amazela 16.01.13, 23:56 Co zrobic z osobą, która nie zapłaciła za wróżbę ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma_ewa01 Re: pytanie do adminek 17.01.13, 00:10 Odgrzebać w starych postach Czarną liste osób niepłacących za wróżbę i wpisać tę osobę. Jeśli sie nie uda- założyc nowy wątek pod takim tytułem i napisać, kto to taki oraz podać link do wątku, w którym wróżyłas tej osobie. M Odpowiedz Link
brygida53 Re: pytanie do adminek 17.01.13, 14:15 Czy to nie rola adminek - szukanie starych wątków, jak również sprawdzanie proszących czy spełniają warunki by później nie było problemu z płaceniem...skąd koleżanka ma wiedzieć jaki miał tytuł ten wątek??gdzie gp szukać? Tak to jakoś to forum na bezpańskie zaczęło wyglądać... Bo dawna szkółka to już na pewno nie jest...;-( Odpowiedz Link
algaria Re: pytanie do adminek 17.01.13, 14:25 Właśnie - sama szukałam tego wątku i okazało się że jest zarchiwizowany to jak koleżanka ma go odszukać? Może dziewczyny (adminki) załóżcie nowy i przyszpilcie - wtedy już więcej nie umknie. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: pytanie do adminek 17.01.13, 19:18 Ja niestety nie mam takich uprawnień ani możliwości przyszpilania wątku. Mogę, jak każdy inny użytkownik, po prostu założyć nową czarną listtę, którą trzeba będzie co jakiś czas podbijać. M Odpowiedz Link
amazela Re: pytanie do adminek 17.01.13, 19:42 Też szukałam tej listy, ale jej nie znalazłam. Może więc poczekajmy, az przeczyta te posty osoba mająca uprawnienia do przyszpilenia tej listy, a póki co informacja o niezapłaconej wróżbie jest w świeża i można chyba założyć, że każdy się zapoznał z nią i nie będzie drugi raz stawiał kart osobie pod takim nickiem, gdyby pojawiła się ponownie prośba z jego strony. Trochę to bez sensu zakładać drugą listę, bo ktoś ze starej mógłby po raz kolejny skorzystać ze starego nicku i znów olać zasady tego forum. Nie chodzi przecież o to, że mi tak zależy na jakimś przepisie na ciasto czy coś w tym stylu. Chodzi o to, żebyśmy nie były olewane, jesli juz jakieś zasady stawiania kart ustalono. Dla wielu osób to i tak rewelacja, że w ogóle jest to forum i można poprosic o wróżbę praktycznie za darmo (po co to za wysiłek -wysłać cokolwiek na maila), pomijam osoby, które płacą od serca czyli czymś naprawdę swoim, przemyślanym, chcacych sprawic komus przyjemność. I o to chodzi. O wymiane pozytywnej energii Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: pytanie do adminek 17.01.13, 19:35 Kimże ty jesteś dobra kobieto ? Nie widziałam Cię na forum, zrobiłaś coś dla niego, udzielałaś się, pomagałaś, zasiadałaś z nami w ławkach Szkółki? A może marzy Ci się zadyma i chciałabyś nas skłócić? Nie podoba Ci się obecny kształt forum- to proszę, pokaż, co można zrobić, rąk Ci u nas do pracy brakuje, ale nie, lepiej język strzępić i wylewać swoje frustracje czy gorzkie żale. Bleee M Odpowiedz Link
amazela Re: pytanie do adminek 17.01.13, 19:46 ma_ewa01 napisała: > Kimże ty jesteś dobra kobieto ? Nie widziałam Cię na forum, zrobiłaś coś dla ni > ego, udzielałaś się, pomagałaś, zasiadałaś z nami w ławkach Szkółki? A może mar > zy Ci się zadyma i chciałabyś nas skłócić? Nie podoba Ci się obecny kształt for > um- to proszę, pokaż, co można zrobić, rąk Ci u nas do pracy brakuje, ale nie, > lepiej język strzępić i wylewać swoje frustracje czy gorzkie żale. Bleee > M To było do mnie? Za długo pisałam swojego posta i takie coś dostałam , choć nie napisałam ani jednego przykrego słowa nikomu? A może napisałam, ale nie zauważyłam?? To oświeć mnie proszę. Co to ma w ogóle być'? Odpowiedz Link
ma_ewa01 do amazela 17.01.13, 22:08 Oczywiście , że to nie było do Ciebie, amazela tylko do brygida 53. Spoko. Przyjrzyj sie dobrze, moja wypowiedź dotyczy jej posta. M Odpowiedz Link
amazela Re: pytanie do adminek 17.01.13, 19:50 ma_ewa01 napisała: > Kimże ty jesteś dobra kobieto ? Nie widziałam Cię na forum, zrobiłaś coś dla ni > ego, udzielałaś się, pomagałaś, zasiadałaś z nami w ławkach Szkółki? A może mar > zy Ci się zadyma i chciałabyś nas skłócić? Nie podoba Ci się obecny kształt for > um- to proszę, pokaż, co można zrobić, rąk Ci u nas do pracy brakuje, ale nie, > lepiej język strzępić i wylewać swoje frustracje czy gorzkie żale. Bleee > M I wiesz, co.... Uważam, że owszem, już zrobiłam coś dla tego forum. Nikogo nie obraziłam, postawiłam paru osobom karty, niczego nie żądałam w zamian, nie byłam dla nikogo niemiła, zastosowałam się do WASZYCH zasad (zakładając, że jestem jakąś tam przybłędą z zewnątrz po tym jak mnie obraziłaś) i nie zasłużyłam na Twoją podłą odpowiedz! Odpowiedz Link
bronxi Re: pytanie do adminek 17.01.13, 20:05 amazela ale z tego co ja sie orientuje to nie jest to wypowiedz do ciebie tylko brygida53, wiec nie potrzebnie sie złoscisz, faktycznie ma_ewa01 ma racje ze ktoś chce narobic tu nie potrzebnego fermentu... Odpowiedz Link
algaria Re: pytanie do adminek 17.01.13, 20:51 Nie chce bronić Brygidy ale powiedziała głośno to co inne dziewczyny mówią po cichu (to że szkółka się zmieniła). Podejrzewam, że nikt nie chce narobić fermentu, bo po co kłótnie i swary głupie (Ewo nie denerwuj się nie ma powodu się unosić) - została zwrócona uwaga na fakt że wątek "Czarna lista" powinny odszukać adminki, bo to ich rola i on jest gdzieś w archiwach i nikt zwykły nie da rady go wyciągnąć. Również Brygida wytknęła to że adminka powinna sprawdzić proszącego. Pod tymi "zarzutami" i ja się mogę podpisać - zresztą wyraziłam już swoje zdanie. Ton wypowiedzi Brygidy owszem jest surowy, konkretny, ale nie chamski. - nie czepiajcie się kogoś za to że ma swoje zdanie i co myśli. Owszem mogłabyś się Brygida czasem odezwać, ale może się uczysz, albo nie masz odwagi - nie wiem nie znam Cię - może zabierzesz głos w dyskusji "dobra kobieto jesteś tu tylko przelotem?" Przyszpilić wątek może tylko Godotka bo ona jest właścicielem Odpowiedz Link
bronxi Re: pytanie do adminek 17.01.13, 21:01 w takim razie ja przeraszam ze sie tez wtraciłam, bo ja tylko chciałam powiedziec, że to nie bylo raczej do amazela.. ja nie moge sie wypowiadac na temat szkołki, jedynie mogę być wdzięczna osobą, które z dobrej checi chcą zerknac dla mnie w karty i jeszcze raz dziekuje Pozdrawiam i miłego wieczórku zycze Odpowiedz Link
babowa Re: pytanie do adminek 17.01.13, 21:31 ja cicho ciemna, ale troche sie do szkólki przylepiłam dziwne, ze tylko wlasciciel ma wszelkie uprawnienia a coz to za "wiedza tajemna"jest tu ukrywana by pozostałe adminki nie miały takich samych uprawnien? wychodzi na to ze adminki maja jedynie funkcje porzadkowe na forum bez uprawnien? i słusznie brygida zauwazyła, forum sprawia wrazenie niczyjego jest inaczej, dziwnie i nijako jakos forum tworza osoby piszacy, ale jesli ktos słusznie nazywa rzecz po imieniu i mowi o tym głosno, to nalezy go traktowac z buta? dzieki osobom z charakterem forum nabiera dynamizmu, tetni odpowiedz ma_ewy troche na wyrost i prosze, bez obrazy, takie sa moje odczucia Odpowiedz Link
amazela Re: pytanie do adminek 17.01.13, 21:43 Dziewczyny, z jednej strony dziekuję Wam za to, że nie ze mna skojarzyłyście wypowiedz M. Z drugiej jednej strony sądzę, że ta wypowiedz tyczy się mnie, bo nie ma wymienionego imienia Brygidy, ani zacytowanej jej wypowiedzi, a to ja załozyłam ten wątek. Poza tym Brygida nie napisała nic obrazliwego, więc ta wypowiedz nie ma sensu moim zdaniem ani odnosnie do niej ani do mnie. Spytałam przecież tylko co zrobić z osoba, która nie placi za wróżbę. Tak czy inaczej dzięki, że wyraziłyscie swoje zdanie Odpowiedz Link
leda-is-one Re: pytanie do adminek 17.01.13, 21:53 babowa napisała: > ja cicho ciemna, ale troche sie do szkólki przylepiłam > dziwne, ze tylko wlasciciel ma wszelkie uprawnienia > a coz to za "wiedza tajemna"jest tu ukrywana by pozostałe adminki nie miały tak > ich samych uprawnien? > wychodzi na to ze adminki maja jedynie funkcje porzadkowe na forum bez uprawnie > n? > i słusznie brygida zauwazyła, forum sprawia wrazenie niczyjego > jest inaczej, dziwnie i nijako jakos > forum tworzą osoby piszący, ale jeśli ktoś słusznie nazywa rzecz po imieniu i m > owi o tym głośno, to należy go traktować z buta? > dzięki osobom z charakterem forum nabiera dynamizmu, tetni > odpowiedz ma_ewy trochę na wyrost > i proszę, bez obrazy, takie są moje odczucia O jak cudnie widzieć znowu te kurczaczki!!! Bardzo mi się podobają,ale Twoja wypowiedz jeszcze bardziej,podpisuje się pod Wami/Tobą,amazelą,brygidą i algarią/ Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: pytanie do adminek 17.01.13, 22:37 Moze jeszcze raz wyjaśnię - mój post dotyczył Brygida 53. Jeszcze raz powtarzam, że ja nie mam takich uprawnień, zeby przyszpilać wątki i wchdzic do archiwum to po pierwsze, po drugie , faktycznie pełnie funkcję głównie porządkową, po trzecie każdy moze sam sprawdzić, ćzy dana osoba ma posty, klikając w szukaj na forum- wpisac nicka osoby. Zwylke, gdy sie pojawia nowa twarz, to sprawdzam w miarę możliwości. Po trzecie najbardziej mnie wkurzyło, ze odezwała sie osoba, która raczej za wiele na forum nie zdziałała. gdyby to np Algaria, Czujka, Coill, czy inna stała forumka wystąpiła z taka myslą, byłoby ok. Najgorsi są tacy naprawiacze teoretycy - wpadnie, narobi zadymy i zniknie na wieki. Po czwarte - jestem adminem od chyba 5-ciu czy 6 lat lat i o ile pamiętam odkąd Królowa abdykowała, nie było poważniejszej awantury na forum za mojej kadencji, ale może to źle... Po piąte im mniej wcinania admina, tym lepiej i zgodniej funkcjonuje forum. A po szóste chetnie oddam przemiłej brygida 53 pałeczke admina. Po siódme, amazela, nawet, jeśli mój post byłby do Ciebie, ( choć oczywiście nie był - Tobie przecież od razu odpowiedziałam) uważam, że przegięłaś. Po ósme zadymy, namawianie się, tworzenie klik i koalicji zupełnie nie leża w mojej naturze. Nic na siłę- potrzeba nowej krwi, jestem za. Pozdrawiam M Odpowiedz Link
amazela Re: pytanie do adminek 17.01.13, 22:49 Ma_ewa,a w którym momencie przegiełam? Twój post odebrałam jako atak przeciwko sobie, bo nie wspomniałaś w końcu imiennie, o kogo Ci chodzi, a to ja załozyłam wątek. Jeśli chodzi o Brigidę, to przeciez nie wiesz, kim jest ta osoba, może skoro wygłasza takie komentarze, to uczestniczyła w tworzeniu tego forum? Może to nie jest naprawiacz teoretyk? Naprawdę jestes adminem od 5 czy 6-lat? Bo to kawał czasu. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: pytanie do adminek 17.01.13, 23:05 Własnie stąd wiem, ze jestem adminem i to od tylu lat. Nie znam tej osoby, nigdy wczesniej nie było jej na forum. Wpadła sobie pokrytykować, uświadomić mnie jaka jest rola admina, no sorry. A z czym przegięłaś , ano z tym: I wiesz, co.... Uważam, że owszem, już zrobiłam coś dla tego forum. Nikogo nie obraziłam, postawiłam paru osobom karty, niczego nie żądałam w zamian, nie byłam dla nikogo niemiła, zastosowałam się do WASZYCH zasad (zakładając, że jestem jakąś tam przybłędą z zewnątrz po tym jak mnie obraziłaś) i nie zasłużyłam na Twoją podłą odpowiedz! Cała twoja wypowiedź jest jedną wielką nadinterpretacją i to w dodatku niegrzeczną. To tyle w temacie, M Odpowiedz Link
amazela Re: pytanie do adminek 17.01.13, 23:18 Ma_ewo, Zakladając że to do mnie był skierowany Twój post, to moja odpowiedz byla bardzo dyplomatyczna Skoro nie był do mnie, to powinnam przeprosic, ale jakos nie moge tego zrobic z czystym sumieniem wiedząc, że bylo to skierowane do niejakiej Brygidy, ktora nic obrazliwego nie powiedziała oglądając to z zewnątrz. Z Twojego punktu widzenia okreslenie "bezpańskie forum" może byc jak najbardziej obnrazliwe, skoro jesteś tu tyle lat. Jednak mysle, że wypowiedz B. odnosiła się konkretnie do tego wątku. Jeśli jest regulamin, który ustala, kto może prosić o wróżbę, kto nie i jakie sa warunki, a potem nikt (czyli Ty jako adminka, bo w sumie inne kompetentne osoby się nie pojawiły) nie umie dać odpowiedzi na pytanie,co zrobić z osoba, która nie zapłaciła, tylko cos w rodzaju-szukaj sobie.... Myslę, że B. nie obraziła nikogo. To ja mam się cieszyc, że nie chodzilo o mnie i przepraszac i zwalić wszystko na B.? Jakos mnie to nie przekonuje. Może przemyślę to przez noc i jakbym zmieniła punkt widzenia, to się odezwę Odpowiedz Link
amazela Re: pytanie do adminek 17.01.13, 23:22 I jescze jedno. Możesz powiedzieć, że nie znasz tego nicka (Brygida), ale ona zasugerowała, że zna to forum od dawna, wiec może ją znasz, tylko pod innym nickiem? Chyba że była zawsze milczącym obserwatorem. Jednak chyba nie jest taka anonimowa, jakby się zdawało. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: pytanie do adminek 17.01.13, 23:41 No cóż Amazela, wyszukiwarka pokazuje, że Brygida 53 posiada 4 posty na Szkółce Tarota. A ja jedynie 4132 posty na tym forum. Wnioski wyciągnij sama. M Odpowiedz Link
amazela Re: pytanie do adminek 17.01.13, 23:59 Ma_ewo, rzecz w tym, że ja czytałam Twoje posty i zawsze uważałam Cie za osobę w porządku. Starasz się pomóc innym i jestes ogolnie ok. Dlatego nie rozumiem tego skoku na Brygide. Nic takiego nie napisała, ale moim zdaniem padly ciezkie oskarzenia w jej kierunku. Jednym zdaniem skrytykowała to, jak forum jest prowadzone. Ciebie osobiscie nie skrytykowała, bo wyjasnilaś od razu na poczatku, że nie masz uprawnien do przyszpilenia watku. W dodatku Wyszlo na jaw, że nie tylko Brygida uważa, że nie wszystko działa ok, nie ma się o co obrazać. Wyglada na to, że jestes tu sama jedna jako przedstawiciel administracji i zero wsparcia jak na razie Może stad ta frustracja. Ja miałam na pewno pomroczność, skoro sądziłam, że to do mnie. Ale może Ty jednak też miałaś, skoro tak zle zareagowałaś na krytyke Brygidy. Chyba odpuszczę ten temat. Mam nadzieję, że problem tego wątku zostanie rozwiązany, a sprawa z Brygidą się wyjaśni pozytywnie. Życze Ci spokojnej, dobrej nocy, pozdrawiam. Odpowiedz Link
brygida53 Amazela -przepraszam.. 18.01.13, 06:56 Amazelo!Nic nie zmienia faktu że nalezą Ci się przeprosiny.Przeprosiny za narażenie Cię na ogromny stres i trzymanie Cię w tym stresie przez kilka godzin.Tak ,ten post był do mnie,on się wyświetlił kilka minut przed ukazaniem się Twojego posta Bardzo Cię przepraszam w imieniu swoim i tych którzy tak czują jak ja). Nie miałam złych intencji, zdziwiło mnie tylko że dostajesz instrukcje jak masz zrobić coś. co jest w gestii admina a potraktowano mnie z lekceważącą wyższością i ironicznym pobłażaniem.To jest wyrażone w "dobra kobieto"aż nadto i reszta postu to tylko falbanka.Nie podejmę wojny postowej,jestem w szkółce od kilku lat,nie ma znaczenia ze z czterema postami/teraz będzie juz 5/. Uczę się, czytam podczytuje i też cenie jak Ty ma-ewe.cenie też Ciebie za to co robisz,co właśnie wypunktowałaś wyżej /i tym przegięłaś?/ .Nie będę wymieniać innych osób które cenie-a cenie i lubię czytać- bo to faktycznie pachniałoby kumoterstwem i towarzystwem wzajemnej adoracji. Nie ,Ty w żadnym miejscu nie przegięłaś.. Przepraszam Cię wiec i za to i za to że Ci tak długo kazano czekać..na lakoniczną informacje że to nie Ty a brygida narozrabiała... Brygida w tym wątku zrobiła się odgromnikiem bo jest nikomu nieznana. Takich jak ja podczytywaczy jest codziennie kilku. Amazelo,przyjmij więc przeprosiny,postaraj się jakoś zrozumieć podłoże sytuacyjne,zostań z nami w szkółce,wszak i wśród przyjaciół bywają spory.Generalnie, panuje tu wzajemna życzliwośćBrygida Algario-dobra kobieta jest tu nie tylko przelotem.ale bywa przelotem na Twoim fajnym blogu). amazela napisała: > Ma_ewo, rzecz w tym, że ja czytałam Twoje posty i zawsze uważałam Cie za osobę > w porządku. Starasz się pomóc innym i jestes ogolnie ok. Dlatego nie rozumiem t > ego skoku na Brygide. Nic takiego nie napisała, ale moim zdaniem padly ciezkie > oskarzenia w jej kierunku. Jednym zdaniem skrytykowała to, jak forum jest prowa > dzone. Ciebie osobiscie nie skrytykowała, bo wyjasnilaś od razu na poczatku, że > nie masz uprawnien do przyszpilenia watku. W dodatku Wyszlo na jaw, że nie tyl > ko Brygida uważa, że nie wszystko działa ok, nie ma się o co obrazać. Wyglada n > a to, że jestes tu sama jedna jako przedstawiciel administracji i zero wsparcia > jak na razie Może stad ta frustracja. Ja miałam na pewno pomroczność, skoro > sądziłam, że to do mnie. Ale może Ty jednak też miałaś, skoro tak zle zareagow > ałaś na krytyke Brygidy. Chyba odpuszczę ten temat. Mam nadzieję, że problem te > go wątku zostanie rozwiązany, a sprawa z Brygidą się wyjaśni pozytywnie. Życze > Ci spokojnej, dobrej nocy, pozdrawiam. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Amazela -przepraszam.. 18.01.13, 08:54 Wszystkie strony sie wypowiedziały. Zainteresowani mogą przeczytać i sami wyrobić sobie zdanie. Moja propozycja odnośnie przekazania uprawnień admina jest aktualna. Może któraś z Was dysponuje większą ilością wolnego czasu i zechce poświęcić go Szkółce. Pozdrawiam. M Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Amazela -przepraszam.. 18.01.13, 10:08 Ma-ewo,może nie przekazywać ale dobrać kogoś do pomocy???kandydatury były podawane na początku tej kadencji.Można teraz sięgnąć do ławki rezerwowych.Pozdrawiam serdecznieLeda Odpowiedz Link
algaria Dziewczyny 18.01.13, 13:18 Ewo - tu nie chodzi byś zrezygnowała z administrowania, tak jak żadna z was nie powinna zrezygnować, ale warto dobrać kogoś jeszcze. Sama wiesz że od jakiegoś czasu forum jest na Twoich plecach , a jak każdy tak i Ty sama wszystkiego nie ogarniesz, bo masz również swoje życie osobiste. Widać że chcesz nad wszystkim panować - dobrze wykonywać powierzone funkcje, ale pojedynczo to można iść za przeproszeniem do toalety. My tu musimy "wespół w zespół" Dobrze że wyszedł ten wątek - co było do przewidzenia prędzej czy później bo ujawnił braki i poglądy innych (odważnych innych - bo te mniej odważne to gdzieś na privach szepczą i nie na zasadzie kółka adoracji czy jak ujęłaś kliki ale tego że nie czują się pewnie). Zostało tu wreszcie powiedziane to co się nagromadziło od kilku miesięcy - i nie ważne czy zrobiła to osoba która czyta a wpisane ma 5 postów czy osoba która ma 40 tyś postów. Każdy kto utożsamia się ze Szkółką ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie do tego co mu się nie podoba lub pochwalić to co się podoba - bo każdy ma prawo kształtować to Forum bo od ludzi którzy tu są - jawnie czy nie - zależy jego istnienie. Mówienie skarg i wniosków może skutkować "podniesieniem jakości" forum - udaremnieniem kpin z niego na innych forach (co mnie osobiście bardzo boli) wyśmiewanie nie tylko forum ale i nas uczestniczek, a także zatrzymaniem się na chwilę nad sprawami ważnymi a gdzieś przeciekającymi między palcami. Zauważ że nikt do Ciebie osobiście nie maiła pretensji - wywołanych adminek jest 3 (no z Tobą) i tylko Ty pojęłaś polemikę - trochę za bardzo przyjmując uwagi do siebie jak również wzburzając burzę w szklance wody, bo ktoś kto ma 4 posty śmiał zwrócić uwagę (grzecznie i konkretnie) administracji forum - podkreślam nie Tobie osobiście ale ogólnie. Dobrze dość wywodów bo nawet nie wiem czy przyniosą pożądany skutek. Brygido ciesze się że jesteś "Podfrówak nielotny" i mam nadzieje że zostaniesz z nami - a Twoje uwagi, odwaga i odnośniki do kart są jak najbardziej mile widziane. Przepraszam za potraktowanie Cię w sposób lekceważący (jeśli 53 przy nicku to Twój wiek - to tym bardziej przykre) tylko za to że masz 4 czy 5 postów - swoją drogą licytowanie się ich ilością trąca małolactwem Dziękuję że czytasz mój blog - dziś wrzucę coś nowego. Amazelo - przykro mi za zaistniałą sytuację - przepraszam w sumie za coś co nie powinno wywołać takiej reakcji u żadnej ze stron, a co wywołało. Za potraktowanie Cię z wyższością - jesteś podwójnie poszkodowana - nie zapłacił i jeszcze zebrałaś rugi za to że nie wiedziałaś co z tym zrobić, a administracja w sumie Cię zbyła - przykre. Tym bardziej że Twoje spostrzeżenia co do forum były idealne trafiały w środek - pokazały że nie tylko ja Babowa czy Brygida widzimy problem (co nie świadczy o starczych urojeniach) Masz trafne oko i do kart i do sytuacji. Kończmy ten watek - poruszone tu sprawy powinny dać do myślenia adminkom i nie na zasadzie unoszenia się honorem - strzelaniem focha - bo to dziecinne (4 kielichów się kłania) tylko rzetelnej oceny i poprawy jakości forum, które każda z nas w jakiś go sposób tworzy i ma prawo do mówienia co myśli nie tylko na zasadzie podlizywania ale cennych i celnych uwag. Poezja: By nam dobrze się uczyło, By tu zawsze miło było, by się nowych nie straszyło, by nas nigdzie nie wyśmiano, by nas zawsze wychwalano. By klienci nam płacili, Byśmy w szczęściu, zdrowiu żyli, A adminki nas wspierały I częściej tu zaglądały Tego życzę z Was każdemu I Młodemu, i staremu, i nowemu Nie o ilość przecież chodzi, a o jakość moi drodzy. Nie o posty, a co w postach Sprawa jest zupełnie prosta Z Nowym Rokiem -Miękki krokiem Niech się wam karty składają w same dobre wróżby (rym zgubiłam) Pozdrawiam Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Dziewczyny 18.01.13, 14:03 Algario, chyba się nie rozumiemy. - Co do Brygidy- latami korzystała z dorobku Szkółki , ale co sama wnosi? Nic - ujawnia się i wnosi instrukcję dla admina, co powinien, a czego nie oraz krytykę forum, no sorry... Druga sprawa, to fakt gloryfikowania zachowania tejże Brygidy i załatwiania jej łapkami swoich spraw przez wydawałoby się zgraną ekipę forum. Chyba nie potrzeba do tego aż takiej odwagi, zeby wysługiwać się nikomu nie znaną osobą. Kolejna ofiara złego admina - Amzela, która nie potrafi czytać forum-i rzuca w stronę admina obraźliwe teksty, zaś po zrozumieniu swojej pomyłki nie stać ją nawet na słowa przeprosin. Oczywiście wspiera ją w tym reszta niezadowolonej stałej załogi ( na szczęście nie wszyscy). Ja, moja droga Algario mam trochę więcej lat niż wynika to z nicka Brygidy, więc daruj sobie. zastąp mnie więc w adminowaniu i niech forum znów rozwija się i trwa. To już nie moja bajka. Do Królowej napisałam, mam nadzieję, ze przychyli sie do mojej prośby Pozdrawiam M Odpowiedz Link
babowa Re: Dziewczyny 18.01.13, 14:56 ma_ewo, miałam cie za zrownowazona, zyczliwa osobe ale twoja reakcja na proste pytanie sprawia , ze brew w gore idzie czym ci ublizyła brygida, amazela? to chyba zrozumiałe, ze osoba nowa na forum pyta czesciej i trudniej jej sie rozeznac w zwyczajach panujacych na forum panuje pewien bałagan na forum, jest ono troche niezaopiekowane i to jest fakt mysle, ze sama to czujesz i wiesz , wiec tym bardziej nie powinnas naskakiwac na tych, ktorzy głosno o tym mowia zarzucasz brygidzie, potem amazeli złosliwosci ( ktorych ja nie widze w ogole) a sama podskakujesz nerwowo i kasasz i umniejszasz to jest szkólka, czyli nie wszyscy sa tak otrzaskani w kartach jak ty np, ale ten sposob traktowania osob nowych czy nie piszacych nie pomaga forum, nie sprawi, z forum bedzie aktywne ono przerodzi sie w forum z darmowymi wrozbami kilku osob i tyle wiec albo nalezy zmiec nazwę forum ale sposob jego zarzadzania i wszelka krytyka nie jest niczym złym, to motorek do zmian i tyle czy ja, jako osoba tylko podczytujaca, ale znajaca to forum jako tako, nie mam prawa głosu? jesli tak, to nalezy umiescic taki wpis w regulaminie forum albo zamknac forum i wtedy pisac beda tylko te osoby, ktore sa zaakceptowane przez adminow tylko, ze to juz nic wspolnego ze szkólka miec nie bedzie nikt tez nie gloryfikuje brygigy ale nie widze tez potrzeby gloryfikowania admina admin to zwykły uczestnik z dodatkowymi obowiazkami, czesto srednio przyjemnymi dziwne, ze po 5 latach adminowania nadal czujesz sie wyjatkowo z ta rola i ze nie masz skory słonia a dlaczego maila napisałas do krolowej, skoro włascicielem teraz jest godotka? i zgodze sie, ze adminowanie nie jest twoja bajka Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Dziewczyny 18.01.13, 15:07 Dzięki babowa za Twoją wypowiedź, treaz jesteś szczera i odważna. No cóż siła w kupie Decyzja już zapadła, więc nie ma o co kopii kruszyć. Jest wakat. Proponuję zając się wyborem ekipy adminów, zamiast ubliżania jedynemu, pozostałemu przy życiu. Pozdrawiam M Odpowiedz Link
babowa Re: Dziewczyny 18.01.13, 15:21 ewa, jestem zawsze szczera, chwilami do bolu, stad tez waskie grono znajomych ale nie rozumiem twojego przekazu jak to, ze teraz jestem szczera i odwazna i ze siła w kupie? mnie kupa nie potrzebna by swoje powiedziec i naprawde, ewa, nie wiem co sie stało, ze w tak głupi sposob rozegrałas zwykłe pytanie i doszłas do wniosku, ze jest tu klika i td? ja nie lubie zyc w obłudzie, iluzji sympatii i td, zdrowsza jest prawda i wzajemny szacunek nie chciałabym bys sie obraziła, nosiła uraze, nie to jest moim zamiarem powiedziałam to, co mysle Odpowiedz Link
algaria Re: pytanie do adminek 18.01.13, 17:01 Ewo - rzeczywiście chyba się nie rozumiemy Widzisz jak wszystko bierzesz do siebie osobiście zupełnie niepotrzebnie. Niepotrzebne nerwy, stresy, nie było o co kopii kruszyć, a lawina poszła Spójrz z boku i bądź obiektywna może wtedy zrozumiesz o co nam (mi) tu chodzi. Nikt nie gloryfikuje Brygidy, bo nie mam powodu - ale nie będę, ja osobiście nie będę, patrzyła spokojnie na niesprawiedliwe zachowanie wobec kogokolwiek. Gdyby jej post był niezgodny z prawdą - wzięłabym stronę administracji. Po takich pretensjach admina wobec kogoś kto śmiał zwrócić mu uwagę (ogólnie, nie ze wskazaniem) a ma za mało postów ( jakby to było warunkiem do możliwości odezwania się) - nowi uczestnicy forum mogą bać się w ogóle wypowiedzieć by nie dostać. Nowi dają napęd każdemu forum temu też - jak zamilkną to forum umrze - No chyba że o to chodzi a to przepraszam - trzeba było tak od początku. Mówiłam nie strzelaj focha bo to głupie i dziecinne i nie przystoi. Odwalasz kawał dobrej roboty, za wszystkich, ale nie da się być w 10 miejscach na raz. Dalej nie rozumiesz o co mi chodzi? Nie muszę być adminem - ja po prostu martwię się o to forum bo tu wyrosłam, tu stawiałam pierwsze szlify, jestem z nim bardzo związana i uważam że szkoda zmarnować dorobku między innymi Twojego. W kupie siła??? A gdzie Twoja kupa??? (tu odpowiedź się sama nasuwa) Jeśli miałabyś racje - miałabyś poparcie. Jeśli teraz nie zrozumiałaś o co w tym wszystkim chodzi - to już więcej powtarzać i tłumaczyć nie będę Odpowiedz Link
amazela Re: pytanie do adminek 18.01.13, 23:38 Dziewczyny, napisałyscie juz wszystko, co było do powiedzenia i nie ujęłabym tego lepiej. Przepraszać mnie nie musicie, bo to chyba ja powinnam Was przeprosic, bo kłotnia wynikła z mojego powodu. Oczywiście nie zrobiłam tego specjalnie, ale i tak mam mieszane uczucia. Było miło, zgodnie, a tu jedno pytanie spowodowało taka sytuację.... Ma_ewo, uważam, że na forum powinno byc przynajmniej dwóch adminów, może nie doszłoby wtedy do tego wszystkiego, bo nie czułabys się tak obciążona każdym pytaniem czy krytyka skierowaną do adminów. Teraz tez jesteś sama tu na forum. Nie wiem, czy zawsze odwalałaś sama całą robotę, ale na razie tak jest. Ty sama musisz zdecydowac, czy z powodu jednego watku zrezygnujesz z czegos, co było częścią Twojego życia przez ostatnie 5 lat. Moim zdaniem nie warto. Ale warto mieć drugiego admina do pomocy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mrgodot Re: pytanie do adminek 23.01.13, 10:06 Napisałam długą odpowiedź ale ponieważ wcięlo mi cały post więc napiszę jeszcze raz, krócej. Brygido i Amazelo - to dobrze, że czytacie forum i piszecie, ale wasz atak na Ma_Ewę był całkowicie bezzasadny. Admin to też człowiek, różne sytuacje się w życiu zdarzają i nie zawsze mamy czas być tu non stop. Łatwo jest krytykować a szkoda, że nie dostrzegacie zasług Ma_Ewy, która jest tu obecna od kilku lat. Brygido, jak się ma kilka postów na forum to nie obwinia się kogoś kto poświęcił znacznie więcej czasu i uwagi temu forum. To jest bardzo nie fair. Jest w tym również moja wina bo ostatnio praktycznie mnie nie ma. Co nie znaczy, że w ogóle nie czytam forum. Ma_Ewo - mam nadzieję, że nie zrezygnujesz z funkcji tylko dlatego, że spadła na ciebie cała krytyka, która należy się również mnie. A nowe uczestniczki proszę o więcej wyrozumiałości. Ja też kiedys bywałam tu codziennie a chwilowo nie daję rady. Wątek, w którym będziemy wpisywać nicki osób, które nie zapłaciły za wróżbę został przyszpilony i zaczynamy go od nowa. Odpowiedz Link
babowa Re: pytanie do adminek 23.01.13, 18:21 czyli zostaje bez zmian i w ogole te nowe, to niech siedza cicho czy maja racje czy nie admin to człowiek, ktory moze miec gorszy dzien, ale inni juz powinni słowa wazyc ale admin to nie forum, forum to ci inni własnie nie było ataku zadnego na ma_ewe, to ona odebrała zwykłe pytanie nieadekwatnie do intencji pytajacego i jesli juz ktos był niemiły czy nawet napastliwy to , niestety ma_ewa wszyscy zgodnie dostrzegaja ma-ewy wklad w forum, nie pojawiło sie zadne zdanie, ktore ujmowało by jej zasług godotka piszesz,zeŁatwo jest krytykować a szkoda, że nie dostrzegacie zasług Ma_Ewy, która jest tu obecna od kilku lat. Brygido, jak się ma kilka postów na forum to nie obwinia się kogoś kto poświęcił znacznie więcej czasu i uwagi temu forum. To jest bardzo nie fair. nie fair, to jest naskakiwanie na kogos, kto pyta zwyczajnie i wytyka niedociagniecia osoby ktora staje sie"nietykalna" bo jest juz długo na forum myslac w ten sposob, doprowadzicie, ze niedługo zostana tu adminki i waskie forum wzajemnie wróżacych sobie osob to forum, to nie szkólka, a miejsce do uzyskania darmowych wrózb zmiany sa potrzebne zawsze, zmiany to rozwoj, mozliwosc doswiadczenia, poznania czegos nowego najgorsza jest stagnacja i udawanie, ze jest dobrze jak jest najwyzej wytniecie wiem, draznie was, ze sie madrze a nic nie wnosze, ze jedynie , w waszym mniemaniu, mące na forum ale uwazam, ze mam troche racji i mam prawo mowic to co mysle to jest szczere i nie jest interesowne Odpowiedz Link
brygida53 zamiecione pod dywan... 23.01.13, 19:20 Babowa..,dziękuje, chociaż właściciel forum Cię nie zauważył-pewnie z nadzieją że to docenisz i się nie odezwiesz???Niewdzięcznica.. Tu nie ma co dopisywać,ujęłaś wszystko,jakby ktoś nie rozumiał to cały wątek może poczytać i się zdziwi dlaczego ciągle ja i amazela jesteśmy dziewczynkami do bicia.. Nie ma co dopisywać ,ale dopisze...skoro jestem przelotem,,, Mnie dzisiaj oświeciło!!Przecież to jest Szkółka prywatna!!a my się tu chcemy w demokracje bawić!!!???My??na dodatek ja i amazela??? A jak Szkólka prywatna to nic nam do poczynań właścicieli,mimo że nam to nie pasuje. Cóz ,myślę ze masz racje babowa.niedługo ktoś będzie musiał tu światło zgasić i pewnie to będzie brygida lub życzliwa amazela.. Włascicielki posiedzą same po ciemku. Odpowiedz Link
mrgodot Do Brygidy 23.01.13, 19:52 brygida53 napisała: > Babowa..,dziękuje, chociaż właściciel forum Cię nie zauważył-pewnie z nadzieją > że to docenisz i się nie odezwiesz???Niewdzięcznica.. Gdybyś tu w ogóle bywała to byś wiedziała, że jestem kobietą. Nie jesteście - ty i Amazela - dziewczynkami do bicia. Tu nikt nigdy nikogo nie bił. Was tu wcześniej nie było i chyba w tym cały problem. Jakby to była szkółka prywatna, to bym ten wątek usunęła i po krzyku. Nikt by nie niczego nie zauważył. Nie wiem kim jesteś, skąd przyszłaś i po co. Na razie zdążyłaś przede wszystkim obrazić administratorki bo po postach widzę, że nic więcej nie wniosłaś. Czego chciałabyś się tu nauczyć? Odpowiedz Link
ma_ewa01 do Brygid i Babowa 23.01.13, 19:42 Nie, nie zostaje bez zmian, ja juz podziękowałm za uwage i zdania nie zmienię. Proszę, funkcja admina jest do wzięcia, skoro taka jest wola ludu. Serdecznie pozdrawiam i życzę mądrego wyboru nowega Admina. M Odpowiedz Link
mrgodot Re: pytanie do adminek 23.01.13, 19:45 babowa napisała: > czyli zostaje bez zmian > i w ogole te nowe, to niech siedza cicho czy maja racje czy nie > admin to człowiek, ktory moze miec gorszy dzien, ale inni juz powinni słowa waz > yc Nie Babowa. Mogą być zmiany. Jeśli chcecie to ja też moge zrezygnować i - za zgodą Magdy - oddać to Forum. Szczerze mówiąć nie spodziewałam się, że kiedykolwiek dojdzie do takiej sytuacji. Pewnie, że Admin to nie Forum ale inni przychodzą i odchodzą, nie biorą odpowiedzialności, nic na nich nie ciąży. Wszędzie sobie można wejść, powiedzieć co się nie podoba i wyjść. Też nie byłaś tu wystarczająco długo żeby widzieć ile pracy wiele osób (niektórych nie ma już tutaj) włożyło w to Forum. > nie było ataku zadnego na ma_ewe, to ona odebrała zwykłe pytanie nieadekwatnie > do intencji pytajacego i jesli juz ktos był niemiły czy nawet napastliwy to , > niestety ma_ewa Byłam na tym Forum od początku 2009r. i ostatnia rzecz jaką mogłabym powiedzieć przez te lata o Ma_Ewie to to, że była kiedykolwiek napastliwa. Więc wybacz Babowa ale tu się absolutnie nie zgadzam. Akurat jest i była jedną z najbardziej ugodowych osób na forum. Przeczytałam cały wątek dokładnie i powiem szczerze, że takiego tupetu jaki wykazały Brygida i Amazela to dawno tu nie było. Kojarzy mi się tylko z jedną osobą. > wszyscy zgodnie dostrzegaja ma-ewy wklad w forum, nie pojawiło sie zadne zdanie > , ktore ujmowało by jej zasług Ci wszyscy to Brygida? Amazela? > nie fair, to jest naskakiwanie na kogos, kto pyta zwyczajnie i wytyka niedociag > niecia osoby ktora staje sie"nietykalna" bo jest juz długo na forum Chciałabym zobaczyć chociaz jeden przykład na tę "nietykalność". Tu nikogo nie można obrażać. A wytykać niedociągnięcia jest bardzo łatwo. Nie wiem do czego zmierzasz. > myslac w ten sposob, doprowadzicie, ze niedługo zostana tu adminki i waskie fo > rum wzajemnie wróżacych sobie osob > to forum, to nie szkólka, a miejsce do uzyskania darmowych wrózb Wiesz, na tym Forum zawsze było dużo osób, które świetnie sobie radziły nawet bez pomocy adminek. I wszyscy, którzy tu byli wiedzieli, że wcale nie jest to forum darmowych wróżb. Jeśli ktoś kładzie karty osobie, której nie zna a potem ma pretensje, że nie uiściła zapłaty, a żadna z Adminek nie napisała, że można kłaść karty, to może mieć pretensje sam/a do siebie. Poza tym dość łatwo jest sprawdzić czy osoba spełnia wymogi regulaminu. > zmiany sa potrzebne zawsze, zmiany to rozwoj, mozliwosc doswiadczenia, poznania > czegos nowego > najgorsza jest stagnacja i udawanie, ze jest dobrze jak jest > najwyzej wytniecie Nikt nie twierdzi, że jest dobrze. Nigdy nie jest tak żeby nie mogło być lepiej. Szkoda tylko, że nie dostrzegasz w tym wszystkim innych osób - nie zawsze każdy jest w stanie być non stop online, moderować, wróżyć, odpowiadać. Są różne sytuacje życiowe. I wg ciebie wystarczy parę niedociągnięć (nieobecności, braku odpowiedzi, itp) żeby powiedzieć komuś że się nie nadaje i trzeba zmian? Przez 5 lat ktoś czyta forum a nie raczył się odezwać i nagle wpada tu z propozycją zmian i pretensjami do adminów i ma rację? To jest fair? To jest w porządku? Jeszcze pomyślę co dalej. W razie czego możecie głosować. Zróbcie sobie demokrację. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: pytanie do adminek 23.01.13, 20:00 Dzięki, MrGodot za Twoje słowa, ale nie sądzę, żeby to miało już jakieś znaczenie. Ja ze swojej strony dziękuję wszystkim osobom za te kilka lat wspólnej nauki na szkółce. Niech nowa ekipa działa, zmienia i kieruje Szkółką po swojemu. Powodzenia M Odpowiedz Link
mrgodot Re: pytanie do adminek 23.01.13, 20:03 Ma_Ewo, jeszcze nie ma nowej ekipy. Jeżeli taka będzie wola większości to ja też jestem gotowa zrezygnować. Dziwi mnie tylko taka nagła "wola ludu" , którego nie znamy i cheć zrobienia rewolucji z jakiegoś mało istotnego powodu. Pamiętam czasy kiedy to Forum świetnie sobie radziło nawet jak adminek nie było. Chca lepszego, niech mają. Czasem bywa wrogiem dobrego. Odpowiedz Link
amazela Re: pytanie do adminek 23.01.13, 20:40 Jestem naprawdę mocno zaskoczona czytając ostatnie posty z tego wątku. Może zacznijmy od tego, że nie czuję się i nie jestem żadną „dziewczynka do bicia” (niefortunne sformułowanie). Nie zamierzam tez wchodzić w rolę ofiary i biadolić, ze zostałam zaatakowana przez administracje, choć to prawda. Nic nie zrobiłam ani nic takiego nie napisałam, pomijając pomyłkę, ze odebrałam post skierowany do Brygidy jako do siebie, a potem stanęłam w jej obronie. Brygida jednak została oskarżona, że specjalnie zjawia się na forum, żeby wszystkich skłócić, podczas gdy tylko zwróciła uwagę na to, że nie ma tu porządku. I nie piszę to, żeby się pożalić, tylko dla przypomnienia, jak to było, bo wygląda na to, że świadomie nie zwracacie na to uwagi. To forum jest jak restauracja, która ma swoich stałych klientów i nagle zjawia się ktoś nowy i oświadcza, że mu pomidorowa nie smakuje. Oczywiście jest za to wywalony za drzwi, bo po co nam taki buntownik, skoro inni jedzą i nie narzekają. Wtedy podnosi się głos ludu- stałych klientów, którzy nagle mówia, że im tez nie smakuje. Ale czy ktoś zwraca na to uwage? Nie, bo dotychczas jedli i nie narzekali, więc to winny podżegacz, a nie kucharz. Nie rozumiem, jak możesz pisać o moim „tupecie” Godotko, w czym Ty go wyczuwasz? Nie rozumiem tej całej chorej sytuacji i o co Wam chodzi. Uważam, że Ma_ewa od razu na początku powinna się otrząsnąć i napisać przepraszam, każdy ma czasem gorszy dzień i zostałoby to zrozumiane i zaakceptowane, nikt nie żądał jej odejścia. To Wy robicie rewolucję z jakiegoś wątku, w którym roi się od nieporozumień i wystarczyłoby odrobinę dystansu do swojej funkcji, jaką pełnicie na forum, a może wtedy zrozumiałybyście „głos ludu”. Odpowiedz Link
mrgodot do Amazeli 23.01.13, 21:33 amazela napisała: > nie czuję się i nie jestem żadną „dziewczynka do bicia > ” (niefortunne sformułowanie). Nie zamierzam tez wchodzić w rolę ofiary i > biadolić, ze zostałam zaatakowana przez administracje, choć to prawda. Sformułowanie nie pochodzi ode mnie. Zacytowałam twórczynię sformułowania ale nie przypomniam sobie żebyś został zaatakowana przez administrację. Cokolwiek rozumiesz przez słowo "atak". Najgorsze jest to, że już trzeba konkretne posty adresować do konkretnych osób bo inaczej niektórzy biorą wszystko do siebie. Ja w tym powiedzeniu - "uderz w stół ....". Nic nie > zrobiłam ani nic takiego nie napisałam, pomijając pomyłkę, ze odebrałam post s > kierowany do Brygidy jako do siebie, a potem stanęłam w jej obronie. Brygida je > dnak została oskarżona, że specjalnie zjawia się na forum, żeby wszystkich skłó > cić, podczas gdy tylko zwróciła uwagę na to, że nie ma tu porządku. I nie piszę > to, żeby się pożalić, tylko dla przypomnienia, jak to było, bo wygląda na to, > że świadomie nie zwracacie na to uwagi. Właśnie cały problem zaczął się od twojej pomyłki a nie wiem skąd wyciągnęłaś te "oskarżenia" boi takich tu się nie dopatrzyłam. A propos porządku to jest inna sprawa. Tyle że porządek zwykle tu był i z adminkami i bez adminek. Kulturalni ludzie jakoś potrafią go utrzymać i nie trzeba nad nimi stać i pilnować. Jesteśmy dorośli ( w większości) i chyba nie trzeba nikogo za rączkę prowadzić. > To forum jest jak restauracja, która ma swoich stałych klientów i nagle zjawia > się ktoś nowy i oświadcza, że mu pomidorowa nie smakuje. Oczywiście jest za t > o wywalony za drzwi, bo po co nam taki buntownik, skoro inni jedzą i nie narzek > ają. Wtedy podnosi się głos ludu- stałych klientów, którzy nagle mówia, że im t > ez nie smakuje. Ale czy ktoś zwraca na to uwage? Nie, bo dotychczas jedli i nie > narzekali, więc to winny podżegacz, a nie kucharz. Właśnie nie jest jak restauracja. Jeśli tak je traktujesz to jest mi przykro. I nic nie poradzę na to, że ci nie smakuje pomidorowa. Możesz zamówić rosół - i tak pewnie skrytykujesz. Net jest pełen restauracji - jak ci tu nie smakuje, możesz pójść gdziekolwiek indziej. Tylko pamiętaj, że w restauracjach się płaci. To jest forum a nie portal wróżbiarski. Zmień kucharza, zadzwoń do innej wróźki, zrób cokolwiek. Może ci powróży za przepis na sałatkę. Nie mnie rozstrzygać, sorry. Ale zjawiasz się tu znikąd i nagle zaczynasz krytykować coś co funkcjonowało od dawna. Z adminkami i bez adminek. > Uważam > , że Ma_ewa od razu na początku powinna się otrząsnąć i napisać przepraszam, ka > żdy ma czasem gorszy dzień i zostałoby to zrozumiane i zaakceptowane, nikt nie > żądał jej odejścia. To Wy robicie rewolucję z jakiegoś wątku, w którym roi się > od nieporozumień i wystarczyłoby odrobinę dystansu do swojej funkcji, jaką peł > nicie na forum, a może wtedy zrozumiałybyście „głos ludu”. To nie Ma_Ewa powinna się otrząsnąć tylko ty. Najpierw się naucz czytać ze zrozumieniem. Przez swoją pomyłkę wynikającą z niezrozumienia tekstu obraziłaś Administratorkę, która była na tym forum zanim się dowiedziałaś, że istnieje. Forum oczywiście. Bo naprawdę mam wrażenie, że już do niektórych osób trzeba wszystko kierować personalnie i jeszcze wyjaśniać dokładnie niuanse językowe. Nie chodzi o żadne żądanie odejścia kogokolwiek bo żądać to ty raczej niczego nie możesz. Wiesz, jest coś takiego co się nazywa "szacunek". Może ja z jakiejś innej epoki jestem, może z kamienia łupanego, ale w życiu do głowy by mi nie przyszło pisać tak jak ty czy Brygida o osobach, które włożyły w to Forum tyle sił, chęci, pracy, czasu, itp. Jak można? I to jest właśnie tupet Amazelo. Nie masz już poczucia szacunku. To nie jest jakiś serial, gdzie jak ci się skończy jeden sezon to odpalasz drugi, trzeci i kolejny. To jest życie. Tyle w życiu otrzymasz szacunku ile go sama przekażesz. Ale widzę, że rozmawiamy jakbyśmy z dwóch różnych epok i światów się urwały. Nie zrozumiałam pewnie niczego i Ciebie też drogi "Głosie Ludu" (kiedyś tak Gierek był głosem ludu - brrrr.) Odpowiedz Link
amazela Re: do Amazeli 23.01.13, 23:15 Odnosze wrazenie, ze wcale nie zalezy Ci na tym forum. Z Twoich słow można wywnioskowac, że powinno sobie samo radzic i bez adminek. Kulturalni ludzie nie potrzebuja adminów na forum ? A jeśli już ktoś Ci odpowiada jako admin, to ma rozganiac obcych? To dlatego nie przydzieliłaś Ma_ewie nikogo do pomocy? Nigdy dotad nie zdarzyło się Ma_ewie tak stracić kontrolę nad sobą, ale widocznie było to wszystko potrzebne, żeby wyszło na jaw, co sobie kto mysli naprawdę. Osoba,której powróżyłam spełniała wymogi i można było jej karty połozyć, ale to że ktoś ma odpowiednią ilość postów nie jest gwarancją otrzymania zapłaty i ten temat i tak by wyszedł prędzej czy pozniej, bo ktos miałby taki problem. I co, napisałabyś-miej pretensje do siebie? Czy to tylko do mnie było… czuje się potraktowana szczególnie, wielkie dzięki. To w ogóle wszystko moja wina wg tego co piszesz, bo jakbym się nie pomyliła, to wszyscy naskoczyliby na Brygidę, tak własnie myslisz, prawda? Myślę, że bycie adminem zobowiązuje do większego poczucia sprawiedliwości i powściągnięcia emocji, kiedy wpada obca osoba z krytyką. To nie jest ważne, że Cię to wkurza, bo to nie jest forum prywatne. Każdy ma prawo się tu zjawić i wyrazic swoje zdanie, byle kulturalnie. Ostatnio mieliśmy tu trolla, który obrażał naszą koleżankę w sposób chamski i wtedy nie zareagowałaś. Jak zwykle Cie nie było. Nie jesteś na bieżąco, to nie wiesz również o tym, że na tym forum to ja stawiałam karty innym czy pomagałam w interpretacjach, to nie pisz mi, żebym sobie znalazła inna wróżkę (może mi powrózy za przepis na sałatkę?naprawdę stałas się zgryzliwa, nie znałam Cię od tej strony, a znam Cie lepiej niż Ty mnie). Naprawdę wydaje Ci się, że jak jestes właścicielką forum, to możesz pomiatać takimi jak ja. To jakaś obsesja. W tej sytuacji owszem, jestem zdania, że lepiej byłoby dla tego forum, żebyś je komus przekazała. Zwłaszcza, że to miało miejsce już wiele razy w historii tego forum. I odnosze wrażenie, że tak zle jeszcze nie było nigdy jak jest teraz. I nie pisz mi o szacunku, bo Ty pokazałaś, że nie szanujesz zdania zadnego forumowicza, również stałego forumowicza, który zabrał głos w tym wątku. „Głos ludu” to Twoje słowa, nie moje. Znów próbujesz odwrócić kota ogonem jak z tą awanturą o Brygidę. „A może marzy Ci się zadyma i chciałabys nas skłócić?”- zgadnij, kto tak napisał i w którym wątku, bo zdaje się, że ktoś z nas udaje, że czegoś nie było. Tak szczerze to nie chce mi się już udzielać w tej sprawie. Nie widzę sensu. Chcesz to forum schować przed ludzmi, ale nie wiesz jak to zrobić, atakujesz nowych, o co Ci chodzi. Zamkniesz forum, to umrze śmiercią naturalną, bo nikt się tam nie zjawi, nawet po darmową wróżbę. Ja tez proponuję demokrację: jak większość forumowiczek uzna, że jestem podżegaczką i się wtrącam w nie swoje sprawy i posułam Wam miła atmosferę i w ogóle nie mam racji, to wiecej się nie pokażę na tym forum, może tak być? Odpowiedz Link
mrgodot PODSUMOWANIE 24.01.13, 14:28 Postanowiłam zrobić małe podsumowanie całego wątku: AMAZELO - twoje wrażenia to twoja sprawa. Nie rozumiem twojego toku rozumowania ani żadnych uwag dotyczących „rozganiania obcych”. Kto tu jest obcy? Twierdzisz, że jesteś „stałym forumowiczem” a ja jakoś tego nie mogę potwierdzić, choćbym nie wiem jak bardzo chciała. Ale to mniej istotne. Potem piszesz, że to ja nie mam szacunku kiedy „obca osoba wpada z krytyką”. To w końcu jesteś „obca” czy jesteś „stałą” forumowiczką? Albo jedno albo drugie. A może tobie również się nicki pomyliły (vide poniżej)? Skąd ty wiesz czy Ma_Ewie zdarzyło się czy nie zdarzyło stracić kontrolę? Przeczytałaś wszystkie zarchiwizowane posty z ostatnich 4 lat? Napisałaś: „To w ogóle wszystko moja wina wg tego co piszesz, bo jakbym się nie pomyliła, to wszyscy naskoczyliby na Brygidę, tak własnie myslisz, prawda?” Nie jesteś w stanie odgadywać moich myśli nawet jeśli użyjesz do tego kart Tarota. Byłoby to zresztą nieetyczne. Nie sugeruj mi co myślę, sama dobrze wiem. I podzielę się nawet z tobą tym co myślę, przynajmniej częściowo. Otóż uważam, że jest (a przynajmniej było) to forum dla ludzi dojrzałych, rozsądnych, kulturalnych i odpowiedzialnych. Nie ma potrzeby wpisywania postów pod innymi nickami tak jak to zrobiła Brygida. Najpierw napisała co myśli o forum jako Brygida a potem jako Leda_is_one przyklasnęła Brygidzie. Czy to jest objaw dojrzałości? Kultury? Moim zdaniem jest to raczej dziecinne. Były takie nieliczne przypadki wcześniej ale liczyłam na to, że się skończyły i że można dyskutować pod własnym Nickiem a nie tworzyć drugiego. Ale jak widać po raz kolejny się pomyliłam w ocenie. Dalej piszesz: „Jak zwykle Cie nie było. Nie jesteś na bieżąco, to nie wiesz również o tym, że na tym forum to ja stawiałam karty innym czy pomagałam w interpretacjach” Wybacz, ale gdybyśmy porównały czas, który ja spędziłam na tym Forum i ilość rozkładów, które zrobiłam to przemawiałoby to na twoją niekorzyść. Twoje „jak zwykle” to znaczy odkąd ty zaczęłaś pisać pod tym nickiem czyli 2-3 miesiące. „Naprawdę wydaje Ci się, że jak jestes właścicielką forum, to możesz pomiatać takimi jak ja. To jakaś obsesja.” – Tak napisałaś. Poproszę o chociażby jeden przykład kiedy pomiatałam tu kimkolwiek. W przeciwnym razie nie mamy o czym rozmawiać. „ „Głos ludu” to Twoje słowa, nie moje. Znów próbujesz odwrócić kota ogonem jak z tą awanturą o Brygidę. „A może marzy Ci się zadyma i chciałabys nas skłócić?”- zgadnij, kto tak napisał i w którym wątku, bo zdaje się, że ktoś z nas udaje, że czegoś nie było.” Częściowo odpowiedziałam na twoją uwagę powyżej, resztę jeszcze dopiszę na końcu. Jeśli chodzi o pozostałe twoje uwagi: 1. Gdybym chciała to Forum ukryć przed ludźmi to bym to zrobiła. A jak widzisz jest otwarte. Wiem jak to zrobić a nie robię. I co ty na to? 2. To Forum umrze jeśli ty i parę innych osób będzie się zachowywać w taki sposób. Zrobiłaś parę rozkładów, wpisałaś parę interpretacji i myślisz, że masz wielkie zasługi? 3. Napisałaś: „Wtedy podnosi się głos ludu- stałych klientów, którzy nagle mówia, że im tez nie smakuje.” – do tego konkretnie zdania (Twojego) odnosiła się moja wypowiedź, że jeżeli komuś nie smakuje to zawsze może sobie znaleźć inną wróżkę/wróżbitę. To jest wolność wyboru. Jak chcesz to możesz nazywać Forum restauracją. Masz prawo. 4. „naprawdę stałas się zgryzliwa, nie znałam Cię od tej strony, a znam Cie lepiej niż Ty mnie.” – bardzo bym prosiła, żebyś łaskawie wyjaśniła mi tę część twojego postu. Ja nie przypominam sobie żebym cię znała. Nie pod tym nickiem. Nie jesteś też moją znajomą, koleżanką, przyjaciółką. Nie wiem kim jesteś więc wyjaśnij mi proszę skąd mnie znasz i na jakiej podstawie twierdzisz, że w ogóle mnie znasz. Pomijając moje posty. BABOWA – jestem ci winna jedno wyjaśnienie ale wycięło mi pierwszy post, w którym to napisałam a w kolejnych umknęło. Napisałaś: „dziwne, ze tylko wlasciciel ma wszelkie uprawnienia a coz to za "wiedza tajemna"jest tu ukrywana by pozostałe adminki nie miały takich samych uprawnien? wychodzi na to ze adminki maja jedynie funkcje porzadkowe na forum bez uprawnien?” Tak, niestety tak jest. Tak jest skonstruowane Forum GW – całe, nie tylko Szkółka Tarota. Ew. uwagi możesz zgłaszać do GW bo ja nie jestem w stanie zmienić ich ustawień. Jak widzisz nie kryje się za tym żadna „tajemna wiedza” tylko po prostu konstrukcja forum GW. Możesz mnie jeszcze obwinić o gradobicie, śnieżyce i susze. Proszę bardzo. LEDO – naprawdę nie spodziewałam się po tobie takiego zachowania. Nie musisz się ukrywać pod nickiem brygida53. Tu nikt nikogo nie zabija, śmiercią nie grozi. Możesz zgłaszać wszelkie uwagi i pisać interpretacje pod znanym nam nickiem leda_is_one. Mnożenie nicków jest nieco dziecinną formą reakcji i wprowadza niepotrzebne zamieszanie. Potem pod innym loginem popierasz sama siebie. Po co to? Czemu ma służyć? Mi się tylko jedna odpowiedź ciśnie na usta ale z szacunku do ciebie przemilczę. I z tymi przemyśleniami was zostawię. Wszystkich – bo to dotyczy wszystkich, którzy tu piszą i czytają. Byłoby miło wiedzieć kto ukrywa się pod nickiem Amazela, ale nie będę się bawić w śledczego. Miałam nadzieję, że czasy „pączkowania” już minęły ale widocznie nie. Jedno wiem: jak ktoś od początku posługuje się kłamstwem i podstępem to do niczego dobrego nie doprowadzi. Jak się nie ma odwagi cywilnej wypowiedzieć pod swoim loginem to się jest marnym przewodnikiem. Teraz macie szansę się wypowiedzieć – wszyscy. I nie musicie sobie robić sztucznego tłumu pochlebców logując się jako „wtórnik”. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: PODSUMOWANIE 24.01.13, 15:26 Po podsumowaniu MrGodot, niewiele pozostaje mi do dodania. Myślę, że każdy potrafi czytać i sam zorientuje się, w czym rzecz. A ponieważ forum nie jest niczyim prywatnym folwarkiem, proszę, wypowiedzcie się na ten temat. Od tego zależeć będzie, co dalej . Umówmy się jednak - jedna osoba, to jeden nick, chyba, że ktoś czuje wewnętrznie, że posiada dwie lub więcej osobowości, to też zrozumiemy, tylko trzeba o tym poinformować ( można na pw). M Odpowiedz Link
leda-is-one Jednak śmiecie pod dywanem... 24.01.13, 17:25 Ja nie widzę związku tego ze pisałam pod dwoma nickami z tym że problem i sens w wątku poruszany przestał istnieć.Nie trzeba detektywa żeby dojść do tego że leda to brygida 53/wcześniej przed ledą,byłam tylko brygidą i jestem tu od zawsze/przecież pisze z Włoch i z włoskiego operatora.Z przyczyn osobistych a nie z tchorzostwa ,wolałam napisać delikatną uwagę dla ma-ewy pod tym nickiem/to nie był atak na nikogo/.Nie wiedziałam ze wątek stanie się takim kociołkiem.Moze nawet zwyczajnie ktoś z sąsiedniego forum Wam powiedział,bo kilka osób tam mnie zna pod tym nickiem? Nie istotne,rozdwojenia jaźni nie mam,nie będę się tłumaczyć,to nie żadne przewinienie,gdybym wiedziała ze tak się sprawy potoczą,pisałabym jako leda. Natomiast jak już wiadomo kto zjadł lody,to wiadomo że leda ma troszkę więcej postów i przestała istnieć przesłanka do oburzania się na przybłędę z zewnątrz. Poza tym jako leda nie popierałam brygidy..jedynie ją wymieniłam w nawiasie./przy poparciu babowej/. Podałam tam znowu propozycje jako leda żeby ma-ewa miała kogoś do pomocy..i wtedy wątek zamarł na kilka dni. Czy jest ktoś może na tej ławce rezerwowej kto też ma coś nie tak? z nickiem ,czy ma jakieś inne przypadłości co go nie chcecie??? Nie wiem ,bo teraz to ja już nie wiem dziewczyny o co Wam chodzi?Jakie podsumowanie??? Powinnyście działać w temacie a nie dochodzić kto gdzie i za kim się ukrywa,ważne co powiedział.Dobrać jednak kogoś do pomocy i atmosfera się powoli oczyści jak po burzy,ale nie można zastępczymi problemami, marginalnymi w tym przypadku kierunkować wątku w sobie wygodnym kierunku.Sprawę zostawiacie nie rozwiązana i robicie podsumowanie.Czego??Śledztwa na temat brygidy i amazeli?W porządku ,ale tu może być powołana komisja.. Główny problem poruszony w wątku zostanie,mimo że pod dywanem;-( leda Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: PODSUMOWANIE 24.01.13, 17:57 Ok, wasze zdanie jest juz znane, pozwólcie, może jeszcze ktoś sie wypowie. Zwłaszcza mile widziane są osoby często bywające na forum, aczkolwiek nie tak hm... przebojowe M Odpowiedz Link
amazela Re: PODSUMOWANIE 24.01.13, 18:12 ma_ewa01 napisała: > Ok, wasze zdanie jest juz znane, pozwólcie, może jeszcze ktoś sie wypowie. Zwła > szcza mile widziane są osoby często bywające na forum, aczkolwiek nie tak hm... > przebojowe > M Chciałabys Ma_ewo, żeby chociaz jedna osoba z forumowiczów stanęła po Waszej stronie, bo na razie się nie ujawniła? Tez jestem bardzo ciekawa, czy taka osoba się ujawni i czy w ogóle istnieje. Na razie ignorujecie wszystko, co zostało powiedziane. Pewno czekacie na jakieś poparcie. Ale co jesli poparcia nie będzie? Pewno nic, bo po Wam one, skoro forumowicze i tak nie mają nic do gadania. Odpowiedz Link
babowa Re: PODSUMOWANIE 24.01.13, 18:33 na czyje zdanie czekacie? watek ciagnie sie kilka dni, zadna z pozostałych aktywnych osob korzystajacych z dobrodziejstw forum nie wzieła w nim udziału? dlaczego? - boja sie narazic? - obojetne im jest kto jest na stołku, aby tylko sie kreciło? - nie zalezy im na dobru forum? mozna by tu wpisac jeszcze sporo zapytan na pewno watek jest podczytywany, moze komentowany reakcja zerowa czekaja w ciszy na efekt koncowy nie obrazajac osob nie bioracych udziału w tym watku, ale to zlewanie sprawy stawia ich w pozycji osob jedynie czerpiacych stad, obojetny jest im na rozwoj forum, forma niech bedzie byle jakie aby wrozyli- tak to czuje, interpretuje i mowac o szkołce, ze jest taka tylko z nazwy, nie miałam na mysli zaplat i td tu po prostu nie ma zadnej nauki, tu jest wrozenie sobie nawzajem i tyle kiedy byl tu watek o tarocie , tak w ogole? o karcie? cokolwiek w temacie szkoły a nie kolejna prosba o wrozba ? Odpowiedz Link
babowa Re: PODSUMOWANIE 24.01.13, 17:24 nie wiem co gorsze, udawanie, ze nie wiem o co chodzi, czy chec udowodnienia swojej doskonałosci i krystalicznosci niewazne, nie mam siły, ochoty kopac sie z koniem odniose sie tylko do zarzadzania forum nie jest prawda, ze tylko własciciel ma uprawnienia do np.zawieszania watków na szplice. to zalezy od woli własciciela, na ile ufa, na ile chce dac wolnej reki pozostałym admionom. kazdy z moderatorow moze wchodzic w ustawienia forum, zamieszczac na głownej informacje, zdjecia czy cokolwiek no chyba, ze jestesmy na roznych gazetach Odpowiedz Link
mrgodot Odpowiedź na ostatni post Babowej 24.01.13, 18:01 babowa napisała: > nie jest prawda, ze tylko własciciel ma uprawnienia do np.zawieszania watków na > szplice. > to zalezy od woli własciciela, na ile ufa, na ile chce dac wolnej reki pozostał > ym admionom. > kazdy z moderatorow moze wchodzic w ustawienia forum, zamieszczac na głownej in > formacje, zdjecia czy cokolwiek > no chyba, ze jestesmy na roznych gazetach Wyjątek z regulaminu Forum GW: "Założyciel forum może wyznaczyć administratorów do swojego forum. Administratorzy to zaakceptowane przez założyciela osoby mające uprawnienia do kasowania postów. Jedynie założyciel może zmieniać nazwę i opis forum, a także nadawać i usuwać prawa administratorów i uczestników lub zamknąc forum. Założyciel ma też wszystkie uprawnienia administratora. Aby wyznaczyć administratora na stronie edycji forum założyciel wpisuje loginy administratorów w pole "Dodaj Administratora" i klika "OK". Administratorów można usunąć, zaznaczając ich loginy i klikając "usuń"." I tyle a propos administrowania forum. Bardzo bym chciała żeby pozostałe adminki miały te same uprawnienia ale niestety nie da się tego zrobić. Nie wiem jakim forum zarządzasz na GW ale ja jako administratorka mogłam jedynie usuwać wątki. Możesz się kopać teraz z Gazetą, że tak zaprojektowali fora. Odpowiedz Link
babowa Re: Odpowiedź na ostatni post Babowej 24.01.13, 18:10 wiesz, przyjmujac osoby do moderowania mozesz nadac im uprawnienia własciciela lub nie to twoja wola, laska , co tam wolisz klikasz po prostu w nastepna info, czy nadajesz prawa supermoderatora jakos tak to szło i wtedy w panelu wyswietla ci sie nazwa- administratorzy z prawami własciciela dla mnie jest to bardzo wygodna funkcja nie sadze, by były rozne prawa dla roznych for na jednej gazecie Odpowiedz Link
amazela Re: PODSUMOWANIE 24.01.13, 18:07 Tez nie mam ochoty kopać się z koniem Dla jasności sytuacji: nie ukrywam się pod zadnym innym nickiem. Załatwienie całej sytuacji polegało tylko na uciszeniu tych, którzy cos próbowali powiedzieć, można powiedzieć, że celem samym w sobie stało się słamszenie" buntu", a nie rozwiązanie problemu. Chyba można się spodziewać, że wkrótce Godotka opuści forum i zajmie się swoimi sprawami, jak było dotychczas, a Ma_ewa zostanie i bedzie się zaslaniać, że nic nie może bez Godotki? Nie chce mi się tego kontynuować, bo i tak nie o dobro forum i forumowiczów tu chodzi, tylko o pokazanie KTO TU RZĄDZI. Tak została załatwiona ta sprawa. Gratuluję. Odpowiedz Link
mrgodot Niczego pod dywan nie zamiatamy 24.01.13, 18:49 wręcz przeciwnie - wymiatamy spod dywanu! Jak na razie to ja i Ma_Ewa stoimy po jednej stronie a po drugiej widzę Amazelę, Ledę (Brygidę) i Babową. Nikt się tu więcej nie wypowiedział a od początku nie ukrywamy (ja i Ma_Ewa), że na to liczymy. Więc darujcie sobie złośliwości bo do niczego nie prowadzą. Jak widzicie wątek istnieje, nikt żadnego postu nie usunął, nikt nikogo nie zbanował. LEDO - Nie zgodzę się z tobą, że pisanie pod dwoma nickami to żaden problem. Wg mnie jest to po prostu brak uczciwości. Skąd piszesz i jakiego masz operatora nie ma tu nic do rzeczy. Pod tym samym nickiem możesz sobie pisac i Kuala Lumpur. Z szacunku do ciebie nie będę komentowac tego co podałaś jako powód skorzystania z innego loginu żeby wytknąć Ma_Ewie to co wytknęłaś. Jakby to miało jakiekolwiek znaczenie. Wystarczy przeczytać twoje posty pisane jako Brygida i Leda żeby zauwazyć, że sama sie ze swoim zdaniem zgodziłaś. Zawsze Brygida z Amazelą mogą zgasić światło. A jak ty byś się czuła gdyby nagle na forum zaroiło się od osób, które zaczęłyby wyrażać poparcie dla "administracji" i twierdziły, że sa stałymi forumowiczami tylko przez parę lat nie miały czasu lub chęci się odezwać? Albo interesu - bo to chyba o to chodzi. Albo rozmawiamy poważnie jako my, albo sobie urządzamy walkę na sobowtóry. Nawet nie będę twojego nicka Brygida53 banować bo to nic nie wniesie. Amazelo - sądząc po twoich postach chyba cierpisz na kompleks władzy bo co chwila ten temat się przewija w towich postach. A to forum nigdy nie było forum autorytarnym. Były administratorki i właścicielka ale nikt nkomu nie dawał odczuć, że ma nad nią/nim przewage bo ma władzę. I o to mi mniej więcej chodziło kiedy pisałam, że nawet jak adminek nie ma to kulturalni ludzie wiedzą co robić, co wolno a czego nie wolno. Dorosłych osób nie trzeba przeprowadzać za rączkę przez ulicę ani w ogóle prowadzić. Dorosłe osoby wiedzą jak się poruszać i nie błądzić. Widocznie się jeszcze Amazelo nie zetknęłaś z władzą. Mogłabym ci pokazać jak to wygląda ale nie widzę powodu. Więc ostudź jeszcze przez chwilę swoje zapędy do rządzenia. Nie odpowiedziałaś na moje pytanie - na jakiej podstawie twierdzisz, że mnie znasz lepiej niz ja ciebie. Bo ja ciebie nie znam wcale. A tu nagle czytam po raz kolejny, że (cytuję) "Chyba można się spodziewać, że wkrótce Godotka opuści forum i zajmie się swoimi sprawami, jak było dotychczas, a Ma_ewa zostanie i bedzie się zaslaniać, że nic nie może bez Godotki? " Twoja wszechwiedza mnie przeraża. Skąd ty możesz wiedzieć co to znaczy "jak zawsze" i na jakiej podstawie tak sądzisz? Poczekamy jeszcze na inne opinie a potem będzie decyzja. A dla waszej wiadomości - administratorką jest nadal również Magda (nawet jeśli jej tu nie ma) bo to Forum to jej "dziecko" i nie odbiorę jej tego prawa tylko dlatego, że któraś z was ma pęd do rządzenia. I na razie jestem ja i Ma_Ewa. A potem zobaczymy. Pisząc o szacunku miałam m.in. na myśli Królową Mieczy czyli Magdę. Gdybyście były tu dłużej, może byście doceniły. A tak to trudno. Czekamy na pozostałe opinie Odpowiedz Link
babowa Re: Niczego pod dywan nie zamiatamy 24.01.13, 19:08 gdzie widzisz moje złosliwosci? nie wiem, dlaczego odbierasz mnie jakos osobe złosliwa? potrafie taka byc ale teraz nawet mi to nie w głowie czy pisanie szczerze, to moja złosliwosc? dziwny odbior, sposob myslenia Jak widzicie wątek istnieje, nikt żadnego postu nie usunął, nikt nikogo nie zbanował. ale, ze co? to łaska jakas? mam byc wdzieczna, ze moge powiedziec to co czuje? ktory punkt regulaminu forum złamałam? nie osmieszaj sie nawet z tym banowaniem, bo nie masz podstaw likwidacja watku swiadczyłaby tylko o was, jako nieporadnej administracji i tyle zarzucasz innym złosliwosci, nieszczerosc intencji ale sama tez obrazasz, wytykajac innym brak kultury? gdzie? w ktorym momencie zachowano sie niekulturalnie, pomijajac nerwowe odpowiedzi maewy? nie wiem, jak głupim trzeba byc, by pchac sie teraz do rzadow na tym forum? spijcie spokojnie, nikt wam tej tiary z głowy nie zdejmie mnie, jako osobe dorosła smieszy to szafowaniem słowem, odchodze odchodze ale jeszcze pobede odchodze ale potem sie jeszcze zobaczy forum przetrwa, przyjda nowi i jakos bedzie sie krecic moze i nauka dla forum z tego zamieszania wyniknie nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, prawda? Odpowiedz Link
anna151sx Re: Niczego pod dywan nie zamiatamy 24.01.13, 19:36 Jestem tu, bo lubię, bo czuję, że mam tu przyjaciół, bo ciągle się uczę. Cała ta wymiana zdań - dość agresywna - jest bez sensu, a kolejne posty dostarczają tylko energii tej kłótni. Przecież w gruncie rzeczy lubimy się i wspieramy - jak ktoś jest w potrzebie. W wszystko to z braku (albo nikłego udziału) pierwiastka męskiego. Taka domieszka łagodzi obyczaje Jako praktykująca jogę proponuję kilka ćwiczeń oddechowych i uśmiechnąć się do siebie Odpowiedz Link
mrgodot Re: Niczego pod dywan nie zamiatamy 24.01.13, 19:38 Babowa, tym swoim ostatnim postem to się sama ośmieszyłaś więc sobie komentarz daruję. Na ciebie działa zasada "uderz w stół a nożyce się odezwą"? Znowu uważasz, że to było do ciebie tylko i wyłącznie? Ja już teraz wiem, że trzeba w tytule postu napisać do kogo go kierujemy bo niektózy nie potrafią odczytać go poprawnie i wszystko do siebie biorą. Prosiłam żeby krytyka była kontstruktywna i bez złośliwości. Co nie oznacza, że złośliwa była do tej pory. Ręcę mi opadają jak muszę takie rzeczy tłumaczyć po kilka razy. Kto cię straszy? Kto banuje? Od wczoraj próbuję się doczekać konstruktywnej opinii krytycznej a tu nagle się okazuje, że jak spod dywanu wyszło, że przynajmniej jedna osoba pisze pod dwoma nickami napędzająć tę "krytykę" to zamiatam pod dywan. A ja właśnie nie zamiatam, wymiatam. Tylko nie wiem co pod tym dywanem jeszcze siedzi. Uspokuj swoje emocje na chwilę i powiedz o co ci naprawde chodzi. To samo pytanie kieruję do wszystkich chociaż tych wszystkich tu nie widzę. Czytaj ze zrozumieniem i nie zarzucaj jak Kaczyński III RP że jest państwem bezprawia, i nie podkulaj ogona kiedy brak ci argumentów tylko powiedz jasno o co ci chodzi. Bo nadużywania praw (i tego szumnego "rządzenia") to mi akurat zarzucić nie możesz. Ja ci podaję argument - konkretny argument - który świadczy o tym, że nie jest to jakies prywatne forum i kazdy może tu napisać co myśli. Ale to nie oznacza, że można sobie rzucić uwagę krytyczną czy złośliwa pod czyimś adresem i jej nie poprzeć argumentem. Więc jeszcze raz jasno i wyraźnie powtarzam - gdyby to forum było prywatnym folwarkiem, to bym cię zbanowała. Nie jest - i to nie ja ci łaskę robię tylko ci pokazuję, że NIE JEST! Daję ci dowód. No chyba, że chcesz mnie sprowokować do tego żebym post usunęła i wtedy mieć argument przeciwko mnie. Ale nie sprowokujesz mnie tak łatwo. Jak będziesz tu urządzać jałowe dyskusje to fakt, niczego się nie nauczysz. Może nikt tu nie chce już niczego uczyć? Może źle trafiłaś? Nie wiem czego szukasz i oczekujesz. Nie wiem na co licza inni. W tym wątku odezwało się może z 5 osób - nie licząc mnie i Ma_Ewy. Bronxi tylko króciutko zauważyła, że chyba nie zrouzmiałyście intencji Ma_Ewy. Algaria milczy - widocznie nie czuje potrzeby się wypowiedzieć. A szkoda. I na koniec - przydałoby ci się trochę więcej empatii. Tarocista powinien mieć empatię. W końcu pracuje z ludźmi i dla ludzi. Bardzo delikatnie terminem "brak kultury" i dziecinne zachowanie określiłam wypisywanie postów o podobnej treści pod innymi nickami. Naprawdę uważam, że jest to o wiele poważniejsza sprawa. Ale to moje zdanie. Ja mam odwagę pisać pod własnym nickiem i nie uważam, że pod jakims sztucznie stworzonym zabrzmiałoby lepiej. Zastanawiam się natomiast ilu osób tak naprawdę dotyczy cała ta dyskusja, która nie prowadzi do niczego. Oprócz tego, że obraziłyście Ma_Ewę. A Ma_Ewa była tu odkąd ja byłam na tym forum i jak już napisałam - jest to ostatnia osoba, którą można by posądzić o złośliwość, złe intencje czy brak kultury wypowiedzi. Odpowiedz Link
amazela Re: Niczego pod dywan nie zamiatamy 24.01.13, 19:39 mrgodot napisa > > Jak na razie to ja i Ma_Ewa stoimy po jednej stronie a po drugiej widzę Amazelę > , Ledę (Brygidę) i Babową. Nikt się tu więcej nie wypowiedział a od początku n > ie ukrywamy (ja i Ma_Ewa), że na to liczymy. .......................................................................... Wypowiedziała się też Bronxi i Algaria. Reszta faktycznie chyba się Was wystraszyła, czemu się nie dziwie, bo wszystkich już obraziłyście, z tych które się wypowiedziały. ..................................................................................... > Więc darujcie sobie złośliwości bo do niczego nie prowadzą. > > Jak widzicie wątek istnieje, nikt żadnego postu nie usunął, nikt nikogo nie zba > nował. .............................................. Wcale bym się nie zdziwiła, jakbys się posunęła do zabanowania kogoś i sądze, że brałaś to pod uwagę, skoro o tym wspominasz. ......................................................... > > > Amazelo - sądząc po twoich postach chyba cierpisz na kompleks władzy bo co chwi > la ten temat się przewija w towich postach. A to forum nigdy nie było forum aut > orytarnym. ................................... Niestety dzięki Tobie takim się stało. ........................................... Były administratorki i właścicielka ale nikt nkomu nie dawał odczuć, > że ma nad nią/nim przewage bo ma władzę. .................................................. Szkoda, że sama nie stosujesz tej zasady. ................................................... I o to mi mniej więcej chodziło kiedy > pisałam, że nawet jak adminek nie ma to kulturalni ludzie wiedzą co robić, co > wolno a czego nie wolno. Dorosłych osób nie trzeba przeprowadzać za rączkę prze > z ulicę ani w ogóle prowadzić. Dorosłe osoby wiedzą jak się poruszać i nie błąd > zić. ........................................... A co z trollami na forum? A co z pytaniami do adminów? ............................................. Widocznie się jeszcze Amazelo nie zetknęłaś z władzą. Mogłabym ci pokazać > jak to wygląda ale nie widzę powodu. ........................................... Już mi pokazałaś, bo dotychczas miałam doczynienia tylko z mądrą władzą. ................................................... Więc ostudź jeszcze przez chwilę swoje zap > ędy do rządzenia. ..................................... Nie pcham się na Twój stołek, ale chciałabym wiedzieć, czy jest to aktualne, co napisałaś, że zrezygnujesz, jeśli demokratycznie zostanie przegłosowana Twoja rezygnacja. Uważam, że lepiej byłoby, jakby forum wróciło do Królowej Mieczy. ................................................ > Nie odpowiedziałaś na moje pytanie - na jakiej podstawie twierdzisz, że mnie zn > asz lepiej niz ja ciebie. Bo ja ciebie nie znam wcale. A tu nagle czytam po raz > kolejny, że (cytuję) "Chyba można się spodziewać, że wkrótce Godotka opuści fo > rum i zajmie się swoimi sprawami, jak było dotychczas, a Ma_ewa zostanie i bedz > ie się zaslaniać, że nic nie może bez Godotki? " > Twoja wszechwiedza mnie przeraża. Skąd ty możesz wiedzieć co to znaczy "jak zaw > sze" i na jakiej podstawie tak sądzisz? .......................................... Nie słuchałaś mnie dotychczas, to i teraz nie posłuchasz, szkoda mojego wysiłku. > ........................................................ > Poczekamy jeszcze na inne opinie a potem będzie decyzja. ......................................... Decyzja w sprawie czego? ......................................... > A dla waszej wiadomości - administratorką jest nadal również Magda (nawet jeśli > jej tu nie ma) bo to Forum to jej "dziecko" i nie odbiorę jej tego prawa tylko > dlatego, że któraś z was ma pęd do rządzenia. I na razie jestem ja i Ma_Ewa. A > potem zobaczymy. ................................................. Skoro to forum to dziecko Królowej Mieczy , to oddaj jej to dziecko, pomijam, że adoptowane. Albo zrob trzech adminow. .................................................. > Pisząc o szacunku miałam m.in. na myśli Królową Mieczy czyli Magdę. ....................................... Oczywiście,ze nie nas ....................................... Gdybyście b > yły tu dłużej, może byście doceniły. A tak to trudno. > > Czekamy na pozostałe opinie Odpowiedz Link
mrgodot Do Amazeli 24.01.13, 20:21 Już mnie nawet to bawi, że trzeba konkretnie adresować posty ale jest szansa, że ktoś się ni epomyli i nie weźmie czegos niepotrzebnie do siebie. Pomijając nieczytelność twojego postu, odpowiadam: 1. Po pierwsze nadal jesteś mi winna odpowiedź na pytanie: na jakiej podstawie twierdzisz, że znasz mnie lepiej niż ja ciebie. Ja oczekuję na tę odpowiedź. Więc teraz łaskawie nie zamiataj niczego pod dywan skoro wymiatamy. Proszę żebyś mi na to pytanie odpowiedziała. Miej trochę odwagi i nie uciekaj od tematu. 2. Wcale nie zauważyłam żeby ktokolwiek czegoklwiek się wystraszył. Bo też nie było czego i kogo się bać. 3. Jak widzisz nie posunęłam się do banowania, nie myślałam nawet o tym. Nie znasz mnie z tej strony? Nie będziesz mi wmaiwać o czym myślałam a o czym nie myślałam. Wiesz co to jest "dowód"? To go masz. A jak nie wiesz, to odsyłam do szkoły. 4. Ciekawe jaki masz przykład (dowód) na mój autorytaryzm. Poza tym nie było cię tutaj, co więcej - mnie podobno jak zawsze nie było. Więc o jakim autorytaryźmie mówisz twierdząc, że to forum takie się stało przeze mnie? Moim między innymi zadaniem jest natomiast wyjaśnianie spornych kwestii więc chciałabym wiedzieć o co ci chodzi. Jeśli się nie dowiem, to jak mogę cokolwiek wyjaśnić? Jakiej zasady nie stosuję? Masz prawo się wypowiedzieć ale bierzesz też odpowiedzialność za swoje słowa. Proste - zawsze ponosimy konsekwencje swoich słów i czynów. 5. Trolle na forach były i będą. Można je namierzać ale nigdy nie wiemy kiedy uderzą. Dorośli ludzie ignorują trolle. A czy nie jest trollowaniem pisanie np pod różnymi nickami? Jest na to jeden sposób - zrobić forum zamknięte. Ale ja tego nie chcę. A ty byś chciała? A pytania do adminów zawsze można zadawać. Tylko nie widzę powodu żeby podchodzić do adminów jak do zarządców, władców i wrogów. Można po koleżeńsku a nie gdzieś za plecami knuć intrygi. Tak tu w większości dotąd bywało. No może jedna, dwie osoby łamały te zasady ale zostały usnięte. Nie przeze mnie, nie przez Ma_Ewę. 6. Jeszcze ci żadnej włądzy nie pokazałam - ani mądrej, ani niemądrej. W ogóle nie zamierzam ci niczego pokazywać. Sądząc po tym co piszesz to chyba miałaś do czynienia z tyranią a nie władzą. A tu mogłabyś się nauczyć mądrego korzystania ze swojej wolności. 7. Nazwa "stołek" w odniesieniu do zarządzania Forum nieco mnie zastanawia. To nie jest żaden stołek chyba, że tak jedybie pojmujesz coś nadrzędnego. Do tej pory administratorki i właścicielka forum raczej były koleżankami, kolegami nawet, a nie osobami, które gdzieś tam sobie zasiadły. Albo o tym wiesz i celowo ignorujesz, albo nie byłaś wczesniej na tym forum. 8. Oczywiście, jeśli Magda wyrazi gotowość przyjęcia forum z powrotem to jej oddam bez wahania. 9. Nie słuchałam cię dotychczas bo jeszcze mi łaskawie nie ujawniłaś kim jesteś. To skąd mogę wiedzieć? A skąd ty możesz wiedzieć, że cię nie posłucham? Znowu wracamy do mojego głównego pytania - vide pkt 1. I nie uciekaj od tematu - szkoda twojego wysiłku to jest wymówka żeby nie udzielić odpowiedzi na to konkretne pytanie. 10. Decyzja w sprawie czego? Jakbyś od poczatku czytała posty ze zrozumieniem to byś nie pytała jaka decyzja. A zamiast powiedzieć po prostu o co ci chodzi skupiłaś się na potyczkach słownych ze mną. Proszę bardzo, do niczego cię to nie doprowadzi. 11. Jak już pisałam - oddam. Złośliwości (właśnie tego typu), że adoptowane możesz sobie pominąć. Adminów jest trzech - zobacz sobie na stronie głównej. Właściciel to tez admin. 12. Tego punktu nie powinnam nawet komentować : "Pisząc o szacunku miałam m.in. na myśli Królową Mieczy czyli Magdę." Twoja odpowiedź: "Oczywiście,ze nie nas." Jak się rzuca komus rękawicę to wypada przyjąć. Więc teraz proszę żebyś mi jeszcze pokazała kiedy ja tutaj wykazałam brak szacunku dla kogokolwiek, kiedy kimś pomiatałam (to chyba Babowa tak mi napisała). Bardzo proszę o przykłady. Bo przyjęłam wyzwanie. Odpowiedz Link
ja-tekla Re: ufffff.... 24.01.13, 21:26 ja nie bardzo rozumiem,o co klotnia...tfu,dyskusja,ale sie powymadrzam Rzadko tu pisze,nie czuje takiej potrzeby,ale chetnie i czesto podczytuje,zastznawiam sie nad interpretacjami innych....to mnie wzbogaca i tak odbieralam cel tego forum....nazwa forum to szkolka,czyli uczenie... A teraz ychodzi,ze jak nie udzielam sie to i nic do gadania nie mam.... Dobrze,niech i tak bedzie.... Ale takie male pytanko jednak mam..... Krytykowac nie wolno,tak? Ale chwalic mozna? Nawet mimo braku postow? bo sie pogubilam Bez naleweczki pojac chyba sie nie da niuansow forumowych,ech... Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: ufffff.... 24.01.13, 22:01 No tak, Tekla, faktycznie ta krytyka nowych zalewa forum, bo nawet w regulaminie stoi 25 postów, żeby dostać darmową wróżbę... Więc co postulujesz zmianę regulaminu? To dopiero się portal wróżbiarski zrobi. Myślę, że wszyscy chcą brać, a dawać nie ma komu i to jest problem...bo co można innego sądzić o Twoich słowach: > Rzadko tu pisze,nie czuje takiej potrzeby,ale chetnie i czesto podczytuje,zastz > nawiam sie nad interpretacjami innych....to mnie wzbogaca M Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: ufffff.... 24.01.13, 21:51 Ja tylko krótko odniosę się do wypowiedzi Babowej: "...i mowac o szkołce, ze jest taka tylko z nazwy, nie miałam na mysli zaplat i td tu po prostu nie ma zadnej nauki, tu jest wrozenie sobie nawzajem i tyle kiedy byl tu watek o tarocie , tak w ogole? o karcie? cokolwiek w temacie szkoły a nie kolejna prosba o wrozba ?..." A wiesz, Babowa to jest fantastyczny pomysł. Ale w zasadzie nie wiem, dlaczego go do tej pory nie zrealizowałaś. Zapewniam Cię, że nie ma zakazu zakładania wątków o tarocie, o kartach itp, i na pewno udzielając w ten sposób , podniosłabyś znacznie poziom merytoryczny szkółki i wypełniłabyś zauważoną przez siebie lukę. Bardzo zachęcam, wszyscy chętnie skorzystamy czytając Twoje tematyczne posty, chyba, że nie chcesz dzielić się z innymi i tylko masz wymagania... Ja niestety taką wiedzą nie dysponuję, więc dzielę się tym, co umiem - od czasu do czasu pomogę komus w interpretacji, lub postawię karty. M Odpowiedz Link
mrgodot Re: ufffff.... 24.01.13, 21:59 ma_ewa01 napisała: > Ja tylko krótko odniosę się do wypowiedzi Babowej: to ja jeszcze dorzucę swoje niepotrzebne 3 grosze do tego co napisała Ma_Ewa. Babowa, spójrz na przyszpilone wątki. Nawet nie musisz szukać w archiwach i grzebać. Masz tam przyszpilony wątek o kartach Crowleya "TOTH" - jakoś nie zauważyłam żebyś służyła nam swoją wiedzą, interpretacją, przemyśleniami. Zauważyłaś, że brak wątku z czarną listą? A ten ci umknął? Jest ciągle aktualny i jeszcze wiele kart pozstało do omówienia. Masz tyle przestrzeni, możesz się wykazać. Chętnie poczytamy Odpowiedz Link
algaria Odpowiadam 24.01.13, 22:10 Ja już w sumie napisałam o tym co tu się stało i co o tym wszystkim sadzę parę postów wyżej ale skoro zostałam wywołana z imienia to: streszczam bo wydaje mi się że nadal nie wszyscy zrozumieli o merytoryczny problem tego wątku. 1) amazela zapytała co ma zrobić z nieuczciwym klientem (nie ważne czy za przepis na sałatkę czy za pieniądze) ktoś jej nie zapłacił za wróżbę którą stawiała na tym forum - pytanie było skierowane do administracji - bo po to Ona jest by pomagać, nadzorować, ożywiać forum (chyba że nie taka jest Jej rola - nie znam się) Kiedyś był wątek z czarną listą. Kiedy obejmowałaś Godotko forum jak sama zauważyłaś coś się stało i się to odpięło ale wtedy powiedziałaś również że jak będzie potrzeba to się odnajdzie stary lub założy nowy. (dobrze to pamiętam) -Dlatego skierowałam Amazelę z jej problemem do ogólnie - administracji (nie do żadnej z Was po nicku) Co zrobił admin? (Ma-Ewa) odpowiedziała na zasadzie spychologii - "zrób se sam" - ok - można sobie samemu zrobić prawie wszystko, ale wydaje mi się że to lepiej wygląda gdy admin pomoże, odszuka lub taki wątek założy nowy. Ja sama próbowałam odnaleźć stary wątek z czarna listą w archiwach i nie mogłam, chciałam sprawdzić czy to jest łatwo w myśl informacji od Ewy dla "nowej - starej" forumki - nie jest... Wtrąciła się Brygida/Leda która powiedziała głośno to co słychać pokątnie, że Szkółka jest zaniedbywana - taka jest prawda Ty Godotko bywasz tu bardzo rzadko (przynajmniej się wypowiadasz, ale brak jakiegokolwiek znaku nadzorowania z Twojej strony sprawia wrażenie Twojej nieobecności - tak, tak nie musisz się wypowiadać by czuwać - mówiłaś to, ale ja mówię co widać i co się czuje nie to co Ty sądzisz), Królowa mieczy jest jeszcze rzadziej (ale ona uprzedzała że tak będzie - dlatego zrzekła się bycia właścicielem - została adminem - ok skoro uważałyście z Ewą że dacie sobie rade w sumie we dwie to czemu nie - Wasza decyzja jest "święta") Mówiłaś że forum może istnieć bez adminów - no chyba nie bardzo skoro jest regulamin i trzeba pilnować żeby go przestrzegano. Dobra - idziemy dalej Na placu boju została Ewa która najczęściej z was się wypowiada i czyli daje znać że jest ale to też jest rzadko - czasem raz na tydzień bo Ewa też nie może być wszędzie - zwrócenie uwagi było do Was wszystkich a nie do niej jako Ewy ( choć ona to wzięła sobie osobiście do serca - widocznie uznała że mamy rację tylko nie bardzo umiała (umie) się przyznać, bo jak się przyzna to potwierdzi to co uważa "głos ludu" czyli zaniedbanie forum ze strony adminów - i to spowodowało jej atak - bo nie mam innego wytłumaczenia na Jej zachowanie- najlepszą obroną jest atak ). O tym będzie później... Czasem jest problem, z porządkiem na forum a to ktoś reklamę doda, która długo wisi, a to jakiś troll wpadnie i z poniewiera kogoś i to kilka razy, czasem potrzeba zwrócić komuś uwagę, albo coś podpowiedzieć i niestety nie ma komu - wiem w sumie każdy może pomóc "nowym" ale bycie adminem to i zaszczyt i obowiązek na który się godzicie przyjmując to stanowisko. Dlatego padła propozycja dobrze by było wyznaczyć Wam kogoś jeszcze do pomocy - jeszcze jednego admina - nikt Was nie obalał i nie chciał obalać - to Wy żeście sobie to ubzdurały i uważacie że już wszyscy czyhają na Wasze miejsca - NIE!... Wypowiedzenie swojej uwagi i danie propozycji uważacie za obrazę, jawny atak, rewolucję... Drugi tor tego wątku to: 2) Ewa wpadła w jakiś dziwny amok ( ale wytłumaczyłam wcześniej moją hipotetyczną genealogię Jej zachowania) - wzięła do siebie osobiście zarzuty, choć były to tylko uwagi a nic ją tak bardzo nie ubodło tylko to że jak ktoś śmiał jej zwrócić uwagę kto ma 5 postów... ( histeryczne zachowanie Ewy nie było pierwsze - od jakiegoś czasu - choć bardzo mnie zaszokowało bo Ma-Ewa była zawsze (odkąd jestem na forum)ciepła serdeczna bezkonfliktowa taka dobra i przytulna.. a tu przed Świętami wpadła ochrzaniła Hoaxxa że za mało się wypowiedział pod kartami które ja mu stawiałam (ja się nie upominałam bo wiedziałam, że zbliżały się Święta i każdy jest zajęty i w jakiej sytuacji obecnie i psychicznej i materialnej jest ten facet- jakby Ewa była częściej na forum to by też wiedziała - bo swojej sytuacji nie ukrywał i mówił o tym głośno - a ona wpadła i nasiadła na niego). Drugi raz znów wybuchła do dziewczyny - fakt Ewa jej stawiała karty - że tamta za mało podziękowała i się nie wypowiedziała odnośnie rozłożonych kart - a dziewczyna powiedziała że nie zna się na kartach bo przyszła po wróżbę - ciekawa jestem czy wiesz Godotko o czym mówię - pewnie tak, skoro czuwasz... Wybuch do Brygidy był trzecim w przeciągu krótkiego czasu. Żadna z Was nie uważa że zachowanie Ewy było złe lub nie w porządku - Ewa pierwsza zaatakowała Brygidę - jeśli tego nie widzisz Godotko to sprawdź sobie kolejność dodawanych postów. Sprawa 3) Fakt Amazela nie pozostała dłużna zrozumiała że post ochrzaniający Brygide był do niej... ale... gdy dostrzegła swój błąd - przeprosiła. Ewa - nigdy - Bo po co - wychodzi na to że kto ma władzę ten może wszystko. Uważa że zmówiłyśmy się przeciwko niej (Wam) - to nie prawda - padła uwaga o problemie na forum i propozycja rozwiązania problemu - to wszystko. Nie byłoby całej sprawy gdyby w 2 poście pod głównym pytaniem Amazeli napisać - 3 słowa wyjaśnienia że admin nie może w tej chwili ale pomoże jej później lub kiedy amazela sobie sama nie poradzi. - No tak w sumie to Amazela powinna się domyśleć że w jeśli nie da rady to Ewa (lub inny admin) jej pomoże, sorry ale nie każdy jest tak dobrą wróżka by sprawdzać kartami co kto myśli - po za tym to nieetyczne. Słowa o ewentualnej pomocy nie padły. Natomiast słowa admina - który reprezentuje forum wobec innych zabrzmiały " sam se zrób se mam cię w d... " Zabrakło dobrej woli i kilku słów więcej, a dało to sygnał innym że nie ma po co się zwracać do adminów bo cie oleją... 4) Poszło, polazło rozlazło się i nakręciło..... Przerzucanie się argumentami i mielenie w kółko tego samego - kto kogo obraził i co powiedział - znów to powiem nie dostrzegając istoty problemu nie ma już sensu... Teraz chcecie by się inni wypowiedzieli ale w sumie w jakiej sprawie? Czy kto ma zarządzać forum? Czy ktoś chce zmian i jakich? Kto kogo ma poprzeć? Kto ma (miał) rację? Czy może wreszcie o istocie problemu tego wątku"? Moje zdanie jest takie i było od początku i go nie zmienię Potrzebny jest dodatkowy aktywny admin by forum było dopilnowane - by dodano świeżej krwi, nowych pomysłów, nowej aktywności, a przede wszystkim nadzoru, bo nadzór to poczucie bezpieczeństwa a niektórzy go potrzebują - czy to wystarczy za odpowiedź - wypowiedź? Co do awantury - uważam że Ewa z najpierw zareagowała "olewczo" - mówię o pomocy Amazeli, a potem dużo za ostro mówię o ataku na Brygide/Lede I jeszcze jedno to że Leda wypowiedziała się jako Brygida - ujawniło kolejną niedoskonałość forum. Wyszło że ktoś kto jest tu nowy (tylko z nicka) nie ma prawa się odezwać z jakąkolwiek uwagą na działanie Władzy i forum - bo działa to na administrację jak płachta na byka i wywołuje lawinę a sam zainteresowany obrywa... Wychodzi na to że jesteś nowy buzia w ciup i pokłony ślij a odezwać się możesz tylko prosząc o wróżbę ( nie zapomnij podziękować przepisem na sałatkę) lub z pochwałą Władzy, inaczej masz przechlapane - zupełnie jak w Korei Północnej. Popełniłam elaborat - ale chciałam wszystko przedstawić od początku bo cały czas mam wrażenie że nie wszyscy wszystko zrozumieli. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Odpowiadam 24.01.13, 22:43 Wiesz Algario, nie chce mi sie piany bić, ale zawsze było tutaj tak, ze osoby którym wróżyliśmy proszone były o choćby kilka słów komentarza. Natomiast wymuszanie kolejnych wróżb, gdy nie skomentowało się poprzedniej, to nie jest chyba w porządku i jako admin mam prawo sie o to dopomnieć. Nie tylko zresztą dla siebie. Chyba, że problemem jest po prostu "obca " interpretacja, która jest hm...inna od stawiającego karty w tym wypadku od Twojej. I wiesz, mierzi mnie to wysługiwanie się rządnymi sensacji trollami do załatwiania swoich spraw. Sorry, ze to powiem, ale moja intuicja mi mówi, że to Ty i Twoje chore ambicje stoją za tą całą zadymą i sądzę, ze uważny czytelnik sam łatwo to zauważy. M . Odpowiedz Link
babowa Re: Odpowiadam 24.01.13, 22:51 hahaha maewo, uwazny czytelnik zauwaza twoja nieporadnosc i tyle i ze rzucas słowa na wiatr odchodzisz, zostajesz czy czekasz na zbiorowe prosby o pozostanie? i kto tu szuka siły w kupie? nabrałas wiatru w zagle? płyn,płyn ile emocji a ponoc same dorosłe kobiety tu sa z kultura to ja, ten cham bez obycia mam ubaw po pachy Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Odpowiadam 24.01.13, 22:58 > to ja, ten cham bez obycia mam ubaw po pachy Dobrze, że przynajmniej zdajesz sobie z tego sprawę. M Odpowiedz Link
babowa Re: Odpowiadam 24.01.13, 23:01 ewa, ja nie mam problemów z samoocena;D ty powinnas nad tym popracowac powodzenia Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Odpowiadam 24.01.13, 23:06 babowa napisała: > ewa, ja nie mam problemów z samoocena;D - to bardzo cenna własciwośc, gratuluję M Odpowiedz Link
algaria Re: Odpowiadam 24.01.13, 23:06 Ale ja tej dziewczynie stawiałam karty na inne pytanie niż Ty więc nie wiem o co Ci chodzi - mylisz wątki kochana - Mi chodzi o wątek w którym TYLKO I WYŁĄCZNIE TY stawiałaś karty a nie podłączałaś się do interpretacji Nie jest dla mnie problemem jeśli ktoś widzi karty inaczej niż ja - jeszcze tego nie zauważyłaś, po tylu latach moich na tym Forum, Na wychowaniu się nas Twojej szkole? Przykro mi - po co ten atak personalny na mnie?? Ja nie jestem agresywna w stosunku do nikogo, więc Ty nie bądź A to że mam swoje zdanie - mam prawo - więcej tolerancji. Nikim się nie wysługuje czy uważasz że ktoś dorosły jest na tyle głupi by dawać się prowadzać i podpuszczać? Czy uważasz że nikt nie może mieć swojego zdania innego niż Ty, a takie jak ja? Nie mam zakus na bycie adminem - nigdy ich nie miałam choć proponowano mnie na wakat po Ines. Mam inne sprawy na głowie i nie miałabym czasu dobrze wykonywać tej funkcji Bo ja jeśli czegoś się podejmuje to wkładam w to całe serce, czas i siebie - a jeśli nie jestem w stanie - to się za to nie biorę - byle tylko mieć władzę Dziękuję za uwagę - niniejszym kończę wypowiadanie się w tym wątku Odpowiedz Link
mrgodot Mrgodot do Algarii 24.01.13, 23:35 Od razu dodam, że nie czytałam w międzyczasie innych postów, w tym towjego i odpisuję jedynie na twój pierwszy post. Żeby nie było nieporozumień. Dziękuję Algario za wypowiedź. Doceniam twój wkład w je skomponowanie. Trudno mi uwierzyć, że cały problem powstał z powodu jednego incydentu – ktoś nie zapłacił za wróżbę. Wczoraj rano utworzyłam nowy wątek, przyszpiliłam i jakoś nikt do tej pory nie wpisał tam nikogo. Osobiście wolałabym żeby nie było tzw Czarnej Listy i żeby nie trzeba było nikogo tam wpisywać. Ale jeśli taka była potrzeba i wasze chęci to wątek utworzyłam. Oczywiście, że jego brak to moja wina, ale wolałabym żeby nie istniał. No ale jest. Można wpisywać – mam nadzieję, że nie będzie nadużywany w tym sensie, że dacie osobom czas aby uiściły „zapłatę.” Tak, moja wina – nie było mnie, zaglądałam ale się nie udzielałam. Każdy ma czasem w życiu takie chwile i nie muszę się z tego tłumaczyć. Przeprosiłam was w grudniu za nieobecność. Miałam nadzieję, że jesteśmy wszyscy na tyle dojrzali, że stały nadzór nie jest potrzebny. To też a propos końcówki twojego postu i porównania do KRLD. Właśnie wg demokratycznych standardów „władza” powinna raczej cicho siedzieć i się pod postacią „władzy” nie ujawniać. A tu nagle się okazuje, że podobno tworzymy system autorytarny. I już nie wiem o co chodzi? Brak władzy źle, pokaz siły też niedobrze. Widzę, że zdania są podzielone. Trochę inaczej w moim odczuciu wygląda post Ma_Ewy – został napisany w duchu koncyliacyjnym. Fakt, jak się chce bawić w niuanse to można wszystko nazwać „spychologią”. Nadal uważam, że ten wątek nie jest niezbędny ale może takie czasy są, trzeba go założyć. W jakimś sensie źle to świadczy o nas, że musimy zakładać publiczną Czarną Listę ale zgadzam się z tym, że różni są ludzie. I tu wchodzi druga sprawa – jeśli komuś robi się rozkład to przecież oczekujemy też informacji zwrotnej. Bo o to chodziło w „Szkółce” chociaż niektórzy chyba nie do końca zrozumieli ideę jej powstania. Sama kilkakrotnie upominałam się o feedback ponieważ skoro ja/ktokolwiek poświęca czas na zrobienie rozkładu to odbiorca zawsze może poświęcić chwilę czasu na to żeby opisać jak sytuacja wygląda, co się zgadza, co wyszło dalej, itp., itd. Jeśli ma czas przeczytać odpowiedź, ma też chyba czas napisać parę słów. Nie wszystkie posty Algario czytam i nie wszystkie zawsze czytałam. Czasem trudno jest wszystko ogarnąć. I tak samo było jak nie byłam adminką. Nie czytałam wszystkiego ! Jednak słowa o „amoku” Ma_Ewy to już nie tylko przesada, ale po prostu bardzo krzywdzące ją stwierdzenie. Widzę, że teoria „wielkiego wybuchu” ogarnęła już wszystkie dziedziny. Naprawdę uważasz, że można każdemu co chwila wylewać pomyje na głowę i liczyć na to, że uzna, że to tylko mżawka? Naprawdę uważasz, że używanie przez naszą formową koleżankę innego nicku, pod którym przyznaje po raz kolejny rację sobie i tym z którymi się zgadza, nie jest sianiem fermentu? To jest wg ciebie OK? Tak można? A czy to nie jest po prostu zwykłe oszustwo? Rozumiem, że stosujesz tu relatywizm i normy można naginać jeśli służą sprawie. Ale ja nie wiem jakiej. Chciałabym wiedzieć, ale nic konstruktywnego nie przychodzi mi do głowy. Przeczytałam cały ten wątek kilkakrotnie i znam kolejność postów. Nie zauważyłam żeby Amazela przeprosiła czy przyznała, że źle zinterpretowała post Ma_Ewy. Zauważyłam, że nazwała jej wypowiedź podłą i postawiła wykrzyknik. Zwłaszcza mi utkwił w pamięci ten gdzie Leda ( w odpowiedzi na post Babowej) napisała: „Bardzo mi się podobają,ale Twoja wypowiedz jeszcze bardziej,podpisuje się pod Wami/Tobą,amazelą,brygidą i algarią” – fajnie, pod swoim tez się podpisała. A jak byś się czuła gdybym ja pod swoim postem miała nagle całą armię popierających mnie trolli? Nadal wszystko jest OK? To jest uczciwość i szacunek wobec innych użytkowników? Napisałaś w swoim jedynym poście, że tylko ja mogę wątek przyszpilić. To prawda. Dlaczego żadna z osób, które to czytały nie zauważyła tego, nie zaczęła nagle napadać na mnie za moją ignorancję, nieobecność, itp. Dobrze Algario, że o tym wiedziałaś. Szkoda, że nikt więcej tego nie wyczytał. Tak moja wina – nie było gdzie wpisać osoby, która zasłużyła na taki wpis. Do tej pory nikt nikogo tam nie wpisał. Jeśli tylko o ten detal chodzi to przyznam, że zrobiłyście z igły widły. Ale wiem, że nie tylko o to. Amazela raz jest stałą forumowiczką, raz jest obca. Raz twierdzi, że ma prawa, innym że nie ma. Nie wyjaśniła mi jeszcze wielu kwestii więc czekam na to i przecież od ciebie nie mogę wymagać odpowiedzi na to pytanie. Dlatego nie odniosę się do tej części. Może wykaże się odwagą cywilną i wreszcie raczy odpowiedzieć na chociażby to jedno ważne i nurtujące mnie pytanie. Nie wiem ile razy trzeba powtarzać, że każdy ma prawo napisać co myśli ale też niech potem będzie gotowy ponieść konsekwencje. To jak się mówi „A” to trzeba też powiedzieć „B”. Więc pytam i nie dostaję odpowiedzi. W jakiej sprawie macie się wypowiedzieć? W takiej chociażby czy chcecie mieć tu KRLD czy chcecie mieć RP? Bo RP jest a KRLD się da zrobić chociaż tego wolałabym uniknąć. Napisałaś: „I jeszcze jedno to że Leda wypowiedziała się jako Brygida - ujawniło kolejną niedoskonałość forum. Wyszło że ktoś kto jest tu nowy (tylko z nicka) nie ma prawa się odezwać z jakąkolwiek uwagą na działanie Władzy i forum - bo działa to na administrację jak płachta na byka i wywołuje lawinę a sam zainteresowany obrywa... Wychodzi na to że jesteś nowy buzia w ciup i pokłony ślij a odezwać się możesz tylko prosząc o wróżbę ( nie zapomnij podziękować przepisem na sałatkę) lub z pochwałą Władzy, inaczej masz przechlapane - zupełnie jak w Korei Północnej” - i tu się właśnie nie zgadzamy. Nie o to chodzi, że osoba pod nowym nickiem się wypowiedziała, tylko o to, że oszukała wszystkich. Ja się czuję oszukana. Nie wiem jak ty. Chcę wiedzieć czy rozmawiam z Ledą czy z Brygidą czy z kimkolwiek innym. Nie akceptuję takiego sposobu prowadzenia dyskusji. (Oczywiście mówię o mnożeniu postów pod innymi Nickami a nie o twoim poście). Albo się ma odwagę stanąć twarzą w twarz, albo się chowamy pod różnymi płaszczykami. To ostatnie uważam za formę tchórzostwa ale przede wszystkim za brak szacunku wobec innych. Bo to jest oszustwo. Dalej piszesz – „Dlatego padła propozycja dobrze by było wyznaczyć Wam kogoś jeszcze do pomocy - jeszcze jednego admina - nikt Was nie obalał i nie chciał obalać - to Wy żeście sobie to ubzdurały i uważacie że już wszyscy czyhają na Wasze miejsca - NIE!... Wypowiedzenie swojej uwagi i danie propozycji uważacie za obrazę, jawny atak, rewolucję...”. Ja byłam jak najbardziej za rozszerzeniem grona administratorów. Ale nie wiem czy to jest możliwe. Nawet napisałam w tej sprawie maila do suportu. Może odpiszą. Tylko w tym momencie to ja już nie wiem czy to dobry pomysł. Bo primo – żadna z nas żadnego stołka tu nie broni. Secundo – to w czyje ręce mamy forum oddać jeśli nie możemy liczyć na minimum uczciwości? Bo nagle się okaże, że spod jednego loginu wyjdzie jakiś inny farbowany lis? I w ogóle na jakiej podstawie ty czy ktokolwiek twierdzi, że ktoś na nas czyha? To nie jest funkcja płatna, tu się nie zarabia chyba, że ktoś miałby interes w przekształceniu tego forum w forum płatne albo zrobienie sobie reklamy. Nie wiem, dzisiaj już niczego nie potrafię wykluczyć. Chciałabym jeszcze wiedzieć skąd się wzięło stwierdzenie, że to myśmy „sobie coś ubzdurały” bo jakoś nie pamiętam, żebym w ogóle na ten temat sobie cokolwiek myślała, pisała. Nie wiem skąd to. Z całym szacunkiem do ciebie Algario, nie rozumiem. I nie zrozumiem. Odpowiedz Link
amazela Przeprosiłam wszystkich, całe forum :) 25.01.13, 00:18 Na pewno widzisz ten watek, choc jest usuniety Ty się wtedy nie udzielałaś, więc nie Ciebie brałam pod uwagę, ale przeprosilam wszystkich na forum, miałam na mysli też Ma_ewę. Nie przyszło Ci na mysl, że niektórzy zdązyli to przeczytać, zanim zostało usunięte? Dla niewtajemniczonych : nie chodzi o jakieś tajemnice za Waszymi plecami. Myslałam, że ktos nie zapłacił za wróżbę, zapłacił, ale jego mail trafił do spamu i dopiero 7 dni pozniej cos mnie skłoniło , zeby sprawdzić spam. Wtedy napisałam wiadomość przepraszającą wszystkich i poprosiłam o usunięcie postów, które mówią, że ta osoba nie zapłaciła. Razem z innymi został usuniety również tamten post, w którym Was przepraszam. Jak ktoś czuje się oszukany, to przepraszam jeszcze raz. Osobę, której wróżyłam, tez przeprosiłam, mogę wysłać dowód, jak ktoś nie wierzy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mrgodot Re: Przeprosiłam wszystkich, całe forum :) 25.01.13, 00:24 Widziałam ten wątek, który został usunięty. Fajnie by było gdybyś jeszcze tutaj sprostowała zamiast pomstować na Ma_Ewę. Ale oczywiście wszystko działo się zbyt szybko. To też rozumiem. M.in. dlatego nie byłam za odnawianiem czarnej listy. Ale jeszcze bądź łaskawa odpwowiedzieć mi na te parę pytań. W sumie jedno. Odpowiedz Link
algaria Algaria do Mrgodot 25.01.13, 13:51 Witaj, Na wstępie chciałabym Ci podziękować za to, że ton Twojego postu do mnie, był tonem rozmowy, dialogu, a nie osobistych wycieczek, agresji czy kłótni. Ja w tym wątku nie jetem (staram się nie być) napastliwa. Wybacz, ale nie będę rozdzielać Twojej wypowiedzi jak tortu i dokładać co moje - napiszę ogólnie.. Nie wypowiem się co do kłótni i zachowań tonów wypowiedzi i agresji wzajemnych gdzie wina leży po obu stronach - takie jest moje zdanie - żadna nie pozostała sobie dłużna - choć Ewa zaczęła . Do podwójnego nicka się wypowiem - owszem nie jest to w porządku ale i nie jest to wielkie przestępstwo a tym bardziej zarzut braku szacunku dla Was? - Ma ewy? Nie wiem dla kogo? żeby piętnować kogoś kto ma i wiedzę i dorobek tak jak w astrologii jak i w kartach, Kobieta po prostu nie pomyślała, zachowała się głupio, dziecinnie - ale każdy popełnia błędy i każdy czasem tak się zachowuje... Ja uważam że nie jest to rzecz najgorsza w tym wątku a tak jak już napisałam ta sprawa pokazała że ktoś kto ma mało postów powinien się nie odzywać z jakąkolwiek uwagą na działanie forum a jeśli już to tylko z pokłonami - też tego problemu nie widzisz? Chyba nie bo Ty swoje ja swoje ok Nie napisze nic więcej, bo to bez sensu mielenie w kółko. Mi chodzi tylko i wyłącznie o dobro tego forum, bo jak mówiłam ja tu wyrosłam. Przykro mi jest patrzeć jak Wasz dorobek ginie, baa nawet staje się pośmiewiskiem na innych forach (z braku nadzoru, stanowczych reakcji nazwijmy to "dziwnych " zachowań, braku etyki, nieprzestrzegania regulaminu, a przede wszystkim zaniku głównego "nurtu" Szkółki i nudy wyzierającej z każdego kąta ) Mnie to boli bo jestem z tym forum związana emocjonalnie - przecież pod Waszym okiem kupowałam swoją pierwszą talię. Do tej pory i jeszcze długo będę bazować na Waszych "złotych myślach" które mnie ukształtowały, a które przekazuje innym. Ale bez względu jaki szacunek mam do Was (Ciebie, Królowej, Ma-Ewy - tak szacunek) uważam że albo powinnyście się wziąć za szkółkę i wrócić jej dawne oblicze lub odmienić ją, w każdym razie wziąć się do pracy, a jeśli nie możecie to ustąpcie lub dopuśćcie do siebie kogoś komu jeszcze będzie się chciało, coś dla tego forum zrobić - uratować je. Brak nadzoru na forum nie tylko nie daje poczucia bezpieczeństwa, ale nie skłania do rozwoju, działalności, brakuje pomysłów.. Nie mów babowej że powinna dopisać się do wątku o kartach THOTa bo wiesz doskonale że ktoś kto jest początkującym nigdy nie będzie interpretował tej trudnej talii. Swoją drogą już dawno nikt nie dopisał się w tym wątku i on śmiało może spaść z "tablicy" Jej (babowej), jak również innym (pięknie nazwanym przez Ma-Ewe - moim trollom - tylko dlatego, bo mają takie samo zdanie jak ja - śmieszne i obraźliwe - ale przemilczę) chodziło że brakuje wątków karcianych i nie tylko karcianych ale takich dla początkujących, Szkółka to właśnie miejsce dla uczniów, zauważ że wszyscy co osiągnęli tu jakiś wyższy poziom - poszli dalej, bo taka jest rola szkółki - zaczynasz, rozwijasz się i idziesz do liceum. Szkółka przekształciła się w forum - wróżb za przepis i zatraciła pierwotną rolę. - co ja i (moi trolle ) próbują Wam uświadomić i do czego mam wrażenie nie dopuszczacie do siebie. Mówisz że to niemożliwe by ten jeden incydent z nieuczciwym klientem pociągnął lawinę - a ja powiem że on dał pretekst do powiedzenia głośno tego co mówi się pokątnie-to była iskra która pokazała również troskę o to forum - troskę innych, bywalców podczytywaczy - zwykłych forumowiczów którym nie jest obcy los tego miejsca. A za co niestety zostali zdeptani - to jest przykre. Cieszę się że przyznałaś się do nieobecności - tak jak zrobiła to Królowa - tylko dalej Ewa nie widzi problemu.. Nie ważne o powód nieobecności - każdy ma inny i każdy jest ważny i osobisty - ale o jego skutek. A skutkiem jest i niedopilnowanie i zamieranie tego forum. Piszesz do Agory o możliwość dodania admina - wiesz nie chce nic mówić ale Ty zajmujesz takie miejsce - jesteś i właścicielem i adminem i siedzisz jakby na dwóch fotelach jednym tyłeczkiem Powiem jeszcze tylko to że nie ważne czy właścicielem i adminami będą: "Kasia, Zosia Zdzisia czy Marysia" jeśli nie nie rozruszają tego forum to ono umrze. Masz racje nie ma na tym forum nikogo kto mógłby być adminem, kto zgodziłby się na tę funkcję w takiej atmosferze, jaka panuje tu teraz, jak również nie widzę tu żadnej osoby kompetentnej. Przykre jest jeszcze to że przez ten czas, kiedy jesteście na tym forum, nie "wychowałyście" sobie godnego siebie współpracownika. I jeszcze o Czarnej liście - moje zdanie Oczywiście że chcemy by cały świat był piękny gładki i różowy ale tak się nie da i nieuczciwości się trafiają, a przyszpilony wątek z czarną listą może być odstraszaczem dla przyszłych nieuczciwych - niech on będzie pusty, niech nigdy się nie zapełni choćby 1 nickiem ale niech nowi co wpadają tylko po wróżby wiedzą że jest nad nimi "bat" jeśli się nie wywiążą. P.S. Do czasu aż mnie wywołałaś po imieniu - miałam już 4 posty w tym wątku (czego chyba nie zauważyłaś) - bo powiedziałam o co chodzi (w 2 postach), próbowałam rozładować atmosferę (wierszem) i odpowiedzialnym Ma Ewie - w kłótniach nie brałam udziału, bo nie uważałam takiej potrzeby - czekałam na rozwój. Ty (Wy - administracja) macie swoje racje i reszta też - najważniejsze teraz jest dojść do konsensusu i do ratowania ze Szkółki tego co się da. I tego nam wszystkim życzę - uratujmy to dzieciątko z lekka zaniedbane - bo warto, bo szkoda Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Algaria do Mrgodot 25.01.13, 14:35 No dobrze Algario, masz rację. Obecni Admini zaniedbali Szkółkę, wypalili się, nie zakładają nowych pouczających wątków, nie robią nic dla nowych. Mało tego wykorzystują swoją władzę do nękania starych i nowych forumowiczów, demaskując podwójne nicki, bądź upominając się o zapłatę czy komentarze. Ok, biorę na klatę. Ale co proponujesz w zamian, kto ma niby te wątki zakładać, kto ma w nich pisać , KTO??? Kogo nominujesz na nowego właściciela Szkółki, jakich proponujesz Adminów. Moze zamiast bić pianę i w kółko narzekać zdobąć się na odrobinę inwencji i powiedz, co TY osobiście masz do zaoferowania szkółce oprócz naskakiwania na adminów, złośliwości i przeinaczania faktów. Kto według Ciebie byłby odpowiedni do dalszego kierowania szółką. Wiem, wiem, skromność Ci nie pozwala... i podpowiem Ci w sekrecie, że nie ma ludzi niezastąpionych. Trzeba tylko mieć coś do zaoferowania - a co Ty zaoferujesz Algario, jeśli zniszczysz szkółkę ? M Odpowiedz Link
algaria Re: Algaria do Mrgodot 25.01.13, 14:46 ma_ewa01 napisała: > No dobrze Algario, masz rację. Obecni Admini zaniedbali Szkółkę, wypalili się, > nie zakładają nowych pouczających wątków, nie robią nic dla nowych. Mało tego w > ykorzystują swoją władzę do nękania starych i nowych forumowiczów, demaskując p > odwójne nicki, bądź upominając się o zapłatę czy komentarze. Ok, biorę na klatę > . Ale co proponujesz w zamian, kto ma niby te wątki zakładać, kto ma > w nich pisać , KTO??? Kogo nominujesz na nowego właściciela Szkółki, jakich pr > oponujesz Adminów. Moze zamiast bić pianę i w kółko narzekać zdobąć się na > odrobinę inwencji i powiedz, co TY osobiście masz do zaoferowania szkółce opróc > z naskakiwania na adminów, złośliwości i przeinaczania faktów. Kto według Ciebi > e byłby odpowiedni do dalszego kierowania szółką. Wiem, wiem, skromność Ci nie > pozwala... i podpowiem Ci w sekrecie, że nie ma ludzi niezastąpionych. Trzeba t > ylko mieć coś do zaoferowania - a co Ty zaoferujesz Algario, jeśli zniszczysz s > zkółkę ? > M A co to jest kasting na nowego admina?? Rozmowa kwalifikacyjna?? Ja nie startuje w konkursie więc nie będę podawać pomysłów jak rotować szkółkę - to jest Wasza rola - także Twoja To - Ty myśl myśl i układaj to co masz do zaoferowania bo jak na razie to tylko się pienisz jak proszek IXI Konstruktywną rozmowę przeprowadziłam z Godotka i tylko z nią (no może z Królową jeszcze) będę się liczyć - Ty jesteś na końcu Słońce Ps widzisz jak Ty przekręcasz - ja na nikogo nie naskakuje nie przeinaczam nie jestem złośliwa (jeszcze nie jestem) - mówię co widzę stojąc z boku ale Ty wciąż nie rozumiesz, i chyba nie chcesz zrozumieć. Proszę odczep się już ode mnie Buziaki Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Algaria do Mrgodot 25.01.13, 14:59 algaria napisała: nie będę podawać pomysłów jak rotować szkółkę - No właśnie, przynajmniej jesteś szczera...Twoją rolą jest tylko rozwalenie tejże. Prawie Ci się udało M Odpowiedz Link
mrgodot Re: Algaria do Mrgodot 25.01.13, 14:57 Dziękuję Algario za wypowiedź. Chciałam wyjasnić 2 rzeczy: 1. Nie mam wpływu na to, że właściciel jest jednocześnie administratorem. Jeśli tak będzie lepiej to po prostu usunę swój nick, nie będę wymieniona jako administratorka i po sprawie. I ciągle to niczego nie zmieni. 2. Mało mnie obchodzi (i zresztą nie wiem czy tak jest naprawdę) że nasze Forum stało się - jak piszesz - pośmiewiskiem na innych forach. Po pierwsze - nie raz już tak było, że ktoś stąd odchodził albo dosawał bana i szedł się skarżyć na inne forum. Pamietasz na pewno parę takich sytuacji. Nicków tych osób nie będę przypominac bo uważam, że to nie miejsce na plotkowanie i obrażanie niezależnie od tego co te osoby tu wniosły i do czego doprowadziły. Jestem przekonana, że wiesz o kim mówię. Jeżeli administratorzy innych forów tolerują takie zachowania u siebie to ich sprawa. Na tym też polega wolność. 3. Nie chcę i nie mogę wypowiadać się za Ma_Ewę, ale moim celem nie jest wychowyanie nikogo. Nie jestem żadnym mistrzem. Podobno jestem tyranem, który rzuca oblgami i pomiata ludźmi. Ale na pewno nie będe nikogo wychowywać. Takich pretensji sobie nie roszczę, nie śmiałabym. 4. Nikt nikomu nie zabrania zakładać wątków i je rozwijać. Takie prawo ma każdy. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: pytanie do adminek 24.01.13, 21:57 Czytałam cały wątek dopiero teraz, ale przyznaję się bez bicia, ze nie wszystkie posty (z braku czasu). Chciałam tylko powiedzieć, że to forum przeżyło już milion burz i piorunów z różnych przyczyn, ale wymiana zdań i konkluzje zawsze byly takie takie same. Nie chce mi sie już szukać tego wątku, bo jest na pewno zarchiwizowany (jakoś 2 lata temu to było), a chodziło w nim o sprawy porządkowe na forum. Otóż ustalone zostało (i wisi link na forum nad postami) o tym jak postępować w różnych sytuacjach gdy admina akurat na forum nie ma. Każdy może wrzucić w wyszukiwarkę nick osoby by sprawidzić czy ma wystarczajacą ilośc postów do położenia kart. Poza tym jest regulamin spisany nie przeze mnie (do wiadomości tych, co nie wiedzą: byłam właścicielem forum do ub. roku), a przez pierwszą i następną właścicielkę forum czyli odpowiednio: Romanticcę oraz Ines. Ten sam regulamin obowiązuje od początku. Do odnośnie spraw porządkowych. Natomiast jeśli chodzi o przepychanki słowne, to uwierzcie, ze każda z nas stałych bywalczyń przeżyła niejedną i nie jeden raz wylewano nam kubły pomyj na głowę (uwaga bez wycieczek personalnych - ogólne spostrzeżenie). Bo jesteśmy skupiskiem ludzi, w którym każdy ma swoj osobisty punkt widzenia i "moja racja jest mojejsza. amen" i z tego rodzą się konflikty. Ktoś poczul się urażony, ktoś za dużo powiedział, ktoś właśnie nie powiedział nic i nieszczęście gotowe. Ze swojej strony mogę tylko prosić was wszystkich o współpracę, naoliwienie tych zębatek forumowych, by wszystko grało jak należy. I naprawdę nie chodzi o to, że ktoś jest nowy, napisał 2 posty i nie ma prawa wyrazić swojego zdania. Ma prawo. Tylko niech najpierw poobserwuje życie forumowe, poszpera w archiwum jak sprawy sie miały, odbywały, toczyly... "Po co nam tu swary głupie?" chciałoby się powiedzieć. Sypię głowę popiołem, ze nie pojawiam się tak często jak kiedyś. Brak mi czasu, bo moje życie zmieniło sie diametralnie. Ewa odwala kawał dobrej roboty i powinna zostać. To ja byłam kiedyś złym policjantem pilnującym porządku, a Ewa tym dobrym. A forum zostało założone z myślą o ludziach, którzy chcą nauczyć się tarota, a nie jako forum darmowych wróżb. Przepowiednie pisane tutaj to "laboratorium doświadczalne" dla adeptów, zaawansowanych i wtajemniczonych. Taką miała ideę pierwsza właścicielka - Romaticca - i my podtrzymujemy tą tradycję. Więc kochani: uczmy się, wymieniajmy doświadczeniami, posprzeczajmy ale nie na śmierć i życie! Odpowiedz Link
babowa Re: pytanie do adminek 24.01.13, 22:44 załuje krolowo bardzo, ze odpusciłas sobie forum taki czas dla ciebie nastał twoj post jest cieply, zyczliwy i spokojny zawsze twoja obecnosc była na forum odczuwalna, byłas otwarta na ludzi i miałas w sobie duzo dobrej energii, ktora krazyła posrod uczestnikami co do godotki, widac bardzo cie ugryzłam, skoro trawisz te moje posty, wyłuskujesz fragmenety gdzie chcesz mnie ugryzc na zdrowie gryz, mnie twoje słowa nie bola bawia? powoduja opad ramion? w ten desen szłabym w opisie wrazen po twoich słowach skierowanych do mnie skoro ja sie osmieszam to jak nazwac twoje zachowanie? z tego piedestału opiekuna forum, osoby wywazonej i szanowanej zjechałas w doł jak po wyjezdzonej gorce zmian i tak nie bedzie bo wy zmian nie chcecie Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: pytanie do adminek 24.01.13, 23:01 babowa napisała: > zmian i tak nie bedzie > bo wy zmian nie chcecie i tu cię boli najbardziej M Odpowiedz Link
babowa Re: pytanie do adminek 24.01.13, 23:05 doktor ewa, zawsze nieomylna normalnie mnie to wciagneło zabawa słowem jest niezła rozrywka, co? dobra, ide spac ale jesli sie ewa postarasz, to starczy nam tematow na cały weekend dobranoc Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: pytanie do adminek 24.01.13, 23:10 Zatem dobranoc, mnie ta dyskusja nie rajcuje, sorry. M Odpowiedz Link
amazela do królowej mieczy 24.01.13, 23:25 Królowo mieczy, Świetnie, że się odezwałaś. Szkoda, że nie przeczytałaś wszystkich postów, bo wtedy zrozumiałabyś, ze nie dla wszystkich to jest tylko taka sobie przepychanka forumowa. Chodzi o ton i styl wypowiedzi Mrgodot, której przekazałaś to forum (o Ma_ewę zresztą też). Jeśli naprawdę wierzysz w pierwotną ideę tego forum, to masz gwarancję, że takiego forum nie będzie, jeśli ta osoba będzie zarządzać szkółką. Przeistoczyła się w jakiegoś tyrana, który obraża nas wszystkich czyli forumowiczów spoza ekipy administracji. Nie uznaje zadnej krytyki i nawet nie stara się, żebyśmy ją także zrozumieli, tylko od razu skacze do gardła. Przeczytaj sobie tylko JEJ wypowiedzi. Dołączyłam się do tego forum dla przyjemności. Nie sadziłam, że będę podżegać do rewolucji, ale po tym co się naczytałam od Mrgodot, jednego jestem pewna: To jest osoba, która obrzydzi każdemu to forum. I choc wcześniej pisałam, że nie jestem i nie czuję się żadna podżegaczka, to teraz zmieniam zdanie, zmieniam stanowisko: tak, pragnę zmiany właściciela forum. Dlaczego? Nie… nie dlatego, że tak ją znielubiłam, tylko dlatego, że boję się , co będzie dalej, jak już dziś tak pomiata ludzmi. Już teraz mało kto tu przychodzi, mało kto się udziela (oprócz proszących o wróżbę). To forum już teraz zamiera, a Mrgodot potrafi tylko rzucić argument-zrób to sam. Może w ogóle to forum powinno zmienic nazwę na „zrób to sam”? Czy zauważyłaś Królowo Mieczy, że ANI JEDNA OSOBA Z FORUM nie stanęła w obronie administracji? Czy to naprawdę nic dla Ciebie NIE ZNACZY? To nie są przepychanki. To są rządy na siłę. OK. Może są dziewczyny, które są skłonne wybaczyć to Mrgodot (z pewnością dostaną podziękowanie któregoś dnia w postaci kolejnych obelg pod swoim adresem), ale to ich sprawa. Jednak Mrgodot oświadczyła, że jest skłonna przekazać Ci to forum z powrotem, jeśli okaże się, że demokratycznie wybierzemy sobie Ciebie na jej miejsce. Chciałam Cię spytać (i prosić….), czy nie zechciałabyś przyjąć to forum ponownie, jeśli okazałoby się, że taka jest „wola ludu”. Wiem, że nie masz czasu, ale mogłabyś wybrac kogoś na admina do pomocy i jakby się uspokoiło na forum, to byś pomyślała co dalej. Nie wiem, co myslą forumowicze, ale Godotka zgadza się, żeby to sprawdzić. Osobiście uważam, że to szansa dla tego forum na wyjście na prostą. Pozbyć się tyrana na pierwszym miejscu, bo może przyjdzie dzień, kiedy tyrania tak się posunie, że nie zgodzi się już na oddanie tego forum Tobie. Proszę Cię, zgódź się. To na razie niezobowiązujące. Reszta w rękach forumowiczów. Jak sobie pościelą, tak się wyśpią. Przepraszam Cię Mrgodot, nie bierz tego osobiście do siebie, ja po prostu nie cierpię tyranii Ma_ewo, nie znalam Cię od tej strony. Królowo Mieczy, to Twój moralny obowiązek solidnie zapoznać się z tym wątkiem i tym, jak jesteśmy gryzione przez osoby, które TY nam wybrałaś. I uważam, że jesteś to winna forum... dać nam szansę wyboru osoby, która tu rządzi. Proszę, zgódz się Odpowiedz Link
mrgodot Re: do królowej mieczy 24.01.13, 23:43 amazela napisała: > Przepraszam Cię Mrgodot, nie bierz tego osobiście do siebie, ja po prostu nie c > ierpię tyranii Ależ oczywiście Amazelo Jakże bym mogła wziąc do siebie to co napisałaś o MrGodot personalnie. No to by chyba oznaczało, że jestem normalna a przecież nie jestem i nie mogę być. Pozwól tylko, że jeszcze w ostanim odruchu tyranii poproszę cię o odpowiedź na te wielkorotnie ponawiane przeze mnie pytania - do ciebie kierowane (cóż, chyba mi ta tyrania w krew weszła). I jakbyś jeszcze mogła się w moim wymieniu przez chwilę nie wypowiadać to też będę wdzięczna. Potem już sobie możesz robić co chcesz ) Też cię kocham Odpowiedz Link
anuszzka Re: do królowej mieczy 24.01.13, 23:44 Amazelo, ja cenie Godotke za jej wiedze i silna reke, nie rozumiem dlaczego nawolujesz do jej zmiany ? jest z nami od bardzo dawna i kazdy kto dluzej tutaj jest-wie, ze ma taki styl bycia, tj. wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu. jest mi przykro, ze padlo tyle niepotrzebnych slow. tak patrze z boku i widze, ze prawda lezy po srodku. kazda z was ma swoje racje. a akurat to forum zawsze mialo konserwatywna moderacje, tutaj pilnowany jest porzadek- tak, to my stworzylysmy te zasady, wspolnie. pamietam czasy romaticcy, angelbell, ines, okwilk, morgany..az sie lezka w oku zakrecila... tez byly burze a potem chwile błogie coz dziewczyny, troche wiecej zyczliwosci do siebie, otwartosci, wyciszcie emocje. Odpowiedz Link
amazela Re: do królowej mieczy 25.01.13, 00:25 Kochana, własnie chodzi o ten porządek, którego nie ma, a na jego miejsce zagościła tyrania i butowanie. Czy Ty Anuszko (ale z reką na sercu) przeczytałaś wszystkie posty na tym forum? Godotkę cenię równiez za jej wiedzę na temat Tarota, ale już za tą silną rękę jej nie cenię, bo boję się, że kogoś ta ręka połamie w tym biciu za krytykę. Przekonaj mnie, że Godotka jest naprawdę taka miła i właściwa na swoim miejscu, a przeproszę za wszystko i jeszcze zniknę, jeśli ona tego zażąda. Jesteś pierwszą osoba, która ja poparła w tym wątku, dlatego spytam raz jeszcze- czytałaś wszystkie posty? Odpowiedz Link
freya_v Re: do królowej mieczy 25.01.13, 13:38 Ja tez nie widze powodu by zwracac forum krolowej wrecz przeciwnie bardzo mi sie ten pomysl nie podoba bo to by oznaczalo krok do tylu a zmiany to postep,kolejny etap,krok do przodu.wszystko musi sie rozwijac a nie cofac do punktu wyjscia. i nie musze czytac calego watku (choc przeczytalam nie raz) by tak wlasnie uwazac. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: do królowej mieczy 25.01.13, 18:17 Amazelo, jestem osobą obiektywną i zawsze ale to zawsze mówiłam tutaj niepopulRNE rzeczy w podobnych sytuacjach do tego wątku. Wielu osobom się to nie podobało i również byłam określana jako tyran który ma prywatny folwark. A prawda jest taka, że admin/ wlaściciel forum jakikolwiek by nie był prywatnie, to po prostu zostaje w pewnym momencie zmuszony do niepopularnych decyzji i stawania okoniem do większości. A z czasem okazuje się jednak, że miał rację... I nie wrócę, bo nie mam czasu, bo zmieniło mi się życie o 180 stopni. Mój czas dobiegł końca. Pora życ realem Odpowiedz Link
babowa Re: do królowej mieczy 25.01.13, 18:38 krolowo miła otwarcie mowisz, nie masz czasu na forum, godotka bywa przelotem , ma_ewa sie nie sprawdza wiec kto ma tu to forum prowadzic? Odpowiedz Link
algaria I jeszcze jedno 25.01.13, 14:27 Jest to moja ostatnia wypowiedź w tym wątku - proszę mnie nie wywoływać z imienia, nie prosić o opowiedzenie się za kimkolwiek, nie prowokować do kłótni, wywlekając jakieś dziwne insynuacje co do mnie, mówienie do mnie i o mnie z pogardą, czy wyśmiewanie się ze mnie - bo na to nie zasługuje. Ja już swoje zdanie powiedziałam (kto go nie zrozumiał to mi przykro bo używam prostego języka) i go nie zmienię żadną siłą argumentów opozycji, ale każdą decyzje odnośnie forum i administrowania przyjmę z szacunkiem. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: I jeszcze jedno 25.01.13, 14:52 algaria napisała: > Jest to moja ostatnia wypowiedź w tym wątku Nie sądzę Algario, zbyt Ci przecież leży na sercu Szkółka, żeby zostawić ja we wrażych rękach na zatracenie - proszę mnie nie wywoływać z imien > ia, nie prosić o opowiedzenie się za kimkolwiek, nie prowokować do kłótni, wyw > lekając jakieś dziwne insynuacje co do mnie, mówienie do mnie i o mnie z pogard > ą, czy wyśmiewanie się ze mnie - bo na to nie zasługuje. Nikt Algario na to nie zasługuje, nie tylko Ty. Szkoda, że nie rozpoznajesz tak prostej prawdy. Ja już swoje zdanie po > wiedziałam (kto go nie zrozumiał to mi przykro bo używam prostego języka) i go > nie zmienię żadną siłą argumentów opozycji, ale każdą decyzje odnośnie forum i > administrowania przyjmę z szacunkiem. Z tym szacunkiem, to bym nie rzucała słów na wiatr, a język, to fakt, prosty masz. M Odpowiedz Link
babowa Re: I jeszcze jedno 25.01.13, 15:17 oo, pani ewo gdziez ten pani takt, wyczucie, kultura? algaria mowi jezykiem prostym, natomiast ty zaczynasz wchodzic w nuty prostackie wstyd dla forum miec admina, ktory obraza, pomniejsza a wrecz poniza innych i robi z nich idiotów jesli nie chca udawac ze nie czuja smrodu obłudy przeczytaj uwaznie co piszesz, odetchnij i dopiero kliknj wyslij gdzie ta dojrzałosc twoja? obrzydlistwo Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: I jeszcze jedno 25.01.13, 15:33 babowa napisała: > oo, pani ewo > gdziez ten pani takt, wyczucie, kultura? No cóż kto z kim przestaje... > algaria mowi jezykiem prostym, zgadzam się z Tobą w tym względzie > wstyd dla forum miec admina, ktory obraza, pomniejsza a wrecz poniza innych i > robi z nich idiotów jesli nie chca udawac ze nie czuja smrodu obłudy Masz rację, dlatego nie wszyscy dostępują tej chwały. Ty nie masz szans, sorry > przeczytaj uwaznie co piszesz, odetchnij i dopiero kliknj wyslij szkoda, że nie stosujesz się do własnych rad, są na prawdę niezłe > gdzie ta dojrzałosc twoja? -poległa w walce z Twoim tupeciarstwem i obłudą... > obrzydlistwo - też tak sądzę I mimo wszystko, życzę Ci pogodnego dnia, M Odpowiedz Link
mrgodot do Babowej 25.01.13, 15:38 Babowa, a ja mam prośbę i mam nadzieję, że tak ją odczytasz: czy moglabyś w swoim wpisie w wątku z propozycjami wyjasnić o co chodzi? Bo trochę jest on dla mnie nieczytelny a nie chcę ingerować i zaśmiecać tamtego wątku uwagami. Chodzi mi o pierwsze 2-3 wersy - nie do końca jestem w stanie zrozumieć twoją wypowiedź. Nie chcę cytować z pamięci. Tam jest coś takiego (mniej więcej) "jedna z ... jest obecny admin" - chodzi o "jedną" i kto to jest "ty". Ja? Ma_Ewa? My? Lepiej by się nam czytało gdybyś raczyła uściślić. Odpowiedz Link
babowa Re: do Babowej 25.01.13, 15:51 juz racze i precyzuje odpowiedz była do postu ewy i przytaczam wypowiedz twoja, do mnie zeJa już teraz wiem, że trzeba w tytule postu napisać do kogo go kierujemy bo niektózy nie potrafią odczytać go poprawnie i wszystko do siebie biorą. kurcze, teraz juz tez bede pamietac by w wypowiedziach do ciebie, zamieszczac te nicki w tytule - Odpowiedz Link
mrgodot Re: do Babowej 25.01.13, 16:13 babowa napisała: > kurcze, teraz juz tez bede pamietac by w wypowiedziach do ciebie, zamieszczac t > e nicki w tytule Rób jak uważasz - chodzi mi o precyzję bo ten wątek (o zmianach) uważam za istotny. Tak konkretnie nie zrozumiałam tego fragmentu twojej wypowiedzi: "chciałam tylko dodac , ze dyskuksje dotykajaca dna podkreca obecny admin jedna z bardziej niezadowolonych osob jestes sama sama uderz sie w piersi a nie przyprawiasz gebe innym" - zwłaszcza tej części, którą pozwoliłam sobie pogrubić. Ale teraz już rozumiem. Dziękuję za wyjasnienie Odpowiedz Link
leda-is-one Dziewczyny. przepraszam..... 26.01.13, 06:14 .. ja Was przepraszam za pisanie z innego nicka;-(..proszę o amnestie. chciałabym tu zostać i czynniej się uczyćleda Odpowiedz Link
mrgodot Re: Dziewczyny. przepraszam..... 26.01.13, 09:28 leda-is-one napisała: > .. ja Was przepraszam za pisanie z innego nicka;-(..proszę o amnestie. > chciałabym tu zostać i czynniej się uczyćleda Leda, jeśli chodzi o mnie to przeprosimy przyjęte. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Dziewczyny. przepraszam..... 26.01.13, 11:03 Ok, dla mnie tez nie ma sprawy M Odpowiedz Link
babowa Re: I jeszcze jedno 25.01.13, 15:41 ewa, ty masz tych lat juz spro na liczniku ale nie widac tego tego w podejsciu do tematu, i ogolnym obyciu ty juz pare puszczasz rowalaja mnie te twoje tak szczegołowe odpowiedzi analizowanie mojego kazdego zdania i proba dowcipnej odpowiedzi ja pierdziu, ze tez chce ci sie tak ale jest weekend, daj kochana tu jeszcze kilka perełek bedziemy sie nimi przezucac dla mnie mniejszy obciach ale ze ty? taka kobieta na poziomie? rowniez udanego dnia zycze Odpowiedz Link
algaria Re: I jeszcze jedno 25.01.13, 15:39 Ewo - zaskoczyłaś mnie - serio Ja myślałam że ty taka ciepła cipka a ty masz pazur !!!??? Tylko niestety nie fikasz do tego do kogo powinnaś . Zamilknij już, bo choćby z racji swojego wieku powinnaś zachować twarz i resztki godności. Odpowiedz Link
mrgodot Proszę o spokój 25.01.13, 15:47 Babowa, Algario - teraz to ja jestem pod wrażeniem, negatywnym. To co napisałyście przed chwilą to jest baaaardzo poniżej pasa. Nie wstyd wam? Nie da się w tej dyskusji używać bardziej kulturalnego języka? I nie próbujcie mnie przekonać, że Ma_Ewa użyła wulgaryzmu a wy nie. Darujcie sobie wszystki "ci..." i "pi...". Język polski jest bogaty. Z sarkazmu też chwilowo bym zrezygnowała bo sprawa jest poważna. Odpowiedz Link
algaria MrGodot 25.01.13, 15:52 Ewa mnie obraziła I to tak po niżej pasa mimo że jej nie prowokowałam Tego nie zauważyłaś Godotko??? Szkoda Ja nie pozostałam jej dłużna ot. Odpowiedz Link
babowa Re: Proszę o spokój 25.01.13, 16:00 godotko, moje pierdziu, tak cie zniesmaczyło? no nie zartuj Odpowiedz Link
algaria Przepraszam 25.01.13, 16:04 Przepraszam - powinnam użyć - cicha myszka - ale mnie poniosło choć nie powinno Przepraszam zatem za "ciepłą..ci" nie zmienia to faktu że jestem zaskoczona agresywnością i jawnym atakiem, na mnie osobiście, tak spokojnej do niedawna adminki A obrażać się nie pozwolę. Odpowiedz Link
mrgodot Re: Przepraszam 25.01.13, 16:17 Tak Dziewczyny - o słowa mi tylko chodziło. Na razie tu wszyscy czują się obrażeni i wynika to poniekąd z różnych punktów widzenia i patrzenia na sprawę. Ale bardzo proszę o ostrożniejsze dobieranie słów. Babowa, nie żartuję. Twoje "pie.." jest jednak trochę zbyt ordynarne. Ludzie mają różny próg wrażliwości. Mnie to trochę razi. Odpowiedz Link