugim domu w wadze, może oznaczać zarabianie przez twórczość? jak narazie rysowanie i pisanie to mój jedyny sposób na pieniądze. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: t/pluton przez 2 dom 21.06.05, 12:15 jezeli masz drugi dom w wadze to obawiam sie ze mozesz nie dozyc przejscia Plutona przez Twoj drugi dom jak na razie jest w strzelcu Moj tez jest w Wadze, jezeli chodzi o planety zewnetrzne Uran Neptun i Pluton, nie patrzyłabym na znaki w ktorych sa, bo obejmuja cale pokolenia, a na polozenie w domach i aspekty jezeli sa do planet, zwlaszcza osobistych Pluton w Wadze transformuje zwiazki, i prosze, o ile kiedys ledwie sie skonczylo 20 lat i juz sie swoja family zakladalo, w pospiechu, zeby przed koncem studiow zdazyc, to teraz... Moj tez jest w Wadze i z artyzmu nici, ba ksiezyc mam w Wadze! a narysowac prostej kreski nie umiem. No, ale takie to sa te astroklocki, zeby cos ulozyc to trzeba wszystkie elementy poznac, u ciebie pewnie Wenus silna i 5 dom, Lew.. Odpowiedz Link
czupakabra27 Re: t/pluton przez 2 dom 21.06.05, 12:45 fakt, wiem, że to astro-lego i jeden element nie przesądza o niczym, ale czasem lubię się zachwycić takimi malutkimi perełkami w moim dośc stonowanym radixie. moja świeżość w tych tematach tłumaczy chyba wybiórcze podejście. piąty dom rzeczywiście mam obstawiony bo to merkury (w koziorożcu) i księżyc (w wodniku) wenus mam też w wodniku ale nie wiem czy to szczególnie dobre położenie. ja z prostymi kreskami też mam problem ale za to te pokręcone wychodzą mi całkiem, całkiem i ludziom się podoba... a co do związków, to kiedy miałam 20 lat nawet nie myślałam o mężu, dzieciach, a teraz po prawie 9 latach, też mam mieszane uczucia Odpowiedz Link
sarna34 Re: t/pluton przez 2 dom 21.06.05, 15:53 > Pluton w 2 w radiksie oznacza generalnie bogaczy- poodobno Bill Gates ma taki > układ, i moja przyjaciółka, której rodzina spi na kasie i mogłaby nia tapetowac > przedpokoje Nie zgadzam się. Też mam plutona w II domu (końcówka), prawie dotyka III dom. Nie jestem bogata, fakt nie cierpię na brak pieniedzy, ale mogloby ich być więcej. Jestem potweornie rozrzutna, bo w II domu mam urana. Trafia mi się niespodziewana forsa i inne cenne przedmioty. Za twórczość artystyczną (popartą ciężką pracą i pokonaniem konkurencji). Jest to nieprzewidywalne, nigdy nie mogę zaplanować ile, lub co mi wpadnie oraz kiedy. Mój pluton leży po środku między neptunem (sekstyl), a z drugiej strony wenus (sekstyl), bo wenus z neptunem tworzą ścisly trygon. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: t/pluton przez 2 dom 21.06.05, 16:25 Jest tam Uran... Mi teraz tranztuje 2 dom i mam te same objawy- kasa jest iście sinusoidalna. Pluton mysle ze działa jak bomba z opóżnionym zapłonem czasami. Wszystkie majetne osoby jakie znam do tej pory maja Plutona własnie w 2, poza tym łatwość do robienia pieniedzy, same wchodza im w ręce, albo sa bogate po rodzinie. Ale przeciez dom 2 to nie tylko bogactwo finansowe, to również przechowalnia wartości, poglądów, systemów swoich własnych wedle których układamy sobie świat Odpowiedz Link
czupakabra27 Re: t/pluton przez 2 dom 21.06.05, 17:15 ja urana teraz w II domu nie mam, a i tak włączyło mi sie takie wydawanie, że hohoho)))sama siebie nie poznaję... Odpowiedz Link
sarna34 Re: t/pluton przez 2 dom 21.06.05, 19:57 Dziwne, bo ja zawsze bylam przekonana, że bogactwo daje jowisz w II lub w V domu (np. wygrana w totolotku). Mój V dom wypada w strzelcu, a patronem strzelca jest jowisz - lecz nie mam szczęścia w grach liczbowych, jedynie w tym co dotyczy jakiś moich dzialań, na które zapracowalam np. konkursy artystyczne... potrafię mieć w ciągu roku ze 30 nagród. Jowisz jest X domu, to może dlatego. Odpowiedz Link
anahella Re: t/pluton przez 2 dom 22.06.05, 19:27 sarna34 napisała: > Nie zgadzam się. Też mam plutona w II domu (końcówka), prawie dotyka III dom. > Nie jestem bogata, fakt nie cierpię na brak pieniedzy, ale mogloby ich być > więcej. )))))))))))))))))) Tak wlasnie mowi Pluotn w II domu U mnie jest w tym domu jest Neptun, wiec mowie: "eeee co zarobie to przepuszcze, ale przeciez jest jeszcze tyle pieniedzy do zarobienia" Saturn powiedzialby: "tak ciezko zarabiam na chleb", Jowisz: "pieniadze leza na ulicy" Odpowiedz Link
ggossia Re: t/pluton przez 2 dom 22.06.05, 23:05 a co mowi uran w II domu ? "eeeee, nie ma sie co martwic i tak znowu zarobie jakies pieniadze, tylko musze szybko obmyslc jakis plan ", hehe ) Odpowiedz Link
anahella Re: t/pluton przez 2 dom 22.06.05, 23:11 ggossia napisała: > a co mowi uran w II domu ? "eeeee, nie ma sie co martwic i tak znowu > zarobie jakies pieniadze, tylko musze szybko obmyslc jakis plan ", hehe ) albo: "pieniadze to srodek nie cel" Odpowiedz Link
pluton22 Re: w takim razie 21.06.05, 12:18 mam nadzieje, ze to Koch mial racje dzieki wszystkim Odpowiedz Link
ggossia Re: w takim razie 21.06.05, 13:14 ...mysle, ze to zalezy w duzej mierze od wieku danej osoby i aspektow jaki tworzy tranzytujacy pluton.. z moje doswiadczenia, wyglada to tak: przechodzi mi pluton przez II d. w strzelcu i aktualnie tworzy trygon do MC i wszystko wskazuje na to , ze podejme pierwsza w zyciu prace, wakacyjna ale zawsze prace , w gole zaczely mnie interesowac pieniadze bardziej niz zawsze, a raczej ich zrodla , co jest zaskakujace dla wszytskich w moim otoczeniu, mam nadzieje, ze ten trygon mi pomoze ... Odpowiedz Link