Dodaj do ulubionych

Zabawa z Astrologią

25.03.07, 11:16

Zabawa w astrologię polega na ciągłym uczeniu się z podręczników, a według
mnie na ciągłej obserwacji tranzytów, progresji, dyrekcji planet nie tylko do
własnego i najbliższych horoskopów natalnych ale osób z świecznika władzy. Ja
dziś z samego ranka postanowiłem pobawić się i zrobić przybliżoną
rektyfikację Józefa Oleksego. Z wikipedi otrzymałem informacje : Józef Oleksy
urodził się 22 czerwca 1946r w Nowym Sączu. Efekt mojej zabawy z Astrologią
wskazał mi godzinę: 14 minut 20. Proponuje dalszą zabawę astrologiczną i
porównanie daty i godziny którą podałem, patrząc na karierę byłego Premiera i
czołowego członka partii SLD.
Horoskop Józefa Oleksego według mnie ma Jowisz na Asc a Saturna na Mc.
Proponuje tę zabawę dla zawansowanych, a przede wszystkim dla tych którzy
stawiają pierwsze kroki w tak pięknej wiedzy jak Astrologia. Jeżeli jakiś
uczestnik forum ratyfikował by ten horoskop na inną godzinę to chętnie
przedyskutuje smile
Pozdrawiam potrek
PS
Pobawmy się naszą wiedzą i doświadczeniem smile, a także bardzo zapraszam tych
najbardziej zaawansowanych do polemiki. Jeżeli postać Józefa Oleksego komuś
się nie podoba to może niech nie pisze wcale, gdyż nie chodziło mi w tym
wątku o ocenianie tej postaci ale o zabawę w Astrologie.
Obserwuj wątek
    • jerry.uk Bardzo trafne! 25.03.07, 15:02
      Potrek, myślę że bardzo trafnie wybrałeś tę datę! Znakomicie!

Oleksy jest towarzyski, zawsze chętnie pogada z prasą, innymi politykami (ASC w
      Wadze). Poza tym ten Księżyc w Baranie, bo ma takie szczere reakcje.
      Wrzuciłem też tranzyt na feralnego (dla niego) dzień 14.06.2006. Merkury był w
      koniunkcji z Marsem na Neptunie w XII domu Oleksego (ukryci wrogowie). Myślę że
      ten tranzyt dobrze ujmuje to, co się stało.
      Pozdrawiam
      • neptus Re: Bardzo trafne! 25.03.07, 15:41
        Coś xle wpisałeś w danych. 14.6.2006 nie było Marsa na Neptunie Oleksego.
        Był Mars/Saturn w srodku jego Wenus/Pluton.
        • jerry.uk 14 wrzesnia oczywiscie! 25.03.07, 19:18
          wpisalem 14 czerwca, a zakrapiana kolacja, która tak zaszkodziła Oleksemu odbyła
          się 14 września. tu jest link:
          wiadomosci.wp.pl/kat,71514,wid,8786173,wiadomosc.html
      • potrek Re: Bardzo trafne! 25.03.07, 16:26
        Witaj Jerry mam nadziej że się w Łodzi spotkamy smile

22 grudnia 2004 Sąd Lustracyjny pierwszej instancji orzekł, że Józef Oleksy,
        wbrew swojemu oświadczeniu, był w latach 1970-1978 tajnym współpracownikiem
        Agenturalnego Wywiadu Operacyjnego.
        Data ta jest bardzo ciekawa gdyż mamy dwie znaczące koniunkcje tranzytującego
        Jowisza z Jowiszem natalnym oraz Saturn/Saturn w horoskopie J.Oleksego.
        dodatkowo mamy opozycje Słońca do Słońca. Ważne że w horoskopie natalnym mamy
        kwadraturę Jowisza na Asc do Saturna i Merkurego na MC, niby luźną ale na
        osiach i jest ona według mnie ważną potwierdzającą regułki astrologii
        klasycznej. Jest w tym też pewne odniesienie do benefików, a mam tu na myśli
        Jowisz który źle aspektowany przez melefika w H/natalnym daje w tranzycie
        nieprzyjemne i czasami niszczące konsekwencje mimo obecnego beneficznego
        aspektu sekstyl Jowisz/Jowisz na obecny tydzień, zwłaszcza z domu III - prasy .
        Aspekty Jowisza trwają od 2 do 3 tygodni to i sprawa J.Oleksego też sądzę
        będzie miała takie nagłośnienie w prasie. Następnie sprawa tej osoby powinna
        przycichnąć przy retrogradacji Jowisza na Ogonie Smoka około połowy maja
        2007.Następnie Jowisz w ruchu prostym w październiku 2007 da podobnie do
        wiwatu i pogrąży przynajmniej starą ekipę SLD. Jowisz w znaku Strzelca działa
        silnie i skutecznie i mam nadzieje że moje prognozy co do notowań SLD do końca
        roku powinny się sprawdzić . Zwłaszcza w kontekście komunizmu i obecnych
        aspektów opozycji Neptuna oraz Marsa do Saturna.
        Pozdrawiam potrek
    • neptus Re: Zabawa z Astrologią 25.03.07, 16:31
      Powiem, ze mnie sie ta rektyfikacja nie podoba. Człowiek z Jowiszem na asc
      gada, co slina jezyk przyniesie, szybciej niz pomysli. Czytalibyśmy wowczas o
      jego hulankach i zabawach. Tymczasem Oleksy mówi zawsze to, co chce powiedzieć
      i ani słowa więcej. Bardziej już mi pasuje horoskop z ustawieniem Słońca na MC.
      Neptun w 1 domu w Wadze sprawia wrażenie człowieka miłego, rozmownego i
      układnego, w dodatku to niedoszły ksiądz. Neptun w Wadze to mistrz kamuflazu i
      mimikry. Księzyc na desc tez bardzo ładnie pasuje. Ten człowiek chce przewodzić
      (Słońce na MC) ludowi (Księzyc na desc). W tym celu jest gotów przybrać dowolną
      postać, obojetne czy bedzie to ksiądz czy sekretarz (Neptun na asc), byle
      zdobyc rzesze (Księzyc na desc). W krytycznym dniu koniunkcja Mars/Saturn
      znalazła sie w "kumpelskim" 11 domu rozbijając luźną koniunkcję Wenus/Pluton w
      Lwie (rozliczanie finansów wysoko postawionych kumpli), węzeł na Księzycu na
      granicy Ryb i Barana sprzyjał obgadywaniu srodowiska. Księzyc tego dnia
      najpierw rozmiękczył ograniczenia Merkury/Saturn, potem zrobył opozycje do
      Wenus (chcieć mieć). Dodatkowo do układu Mars/Saturn=Wenus/Pluton doszła
      kwadratura Jowisza ze Skorpiona, który wszystko porozdymał, Skorpion przechował
      te informacje do momentu, kiedy Jowisz zrobił opozycje do Uran/węzeł, a Pluton
      do Słońca. Kwadraturas Jowisza wskazuje także na to, ze Jowiszowe Otwarcie
      miało charakter skorpionicznej pułapki. Bardzo mi tu też pasuje obecny tranzyt
      Plutona przez IC - rozwalanie i "odczarowywanie" fundamentow, korzeni sukcesu
      (Słońce na MC), kwadratura do Księzyca - wielkie emocje ale i otwieranie oczu
      zaczarowanemu elektoratowi (Księzyc/desc w Rybach).
      W momencie nieszczęsnej rozmowy Neptun tranzytowy zrobił wielki trygon z
      Uran/Wezeł w 9 d. Bliźniętach i Jowiszem w Wadze w 1 domu - łatwo szło gadanie,
      co popadnie, prawdopodobnie jeszcze podpuszczane przez "ukrytego wroga" w
      postaci Neptuna.
      Opozycję Saturn/Neptun-Mars mozna w tym wypadku interpretowac jako ujawnienie
      (Mars) podsłuchu. Mars atakuje tym, co Neptun słuchał, a Saturn nagrywał.
      Optuje za ascendentem w końcowce Panny.
      • neptus Re: Zabawa z Astrologią 25.03.07, 16:38
        Dodatkowe dane:
        Wyrok uniewinniający Oleksego z zarzutów o szpiegostwo 9.12.1995 17:00
        Rząd Oleksego 6.3.1995
        • potrek Re: Zabawa z Astrologią 25.03.07, 17:32
          Neptun napisał:

Powiem, ze mnie sie ta rektyfikacja nie podoba. Człowiek z Jowiszem na asc
          gada, co slina jezyk przyniesie, szybciej niz pomysli. Czytalibyśmy wowczas o
          jego hulankach i zabawach. Tymczasem Oleksy mówi zawsze to, co chce powiedzieć
          i ani słowa więcej.

A czy zwróciłaś uwagę na koniunkcje Merkurego z Saturnem a ta na gadulstwo nie
          wskazuje . Ten aspekt bym upatrywał w opozycji Neptuna do Księżyca. Zwróć też
          uwagę na zdjęcia Józefa Oleksego z przed 10, 20 a nawet 30 lat , taką gębę i
          posturą to się ma z Jowiszem na asc. Znam osobiście kilka znanych osób z
          Jowiszem na asc i raczej co im ślina na język przyniesie słów nie rzucają .
          Neptun w XII domu daje także wyimaginowanych wrogów w opozycji do Księżyca w VI
          to i gorzałę za kołnierz nie wylewa smile
          Pozdrawiam potrek
        • potrek Re: Zabawa z Astrologią 25.03.07, 17:52
          Odpowiadasz na :
          neptus napisała: Dodatkowe dane:
          > Wyrok uniewinniający Oleksego z zarzutów o szpiegostwo 9.12.1995 17:00
          > Rząd Oleksego 6.3.1995

Dodam swoje smile 22 grudnia 2004 Sąd Lustracyjny pierwszej instancji orzekł, że
          Józef Oleksy, wbrew swojemu oświadczeniu, był w latach 1970-1978 tajnym
          współpracownikiem Agenturalnego Wywiadu Operacyjnego.

21 października 2005 Sąd Lustracyjny drugiej instancji potwierdził orzeczenie
          sądu pierwszej instancji. Wyrok nie był jednomyślny, zgłoszono zdanie odrębne.
          Oleksy złożył kasację do Sądu Najwyższego. Sąd Najwyższy po raz pierwszy
          rozpoznawał kasację 4 października 2006, [1] kiedy to postanowił odroczyć
          rozprawę do 13 grudnia 2006 w związku z uwzględnieniem nowych wniosków
          dowodowych obrony wspierających zarzuty kasacyjne.[2] Termin ten również uległ
          zmianie, gdyż w związku z chorobą sędziego rozprawa została zdjęta z wokandy.

31 stycznia 2007 r. Sąd Najwyższy umorzył sprawę Oleksego podejrzanego o
          kłamstwo lustracyjne uznając, że Józef Oleksy nie wpisując do oświadczenia
          lustracyjnego swojej współpracy z Agenturalnym Wywiadem Operacyjnym działał w
          wyniku błędu. Sąd Najwyższy uznał, że Oleksy napisał nieprawdę w oświadczeniu
          lustracyjnym, ale nie skłamał. Józef Oleksy wypełniając swoje oświadczenie
          lustracyjne miał być wprowadzony w błąd przez ówczesnego szefa WSI
          kontradmirała Kazimierza Głowackiego, który w 1997 toku poinformował go - za
          pośrednictwem szefa MON, Stanisława Dobrzańskiego - że służba w AWO nie podlega
          ujawnieniu w oświadczeniu lustracyjnym. Sąd Najwyższy tym samym uwzględnił
          wyjaśnienia Józefa Oleksego, że nie mógł on też wiedzieć, że do 1973 r. AWO
          podlegał pod rozpoznanie wojskowe, a nie pod organa operacyjne wojskowych służb
          specjalnych PRL[3][4].

• jerry.uk Re: Zabawa z Astrologią 25.03.07, 19:48
            A czy te słowa powiedział Aleksander Kwaśniewski:

"Potrafię się wylegitymizować ze wszystkich milionów, z wyjątkiem pierwszego
            (ale ten już jest dawno przedawniony!)."?

No dobra, żartowałem, panie prezydencie! wink
            • potrek Re: Zabawa z Astrologią 26.03.07, 00:01
              Odpowiadasz na :
              jerry.uk napisał: A czy te słowa powiedział Aleksander Kwaśniewski:
              >
              > "Potrafię się wylegitymizować ze wszystkich milionów, z wyjątkiem pierwszego
              > (ale ten już jest dawno przedawniony!)."?

Ten cytat jest z biografii Rokefelera a nie Aleksandra Kwaśniewskiego.
              Pozdrawiam potrek

• neptus Re: Zabawa z Astrologią 26.03.07, 15:03
            Fajnie, ze dodałeś te dane. Własnie ich szukałam. Im więcej danych, tym łatwiej
            rektyfikować. Oczywiście, ze koniunkcję Merkurego z Saturnem uwzgledniam. To
            taki piekny aspekt dla szpiega. wink Jakos mało propozycji... miałam nadzieje na
            ciekawą dyskusję.
    • zocha.w Re: Zabawa z Astrologią 02.04.07, 20:33
      Wczoraj wróciłam z warsztatów astro w Wiśle (z Jarkiem Gronertem). Robiliśmy
      Oleksego na godz. 12.15. Jarek mówił, że gdzieś czytał, że urodził się on w
      samo południe. Ale równo 12 nie za bardzo nam pasowała.
      • piotrowski_piotr Re: Zabawa z Astrologią 02.04.07, 22:07
        zocha.w napisała:

> Wczoraj wróciłam z warsztatów astro w Wiśle (z Jarkiem Gronertem). Robiliśmy
        > Oleksego na godz. 12.15. Jarek mówił, że gdzieś czytał, że urodził się on w
        > samo południe. Ale równo 12 nie za bardzo nam pasowała.

W swoich zbiorach mam dokładnie taki sam horoskop Oleksego z godziną 12:15!
        Wiele lat temu Waldemar Galos omawiał ten horoskop we "Wróżce".

Pozdrawiam
        Piotr Piotrowski

• neptus Re: Zabawa z Astrologią 03.04.07, 02:11
        A więc moje zgrubne pomysły były całkiem dobre. smile
        • potrek Re: Zabawa z Astrologią 08.04.07, 07:44
          W swoich zbiorach mam dokładnie taki sam horoskop Oleksego z godziną 12:15!
          Wiele lat temu Waldemar Galos omawiał ten horoskop we "Wróżce".

Pozdrawiam
          Piotr Piotrowski

Ta godzina mi nie pasuje. Z asc w znaku panny nie dał było by takiej
          Jowialności oraz pokory, której według mnie były premier nie wykazuje. Mimo
          bardzo dużego szacunku dla pana (PP) o pana (JG) . ja ten horoskop bym ustawił
          na tą godzinę w której był Jowisz na asc a Saturn na Mc. Zastanówmy się nad
          tym, jak osoba jest postrzegana z asc w znaku Panny. Ta fasada , postura oraz
          jego sposób pokazywania się na zewnątrz mi do godziny 12:15 nie pasuje mimo
          pana (PP) większego doświadczenia i autorytetu jakim pana darze oraz Jarka G.
          Pozdrawiam potrek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka