virridi1 19.11.06, 17:37 Czy ma takie samo znaczenie jak w znakach np. księżyc w I domu a mars w IV? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aarvedui Re: recepcja mutualna w domach 19.11.06, 22:44 virridi1 napisała: > Czy ma takie samo znaczenie jak w znakach np. księżyc w I domu a mars w IV? ciekawe pytanie mysle ze moze to dzialac podobnie,aczkolwiek domy to coś innego niż znaki,które są pewniejsze do określenia. nie brałbym tego za pewnik ale wskazówkę gdzie węszyć,o co pytać. w sumie nie patrzyłem na to,muszę sprawdzić stare radiksy pod tym kątem Odpowiedz Link
neptus Re: recepcja mutualna w domach 20.11.06, 00:14 Znaczy tyle, ze dom 1 tlumaczy sie przez 4-ty i odwrotnie. Inaczej - rodzina pochodzenie, mieszkanie kreuje wizerunek i odwrotnie: tworzę taki dom, zeby pasował do mojego wizerunku. Albo realizuje sie przez rodznię, a rodzina przeze mnie. Może byc wiele tego typu zalezności. Odpowiedz Link
virridi1 Re: recepcja mutualna w domach 20.11.06, 12:18 Z tymże jak dla mnie ten IV dom wcale nie jest taki łatwy do analizowania ,czy to może być coś więcej niz sama rodzina,tradycja,korzenie ?/ to takie tradycyjne/ .Ten dom ma jednak więcej znaczeń np. dot.osobowości . Odpowiedz Link
neptus Re: recepcja mutualna w domach 20.11.06, 17:40 Nasza osobowość bardzo zalezy od korzeni, a więc i wczesnego dzieciństwa. To kształtuje nasze emocje i automatyzmy. Szczególnie to wszystko, co jest przekazywane dziecku niewerbalnie, jako nastroje, emocje, uczucia, atmosfera domowa. Wszystkie domy wodne sa trudne do analizowania. W nich mieszczą sie nasze odruchy i tajemnice, to co często trudno ubrać w słowa, ale też jest to najlepszy klucz do osobowości. Odpowiedz Link