coill 18.08.06, 17:37 Jak go obliczyc prawidlowo,? jedyne co wiem to to,jakie dane sa do tego potrzebne(miejsce,data i gozdzina urodzenia)ale co daej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulenka7 Re: ASCENDENT 18.08.06, 17:45 Na piechotę liczyć by mi się nie chciało, można skorzystać z dostępnych w necie programow astrologicznych np. z Uranii albo ze strony www.astro.com. Wyślij mi dane mailem, sprawdzę Ci. Odpowiedz Link
neptus Re: ASCENDENT 19.08.06, 01:54 Mozna także obliczyc go z Tablic Domów. Tam jest dokładny opis. Efemerydy i tablice domów to standardowe wyposażenie astrologa. Nie zawsze ma sie pod ręka komputer z programem. Odpowiedz Link
all2 Re: ASCENDENT 19.08.06, 02:50 To takie gadanie. Jak nie ma komputera pod ręką, to się czeka aż będzie Łatwiej teraz o komputer niż o tablice domów, ja sama ostatni raz liczyłam na piechotę przed laty, gdy mnie tego uczyli, i nie znam nikogo, kto by naprawdę liczył zamiast lecieć i wklepywać na klawiaturze. Natomiast rysowanie ręczne - jak najbardziej tak, nawet jeśli mam wydruk z komputera, to zawsze mażę po nim kolorowo i dopiero wtedy zaczynam coś widzieć. Odpowiedz Link
all2 Re: ASCENDENT 19.08.06, 02:52 Ale efemerydy papierowe mam, już mi się rozlatują od nadużywania, szybciej i łatwiej się sprawdza niż w programie. Odpowiedz Link
cynthia8 Re: ASCENDENT 19.08.06, 07:03 Ja tez mam efemerydy papierowe i bardzo lubie z nich korzystać , wolę też wydrukować "kółko" i w nie patrzeć , niż w ekran komputera. Chociaż z czasem to się człowiek przyzwyczaja i do elektroniki. Odpowiedz Link
coill Re: ASCENDENT 17.02.07, 21:06 a skad wiziac te efemerydy?? al;bo moxze jaki program wam to liczy, bo co ztego ze wiem skad bierzecie ascedenty,skoro i tak nie wiem w jaki sposob je policzyc.. Odpowiedz Link
all2 Re: ASCENDENT 17.02.07, 22:10 www.astro.com albo któryś z programów stąd: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=18097607 Wpisujesz dane i program liczy. Najprościej zacząć od astro.com, to program online. Odpowiedz Link
neptus Re: ASCENDENT 19.08.06, 18:46 Ja korzystam z tablic i efemeryd, kiedy jestem poza domem, np. na wakacjach, w szpitalu itp. Jak sie "zaskoczy", to nie jest wcale takie zmudne, zwłaszcza, kiedy nie upieramy sie przy super dokładnych obliczeniach, a wystarcza nam mocno zaokrąglone "około". W Wiekszości przypadkow wystarcza. Używam także efemeryd do przeglądania tranzytow. Wbrew pozorom jest często szybsze, niz kecenie kółkiem w nieskończoność. Odpowiedz Link
queenmaya Re: ASCENDENT 17.02.07, 22:43 all2 napisała: > To takie gadanie. Jak nie ma komputera pod ręką, to się czeka aż będzie > Łatwiej teraz o komputer niż o tablice domów, ja sama ostatni raz liczyłam na > piechotę przed laty, gdy mnie tego uczyli, i nie znam nikogo, kto by naprawdę > liczył zamiast lecieć i wklepywać na klawiaturze. A ja wstydziłam się przyznać, że mam takie podejście do liczenia. Ja też liczyłam w szkole, a po szkole natychmiast i z radością zapomniałam jak to się robi. Miło wiedzieć, że nie jestem sama > Natomiast rysowanie ręczne - jak najbardziej tak, nawet jeśli mam wydruk z > komputera, to zawsze mażę po nim kolorowo i dopiero wtedy zaczynam coś widzieć. No popatrz, znów mamy podobnie: jak sobie nie pomażę wszystkimi możliwymi kolorami na wydruku, to w ogóle nie wiem, co tam jest w tym kółku. I jeszcze tam sobie liczę na boku różne dziwne rzeczy i notuję co mi wpadnie do głowy, wypisuję na kolorowo aspekty itp., a klienci się dziwią, że horoskop jest taki kolorowy. Odpowiedz Link
zocha.w Re: ASCENDENT 17.02.07, 23:50 Mam nomogram do obliczania Ascendentu - jedna kartka papieru, na odwrocie zrobiłam opis, jak z tego korzystać. Liczy oczywiście nie z dokladnością co do minuty, ale do 1-2 stopni. Można mieć zawsze pod ręką. Jak mi podasz swój adres pocztowy (na mojego maila gazetowego), to po niedzieli Ci wyślę. Odpowiedz Link