sylvie.dunoyer Re: Chce byc au pair w Niemczech 02.02.07, 14:16 Halo! Czesc.chcialam zypytac czy jestes jeszcze zainteresowana opieka nad dziecmi w niemczech.ja jestem rowniez au pair ale wyjezdzam wkrotce do polski i ta rodzina poszukuje jak najszybciej nowej dziewczyny.jesli masz ochote odezwij sie jak najszybciej. Kontact: shdunoyer@aol.com Hope i am in the right place? If not, please direct me to the proper location. Thanks! Odpowiedz Link
kubek996 Re: Chce byc au pair w Niemczech 07.02.07, 17:01 cześć. jestem zainteresowana pracą w charakterze au pair w okresie wakacyjnym (czerwiec-październik). mam pewne doświadczenie w pracy z dziećmi, od kilku lat jeżdżę jako opiekunka na obozy, mam dwu-i-połroczną siostrę. szukam niemieckiej rodziny, która potrzebuje opiekunki dla dzieci. mój niemiecki jest dość dobry (z pewnością komunikatywny!). jeśli ktoś byłby zainteresowany, to proszę o kontakt: kubek996@NOSPAM.gazeta.pl Odpowiedz Link
elfiaa1 Re: Chce byc au pair w Niemczech 21.02.07, 11:53 Mmm..Niemcy :) miałam okazję spędzic tam część wakacji i na prawdę polubiłam ten kraj :) Dokładnie byłam w okolicach Bremen,Hanoveru i Hamburga.Wcześniej uczyłam się niemieckiego (matura zdana na 80%),teraz niestety przestałam,ale wiadomo,że coś mi w głowie zostało :) Tak sobie myślę od paru dni,że chętnie te wakacje od czerwca do września spędziłabym jako niania w Niemczech.Krótki okres-więc będzie trudno.Ale może ktoś potrzebuje np.zastępstwa na ten czas? Dodam,że mój anglieski jest na pewno komunikatywny (nie jest z nim najgorzej:) ) mam dużo chęci,radosci zycia i uwielbiam dzieciaki :) e-mail:elfiaa1@gazeta.pl Odpowiedz Link
mmartitka Re: Chce byc au pair w Niemczech 26.02.07, 22:29 SZUKAM AU PAIR NA ZMIENNICZKE W HAMBURGU OD MARCA 2007! marta_niemczynow@o2.pl lub gg 7922975 Odpowiedz Link
wiolcik_87 szukam rodzinki 13.03.07, 13:12 Cześć. Szukam jakiejść rodzinki, najlepiej z niedersachsen, do września. Zanm niemiecki, zdawałąm z niego mature, a pozatym angielski i obecnie ucze się hiszpańskiego, chętnie wyjade po świętach :) Pozdrawiam Prosze o kontakt wiolcik_87@op.pl gg 3754344 Odpowiedz Link
kasia_go1 Rodzinka z Aachen szuka pilnie Au-Pair!! 19.03.07, 15:16 Witam serdecznie, rodzinka z AAchen szuka kandydatki na Au-Pair z prawem jazdy od zaraz!!Dwoje dzieci 6 i 8 lat,rodzina lekarzy. Legalnie zatrudnienie przez niemieckie biuro, ubezpieczneie,kieszonkowe!!Bez zadnych oplat ze strony kandydatow. Zaniteresowane osoby prosze o kontakt soikul@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
kasia_go1 Kto che wyjechac jako Au-Pair do niemiec?Za darmo 15.03.07, 20:04 Witam serdecznie, z checia pomoge ososbom ktore szukaja rzetelnego niemieckiego biura, mam kolezanke ktora prowadzi biuro zajmujace sie wynajmowaniem Au-Pair do rodzin w niemczech, austri i szwajcarii.Nie pobiera zadnych oplat Piszcie na : soikul@onet.poczta.pl Odpowiedz Link
saronu Re: Kto che wyjechac jako Au-Pair do niemiec?Za d 13.04.07, 16:43 Witam chcialabym sprobowac swoich sil jako Au-Pair.Czy jest to mozliwe pytam ponewaz mam taki problem, nie mam doswiadczenia w opiece nad dziecmi dotad pracowalam jako kelnerka, hostessa, i moj jedyny kontakt z dziecmi to malowanie im twarzy na festynach itp i kiedys pomagalm mojej kolerance nad opieka jej siostrzencow.Bylabym zainteresowana taka praca na okres ok 3-3,5 miesiecy gdyz studiuje obecnie jestem na 1 roku pozdrawiam Martyna Odpowiedz Link
ewoosia82 Re: Chce byc au pair w Niemczech 25.03.07, 22:40 Czesc dziewczyny. Prawdopodobnie niedługo zostane operka w Hamburgu i szukam w tym miescie znajomych. Odzywajcie sie, blagam! Mam jeszcze pytanie do operek w Niemczech. Czy 260euro wystarcza,żeby jakoś przebiedowac od pierwszego do pierwszego? W Belgii zarabialam minimum 450 euro i taki spadek jest dla mnie lekkim szokiem. Ale z drugiej strony Niemcy sa chyba troche tansze niz Belgia.. Pozdrawiam Odpowiedz Link
annam21 Re: Chce byc au pair w Niemczech 29.03.07, 23:24 zalezy:) zalezy jakie miasto,i czy np sama bedziesz lacic za szkole,. Kurcze ja jak bylamau paei w niemczech dostawalam 250euo,potracali mi za szkole zostawalo mi niecale 200...nie bylo lekko:( Ale moja rodzina byla dziwna zeby nie powiedziec "chytra". Znowu au pair znajoma mi teraz miala taki super uklad ze chociaz dostawa 300 euro od rodziny to mgla tez dorabiac i wychodzila 1000euro miesiecznie:)! Wiec wszystko zalezy od rodziny ...jakby. Odpowiedz Link
jak85 Re: Chce byc au pair w Niemczech 10.04.07, 12:17 czy mozliwy jest pobyt tylko wakacyjny (3 miesięczny)? Odpowiedz Link
martus9009 Re: Chce byc au pair w Niemczech 15.10.09, 00:32 hej czy jestes au pair w hamburgu? Odpowiedz Link
klarasek Re: Chce byc au pair w Niemczech 19.04.07, 21:41 Cześć!!Jestem studentką 1 roku pedagogiki i bardzo chciałabym pojechać na okres wakacyjny do Niemiec.Najchętniej do opieki nad małymi dziećmi.Mieszkałam przez 3 lata w Niemczech w dziecinstwie wiec jezyk znam dosc dobrze.Jeśli ktoś mialby dla mnie jakas propozycje to byłabym szczesliwa:)piszcie!klarasek1@wp.pl Odpowiedz Link
mei3 hej mam pytanie 23.04.07, 16:00 ile zarabia Au-Pair w niemczech? dzieki...pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link
arnonoah szukam na juz dziewczyny 17.05.07, 13:33 Dziewczyny jesli ktoras chce wyjechac teraz do niemiec (na serio) za darmo, to bardzo prosze o odpowiedz.albo na: riehle.m@web.de albo na GG 7911080 pozdrawiam marzena Odpowiedz Link
arnonoah Re: szukam na juz dziewczyny 23.05.07, 15:42 Dziewczyny pomozcie chyba robie cos kompletnie nie tak nic juz nierozumiem moze to poprostu nie funkcjonuje juz tak dlugo oczekuje odpowiedzi od was bo juz rowniez dawalam o sobie znaki juz w grudniu czy naprawde zadny nie jest zainteresowana albo robie wszystko falsch!!!!!!!! Pozdrawiam marzena Odpowiedz Link
sibel99 suche au-pair Mädchen nahe Hannover 30.05.07, 19:51 Hallo! wir sind eine Familie mit 3 Kinder (5, 6 und 7 Jahre alt) aus Deutschland. Wir suchen ab sofort für längere Zeit ein au-pair Mädchen die uns helfen kann. Du sollst mit den Kinder Erfahrung haben und deutsche Sprache sprechen, ca. 20-25 Jahre alt sein. Wenn Du interresiert bist, bitte melde dich unter folgende Telefonnummer: +49 160 97 52 79 53 Odpowiedz Link
moniaaaaaaa Dla dziewczyn chcacych zostac au pair :) 18.06.07, 22:39 Hej Wszystkim ;) Mam na imie Monika, i jestem konsultantka niemieckiego biura ktore pomgaga znalezc Polskim dziewczyna rodziny w Niemczech, Szwajacari i Austrii :) Bez obaw, jest to w pelni zalegalizowana firma, chodzi o to ze Polskie biura pobieraja oplaty od dziewczyn, jak i od rodzin, niemieckie biura maja ten plus, ze pobieraja oplaty tylko od rodzin, na czym oczywiscie i my korzystamy :)Gdyz nie kazdego stac na takie duze koszty ;/ Sama bylam au pair i wiem wszystko na ten temat, jesli ktos jest zainteresowany czekam na maile : moniaaaaaaa@o2.pl, chetnie pomoge kazdej /kazdemu z was :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
wikkki hm 03.07.07, 16:32 bycie au pair jest napewno fajna przygoda...i podziwiam dziewczyny ktore `wytrzymuja ten rok zazwyczaj ..ja roku nie wytrzymalam...mimo to mialam bardzo fajna rodzinke i bardzo mila opiekunke w niemczech ... jedyne co chce powiedziec to NIE WYJEZDZAJCIE PRZEZ MIKROSERWIS!!!! Oni wcale wam nie pomoga mimo ze tak mowia..ja po zgloszeniu swojej rezygnacji zostalam totalnie zjechana i ta "niby opiekunka z mikroserwisu" nawrzucala mi rowno...nie dosc ze trzepia z tego niezla kase to jeszcze takie akcje...!! niech sie pocalauja w nos!! przy zlozeniu mojej rezygnacji moja opiekunka w niemczech jak i rodzina nie mieli mi tego za zle...mowili nieustannie bym sie nie przejmowala bo to jest normalne ,,ze tesknota jest duza...zas ta baba z mikroserwisu ktora wydawala sie byc mila zjechala mnie totalnie .. kontaktowalam sie z innymi operkami ktore byly w niemczech i podlegaly tej samej pani w mikroserwisie i rowniez potwierdzily ze ta panie jest nie mila i wredna...a wiec robcie co chcecie ale ja mikroserwisu nie polecam... w razie problemow nie pomoga wam ale jeszcze opieprza...pozdrawiam Odpowiedz Link
szymi791 Re: Chce byc au pair w Niemczech 30.07.07, 09:31 Witam!!! Jestem germanistą i mam dobrego znajomego w Niemczech, który poszukuje Au pair do dwójki dzieci - 5 i 7 lat. Małe miasteczko koło Lipska (Mittelhausen). Bardzo dobre warunki, bo małżeństwo prowadzi firmę, której biuro mieszczą się na tej samej posesji. Korzystali juz wcześniej z au pair, dlatego znaja zasady. Jezeli chodzi o kieszonkowe, to zawsze przekraczaono standardy :) W razie pytan prosze o kontakt: szymi79@o2.pl . Wiem, że może to byc "podejrzane" ogłoszenie, ale w razie zainteresowania spotkanie miałoby miejsce w Polsce oraz można by sie dowiedzieć, kto to jest i poznać równiez jego referencje. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
mariawiktoria Szukam au pair na moje miejsce w Austrii 11.08.07, 10:58 Witam serdecznie,poszukuję dziewczyny poniżej 25 roku życia znającej język angielski i/lub niemiecki do opieki nad 6-latkiem i 10-latką. 600 euro miesięcznie przy czym stawka szybko wzrasta do 700, do tego możliwość dorobienia w hotelu (matka dzieci jest jego właścicielką) wówczas stawka 1000 euro miesięcznie. Średnio 1/4 czasu spędzałam w hotelu z najmłodszym a wówczas dziewczynka była z ciocią. Najlepiej ASAP bo jestem tu maksymalnie do końca sierpnia. Odpowiedzi i pytania proszę pod numer +436641321122 to do szefowej, do mnie +436648657974 ewentualnie na mariawiktoria@gmail.com Pozdrawiam Odpowiedz Link
natyy5 Re: Chce byc au pair w Niemczech 12.08.07, 21:22 Zna ktoś agencje w Niemczech Au-Pair-NAW.de Agentur??? piszcie jaęli ktoś wyjeżdżał z tej agencji!!! Odpowiedz Link
moniaaaaaaa Re: Chce byc au pair w Niemczech 13.08.07, 21:55 hej:)) ja znam ta agencje:) Sama z niej wyjezdzalam i mialam kontakt z innymi au pair i normalnie wszystko w jak najlepszym porzadku! zadnych zstrzezen:) Jesli chcesz wiecej info to napisz:) Odpowiedz Link
alicjaaaaaa Re: Chce byc au pair w Niemczech 20.08.07, 21:13 hej!!!mam na imie Alicja jestem auper w Niemczech moja rodzina w ktorej jestem poszukuje Auper z polski od listopada!!!jesli chcesz wiedziec wiecej poprostu sie odezwij moj numer e-meil alicjaaa- 22@o2.pl.Pozdrawiam!!ah wszystko bedzie legalne nic nie bedziesz musiala placic!! Odpowiedz Link
annabln1 szukam aupair w niemczech 24.08.07, 09:21 my jako mloda rodzinka szukamy aupair na okres od dwoch miesiecy warunki u nas sa super fajna atmosfera .ps. nasza aupair opuszcza nas juz pod koniec wrzesnia . kontakt tylko przez e-mail aawbimbo@yahoo.de Odpowiedz Link
a_n_i_k_a Chcesz byc au pair w Niemczech? - napisz :) 31.08.07, 21:38 Hej, jestem au pair W Niemczech, blisko Morza Polnocnego, u wspanialej rodziny, ale musze wracac do szkoly, chce pomoc Im znalezc kogos nowego od polowy czy tez konca wrzesnia. Warunki i atmosfera super- dwoje dzieci (6lat i 4), grzeczne, kontaktowe, serio zaden problem. Mysle ze okazja dobra, bez biur, oplat, pewne - wszystkie dokladniejsze informacje chetnie podam mailem. Piszcie: aniaas@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
stokrotka176 Szukam rodzinki z Bielefeld! (lub okolic) 19.03.08, 12:09 Hej wszystkim! Jeśli ktoś ma namiary na chętną rodzinkę z Bielefeld lub okolic bardzo proszę o kontakt: madzia176@poczta.fm Bardzo zależy mi, żeby zostać Au-Pair właśnie w tych okolicach. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc madzia176@poczta.fm Odpowiedz Link
marysza1 Re: Szukam rodzinki z Bielefeld! (lub okolic) 22.07.08, 16:29 hej, hestes kolo Bilelefeld? dlaczego cchesz byc au-pair? ja mieszkam niedaleko w osnabrück Odpowiedz Link
toffcia Au-pair in Bielefeld od 08.2008 24.07.08, 20:09 Czesc, mam na imie Sylwia, jestem Au-pair w Niemczech w Bielefeldzie od 8 miesiecy i szukam kogos na moje miejsce na przynajmniej 2-3 miesiace. Trzeba sie opiekowac siedmioletnim chlopcem i pomoc troche w obowiazkach domowych. Znalazlam dla siebie prace i mieszkanie w Bielefeldzie, ktore beda mi potrzebne na czas studiow, ktore chce w tym roku tutaj rozpoczac, dlatego chce zrezygnowac z operkowania i pomagam szukac dziewczyny na moje miejsce dla mojej Gastfamilie. Prosze pisac na moj adres e-mail: fruppelek@vp.pl. Moge zadzwonic rowniez na telefon stacjonarny. Szukam jak najszybciej jak to mozliwe.pozdrawiam Odpowiedz Link
marysza1 nie jedzcie do niemieck jako au-apir 22.07.08, 12:41 chce was ostrzec przed wykorzystywaniem i niewlasciwym traktowaniem! sama bylam au-pair w 3 rodzinach, i po 5 mieiacach zrezygnowalam! to co rodziny robia z au-pair to jest koszmar!!a agencje tylko pocieszaja abysmy jak najdluzej zostaly bo rodzina kase im placi! agencjom zalezy na kasie a nie na tym, aby pilnowala czy rodzina zachowuje sie ok wobec au-pair!!mnie traktowali jako au-pair i sprzataczka, na poczatku bylo ok, ale potem zrob to i tamto, codziennie powino sie po 5 godz pracowac a ja od 7 do 10 pracowalam! i 260 euro miesiecznie to jest nic!!!!! jesli k0oniecznie chcecie jechac do Nimiec poecam wam str. www.initiative-verein.de tu organizuja praktyki dla studentow, i uczniow z europy zachodniej! polecam niedajcie sie , bo agencje umia ladnie klamac i namawiac a potem jest zupelnie unaczej!!!! Odpowiedz Link
magdaijgd Re: Alternatywa dla au pair 11.08.08, 18:56 Dysponujemy jeszcze kilkoma wolnymi miejscami: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=670&w=83267933 Odpowiedz Link
europacare24 Re: Au Pair -bezpieczny wyjazd 10.09.08, 09:53 EUROPAcare24 (biura w Krakowie i Warszawie) organizuje dla Au Pair wyjazdy do sprawdzonych niemieckich rodzin. Można wyjechać na 6 lub 12 miesięcy. Przed wyjazdem odbywa się krótke szkolenie, które wprowadza przyszłe Au Pair w tematykę programu, a w ciągu całego pobytu zagwarantowana jest opieka polskiego biura. Otrzymujecie umowę, a biuro pomaga załatwić wszystkie formalności w urzędach niemieckich. Jeśli jesteście zainteresowane i macie pytania dzwońce lub piszcie maile. 012 431 01 88 kr@europacare24.pl www.europacare24.pl Odpowiedz Link
ju-lita Au-pair w Berlinie 11.09.08, 16:04 Hej od dwoch tygodni pracuje w Berlinie i szukam kontaktow z innymi Au-pair z Polski- potrzebuje pomocy. Jesli ktoras z was mialaby chwile, chetnie sie spotkam:-) Odpowiedz Link
nataliachowaniec89pal Re: Chce byc au pair w Niemczech 22.01.09, 07:08 mam 19 lat studiuje niemiecki, bardzo interesuje mnie Panstwa oferta, posiadam doswiadczenie z dziecmi, oraz wszedchstronne zdolnosci do utrzymania z nimi kontaktu m. in. gra na instrumentach, spiew czy poczucie humoru. w Niemczech pragne polepszyc swe umiejetnosc jezykowe. przepraszam ze nie uzywam polskich liter ale mam zepsuta klawiature Odpowiedz Link
zojka9772 Re: Chce byc au pair w Niemczech 06.03.09, 11:09 Wlasnie przeczytalam, ze chcesz wyjechac jako Au-pair do Niemiec. Jest to jeszcze aktualne? Ja wlasnie poszukuje pilnie "operki" od kwietnia i powoli trace nadzieje, ze znajde kogos z Polski. Mieszkamy w erfurcie, moj maz jest Niemcem i mowimy w domu po polsku. Ucieszylabym sie z jakiejkolwiek odpowiedzi. Acha! Mamy 3 slodkie coreczki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
warita Re: Chce byc au pair w Niemczech 07.05.09, 17:30 czy jest to jeszcze aktualne? POszukuje dziewczyny do 2 dzieci. Mieszkamy w Ludwigshafen, w domu mowimy i po Polsku i po Niemiecku. Moj maz jest Niemcem. Pozdrawiam Sylwia Tel. 0697 836 123 Tel. Niemcy: 0049 177 398 3215 gorockiewicz@hotmail.de Odpowiedz Link
tabaluga90 Re: Chce byc au pair w Niemczech 14.03.09, 17:21 Witam, Zdecydowałam się na bycie au pairka. Z całą pewnością zamieszczę jeszcze swoje ogłoszenie na auperowskich stronach, ale tutaj też warto. Interesują mnie okolice Monachium, ew. do 50km. Główny powód? Język i późniejsze tam studia ;)) ma któraś podobne plany? Mam 19 lat rocznikowo xD moim e-mail : tabaluga90@gazeta.pl v tabaluga_90@o2.pl Odpowiedz Link
go_siaczek26 Re: Chce byc au pair w Niemczech 22.05.09, 15:19 Hallo, jestesmy czteroosobowa rodzina mieszkajaca w Niemczech i szukamy sympatycznej i odpowiedzialnej Au Pair dla dwoch dziewczynek w wieku 11 i 13 lat w okolicy Köln. Oferujemy zakwaterowanie, wyzywienie, kieszonkowe, zwrot kosztow przejazdu itd. Liebe Grüße, Fam. Switala PS. Kontakt: jakube26@o2.pl Odpowiedz Link
kamiilaaa Re: Chce byc au pair w Niemczech 23.05.09, 15:50 Zdecydowałam się na wyjazd do Niemiec jako au pair :) Bardzo bym i zależało w okolicach Koloni czy też Bonn. Chciałabym się nauczyć dobrze języka,a później germanistyka:) Fajnie byłoby wyjechać na początku roku 2010 :)(styczeń). Mój e-mail to : kamcia7892@wp.pl Odpowiedz Link
imimare.other Re: Chce byc au pair w Niemczech 24.09.09, 10:55 Polska rodzina mieszkajaca w bardzo ladnym miasteczku kolo Dortmundu poszukuje odpowiedzialnej Niani do dwojki chlopcow jak i pomocy w lekkich pracach domowych. Oferujemy zasady tak jak w przypadku Au Pair. Osoba nie palaca. Obecna niania wraca na studia. Osoby zdecydowane moga wysylac informacje kontaktowe na imimare.other@gazeta.pl. Pozdrowienia i do uslyszenia. Odpowiedz Link
imimare.other Szukam Au Pair 24.09.09, 10:56 Polska rodzina mieszkajaca w bardzo ladnym miasteczku kolo Dortmundu poszukuje odpowiedzialnej Niani do dwojki chlopcow jak i pomocy w lekkich pracach domowych. Oferujemy zasady tak jak w przypadku Au Pair. Osoba nie palaca. Obecna niania wraca na studia. Osoby zdecydowane moga wysylac informacje kontaktowe na imimare.other@gazeta.pl. Pozdrowienia i do uslyszenia. Odpowiedz Link
anek1987 Re: Chce byc au pair w Niemczech 08.02.10, 22:17 Hej, Zastanawiam się nad pewną kwestią... Czy zdarzyło Wam się słyszeć, że rodzinka poszukuje 2 osób ( 2 Au Pair) i czy np mogłaby być to dziewczyna z chłopakiem? 2 osoby do pomocy, np jak jest więcej dzieci, duzy dom, wiecej obowiazkow. Bardzo chciałabym znowu wyjechać, ale nie chcę zostawiać chłopaka i bycie Au Pair to dobry punkt zaczepienia ( wiadomo, nie trzeba sie martwic o mieszkanie). Słyszałyście o czymś takim może? Myślicie, że jest szansa na znalezienie takiej rodzinki? ( chodzi mi o kraje anglojęzyczne). Odpowiedz Link
gosia123123 Praca jako Aupair w Niemczech. 28.06.10, 13:56 Witam jestem konsultantka niemieckiej firmy Familien Service ktora poszukuje Aupairek dla rodzin w Niemczech.Nie pobieramy zadnych oplat od dziewczat,zainteresowanych prosze o kontakt na malgosia_lipkowska@wp.pl Odpowiedz Link
hausengel_polska ATRAKCYJNA OFERTA PRACY "DIE HAUSENGEL" 07.07.10, 08:29 Witamy serdecznie zainteresowanych, Firma "Hausengel" jest pośrednikiem pomiędzy opiekunką/ opiekunem a osobami potrzebującymi opieki oraz pomocy w prowadzeniu domu na terenie Niemiec. Zajmujemy się wszelkimi formalnościami związanymi z legalnym pobytem i założeniem własnej działalności gospodarczej w tym kraju (zameldowanie, ubezpieczenie, prowadzenie rachunków, rozliczenie podatkowe). Dbamy o to aby kazda opiekunka/ opiekun znalazła odpowiednią dla siebie rodzinę nie tylko pod względem doświadczenia ale również pod względem osobowości. Nasi przedstawiciele zapewniają bezpieczny dojazd do wybranej rodziny oraz ułatwiają pierwszy kontakt z podopiecznym. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt, strona internetowa: www.hausengel.pl lub bezpośrednio w biurze: - We Wrocławiu na ul.Piłsudskiego 13 (budynek ASCO), tel.71/ 72 37 390 - Poznaniu ul.Półwiejska25/5, tel. 48 61 415 13 08. Jesteśmy zawsze do państwa dyspozycji. Odpowiedz Link