Dodaj do ulubionych

Władca Skorpiona

31.03.15, 12:00
Witajcie
być może był tutaj już taki wątek,ale nie mogę znaleźć.
Którego władcę Skorpiona przyjmujecie?Marsa czy Plutona?Czy to zależy od horoskopu?
W moim horoskopie Pluton jest w 8 domu w Skorpionie, a Mars w 7 w Pannie.
Moje pytanie wynika z kolejnego solariusza, gdzie ascendent jest w Skorpionie, a Mars w 10 domu, Pluton w 2.
Kilka lat temu, gdy miałam w solariuszu ascendent w skorpionie spłacałam kredyt, Mars był w 9 domu solariusza, a Pluton w 2.Czy to wszystko świadczy o tym, że powinnam przyjąć Plutona jako władcę?A może jednak patrzeć na obydwóch?
Obserwuj wątek
    • tamara401 Re: Władca Skorpiona 31.03.15, 21:34
      zdecydowanie doradzałabym brać przede wszystkim Marsa jako władcę Skorpiona a ewentualnie posiłkować się Plutonem.Twój post mówi mi że poprzez władctwa próbujesz sobie coś ustalić np. swoje finansowe możliwości. Cóż, raczej odradzałabym wyciagać wnioski co do jakieś sprawy na podstawie tylko i wyłacznie kondycji jakiegoś domu czy też władcy tego domu,na ogół sprawy każdego domu są bardzo kompleksowym tematem/jak to w życiu/ i wiele planet wypowiada się w kwestii np.finansów czy miłości itp.Druga sprawa to też aspekty czasem kwadratura zadziała mobilizująco a czasem położy sprawę.Zawsze dobrze jest spróbować określić sobie czy to co zamierzam, na co mam ochotę lub pokładam nadzieję w czymś jest mi pisane poprzez układ horoskopu.Druga ważna kwestia to ustalenie tego czego mi brakuje by ten cel osiągnąć czy odwagi, czy aktywności czy zdrowego rozsądku czy protekcji czy jeszcze czegoś innego...Zdaję sobie sprawę ,że ocena własnych silnych i słabych stron jest zazwyczaj tematem na wiele lat życia,ale w tej kwestii wiele może powiedzieć horoskop urodzeniowy.Sam solariusz jest też techniką która pozwala coś doprecyzować. możę wyglądać bardzo niewinnie i przynieść ważkie wydarzenia i odwrotnie może przerażać a w gruncie rzeczy nic na planie zewnętrznym wielkiego się nie stanie.Dobrze jest powiązać inne techniki by próbować coś ustalić w temacie który nas w danym momencie interesuje.Poza tym też dobrze pamiętać że wszyscy podlegamy pod cykle,które nam przynoszą rozwój tak wewnętrzny jak zewnętrzny raz opłacony frustracją a raz radością.Istotnym jest też brać pod uwagę hierarchię planet gdy Słońce przykładowo odbiera kwadraturę Saturna lub opozycję ,czy wręcz koniunkcję to "siada"cała energetyka układu /wzmaga się zaś koncentracja/ wszelkie nadzieje pokładane w jakimś aspekcie harmonijnym do Wenus mogą okazać się chybione.Natomiast odwrotnie gdy Słońce odbiera trygon tranzytujacego Saturna a Wenus przykładowo kwadrat od czegoś tam układ jest zupełnie inny nasz cel się realizuje nasze poczucie indywidualności i własnej wartości pozostaje nienaruszone aczkolwiek kwadrat do Wenus być może zmusi nas do zmiany czy przewartościowania systemu wartości w jakieś kwestii.Oczywiście dużo będzie zależało od tego czy Wenus znajduje się w tym samym znaku co Słońce czy też nie.To tylko przykłady na które gorąco doradzam zwrócić swoją uwagę.
    • acrux_79 Re: Władca Skorpiona 01.04.15, 03:32
      Od kiedy pozbyłem się:
      - traktowania Urana, Neptuna, Plutona czy Ceres jako władców Wodnika, Ryb, Skorpiona i Panny
      - stawiania kwinkunksów i półsekstyli w dość poważnym stosunku do podstawowych aspektów
      - zwracania uwagi na szersze orby, zwłaszcza dla aspektów separujących

... to interpretacje horoskopów stały się jakby skuteczniejsze. Proponuję zastosować 3 miesięczny okres kwarantanny i zaryzykować (coś jakby wybór między niebieską a czerwoną pastylką w Matrixie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka