Dodaj do ulubionych

saturn w 5 domu

03.12.06, 15:27
Jak jest z saturnem w 5 domu? czy zawsze komplikuje i utrudnia kontakt z
dziećmi? Jest ktoś z saturnem w 5 domu i jakie ma doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • pani.jazz Re: saturn w 5 domu 03.12.06, 16:57
      Wydaje mi sie, ze nie utrudnia, a wrecz daje dobre do nich podejscie - tylko nie na zasadzie "ślićne dzidzi, buzi mamusi, oj dziudziu". Saturn w V stawia dziecko jako partnera do rozmowy nie odmawiajac mu niczego, a jednoczesnie umiejac wlasciwie rozpoznac jego zakres i umiejetnosci rozumowania.

Ci, ktorzy maja Saturna w V i dzieci sie dochowali, czesto twardo je trzymaja, ale potrafia sie z nimi porozumiec i wytworzyc silna wiez oparta na szacunku. Co nie znaczy, ze wychowanie idzie latwo wink.

Znam jednak ludzi z Saturnem w V domu, ktorzy twierdza, ze dzieci lubia tylko z grilla - ale podejrzewam, ze to kwestia niecheci wziecia na siebie saturnicznej odpowiedzialnosci.

Przyklad na Saturna w V domu - dyrektor przedszkola.
      • eevvaa Re: saturn w 5 domu 03.12.06, 17:34

-Mam dobry kontakt z dziećmi< swoimi i cudzymi - pracuję z 6 latkami>.Właśnie
        chyba dlatego, że traktuję je po partnersku, a nie że musi tak być , bo ja tak
        chcę.Mam Saturna w 28 stopniu 4 domu, więc odnosi się też do 5.

Uśmiech wędruje daleko...

ewa
    • anahella Podczepiam zarchiwizowany watek 03.12.06, 17:47
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=13368017&s=0
    • anulka.dab Re: saturn w 5 domu 04.12.06, 09:58
      mam Saturna w 5 domu ( w rybach). Odczuwam to tak że wszelkie sprawy z tego
      domu odbywają się u mnie jakby z opóźnieniem. Późna pierwsza miłość a więc i
      późne dziecko (drugie w drodze hehe). Rzeczywiście do dzieci podchodzę bardzo
      poważnie - lubię i umiem z nimi rozmawiać i zawsze byłam przez nie lubiana
      (dokładnie jak pani.jazz napisała). Jak uda mi się wychować własne - dam znać
      za jakieś 20 lat smile

AnnaD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka