Dodaj do ulubionych

Senator Jan Adamiak agentem SB

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 13:42
Widać że Mlody Wilk z IPN zabrał się za parlamentarzystów PSL, tym
razem padło prof. Jana Adamiaka, kto kolejny???

www.ro.com.pl/viewattach.php/id/93217a426314de24b3cbcae65a5d2cec
Obserwuj wątek
    • mobydickzolsztyna Re: Senator Jan Adamiak agentem SB 05.12.08, 14:10
      Gość portalu: ila napisał(a):
      > ... kto kolejny???

Pomijam sprawę konkretnej osoby.
      Interesuje mnie ZJAWISKO.
      Zjawisko przejawiające się właśnie w sformułowaniu "... kto kolejny?".

Czy "kto kolejny?" oznacza, że IPN wedle własnej fantazji "robi" byłego
      skarżypytę z DOWOLNEJ Osoby?
      Nieważne: - czy była ta Osoba Kapuchą, czy nie była?

Wsio rawno, czy powiesz TAK, czy powiesz NIE - takie pytanie jest parszywe.
      Zarówno jako kpina z ujawniania Prawdy,
      jak i pożądanie dalszych sensacji - dla samej sensacji tylko.

Kiedyś tłumy na rynkach średniowiecznych miast z lubością obserwowały egzekucje.
      No ciekawe:
      jaki procent z nich odczuwał satysfakcję iż Sprawiedliwości dzieje się zadość,
      a ilu po prostu z podnieceniem obserwowało wicie się skazańca?

Podejrzewam, że tylko ci Drudzy nawoływali: "kto kolejny?", "kto kolejny?".
      • Gość: patriota Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.centertel.pl 05.12.08, 16:36
        wreszcie odpowiedni kandydat na prezydenta
      • Gość: Fanka Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 16:53
        Dla mnie jest to może i zjawisko, ale jako wyborca chcę znać życiorysy
        kandydatów. Chcę mieć pełną świadomość, kogo wybieram.Jako wyborca mam prawo
        wiedzieć, czy xyz donosił czy nie, czy był sekretarzem partii czy też czerwonym
        cenzorem.Jeżeli zataja się takie informacje, to znaczy,że manipuluje się
        wyborcami czyli nazywając rzeczy po imieniu - okłamuje się ich. A czy komuś taka
        wiedza w podjęciu wyboru nie przeszkadza to już jest sprawa indywidualna. Ja nie
        jestem utrwalaczem czerwono-różowego układu w województwie i chcę mieć taką
        wiedzę.
        • Gość: A.-pielił buraki N.-wyrywał muszkom nóżki IP: *.centertel.pl 05.12.08, 20:00
          wirtualnapolonia.com/2008/12/04/jego-wysokosc-kapus/
        • mobydickzolsztyna Re: Senator Jan Adamiak agentem SB 06.12.08, 12:01
          Gość portalu: Fanka napisał(a):
          > Dla mnie jest to może i zjawisko,
          > ale jako wyborca chcę znać życiorysy kandydatów.

Oczywiście, że i ja jestem za tym, czego na razie (chyba?) prawo nie przewiduje:
          - za sprawdzeniem przeszłości Kandydatów na Prezydenta Miasta (także takiej
          dyskretnej przeszłości).

Dla mnie by to było przedstawieniem, należnych mi jako Wyborcy, informacji o
          osobowości Kandydata.
          Wtedy rzeczywiście sprawdzenie powinno dotyczyć Każdego, nawet najbardziej
          uczciwego.

Mnie tylko nie podobała się "niedźwiedzia przysługa" świadczona zasadzie dostępu
          do informacji o zachowaniach anty-społecznych w okresie podporządkowania Polski
          ościennemu mocarstwu i zaakceptowanym przez nie polskojęzycznym zarządcom.

Takie "kto następny?" jest raczej "wodą na młyn" PRZECIWNIKÓW ujawnienia Prawdy.
          Pozwala na stawianie zarzutu zwolennikom jawności - niskich pobudek "pod
          płaszczykiem" wspierania tej jawności i Prawdy.
        • Gość: eks-student Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 17:14
          Dokladnie tak jak piszesz. Ale czy to tylko problem kandydata (NIE
          DAJ BOZE!!! Az tak Olsztyn nie zgrzeszyl!! Zapewniam ze 50
          tubylczych sprawiedliwych znajde w ciagu dwoch dni!! No gora
          trzech!!)? Moze jednak problem profesora, wychowawcy i jego
          uniwersyteckich przelozonych? I bedzie teraz taki czlowiek patrzyl
          na wykladach tym wszystkim mlodym ludziom w oczy i wyjasnial co
          trzeba robic by byc dobrym gospodarzem i po ludzku uczciwie zyc.
          Wszak musial chyba swego czasu skldac jakies oswiadczenie
          lustracyjne? I co tam napisal?
          Czy znajdzie sie teraz ktos na uczelni, kto ZMUSI Jana A. do
          ustosunkowania sie do tego wszystkiego? ZMUSI! Bo kto wie o kogo
          chodzi wie tez, ze ten czlowiek sam tego nie zrobi. A napewno
          wiedza to wszyscy absolwenci, ktorzy spod jego reki wyszli i
          pamietaja wszystkie jego prostackie odzywki, chamstwo i ponizanie
          czlowieka. Potem zdziwienie i swiete oburzenie, ze CZEGOS CHCECIE
          na UWM. Obrzydliwe to jest, ze dopiero ludzie Kaczynskich musza to
          sprzatac. Ze nikomu wczesniej nic nie przeszkadzalo! Chociaz moze i
          logiczne to jest: lepiej czekac na cud niz grzebac sie w go..ie. A
          swoja droga prof. Jan A. jest chyba jednym z lepszych specjalistów
          w naszym kraju w zakresie stosowania tej substancji... A bylo tak
          pieknie juz i dobrze, czyz nie....?
    • Gość: Elert Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 21:53

Robił to po prostu dla pieniędzy.
      • Gość: Generał Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 22:26
        Praca na dwie strony nie opłaci się.
        • Gość: spółdzielca może konkurs na najlepszego tw.janusz? IP: *.centertel.pl 06.12.08, 13:57
          ofg.pl/mieszkancy/tw-janusz-4952
          • ol4 i co dalej? 08.12.08, 11:16
            Niezły skandal. I pomyslec, ze taki nadal siedzi na UWM i niby to
            uczy studentow.
            • Gość: dr-ART Re: i co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 23:00
              I co dalej?... Chyba wiadomo... Burza w szklance wody, kilka siwych włosów więcej na głowie Adamiaka, studenci muszą zaliczać i egzamin zdawać, uczelnia ma wiele problemów. Więc po co ta cała farsa? By zniszczyć profesora i eks-senatora? By zdeprecjonować środowisko kortowskie? By uderzyć w PSL? Cisza. Nic się nie wyjaśniło ani nic nie wyjaśni. Oskarżyli i obrzucili błotem uczciwego i niewinnego człowieka! Obłęd teczkowy na UWM trwa... Tylko gdzieś w tle przemykają informacje o jakiś długach i zobowiązaniach uczelni. Nie jest to jednak problemem. Ważne jest tylko jedno: KTO BĘDZIE NASTĘPNY?!Moze zakłady przyjmowac bedziemy tu na forum? Gratuluje Panie Rektorze!
              • Gość: xxx Re: i co dalej? IP: *.ols.vectranet.pl 20.01.09, 21:47
                Sugerujesz, żeby Uniwersytet wystawił im pomniki za ich uczciwość i
                niewinność ? Żenada!!!
                • Gość: Ben Re: i co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 23:05

Nie zapominajcie o pokucie. Byli umoczeni we współpracę, jeśli chcą
                  dzisiaj przebaczenia, powinni odpokutować. Np. dożywotnim
                  wstrzymaniem się od pełnienia funkcji publicznych.
                  Nie wymagajmy jednak przyzwoitości od ludzi, którzy służyli komunie.
      • Gość: może Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.olsztyn.mm.pl 13.04.09, 19:56
        ideowiec ?
    • Gość: * Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 00:22

www.senat.gov.pl/k3/senat/Senator/Adamiak.htm
      • Gość: konspira Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.centertel.pl 10.12.08, 06:14
        wilczkowski.blog.interia.pl/?id=1583344
      • Gość: tak trzymać Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.centertel.pl 04.06.09, 17:43
        Był dobrym senatorem,jadł i milczał
    • Gość: jola Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 09:35
      Zapowiedzieli Kardela i Warot , ze w ten czwartek przedstawia donosy
      TW Janusza. Ciekawe na kogo senator donosil???
      • Gość: borys Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.centertel.pl 11.12.08, 07:04
        ale draka! donieśli na adamiaka
    • Gość: SEEiK Zapis 1. audycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:33
      seeik.bloog.pl/id,3966967,title,Jan-Adamiak-TW-Janusz,index.html?ticaid=671f9
    • Gość: * Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 17:35

Donosił na prof.prof. Niewiadomskiego, Wilamowskiego, Polakowskiego,
      Mazura.
      • Gość: Arek Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.centertel.pl 12.12.08, 10:03
        za szmal na koleżankę z pracy
    • Gość: Witte Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 16:27

Inkasował za ploty.
      • Gość: szybki janek Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.centertel.pl 12.12.08, 20:05
        pierwszy zgarniał całą pulę
        • Gość: z Torunia Rozprawa o kapusiach IP: *.centertel.pl 14.12.08, 16:59
          glos.umk.pl/2003/01/donos/
    • coolli Re: Senator Jan Adamiak agentem SB 15.12.08, 22:07
      Już prawie 20 lat od okrągłego stołu a "TW" na UWM dalej tematem tabu
      • Gość: UWM1 Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 23:24
        Na tym wlasnie polegal i polega urok tego magicznego mebla i
        tworzacych go architektow... Czy to tak trudno zrozumiec?!
        • ol4 Re: Senator Jan Adamiak agentem SB 16.12.08, 15:24
          Czy ten pan pokajał się chociaż publicznie?
          • Gość: antykom Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 15:29
            Najwyższy czas rozliczyć sk...synów!
            • Gość: sierotka maniusia Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.centertel.pl 16.12.08, 20:33
              Zająć majątki kupione za judaszowe srebniki
              • Gość: gosc#345 Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 23:55
                Przynajmniej mlodzi pracownicy albo doktoranci mieliby gdzie
                mieszkac! PSL rzadzilo i rzadzi. I jest super, bo ten Pan Profesor
                nigdy sie nie przyzna do wspolpracy. Jest super najlepszy. Guru
                wydzialowo-uczelniany. Zdobywa podobno mostwo tzw. punktow dla
                wydzialu, wiec nie wolno mu nic zrobic bo uczelnia straci
                pieniadze. Brawo Gorniewicz! Tak trzymac!
                • Gość: utrwalacz Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.centertel.pl 19.12.08, 07:37
                  czy zbowid uwm wzbogaci się o frakcję ub przy byłym aerte?
    • Gość: Marian Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 16:45

Współpracował z legalnymi organami legalnej władzy.
      • Gość: fert Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.ols.vectranet.pl 19.12.08, 22:22
        gestapo i ss tez głupcze....
      • Gość: kursant Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.centertel.pl 19.01.09, 08:13
        wiadomosci.onet.pl/1899630,11,item.html
    • Gość: ring Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 17:53

zmuszali ich gwałtem
    • Gość: Kmieć Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 18:32

Teczkę senatora PSL ujawniono w związku z silną pozycją kandydata
      PSL na prezydenta, takie buty.
      • Gość: UWM-! Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 17:14
        Nie doszukiwałbym się jakiejś zależności w tej materii. Zauważ Kmieciu kiedy sprawa ujrzała światło dzienne. Chyba nie...
        • Gość: Kmieć Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 22:46

Ja swoją chłopską prawdę znam i jej się będę trzymać.
        • Gość: mm Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 18:50
          m jak małość
      • Gość: Zenek Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.centertel.pl 22.02.09, 21:06
        PSL popiera agentura? niemożliwe
        • Gość: * Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 10:44
          www.senat.gov.pl/k3/senat/Senator/Adamiak.htm
          • Gość: * Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 21:54
            seeik.bloog.pl/id,3966967,title,Jan-Adamiak-TW-Janusz,index.html?ticaid=68355
    • Gość: * Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 18:19
      cały ten IPN to banda darmozjadów udowadniająca na siłę że są
      potrzebni
      • Gość: do * Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 18:53
        Nie wszyscy mieli takie szczęście jak Ty, by nie być podesranym przez tego człowieka i nie zapłacić dużej ceny za uwaloną habilitację, zniszczone perspektywy, niemożność normalnego życia i założenia normalnej rodziny. Znasz sprawę i człowieka? Wiesz jaki był finał? Za dobrze ci się wiedzie "gwiazdko". Więc zamknij dziób i nie zabieraj głosu w materii która jest Ci obca. I nie rób tu zadymy.
        • Gość: * Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 19:20
          Gość portalu: do * napisał(a):

> Nie wszyscy mieli takie szczęście jak Ty, by nie być podesranym
          > przez tego człowieka i nie zapłacić dużej ceny za uwaloną
          > habilitację, zniszczone perspektywy, niemożność normalnego życia i
          > założenia normalnej rodziny.
          Po pierwsze nie wiem, o kim mówisz.
          A co do uwalonych habilitacji, zanim podjąłem jakieś zamiary w tym kierunku,
          najpierw zrobiłem sobie przegląd prac habilitacyjnych na ART. Ku mojemu
          niesamowitemu zdumieniu znalazłem pracę na takim poziomie, że o reszcie po
          prostu ze względu na odległą przeszłość po prostu należy już zamilczeć.

> Znasz sprawę i człowieka? Wiesz jaki był finał? Za dobrze ci się wiedzie
          "gwiazdko".
          Nie znam sprawy i nie znam osobiście tego człowieka. Natomiast mam doświadczenia
          z produktami jego firmy. Myśl techniczna była przednia i to mnie skojarzyło z tą
          firmą ze względów naturalnych. Efekty zapisz sobie w annałach. Nie klient ponosi
          odpowiedzialność za umiejętność doboru swych kadr przez szefa.

> Więc zamknij dziób i nie zabieraj głosu w materii która jest Ci
          > obca. I nie rób tu zadymy.
          Chwilę, dziób powinien zamknąć ktoś, kto nie chce odpowiadać za sprawy leżące w
          jego wyłącznej gestii. Wprawdzie chylę czoła przed nim za okres, kiedy on
          organizował i finansował PO w Olsztynie i za to należą się jemu słowa uznania,
          bo wówczas - jak mi się jeszcze wydaje - ta partia była organizacją godną uwagi
          ze względu na formę funkcjonowania, ale po relatywistycznym poddaniu się pewnym
          odcieniom i nawiązanym kontaktom z Małkowskim i ta płaszczyzna jego działalności
          pozostawiła po sobie przynajmniej pewien niedosyt. Czasami warto sięgnąć jest do
          faktów, niż strzępić język po próżnicy.
          • Gość: do * Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 20:06
            Nie będę strzępił więc języka czyli krótko:
            1. Nie chodzi mi o habilitacje zatwierdzone, ale o te, które nie mogły nawet być
            wykonane z racji działań ludzi typu J.A. On nie musiał personalnie Jana
            Kowalskiego usadzać donosami - wystarczyło, ze go "wystawił" z rożnych powodów
            określonym służbom. Czy Twoje pokolenie już tego nie rozumie? Bo ja rozumiem po
            Twoim wpisie, że nie pamięta.
            2. Przygotowanie i dojrzałość habilitanta ocenia wpierw rada naukowa (rada
            wydziału), potem pracę oceniają jak wiesz recenzenci a na końcu centralna
            komisja zatwierdza. Z treści Twego postu wynika, że cośkolwiek o tym wiesz,
            tylko nie wiesz w którym kościele dzwonią. Szkoda. Półprawdy są gorsze od kłamstw.
            3. >Nie znam sprawy i nie znam osobiście tego człowieka. Natomiast mam
            doświadczenia z produktami jego firmy. Myśl techniczna była przednia i to mnie
            skojarzyło z tą firmą ze względów naturalnych. Efekty zapisz sobie w annałach.
            Nie klient ponosi odpowiedzialność za umiejętność doboru swych kadr przez szefa<
            Skoro nie wiesz kto i co, to po co w ogóle zabierasz głos? Aby mącić? Wybacz,
            ale tego kompletnie nie rozumiem - chciałeś wchodzić w układy nie wiedząc z kim?
            Znałeś owoce nie znając ludzi je tworzących? Jaka myśl techniczna? O czym Ty
            mówisz. Wiesz chociaż gdzie prof J.A. pracuje i pracował i czym się zajmował?
            Trzeba było sprawdzić wszystko zawczasu, a nie wylewać teraz żale i frustrować
            siebie i innych
            4.>Wprawdzie chylę czoła przed nim za okres, kiedy on organizował i finansował
            PO w Olsztynie i za to należą się jemu słowa uznania,
            bo wówczas - jak mi się jeszcze wydaje - ta partia była organizacją godną uwagi
            ze względu na formę funkcjonowania, ale po relatywistycznym poddaniu się pewnym
            odcieniom i nawiązanym kontaktom z Małkowskim i ta płaszczyzna jego działalności
            pozostawiła po sobie przynajmniej pewien niedosyt. <
            całkiem nie łapię wątku: czy prof J.A. ma lub miał kiedykolwiek coś wspólnego z
            PO? O kim ty mówisz chłopie! Weź zimny prysznic, prześpij się i rano coś
            rozsądnego napisz. OK? Ale dopiero po 8.00. Chyba ci się coś przegrzało w
            mózgownicy!
            Zanim cokolwiek coś wpiszesz w ten wątek, to spluń 3 x przez lewe ramię, 2 razy
            przez prawe, wypij szklankę zimnej wody gazowanej, 10 min pomyśl i ewentualnie
            wtedy. Dobra? Te posty czytają jeszcze inni ludzie poza nami.
            Tak gwoli informacji - J.A. był PSLowcem. Z Platforma nic go nie łączyło.
            Nie będę strzępił języka więcej w tym wątku - chcesz, to odpisz, ja milknę już.
            Szkoda czasu
            • Gość: * Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 20:16
              Widocznie mówimy zupełnie o innych postaciach olsztyńskiego establishmentu.
              • Gość: ** Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 22:11
                Dobra pedzie, polizaliście się po dupskach, to wypad,bo i tak nic
                nie wniesiecie do tego durnego tematu.
                • Gość: * Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 02:52
                  A g... mnie to obchodzi. Powiedz mi tylko, kto tych agentów przejął i tak ich
                  broni???

Jestem zbyt stary, by móc załapać się ta tego typ[u klocki. Dla tego proszę Cię
                  bardzo, zanim komukolwiek zaczniesz coś insynuować, zastanów się, czy masz
                  jakiekolwiek argumenty oprócz własnego przekonania.
                  • Gość: luna Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 18:45
                    lustronauki.wordpress.com/2009/01/14/jan-adamiak/
            • Gość: W Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 01:34

Niewiadomski to on nie jest, gdy idzie o dorobek (naukowy).
              • Gość: * Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 03:07
                Niewiadomskiego znam, i nie koniecznie w UWM. Prywatne i przypadkowe konatakty i
                nie wiem., czy o tym samym człowieku rozmawiamy. Niech to pozostanie naszą
                nierozstrzygniętą tajemnicą i własnych pojęć "Mpralności". UWM ma szereg wad nie
                tylko ubezwłasnowlolnienia instytucjalmego, co po roku 1968 stało się paraliżem
                sytstemu nauczania. Właśnie były rektor prof. Gotowiec wyłączył tę uczelnię z
                rozgrywek politycznych kładąc nacisk na wiedzę i przygotowanie zawodowe.

Nie jest on pierwszym, który powiedział, że w Polsce pacanów nam nie potrzeba i
                nie na wrzaskach należy budować dzień jutrzejszy.
                • Gość: Elwira Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 00:21

Umiejmy wybaczyć.
                  • Gość: UWM-! Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 00:57
                    Jasne że trzeba wybaczać. Nic gorszego od zapiekłości, rozpamiętywania i
                    ciągłego odgrzewania nieco zimnych już i niezbyt świeżych kotletów w nadziei, że
                    rozpalą nowe emocje. Tę sprawę trzeba po prostu raz na zawsze na forum zamknąć,
                    bo kolejne wpisy świadczą tylko o tym, ze albo piszący nie wiedzą co i o kim,
                    albo chcą po prostu rozgrzewać wątek i czynić zadymę albo pod płaszczykiem
                    dyskusji spamują. Nic nowego nikt nie wniósł a atmosfera robi się naprawdę
                    śmierdząca.
                    Tylko jedno małe ALE. Jeśli już, to wybaczyć można tylko komuś, kto wie, że coś
                    źle zrobił i o to poprosi. Nikt nie wie, czy prof J. A. taką prośbę o wybaczenie
                    kiedykolwiek wyartykułował.
                    • Gość: antyk Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 18:57

wypdaj w podskokach
                      postkomuchu
                    • Gość: Hoss Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 23:48

Zostawcie gostka w spokoju. Skąd miał wiedzieć, że komuna upadnie.
                      • Gość: Ben Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 17:46

Achremczyk by nie pozwolił.
                        • Gość: Kortauer Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 00:04

Konopka miał więcej szczęścia.

gazetaolsztynska.wm.pl/Senator-Konopka-pozytywnie-zlustrowany,68127
        • Gość: * Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 14:07

A może talentu i pracowitości zabrakło?
          • Gość: po niemiecku Jeden tw.Janusz leży IP: *.centertel.pl 14.04.09, 10:17
            wiadomosci.onet.pl/1951810,11,item.html
        • Gość: ruge Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 23:58

gdyby nie gruba kreska, nie zostałby senatorem
    • Gość: SB Nie ma róży bez ognia - Ja wiem kto! IP: 174.34.141.* 11.03.09, 18:05
      www.youtube.com/watch?v=ji3lRSud8ss&feature=related
      • Gość: nie przewidział Re: Nie ma róży bez ognia - Ja wiem kto! IP: *.centertel.pl 12.07.09, 17:48
        Dlaczego zrezygnował ze współpracy z UB w 1986 roku? mógł przecież
        zostać rektorem a nawet ministrem
        • ol4 Re: Nie ma róży bez ognia - Ja wiem kto! 15.09.09, 11:36
          A co u senatora Adamiaczka? Czy też dostał podwyżkę?
          • Gość: UWM-! Re: Nie ma róży bez ognia - Ja wiem kto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 23:19
            A jak! Adamiak jest niezwykle przydatny uczelni, bo nie od dziś przecież
            wiadomo, że kręci naprawdę znaczną kasę, którą "dzieli się" z UWM. Nie mogą więc
            rektor i związki o nim zapomnieć!
            Ma facet przesrane, fakt. Ale nie do końca. Współpracował z SB "w charakterze
            donosiciela wykonując zadania zbliżone do tych, które powierzało się TW
            penetrującym środowisko akademickie Kortowa" ale nie był nigdy agentem ani kapusiem!
            Wreszcie czy to ważne? grunt to tępym ołówkiem grubą kreskę wysmarować i
            zapomnieć. Zwłaszcza o tych, którzy pamiętają.... Bo wtedy wstyd mniejszy. I nie
            trzeba się tłumaczyć.... I poprawność polityczna zachowana i przyzwoitość. A
            pieniążki się przydadzą zawsze - tylko idiota by podwyżki nie przyjął, prawda? A
            on jakoby profesorem jest, więc nie może być idiotą....
            • Gość: ea Re: Nie ma róży bez ognia - Ja wiem kto! IP: *.ovh.net 17.09.09, 23:19

był na uroczystościach katyńskich?
              • Gość: Rózia Re: Nie ma róży bez ognia - Ja wiem kto! IP: *.centertel.pl 04.11.09, 12:59
                przy tych chwastach to On jak ta róża śliczny
                • Gość: Fruzia Re: Nie ma róży bez ognia - Ja wiem kto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 20:43
                  Po flaszce Absolwenta może i tak wyglądać. No, ewentualnie po 2 mamrotach
                  wisienkowych można do takiego wniosku dojść...
                  • Gość: stud Re: Nie ma róży bez ognia - Ja wiem kto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 17:07
                    czy nieszanowny agent - profesor Adamiak nadal naucza?
                    czy nalezy mu się emerytura esbecka czy naukowa?
                    • Gość: ewa Re: Nie ma róży bez ognia - Ja wiem kto! IP: *.techentrance.com 10.01.10, 23:34

o tym decyduje wiadomy prorektor
    • Gość: chęć szczera Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.centertel.pl 13.01.10, 13:12
      niefart, nie znalazl się w zbiorze zastrzeżoym
      wirtualnapolonia.com/2010/01/13/prof-piotr-jaroszynski-kariera-naukowa-recznie-sterowana/#more-5550
    • Gość: mm Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.proserwer.pl 05.02.10, 13:02
      www.ro.com.pl/posluchaj/dzwiek/101/Audycja-z-4.XII.2008/
      www.ro.com.pl/posluchaj/dzwiek/102/Audycja-z-11.XII.2008/
    • Gość: wk Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.pl 03.07.10, 23:23

czemu wstrzymano lustrację olsztyńskich elit?
      • Gość: fuj Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: 178.56.50.* 24.10.10, 11:24
        a może wszyscy mają podobne życiorysy ?do PZPR też pisali donosy
    • Gość: roch Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.net 05.01.11, 14:08

w psl więcej takich
      www.uprzejmiedonosze.pl/pl/artykuly/wiadomosci/posel-psl-to-tw-alek
    • Gość: em Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 17:34
      mowil prawde poziom naukowy prac prowadzonych w ART- nedzny
      • Gość: xxx Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.play-internet.pl 21.01.12, 05:55

Adamiak – jak wynika z dokumentów – niezwykle krytycznie oceniał poziom badań prowadzonych na ART, szczególnie ostro wyrażał się o pracach prowadzonych w rolniczych zakładach doświadczalnych poza Olsztynem, gdzie jak sam twierdził, pracownicy naukowi przyjeżdżali głównie po to, aby spędzać urlop lub dla „innych osobistych wygód.

lustronauki.wordpress.com/2009/01/14/jan-adamiak/
      • Gość: bp Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.play-internet.pl 06.04.13, 22:46

w porównaniu z dniem dzisiejszym to była czołówka krajowa i rzeczywiste osiągnięcia
    • Gość: Jacek Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.03.11, 23:06
      I nic dalej.... po co to pisać jak nic się dalej nie dzieje
    • Gość: up Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: 212.34.145.* 31.07.11, 01:05

szambo wybija z tych starych papierzysk
      • Gość: jkx Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.180.215.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.08.11, 21:15
        Zamiast podjac wyjatkowa fuche na letnim obozie studium wojskowego zlokalizowanym w koszarach w Ostrodzie, wyjechal na staz do Szwajcarii co uznano za dezercje.
        I tak to SB-ckie bydlo dopadlo i zgnoilo uczciwego czlowieka. Nie odpuszczali , pracowali uczciwie
        na ten swoj plugawy kawalek chleba , urabiali co drugi dzien wiedzial ze bedzie zniszczony on i jego rodzina , zupelnie przypadkowo wiedzial jak , wiedzial ze nigdzie nie znajdzie pracy.
        Mlodzi oburzeni przyjaciele , ktorzy w tym czasie nie mieliscie nawet biegunki bo was nie bylo na tym swiecie , mozecie pisac na kazdy temat na ten takze ale nie macie prawa sie oburzac.
        Dlaczego nikt nie zastanowi sie nad tym dlaczego prymitywni prostacy dla ktorych podtarcie sie papierem toaletowym bylo koronkowa robota operacyjna zlamali uczciwego czlowieka.Polacy ,
        narodzie niewolnikow (slaves po lacinie niewolnik) dlaczego uwazacie , ze oni mieli prawo to zrobic , dlaczego nie oburzacie sie na nich , bande bezkarnych kretynow , psycholi i zboczencow
        , ktorzy za swoja swinska robote biora emerytury o jakich wam sie nie sni. Tak , tak nawet po karnym obnizeniu przez rzad premiera Tuska.Przyjeliscie ta instytucje jako cos oczywistego co musi istniec uwazacie, ze oni dobrze wykonali swoja plugawa robote.
        Mentalnosc niewolnika pozostaje na zawsze . Zycze dobrego samopoczucia i figlarnych snow zaslugujecie na to.

• Gość: jota Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 22:15

no a czemu sam nie wyjaśni, nie ogłosi oficjalnego oświadczenia?
    • Gość: smętek Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.aname.net 19.06.12, 18:08

młody wilk coś jakby stracił kły
      • Gość: agent prowadzący Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 01:48
        I co z tym Adamiakiem? UWM nadal przyjazny agentom?
        • Gość: kogutek Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.proxnetwork.com 10.11.12, 13:13
          Pytasz i masz.
          www.uwm.edu.pl/wksir/systemy/jadamiak.htm
          Zdrów i zadowolony czeka na zasłużoną emeryturę.
          • Gość: JN Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: 216.59.0.* 12.11.12, 22:53

Fakt działalności wywiadowczej na rzecz organów nie powinien przesłaniać zasług naukowca na polu osiągnięć naukowych i dydaktycznych, który to dorobek jest wysoko ceniony zarówno przez środowisko uczelni, jak i w ośrodkach akademikich całego kraju.
    • privus Ani mi to sti]oi ani wisi 12.11.12, 23:22
      po nieudacznej lustracji teki wielu biskupów nie zostały rozliczone. A Ty wskakujesz mi z jakimś senatorem, na którego moherowe babcie bez pozwolenia proboszcza i tak by nie zagłosowały. Do kogo masz pretensje? Na kaczy układ?
      Co vyś o nim złego czy pozytywnego nie powiedział czy napisał, nie on tych senatorów wybierał mianował czy nominował. Jeżeli chcesz już dzwonić w dzba, to rób to przed wyborami (w których najprawdopodobniej już i takmuczestniczyć nie będę) i nie al w gł€pa współbratymców jadących na takim samym wózku.
    • Gość: gf Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: 204.45.133.* 12.09.13, 22:56
      odnośne audycje warota (świeże linki)

old.ro.com.pl/posluchaj/dzwiek/101/Audycja-z-4.XII.2008/
      old.ro.com.pl/posluchaj/dzwiek/102/Audycja-z-11.XII.2008/
      • Gość: ciekawy Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.205.147.22.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.14, 22:58
        A co się teraz dzieje z tym panem?
        • Gość: 123 Re: Senator Jan Adamiak agentem SB IP: *.52degrees.uk 15.11.14, 11:32
          Jest dalej zatrudnionym na UWM zasłużonym i cenionym profesorem. A co za ty idzie wychowawcą młodych kadr, cokolwiek by to miało znaczyć...
          Brawo rektorze Górecki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka