Dodaj do ulubionych

fachowość, profesjonalizm

24.07.06, 15:59
Ciekawa jestem co w horoskopie moze wskazywac na te wlasnie cechy. Czasem
mamy wrazenie, ze druga osoba jest w specem w danej dziedzinie nie znajac tak
naprawde jej calej wiedzy. Czesto to tylko gra pozorow ale bardzo skuteczna.
Jak to sie ma do ukladu w radixie? A moze kwestia lezy tylko w naszym
subiektywnym odczuciu czyli uwage nalezy zwrocic na synastrie?
Obserwuj wątek
    • lzygan Re: fachowość, profesjonalizm 24.07.06, 16:29
      na pewno w początkowym okresie, gdy spotykamy się z daną osobą -
      wygadanie - jasność i precyzyjność tego co mówi o tym z czym mamy problem,
      pewność siebie - teksty w stylu - "tak, tak, to stary problem, wiem o co chodzi"

decydują tu zapewne: trzeci dom, planety w nim i dyspozytor, a także merkury,
      taka np. koniunkcja merkurego z jowiszem w bliżniętach i III domiesmile - nie wiem
      czy ktoś by go przegadał, jowisz dodaje tutaj pewności siebie, wiarę i optymizm,
      a to jest bardzo ważne w rozmowie z kimś na kim ma się wywrzeć wrażenie,

myslę, że tez jednak odgrywa tu rolę synastria, nie wszyscy mogą lubieć zbyt
      pewnych siebie i zbyt wygadanych

a potem to już raczej decyduje, kto co rzeczywiście umie
      • limetka77 Re: fachowość, profesjonalizm 24.07.06, 19:44
        lzygan napisał:

> decydują tu zapewne: trzeci dom, planety w nim i dyspozytor, a także merkury,
        > taka np. koniunkcja merkurego z jowiszem w bliżniętach i III domiesmile - nie wiem
        > czy ktoś by go przegadał, jowisz dodaje tutaj pewności siebie, wiarę i optymizm
        > ,
        > a to jest bardzo ważne w rozmowie z kimś na kim ma się wywrzeć wrażenie

Dobrze wiedzieć smile W Lwie też? wink
    • anahella Re: fachowość, profesjonalizm 25.07.06, 00:55
      Jesli taka osoba blyszczy, to robi to Sloncem - nie wiem czy chodzi o Slonce np.
      na MC, czy w kon. z wazna planeta, albo gdy jest bardzo mocno aspektowane.
      Patrzylabym najpierw na Slonce, a potem na synastrie.
    • neptus Re: fachowość, profesjonalizm 25.07.06, 15:28
      Mocno wyeksponowany Saturn sprawia zawsze wrażenie odpowiedzialności i
      profesjonalizmu.
      • neptus Re: fachowość, profesjonalizm 25.07.06, 15:30
        Oczywiście, jest to znowu wątek na odwrót. Szukamy zawsze, co daną cechę
        eksponuje w konkretnych horoskopach, a nie na odwrót.
        • anahella Re: fachowość, profesjonalizm 25.07.06, 17:30
          No dobra, to na moim przykladzie: ludzie wierza we mnie, pokladaja wiecej niz
          jestem warta: Slonce na MC i mocny Saturn - chyba wystarczy?

dzis jedna z redaktorek przeszla sama siebie: zapytala mnie o zdanie w kwestii
          kulinarnej.. Mnie! Chociaz doskonale wie, ze ja zwykle jadam ziemniaki z ryzem i
          surowka, na cieplo odzywiam sie tylko gdy jestem w pracy (jest tam bufet) a w
          domu nie robie nic co wymaga wysilku wiekszego niz posmarowanie chleba maslem
          (nawet chleb kupuje krojony). A jednak uwierzyla, ze moge poradzic cos w sprawie
          kulinarnej... I skad ludzie to biora? Z mojego Slonca!
          • makaryna Re: fachowość, profesjonalizm 25.07.06, 18:51
            mnie sie wydaje, ze to Slonce...U mnie jest w VIII domu i nic nie mam
            oficjalnie, ani profesjonalnie z finansami do czynienia.
            Mnie ludzie ufaja prywatnie w sprawach pieniedzy... Tzn. albo prosza mnie o
            przetrzymanie pieniedzy, albo upowazniaja mnie na swoje konto ( pomimo ze
            najblizsza rodzina, tzn. corka, zona nie sa upowaznione), albo upowazniaja mnie
            na swoje nieruchomosci, albo oddaja mi je do dyspozycji. Traktuje to jako
            niejako zlo konieczne, bo ciezko przyjaciolom odmowic, ale nie pale sie do tego
            absolutnie....
            Na 17 lat tylko raz skorzystalam z domu w Hiszpanii smile
            Zdazaja sie nawet takie przypadki, ze nieznajoma pani w sklepie poprosila,
            zebym popilnowala jej torebke !!!
            Nawet w poprzedniej pracy szef w pierwszym tygodniu pracy dal mi wszelkie
            upowaznienia odnosnie finansow firmy. Zaszokowalo to wszystkich, bo nikt dotad
            w historii firmy, nawet po wielu latach pracy nie dostal takich uprawnien...
            Co ciekawe, jak mialam 2 lata temu klopoty finansowe, to wszyscy znajomi jak
            jeden proponowali mi pomoc, pomimo ze o to nie prosilam. Oczywiscie nie
            skorzystalam, ale przyjemnie jest wiedziec, ze w razie totalnej klapy jest na
            kogo liczyc.
            • neptus Re: fachowość, profesjonalizm 25.07.06, 22:31
              Slonce zwraca uwage, to na pewno. Ale samo Słońce to za mało na zaufanie.
              Najbardziej "poważne" i odpowiedzialne wrazenie robi Saturn. Moze tez czasem
              działać Jowisz, który dodaje optymizmu i wzmacnia poczucie bezpieczeństwa
              (czasem złudne).
              • makaryna Re: fachowość, profesjonalizm 25.07.06, 23:13
                neptus napisała:

> Slonce zwraca uwage, to na pewno. Ale samo Słońce to za mało na zaufanie.
                > Najbardziej "poważne" i odpowiedzialne wrazenie robi Saturn. Moze tez czasem
                > działać Jowisz, który dodaje optymizmu i wzmacnia poczucie bezpieczeństwa
                > (czasem złudne).

Byc moze.... u mnie Saturn jest..... saturniczny smile)))
                tzn. w Koziorozcu w VI domu. I jest to jedyna planeta w calym moim horoskopie,
                ktora ma tylko harmonijne aspekty i siedzi "u siebie"... Ogolnie nie moge
                narzekac na niego, poczciwy z niego staruszek smile
                A Jowisza mam rzeczywiscie wesolego i optymistycznego, bo w V domu, ale czy on
                siedzac w skorpionie uwiklany w same kwadraty i opozycje (chociaz to nie
                pomniejsza jego optymizmu)daje poczucie bezpieczenstwa, to nie wiem.
                Slonce byc moze okresla dziedzine tego zaufania.
              • iokepine Re: fachowość, profesjonalizm 25.07.06, 23:17
                neptus napisała:

> Slonce zwraca uwage, to na pewno. Ale samo Słońce to za mało na zaufanie.
                > Najbardziej "poważne" i odpowiedzialne wrazenie robi Saturn. Moze tez czasem
                > działać Jowisz, który dodaje optymizmu i wzmacnia poczucie bezpieczeństwa
                > (czasem złudne).

Myślę, że profesjonalizm daje Saturn, natomiast wrazenie profesjonalizmu -
                Jowisz, Słońce i Wenus. Są wszak swietni specjaliści, którzy nie robią
                niesamowitego wrazenia na pierwszy rzut oka i z czasem - charakterystyczne dla
                Saturna - wyrabiają sobie markę. Są też i tacy, którzy niewiele umieją, za to
                potrafią się świetnie reklamować - i tutaj poza Jowiszem patrzyłabym na Neptuna.

Ideałem byłoby połączenie jednego z drugim - a więc miłe układy Jowisz-Saturnsmile

Poza tym synastria, synastria o jeszcze raz synastria - dla jednej świetnym
                specjalistą jest X, dla drugich Ywink
                • neptus Re: fachowość, profesjonalizm 26.07.06, 00:38
                  Ano własnie. Przy dobrej synastrii, to nawet idiota wydaje sie geniuszem!. smile))
                • dori7 Re: fachowość, profesjonalizm 26.07.06, 02:38
                  iokepine napisała:

> Myślę, że profesjonalizm daje Saturn, natomiast wrazenie profesjonalizmu -
                  > Jowisz, Słońce i Wenus.

Znam taki przypadek, mistrz swiata w robieniu swietnego wrazenia - Lew z asc w
                  Lwie i MC w Byku, Wenus w sekstylu do MC i trygonie do Ksiezyca na Jowiszu.
                  Plus niestety na zgube tej osoby - Saturn na Marsie, realizowany w stylu: juz
                  dawno osiagnalbym wielki sukces, ale ten wstretny swiat rzuca mi klody pod nogi
                  i hamuje moje dzialania, co usprawiedliwia porazki, spowodowane tak naprawde
                  brakiem solidnej, zmudnej pracy, bo czlowiekowi z taka charyzma nawet
                  potluczone szklo z drogi schodzi, zeby mu bylo wygodniej isc! Niestety stosunek
                  wywartego wrazenia do rzeczywistych umiejetnosci - odwrotnie proporcjonalny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka