Dodaj do ulubionych

Koniunkcja Mars/Saturn

17.06.06, 13:08
Tranzytujaca koniunkcja Mars/Saturn uscisla sie do urodzeniowego Marsa ( IX dom Lew 10°08')
mojego dziecka. I wlasnie 20 czerwca uparla sie leciec do Maroka na wakacje. W urodzeniowym
Mars jest w kwadracie do koniunkcji Saturn/Pluton w XII domu, kwadracie do Ksiezyca (na dsc.) i
trygonie do koniunkcji Jowisza/Urana (I dom).
Ciekawi mnie jak moze sie realizowac taki tranzyt ?
Obserwuj wątek
    • arcoiris1 Re: Koniunkcja Mars/Saturn ITA-USA 17.06.06, 23:02
      oby nie tak jak w tym meczu... niesamowity był ogladaliście? Brutalny,
      dramatyczny, lał sie pot, krew (tego Amerykanina sfaulowanego) i łzy -
      dosłownie (znajomy Włoch sie az poryczał pzy tym samobóju, musiałam go
      uspokajać wink
      Zapenwe to koniunkcja, juz bardzo ścisła w opozycji do Chirona
      • arcoiris1 Re: Koniunkcja Mars/Saturn ITA-USA 17.06.06, 23:04
        60 fauli!!!!!
    • neptus Re: Koniunkcja Mars/Saturn 18.06.06, 13:05
      Na takim tranzycie, to najlepiej spędzić wakacje wedrując po górach albo
      przemierzając kilometry na rowerze, prosi się o wysiłek fizyczny.
      Chyba i tak nie sadzisz, że ją do czegokolwiek przekonasz przy takim układzie?
      Realizuje (Mars/Saturn na Marsie w 9 d.) swoje najbardziej osobiste potrzeby
      (Jowisz/Uran w 1 domu). Popatrz też na relokację.
      • hattric Re: Koniunkcja Mars/Saturn 18.06.06, 15:55
        Tak może być, że najlepszy wtedy wysiłek fizyczny. Jest jednak też druga strona
        medalu, gdy Słońce jest do tej koniunkcji w kwadracie w urodzeniowym. W
        zalezności od położenia w domach stawiałbym na kłopoty z sercem. Od zawału
        poprzez ujawnienie się wady serca. Jakoś to jedyne co mi przyszło do głowy przy
        takiej koniunkcji w Lwie.
        H.
        • transwizje Re: Koniunkcja Mars/Saturn 18.06.06, 16:21
          E tam, moim zdaniem już samo Maroko wystarczy za góry i rowery, żeby się nieźle
          zmęczyć upałem i facetami, przed którymi trzeba być ciągle na baczności. No,
          pewnie w Maroku nie tak strasznie, jak w dalszej Arabii, ale zawsze.
          ES
          • mii.krogulska Re: Koniunkcja Mars/Saturn 19.06.06, 01:33
            Witam,
            jeśli się uda - problem z paszportem jest wymowny dla tego tranzytu - będzie po
            powrocie recytować Pieśń o Rolandzie wink

Pozdrawiam, Mii
      • makaryna Re: Koniunkcja Mars/Saturn 18.06.06, 23:58
        > Chyba i tak nie sadzisz, że ją do czegokolwiek przekonasz przy takim układzie?
        > Realizuje (Mars/Saturn na Marsie w 9 d.) swoje najbardziej osobiste potrzeby
        > (Jowisz/Uran w 1 domu)

Taka naiwna to ja nie jestem smile
        Podrozowanie to jej druga natura !!! (Przy Marsie i Wenus w IX, Jowisz w Strzelcu w I, a i wezel Pd.
        tez w Strzelcu)
        Jednak jest pewna "szansa", ze jednak nie pojedzie, albo wyjazd sie odwlecze.... okazalo sie, ze
        paszport ma niewazny od kilku dni. W poniedzialek sie okaze kiedy dostanie nowy.
        Troche sceptycznie patrze na ten jej wyjazd, bo w zeszlym roku przy tranz. Saturna przez urodz.
        Marsa dostala dosyc powazne zapalenie pecherza, ktore sie ciagnelo pomimo antybiotykow. Teraz
        podobny tranzyt, tylko wzmocniony tranz. Marsem, dlatego mnie to niepokoi.

> Popatrz też na relokację.
        Przy relokacji niewiele co sie zmienia: tylko Wenus "przeskakuje" do X domu.
        Asc. zaledwie o 1° w stosunku do Oslo (Skorpion), a o 2 ° w stosunku do miejsca zamieszkania z
        ostatniego roku. Miejsca urodzenia (Warszawa) nie bardzo biore pod uwage, bo mieszkala tam do
        6-tego roku zycia (wtedy to i Slonce ma w IX).
        • neptus Re: Koniunkcja Mars/Saturn 19.06.06, 11:49
          Wenus w 10 może właśnie sprzyjać problemom z drogami moczowymi i przydatkami.
    • allija Re: Koniunkcja Mars/Saturn 20.06.06, 00:12
      No to juz troche widać jak sie realizuje, sprzeciw matki /ksieżyc/.
      Nie chce mi sie zaglądać do papierów ale, jak dobrze rozumiem, mars obecnie w
      koniunkcji z saturnem tranzytuje marsa urodzeniowego córki. To, ze jest tam
      saturn to nie jest źle bo nadaje kształt poczynaniom córki, organizuje je i
      urzeczywistnia choć, jak to saturn, z opóźnieniami /nieważny paszport/.
      Ale jeśli mars jest w kwadraturze do saturna ur. to tranzytujacy saturn jest
      też w kwadracie do swojej urodzeniowej pozycji, czy tak? No i tego juz
      zlekceważyc nie powinnas bo jest to bardzo ważny aspekt. Jak on sie może
      zrealizować to powinnaś prześledzic to co i gdzie zrobił do tej pory w życiu
      córki.
    • beatka38 Re: Koniunkcja Mars/Saturn 20.06.06, 14:21
      Mnie się tez uściśla, ale do natalnego marsa w 11 domu. Innych aspektów
      tranzytujący mars i saturn nie robią. Ponadto tranzytujący Jowisz z 2 domu w
      kwadracie do marsa.
      Strasznie się dzisiaj pokłóciłam w pracy......

Pozdrawiam, B
    • makaryna Realizacja tranzytu 04.07.06, 00:16
      Wydaje mi sie, ze winna jestem tu opowiedziec jak ten tranzyt sie zrealizowal.
      A wiec:
      1. Niewazny paszport: dostala nowy, tymczasowy 20.06. ( za drugim podejsciem, bo zdjecie nie
      takie)
      2. Podroz przelozona na 22.06.
      3. 21.06: okazuje sie, ze musi dostarczyc papiery w Paryzu, wiec caly harmonogram podrozy nalezy
      zmienic
      4. Pieniadze miala dostac przelewem do 21.06, ale nie dochodza, dostaje ode mnie gotowke.
      5. 22.06. ma 3 loty do Casablanki przez Paryz
      6. 22.06. rano winda sie psuje, taszczymy walizke z 6-tego pietra, autobus na lotnisko ucieka,
      zostaja jeszcze 2 loty
      7.22.06. drugi lot przepelniony, nie moga ja zabrac
      8. 22.06. gubi polowe gotowki na lotnisku
      9. ostatni lot, rowniez przepelniony, nie chca ja zabrac, wpada w furie, pilot zabiera ja do kabiny
      10. osoba, ktora na lotnisku powinna odebrac od niej papiery nie pojawia sie, lot do Casablanki
      ucieka przed nosem.
      11. 23.06 sama zanosi papiery i bierze lot do Maroka
      12. Kolezanka, ktora miala ja zabrac z lotniska nie pojawia sie, ale o tym dowiedzialam sie pozniej,
      bo limit na telefonie sie wyczerpal i nie mialam z nia kontaktu.

Czyli, cala ta podroz to tylko, problemy, problemy, problemy...... zakonczylo sie jednak wszystko
      szczesliwie. Chyba dzieki jej determinacji: koniunkcja Saturn/Pluton w urodzeniowym, albo kwadrat
      tej koniunkcji do Marsa na ktorym byl tranz. Mars/Saturn.
      • liilou Re: Realizacja tranzytu 07.07.06, 12:32
        Sprawdziłam swoje i kółko i proszę bardzo pod koniec lipca Saturn robi
        koniunkcję do natalnego Marsa w XII domu. Pół roku temu (nieświadoma tego
        faktu) zaplanowałam sobie wyjazd na kilka dni w Tatry Wysokie. He,he dokładnie
        na okres tej koniunkcji. To się nazywa mieć wyczucie czasu !
        Dodatkowo w przyszłym tygodniu Mars mi wlezie na natalnego Saturna też w XII.
        Przez cały ten tydzień cieżko pracuję fizycznie - oprócz pracy zawodowej typowo
        biurowej prowadzę wieczorem warsztaty taneczne. Przyszły tydzień zapowiada się
        tak samo wink
        Zgodnie z waszymi wpisami albo nabiorę niesamowitej kondycji albo umrę na zawał
        serca z przemęczenia wink
        • dori7 Re: Realizacja tranzytu 08.07.06, 01:12
          liilou napisała:

> Sprawdziłam swoje i kółko i proszę bardzo pod koniec lipca Saturn robi
          > koniunkcję do natalnego Marsa w XII domu. Pół roku temu (nieświadoma tego
          > faktu) zaplanowałam sobie wyjazd na kilka dni w Tatry Wysokie. He,he
          dokładnie
          > na okres tej koniunkcji. To się nazywa mieć wyczucie czasu !

Czas jak najlepszy, bo pewnie wreszcie snieg stopnieje smile) Wrocilam z gor
          przedwczoraj w nocy - szlak na Rysy wciaz bardzo niebezpieczny, zalega duzo
          sniegu, w pierwszy sloneczny dzien (poniedzialek), pociagnely na nie tlumy
          zachwyconych pogoda wycieczek typu tatus z malzonka i dziecmi, zasapani
          nieludzko juz na wysokosci Czarnego Stawu, ale na szczescie wiekszosc miala
          dosc rozumu, pozawracala z trasy i nastepnego dnia potuptala na Szpiglasowa.
          Platy sniegu (na tyle duze, ze mozna fantazjowac o lodowcach tongue_out) leza tez na
          szlaku na Przelecz pod Chlopkiem, snieg jest tez na Zawracie i na odcinku
          Zawrat-Swinica. Jak milo powspominac ten sniezek, siedzac w dusznym, nagrzanym
          jak piec, dusznym mieszkaniu...
          • liilou Re: Realizacja tranzytu 10.07.06, 13:52
            Dzięki Dori,
            Lejesz miód na moją duszę. Właśnie siedzę w biurze ( czyt. w saunie)
            Zajrzałam do planu wycieczki sporządzonego przez kolegę - organizatora jeszcze
            w styczniu (Słońce w Pannie - czemu mnie to nie dziwi..)
            W planie zarówno Zawrat jak i Rysy może jakieś ochłapy śniegu jeszcze będą....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka